A király olykor már meztelen

2010.07.26. 12:17

Úgy látszik, a placebohatás sem tart örökké, és már messze nem olyan töretlen az optimizmus. Vagy hogy úgy mondjam: a legfrissebb felmérések szerint csökkenni látszik a forradalmi hevület... Pedig alig két hete még rég látott és töretlen lakossági optimizmust mért a Medián.

Talán a türelem fogy, talán az a baj, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének jótékony hatásait nem érzik a bőrükön a zemberek. Sőt, egyelőre az orbáni 29 pont hatásait sem. És az is kérdés, hogy majd mikor, már ha egyátalán. A Fidesz-béközép számára az örömöt csupán az jelentheti, hogy A Viktor van pozícióban, meg hogy a komenyistákat már mind leváltották
 
Mert hiába választották meg olyan flottul Pali bácsit meg az Állami Számvevőszék elnökét és az Alkotmánybíróság hiányzó tagjait, hiába van törvény a kettős állampolgárságról és hiába a kifüggesztős kormányrendelet, hiába a viharos sebességű és erőből végrehajtott törvényalkotás, sőt: hiába a fickós vigéckedés az IMF-fel meg az EU-val, igazából semmi sem lett jobb. Egy fikarcnyival sem.
 
Igazából egyelőre csak a szívás van ezzel a forradalmi két-, három és négyharmados kormánnyal. Havonta komoly ezresekben mérhető szívás.
 
Nagy árat fizettünk érted, Szabadság! 
Drágább lett a lánc.
A forradalom rajtunk nem segít, vége már.
Elmaradt a nagy ünnep...
 
Meg hát ugye az sem járja, hogy egyszer ezt mondom, egy héttel később meg éppen az ellenkezőjét. Hogy egyszer Berlinben óvatosan, de elismerem az elmúlt egy év megszorításait és azok szükségességét, majd néhány napra rá a hazai publikumnak már megint a nyugdíjasoktól elrabolt összegekről és a családok megnyomorításáról papolok. Vagy hogy a hét elején bejelentem az új IMF-megállapodást, majd három nap múlva büszke magyarkodással fitogtatom, hogy nekünk aztán nem kell a valutaalap pénze... Nem járja, hogy éveken át népszavazásokkal revolverezem a kormányt, majd ha én kormányzok, a Nemzeti Együttműködés és Konzultáció jegyében nem tartom szükségét megkérdezni a zemberek véleményét még az új Alkotmányról sem. És az sem járja, hogy a legszegényebb rétegek megsegítéséről meg szolidaritásról beszélek, de az adójóváírást kivezetem a személyijövedelemadó-rendszerből. Mint ahogy nem lehet következmények nélkülk szidni az előző kurzus felelőtlen és fedezetlen osztogatásait annak, aki 2002-ben maga is megszavazta azokat. Tetszik tudni, van olyan, hogy internet, meg google, amivel aztán ma már könnyen összevethetők az itt és ott elhangzottak. Az ígéretek és a tettek - hogy úgy mondjam.
 
És egyre kevesebben vannak, akik nem látják, hogy a király olykor már meztelen.
 
Azt hiszem, a kormánynak is és a zembereknek is nagyon jól jött ez a nyári szünet. Talán most egy jó hónapig nem fitogtatja a kétharmadát a kormány a nemzetközi piacoknak, talán most jó egy hónapig nem nyilatkozik a gazdaságról a Kósa-Szijjártó kettős, és talán nem küldi el az IMF-et és az EU-t sem melegebb égtájakra Orbán Viktor. Talán elmennek ők maguktól - nyaralni.
 
Talán az előttünk álló hónap jó lesz arra, hogy a hazai politikai csöndben egy kicsit összeszedje magát a forint, összeszedjék magukat a választók és összeszedje magát a kormány is. De legalább addig sem feszíti a húrt a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon...
 
Mi meg reméljük, hogy a következő hetelben a nemzetközi hitelminősítők is nyaralnak majd egy kicsit.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr52176980

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán: Öröknek hitt tabukat döntöttünk le 2010.07.28. 16:48:05

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint az Új Széchenyi Terv célja tíz éven belül egymillió új munkahely megteremtése. A miniszterelnök a korrektségről és a tabuk ledöntéséről beszélt.

Trackback: A döglött tehén alszik! 2010.07.26. 18:23:34

Milyen szépen néz! Adjunk neki enni!Körülbelül ezt mondta Orbán Viktor az alkotmányozással kapcsolatos népszavazási kérdésre.A magyarázat, miszerint ez elmozdítaná a mostani parlamentáris demokráciát az elnöki rendszer felé, csak egy szép magyaráz...

Trackback: Orbán a népszavazásról 2010.07.26. 17:28:57

Elutasította Orbán Viktor az ATV-ben, hogy népszavazást tartsanak az alkotmányról, mert ő a képviseleti demokrácia híve. Pár éve, az úgynevezett szociális népszavazás idején, amely elbuktatta a gyurcsányi reformokat, ezt még másként gondolta.A népszava...

Trackback: IMF-hitel: az év legnagyobb politikai kérdése 2010.07.26. 17:14:41

Jól átgondolt, de általunk még át nem látott terv? Hazárdjáték? Hozzá nem értés? Mit akar a Fidesz-kormány? (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Bár Matolcsy György májusban deklarálta és később ismét megerősítette, hogy célja az IMF-megállapodás októbe...

Trackback: A haldoklás fázisai 2010.07.26. 16:56:15

"But there also remains an inescapable feeling that Orban and his inner circle simply do not get it.As if to prove the point, Gyorgy Matolcsy, economy minister, appeared on television early on Monday and insisted that further austerity packages we...

Trackback: VILÁGBAJNOKOK VAGYUNK !!! 2010.07.26. 16:55:45

Orbán Viktor ma végre kimondta, hogy világbajnokok vagyunk deficitmegfogásban. Hülyebajnai, elengedte a deficitet. Deficit erre ellófrált a Kinizsi utcába, benyomott három felest, csinálta volna nekünk a balhét, de Orbán nyakoncsípte és bezárta a spájz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 16:59:30

@MickthePick: Ebben momentán igazad van. Mármint hogy az egy kutya, a másik egy híján húsz.

Nádasi Balázs 2010.07.26. 17:01:05

A bérblogolást MK félreértette, hogy direkt-e vagy szándékosan, mindegy. Arról van szó, hogy az MSZP még direktívát is kihozott arról, hogy minél több ifjúszoci blogoljon álnéven, és fikázza a Fideszt.

Tehát amikor egy user bérblogolással vádolja meg akármelyik bloggert, arra utal, hogy az illető blogger fizetést kap X párttól, hogy annak az X pártnak a függetlennek tűnő szócsöve legyen.

