Mégsem lesz egykulcsos adórendszer - derült ki Orbán Viktor hétvégi, kötcsei megnyilatkozásaiból. Khmmm. Végre értelmes és világos beszéd, tényleg csak támogatni tudom. De hogy egyenes-e, arra az előzmények fényében azért nehezen mernék fogadni.

De lássuk sorban, hogy miként változott a Fidesz elnökének véleménye az egykulcsos adóval kapcsolatban.

Orbán Viktor, Kiskőrős, 2005. szeptember 30.: "Az, hogy legyen egy egykulcsos adórendszer, ezt a magyar emberek gyomra nem veszi be."

Orbán Viktor, Budapest, 2005. október: "Az egykulcsos jövedelemadó-rendszert személy szerint nem tudom vállalni és nem is támogatom."

Orbán Viktor, Parlament, 2010. június 8.: "A második, a kettes számú intézkedés, hogy vezessük be az egykulcsos családi jövedelemadót..."

Orbán Viktor, Az Este, 2010. július 27.: "Januártól átállunk az egykulcsos adórendszerre, ez egy családokat támogató egykulcsos adórendszer lesz minden idők legalacsonyabb adókulcsával, amitől az várható, hogy a magyar gazdaságot Közép-Európa legversenyképesebb gazdaságává teszi."

Orbán Viktor, Kötcse, 2010. szeptember 4.: "Nem egykulcsos adót, hanem minden idők legalacsonyabb adókulcsát vezetjük be."

A klasszikust idézve: és akkor ezt itt most hogy? Mindenesetre a híreket tekintve néhányan lassan elkezdhetnek bőszen őszödözni...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr102274529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.mester 2010.09.06. 11:15:06

Nekünk hűségesen követni kell a fővezér úr útmutatásait. Ja, hogy az útmutatások kicsit kanyarognak? Ezt csak rosszindulatú ellenfelei mondják.

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2010.09.06. 12:08:20

Akkor nem lesz adó?
Mondjuk ez jogos is, hiszen ha nincs adó, nincsenek adócsalók sem, tehát akkor mi leszünk a világ legpatyolatfehérebb országa adózás terén.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.09.06. 12:44:56

Viki Főcintányéros pályázik a "Minden Idők Legtöketlenebbje" címre. Komoly esélyes... Mert ennyi b.lf.szságot és mellébeszélést még böszme elődjének sem sikerül összehoznia. Pláne 3-4 hónap alatt. Ez az ember folyamatosan segget csinál a szájából...és élvezi! A sok seggnyaló meg helyesel és tapsikál neki. Nagy szopás lesz itt! Először nekünk, aztán nekik.

P.mester 2010.09.06. 12:59:33

Láttátok-e a Nézőpont Intézet legújabb "elemzését". Nekem ég a pofám tőle. Az "Elemző" Intézet azt írja udvari jelentésében: "Egyrészt a kabinet nem követett el látványos és emlékezetes hibákat a kommunikációjában. Másrészt a választás után sem változtatott korábbi üzenetein és ígéretein". Hát öcsém. Úgy mégis, mit elemeztek, amikor - ha csak Májkülnek ezt az egyetlen posztját nézem -, akkor is teljesen nyilvánvalóak a "látványos hibák" és hogy "változtatott korábbi ígéretein". Süt róla a propaganda.

Ezt a Kisalföldben olvastam (www.kisalfold.hu/belfold_hirek/100_napos_a_kormany_-_latvanyos_hibak_nelkul/2177125/), mert a nézőpont intézet honlapja jelenleg nem elérhető.

kovacsguszti68 2010.09.06. 18:09:44

@P.mester: már a Kisalföldön sem érhető el...

