A túlélés éve elé

2011.12.23. 11:31

Valahogy nem sikerül karácsonyi hangulatba keverednem, pedig csütörtökön este még a fát is feldíszítettem, kicsit csak persze, de mégis, csak hogy legyen, ha a kisfiam itt lesz velem a két ünnep között. A fenyő illata is csak egy félmosolyra volt elég. Azt hiszem, most van az, amikor már tényleg csak a szerelem marad.

Ülök este a nyolcadik emeleti panellakásban, aminek a havi törlesztője az árfolyamváltozások miatt ma már annyi, mintha legalábbis budai villám lenne, és momentán kiszállni sem lehet az egészből. És olyan reménytelen ez, legalábbis amíg a Matolcsy-féle őrültség meg az a szörnyű, orbáni kivagyiság és pökhendi makacsság próbál itt kormányozni. Aztán ahogyan reggel zötyögött át velem a busz az Árpád hídon, azt néztem, hogy olyan nagyon szomorú és nehéz köd ül a városon. Rosszkedvünk tele - erre gondoltam. És Hobó Másik Magyarországának rosszkedvére.

Valami nagyon elromlott itt az elmúlt bő másfél évben, azt hiszem. És idén már az ünnep is elmarad, hiába szedték piros betűvel ezeket a napokat a naptárban. Mert ünnepelni most semmi okunk nincs. Őrült és veszélyes az a rendszer, amit hazugságból felépítettek körülöttünk. És azt érzem, hogy ez egyre csak rosszabb lesz, és módszeresen és reménytelenül megy tönkre minden ebben az országban. Mintha egy torz, groteszk, abszurd és gonosz tréfát űzne itt egy hazug hatalom.

Éjfél körül még megnéztem A bukást, nem, nem a poénokkal teli átdolgozásokat, hanem a filmet magát. És olyan ijesztően és szürreálisan aktuálisnak tűnt a "nem kapitulálok" rikácsolása, meg a mantrázása annak, hogy ha majd támadásba lendül a kilencedik hadtest, akkor minden rendbe jön. Hát persze. Meg ha beindul a Matolcsy-féle gazdasági csoda, akkor is... Azt hiszem, felelőssége van mindenkinek, aki kiszolgálja az őrületet.

Azt kell mondjam, kivételesen igaza volt a miniszterelnöknek. A túlélés éve jön. Az ő országlásukat kell most túlélni valahogy...

Mindenesetre immár túl az egymillió oldalletöltésen ezúton köszönök minden megosztást és hozzászólást - a velem egyet nem értőket is -, és kívánok békés ünnepeket, meg túlélhető 2012-es esztendőt mindenkinek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr13490532

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Már nem magyar a bajnok 2011.12.30. 08:28:06

A „Ki a legtökösebb vezető” versenyben alul maradtunk. Pedig milyen szépen alakultak a dolgok! A gazdasági szabadságharc folyamán felküzdöttük magunkat a dobogó legfelső fokára. Az egész világ előtt megszégyenülten lépett lejjebb egy fokkal...

Trackback: Orbán! Te tetted ezt! 2011.12.27. 10:56:24

Lehet hivatkozni Gyurcsányra, az elmúlt nyolc évre. Lehet hivatkozni a gazdasági válságra és minden másra. De ezek üres és alaptalan hivatkozások. Azért, hogy emberek ezrei (tízezrei) sorba álltak egy tál meleg ételért Te vagy a felelős Viktor!Te és a ...

Trackback: Jézuska és Télapó 2011.12.23. 15:44:27

... igaz történet nyomán ... írta: Gáspári Marianna  

Trackback: Pár évente forradalom - vajon mitől életképtelen a magyar polgár 2011.12.23. 14:22:14

Most zajlik az élet. 2011. karácsonyára megint benépesült a Kossuth tér, forradalmi a hangulat. A bukottnak, hűtlennek és dilettánsnak mondott kormány távozását, a demokratikus normák visszaállítását követelik a tiltakozók. Ezek az igények teljesen jog...