Ám azért azt hozzátenném, hogy miközben egyetértek MK soraival, eggyel nem: a kormány és Ovi népszerűsége töretlen, a legfrissebb felmérés szerint is. A zemberek értékelik, hogy el van küldve az IMF a francba, tetszik nekik, hogy Schmitt Pál lesz az alkotmány és alkotmányosság legfőbb őrizője, és az emberek 70%-a nem olvas újságot, nem hogy keresne a Google-ben híreket Berlinről stb. Nem érdekli őket. Az a réteg pedig, amelyik devizahitelt vett fel, vagy nem tudja már most sem fizetni, vagy kiszenvedi, de hogy a devizahitelük emelkedik, azt a bankok kapzsiságára fogják, és nem pedig az árfolyamingadozásra. Aki megrögzött Fidesz-szavazó, az akkor is az marad, ha neki az többezer forintba kerül. Vagy pl. egyik fidesz-alapító hülye fasz, bocsánat a kifejezésért, aki Gyurcsány ideje alatt kiviszi az általa nagyon szeretett és csodált Szlovákiába a kocsijának regisztrációját, mondván, hogy "ezeknek" nem fizet adót... MK, szokták mondogatni, hogy fehér ember nem felejt, meg hogy nem vagyunk hülyék; nos, ha egy egész népet nézünk, több millió embert, akkor az emberek hülyék, ha gondolkodni kell, vagy emlékezni.

MickthePick 2010.07.26. 17:01:22

@Michael Knight: Bede írt ma erről egy jó kis "nem menő" cikket... minden elvakult bármilyenoldali kommentelővel bemagoltatnám :)

Rókakígyó 2010.07.26. 17:01:23

@MickthePick: Deakkor te minek vagy itt? Itt csak Kurcsányt éltetik.

MickthePick 2010.07.26. 17:06:38

@Rókakígyó: pl. veled ellentétben pont nem csak okádni, amint láthatod :)

MickthePick 2010.07.26. 17:06:38

@Nádasi Balázs: "az emberek hülyék, ha gondolkodni kell, vagy emlékezni." - Úgy-úgy, és ez majdnem minden 4 évente előjön :D

Rókakígyó 2010.07.26. 17:06:38

@Nádasi Balázs: Nem hiszem, a fideszfikázáshoz mszp-ésnek kéne lenni. Természetesen lehet türelmesen várakozni mi lesz az eredménye a jelenlegi kurzusnak, de van eg yeerős aggodalom, hogy a tolvaj lecserélése, bármilyen hosszú bajusza van és bármennyi bűnözőt is küld börtönbe eredményre tud vezetni. Tudniillik az ember nem mond fel a munkahelyén mindaddig, amíg nem tudja mit fog kezdeni utána. Ez ugyanúgy van a hitelezővel is: nem küldjük el, míg nem tudjuk miből fogunk élni.

MickthePick 2010.07.26. 17:09:36

@Michael Knight: riszpekt :)
Én meg megyek haza, mert bár kezd meglepően kellemessé válni a kommunikáció (általános blogszintekhez képest), a munkaidő lejár lassan, és a munkaidő *VÉGE* mindig szent.
(nem, nem közalkalmazott, hanem magánszfére, csak épp nem Magyarországon :D)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 17:09:37

@Rókakígyó: És van még egy aggodalom: a svájci frank árfolyamának alakulása. Momentán nem csak az nem mindegy, hogy mit tesz, de az sem hogy mit mond a kormány. Ez zsebre megy most, nem is kicsit.

belekotty 2010.07.26. 17:10:51

@Behajtó70: Kedves behajtó! Azonban mi nem felejtünk és emléxünk arra amikor 2006-ban Orbán 14. havi nyugdíjat igért.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 17:10:51

@MickthePick: Köszi, hogy itt voltál. Gyere máskor is! Jó, ha van néhány értelmes hang is, még ha nem is értünk egyet mindenben.

MickthePick 2010.07.26. 17:15:03

@Michael Knight: jah, életem egyik legnehezebb, de jelen pillanatban nézve egyik legjobb döntése volt ismét kijönni. 2 CHF hitelem van, de most legalább csak az EUR-CHF ráta érdekel :)
Ez legalább ahhoz jó, hogy tényleg tudjam nagyjából politikailag semlegesen tekinteni az otthoni mocsarat :(
(csak politikai értelemben mondva).

fülzsír 2010.07.26. 17:15:03

Az index a címlapon egy magasságba tette a legfrissebb hírt (miszerint TÖRETLEN A BIZALOM) és ezt a béna blogot. Lehet, hogy direkt szívatnak Lovag úr? :-)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 17:15:03

@belekotty: Egyébként hogy milyen rövid távú az emléhezet: fogadjunk, hogy 10 emberből 9-nek fogalma sincs, hogy miről szólt az őszödi beszéd. Hogy éppen arról, hogy hitelből nem lett volna szabad jólétet növelni. A "böszmeség" és az "elkúrás" ez volt: a hitelből fedezett jólét. Lásd: michaelknight.blog.hu/2010/05/27/mar_a_nosztalgia_sem_a_regi

stratez 2010.07.26. 17:15:03

Én sem értem ezt a Fideszt, még ezt a Himalája méretű trágyadombot, amit a szocik maguk után hagytak sem képes eltakarítani 2 hónap alatt. Vérlázító...

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 17:17:33

@fülzsír: Lehet. De ha még egy kicsit balra nézel (tudom, balra nehéz, de próbáld meg), ott meg ez áll: "Saját pénzügyi helyzetét és az országét is egyre rosszabbnak látja a lakosság, jobbat vártunk."

ősirománszokás 2010.07.26. 17:18:26

Ne reménykedj Michael. Idióta politikusaink vannak akik csak azért lehetnek ott mert idióta választóik vannak. Rendszerváltás volt, népességcsere nem.

SzaGyu 2010.07.26. 17:20:46

Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg.

(A Rákosi és Kádár rendszerben sem írtam, akkor most ide nem írok!)

bécika 2010.07.26. 17:20:46

Mennyire utálom az ilyen elvakult idiótákat!
Bárcsak mindenki ennyire széles látókörű lenne mint én :)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 17:20:46

@MickthePick: Én egyelőre a CHF/HUF árfolyamot nézem. Nagyon nem mindegy, hogyan alakul...

Gurney Halleck 2010.07.26. 17:22:27

A vicc az, hogy érdemben senki nem cáfolta a leírtakat, csak jött a hülye komcsi bérblogger. De egyetlen érdemi cáfolat sem volt. Lehet, hogy nincs is, és már csak a komcsizás maradt? :)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 17:22:31

@SzaGyu: Nem cenzúra: moderáció. Engedelmeddel a direkt anyázást és a rasszista megnyilvánulásokat nem engedem be. Minden más jöhet.

Rókakígyó 2010.07.26. 17:30:39

@ősirománszokás: lesz még népességcsere is ha így folytatjuk.

Kormánykrónikás · http://kormanykronika.blog.hu 2010.07.26. 17:32:43

Fogy a placebóhatás, de miért ne fogyna, ha egyszer semmi másra nem fordították kétharmadukat, mint saját hatalmuk bebetonozására.

