Fizessenek a vörösbegyek!

2010.05.05. 12:00

...azt mondta volt a Nagy Varázsló, hogy ne a Zemberekkel fizettessék meg. Mert miféle dolog a Zemberekkel megfizettetni azt, amit a szocialisták eltoltak. Mondjuk ez elhangzott már cifrábban is. Mármint az eltolás. Mármint a szocialiták szájából. Szóval tisztességtelen dolog a Zemberekkel megfizettetni azt, amit azok eltoltak.

Tekintsünk el most attól, hogy tényleg eltolták. Nem kicsit. Nagyon. (Tudom, ettől nem lehet eltekinteni, de most az egyszer azért talán mégis. Mivel az állítás vitán felül áll, lehetne ezúttal axióma. Próbáljuk meg így, jó?) Tekintsünk el attól, hogy amit eltoltak, az igazából olyan eltolás volt, ami a Zembereknek volt jó (legalábbis akkor és ott, igencsak rövid távon, és jó, tudom, hogy már középtávon is cumicunami az egész), vagyis ha tetszik, ha nem, a Zemberek fogyasztották el azt, ami most hiányzik a kasszából (tudom, attól sem lehet eltekinteni, ami egyéb módon - mondjuk úgy - tűnt el a kasszából, de a nagyságrendeket tekintve mégiscsak próbáljuk meg ezt is), mégiscsak a Zemberekhez jutott az a pénz. De tekintsünk el ezúttal ettől is, mert jó, tudom, nem lehet ettől sem eltekinteni, legalábbis én nem tenném, de ha már a Zemberekkel ezt megfizettetni nem lehet, akkor mégiscsak tekintsünk el attól a körülménytől, hogy kinek a mijét kell most valakivel megfizettetni. 

Namármost ha a peremfeltételeket tiztáztuk, kanyarodjunk vissza a Nagy Varázsló szavaihoz, amely szerint tehát ne a Zemberekkel fizettessék meg, amit a szocialisták eltoltak.

Namármost, mi következik a Nagy Varázsló szavaiból?

1. Fizessenek a szocialisták azért, amit eltoltak, és ne a Zemberekkel fizettessék meg. Eszerint a Nagy Varázsló azt feltételezi, hogy a szocialisták nem Zemberek. Én azonban ezt a feltételezést még csak feltételezni sem merem Róla.

2. Ha a szocialisták is Zemberek, és - tudom, merész feltevés - még a politikusok azok, sőt: ha jó kedvében találjuk a Nagy Varázslót, akkor még a szocialista politikusok is azok, szóval akkor ki a fenével fizettessék meg?

Lenne néhány javaslatom. Fizessenek például a Zemberek helyett a muskátlik. Vagy verjük el a port a Zemberek helyett teheneken. Esetleg számlázzuk ki az elvesztegetett évtized elvesztegetett milliárdjait a Veszprémi Állatkert zsiráfjainak. Vagy méginkább fizessenek a Zemberek helyett - márcsak a színük miatt is - nyártól a vörösbegyek.

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr521778821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.Ildiko 2010.05.19. 20:57:16

:D És mi az ő válasza ?
süti beállítások módosítása