Kriminális

2010.11.17. 23:51

O. Viktor, Sz. Péter, M. György és S. Gabriella - magukat politikusnak mondó személyek - az emberek tudatlanságát és tájékozatlanságát kihasználva, őket hamis információkkal tudatosan megtévesztve próbálják kicsalni tőlük a nyugdíjas éveikre gondosan félretett megtakarításaikat...

Mintha csak Vujity Trvtko konferálná fel a vasárnap esti Napló egyik szívszorító riportját az átvágott és a félretett pénzüktől megszabadított kisemberekről és az őket megkopasztó, trükkös csalókról. Vagy rosszabb esetben mintha a Kék fény egyik tudósítását hallanám. Erről az egész magánnyugdíj-pénztári történetről valamiért ez jut az eszembe.

És ha jobban belegondolunk, tulajdonképpen tényleg erről van szó - persze egészen nagyban.

O. Viktor, Sz. Péter, M. György és S. Gabriella hetek óta azt harsogja, hogy vagyonvesztés történt a magánnyugdíjpénztáraknál, hogy nincs meg az emberek pénze, meg hogy dübörög a nyugdíjtőzsde, és hogy egyes piszkos kapitalisták a majdani nyugdíjunkból ruletteznek a saját bűnös szórakozásukra, persze all-in alapon.

Jó, oké, hogy S. Gabriella egyszerűen csak buta és halvány fogalma sincs az egészről, ráadásul ezt még csak nem is titkolja, Sz. Pétert pedig űzi az ostobaságba az ifjonti hév. De M. György mégiscsak jónevű közgazdász, O. Viktor pedig már vezetett kormányt és látott már költségvetést - legalább nekik pontosan tudniuk kell, hogy minden egyes szavuk hazugság, de minimálisan is ordas csúsztatás. És már csak azért is tudniuk kell, mert többek között a saját kormányuk által készített tanulmány cáfolja tételesen az általuk elmondottakat.

És ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy az emberek félretett, jól vagy rosszul, de nekik kamatozó és örökölhető megtakarításai fejében egy több mint bizonytalan kimenetelű befektetést ígérnek - már amennyiben persze ez egyáltalán befektetésnek nevezhető...

Mert kínomban röhögnöm kell, amikor azt hallom, hogy csak az állami kasszába visszafizetett magán-nyugdíjpénztári tagdíjak vannak biztonságban. Ugyan hol? És ugyan hogyan, amikor azokat a pénzeket folyó tételként most és a következő két-három évben effektíve kifizetik másnak? Még ha úgy fogalmaznának, hogy az állami nyugdíjkasszába visszafizetett összegek sorsa felől biztosak lehetünk - mármint hogy biztosan elköltik. Na de hogy biztonságban?

Persze, csak az állami nyugdíj garantált - ígéri O. Viktor, erőteljesen a húsz évvel későbbi utódja izéjével verve a csalánt. Bár ha megpróbáljuk az elmúlt hónapok kormányzati cinizmusát is belekalkulálni e félmondatba, a tisztes állami nyugdíj olyan értelemben tulajdonképpen valóban garantált, hogy garantáltan nem lesz... Mert józan paraszti ész kell csak végiggondolni, hogy kétszer ennyi nyugdíjast fele ennyi dolgozó adójából ha belegebedünk, se lehet majd fizetni...

Összegezve a dolgokat: O. Viktor, Sz. Péter, M. György és S. Gabriella az emberek tudatlanságát és tájékozatlanságát kihasználva, tudatosan hamis érvekkel és nyilvánvaló hazugsággal próbálják meg kicsalni az emberek idős korukra félretett megtakarításait, majd azt úgynevezett "befektetés" címén egészen egyszerűen elköltik azzal, hogy majd egyszer, valamikor, valaki talán visszafizeti, ha tudja... És a megtévesztett és az orruknál fogva vezetett emberek mindehhez még tapsolnak is!