Úgy tűnik :-( ehhez kellett az erős felhatalmazás, merthogy érdemben még semmi nem történt a trágyadomb elmozdítására...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.07.26. 17:45:52

A király már rég egy szál fütykösben van és mutogatja is. Cinikus vigyorral, álszent módon tér ki a hirtelen, nem "mikrofonállványok" által feltett kérdések elöl (kár szépítgetni, nagyon látszik rajta amikor sunnyog). Az alkotmánnyal történő, "amikor éppen valami nem tetszik, pillanatok alatt megváltoztatom és máris törvényes" című játék csak nekem feltünő az 1930-as évekből? Ki is volt, aki tökéletesen alkotmányosan és demokratikusan hatalomra kerülve, a pillanatnyi politikai érdekeinek megfelelően alakítgatta állandóan az alkotmányt...? Miért próbáljuk itt nagy magyarkodás közben figyelmen kívül hagyni a világpolitikai eseményeket, tendenciákat és a világban lévő gazdasági visszaesést, válságot?
Volt anno egy Horn-kormányunk. Tetszik-nem tetszik... Mit szólnának a kedves kommenter kartársak, ha ők is ezt művelték volna a 2/3-os többségükkel, amit jelenleg a fidesz? Mekkor randa nagy mocskos komcsizás lett volna - JOGOSAN! Tegnap olvastam valakitől, hogy bár jelenleg mindenki élvezi a demokráciát (aki nem mehet é-koreába nyugodtan) a társadalom egy bizonyos része viszont már nem tartja a demokráciát értéknek, amit pedig bármi áron meg kellene védenie - a saját érdekében. Sőt kifejezetten támogatják egyesek, hogy a népesség, a társadalom bizonyos csoportjait hátrányos megkülönböztetés érhesse. Akár úgy, hogy bizonyos jogaiktól meg is fosszák őket - melegek, cigányok, komcsik, liberálisok, zsidók, de ezen az alapon holnapután a zöldszeműek is... Kiemelem mégegyszer, embereket nem az egyéni tetteik alapján, hanem valamilyen csoportosítás, aktuális politikai agybaj alapján akarunk szelektálni. Szóval ezért szar ügy, amikor van még ráadásul egy cinikus miniszterelnökünk is. Egyébként amiért utálom a komcsikat, ugyan azért utálom az ilyen álszent, a politikai palettát érdekből végigszánkázó politikusokat is.

sprenczl 2010.07.26. 18:05:28

Optimizmuson töretlen. Még több tisztogatást, mind a médiában, mind a közfrérában. A bűnösök és hazaárulók, idegenszívűek megnevezése és megbüntetése. Az állami csecs elvonása a Hócipőtől a Népszaván át a rádiókig az olyanoktól, akik szerint az állam rossz gazda.....:-) Csak így tovább!!!

Rókakígyó 2010.07.26. 18:05:29

@Boli: Ez egy fontos pont. Jelenleg ott tartunk az országban, h pl nem fontos, h volt- holokauszt vagy sem ,mert mindenkinek van annyi esze, h elismeri, hogy volt. Ennél sokkal fontosabb, h aki pontosan tudja mi történt ott azt szeretné, h ez ismét megtörténjen. Ez viszont rémisztő sé elgondolkodtató. Végülis elkezdték kinyitni a börtönöket, nyilván fel is tudják tölteni.

legeslegujabbkor 2010.07.26. 18:05:29

Hát ez szép. Szóval az önkormányzati választásokig mindennap azért örülünk, hogy ma sem történt semmi.

aszekelyek 2010.07.26. 18:08:39

Mi köze az IMF-nek médiatörvényhez? Valaki megindokolhatná, miért dumálnának bele mindenbe, ha egyszer nincs szó róla a szándéklevélben. Sarokbaállítani Viktort és ajó seggnyalókat vissza, akik a magyar szegényeket sanyargatják, az nem szerepelt benne tudtommal. Arról lehet tárgyalni, ami benne van. Azt meg teljesítjük. Nektek marad a fogcsikorgatás. Egészségetekre huhogók.Orbán meg szabadított minket tőlük '98 után is. Azért adta neki a többség a kormányt. Ha nincs demokrácia, hanem IMF diktatúra van, akkor szóljatok, mert ki kell hirdetni, ők kormányoznak, puccsolják a hatalmat.

ki kicsoda 2010.07.26. 18:08:51

@Várúr:

se vár, de legkevésbé úr!

... csak egy s(tojás)nyaló! Le mered írni azt a szót, hogy tájékozódni? Te a saját anyanyelveden nem értesz!

Alf (törölt) 2010.07.26. 18:10:09

bekaphatja az összes hitelminősítő.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 18:10:09

@ki kicsoda: Egy kicsit kevesebb személyeskedéssel, ha kérhetem. Köszönöm.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.07.26. 18:13:24

@Rókakígyó: Még az sem gond, ha a börtönöket feltöltik, amíg nem politikai (kreált ügyek), hanem tényleges tetteik miatt teszik, bűnözőkkel - a legtöbbet én be is falaznám, nem etetném! De akkor legalább annyi fidesznyik fog ott ülni, mint a coci bagázs díszpintye... Szóval ezért nem lesz itt politikai üldözés, ezt már rég lejátszották, a népet még egy kicsit szédítik, örüljön a plebs... "panem et circenses", de ebből csak a ciriburi biztos!

Bilbo 2010.07.26. 18:17:56

Szerintem pont azt csinálja a FIDESZ, amit kell. Ez a blog meg csak egy szubkultúrának jó. De ha őket szórakoztatja

A felmerült néhány témára reagálva: Ha az emberek utcán való összeverése GYF alatt nem zavart vagy a PSZAF vezetpjenek megveretese, miután rátalált a kulcsár ügyre, nem tudom most miert nőtt meg az érzékenység demokrácia ügyben.
Orbán alatt eddig semmi ehhez távolről hasonló nem történt. Pedig már 20 éve attól félünk, hogy visszajön Szálasi.

A GYF féle részeg dülöngélés helyett most haladnak a dolgok. Persze a szarhegy nagy, de eddig még jól mennek a dolgok.

Másik témára reagálva: ha a forint gyengül, az jó az exportnak. Tehát közvetve mindenkinek, több lesz a munkahely. Az, hogy a devizahitelesek tobbet fizetnek, az nem azert van mert a forint 3%-ot gyengult.. (10 Ft= 3%) Hanem valoban a banok aprobetuben reszletezett feltetelei miatt,

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.07.26. 18:17:56

@Alf: Be, de ha ők is ezt mondják nekünk, akkor mi megszívjuk! Mocskos kicsik vagyunk, sem nyersanyagunk, sem hatalmas iparunk, sem gazdasági és pénzügyi potenciálunk... A nagy pofa meg max. a sörözéshez jó!

Avatar 2010.07.26. 19:00:27

@Bilbo: "Ha az emberek utcán való összeverése GYF alatt nem zavart vagy a PSZAF vezetpjenek megveretese, miután rátalált a kulcsár ügyre, nem tudom most miert nőtt meg az érzékenység demokrácia ügyben."

Ha pl. a szakmailag alkalmatlan pártemberek pozícióba ültetése zavart téged az MSZP kormányok alatt, nem tudom most miért nőtt meg az érzéketlenséged ez ügyben...