Trackback: Keretes idézetgyűjtemény 2011.12.23. 11:40:36

Bevezetés 2002: Bár az ország keményen megdolgozott azért, hogy csatlakozhasson az Európai Unióhoz, a magyarok el vannak szánva arra, hogy megőrizzék "nemzeti büszkeségüket", és (tovább) bővítsék gazdaságukat, amely az egyik legerősebb a posz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kb2112 2011.12.23. 12:16:58

Michael, kellemesebb hangulatot és gondolatokat holnapra és az új évre szintúgy!
Üdv,
KBL

rockjano 2011.12.23. 13:40:04

Zseniális poszt... ugyanezt érzem ... ugyanebben a helyzetben vagyok...

Valami rémesen el lett itt cseszve csak pontosan tudjuk kik által (szocik) és kik okozák most a bajt (fidesz)

Az egész már most is tragikus és méginkább az lesz jövőre.

lavór 2011.12.23. 13:40:33

Kicsit érdekesre sikeredett a bejegyzés. Gondolom a ködön át nem sejlettek fel a fenyőfák, miket hazacipeltek az emberek, az autók sem látszottak, ami ugye manapság nem olcsó, amikkel a legújabb nagyképű televíziót, több tíz, százezres kávéfőzőt viszik haza. Na de tényleg, "túlélés" micsoda tragikus szavak a meleg lakásból a számítógép elől... Mert ugye azt kell feltételezzem, hogy túlélni kell, azaz se internet, se áram, se gáz, se semmi. Így hát ideje lesz tartós élelmiszert, gyógyszert felhalmozni arany és részvény helyett, meert az lesz a legnagyobb érték...

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.12.23. 13:56:09

Tekintettel arra, hogy régóta azt szajkózzák a politikusok, hogy csak pár év nehézség és rossz, majd aztán jó lesz, én már évek óta "túlélek". Számomra semmi meglepőt nem hozhat a 2012-es év. :-) Maximum egy nagy meglepetés lenne, előrehozott választás a fidesz kormány népharag nyomán történő feloszlatása után.

buddha 2011.12.23. 13:56:09

esküszöm,megkönnyeztem.-))
neked is minden jót,és várjuk a jövő évet,egy merénylettel-))

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.12.23. 14:06:37

Remélem, az előző bejegyzésem nem lesz kimoderálva, hiszen őszintén gondoltam.
Tényleg, miért olyan meglepő másoknak, hogy tudatos néphülyítés keretében jó a politikai elitnek, ha bizonytalanságban tartja az embereket és azt sulykolja nekik, hogy az egész világ rohad, egyre pokolibb mindenhol, de itt, a hazában csak bírjuk ki még egy kicsit, és nemsokára tényleg minden jó és szép lesz.

Mária 2011.12.23. 14:12:31

@lavór:

"Gondolom a ködön át nem sejlettek fel a fenyőfák, miket hazacipeltek az emberek, az autók sem látszottak, ami ugye manapság nem olcsó, amikkel a legújabb nagyképű televíziót, több tíz, százezres kávéfőzőt viszik haza."

Mint ahogy te sem látod a ködön át a gyerekeket, akiknek most jó, mert minden nap van a főtéren ingyenkonyha.

Meg a családokat, akik egyetlen szobát fűtenek, anyuka ott főz, gyerekek ott tanulnak, apuka ott "termeli újra magát" hogy a másnapi minimálbéres munkájával is épüljön-szépüljön az ország.

Meg azokat se látod, akik még csak ezután hűlnek majd ki a saját lakásukban.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.12.23. 14:14:11

@Gamma Leonis: Dehogy lesz... vagyis dehogy volt. A jelek szerint valamiért van jó néhány perc átfutása a blogmotornak.

lavór 2011.12.23. 14:20:27

szerintem kissé álszentre sikeredett a bejegyzésed.

Már írtam: "Na de tényleg, "túlélés" micsoda tragikus szavak a meleg lakásból a számítógép elől.."

