Miniszterelnök időzavarban

2013.03.06. 18:51

Én megmondtam jó előre, hogy baj lesz ebből a sok visszamenőleges hatályú jogalkotásból - és lám, igazam lett. Már maga a miniszterelnök úr is belekeveredik az igeidőkbe. Varsóban például most éppen azt mondta, hogy Magyarország sikertörténetté válhat.

Hat. Jól tetszettek érteni: válhat.

Hümm...

Pedig január 30-án még azt mondta a Magasságos Miniszterelnök Úr, hogy Magyarország sikertörténet. Pont. Nem lehet, nem majd talán egyszer az lesz, hanem már az. Így, határozott kijelentő módban és jelen időben.

Meg különben is, mást se hallottunk az elmúlt hetekben, hónapokban, mint hogy egy nagy sikertörténet a mi közös, nemzeti életünk itt, a Kárpátok ölén. Én eddig úgy tudtam, hogy sikertörténet a nemzetpolitika. Hogy sikertörténet a diákhitel. A Széchenyi-kártya. Meg hogy sikertörténet az iskolák állami átvétele, a magyar gazdaság megújítása, az államadósság úgynevezett csökkentése, a nyugdíjak úgynevezett megmentése, az egykulcsos adó és persze sikertörténet Matolcsy György komplett két és fél éves ámokfutása is. Nem én mondtam, ezt mind-mind ők mondták.

Erre most itt van ez a lehet... Még csak nem is egyszerű jövő idő, hanem feltételes! Zavart érzek tehát az erőben.

Most vagy arról van szó, hogy amit eddig mondtak, az mind hazugság volt, de legalábbis erős túlzás, merthogy az a bizonyos magyar nemzeti sikertörténet - a Magasságos Miniszterelnök Úr szavai szerint - egyelőre még csak kialakulóban van. Valahol a feltételes jövő időben. Ez esetben Orbán Viktor elegánsan meghazudtolta a komplett kormányzatot, beleértve persze saját magát is. Ha így lenne, nem először tette volna meg ezt az övéivel.

Lehet persze, hogy arról van szó, hogy 2013. január 30-án még valóban sikertörténet volt Magyarország, most viszont megint csak a sikertörténet lehet feltételes jövő idejű állapotában van. Valami történhetett tehát az elmúlt hat hétben szegény magyar sikertörténettel, amivel a Magasságos Miniszterelnök Úr nyilván tisztában van, de nem akar megosztani velünk, bizonyára azért, hogy nehogy pánikot keltsen. Hogy a magyar nemzeti sikertörténetnek a jelen idő kijelentő módból a feltételes jövő időbe történő visszasorolása Matolcsy György jegybankelnöki kinevezésével van-e összefüggésben - nos, e tekintetben mi is csak egy óvatos lehet-et engedhetünk meg magunknak.

A harmadik lehetőség a Kádár-rendszert idézi - mint oly' sokak szerint oly' sok minden az Orbán-kormány tevékenységében. Nevezetesen azt, hogy már megint és még mindig ugyanazokat az ördögi köröket futjuk, mint az elmúlt hatvan évben folyamatosan. Ez a feltételes jövő idejű kijelentés tehát egy óvatos bejelentése annak, hogy még mindig csak egy kicsit kell kibírni, és egy kicsit kell húzni a nadrágszíjon, de már látni, hogy mindjárt milyen nagyon jó lesz itt mindenkinek minden.

A negyedik lehetőség pedig már-már a sci-fi világába vezet. Mert nem kizárt, hogy a miniszterelnök a visszamenőleges hatályú jogalkotás keltette kozmikus időviharban elveszítette a realitás- és időérzékét, és már maga sem tudja, hogy melyik párhuzamos nemzeti valóságban és melyik esztendőben tartózkodik éppen...

A helyes megfejtők között "Orbán-ígéretek" márkájú kozmetikai ajándékcsomagokat sorsolunk ki.

Aztán ki-ki kenheti a hajára. De akár ki is törölheti vele...

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr175120258

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.03.06. 21:25:02

Mert egy hüle libsibolsi kéjenc vagy csak, aki egy szócskán, a "lehet" szócskán lovagolva szeretné csak megtorpedózni a NER szentséges zűrhajóját!
Az száguld ezerrel, a Lézeres Csávó és a Törpe Ducse meg a parancsnoki hídon vezényli a többi balfaszt.

www.youtube.com/watch?v=hif7Jkf3Yeo

Dr.Zomboss 2013.03.06. 22:59:59

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Míííííííííííí? Rugdosóárpy már szart ér? Ő is ott áll a vártán, jól lekendózza a gyurcsánytakaroggy híveit.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.03.06. 23:16:29

@Dr.Zomboss:
Jó'vanna Bástya ettárs, nem direkti bántásbol vót!

Nap Pali 2013.03.07. 08:57:59

a fidesmafiálam mindent szétQr! hazavág

állícsátok meg a dakota tempót !

most épp az MNB tartalékot "védik meg"

csárli hárper 2013.03.07. 08:58:22

'94 óta ennek a valaminek már azt se hiszem el amit kérdez...

felcsutisuttyo 2013.03.07. 10:26:30

Bolond lyukból, bolond szél fúj...
sikertörténet?...majd akkor lesz siker történet amikor még az országból kizavarja a Nép e Fidesz Nemzeti Szar bandát!

beavereater 2013.03.07. 10:27:00

Májkül, Devon nem mondta még, hogy ideje lenne egy kis Carmageddont jáccanod? Mondjuk az országház parkolójában, amikor a cölöpteknős + a seggnyalók is kászálódnak kifele az ódikból.

Üsse kavics, valami csöcsös barnát is intéznék a sikeres akció után, aztán lehet krúzolni a vörös naplementébe.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.03.07. 10:50:12

"Magyarország sikertörténet."

És igaza is van! Páran a heverek (sic!) közül sikeresen szarrá keresték magukat az adóforintokból. Nekik sikertörténet! :(

piszter 2013.03.07. 12:10:56

ő. beperelem a posztolót izgatásért, felbujtásért és szabad vélemény nyilvánításért. le az uszítókkal!

kvadrillio 2013.03.07. 12:28:41

hát..., ha valakinek AZ SIKERTÖRTÉNET, HOGY MAGYARORSZÁGON MÁRA A NÉPESSÉG KÉTHARMADA LÉTMINIMUMON VAGY ALATTA TENGŐDIK, AKKOR AZ VAGY TÖKKELÜTÖTT SEGGFEJ VAGY MENTÁLIS LELKI NYOMORÉK...

Netuddki. 2013.03.07. 12:44:57

Sikertörténet? Na, itt az újabb "sikertörténet":
index.hu/belfold/2013/03/07/lang_zsolt_haza/

zajos1 2013.03.07. 12:45:37

@Nap Pali: @felcsutisuttyo: Honnan tud a baloldal ilyen trollokat szerezni, ti vagytok a balos értelmiség?
@kvadrillio: Szerintem, ez nem mostan kezdődött és nem is 2010-ben, a devizahitelesek meg, maguk vették fel a hitelt.

Netuddki. 2013.03.07. 12:54:31

@zajos1: "Szerintem, ez nem mostan kezdődött és nem is 2010-ben"

Ja, tudjuk. Írj 3 borítékot...

reálisan 2013.03.07. 13:18:55

Tévedhet Viktor, ezret is, megbocsátjuk neki, ha végleg kiszorítja a hatalomból a balliberálokat. Ezt a gátlástalan, hazaáruló, pofátlan brancsot. Igy írnak egy magyar főpapról: Erdő Péter a sötét ló...

Nem vagyok katolikus, de azért ez pofátlanság. Le veletek nyomorúltak!!!

épészmérnök 2013.03.07. 14:11:37

Tiszteletlen a megszólítás! Nem "miniszterelnök" (micsoda pofátlan ballib megnevezés)!

A helyes megszólítás: FÁRAÓ. Viktor fáraó. Ízlelgessük a felismerést, amelyet Kerényi Imrének köszönhetünk!