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2010.07.26. 19:02:46

"igazából semmi sem lett jobb. Egy fikarcnyival sem."
Miért, ki a fasz hitte hogy egy döntéstől majd minden megjavul? ezek hosszútávú dolgok, és csak azoknak jó mutogatni rájuk, akik kifejezetten csámcsogni akarnak valamin. De ennek a mutogatásnak teteje nem sok.

"Nagy árat fizettünk érted, Szabadság!
Drágább lett a lánc."
Figyu, máraz kurva nagy dolog, hogy TÖRTÉNIK valami.
A szocik ellocsspocssoltak volna a langyos pisiben még akármeddig, mert az nekik jó volt.

"elismerem az elmúlt egy év megszorításait és azok szükségességét, majd néhány napra rá a hazai publikumnak már megint a nyugdíjasoktól elrabolt összegekről és a családok megnyomorításáról papolok."
Az megvan, hogy semmi sem fekete, vagy fehér?
Kellettek megszorítások, mert SZARRÁ VAN LOPVA AZ ORSZÁG. Ennyi. Kedves szocijaink tettek róla.
ÉS ezek a megszorítások valóban rosszak. De sajnos más megoldás akkor sem volt, később sem lett volna. :(
Az okát nézzétek, miért nem volt tartaléka az országnak a válság kezdetekor?

gauche caviar 2010.07.26. 19:02:46

annyira azért nem törődik az a töretlenség...

index.hu/belfold/2010/07/26/szazadveg/

az ország nagy százalékának még úgy tűnik bejön a műsor.

gauche caviar 2010.07.26. 19:02:46

@Bilbo: logikád lényege: ha ők szarok voltak, akkor mi is lehetünk azok.
mondjam, hogy ezért tart itt ez az ország?

neked ugye nincs devizahiteled?

Balt 2010.07.26. 19:02:46

Csaxólok: Azt írja ma a szélsőlyobbódali Index, hogy

Töretlen a kormány népszerűsége
A biztos szavazók 64 százaléka ismét a Fidesz–KDNP-t választaná, az MSZP 16 százalékon áll.

Éljen a Viktátor, le a kapitalista despotákkal!
A The Times 56-hoz hasonlítja a magyar kiállást az ország szuverenitását lopó IMF-fel szemben.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.07.26. 19:02:46

@Boli:
Megmondta a szar alak is: Merjünk kicsik lenni!
Lám vannak követői.

mizrolist 2010.07.26. 19:02:46

@aszekelyek: az IMF emlékeim szerint meg sem szólalt a médiatörvény miatt. Az európai újságírók szakmai szövetsége igen, meg talán az EU médiával foglalkozó szervezete is...

@Bilbo: ha a forint gyengül, az az importnak is rossz - és több import van az országban, mint gondolnád... beleértve az alapvető élelmiszereket is.

Balt 2010.07.26. 19:02:46

@Michael Knight: Ohhó, és a zelempoénél tett látogatás mi volt? Ja, tudom: azok is Fidesz szekértolók. :) Akárcsak a Jóbék. :)) Hiába, no, itt tényleg csak a gyurcsányisták lehetnek a zellenpólus. Jó, jó, de legalább játsszák le maguk közt előbb, aztán majd meglátjuk, kivel (lehet) érdemes tárgyalni. Bár aki ott volt Őszödön, az a szememben (is) helyből diszkvalifikálva!

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 19:07:36

@ColT: Nagyságrendekkel el vagy tévedve. Tény, hogy sokan és sokat loptak (remélem, ülni is fognak), de nem ez az a mennyiség, amiért megszorítások kellettek. Azért kellettek a megszorítások, mert a rendszer egésze - 13. havi nyugdíjjal, ingyenes egészségüggyel, kisiskolákkal, borzalmasan veszteséges MÁV-val meg 3200 települési önkormányzattal és polgármesteri hivatallal - fenntarthatatlan. Mert senki sem mert vagy tudott eddig érdemben hozzányúlni ezekhez a rendszerekhez. A kétharmad például erre lenne jó: átalakítani és fenntarthatóvá (értsd: hosszú távon is finanszírozhatóvá, hatékonnyá és takarékossá) tenni a rendszert. Na, én ennek a körvonalait nem látom. Sajnos.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.07.26. 19:18:12

@Michael Knight: ...és ezért cuppanhat rá a .... végére bárki, aki ezt k.rvára nem érti meg!

Fehérszakál 2010.07.26. 19:18:13

@Michael Knight:

Javaslok egy új témát neked. Egy táblázatban szedd össze a fidesz igéreteit és mellé azt, hogy mit tett, a harmadik oszlopba pedig az osztályzatot amire értékeled vagy az olvasóid értékelik a témát. A választásoktól kezdve kellene összeállítani az egészet. Persze minden sorban a táblázatban érdemes berakni a linkeket a hírekhez, hogy bárki utána tudjon nézni. Ezt a táblázatot folyamatos táblázatnak képzelem el, azaz mindig ha valami böszmeséget vagy pozitívumot csinál a fityisz akkor az új sorként belekerülne a táblázatba.
Alul meg látnánk az soztályzatok átlagát.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 19:54:36

@Húsleves: "A GKI fogyasztói bizalmi index értéke a 2009. áprilisi mélypont után markáns növekedésnek indult és egészen 2010 júniusáig töretlen javulást mutatott. Ezzel az index értéke jelentősen meghaladta a recesszió kirobbanását megelőző szintet, s megközelítette a négy évvel ezelőtti választás idején mért magasságot. Júliusban azonban valamelyest a májusi alá csökkent a bizalmi index. A legnagyobb mértékű visszaesés az ország gazdasági helyzetére vonatkozó 12 havi várakozásokban következett be, de jelentősen csökkent a lakosság optimizmusa a saját pénzügyi helyzetének jövőbeli alakulására és a várható megtakarítási képességére vonatkozóan is. Érdekes, hogy az elmúlt bő évben a fogyasztók saját pénzügyi helyzetük és a magyar gazdaság általános helyzete esetében is elsősorban a jövőt látták egyre optimistábban, az elmúlt időszak megítélése ennél sokkal kevésbé javult. 2010 júliusában pedig főleg a jövővel kapcsolatos optimizmus csökkent a lakosság saját pénzügyi és az ország általános gazdasági helyzetével kapcsolatban is."
Lásd: index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/26/betett_a_lakossagnak_a_forint_zuhanasa/

P.mester 2010.07.26. 20:00:24

Épp ehhez akartam hozzágügyögni, amikor megláttam a Századvég kutatását. Isten sem mossa le, hogy nem ennek hatása alatt mondom: Egyfelől a Józanész Viktor nimbusza szükségszerűen csökkenni fog, ennél nagyobbat kötve hiszem, hogy össze lehet hozni. Másfelől azonban az erózió lassú lesz, mert kell egy kis idő, hogy a zemberek megérezzék az azonnali "radikális" adócsökkentés (-1%) "pozitív" hatását . Valami ilyesmit mondott Kéri pénteken. Én egy másikra rajtolnék rá: a lemorzsolódás azért sem lesz gyors, mert azoknak, akik (nem már-már, hanem egyértelműen) vallásos áhítattal nyálazták körbe a fősámánt, azoknak, akik életüket és vérüket adták a mindannyiunk által emberileg is tisztelt Orbán apánkért, aki kőszáli sasként látja meg a jövőbe vezető utat, nos, azoknak, ha most kifarolnának, saját döntésükkel is el kellene számolniuk. A magyar ember pedig soha nem fog odáig eljutni, hogy magában keresse a hibát, és bevallja: megint átb@sztak.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 20:06:38

@P.mester: Hát igen. Az mondjuk érdekes kérdés, hogy a havi lakáshitel-törélesztőben meddig és mennyi "pluszt" ér meg a zembereknek a Fidesz kormányzása. Ha néhány hónapon belül nem megy vissza a svájci frank 180 forint környékére, szerintem nagyon sokaknál elfogy majd a türelem és a forradalmi lelkesedés. Ezt jelzi előre a GKI felmérése. Hiába no, pénz beszél.

