Comingoutra várva

2010.06.07. 18:09

Elszámoltatás helyett számoljon el inkább háromig a Fidesz frakcióvezetője. Vegye már észre, hogy a gyurcsányozás most már nem fog működni. Meg hülyén is veszi ki magát, ha egy kétharmados parlamenti többséggel rendelkező párt frakcióvezetője frusztrált ellenzéki törpepárti illetékes módjára ordibál és követeli az elszámoltatást.

Nem követelni kell, hanem feljelentést tenni, ha van miért, aztán hagyni a hatóságokat, hogy tegyék a dolgukat. Közben pedig el kellene kezdeni végre kormányozni is.

Hosszú volt ez a nyolc év, na. Minden egyes fideszes megnyilatkozásból az derül ki, hogy még mindig nem értik, mit jelent kormányon lenni. Mintha fel se fogták volna, hogy győztek, hogy kormányt alakíthattak, méghozzá nem is akármekkora többséggel. Pedig le kellene végre állni az ellenzéki kampányüzemmóddal, és a kapcsolót a kormányzás funkcióba kellene állítani, mielőtt nagyobb baj nem lesz belőle.

Hogy mennyire nem érzik a kormányzás felelősségét, azt jól példázza Kósa Lajos hétfői nyilatkozata. Arra a kérdésre, hogy miért használta egy múlt heti debreceni konferencián a magyar gazdaság helyzetének leírására az "államcsődközeli helyzetet", a Fidesz alelnöke azt válaszolta: az államcsőd fogalmat Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök találta ki, és azt számtalanszor használták többen is a választási kampányban, és akkor nem "robbant fel piac".

Kósa Lajossal ellentétben a magam részéről Gyurcsány Ferenc közgazdasági elméleti munkásságát messze nem értékelném olyan magasra, hogy az államcsőd fogalmának megalkotását konkrétan és személy szerint neki tulajdonítsam. Kósa Lajos elméleti közgazdasági munkásságát pedig az államcsőd fogalmának definiálására tett mai próbálkozása után inkább nem is kommentálnám. De hogy Kósa Lajosnak egészen mostanáig nem esett le, hogy menet közben megnyerték a választást és már kormányon vannak, az bizonyos. Kósa Lajos, Lázár János, Szijjártó Péter, Cséfalvay Zoltán és a többiek még mindig ellenzékből kommunikálnak. És mint láttuk: ez kormányon életveszélyes. Mert ellenzékben lehet vég nélkül hülyeségeket pofázni, baj nem lehet belőle. Kormányon viszont ebbe bele is lehet bukni.

Hogy klasszikust idézzek: ébresztő!

Azért bármilyen meglepő, ha a Főnök rápirít, Kósa Lajos tud komoly dolgokat is mondani. Azt is mondta például, hogy "nincs az a gyógymód, ami kellemes, az emberek vágynak rá és hasznos is, mindenkinek tetszik, olcsó, rövid".

Kicsit Kósa-módra kaotikus és képzavaros a megfogalmazás, ezért lefordítom. "A kilábalás bizony kellemetlen megszorításokkal jár majd, aminek a zemberek nagyon nem fognak örülni, és bizonyára komoly ellenkezést vált majd ki a társadalomban, sokaknak sokba kerül majd és ráadásul még el is húzódik".

Azért valljuk be: van ennek egy szolid őszödi fílingje.

Mindenesetre kíváncsian várjuk Orbán Viktor holnapi comingoutját!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr682063602

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Még egy meglepetés Kósa Lajosnak - A kínai lapok címlapján Orbán Viktor 2010.06.09. 08:40:46

Volt már magyar miniszterelnök fotója kínai újság címlapján, ha az elmúlt nyolc évet nézzük, kipipálta ezt Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc is. Igaz, nekik ehhez hivatalos látogatást kellett tenni Pekingben.Kósának, a Fidesz ügyvezető alelnökének eh...

Trackback: A megfelelő ember 2010.06.08. 08:24:45

Érdekesen alakul az új kormány személyzeti politikája: Alig pár napja egy Kövérnek jelentő III/III-as tartótisztet neveztek ki a katonai elhárítás helyettes vezetőjének, most meg itt van Papcsák Ferenc, az új elszámoltatási kormánybiztos, akinek Két f...

Trackback: Bagoly mondja papagájnak... 2010.06.08. 07:34:03

Szijjártó Péter nem először ostoba. Viszont egyre jobban. Kontár szóvivő - ahogyan a Financial Times mondaná.Merthogy bölcsességre, megfontoltságra és szakértelemre egy cseppet sem vall, ha a magyar minisztereknök szóvivője, ráadásul kormánybiztos ilye...

Trackback: Comingoutra várva 2010.06.08. 07:32:43

Elszámoltatás helyett számoljon el inkább háromig a Fidesz frakcióvezetője. Vegye már észre, hogy a gyurcsányozás most már nem fog működni. Meg hülyén is veszi ki magát, ha egy kétharmados parlamenti többséggel rendelkező párt frakcióvezetője frusztrál...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása