Annyira tipikusan és szánalmasan magyar történet, ami Munkácsy Mihály Siratóasszonyok a keresztfán című festményével történt a minap! Az ember lassan már azt sem tudja, hogy sírjon vagy röhögjön az egészen...

Történt pedig, hogy a festményt a debreceni Déri Múzeumban tervezték kiállítani néhány hónapra, Munkácsy két másik festménye, az Ecce Homo és a Krisztus Pilátus előtt című alkotásai mellé, hogy ne álljon üresen az a hatalmas fal, amíg a Krisztus-trilógia harmadik darabja, a Golgota vissza nem érkezik a múzeumba.

Kellő előkészületek után meg is kötötte a kölcsönszerződést erről a Déri Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria, meg nyilván nem kevés pénzért - elvégre műkincsek utaztatásánál ez így szokás - biztosítást is kötött a festmény debreceni vendégszereplésére az intézmény. Aztán egy szép augusztusi napon a fővárosban gondos kezek hozzáláttak becsomagolni Munkácsy alkotását. Komoly feladat ám ez egy ilyen műkincsnél, nem újságpapírral és celluxszal csomagolnak a műértő kezek!

Mintegy 230 kilométernyi autókázás után, egy megfelelő páratartalmat és hőmérsékletet biztosító teherautóval a festmény megérkezett Debrecenbe. Össze is sereglett a hírre a falu apraja-nagyja, ott volt az önkormányzati tévé meg a rádió, fotósok hada - és csak nézték, nézték tátott szájjal, ahogy izzadnak a munkások és egyre idegesebben rohangálnak telefonnal a fülükön az illetékesek, mert azon a fránya lépcsőfordulón egészen egyszerűen nem fér fel a kép...

Mindössze két centin múlott. Két nyavalyás centin! Meg egy vacak, párszázforintos mérőszalagon.

Nem felelőst akarok én keresni, meg nem is ujjal mutogatni, hogy potyára dobtak ki az ablakon néhány milliót - közpénzt vagy szponzori támogatást, nem tudom. De akár így, akár úgy, nagyon kínos az eset.

Tudom, lassan olyan vagyok, mint a viccbeli törpe, akinek mindenről az jut az eszbe, de pontosan olyan ez, mint az Orbán-kormány legtöbb intézkedése. Beharangozzák, a széles nyilvánosság előtt bejelentik, hogy milyen fasza lesz minden, meg hogy mindenki jobban jár, aztán lendületből, egyeztetések és számítások nélkül, egy fél nap alatt átnyomják a törvényt a törvénygyáron - aztán meg lesnek, hogy az egész mégsem úgy működik, ahogyan kéne. Hogy például az egykulcsosnak nevezett műalkotás mégsem fér fel azon a bizonyos lépcsőfordulón - vagyis hogy azzal mégsem mindenki jár jól, ráadásul sokba is kerül, és mindez teljesen feleslegesen. Pedig csak egy kockás papír és egy ceruza kellett volna hozzá - mint ahogyan Munkácsy képéhez csak egy mérőszalag...

És igen, ha a kormány így intézi az ügyeket, mert ez a business as usual ma Magyarországon, akkor miért éppen más ne csinálná így a közszférában?

Mindenesetre Matolcsyék vehetnének példát a debreceni múzeum stábjától: ahelyett, hogy lefaragtak volna a képből két centit vagy éppen a műemléki épület mennyezetéből vertek volna le egy darabot, belátták, hogy ez most így nem fog menni, és ha tovább erőltetik, azzal csak még nagyobb károkat okoznak.

A belátás képessége viszont a kormányból teljességgel hiányzik.

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr284716417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tulpen1 2012.08.16. 22:48:32

Nem tudom eldönteni,hogy sírjunk vagy röhögjünk?