Ha meg valóban érdekelnek az általad említett emberek és társadalmi rétegek, akkor állj fel székedből és jótékonykodj, akár úgy is, hogy behívsz magadhoz egy fázó embertársadat. Végül is a szeretet ünnepe vagy mifene, nem?

V u, de ja vu 2011.12.23. 14:35:08

@lavór: Gondolom, a ködben bóklászók között Te vagy az autós, autódban a 'nagyképű tévével'...

Mi meg néhányan vagyunk, akik hasonlóan érezzük, mint Michael:-(((

RockJano-val hasonlót érzek... sokan vártunk 'valamit' a '89-es rendszerváltáskor, amit érzésem szerint azóta sem kaptunk meg... sőt, mintha becsapott is lennék abban, hogy csak én hiszem-e hogy valami jobbnak kellett volna történnie a lózungok alapján, netán csak én képzeltem ezt bele?!

A felnőttek már évek óta nem vesznek egymásnak semmit... ez az első karácsony, hogy a gyerekeim sem kapnak semmit:-(((

Nem ezért tanultam... nem ezért dolgoztam... nem ezért fogok dolgozni az ünnepek alatt is...

Ha nem tudod, milyen érzés... ha nem tudod miről beszélek... akkor légy szíves ne sajnáld le azt, akinek minden igyekezete ellenére sem megy. Köszönöm...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.12.23. 15:37:16

@lavór:
Már bocs, de az álszent éppen te vagy.

Sajnos elérkeztünk oda, hogy az emberek maguk bajával foglalkoznak CSAK, mert egyszerűen annyira depressziv és kiszámithatatlan lett a helyzet a Fidesznek köszönhetően.
Nem lehet tudni, hogy az a pár ezer forint, amit mondjuk odaadnál valamelyik jótékonysági szervezetnek, nem-e fog hiányozni következő hónapban, amikor drágul minden, vagy éppen kibasznak a munkahelyről, mert a kötelező bérkompenzáció miatt leépités lesz.
Vagy van pár tizezer forintod a bankban, ami miatt nem érdemes külföldit nyitni, de mégis félted ezektől a szemetektől.
Soroljam még?

Nekünk (hála égnek) nincsenek napi anyagi gondjaink, bár a hitelek törlesztője jelentősen megemelkedett. Fizetjük, nem panaszkodunk.
Viszont azon gondolkodunk, hogy mikor hagyjuk el ezt az országot, mert kilátástalan ami itt folyik. Nem lehet tervezni előre semmit.
Ezért épitettem saját kezemmel fel a házat az elmúlt években? Ezért rendezkedtünk be ide, ahol végre jól is érezzük egymást?
Hogy egy ilyen zsebhitler miatt közel a 40-hez új életet kezdjek külföldön? Mert gyereket szeretnénk és ketyeg a biológiai vekker, de egy keresetből nem élünk meg?

Egy koldusnak az a baja, hogy megfagyhat éjjel, éhezik.
Nekem az a bajom, hogy nincs tervezhető jövő itthon.
A koldus ezt leszarja, én viszont SAJNOS a depressziv hangulat miatt szintén leszarom az ő problémáját. És ez már nagy gond, mert szétzülled a kisemberek között is az összetartás.

vénkujon 2011.12.23. 15:39:15

minden jót M.

a jobbereknek meg matyómintás pecsétnyomót, hogy még a szarjuk is nemzetibb lehessen ezután.:)

lavór 2011.12.23. 15:39:15

@V u, de ja vu:
Ez ismét kissé álszent lett.

Netre futja, de egy sálra, sapkára nem a gyermekeidnek. Természetesen ezt el is hiszem.
Szívesen jótékonykodom számukra egy-egy meleg szettel.
Tanulni nem annyira rossz dolog, legalábbis a blogok erről akarnak meggyőzni,
de mindig kérdés, hogy mit is tanuljon, tanult az ember? Többször olvasható, hogy: "A
piac beárazza a tudást".
Pontosan nem lesajnálom a "kihűlésre, éhezésre" ítélt embertársaimat.
De ez az álszent képmutatás már zavaró kissé, ennek adok hangot.
Egy futirisztikus jövőképet festeni a végről, a túlélésről úgy, hogy a szó értelmét
nem akarjuk figylembe venni, kissé felemás érzéseket kelthet.
Valószínűleg ez történt most is.
Hogy ki mit várt a "rendszerváltástól" az megint egy érdekes kérdés (ráadásul nem is karácsonyi).
Állítólag magas színvonalú a felsőoktatásunk.
Ennyi hívőt csak iskolák termelhetnek ki (de minek). Ráadásul vak és süket hívőket.