Fehérszakál 2010.07.26. 20:06:39

@Húsleves: A századvégnek nem sokan hisznek, teljesen átláthatattlan az értékelésük, nincs táblázatos formában és nincs osztályzat sem arról, hogy pld az imf vagy az eu miért húzott el. Én valószínüleg 2-esre vagy 1-esre osztályoznám a fityisz ezen tevékenységét. Van amit magasabb osztálzattal, pld a 2millás bérplafont 5-ösre osztályoznám, míg a végkielégítések megadóztatását csak 4-esre mivel túllötek a célon.
Szo szo szépen lehetne látni a kormány osztályzatait és hogy megérte-e hatalomra juttatni őket vagy ugyanolyan szarul kormányoznak mint annó.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 20:06:39

@Húsleves: Egyébként látod: a Századvég ezt mondja, a GKI meg az ellenkezőjét. Erről a zseniális Igenis, miniszter úr két részlete jutott eszembe:

1.
- A statisztikai adatok cáfolhatatlanok - feleltem.
Felderült. - Még hogy a statisztikai adatok! Statisztikai adatokkal bármit be lehet bizonyítani.
- Még az igazságot is - jegyeztem meg.

2.
- Ezeket az adatokat csak az ujjából szopta.
- Dehogyis - felelte -, ezek a kormány hivatalos adatai.
Látta, hogy elmosolyodom, ezért sietett hozzátenni: - Vagyis ezek a tények.
Nem tudtam megállni, hogy ne dörgöljem az orra alá, hogy ezek szerint míg az ő statisztikai adatai valós tények, addig az én valós tényeim csupán statisztikai adatok.

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2010.07.26. 20:23:16

A bor évei számával nemesül. Viktorunk csakugyan hasonlóképpen járhatott, ezért királyi széke megingathatatlanul ott lebeg az őtet csodáló tömeg feje felett. Hozsánna néked Leibowitz, akarom kaparni (el) Viktor. Csodatételed várhja minden minden birka, csakúgy, mint szent emlékezetű Gyurcsány Feri bájét...

Dogmostdog 2010.07.26. 20:26:42

VALAKI SZÓLJON MÁR ANNAK AZ ORBÁN, VAGY NEMISTUDOM, VIKTOR (dehogyis "victor"-még ezt a szép szót is elvette tőlünk!) NEVŰ EMBERNEK AKIT A TRÓNRA ÜLTETTETEK, MI IS ITT VÓNÁNK, PÓGÁROK, AKIK KEDVÉRE LETT Ő OLYAN MAGASRA FELENGEDVE, MERTHOGY Ő CSAK KIJELENT, MEG KIJELENT, MINTHA EZ AZ EGÉSZ CIRKUSZ A SÁTORRAL EGYETEMBEN CSAK AZ ÖVÉ VÓNA. - Hűha most jutott el az agyamig, lehet hogy nem is vettem észre és már tényleg az ővé ez az egész föld, gömbölyüstől mindenestől. És az amerikaiakkal mi lett? Azt mesélik az a Viki jogtanonc korában amcsi elnökségen álmodozott mig a professzora fel nem homályosítozza, hogy nem úgy az öcsi, van egy icipici gond: "nem az államokban születtél, így az kizárva" (pontos a forrás:) , az nem tévesztendő össze a magyar alkotmánnyal, hogy csak úgy megváltoztathatja valami alkalmi jelölt. Mégha kétharmad ötnyolcada is van a háta mögött!

gorcsev54 2010.07.26. 20:35:03

@Színes Géza: Nem fosunk! És nem akartuk Balogh urat,de mit csinált a Fidesz?Hol vannak a komcsik kisöprése a szar törvények visszavonása az adócsökkentés( ne, hogy a 16% kulcsot emlegesd nekem -mert ennél szarabbat már nem is lehetett volna választani)- meg a társasági adót.És milyen gazdaság indult be? Tán Te ezt látod? Én 21 éve vagyok vállalkozó-írd meg mi indult be.Vagy Neked azt monda a Viktor másképp süt a nap akkor másképp süt? Hogy a faszba nem vette ezt észre az eső meg az árvíz?Nem olvasta a Nemzeti nyilatkozatot?Ébredjetek már fel a narancs álomból.Nincs semmink sem csak egy egyre önteltebb stb .Gyurcsány utódunk.

Rá Dios 2010.07.26. 20:43:21

@Várúr: Messze a Felvidék, igaz? Pedig arrefele most éppen józanabb szelek fújnak...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.07.26. 20:45:01

Misi "igazságosztó" nem gondolkoztál el még azon, hogy sokkal jobban passzolna hozzád, ha az "igazságot" inkább
Михаил Красный Pыцарь néven osztanád?

---

A SZJA módosítás az elmúlt 20 év leghasznosabb törvénye.
Az adójóváírás eltörlése is rendkívül helyes lépés. Egykulcsos 16%-os SZJA a közteherviselés irányába tett óriási lépés. Rendkívül hasznos lesz a társadalom egésze számára.

Avatar 2010.07.26. 21:02:48

@Akitlosz: A lineáris adózást én is jó irányba tett lépésnek tartom, csak azt nem értem, miért ellenezte a Fidesz ezt annyira, amikor még az SZDSZ javasolta ugyanezt.
Nekem épp az a fő bajom a Fidesszel, hogy akármit mond egyik nap, simán meglépi az ellenkezőjét másnap. Ha nekem tetsző dolgokat mond, akkor se lehetek biztos benne, hogy nem épp az ellenkezőjére készül.

hodara 2010.07.26. 21:02:49

A Fidesz-KDNP fölénye még nagyobb a biztos szavazó pártválasztók körében, a kormánypártokra a megkérdezettek 64 százaléka szavazna, szemben az MSZP 16 százalékos, a Jobbik 10 százalékos, és az LMP 8 százalékos szavazati arányával.

A Századvég felmérése szerint a választásokon való országos részvételi szándék továbbra is magas, egy esetleges parlamenti választáson a megkérdezettek 61 százaléka venne részt biztosan.

Még jó,hogy megingott a bizalom.