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.08.16. 23:01:20

Erre most mit lehet mondani.
Elofordul.
Neha egy picit tobb odafigyelesen mulnak a nagy dolgok.

venszivar 2012.08.16. 23:13:42

A bejárat fölött egy 50-60-70 cm-es üveges, vastag kert van, volt látható......
Abból, arról levágni, kivágni 10 cm széles s 5cm magas darabot 15 perc, ahol bevihető a kép..............

NEVETSÉGES !!! KIRÚGNÁM AZ ÖSSZES TEHETETLEN TUTYI MUTYIT !
Vissza tették a kocsira s visszaküldték !
Min. a fizujukból levonnám ezt a költséget !!! Siralmas !

Imadom a trapistát 2012.08.16. 23:30:36

Kicsit erőltetett a párhuzam Matolcsyval.

Mindfield 2012.08.17. 07:47:24

"ahelyett, hogy lefaragtak
volna a képből, belátták, hogy nem fog menni."

Ha a képből faragnak le, az rongálás. Ha Matolcsy farag le, az unortodoxia.

belekotty 2012.08.17. 07:48:17

@FILTOL: Miért nem fexel le időben?

belekotty 2012.08.17. 07:47:59

@Imadom a trapistát: Egyébként tényleg. Ehhez Eltolcsynak speciel semmi köze, még párhuzamilag is.
Inkább azt kellene boncolgatni hogy miért maradt el a kínai beruházás Debrecenben!

belekotty 2012.08.17. 07:49:53

Nyugi! Vannak állami intézmények, amelyek udvarán becsomagolva állnak gépek, mert nem férnek be az épület bejáratán.

Link Elek 2012.08.17. 07:49:59

a meroszalag nem lett volna eleg, kelett volna csinalni egy krva olcso fa keretet ugyanabban a meretben, es azzal vegigprobalni a becipelést.

kalandfereg 2012.08.17. 07:50:19

Nem teljesen igaz, hogy a "business as usual" ilyen lenne Mo-n. A közszférában, a politikában, a közintézményekben, az államapparátusban, közszolgáltatóknál ilyen.

De a versenyszférában az ilyen buta, amatőr, érzelmektől vezérelt szarakodás nemigen tartozik a megtűrt viselkedésformák közé.

A gond, hogy ez csak az ilyen hülye országban, mint pl. Mo. van így. Nálunk normálisabb országokban attól, mert valaki nem a versenyszférában tevékenykedik, még nem hiszi azt, hogy a többi átlagember felettese lett hirtelen. Sőt.

2llkedő 2012.08.17. 07:50:23

@Imadom a trapistát:
Kicsit erőltetett, de tökéletes párhuzam.

Inimma 2012.08.17. 07:50:25

Nem kicsit, nagyon.

Nash vs. Keynes 2012.08.17. 07:50:30

nem kicsit nézel ki úgy mint a viccbéli törpe. :)

schawo2 2012.08.17. 07:50:33

Most hogy jött ide a politika?

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.08.17. 07:51:03

Az információk alapján úgy néz ki, hogy a kép mérete nem stimmelt a katalógusadatokhoz képest. Vagy egyszerűen kifelejtették a számításból a csomagolóanyag vastagságát?

A képeket ( www.hajdupress.hu/?cikk=21005 ) elnézve pár óra kőművesmunkával és némi festéssel megoldható lett volna a feladat: az ablak fakerete alatt kell a falba vágni egy pár centi mély ferde hornyot, majd a művelet végén visszaglettelni és lefesteni... A horonyban elfért volna a festmény éle átlóban.