De kissé lomha és suta a blogmotor, szerintem nem küzdök tovább vele.
Áldott, békés Karácsonyt mindenkinek!

isti77 2011.12.23. 16:08:11

Most valóban kilátástalannak tűnik sz ország helyzete, de eddig mindig felálltunk, mindent túléltünk, ennek a mini Hitlernek az ámokfutását is túl fogjuk.
Csak így tovább, Viktor, sőt, ha lehet, még keményebben, annál hamarabb zavarnak el. Nem mi, bennünket (sokunkat) még mindig meg tudsz vezetni, hogy te csak az ország javát akarod. Hanem ŐK. Most örülök csak igazán, hogy tagja vagyunk az EU-nak. ŐK nem fogják hagyni, hogy csődbe vidd az országot, el fognak zavarni téged is, ahogy Haidert alig 10 éve (pedig vele kevesebb nyűgjük akadt, főleg gazdasági téren, mint veled). Nem fogod végigcsinálni. Minden diktátor megbukik egyszer.
Az ország túl fog élni téged (is), és idővel ki fogja heverni a lassan 10 éve folyó lecsúszást, egyszer vissza is fog kapaszkodni. Remélem, még megérjük.
A remény hal meg utoljára, de előbb fogtok ti eltakarodni.
Kellemes ünnepeket és boldog(abb) Újévet kívánok mindenkinek! Fel a fejjel! Még nincs veszve minden, még élünk!

Analyzer 2011.12.23. 16:20:07

elszomorito figyelni, amint az ostromlott var lakoi, a vedoket tekintik ellenfelnek, es meg szelesebbre kivanjak tarni a kapukat az ostromlok elott.

V u, de ja vu 2011.12.23. 16:22:36

@lavór: Cinizmus és arrogancia lenne a siker titka???

Igen, futja netre, mobilra, sőt 'öregecskedő' autóra is... eddig...

...mert a nagy álszenteskedés közepén azért érezhető, hogy ezek nélkül az ember örökre elveszítheti kapcsolatát a külvilággal, márpedig ha meló kell, ahhoz itt kell élni elérhető közelségben! Ehhez ezeknek a dolgoknak prioritást kell élveznie a PSP-vel vagy akár az esti pohár borocskával szemben is... és a nem-álszent körülmény az, hogy az ajándékozás gyermeki örömével szemben is:-(((

Az álszenteskedés az, ha a magadfajta még el is hiszi, sőt ki is oktatja azt akinek már ezekre a dolgokra sem futja, hogy tanulni, dolgozni, képezni magunkat csak akarat és/vagy elszántság kérdése.

Tanulj nyelvet pénz nélkül, járj munkába - akár tömegközlekedéssel is - pénz nélkül, ha váltanod kell, akkor negyven-ötven évesen is szerezz másik diplomát - persze pénz nélkül... és ha lehet, már holnapra...

Áldott Karácsonyt Neked is... a mai események tükrében a békesség már nem garantált:-(

Tényleg ennyi 'álszent' ember élne errefelé??? Merthogy a Rendszerben 110 % hogy nincs semmi hiba, ugye???... SŐT!!!

Maximum a blogmotor...

kela-bá 2011.12.23. 16:22:36

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket , EMBERK !

Mérges 1234 2011.12.23. 17:03:07

@lavór:

Kretén rohadt Fideszes vagy.

Én az átlagbér 5x sét kersem és mégis aggodóm, mert ellentétben veled látom, mekkora a szegénység, mekkora az elkeseredettség.

