Make love not war

2012.01.26. 16:55

Gyurit régóta nem zavarják a számok, ezt tudjuk róla, és mindennek ma ismét tanúbizonyságát adta. Bejelentette ugyanis, hogy az egykulcsos adórendszernek köszönhetően úgy tűnik, hogy nőtt a népszaporulat is. A baj az, hogy a KSH-nál ezt nem egészen így tudják.

Nem lennék most a KSH vezetőinek helyében, nem lepődnék meg, ha e malőr miatt hamarosan személycserékről hallanánk a statisztikai hivatal felsővezetésében. Elvégre a Költségvetési Tanács példáján is megtanulhattuk már (tessék figyelmesen elolvasni, aktuálisabb, mint valaha): fejére szól, ki szót emel...

Mindenesetre a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérése szerint tovább gyorsult a népesség fogyása Magyarországon az elmúlt év első tizenegy hónapjában. A most közzétett előzetes adatok alapján a népesség becsült lélekszáma – a nemzetközi vándorlás figyelembevételével – 26 ezerrel csökkent, így 9 millió 960 ezer fő volt november végén. A KSH előzetes adatai szerint 2011 első tizenegy hónapjában 80 ezer 560 gyermek született, 2,8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Istenem, a jelek szerint a Gyuri tényleg mindenkivel harcban áll, az államadósság, az IMF és az EU mellett szemmel láthatólag a számokkal is. De hogy klasszikust idézzek:

- Ezeket az adatokat csak az ujjából szopta.
- Dehogyis - felelte -, ezek a kormány hivatalos adatai.
Látta, hogy elmosolyodom, ezért sietett hozzátenni: - Vagyis ezek a tények.
Nem tudtam megállni, hogy ne dörgöljem az orra alá, hogy ezek szerint míg az ő statisztikai adatai valós tények, addig az én valós tényeim csupán statisztikai adatok.
(Yes, Prime Minister)

Mindenesetre szabadságharcos vezénylő tábornokainknak, Matolcsy és Orbán tengernagyoknak üzenem, ha már tenni szeretnének a népességfogyás ellen, ne feledjék a klasszikus szlogent: make love not war...
  

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr553853828

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gondolatok egy kongresszus után 2012.01.31. 17:41:00

 Az LMP kongresszusa után elgondolkodtam, vajon jól döntöttek-e? Nem tudom, majd az idő eldönti. Szerintem most még senki sem tudja, jó volt-e a döntésük vagy se. Maximum vélemények lehetnek, de a tutit senki sem tudja. Nehéz lenne manapság megmon...

Trackback: Matolcsy Györgyöt megsütötte a nap 2012.01.26. 18:46:39

 Csalóka ez a napsütés így télvíz idején. Az ember ücsörög a parlamentben, dolgozik az unortodox gazdaságpolitikán, aztán meggondolatlanul kimegy egy kicsit a szabad levegőre szalmakalap vagy napernyő nélkül, és már meg is történik a baj. Ez törté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2012.01.26. 17:28:50

Már Vukovich Gabriella is ellenük van? Aki már az átkosban is a Népességtudományi Kutató Intézetben dolgozott?
Matolcsynak is saját adatai vannak, mint Szíjjártónak.

Crip Lee 2012.01.26. 18:05:40

Jó lenne ha ennek a cinikus, alávaló, mocskos hazudozásnak - ami a kormányzat részéről megy - minél hamarabb vége lenne, és az egész slepp elkotródna a bús p...ba.

kösz, alkalmaztott 2012.01.26. 18:51:07

a halál nagyijai szerint viszont: make tea, not love! /monthy python/

és: az írás ismát kiváló.

Presszós Laci 2012.01.26. 18:51:57

Olyan hihetetlen léptékben nő a népszaporulat az egykulcsos adónak köszönhetően, hogy a jelenlegi kormány regnálása alatt zuhant a népesség 10 millió alá.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.01.26. 19:41:42

Amúgy mesélj Michael, mi van, hogy ennyire beindultál??? :)
Igazán csinálhatnál belőle rendszert, hogy ennyire sűrűn jelentkezel...
VANNAK AKIK HIÁNYOLNAK!!! Tudod, a libsibolsik!

berajlany 2012.01.26. 19:42:06

Nekem van két gyerekem, és el kell áruljam, hogy mindkettő kb. 9 hónappal a megtermékenyítés után jött világra. Persze, azok még orthodox gyerekek voltak, és lehet, hogy ma már nem így megy.
Szóval, még ha nőtt volna is a népszaporulat az egykulcsos adó 2011-es bevezetésének következtében, akkor sincs az a 2011-es statisztika, amivel ezt alá lehetne támasztani.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2012.01.26. 19:47:35

@berajlany: A mágus azt mondta: már az egykulcsos adóval kapcsolatos bejelentések is „megmozgatták a magyar férfiak és nők fantáziáját”, az elmúlt hat hónap népesedési adatai azt mutatják, hogy a születésszám elmozdult a növekedés felé.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.01.26. 20:07:42

Gyurrika a csodagyerek! Ő 2 hónapra született! Sokak szerint viszont csak sima kotonszökevény! :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.01.26. 21:29:05