Más megoldás tényleg nem látszik. A fakeretet frankón körbevakolták, kivenni nagyon nagy macera lett volna. A fába én sem vágnék bele, problémás a helyreállítása. A fal viszont olcsón és gyorsan helyreállítható, egy kőművesnek rutinmeló. A vakolat levésése vagy a horonymarás némi kosszal jár ugyan, de tökéletesen helyreállítható utána, az épület károsodása nélkül.

monddazigazatmar 2012.08.17. 07:51:09

De egyik se olvas, csak nézi a képet, aztán okoskodik.. Röhejesek vagytok

monddazigazatmar 2012.08.17. 07:51:54

Figyelj májkel, olvasni nem tudsz, simán hulye vagy, vagy csak hazudsz?
Idézem a cikket:
"nem fér be a Déri Múzeumba, egész konkrétan a tervezett helyére."
"A hajdupress.hu információi szerint egyelőre az előtérben lesz látható a kép, nem az Ecce Homo mellett, ahogy eredetileg tervezték."
Na, idáig szó sincs arrol, hogy visszavitték volna, hanem arrol, hogy máshol kiállitják.
"A problémát információink szerint az okozta, hogy a hivatalos katalógusban megadott méretnél a festmény nagyobb volt, márpedig a Déri munkatársai a hivatalos katalógus szerint modellezték le előre a kép útvonalát. A kép kényszerű ide-oda szállítása egyébiránt nem közpénzből történt, azt a Munkácsy Alapítvány finanszírozta."
Amint a magadfajta agy is láthatja ez a kép azért nem az ikeás polc, hogy elég legyen hozzá egy mérőszalag - igy becsomagolva meg főleg rájön 1-2 centi. És mint irja, lemodellezték, csak nem voltak pontosak az adatok. Gondolom akkor arrol ment volna a cikked, hogy mi a fasznak mennek debrecenbol pestre mérni, amikor az internet ott van, aztán ott vannak az adatok. Ja, mint irják az alapitvány fizette, szoval nem a TE adóforintjaid, hulyegyerek.
Amugy, csak az hibázik, aki csinál is valamit... Ugatni a legkonnyebb. A NASA repulője szarrá tört a teszten - gondolom te azt is jobban megoldottad volna.

vizsla_barat 2012.08.17. 07:52:06

a metro szerelvenyt is beprobaltak az alagutba hungarocell raragasztasaval a ruszki matuzsalemekre.
Nem ertek hozza nagyon,de bmilyen CAD rajz az alagutrol es a metrorol osszepasszinthato virtualisan,nem?

vastagbor.blog.hu/2009/02/12/a_nagy_hungarocell_sablon_teszt

Az mondjuk lehet,hogy a franciak inchben adtak meg a szerelvenyek meretet:)

kék madár 2012.08.17. 07:52:12

en mindig felcsavarom a Van Gogh kepeimet, ha utazom, elfer a silecek mellett. Errol is a kepkeretezo maffia tehet!

Pepibubó 2012.08.17. 07:52:36

Bocs, kedves Michael Knight, de ez is annyira tipikusan és szánalmasan magyar történet, ami az Index egyik címlapos cikkével most történik! A "Volt CIA-ügynökök támadták be Obamát" című íráshoz délután 5 óta látszólag nem érkezett hozzászólás, így az addig "véletlenül", szinte kivétel nélkül Amerikát pocskondiázó kommentekhez nem lehet véleményt fűzni. Mégpedig olyan rafinált cenzúrázás miatt, hogy amíg valaki be van jelentkezve, addig úgy látja, mintha a saját szövege is megjelent volna. Pedig csak ezt akartam hozzáfűzni:

"Jó" kis Amerika-gyűlölő (fél)-ázsiai csapat jött itt össze. Talán nem véletlenül...
Most az "olaj", vagy a "vér és szenvedés" keltése "kell" Amerikának szerintetek?!
A magyar határok szerb oldalán jó 10 éve vajon miért állította meg az európaiak néma cinkosságával évekig folyt vért és szenvedést Amerika? Olajért? A boszniai "olajért" mi, hát persze!
"Mellesleg" Magyarországgal katonai szövetségben, NATO keretekben, amelyet egy magyar népszavazás hagyott jóvá, közel 90 %-os igenléssel.
Ezt is elfelejtettétek, kommunisták?!

