Hülyék minisztériuma

2010.08.25. 12:23

Most éppen saját magát cáfolja és hazudtolja meg a Nemzetgazdasági Minisztérium. Vagy éppen azt ismeri be, hogy kommunikációból megbukott. Nem is tudom, melyik a kínosabb.
 
Pedig tegnap még arról szóltak a hírek - vagyis a Matolcsy-minisztérium hivatalos közleménye, amelyet a Bloomberg hírügynökségnek küldött meg -, hogy "ősszel valószínűleg folytatódnak a gazdaságpolitikai tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal, amely megbeszélések megállapodással zárulnak majd".
 
Mondjuk már tegnap este is volt egy rossz érzésem, hogy ez csak egy, a svájci frankos devizahitele miatt aggódó minisztériumi vezető magánakciója lehet, mert olyannyira szembemegy a Fidesz és személy szerint Orbán Viktor eddigi kommunikációjával... Hát bejött. Lottóznom kéne.
 
Most vagy össze-vissza beszél és éppen saját magát hazudtolja meg, saját magának mond ellent a Nemzetgazdasági Minisztérium - ami Matolcsy György korábbi produkcióinak ismeretében nem meglepő ugyan, de ilyen ideges és kiélezett piaci környezetben több mint amatőrizmus -, vagy momentán beismeri, hogy egészen egyszerűen nem tud komolyan és értelmesen kommunikálni. Ez utóbbi ilyen ideges és kiélezett piaci környezetben szintén több mint amatőrizmus.
 
Pedig már kezdett erősödni, vagy legalábbis megnyugodni egy kicsit a forint.
 
A kérdés adja magát: ha tényleg nem arról van szó, hogy megint shortolnak a fiúk, akkor egyszerűen tényleg ennyire amatőrök? Sőt, kimondom: ez már nem is amatőrizmus. Ez komplett hülyeség. Ráadásul drága és veszélyes hülyeség.
 
Nem tudom, lesz-e még valaki, aki ezek után, ilyen arc- és hitelvesztés után még komolyan veszi Magyarországot.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr932246565

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Shortolod a k*rva anyádat,... 2010.08.27. 18:17:55

...de nem ám a mi valutánkat!Dr. Szász Károly visszaérkeztével egy új, egy szebb PSZÁF (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) bontogatja citrusillatú szárnyait. Például ha kell, lágyan körülölel, akár ötletel is a devizahitelesek érdekében. Más szav...

Trackback: Gazdasági szabadságharc és a számok 2010.08.27. 12:02:43

Az új okostojások gazdasági szabadságharcot hirdettek. Mondjuk, hogy pontosan ki ellen és valójában miért is, az nem egészen világos. Attól, hogy elhajtjuk az IMF-et jobb helyzetbe nem leszünk, hiszen azok, akik egyébként finanszírozzák az ország túlkö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2010.08.26. 06:51:43

Ojajj, hat ezek a joravalo narancsok ugyan miert tennenek olyat, SHORTOLJAK AZ ORSZAGOT-FORINTOT? Ezek joravalo, kedves, SOSEM HAZUDO dolgos fiatalemberek, akik nemcsak, hogy politika elotti munkajukra lehetnek buszkek, hanem minden olyan eros kulugyi kapcsolatunkra, amit ratermettsegukkel elinteztek nekunk.

Megis azt hiszem, hogy a lekozelebbi shortolasuk elott a minden megtakaritasomat es vagyonomat kitolom kulfoldi bankba egy delutan alatt, mert ugyan a bizalmam orok es toretlen, viszont talan a penzem erteke ne mukodjon pusztan bizalmi elven, mert az nagyon kinos. Amikor megkerestem, meg vagy 5x ennyit ert, kellemes tudat.

Ha marciusban megtettem volna, amit a realitaserzekem es a jozan eszem diktalt, most 272.727 Ft-al lennek gazdagabb, de igy sem aggodom: romlik a penzem minden valutahoz kepest, viszont 1%-ot kamatozik, ha nem akcioztatom 3 havonta... Na EZ A VALAMI, fideszkem, ez a valami!

Kevercs 2010.08.26. 11:18:13

A fideszből Orbán királyunk a "csicskák népét" hozta
létre. Hogy meddig fog ez menni, azt tényleg nehéz
lenne megmondani . Baki, baki hátán, ez a gyakorlat...

Squid 2010.08.26. 12:33:31

3 hónap 3 forintshort én el nem tudom képzelni mi lehet OV fejében, hogy az önkormányzati választások miatt harmadik hónapja rombolja a kínkeservvel összehozott viszonylagos stabilitást.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.26. 20:54:19

Szánalmas, politikai lottó amit ezek játszanak. "Elitünk" családjai a következő 200 évre betankoltak pénzzel, még az ük-ük-ük-ük unokák sem fognak megismerkedni a munka fogalmával. Bár ezzel egy másik szép kis "réteggel" kerülne max. egy szinvonalra! De olyanok is! Merdzsó, Bömös, Ajudi.
süti beállítások módosítása