Rá Dios 2010.07.26. 21:02:49

@Akitlosz:
Nem is esik annyira nehezemre igazat adnom Neked :-)

Chicano 2010.07.26. 21:03:07

Szerintem is nagy bajban van a fidesz, egyre többen látják be hogy a kis viktátor fasiszta diktatúrát vezet be és pénzügyileg zátonyra viszi az országot. Itt a bizonyíték, a legfrissebb közvélemény-kutatás eredménye:

"A Fidesz-KDNP fölénye még nagyobb a biztos szavazó pártválasztók körében, a kormánypártokra a megkérdezettek 64 százaléka szavazna, szemben az MSZP 16 százalékos, a Jobbik 10 százalékos, és az LMP 8 százalékos szavazati arányával."

Link: index.hu/belfold/2010/07/26/szazadveg/

Jól sikerült kis poszt, gratulálunk Knight kollégának hogy ilyen jól látja a folyamatokat.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 21:05:28

@Chicano: No, akkor mégegyszer:
"A GKI fogyasztói bizalmi index értéke a 2009. áprilisi mélypont után markáns növekedésnek indult és egészen 2010 júniusáig töretlen javulást mutatott. Ezzel az index értéke jelentősen meghaladta a recesszió kirobbanását megelőző szintet, s megközelítette a négy évvel ezelőtti választás idején mért magasságot. Júliusban azonban valamelyest a májusi alá csökkent a bizalmi index. A legnagyobb mértékű visszaesés az ország gazdasági helyzetére vonatkozó 12 havi várakozásokban következett be, de jelentősen csökkent a lakosság optimizmusa a saját pénzügyi helyzetének jövőbeli alakulására és a várható megtakarítási képességére vonatkozóan is. Érdekes, hogy az elmúlt bő évben a fogyasztók saját pénzügyi helyzetük és a magyar gazdaság általános helyzete esetében is elsősorban a jövőt látták egyre optimistábban, az elmúlt időszak megítélése ennél sokkal kevésbé javult. 2010 júliusában pedig főleg a jövővel kapcsolatos optimizmus csökkent a lakosság saját pénzügyi és az ország általános gazdasági helyzetével kapcsolatban is."
Lásd: index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/26/betett_a_lakossagnak_a_forint_zuhanasa/

Behajtó70 2010.07.26. 21:08:02

@belekotty: Akkor bizonyára a nem-lesz-gázáremelést sem felejtitek, meg az erre adott official választ: "csak a választás hevében mondtuk"

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 21:25:54

@Behajtó70: Igazad van, az sem elfelejtendő. Ugyanakkor nem gondolom, hogy azért, mert a szocik így csinálták, már a Fidesznek is lehet. Hiszen ez az egész forradalom arról szólna, hogy különbek kellene lenni az elődeiknél. Ha a Fidesz mégis ilyet csinál - vagyis az ellenkezőjét teszi annak, amit mond -, az nem mentség erre, hogy de a Lendvai is...

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 21:25:54

@Avatar: Igen, azt hiszem, erről van szó. Nekem is főként ez a bajom.

tcom 2010.07.26. 21:37:54

Jó, hogy népszerű még a kormány, eddig csak a szélsőjobbnak hízelgett és igyekszik kitartani az önk. választásokig. Ami érdekes, hogy a forint gyengítése, a megszivatott százezrek sem háborognak.

Nyilván jövő tavasszal és a következő években már cselekedni is kell. Jó lenne valamit kezdeni az eü-vel, a nyugdíjakkal stb. Mert ez nem tartható.

Chicano 2010.07.26. 21:44:34

@tcom: "Ami érdekes, hogy a forint gyengítése, a megszivatott százezrek sem háborognak."

Hát ez tényleg érdekes. Pedig vannak akik nagyon keményen dolgoznak rajta hogy háborogjon az a tömeg. De az meg csak nem akar. Érthetetlen...

SiKom 2010.07.26. 22:02:43

@Michael Knight:
"Ez zsebre megy most, nem is kicsit. "

Ja, hogy most már zsebre megy.
Én 150 HUF/CHF-en vettem fel hitelt.
Kormányváltáskor (tehát még az MSZP alatt) 182 HUF/CHF volt.

Akkor miért nem sírt senki se értem??

Sőt, akkor én voltam a g.ci devizahiteles! Most bezzeg mindenki szeret!

SiKom 2010.07.26. 22:03:33

@tcom:
"Ami érdekes, hogy a forint gyengítése, a megszivatott százezrek sem háborognak."

Kis ár a törlesztő emelkedése azért, hogy az MSZP és az SZDSZ elment a francba!

Persze, hogy nem háborgunk.

kisQtya 2010.07.26. 22:09:32

Tudtommal töretlen a kormány népszerűsége, továbbá semmi nem támasztja alá a post állításait.

index.hu/belfold/2010/07/26/szazadveg/

@Chicano: Világ életemben úgy éltem, hogy kevesebbet költöttem, mint amennyi a bevételem volt, minden hónapban volt megtakarításom, ha minimális összegű is. Év elején minden nélkülözhető forintomon eurót vásároltam 262-es árfolyamon és lekötöttem 6%-os kamatra. Ma 286 forintot ér minden euróm, hála istennek. A válság miatt még inkább spórolok, tavaly és idén nem mentünk nyaralni (na bumm!), kissé visszafogtuk a kaját és a ruházkodást.
Hiteltörlesztésem nincs, devizahitelt pedig bolond lettem volna felvenni. Akkor most mi a baj a gyenge forinttal? Miért kellene háborognom?

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 22:12:55

@Sir Kommentor: Nem irigyellek. Én 176-on vettem fel, de sokat. Gondolom, neked sem mindegy, hogy 150 vagy 180 vagy 210 az árfolyam.
Valamiért azt gondolom, hogy egy hiteles, eltökélt és kétharmados kormány esetén alapvetően erősödnie kellett volna a forintnak. Legalábbis a logika ezt diktálná. Az eltökéltség és a kétharmad megvan. Vajon mi hiányzik?

Chicano 2010.07.26. 22:18:10

@kisQtya: Nem tudom, de mint láthatod vannak akik nem értik miért nem tört még ki lázadás a kormány ellen. Tőlük kellene megkérdezni hogy pontosan miért is kellene annyira utálnunk ezt a kormányt. Azt egészen pontosan meg tudom mondani miért utáltam az előzőt, de nem akarok belemenni a dologba mert így késő este nincs kedve sokat írni.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 22:18:10

@kisQtya: Bölcsen gondolkodsz a gazdálkodásról. Persze normális bérlakésprogram hiányában sokaknak csak hitelből jön össze az otthon. Abból meg a svájci frankos volt a megfizethető. (A felelősség-felelőtlenség kérdése megérne egy külön vitát.)

A Századvég-felmérésre válaszul: index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/26/betett_a_lakossagnak_a_forint_zuhanasa
Ez is mai hír.

mizrolist 2010.07.26. 22:18:11

@kisQtya: feltűnt, hogy vagy négyszer linkelték már, és a házigazda is legalább háromszor válaszolt egy másik linkkel? :P

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.26. 22:19:06

@mizrolist: :-D Belinkeltem negyedszer is... Hátha elég lesz.