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.09.06. 18:09:44

Szerintem úgy gondolják, lassacskán teljesen mindegy, mi lesz ennek az ámokfutásnak a vége, az emberek kénytelen-kelletlen, de el fogják fogadni. Vicces, de talán még örülni is fognak. Mert MINDEN jobb a bizonytalanságnál. Márpedig hosszú évek óta abban tartanak mindenkit, erre az utóbbi 3-4 hónapban pedig úgy ráerősítettek, mintha normában gyűrnék. Így nem lehet lassacskán normálisan élni, családot vállalni, vállalkozni, dolgozni ebben az országban annak, aki szeretne előre tervezni LEGALÁBB 4-5 évre.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.09.06. 18:09:44

@P.mester: Te is? Akkor egyfelé vagyunk a kies nyugati végeken...

Rókakígyó 2010.09.06. 22:33:45

Különben szerzett már ez a Viktor annyit, h a 3. fokozatú leszármazottjának is megvan mindene. Értem én, h a hatalom édesebb a dugásnál is, de nem kéne odább állni már? Nem hajlandó dolgozni és nem képes semmit kitalálni, menni kell. Ez normál esetben (nem az államban) így szok működni.

magpie65 · http://ensemtudom.blogspot.com/ 2010.09.07. 07:09:44

@P.mester: Márpedig látványos hibát a kommunikációban nem követtek el, tekintve, hogy NEM kommunikálnak (ami ugye többoldalú), hanem kinyilatkoztatnak. És a nem-kommunikációban nem lehet kommunikációs hibát véteni...
És a választások nem változtattak az ígéreten. Ugyanis gondosan ügyeltek rá, hogy ne ígérjenek semmit. Azt meg is kaptuk...

Lasombra 2010.09.08. 09:16:26

én a száz nap értékelőjén is rosszul lettem. a magam pár évtizednyi élettapasztalatával azt bátran kijelenthetem, hogy veszélyes, de minimum gyanús az az ember, aki tökéletesen magabiztos minden körülmény, kritika, nehézség vagy pofon ellenére is. az akiben még a kételynek a csírája sem merül fel, hogy esetleg valamit nem jól csinál. aki végletekben, jóban és gonoszban gondolkodik, és aki önnön apró tetteit is hatványozottan túlértékeli. (pl. sikerül neki kitakarítania a lakást, de a haveroknak mesélve már Héraklész és Augiász istállója is előkerül a sztoriban.)
ja, és aki saját bevallása szerint ugye sosem hazudik.

na Orbán Viktor tipikusan ilyen ember. gyanús és potenciálisan veszélyes.
'56-os forradalom, Che Guevarra, New Deal meg a kisfaszom. közben meg csak folt a bolha pöcsén ezekhez képest. a januári évértékelőben még Jézus Krisztus is elő fog kerülni.
ja, és mindezt úgy, hogy egy kibaszott hangnyi konkrétum nem hagyja el a száját! mégis hogyan lehet hasonlítgatni bármihez is a mérhetetlent? aki nem mond semmit, azt nem lehet szaván fogni. (bár fenti poszt szerint mégis lehet.) ígérni, álmodozni meg mindenki tud.

az egész rohadt brancs, NENYI-stől, szabadságharcostól, pénzügyi csodástól, 2030-ra Eu. vezető gazdasági hatalmástól, új világrendestől egy hatalmas nagy kamu! lufi! pótcselekvés és látszatpolitizálás! ha valaki ennek tapsol, lelke rajta.

és jöhet azzal, hogy hány új törvényt fogadtak el most, meg mennyit 2006-ban. csak tegye hozzá, hogy:
a.) 2006-ban kurvára nem volt kormányváltás, saját dolgaikat mégis miért cserélgetnék? bezzeg most az a mondás, hogy ami MSZP, az ab ovo rossz és ördögtől való, cserélni kell
b.) 2006-ban mintha koalíciós kormány lett volna kétharmad meg udvari KE és AB nélkül. kicsit egyszerűbb most a nagyipari törvénygyártás. akár szakértő, normakontroll vagy vita nélkül is.

...és mindjárt nevetséges még az összemérés gondolata is.

diagnózis: en.wikipedia.org/wiki/Grandiose_delusion
süti beállítások módosítása