Azt hittem, rosszul látok, amikor az e-mail-fiókomban landolt Bajnai Gordonék legújabb sajtóközleménye, amely szerint "a remény gazdaságpolitikájának adórendszere a középosztályt támogatja".

Tetszenek érteni? A remény gazdaságpolitikája! Ezt még Orbán Viktor, sőt: hovatovább még maga Selmeczi Gabriella sem mondhatta volna szebben! Szinte hallom a lelki füleimmel, ahogyan a szenátor asszony búgó hangján, teljes átéléssel adja elő, bele az óvatlan tévénéző orcájába, hogy az elmúltnyócév után ez végre a remény gazdaságpolitikája! Még jó, hogy nem A Remény Gazdaságpolitikája, így, csupa nagy kezdőbetűvel. Még éppen csak az hiányozna! (Bár attól tartok, intonáció tekintetében ezt már valahogy így gondolhatták az Együtt 2014-nél, de szerencsére odáig még nem süllyedtek, hogy így is írják le.)

Hát egy lófaszt, mama!

A magam részéről igazán drukkolok Bajnaiéknak - merthogy nagyon sok tekintetben szimpatikusak az elképzeléseik és alapjaiban tetszik a hozzáállásuk. De nem ez az első félresikerült húzás tőlük. Máig nem értem például, hogy annó decibel a mélyszegénységről miért éppen egy sokcsillagos budapesti szállodában kellett konferenciát tartaniuk egy éve ilyentájt, és miért nem mondjuk a komlói vagy az ózdi művelődési házban. És akkor még jófej vagyok, hogy nem kezdem el felhánytorgatni a lazacos és kaviáros szendvicseket, amelyek egy-egy ilyen rendezvény ebédszünetében általában várják a mélyszegénységről éppen eszmét cserélő, korgó hasú résztvevőket. Azt hiszem, valami ilyesmiről szólhat az, amikor "jóllakott és divatos költők az éhségről szavalnak..."

Most meg itt van ez a marhaság a remény gazdaságpolitikájával!

Bajnaitól én még véletlenül sem a remény gazdaságpolitikáját várom! Nem a csalfa, vak reményét. Merthogy momentán Matolcsy mestertől sem kapunk mást. A Matolcsy-féle robosztus gazdasági növekedés, az egymillió új munkahely és az unortodoxia úgynevezett páratlan sikere sem más, mint "Főldiekkel játszó / Égi tűnemény..."

Bajnaitól és Oszkótól, a két technokratától - mert kitől, ha nem tőlük - én végre a kiszámíthatóság gazdaságpolitikáját várom. Meg a kiszámítottságét.

Forintra, fillérre. Reálisan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr155094987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.21. 10:02:55

Mitől technokratábbak ők a többinél?!

Ez egy igen hamis, de jól kialakított legenda csupán.

Melchi Zadok 2013.02.22. 20:43:00

igaz is, minden ép elméjű tudja, hogy egy mélyszegénységről tartott fórum, szeminárium, vagy előadás csak is akkor lehet autentikus, tárgyszerű, átfogó, megfontolandó, ha egy leppukant ózdi panel lépcsőházában kerül megrendezésre, zsíroskenyér és üres tea társaságában.

tiszta sor
hülye bajnaiék...

azt gondolná az ember fia, hogy ebben a szürreális komédiában, amelyet immár lassan három éve adnak elő válogatott dilettáns őrültek, agresszív, hatalmukat fitogtató, kontraszelektált tahók, valamint amőba szinten vegetáló, személyiségüket elvesztett bio szavazócédulák, lenne kb 10.000 olyan téma, ami égetőbb, felháborítóbb, botrányosabb, de belátom, tévedtem.

végül is a posztoló is ember, megértem ha már unja a banánt és új utakat keres.
süti beállítások módosítása