Mindenki jobban jár

2010.11.11. 19:22

Szerintem azok után, hogy módosító indítványokkal asszisztált a Fidesz abszurd, visszamenőleges hatályú adójavaslataihoz, az az MSZP inkább ne indítson próbapereket. Mindenki jobban jár, ha Mesterházy Attiláék csöndben maradnak vagy egészen egyszeűen beülnek a Fidesz-frakcióba.

Merthogy az MSZP - és az összes többi ellenzéki párt - nem volt képes azt mondani, hogy erről a jogi abszurdról tárgyalni sem hajlandó, mert ez túllép az alkotmányosság keretein. Ehelyett a Fidesz játékszabályai szerint, de facto elfogadva a visszamenőleges hatályú adóztatás elvét, csupán annak a mértékéről kezdett el alkudozni. Mesterházy Attila és a teljes szocialista frakció innentől kezdve az én szememben nem része a demokratikus ellenzéknek. Demokratikus ellenzék szerintem ma már csak a Parlamenten kívül létezik.

De hogy azért valami vicces is jusson a mai napra - mert Hofi óta tudjuk, hogy bizonyos politikai rendszereket csak humorral lehet elviselni -: a kormányszóvivő szerint  az adóváltozások miatt jövőre mindenki jobban jár, és még az is jobban jár, aki nettóban kevesebbet keres majd. Remélem, tetszenek ezt így érteni.

A kormányszóvivő mindezt az RTL Klubon mondta, a Házon kívülben, a Kész átverés után...

Na, ezen azért így, együtt hangosan felröhögtem.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr232442279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.11.11. 20:38:28

Elmebeteg bagázs az egész parlament. Elmebeteg cinikus a kormány. Egy komoly kisebbrendűségi komplexussal küzdő hmmm. szóval "vidéki csávó" a min,elnök. Hát milyen lenne a kormányszóvivő, ha nem elmebeteg cinikus hülye kis p.csa!? Ha mondjuk a franciáknál, vagy a németeknél lenne egy ilyen hülye díszpéldányuk és ilyent beszólna, akkor szerintem ott este már égnének a külvárosok, meg az autók. A hölgyike bemutatta (bemutatnak ezek majd még párszor rendesen) a fityisz szociális érzékenységét és a továbbiakban várható mentalitásukat! A legszörnyűbb, hogy ez nekik így természetes, a sok naridroid hívővel együtt, akik áhítattal lógatják továbbra is nyelvüket a felcsúti csávó ánuszába!

Megdobbent 2010.11.12. 06:31:34

Most ezen nem kell nevetni. Elvegre tomjenzsolt is beulhetne az elegedetlenkedokhoz 1-2 hetre a hordozhato kis oltaraval... Na ahhoz kepest mit faj, hogy a csokkent nettotbol nem tudod a shortolt forint miatt megduplazodott reszleteidet fizetni? Plane, hogy minek neked lakas, ha addigra a fidesz feleli a nyugdijadat?

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.12. 07:14:14

@Megdobbent: Fantasztikus tömörséggel összefoglaltad a lényeget. Én meg kínomban röhök csak a helyzet abszurditásán.

mrsknight 2010.11.12. 07:21:24

Bár ez itt előttem még csak két komment, de azért milyen jellemző a blogod olvasótáborára, hogy a baloldal kritizálása (ha nagynéha előfordul) tökéletesen süket fülekre talál, és mindentől függetlenül csak a patásorbánt és sleppjét kellene máglyára vetni! :)))

mrsknight 2010.11.12. 07:22:08

@Michael Knight: ezzel pont egyszerre írtam :)
ezek szerint van ülőhelyed? :)))))

kisa 2010.11.12. 08:17:53

Végül is olyan tökmindegy - ez esetek nagy részében -, hogy tárgyal vagy nem tárgyal. De abban igazad van, hogy miután szavuk semmi, sőt többször elhangzott, hogy kuss legyen, így akár mutathatnának gerincességet is. Persze nem kivonulgatásra gondolok... Szerintem simán föl lehetne oszlatni a parlamentet, a fideszes képviselőknek lenne egy facse oldaluk, a szavazáskor megnyomnák a like gombot, osztjónapot!
Mennyi pénzt és végkielégítést spórolna az állam!

