Az orr

2011.11.08. 00:21

Történt pedig, hogy egy szép, késő őszi napon Orbán Viktor egyszer csak Pinokkióvá változott.

Persze csak a felületes szemlélő számára tűnhetett olyan hirtelennek a változás, hiszen a fafejűségről az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban tett tanúbizonyságot a miniszterelnök, a fafejűség pedig köztudottan a pinokkióság elmaradhatatlan kelléke.

A fafejűség tehát egészen nyilvánvalóan adott volt nála, de ezúttal talán éppen az evával kapcsolatos összkormányzati hazudozást unhatta meg az égi meseíró. Vagy valami mást. Volt miből válogatni. Pedig látott már ő sok-sok hazugságot az elmúlt évezredek alatt, de a jelek szerint ez már neki is sok lehetett.

Lett is ám nagy riadalom a Kossuth téren!

Amikor a Pinokkióvá változott Orbán Viktor megpróbált a négyméteres - és egyre nyúló - orrával körbenézni tágas miniszterenöki dolgozószobájában, csak úgy potyogtak le a falról a szép, régi festmények! Szegény Kossuth Lajos! Talán egy cikázó legyet próbált a tekintetével követni a tekintetes miniszterelnök úr, vagy lehet, hogy csak megcsóválta kormányzásban deresedő fafejét, mire a patinás képen egy óvatlan fejmozdulattal méteres... akarom mondani, méretes Zorró-vágást ejtett a néhai kormányzó mellkasán!

És azok a szegény antik bútorok! Egy méter hatvanöt centi magasságban mindegyiken körbe-körbe fut néhány csúnya karcolás, minekutána a miniszterelnök pinokkiói orra fordultában e patinás szekrényeknek sem kegyelmezett.

Hát még milyen riadalom támadt a kormányülés kezdetén! Komoly logisztikai problémát jelentett a széles tárgyalóaszalon egymást keresztezve úgy elhelyezni a sok fafejből kitüremkedő, méretes faorrot, hogy komolyabb sérülést már mégse okozzanak!

Nem is tudta volna most mindenki felállva köszönteni a miniszterelnök urat, mert mondjuk ha Matolcsy Pinokkió felállva köszöntötte volna főnökét, azonnali harakirit követett volna el - szabályosan, ahogyan azt kell, lentről felfelé - a vele éppen szemben ülő, szegény Réthelyi miniszteren. Szijjártó Péter persze a maga szokásos élénkségével kapkodta volna a fejét ide-oda, de miután néhány szemüveget levert az ő ekkorra már ugyancsak pinokkiói orrával az asztal túlvégén, inkább nyugton maradt. Orbán miniszterelnök szigorú tekintettel körbenézett. s eközben az ekkorra már ötméteresre nőtt orrával kiosztott néhány tockost az óvatlan kormánytagoknak. Oda és vissza is.

Orbán Viktor orra pedig napról napra nőttön nőtt. Egy idő után már tényleg nem tudott jóformán megfordulni sem a Kossuth téri dolgozószobában. És ha éppen autóval utazott a nép, az istenadta nép közé, a fekete mikrobuszba már csak háttal tudott beülni, úgy, hogy a kilógó orrára narancssárga kendőt kötöttek, természetesen a közlekedési balesetek elkerülése végett. Ilyenkor, a Parlamentből kifelé jövet néhányszor leverte az orrával József Attila szobrát. Persze visszamenőleges hatállyal.

Egy idő után aztán már ki se tudott jönni a nagy orrától a Házból, nem tudott kanyarodni ugyanis a széles lépcsőházban! Addig-addig hazudott, hogy a kőművesek végül kénytelenek voltak az orrának lyukat ütni a miniszterelnöki dolgozószoba falán a Kossuth tér irányába. A kormányszóvivő persze nyomban kommunikálta is, hogy íme, most már igazán nem mondhatja senki, hogy a Nemzeti Együttműködés Orrmányának... izé... Kormányának miniszterelnöke az orrát sem dugja az egyszeri emberek közé.