Hurrá! Hullámozzunk és élvezzük az életet!
Gyurrika és a szex... Nem perverz a csóka egy kicsit?
"Szexre csábít az egykulcs
Sikeresnek nevezte az egykulcsos adórendszert, amely szerinte nem csak a foglalkoztatást és a gazdaság fehéredését segíti, de a gyermekvállalást is ösztönzi. A tárcavezető szerint már az egykulcsos adóval kapcsolatos bejelentések is „megmozgatták a magyar férfiak és nők fantáziáját”, az elmúlt hat hónap népesedési adatai azt mutatják, hogy a születésszám elmozdult a növekedés felé. Úgy vélte, évtizedekig, talán évszázadokig az volt a szokás, hogy a gyermeket vállaló a szegénységet vállalta, ezt most a kormány megfordította.
Matolcsy elmondta, tavaly az állam 1200 milliárd forintos gazdaságélénkítést hajtott végre. Enélkül negatív lett volna tavaly a növekedés, a foglalkoztatás zuhant, a fogyasztás visszaesett volna, vélte. „A kormány keynesiánus gazdaságpolitikát folytatott, Keynes ugyanis azt mondta, hogy jó időben tegyél félre, rossz időben költsél többet. Mi éppen ezt tettük” – mondta. Arra a felvetésre, hogy a kormány hajlandó-e az IMF a hitelmegállapodásért cserébe megváltoztatni az egykulcsos adórendszert, a miniszter úgy reagált, az adórendszer olyan, „amivel most vagyunk versenyképesek, azt nem hagyjuk, hogy ez változzon”.
A hitelkérelemmel kapcsolatban úgy fogalmazott, Magyarországnak nem pénz kell, "nem az osztrák vagy a német adófizetők pénze, hanem pénzügyi védőháló. Az IMF-fel családi viszonyban vagyunk, a családban normális, ha valaki segítségre szorul, segítséget kér családon belül" - mondta a miniszter."
Most tényleg... Ha ez jut az eszébe ennek a szerencsétlennek erről, akkor...
Michael, örülhetünk végre, hogy életre keltél? Végre aktívan? Nem ám 2 nap múlva meg 2 hónap szünet!!!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.01.26. 21:39:28

"az egykulcsos adórendszernek köszönhetően úgy tűnik, hogy nőtt a népszaporulat is" :)) Kunc...kunc...kunc...
Gyurika azért ezt remélem majd valamelyik egyetemi beszédében is előadja, a hallgatók legnagyobb örömére. Bár lesznek még hallgatók? Vagy csak simán a komcsi elitünk gyerekei előtt lesz "tűzijáték" és "népszaporulatra felbujtó hozsánna"?
Mennyi sötét narancskomcsi kell ennek a beszopásához?

"Egy okos ember nem sértődik meg, mert ha nála műveltebb bírálja, örül neki, hogy tanulhat tőle, a buta ember sértéseit pedig nem veszi magára." :)

pucros 2012.01.26. 22:16:13

Szóval 2011 első tizenegy hónapjában csökkent a születések száma. És mi volt decemberben?

Hallottuk nemrég, hogy a kormány mellett tüntetők azért is lehetnek ennyire lelkesek, mert még nem érzik a 2012-es változások hatásait. És tényleg, az új év új adózási szabályai először a február elején utalt fizetésekben érzékelhetőek.
Talán nem nagy logikai bakugrás kijelenteni, hogy ez tavaly is ugyanígy igaz volt.

Feltéve, hogy Matolcsynak igaza volt, és tényleg ennek hatására kezdtek úgy dönteni a párok 2011 februárjában, hogy megkockáztatják a gyermekvállalást, akkor ennek hatása melyik hónap születési statisztikáiban kell először jelentkezzen?

Ne kapkodjátok el a választ, sőt, mindenképpen kérdezzetek meg olyat, aki már csinált gyereket szándékosan.

Eric Fail 2012.01.27. 10:23:10

A szlogennel egyetértek, viszont tovább kellett volna olvasni a KSH jelentést, hogy megint sikerüljön igazságot, ne csak észt osztani:

A születésszám 2011 első öt hónapjában jelentős, 9,5 százalékos csökkenést mutatott, a június és november közötti hat hónapban viszont, átlagosan 3 százalékkal több gyermek jött világra, mint az előző év azonos időszakában. Számszerűen január és május között 3626-tal kevesebb, június és november között pedig 1329-cel több gyermek született, mint egy évvel korábban. Összességében a születésszám 2297-tel (2,8%-kal) maradt el az egy évvel korábbitól.

legeslegujabbkor 2012.01.27. 15:05:59

"2010-ben a havonkénti születésszám februárban és márciusban még kismértékben meghaladta az előző évit, a május és október közötti hat hónapban viszont számottevően, átlagosan 11,1 százalékkal volt alacsonyabb, mint 2009 azonos hónapjaiban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal szerdán kiadott gyorsjelentéséből."

Talán ez volt az ok.

Бабаяга 2012.01.27. 21:11:03

@pucros: 2+9=11. Tehát, ha a fizetési papírjuk láttán belevágtak, és ügyesek voltak, akkor már akár novemberben is javíthatták a statisztikát. Egyébként nem az egykulcs ebben a sztoriban a megoldás, hiszen nem azért vállalták sokan most a következő gyermeket, hanem a családi adókedvezmény miatt vágtak bele a projektbe. Harmadik gyerek esetén ez már egész szép összeg. Nekem van olyan ismerősöm, akinél ez volt a fő motívum a következő gyermek vállalásánál, nehogy már az államnál maradjon az a pénz! Szóval igazából úgy 2010 októberétől lehetett már próbálkozni a dologgal és nem a 16% miatt, hanem a családi adókedvezmény okán, csak úgy látszik erről Kusza Szem elfeledkezett.

ásványi répacukor 2012.01.28. 08:22:32

Gyurikánknak nem semmi perverziója van.
Ha a 16%-ostól beindul, kívánom,hogy olyankor csak egy korcs kutya legyen a közelében, s az is harapós!
süti beállítások módosítása