Assange-al meg mit művel Amerika szerintetek? Na mit is? Talán éppen fordítva történt azzal a felelőtlen, aljas alakkal, aki terroristák, gyilkosok ellen küzdők százainak halálát okozta világszerte olyan adatok kiszolgáltatásával, amit egy hazaárulótól kapott. Kizárólag pénzért, világhírre vágyva. Na, ezt most megkapta.

Pepibubó 2012.08.17. 07:52:43

Bocs, kedves Michael Knight, de ez is annyira tipikusan és szánalmasan magyar történet, ami az Index egyik címlapos cikkével most történik! A "Volt CIA-ügynökök támadták be Obamát" című íráshoz délután 5 óta látszólag nem érkezett hozzászólás, így az addig "véletlenül", szinte kivétel nélkül Amerikát pocskondiázó kommentekhez nem lehet véleményt fűzni. Mégpedig olyan rafinált cenzúrázás miatt, hogy amíg valaki be van jelentkezve, addig úgy látja, mintha a saját szövege is megjelent volna. Pedig csak ezt akartam hozzáfűzni:

"Jó" kis Amerika-gyűlölő (fél)-ázsiai csapat jött itt össze. Talán nem véletlenül...
Most az "olaj", vagy a "vér és szenvedés" keltése "kell" Amerikának szerintetek?!
A magyar határok szerb oldalán jó 10 éve vajon miért állította meg az európaiak néma cinkosságával évekig folyt vért és szenvedést Amerika? Olajért? A boszniai "olajért" mi, hát persze!
"Mellesleg" Magyarországgal katonai szövetségben, NATO keretekben, amelyet egy magyar népszavazás hagyott jóvá, közel 90 %-os igenléssel.
Ezt is elfelejtettétek, kommunisták?!

Assange-al meg mit művel Amerika szerintetek? Na mit is? Talán éppen fordítva történt azzal a felelőtlen, aljas alakkal, aki terroristák, gyilkosok ellen küzdők százainak halálát okozta világszerte olyan adatok kiszolgáltatásával, amit egy hazaárulótól kapott. Kizárólag pénzért, világhírre vágyva. Na, ezt most megkapta.

blr 2012.08.17. 07:52:50

@Imadom a trapistát: Tényleg erőltetett. Matolcsy kivágta volna a keretből, mondván, majd megoldjuk, hogy visszakerüljön, az nem számít, hogy minden szakértő szerint nem lehet...

dean23 2012.08.17. 07:52:54

Egyértelmű, hogy Munkácsy a hibás! Biztos a péniszirigysége miatt festett ilyen bazinagy képeket, hogy rajoskodhasson a csajok előtt vele!

Foxtrotty 2012.08.17. 07:52:58

"Tudom, lassan olyan vagyok, mint a viccbeli törpe"

Akkor legalább mindenhová beférsz. Elvtársak, merjünk törpék lenni!

Nash vs. Keynes 2012.08.17. 08:27:07

Lovag Mihály, lesz bocsánatkérés is, mert nem tudsz olvasni? :)

Pontos 2012.08.17. 08:27:46

@Imadom a trapistát: Valóban, Matolcsy többet szokott tévedni.

Karipapa01 2012.08.17. 08:28:33

Én a hiradó közben mondtam is az asszonynak, hogy látod drágám, már megint nekem lett igazam: lehet akármilyen nagy, úgyis csak az utolsó 2 centi számít !

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2012.08.17. 08:36:24

@Monddazigazatmar: a festményt visszaszállították a Magyar Nemzeti Galériába, miután elvetették azt az ötletet, hogy az előtérben állítsák ki. Sajtóbeszámolók szerint nem tudták volna függőlegesen megtenni, így károsodhatott volna a kép. Az meg, hogy a visszaszállítás költségeit az alapítvány fizette, az attól még ablakon kidobott pénz.,

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.08.17. 08:43:05

Te hallod. Hogy egy kép szállítását párhuzamba sikerült hozni az egykulcsos adó bevezetésével.. Ez b+, gratula. Nagyon beteg!!!!
Furcsa, hogy egyes odvas fejekben azt jelenti a közteherviselés, hogy aki képzettebb, tanult, melózik, ráadásul még becsületes is, az fizesse a minimálbéres zsebbeborítékosok csalók közterheit is.
És a végén miért van Londonban több magyar, mint Pesten, mi?

