Szabadságharcocska

2010.08.24. 20:47

Még mindig jobb azt mondani, hogy bocs, hülye voltam, mint fejjel menni a falnak. Hirtelen ez jutott eszembe a hírre, miszerint a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium kedden este közleményben tudatta a Bloomberg hírügynökséggel, hogy "ősszel valószínűleg folytatódnak a gazdaságpolitikai tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal, amely megbeszélések megállapodással zárulnak majd".
 
Ez azért homlokegyenesen szembe megy azzal, amit Orbán Viktor nyilatkozott az elmúlt időszakban, amikor kerek-perec kiadta azt IMF útját. Ugyanis egy az egyben közölte, hogy Magyarországnak nem kell új IMF-hitel. Sőt: az IMF-fel a tárgyalások megszakítása egyenesen Magyarország gazdasági függetlenedésének lett a szimbóluma. Egyenesen a nagy magyar pénzügyi függetlenségi szabadságharc Pákozdja! A huszáros magyar virtust, ezt a vagány szabadságharcosdit pedig még külföldön is néhányan alaposan bekajálták.
 
Ehhez képest azért igencsak meglepő és váratlan a Matolcsy-minisztérium kedd esti közleménye, amely szerint - már persze ha nem egy, a svájci frankos devizahitele miatt aggódó minisztériumi vezető magánakciójáról, hanem kormányzati szinten egyeztetett álláspontról van szó - a Nagy Magyar Pénzügyi Szabadságharc inkább csak amolyan szabadságharcocska volt. Legénykedés és nagyszájú vigéckedés csupán.
 
Mondjuk annak azért elég drága.
 
Kíváncsi lennék arra, hogy mindezt most hogyan magyarázná meg Matolcsy György vagy maga a Főnök, Orbán Viktor. De nem lennék meglepve, ha ők maguk nem szólalnának meg az ügyben. Ebből azért igen nehéz lenne arcvesztés nélkül, jól kijönni.
 
Pedig nem kellene mást mondani, mint hogy bocs, hülyék voltunk, kicsit elnéztük a mozgásterünket. A devizahitelesektől pedig ezúton kérünk elnézést.
 
Na, ezt például nem fogják hallani a Tisztelt Választók.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr322244818

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kedves vezető szabadságharca a „józan ész” jegyében 2010.08.25. 15:52:34

Gondoltam ezt a hírt olvasva írok egy bejegyzést:http://hvg.hu/gazdasag/20100825_folytatodhatnak_targyalasok_osszel_IMFNode mire ide jutottam már jött is a kontra:http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/25/imf_kormany/Huh. Vazze, ha ezek normálisak, ak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.25. 00:25:27

Na igen. Ezt mondtuk már akkor amikor "szabadságharcosaink", Orbánc főcintányérossal az élen, heveny blog és nyomdaipari tüzet zúdítottak arra a rohadt imperialista, kizsákmányoló (tetszés szerint tovább fokozható) ÁJEMEFRE. Majd jön az ősz, fülük farkuk behúzzák és szépen csendben (növényi IQ-soknak kicsit még Circen, hogy legyen majd Panem) megegyeznek. Az ÁJEMEF ánuszát szép rózsaszínre nyalják. De legalább a látszat megvolt, ugye elvtársak!

Megdobbent 2010.08.25. 06:35:19

Na majd ok is elnezest kernek pont akkor, amikor pinter baratunk majd osszehivja a 20. sajtotajekoztatojat, hogy valaszoljon a riporteri (tehat nem az udvari sajto szarfejei) kerdesekre az aktualugyekrol.

Egyebkent nagyon ideillik egy idezet Tóta W. Árpád A világi hatalom c. irasabol:

"Igaz, ők [IMF] tárgyalni jöttek volna, észérveket ütköztetni és matekozni, bizonyára valóban meglepte őket a bokszkesztyűben, busóálarcban ugrabugráló emberke, aki az exceltáblák helyett a farkát akarta összemérni velük. Kitértek, nem vállalták a konfliktust. Otthon viszont azt nyilatkoznak rólunk, amit ők gondolnak, például hogy költségvetési ügyekben utaztak Budapestre, de ott egy furcsa sámánféle mindenáron a farkát akarta megmutatni nekik, teljesen beszívva, költségvetésről meg egy értelmes szava nem volt. "

Es ahogy a sok sikmagyar bevette, hogy par nyugati medium irta, hogy na ez a tokosseg, igy komoly a magyar :))) Ehehe, mint amikor a kis torpe tesztafeju szemuvegest rauszitjak a bohomnagy allatra, es biztatjak, hogy ezez, adjad neki, te vagy a jobb :>>>

Viccorszag ez, de a poen jobban elsulne, ha mashonnan nezhetnem...

Fabius 2010.08.25. 06:35:39

A "megbeszélések megállapodással zárulnak majd" passzus üzenete egyszerű, mint a faék.

Október negyedikén bepucsítunk, mint a gárdaoroszlán.
Csak addig várjatok, lécci-lécci.!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.08.25. 08:57:30

Azt nem tudom hallottátok, olvastátok-e, amikor fennhangon hivatkoztak arra, hogy az angoloknál (talán a Financial Times-ról volt szó) megjelent egy cikk, amiben egy neves pénzügyi elemző példaértékű és követendő tettnek nevezte főcintányérosunk tettét. A dolog alig volt k.rva nagy kamu, ugyanis nem cikk volt, hanem csak egy olvasói levél -ami ugye nem ugyan az -, nem neves, hanem egy elég extrém és beszólásairól, nem tetteiről híres okostojás közgizdától. Szóval az elvtársi "jereváni rádió" magyarnyelvű adása megkezdte működését és eteti az eccerit.

P.mester 2010.08.25. 10:09:07

Voltak cikkek is külföldön, melyek a kedves vezetőt körbenyalták, csak a sokoldalú tájékoztatás apostolai, mint például Magyar Zsírlap, ÁlHír Tv valamilyen oknál fogva elfelejtették hozzátenni, hogy a szerzők enyhén szólva is szélsőbalosok. A következő hírben pedig felvarrva arcukra a rinocérosz bőrét szemrebbenés nélkül kommunistáztak egy sort.
süti beállítások módosítása