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.07. 14:12:38

@reálisan:

Nem lenne jobb meghagyni a magyar mondatok értelmezését olyanoknak, akik legalább alapfokon beszélik a nyelvet?

Szelid sunmalac 2013.03.07. 14:13:25

@reálisan: Igazad van. Selmeczi a sotet lo. Orban a sotet kiraly, Selmeczi a sotet paraszt, Lazar meg a sotet (amok)futo.

czjanos 2013.03.07. 14:34:06

Ha csak időzavarban lenne....
Van ott képzavar is, rendesen!

belekotty 2013.03.07. 15:44:35

@zajos1: A devizahitel felvételére egy 2001-es törvény ad lehetőséget.

"2001. évi XCIII. törvény

a devizakorlátozások megszüntetéséről, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról"

red shield rapresentative 2013.03.07. 16:00:35

Állítólag Matolcsy ZIL teherautóval fog hazajárni, na vajon miért?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.03.07. 23:02:30

Gyönyörű este volt, olyan igazi békemenetes idő, az a sok gyűlölettől fröcsögő vadparaszt a béke és szeretet jegyében...
Amúgy szép is, amikor a bűnözői körök ma a kormánypárt oltalmában melóznak, állami megrendeléseket teljesítenek és az állam pénzeli őket.
MAFFIAORSZÁG!
Köztörvényesek vannak kormányon.

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20130305_Rosszabbul_elunk_mint_Habony_Arpad

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.03.07. 23:26:23

"Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Mi most itt a szabadság nevében állunk. Egy nagy elnök egyszer azt mondta: a nyugati szabadság és demokrácia azon a hiten alapul, hogy az ember Isten gyermeke, az érték alapköve, és minden társadalom csoport és állam az ő javát szolgálva létezhet csak. Azon kormány hatalmát is korlátozni kell a saját népe elleni tettekkel szemben, amely az emberek jóváhagyásával kormányoz. Egyetlen kormány sem korlátozhatja a vallás gyakorlásának jogát, a biztonságos otthonhoz való jogot, sem magas, sem alacsony rangú hivatalnokok nem okozhatnak fájdalmat, és nem róhatnak ki büntetéseket önkényesen, nem korlátozhatják a tanuláshoz, a munkához, és általában a lehetőségekhez való jogunkat, mert csak így lehetnek az emberek azok, amivé lenni képesek. Ez minden nyugati társadalom szent joga. Ezek az alapvető különbségek a diktatúrák és közöttünk, ahogy egykor ez volt a különbség Athén és Perzsia között.

Orbán Viktor 2007. 04.11"

Perzsia, Perzsia? Honnan is ismerős? :)

Amúgy a tüntetők ellen kit be nem vetnek a bolsevikok...

"Emberölés miatt tíz évet töltött börtönben a Fidesz-székházat védő egyik biztonsági őr - közölte a Hír24. A hvg.hu rendőrségi forrásai megerősítették, hogy a férfit korábban emberölésért ítélték el.

Többek közt a Ferencváros mérkőzésein dolgozó Fradi Security egyik prominens alakjával erősítette meg a tüntetők által részben elfoglalt Fidesz-székház védelmét a kormánypárt - írta a Hír24.

A székházat "védő" egyik "biztonsági őr" a Hír24 szerint Sz. Ferenc, akiről az ultrasliberi.hu korábban azt írta, hogy közismert egyes bűnözői körökben és több mint tíz évet töltött börtönben emberölés miatt. Ezt az információt a hvg.hu rendőrségi forrásai is megerősítették. Szabadulása után a Fradi Security alkalmazza, mint szurkolói koordinátort.

Az egyelőre rejtély, hogy Sz. Ferenc milyen minőségében "védi" a Fidesz-székházat, mert az épület elfoglalóinak kérdésére eddig a "biztonságiak" nem árulták el, hogy kinek a megbízásából érkeztek az épületbe."

No de kedves narancsbolsi ettársak, hát ennyire nyíltan???
süti beállítások módosítása