Kopi3.14 2012.08.17. 08:44:27

@vizsla_barat: Csak épp a metró mozgás közben nem áll oly fixen, mint a CAD modell- plusz tekereg is mellé. Ez olcsóbban, gyorsabban megoldható volt így.

Nem értem, hogy a képnek miért nincs szép nagy fa keret készítve. Számomra ez így eléggé felelötlen szállítása egy nagyértékü tárgynak. S ahogy elnéztem a képeket az ajtón még vígan befért ovlna, ha kicsit jobban megemelik, meg vízszintesen mozgatják. Utána jön a kérdés.

repecs 2012.08.17. 08:49:00

Szerintem pofátlanság hogy valaki eldönti mihez lehet kommentelni mihez nem.

tony_romita 2012.08.17. 08:49:29

Ócska egy írás. Annyira, hogy érdemtelen bármilyen ellenérvre.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.08.17. 08:55:20

@vizsla_barat: Hallod, a valóságban nem olyan könnyű ám egy 60 éve épült, toldozott, foldozott alagutat lemodellezni mint a Prometheusban.... 10 centi csúszás meg elég ahhoz, hogy megszoruljon a szerelvény. Amellett, hogy tényleg jóval olcsóbb. Elég, ha kicsit máshol csuklik, mint a mostani kék ruszki vonat.

AutosVilli 2012.08.17. 08:55:54

@Pepibubó: Te eltévedtél bammaeg!! :)

Ámond Pista 2012.08.17. 09:00:52

@venszivar: @dark future:

Fenti sorok szerint nem az ajtón nem fért be, hanem "lépcsőfordulón egészen egyszerűen nem fér fel a kép".

Kutchek (törölt) 2012.08.17. 09:03:44

Azon érdemes elgondolkodni, hogy miért nem kerestek Debrcenben egy másik helyet, ahol elfért volna. Van egyetem, új művelődési központ stb. Dobnak mellé még pár képet és van egy ad hoc kiállítás.
Majd egy hét múlva visszavitték volna, szépen csendben.
Lehet kcsit drágább lett volna, de mégsem akkora blama, ráadásul az környékbeli érdeklődök is megnézhették volna.
A virágkarnevál környékén még lehet meg is térült volna.

broáf 2012.08.17. 09:29:18

Ennek semmi köze a politkához. Véletlen az is, hogy a Munkácsy Alapítvány elnöke Rákay Philip. És egyébként is a hajduPress megírta (www.hajdupress.hu/?cikk=21005), hogy "A kép kényszerű ide-oda szállítása egyébiránt nem közpénzből történt, azt a Munkácsy Alapítvány finanszírozta." Nem közpénz, hanem alapítványi! Teccikérteni? Ja hogy a Munkácsy Alapítvány működik közpénzből? Az más kérdés...

dr Smittpálelnökúr 2012.08.17. 09:29:31

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): a minta fidesz rajongó.

Vagy te, a tanult, művelt jólkereső, és van más, aki tanulatlan, borítékban kapja a fizetését és adócsaló.

A magadfajta idióta a bizonyíték arra, hogy a fideszeseknek nincs agya.

Menj el Szabolcsba, Borsodba, és nézd meg miből élnek az emberek!

Persze, foletből oszthatod az észt, de halvány gőzöd sincs a valódi hétköznapokról.

Barom.

dr Smittpálelnökúr 2012.08.17. 09:29:42

@monddazigazatmar: Neked minden tökéletes, ami a vezér környezetéből származik, ugye, gyökér?

Katalógus, meg modellezés, mi?