Sok olyan geci van, mint te, aki csak a szűk környezetéből itél. És mert egyeseknek jó, mert a dombon fenn jó, az nem jelenti azt, hogy mindenkinek az.

Soha nem volt még ennyi szegény Magyarorszáégon mint most, persze ez nem csak a Orbán és bandája bűne, de benne vannak nyakig.

Meg te is, ki nem akarsz látni.

Hány rohadék van még akit megvettek kilóra. Sok ismerősöm mondja, hogy tök jó minden hiszen többet kap havonta 30.000-al. ÉS???

Tudjátok hányan keféltek rá???

A nyomorultak hangját már nem hallani, de nem is akarja hallani senki.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.12.23. 18:09:23

@Analyzer:
Jelenleg úgy állunk, hogy az ún. védők mindent maguk alágyűrnek a védelem nevében. Végigjárják a lakásokat és mindent elkoboznak, amire szerintük szükség lehet. A legkisebb engedetlenséget is megtorolják.
Eközben a lakók azért imádkoznak, hogy vegyék már észre, hogy képzeletbeli ostromlók ellen harcolnak. Azok, akik kint ordítoznak, hogy mi folyik már odabent, nem ostromlók, hanem a szövetségeseink. Szólnának a várkapitánynak is, de hűséges talpnyalókból álló hada semmilyen információt nem hagy eljutnia hozzá. Bár az is lehet, hogy eszét vesztette.

magpie65 · http://ensemtudom.blogspot.com/ 2011.12.24. 08:16:44

Kedves Michael! Köszönjük a szép és igaz karácsonyi posztot! Most aztán tényleg a mindenféle értelemben vett sötétség mélyén vagyunk, és ki tudja, mikor fog virradni, fog-e egyáltalán...
Mi, Magpie-ok egy kései, nagy szerelemben találkoztunk, negyvenen túl ikreink születtek, kettőnknek összesen négy diplománk van -- és egyre sűrűbben beszélünk arról, hogy el kellene innen mennünk, mert megalázó, hogy ez az immorális csürhe reprezentál minket, mert nekünk Európa nem kényszerlakhely, mert nem tudunk megélni, mert nem fogjuk a Gyerekeinket alattvaló-képezdébe járatni...

Az alábbi Kafka-szöveggel kívánunk Neked és mindazon kommentelőknek, akik szívesen fogadják, igaz emberséggel megélt ünnepet:

FRANZ KAFKA
Éjszaka

Belesüllyedve az éjbe. Ahogy a fejünket horgasztjuk le olykor, hogy eltöprengjünk, úgy az éjbe süllyedve teljesen. Körös-körül alusznak az emberek. Egy kis színészkedés, ártatlan önámítás, hogy házakban alusznak, biztos ágyban és biztos fedél alatt, kinyújtózva vagy összekuporodva matracukon, kendőkbe, takarók alatt, valójában összeverődtek csak, mint hajdan egyszer, és mint később is, kopár vidéken, táboruk a szabadban, megszámlálhatatlan sok ember, egész hadsereg, nép a hideg ég alatt, hideg földön, végigterülve, ahol régebben álltak, fejük a karjukra hajtva, arcuk a földnek, egyenletesen lélegzenek. S te virrasztasz, őrszem vagy, a melletted lévő rőzsehalomból kihúzott égő fadarabot lengeted, úgy leled meg a hozzád legközelebbit. Miért virrasztasz? Egynek virrasztania kell, úgy tartják. Egynek ott kell lennie.

(Tandori Dezső ford.)

subtotal 2011.12.24. 08:16:45

@Lord_Valdez: a várvédő kapitány éppen a vár közepén lévő tavon álló búvárnaszád kezelési utasítását tanulmányozza, mellyel teljes gőzzel lefelé haladva fogunk felemelkedni, legalábbis az első tisztje által írt manual alapján.
Jó lesz...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.12.24. 08:16:45

"És idén már az ünnep is elmarad, hiába szedték piros betűvel ezeket a napokat a naptárban. Mert ünnepelni most semmi okunk nincs."