Chicano 2010.07.26. 22:49:14

@Michael Knight: "Az eltökéltség és a kétharmad megvan. Vajon mi hiányzik? "

Az a hitel amit eljátszott az ország avval hogy évekig trükközött a költségvetés számaival. Meg azok a forint száz és ezermilliárdok amit hülyeségre költött vagy éppen szimplán ellopott a Megyó-Fletó duó vezette nagy formátumú garnitúra. Lehet ez a kormány eltökélt meg kétharmados ha idén 3000 jövőre meg 5000 milliárdot kell nekik visszafizetniük abból amit az elődeik vettek fel hogy a baklövéseik miatt be ne dőljön az ország. Az a gáz hogy ezt az ország nagyobbik része is tudja, így elég fáradságos munka lesz majd lejáratni az új kormányt. Persze azért nem kell feladni a küzdelmet, mint tudjuk a kapanyél is elsülhet.

kisQtya 2010.07.26. 22:49:14

@Michael Knight:
Tizenegy évig laktam magánszemélyektől uzsoraáron bérelt lakásban két gyerekkel, q...va kemény volt, mégsem vettem fel devizahitelt. Meg kellett várnunk a nagymama halálát, hogy lakásunk legyen. Vannak fogalmaim a felelősségről.

Nekem ez a hülye mondat tetszik a legjobban: "...jelentősen csökkent a lakosság optimizmusa a saját pénzügyi helyzetének jövőbeli alakulására és a várható megtakarítási képességére vonatkozóan is. "

Nyilván, hiszen a korábbi életszínvonalat tartani és még megtakarítani is válságban nem lehet. Függetlenül attól, hogy erős-e a forint, vagy gyenge.

SiKom 2010.07.26. 22:49:14

@Michael Knight:
"Az eltökéltség és a kétharmad megvan. Vajon mi hiányzik? "

Remélem, csak az önkormányzati választás hiányzik.

De ha a Fidesz most bebukik, akkor 2014-ben a felháborodott tömegek -- szerintem jogosan -- a Jobbikra fognak szavazni. És akkor a Jobbiknak lesz 50%-a, vagy kétharmada.

Szerintem az nem lenne jó. Szóval hajrá Fidesz!

karatekutya 2010.07.26. 22:50:14

@Akitlosz:
"Egykulcsos 16%-os SZJA a közteherviselés irányába tett óriási lépés."

Már ha a "közteherviselés" szó a bőrnyúzogatást jelenti a jelenleg is minimálon billegő emberekről: vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20100610-komoly-adocsokkentessel-er-fel-a-szuperbrutto-eltorlese.html

tehát aki minimálbéres, az 11 rugót bukik, aki átlagbéres az "csak" 4 ezret. A félmillások - aki már a szuperbruttósítással is jobban jártak 40 ezerrel - azok még nyernek 20 ezret.

Reménykedjünk, hogy a Fidesz előveszi a zsebkalkulátort és még kiegészíti ezt a 16%-os egykulcsos törvényt valami kedvezménnyel mert ha a Nyugati téren a mozgássérült kisebbségiek helyett normálisan öltözött kétgyerekes anyukák jelennek meg az autók között, akkor a következő választáson a Jobbik kb. 4/3-dal fog nyerni.

karatekutya 2010.07.26. 22:54:48

@Chicano: "Lehet ez a kormány eltökélt meg kétharmados ha idén 3000 jövőre meg 5000 milliárdot kell nekik visszafizetniük abból amit az elődeik vettek fel hogy a baklövéseik miatt be ne dőljön az ország."

Kormányozni nem kötelező. Ha valaki beparázik, hogy 89 fokos lejtőn az ország, akkor nem kell beülni a vezetőfülkébe, és onnan hátraordibálni, hogy az előző sofőr cseszte el.

karatekutya 2010.07.26. 23:12:53

@kisQtya: És kiszámoltad már, hogy mennyit költöttél el ott? Én sokáig béreltem egy autót, mert a munkám miatt kellett. De amint hozzájutottam egy kis pénzhez, vettem egy autót hitelre (szigorúan forint alapú :-) úgy, hogy a havi törlesztő annyi legyen, mint amennyiért az előző autót béreltem.
Ha valami nagy gáz lesz, eladom a kocsit, és - persze - bukok rajta, de még mindig jobban megéri okosan tervezni és saját tulajdonodra költeni a pénzt és - ha beüt a krach, opcionálisan - elbukni, mint garantáltan elbukni azzal, hogy mások zsebébe tolod.
Nekem egyébként lakáshitelem is van, de az is forint, eszembe sem jutott volna devizában felvenni (egy kis önkritikával, ki az aki 20 évre tud tervezni???)

A legnagyobb rákfene az a fogyasztási hitel a maga 35%-50% kamatával. Abból kellene kihúzni az embereket, és kettévágni a hitelkártyájukat.

tcom 2010.07.26. 23:15:32

@Sir Kommentor:

Persze, vannak akikek mindegy csak ne a szocik legyenek helyzetbe, illetve Orbán vezír legyen a jogarnál.
Nagyon meg lennék lepve, ha 4 év múlva nem úgy lapítanának majd, ahogy mi a baloldali szimpik. Orbánék nem sokban különböznek a Gyurcsány galeritől. A nagy magabiztosság előbb utóbb baromságra fogja késztetni Orbánt. Elindulnak a korrupciós ügyek. Kiderül, hogy az ország még mindig többet költ, mint amit megtermel, ezért megszorítások lesznek. Előbb-utóbb az egészségügyben megfizetjük a vizitdíjat, igaz szép neve lesz, előbb utóbb emelni kell a nyugdíjkorhatárt stb. A választásokat eldöntő inaktívak előbb-utóbb rosszul fognak járni. Eljön az idő amikor a türelem és a várakozás átbillen legyintésbe. Igaz, hogy nincs a Fidesznek erős ellenfele, de borítékolható, hogy 4 év múlva nem nyernek partner nélkül. Az LMP kompromisszumra készteti, fékezheti a Fideszt, a Jobbikkal bele sem merek gondolni. Eddig sem történt más, mint a Jobbik szavazóinak elszippantása. Igaz, a Gárdát lezúzná Orbán, de a Gárda ellenfél, nem megnyerni kívánt szavazó. És ami legkevésbé hiányzik Orbánéknak, hogy tüntetéseken megvert gárdásokat mutogasson a TV.

tcom 2010.07.26. 23:25:57

@karatekutya:

De a Zorbán az ígéri, hogy mindenki jól jár a 16%-al! Persze tudjuk, hogy itt nem fog rosszul járni senki. A z adózók semmi képen, a gyerekeseknek adókedvezmény, a nyugdíjasok sem, a gyesesek sem, a munkanélküliek sem, az orvosok sem, a tanárok sem járhatnak rosszúl. Hiszen az orvosoknak nyugati bér lesz, a tanároknak meg kiszámítható életpálya... októberig.
Azért az durva volt, amikor azt mondta, hogy a minimálbéresek kézbe kapnak még, ezért igazságosabb, ha megadóztatják őket. De mi van avval az egymillió munkavállalóval, aki tényleg ennyit kap? H ezt Gyurcsány mondja, akkor a nemezesek felgyújtják a Kossuth-teret.