Lófaszt modelleztek, az egyik gyökér azt mondta hozzuk ide í képet, aztán már hozták is. Ennyi.

A gondolkodás ebben a kurzusban még inkább kiveszett, mint korábban, pedig azt hittem, az a béka segge alatt van, de nem. Ti vagytok a szellemi mélypont.

Fischer 2012.08.17. 10:02:43

nem az előtéri lépcső fa kazettás díszítése volt útban, az valóban kibontható lett volna.

az utána következő lépcsőfordulóban nem fért el a kép.
ez simán debrecen sara, tényleg hiányzott a "mérőszalag és a kockás papír"...

a környezeti igénye (páratartalom, hőmérséklet, fény) és az értéke miatt nem kerülhetett "ad hoc" kiállításra "valahol Debrecenben" a kép, a szállító cég linkre nem hagyhatta ott, hogy "nem fér el, de a sarokban kivárja, hogy hátha jó lesz valahová".

Mad Mind 2012.08.17. 10:12:31

@dark future:
Egy műemlék épületben nem gányolhatsz. Attól műemlék. Fel kéne fogni, hogy itt mindkét dolog védett, így nem lehet lefaragni sehonnan.

belekotty 2012.08.17. 10:12:38

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): "Elég, ha kicsit máshol csuklik, mint a mostani kék ruszki vonat. " - Melyik kék ruszki vonatra gondolsz?

morami666 2012.08.17. 10:25:23

Mindenhol ez van ebben az országban. Senki nem használja a fejét, a logisztika teljes hiánya. Kit fognak kirúgni ezért? Senkit. Minden megy tovább ugyanúgy.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2012.08.17. 10:36:37

Most utána kéne járni hogy a kép bent van-e vagy sem:-)

Gyurma73 · https://plus.google.com 2012.08.17. 10:36:42

Én azt hallottam Kósától a klub rádióban miszerint ennél nagyobb képet is vittek már be ,és ez is bent van már.
A hír 3 napos:-)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2012.08.17. 10:41:12

@Gyurma73: A kép nincs bent, lásd: www.hir24.hu/belfold/2012/08/17/negyszazezerert-kocsikaztak-az-elmert-siratoasszonyok/
Kósa tévedett.
Egyébként tényleg vittek már be nagyobb képet, csak az fel volt tekerve, és a tűzoltók emelték be daruval az ablakon át az emeletre. Ez viszont keretezett kép, így nem fért volna be az ablakon. Sem.

Krumpli 2012.08.17. 10:48:26

Cikinek ciki, de nem egyedi az eset, és nem is magyaros. Űrkutatásban több baki is volt. Pl. amikor egy űreszköz építésénél a hülye angolok, mindenki mással ellentétben nem SI mértékegységet használtak, és az általuk gyártott alkatrészek emiatt nem passzoltak a többihez, vagy a Hubble esete, amit csak a 2. nekifutásra sikerült jól kivitelezni. (ettől, még azért egy kicsit szánalmas az eset)

apd (törölt) 2012.08.17. 10:50:47

nem igazán értem hogy hogy sikerült a Fidesz munkáját egy kép elhelyezésével összepárosítani..

komolyan, ezeken az Index blogokon minden faszságról ez jut az eszetekbe

játszatok inkább a fütyitekkel, ne irogassatok ilyen barom posztokat

protézisesh 2012.08.17. 11:14:18

@vizsla_barat: persze CAD_CAD összeépíthető, csak ha a sín az évezredek folyamán pár centit arébb vándorolt, vagy máshova sikerült letenni anno, mint a CAD mutatta, akkor gond lehet. Vagy ha a metrókocsi rugózik (márpedig rugózik), akkor is koccolhat. Az olcsó-egyszerű megoldás nem biztos, hogy rossz.

@venszivar: nem a bejáraton nem fért be, hanem utána a LÉPCSŐFORDULÓBAN!

