Legendagyár

2013.03.18. 12:50

Elismerte felelősségét a múlt hét végén az M1-es autópályán kialakult, katasztrofális állapotokért Giró-Szász András kormányszóvivő.

Persze mielőtt leesne az állunk a csodálkozástól, hogy Orbánisztánban van valaki, aki elismeri a felelősségét valamiért, gyorsan tegyük hozzá, hogy természetesen nem a vészhelyzeti kormányzati kommunikáció teljes csődjéért vállalt felelősséget a kormányszóvivő. Csak ugye miután a belügyminiszter az időjárás mellett a felelőtlenül útnak induló autósokat tette felelőssé a kaotikus állapotokért, Giró-Szász András elismerte, hogy egyike volt e felelőtlen autósoknak. Azt persze gyorsan hozzátette, hogy a mentőalakulatok száz százalékosan működtek. Hogy erről az ugyancsak tíz órát a hó fogságában töltő felesége mit gondol, arról nem szól a fáma.

Sokkal inkább szól Orbán Viktor miniszterelnök úr hősies helytállásáról, aki a helyszínen saját maga mentett ki a bajból két székely kamionost! Gőzerővel beüzemelték a Nemzeti Habony Legenda- és Filmgyárat, rögtön készült is kisfilm a Miniszterelnök Úr hősies helytállásáról! Mert nehogy már a Gyurcsány és Tsai. Legendagyár jobban teljesítsen! Ott csak egy elcsatangolt magyar kislány befogadása volt a Szemlőhegy utcai legenda tárgya, itt akkor legyen mindjárt kettő bajbajutott, ráadásul - adva a nemzeti öntudatnak - székelyföldi fiatal!

A Miniszterelnök Úr nagyszerű helytállása kapcsán már-már láttam a lelki szemeim előtt, ahogyan áll a sztráda mentén a hófúvásban, ingujját felgyűrve országépítő, két erős karján, a tenyerébe köp egy olyan embereset, majd sorra, félkézzel rántja ki az árokba csúszott kamionokat a bajból. Aztán Mózesként toppant egyet, és lám: a hótorlaszok kettényílnak, és tiszta lesz az út a bajba jutottak előtt a hóviharban. Ezután - még mindig a makulátlanul tiszta, fehér ingében, bár a kamionmentés fáradalmaiban már egy félrecsúszott, rakoncátlan tinccsel a homlokán - vesz egy nagy levegőt, és futballban megedzett tüdőkapacitásával, összevont szemöldökkel akkorát fúj, hogy az összes hófelhő menten szerteröppen a Kárpátok bércein túl. (Látjátok, gyerekek, vegyetek példát Orbán Viktor bácsiról: ezért kell a mindennapos testnevelés minden magyar iskolában!) Aztán vesz még egy nagy levegőt, de ezt már megenyhült orcával, a Kedves Vezető nyájas mosolyával, lágyan fújja ki, hóolvasztó és rügyfakasztó, lágy tavaszi szellőt fújva szét az ország - mit ország? a Nemzet - minden szegletébe...

...és akkor holmi autós újságírók elkezdenek azon okoskodni, hogy a Miniszterelnök Úr netalán megszegte az úgynevezett KRESZ-t. Hát nem!

Hát nem és nem értik, hogy Magyarországon a KRESZ az, amit a Miniszterelnök Úr annak gondol.

Ilyeténképpen pedig az a feltételezés, hogy a Miniszterelnök Úr megszegje a KRESZ-t, nem lehet más, mint végtelenül kicsinyes és nemzetellenes, bajnaista képzavar!

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr445141385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2013.03.21. 02:06:56

Már azon leraktam a hajam, ahogy a videó elején Viktorunk átlag bunkó módjára felteszi a kérdést, Ezek hova mennek? Ezek? Nem inkább ők? Jól mintázza, hogy gondol a zemberekre. Kár hogy Dömsödi ezt kihagyta az elemzésből.
süti beállítások módosítása