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.11.12. 08:23:31

@mrsknight:
Van annak bája, hogy hiányolod, miért nem rugdossák tovább a most terítékre kerülő baloldalt!

Tévedsz! Nem talál süket fülekre!

Csak amivel nem érdemes vitatkozni, azzal nem kell vitatkozni!

Megfogalmazott egy határozott véleményt a szerző.
A két komment pedig csatlakozott hozzá, bemutatva, hogy miben vesznek részt a baloldalnak nevezett "ellenzékiek".

Nem így látod?

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.11.12. 08:24:01

@mrsknight:
"baloldal kritizálása (ha nagynéha előfordul) tökéletesen süket fülekre talál"

kisa megjött és míg írtam, megcáfolt téged!

kisa 2010.11.12. 08:43:42

@mrsknight: Mindettől függetlenül tényleg máglyára kéne vetni őket.
Egyébként a baloldali kritika megvan: kishazánkban a jobboldal a baloldal, úgyhogy mi a gond? :-)

Lasombra 2010.11.12. 09:49:06

én is néztem tegnap a Házon kívült, és már akkor kíváncsi voltam, hogy a kormányszóvivő megnyilvánulásának milyen visszhangja lesz a médiában vagy a blogoszférában (de gyűlölöm ezt a szót).
Egyelőre csak itt találkoztam a témával. De talán a többiek még törik a fejüket, hogy mit lehet reagálni akkora ordas mélyostobaságra, minthogy "miért baj az, hogy aki tízszer annyit dolgozik, tízszer annyit keres?". Erre a riporter is nyomott egy szolid WTF?-et, de a hülyeribanca abban az arrogáns kioktató stílusában, hogy filozófiai kérdésekbe nem hajlandó belemenni. (Amúgy ezúton is gratula a Fidesznek, hogy ilyen tökéletes arcot és hangot talált a kormányzási stílusukhoz)

Aztán amikor jött ezzel a sajátos igazságosság dumával, akkor még odaszóltak neki, hogy vajon 200 bruttóból olcsóbb-e három gyerek nevelése, mint 800 nettóból, de erre is valami dadaista, kohéziómentes szókását böfögött vissza.

Még a saját ellentmondásuk sem veri ki a szemüket.
- egykulcsos adó kell, arányosan mindenki ugyanannyit
- ergo progresszív, sávos adózás rossz. így igazságos.
- de azért ha x forint fölött kaptál/kapsz (egyébként törvényesen) végkielégítést, akkor szia, 98%.
- ergo progresszív, sávos adózás okés. így igazságos.

az ország sorsa dilettánsok kezében van. a gazdaságpolitika valahol a csodavárás és a vudu metszete. a KE egy nevetséges bohóc. a ME Napóleon komplexusban szenved. az OGY kb egy rossz valóságshow. az jogbiztonság a múlté. a kommunikációban gátlástalanul, arrogánsan nyomják az ökörséget, mindenkit hülyének néznek.

magasra tette a lécet az elmúlt 8 év (kivéve Bajnai), de most már bátran kijelenthetem: ennél kutyaütőbb, gyengébb, irritálóbb és potenciálisan veszélyesebb vezetése még sosem volt az országnak. (Árpád óta.)

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2010.11.12. 11:41:41

nem akarom védeni tőled a szocikat, de ne tegyünk már úgy, hogy a kétharmados többség felelősségét bárhogy érintené Tóbiás József benyújtott módosító indítványa, ami 2002-ig visszaható hatályt írt volna elő, de emellett a szocik (és az LMP és a Jobbik is) az AB döntésének megfelelően szűkítették volna a törvény hatályát (törvény alapján járó juttatások kivétele mindhárom pártnál, illetve egyéb kivételek). a kormányoldal tökéletesen képes ignorálni az ellenzéki érveket, nyilván most is sikerült, effelől ne aggódj. a többi már csak duma.

ne dőlj már be te is a kormányzati kommunikációnak

gramercy 2010.11.12. 20:52:53

@igyirnankmi.blog.hu:

de, tegyunk ugy

orbanekkal is az volt a baj hogy faszkalap ellenzek voltak es mindenhol keresztbe tettek a reformoknak

az mszp ha egyaltalan a tulelesre vegetal, akkor fel kene fogni hogy
a) 8 evig kormanyra nem kerulnek az biztos
b) a jogallamot felszamolo lepesek sorozata akkora kibaszott nagy magas labda amihez nemhogy nem asszisztalni kellene hanem a lecsapasban levo politikiai potencial fel nem ismerese eszmeletlen blodsegrol es politikai inkompetenciarol arulkodik (ez vonatkozik az lmp-re is, a nacikra termeszetesen nem)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.12. 21:00:11

@igyirnankmi.blog.hu: Az nem menti ez ügyben az MSZP-t, hogy úgyse tudn tenni a kétharmad ellen. Egyszerűen abszurd, ha Tóbiás olyan módosítót nyújt be, hogy 2002-ig legyen visszamenpleges hatály. Nem is értik a jelek szerint, hogy mi a probléma ezzel. Nem érzik, hogy hogy a jogállamiság határa. Az attól még ugyanúgy abszurd, jogállamiság-ellenes és teljességgel elfogadhatatlan, ha kitolunk a fideszesekkel is. A szocik egészen egyszerűen asszisztálnak mindehhez. Ez, ebben az ügyben nemhogy elégtelen. Egyszerűen nulla.

@gramercy: Az hagyján, hogy inkompetencia. Inkább mutyizás. Töketlenség. Vagy nem is tudom, mi. Elkeserítő.

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2010.11.12. 21:49:33

@Michael Knight: a fő vonallal egyetértve (mármint hogy viccnek is gáz a visszaható hatályra módosítót beadni, illetve, hogy ebben a helyzetben jobb ellenzéket érdemelne az ország) csak arra akartam utalni, hogy
1. ez nem ügy, ha a Fidesz nem annyival indokolja az ötéves visszaható hatályt, hogy az ellenzéki javaslatokra reagált vele,
2. a Fideszt nyilvánvalóan nem befolyásolta a döntésében a szocik álláspontja, azaz technikai értelemben nincs szó asszisztálásról,
3. baromira nem mindegy, hogy minek a visszaható hatályáról beszélünk. a fidesz javaslatához mérten a jobbik verziója is méltányos és a jogbiztonságot tiszteletben tartó, a szociké majdnem alkotmányos (de ez a nyolc év valóban gáz, nem kellett volna), az lmp verziója meg alkotmányos, mivel megengedné, hogy az érintett bizonyítsa, hogy a juttatás nem ütközött a jóerkölcsbe

más kérdés, hogy ha ez nem ment át az ellenzéki pártok álláspontjából, akkor az inkább az ő hibájuk, mint a választóké

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.12. 21:56:11

@igyirnankmi.blog.hu: Értem, amit írsz, de a véleményem akkor is az, hogy a visszamenőleges hatályú törvényjavaslathoz nem módosítót kell benyújtani, hanem kerek-perec nemet mondani rá. Merthogy alkotmányellenes. Merthogy nem illik a jogállamiságba.
Az LMP javaslata kapcsán: egy hatályos jogszabály (pl. ktv.) alapján kifizetett jövedelemről ugyan miért kellene bizonyítani, hogy nem ütközik a jó erkölcsbe? Ha feltételezzük, hogy egy ilyen kifizetés a jó erkölcsbe ütközik, akkor maga a törvény is a jó erkölcsbe ütközik, a jó erkölcsbe ütköző törvényt alkotó állam pedig erkölcstelen. Lehet, hogy ez így post hoc típusú tévedés, de nekem valahogy erre a logikára áll rá az agyam.

kisa 2010.11.13. 00:27:15

@Michael Knight: Pontosan.
Viszont engem jogtörténetileg érdekelne, hogy az elmúlt 50 évben volt-e bármely európai jogállamban visszamenőleges törvényhozásra precedens.

És ha nem, akkor nem lehetne-e nemzetközi fórumhoz fordulni?
Megjegyzem, szerintem manyup-ügyben is lehetne Strasbourgba menni.
süti beállítások módosítása