Viszont ezt a képet elnézve: www.hajdupress.hu/assets/pictures/13449468518_34f4850d46ccd77e6e9a5a8920284d96.JPG nem kicsit flexibilis az a képkeret...

hopptarisznya 2012.08.17. 11:33:40

Nagyon ki vannak éhezve a balosok, ha már egy ilyen ügyből is eljutnak Matolcsyhoz. Szar lehet!

Gixx 2012.08.17. 11:38:45

Ha emlékeim nem csalnak, annakidején a trilógia megnemmondom melyik darabja úgy került a múzeumba, hogy a terem üvegtetejét lekapták és daruval emelték be.
Gondolom ezt ennél a képnél is megjátszhatták volna, ha tudják a valós méreteket. De ilyen kis időre bizonyára nem megtérülő költség lett volna.
Minden esetre szerintem jól jártak el, nem hibáztak.

Stohl András 2012.08.17. 12:54:38

Arrol ne feledkezunk el, hogy a kep meretenek meghamisitasa meg a gyurcsanyi idokben tortent. Ugye ismeros, hogy a Gyurcsanyek, mas adatokat is hamisitottak annak idejen.

monddazigazatmar 2012.08.17. 12:56:35

@dr Kangörény: Hol is mondtam bármit, h minden tökéletes?
Remek, hogy jobban tudod, h mit meg hogyan modelleztek, nyilván ott voltál.
Az a felháborito, h valaki aki ujságirónak képzeli magát, meg észosztónak az ir egy ilyen elferditett igazságokat tartalmazó cikket. A többi hasonszőrü meg már itélkezik is, hogy ezek igy hulyék meg ugy. Modellezd ki autocaddel... Gondolkodj már. Lépcső, falak, korlát, festmény, festmény csomagolása, tartó kezek, ezeket hogy méred le előre? Pontosan?

dukeekud 2012.08.17. 12:56:39

Talan meg kellett volna hajlitni, eleg nagy a kep ennyit biztos kibirt volna serules nelkul.

egyiptomimau 2012.08.17. 12:56:49

@apd: Szerinted ezért is Gyurcsányt meg az elmúlt nyóc évet kellene okolni? Esetleg Horn Gyulát vagy Bokrost? A nép már csak ilyen, mindenért a mindenkori kormányt szidja. Mellesleg Debrecen meg a díszfideszes város Kósa vezetésével. A helybéliek egyébként egymás között Kósa Nostrának hívják.

panelburzsuj 2012.08.18. 17:31:53

"Annyira tipikusan és szánalmasan magyar történet, ami Munkácsy Mihály Siratóasszonyok a keresztfán című festményével történt a minap!"

Ez bizony annyira siralmasan magyar sztori, hogy még szegény siratóasszonyok is fára másztak tőle...

Fischer 2012.08.18. 17:43:18

@protézisesh:

nem téglalap alakú a kép, a teteje íves, középen csúcsban végződő.

@dukeekud :

nem flexibilis és a keretnek és a merevítéseknek köszönhetően nem hajlítható.

nandras01 2012.08.27. 22:22:31

@monddazigazatmar:
"Lépcső, falak, korlát, festmény, festmény csomagolása, tartó kezek, ezeket hogy méred le előre? Pontosan?"
igazad van. egy ilyen bonyolult feladat megoldása egyelőre meghaladja a jelenlegi tecnikai képességeinket - ellentétben pl. az űrhajóval, az atomreaktorral, a tengeralattjáróval, vagy marsra lágyan leszálló szerkezettel...

mitmiért? 2013.02.10. 14:20:17

régóta követem ezt a blogot, nagyon jó, gratulálok
vákuum helyett nyugodtan le lehet írni: egy morális PÖCEGÖDÖR. Amennyi gerinc van benne, annyit is ér. Ő a Fidesz csivovnyik, Lenin fiúk álomideálja: törtető, aljas, cinikus, velejéig romlott. Pénzéhes senkiházi.
süti beállítások módosítása