Bagoly mondja papagájnak...

2010.06.08. 07:24

Szijjártó Péter nem először ostoba. Viszont egyre jobban. Kontár szóvivő - ahogyan a Financial Times mondaná.

Merthogy bölcsességre, megfontoltságra és szakértelemre egy cseppet sem vall, ha a magyar minisztereknök szóvivője, ráadásul kormánybiztos ilyen ingatag pénzügyi helyzetben egészen egyszerűen a szavainak a meghamisításával és inkorrekt tudósítással vádolja a világ egyik legjelentősebb pénzügyi-gazdasági hírügynökségét, a Bloomberget. Nem kicsit függ attól az ország finanszírozhatósága, hogy a Bloomberghez hasonló hírügynökségek mit írnak rólunk. Merthogy itt most nem a Népszaváról vagy a 168 óráról van szó, nem az ellenség... akarom mondani: az ellenzék sajtójáról, akinek csak úgy be lehet olvasni. Megjegyzem: egy megfontolt szóvivő még őket sem bátorkodna nagy nyilvánosság előtt ferdítéssel vádolni. Nemhogy a Bloomberget!

Szijjártó Péter alkalmatlan szóvivőnek. Monnyon le.

Értem én, hogy állítólag félremagyarázták. De akárhogy olvasom a magyar tudósításokat, akárhogy hallgatom újra és újra a nyilatkozatról készült videófelvételt, továbbra is azt érzem, hogy Szijjártó Péter - akármit mond és akárhogyan magyarázza a bizonyítványt - igenis ráerősített Kósa Lajos nyilatkozatára.

A HírTV honlapján például a következő szerepel: "Szijjártó Péter nem kívánta kommentálni Kósa Lajos, Fidesz-alelnök csütörtöki beszédét, amelyben közvetlenül fenyegető államcsődről és „bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok” felfüggesztéséről beszélt, ám az államcsődről tett kijelentéseket nem tartotta túlzónak. Hozzátette: a kormány készen áll arra, hogy elkerülje Görögország sorsát."

A Magyar Nemzet on-line kiadásában ez áll: "A politikus elmondta, hogy nem tartja túlzónak a Fidesz ügyvezető alelnökének csütörtöki kijelentéseit az államcsőddel összefüggésben."

Hovatovább, a Fidesz honlapján az MTI tudósítása szerepel, mégpedig a következőképpen: "A politikus elmondta, hogy nem tartja túlzónak a Fidesz ügyvezető alelnökének csütörtöki kijelentéseit az államcsőddel összefüggésben. Kósa Lajos a Napi Gazdaság debreceni konferenciáján azt mondta, hogy a cél most a közvetlen államcsőd elkerülése. Hozzátette: "szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét". Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy az államcsődről Gyurcsány Ferenc volt kormányfő beszélt mintegy két évvel ezelőtt. "Sőt mi több, döngette a mellkasát, és büszke volt rá" - tette hozzá. Büszke volt arra, hogy az államcsődtől csak úgy tudta megmenteni az országot, hogy felvette az IMF-hitelt - mondta, majd hozzáfűzte: "ebből a szempontból én közel sem gondolom ezt túlzónak".

Ezek szerint tehát nem csak a Bloomberg és az MTI értette félre a szóvivő szavait, hanem az udvari sajtó, sőt még a Fidesz-honlap is helytelenül és inkorrekt módon tudósított? Ejnyebejnye. Vagy mégsem a tudósításokkal van a baj, csak Szijjártó Péter próbálja magyarázni a megmagyarázhatatlant?

Csak tudnám, hogy mi a fenéért nem lehet azt mondani, hogy bocsánat, hibáztam, legközelebb majd körültekintőbb leszek és körültekintőbben fogalmazok... Egy ilyen beismerés kisebb arcvesztéssel járt volna, mint a nyilvánvaló mellébeszélés és a felelősség totális elkenése.

És ezek után vajon milyen hitelesen tud majd hazugsággal vádolni akár egyetlen szocialistát is Szijjártó Péter? Pedig ebben volt erős, olyan hitelesen és olyan vádlón tudta volt mondani, hogy "hazudott". És vajon hogyan képviseli eztán hitelesen A Zembert, Aki Viszont Sosem Hazudott?

Szijjártó Péter tehát alkalmatlan szóvivőnek. Monnyon le.

Ellenekző esetben nap mint nap visszakapja, hogy bagoly mondja papagájnak... vagyis verébnek, hogy nagyfejű.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr122064724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melchi Zadok 2010.06.08. 09:24:31

de még milyen nagyfejű... szijjártó panelbarom, így lett legyártva, a fideszen kívül sehol nem tudná megkeresni a szotyira valót.
süti beállítások módosítása