De az a helyzet, hogy ekkorra már a Kossuth térre kitüremkedő, árbócméretű miniszterelnöki orr - és az azt okozó megannyi hazugság - a kutyát sem érdekelte széles e hazában. Legfeljebb csak a Kossuth téri galambokat.

De többnyire már azok is csak szartak rá.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr893362344

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Négyszemközt, de hatfülközt beszélgetett Orbán és Csányi 2011.11.09. 19:06:27

 A plusz két fül az enyém volt. Nem akartam én hallgatózni, de éppen a Kedves Vezető meghitt kis dolgozószobájában (Nándorfehérvári terem) kellett kicserélnem az egyik nagy csillár 54-ik izzóját, mivel a Hőn Szeretett Vezérünkön is fog a kor, és e...

Trackback: Szó sincs megszüntetésről: Orbán Viktor az EVÁ-t kiterjesztené 2011.11.08. 10:51:15

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője 2010 április 16-án közleményben cáfolta azokat a korábbi találgatásokat, melyek arról szóltak, hogy a választáson győztes párt adóreformja keretében eltörölné az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) v...

Trackback: Szó sincs megszüntetésről: Orbán Viktor az EVÁ-t kiterjesztené 2011.11.08. 10:51:15

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője 2010 április 16-án közleményben cáfolta azokat a korábbi találgatásokat, melyek arról szóltak, hogy a választáson győztes párt adóreformja keretében eltörölné az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) v...

Trackback: I. Orbán Őfelsége kinyilatkozott 2011.11.08. 07:08:02

Megy itt a parasztvakítás ezerrel. Adóegyszerűsítés, demokrácia, parlamentizmus. Na persze!Lézerblokkolós János napokkal ezelőtt még teljes mellszélességgel kiállt az EVA mellett. Majd amikor a kormány közölte (nekik már súgott Őfelsége lakája, hogy ne...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dig, Lazarus! 2011.11.08. 12:17:15

Jót tett a stílusváltás, gratulálok! Ezt érdemes lenne tökélyre fejleszteni, még 6,5 évig a valós elemzéseknek úgy sincs értelme. Megkapóak a képek :)
A zorrforgolódásról valahogy beugrott a Vaklárma végkifejletében a két vak pisztolycsatája. Hát ezek maradtak ...

Megdobbent 2011.11.14. 09:37:20

Hanem az elelmes polgarok ezt a formedvenyt 2 meter melyre astak, es az arbocorr kilatszo resze remek keretet adott a "nemzet fulkeje" nevre hallgato dijtalan kozossegi WC bodejanak.

Igy ert veget a lazalom, mely egy jobbsorsu nemzetet nyomasztott 2 even at.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.11.21. 20:44:23

Wazz... ebbe beletenyereltél! A németekig ér már az ormány!!!
Eredetiben:
"Erwischt ..."
"Rajtakapták..."
www.handelsblatt.com/panorama/pinocchio-des-tages/erwischt-/3728114.html#image
"A NAP PINOKKIÓJA" címmel... Gyönyörű! Ország image! Fizetni érte? Hülyék vagytok????
Hírünk a nagyvilágban... Gyönyörű!

Dig, Lazarus! 2011.11.22. 07:46:57

Huhh, és ez a fotó?!!! Minden rajta van!! Az eszelôsség, a korlátoltság, na és persze a visszafordíthatatlan nyúlásnak indult hefti ... hihetetlen, hogy még így is 1,5 millió katonája van ...

A fizetésrôl pedig: www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/mar_keszul_a_kormany_az_elmarasztalo_unios_iteletre.158726.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Magyarul mindent közösen fizetünk majd meg, ami az ô elcseszett döntésük volt, de esetleg az AB (hahaha) vagy az EB visszavonatja velük. Az ágazati különadókat, a bankadót, vagy a módos devizahitelesek kiszállását mind nekünk kell majd összedobni!!!!!!!!!!!!

Végtelenül aljas. Minden értelemben végtelenül ...
süti beállítások módosítása