Úgy látom nem nagyon sikerült eddig megfognod a karácsony lényegét és mibenlétét.

Hol született Jézus, meg ilyenek...

gyilkos fűegér 2011.12.24. 19:30:51

@lavór: "Ha meg valóban érdekelnek az általad említett emberek és társadalmi rétegek, akkor állj fel székedből és jótékonykodj, akár úgy is, hogy behívsz magadhoz egy fázó embertársadat. Végül is a szeretet ünnepe vagy mifene, nem? "

Gondolom, most is ott ül egy hómlessz a térdeden, okoska.

lavór 2011.12.24. 22:44:43

@gyilkos fűegér:
Lehet az aluljáróból írok. Te honnan?

vargalukrécia 2011.12.25. 21:43:15

Kedves Michael!
Én is köszönöm a soraidat! Sokat jelent az írásod, mint mindig. Boldogabb új évet mindannyiunknak! Én azért már látok biztató jeleket, az emberek ébredeznek. Én anyagi helyzetemtől függetlenül már attól is boldog leszek, ha belátható időn belül a demokrácia helyreáll a Magyar Köztársaságban!

vargalukrécia 2011.12.25. 21:44:30

@bogancs: Az istállóra gondolsz? A tehenektől befűtöttbe? Stb? :)
Gondolom ez a lényeg szerinted, ugye? És ha a posztíróhoz megérkeznek a gyerekei az ünnepre, ajándék helyett meséljen a "Kisjézus" és családja szegénységéről. Biztos máris sokkal jobban bírják majd a nélkülözést!
Tényleg mesélj már, a te gyerekeid mit kaptak így a minimálbéres időszak előtt, hm? Bespájzoltatok legalább? Vagy meséltél a Szentcsalád nélkülözéseiről, a jövőre való felkészülés részeként?;-)

Lencsés István 2011.12.27. 09:51:10

Milyen túlélés éve ? :O Csak annak a túlélés éve aki hiteleket vett fel , meg aki nem tud okosan élni ....

Dig, Lazarus! 2011.12.27. 14:24:50

Esztergom a perspektíva ... lassan Nagy Navarró is kidôl ... csôdrekord minden szinten ... Schmitt Pál a népszerûségi lista élén (33%-kal!!) ... már az ország lélegeztetôgépének tartalékakkumulátorát (MNB-devizatartalék) piszkálgatják komisz kezek ... tényleg, mi szól itt a túlélésrôl?

Megjegyzem, én mindenhol elég lanyha forgalmat tapasztaltam, fôleg az elmúlt évek ünnepi forgatagához képest (a királyi híradók valóban komoly lapostévéhájpot prezentáltak). Annyi gyönyörû karácsonyfa ment pocsékba, hogy fájt nézni. Ettôl még lehet bizakodni. Az nem zárja ki a túlélés általános aktualitását.

De legalább a jogot meghagyni az érzékeléséhez! Csöpp nagyvonalúság talán segítene. Akkor lehet, hogy nem is a túlélés lenne az elsôdleges probléma ...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.01.01. 11:17:57

Mindenkinek egy Boldogabb ÚJ ÉVET!
Azoknak, akiknek lehetőségük van hétfőn az Opera előtt a "véleményüket kifejezni" kiskretének enyhén barna kupacra hajazó REMEKMŰVE és TÁKOLMÁNYA láttán, ne tartsa vissza, aprópénzt vigyen, azután tessék odaszórni a bolondok (a bóvli politikusok szinonimája) elé, szedjék össze azok a szarrágók azt is és nyaljanak ...SÓT, vagy költsék gyógyszerre!
ÉLJEN A PÁRT! Hejj Viktor! Csak a Fidesz!

egyedi 2012.01.01. 11:18:36

Boldog új évet Michael! :)

lavór 2012.01.06. 21:49:58

@Doubledecker:
A nyomorultak hangját eddig sem hallottad, valamiért most azonosulni akarsz velük. Ettől még nem vagy nyomorult. Indulataid nem azt mutatják, amiről írni próbáltál.
süti beállítások módosítása