tcom 2010.07.26. 23:32:57

"Lehet ez a kormány eltökélt meg kétharmados ha idén 3000 jövőre meg 5000 milliárdot kell nekik visszafizetniük abból amit az elődeik vettek fel hogy a baklövéseik miatt be ne dőljön az ország"

Igaz. Mégis felelőtlen Orbán. Ha ezt vissza akarjuk fizetni megszorítás kell. Én már látom, mi lesz ennek a vége. Nem is kell visszafizetni. Ez tetszik a magyarnak. Ha emiatt az országot kár éri, lehet majd az IMF-t, a "bankárokat" szidni. De mi magyarok majd egyenes gerinccel viseljük el a valutánk 50% értékvesztését a 30%-os inflációval. De mi győztünk, mindegy milyen áron. Ez a Fidesz mentalitása.

karatekutya 2010.07.26. 23:43:41

@tcom: Hát arról valóban le kéne szoknia mindegyik kormányfőnek, hogy adócsalónak titulálja a minimálbéreseket.
Ennek szelekciójára ott lett volna egy remek megoldás, a vagyonadó. Tök logikus, hogy a nagyobb értékű fogyasztás helyén keresse a mindenkori kormány a nagyobb jövedelmet.

Ha pedig valaki azt választja, hogy minimálbéren bejelentve, és mégis milliókat keresve a zsebébe Trabanttal jár és 1 szobás lakásban lakik, az tegye. Ha párna alatt tartja a pénzét, azt majd csökkenti az infláció, ha pedig beteszi bankba, akkor meg befektet, az meg jó.

P.mester 2010.07.27. 00:09:52

Valóban érdekes, hogy a trollok nem háborognak. Hogy is van ez? Ha Szijjártó gyerek módjára végigüvöltözték az elmúlt éveket (sok mindenben joggal), hogy a brutális kormány brutálisan megbrutalizálja a brutálisanszegény zembereket brutálisan megzember brutál, akkor nem arra szavaztak, hogy ne ez legyen? Vagy akkor az árfolyam-növekedés mégis jó, ha más ül a fehér lovon?

mizrolist 2010.07.27. 07:00:11

@kisQtya: a válságnak a jelek szerint vége, a gazdaság már elkezdett erősödni. Csak épp ezt az erősödést a Kósa-Szíjjártó tandem ügyessége, meg a "nem tárgyalunk az IMF-fel és az EU-val" mutatványok a végén lenullázzák. Ha a bankok a bankadó miatt tényleg tovább szigorítanak a vállalati hitelezésen, akkor meg pláne szép lesz a dolog, mert akkor mindegy, mi lesz a világban, mi megint nem fogunk növekedni, hiába néz ki elvileg jól a költségvetés...

Avatar 2010.07.27. 12:03:24

@Michael Knight: Én csak azt csodálom, hogy a Századvég neve mellett egyszer se jelent még meg Dr. Stumpf István neve... kutatott még egy utolsót, mielőtt nekiáll alkotmánybíráskodni? :)

A választások előtt a közvélemény kutatók, rendre túlbecsülték a Fidesz eredményét. A Századvégnél április 7-én ezt jósolták:
"Az ellenzéki pártra az összes megkérdezett 39 százaléka, a szocialistákra 14 százaléka szavazna most vasárnap. ... A Jobbikra 11 százaléknyian voksolnának.... A Magyar Demokrata Fórum és a Lehet Más a Politika 2, illetve 4 százalékon áll az összes megkérdezett körében.
A biztos szavazó pártválasztók körében még szembeötlőbb a Fidesz fölénye. A párt itt 59 százalékos támogatottsággal bír, a most éppen második helyen álló MSZP-re 18 százalék szavazna, a Jobbikot 15 százalék választaná. ... Az MDF 3 százalékos támogatottsága mellett, a Lehet Más a Politika ebben a körben a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékon áll."
www.szazadveg.hu/kutatas/aktualis/jobbik-elfogyott-a-szusz-a-vegere-275.html

Ezt érdemes a mostani előrejelzéssel összevetni.

"A felmérés készítői által júliusban megkérdezettek 46 százaléka szavazna a Fideszre, míg a szocialista pártot a válaszadók 12 százaléka, a Jobbikot 8 százaléka, az LMP-t pedig 6 százaléka támogatja.
A Fidesz-KDNP fölénye még nagyobb a biztos szavazó pártválasztók körében, a kormánypártokra a megkérdezettek 64 százaléka szavazna, szemben az MSZP 16 százalékos, a Jobbik 10 százalékos, és az LMP 8 százalékos szavazati arányával."

Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor a jobbiktól 5% átment a fideszhez, az MSZPtől 2% átment az LMPhez, és útközben csatlakozott hozzájuk 1% korábban bizonytalan vagy egyéb pártra szavazó is.

Részletesebben: az LMP jelentősen (30%-kal) bővítette táborát (5%->8%), a jobbik sokat (33%-ot) veszített (15%->10%), kicsit tovább gyengült (12%-ot) az MSZP (18%-16%) és méretéhez képest kicsit (8,5%-ot) erősödött a fidesz (59%->64%).
A szorzókat a választási eredményekre alkalmazva megkapjuk az Avatar féle korrigált támogatási együtthatókat:
Fidesz 52,73 * (64/59) = 57,2%
MSZP 19,3 * (16/18) = 17,16%
Jobbik 16,67 * (10/15) = 11,11%
LMP 7,48 * (8/5) = 11,97% (!)

;)

legeslegujabbkor 2010.07.27. 20:22:16

@Avatar: Avatar féle korrigált támogatási együtthatók :) A többi közvélemény kutatóra is érvényes?

Avatar 2010.07.28. 08:07:23

@legeslegujabbkor: Persze. A többi is jelentősen mellé lőtt az eredményeknek. Ha ők nem módosítanak a módszertanukon, akkor nekünk magunknak kell igazítani rajta.

Avatar 2010.07.29. 13:48:59

@legeslegujabbkor: Na itt is van a legújabb felmérés.
index.hu/belfold/hirek/2010/07/29/tarki_csokkent_a_fidesz_nott_az_mszp_tamogatottsaga/

"A biztos szavazó pártválasztók körében azonban már 62 százalék a FIDESZ-KDNP és 20 százalék az MSZP szavazóinak aránya ... a Jobbikra 11 százalék, az LMP-re 6 százalék szavazna."

www.tarki.hu/hu/news/2010/kitekint/20100407.html felhasználásával a legfrissebb AFKTE-k:
Fidesz 52,73 * (62/61) = 53,59%
MSZP 19,3 * (20/18) = 21,44%
Jobbik 16,67 * (11/12) = 15,28%
LMP 7,48 * (6/7) = 6,41%

Mókás, hogy mennyire más változásokat mértek áprilishoz képest a Tárkisok, mint a Századvég...