Na, ez így már tényleg kriminális kategória.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr1002456197

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Nép ellenségei 2010.11.19. 10:07:35

Levél a Nép nevében  Polgártársak!   Azon ellenforradalmi erők, amelyek Az Emberek Kormányának XXII. századi szellemű, koncepciózus és megfontolt társadalmi-politikai terében zavaró tényezők, méltán számíthatnak arra, hogy a Nép am...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisa 2010.11.18. 08:21:02

Ehhez nincs is mit hozzáfűzni. Így van. És csak abban bízhatunk, hogy az embereknek lesz annyi esze, hogy nem lépnek vissza az államiba.
De nem lesz, és vissza fognak lépni. :-(

Pénzkereskedő · http://www.nedolgozz.hu 2010.11.18. 09:16:52

Lesz itt még valami csavar, mert önként nem fog visszalépni senki. Például el tudok képzelni olyat, hogy aki nem lép vissza, az majd egyáltalán nem kap állami nyugdíjat. Erre azért sokan meginognának (magamat is beleértve).

kisa 2010.11.18. 09:32:14

@Pénzkereskedő: Jaj, ne adj tippeket nekik!!!!!

Pénzkereskedő · http://www.nedolgozz.hu 2010.11.18. 09:58:13

@kisa: Még jobb ötletem van! :-) Aki visszalép, az emelt összegű állami nyugdíjat kap majd. Hálából, hogy segíti a nemzetet ebben a nehéz órában. Népszerű dolog lenne. Hogy mihez képest lesz emelt összeg, ki és miből fogja kifizetni, az majd akkor derül ki.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.18. 10:02:51

@Pénzkereskedő: És mi lenne, ha azok, akik nem lépnek át, 98 százalékos extraadót fizetnének a majdani nyugdíjuk után a kifizetéskor?

kisa 2010.11.18. 10:22:02

@Pénzkereskedő: @Michael Knight: Ezt a bréjnsztromingolást azonnal hagyjátok abba!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.11.18. 11:02:32

Natyon-natyon hüjjje vicczz! Azonnal abbahagyni, mert elmebeteg narancspártunk és narancskomcsi kormányunk még meg is valósítja mindezt! Na de őszintén - fidesztrollok mindjárt jönnek, tapsolnak és éljeneznek. Azon elmebetegeknek, akiknek az a minimális, a növényi fotoszintézist meghaladó IQ-ja sincs, hogy csak icipicit el is gondolkodjanak, azoknak azt ajánlom, olvassák el pátjuk és ordaskomcsi kormányuk gazdasági minisztériumának pár napja kiadott saját jelentését, amit Michael is beleszőtt mondandójába. De a gyengébb képességekkel megáldott naridroidoknak ideteszem a linket is: index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/16/cafolja_matolcsyt_az_ngm_nyugdijtanulmanya/
Ezek után pedig kedves naridroid troll elvtársak, ha lehet, tessék inkább űberokos pártotokat és igen-igen balf.sz elvtársaitokat gyalázni és kioktatni. Ugyanis lopnak (ja ha a barom cocik megtehették, akkor ezek is mi?), de sokkal jobban, mint vörös elvtárs elődjeik!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.11.18. 15:07:11

Egyébként lehet poénkodni az emelt összegű állami nyugdíjon, de tessék ezt elolvasni, aztán rájöttök, hogy miért nem vicc. Mert azért vannak, akiknek még most is jár külön pénz, abból, amit a narancskomcsik elloptak! Igen elvtársak!
index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/18/fegyvereseke_lesz_a_magankasszak_vagyona/

kovacsguszti68 2010.11.18. 17:47:04

MK megint hozza a formáját. Nagyjából nekem is ezek a gondolatok jutottak eszembe, amikor ovi bejelentette a nyugdíjak államosítását. Ha hozzátesszük, hogy '98-ban már basztatták a magánnyugdíjpénztárakat, akkor is néhány milliárdot lenyúltak, akkor már visszaeső bűnözőnek számítanak ezen a téren.
Ami a hazugságoit illeti: ha ezek után továbbra is hazug-árulózzák a Gyurcsányt, akkor a képük elé kell tolni egy tükröt, hogy oda is köpjenek egyet. Nem mondom, hogy a Gyurcsányék minden szava igaz volt (sőt!) de amit ezek művelnek, sokszor még az előző nyolc éven is túltesz.

kovacsguszti68 2010.11.18. 17:48:47

Arra azért kíváncsi leszek, hogy megszavazzák-e azt a szoci indítványt, hogy a 2. pillér teljes megszüntetése esetén minden pénztártag maga dönthessen arról, hogy visszatér az államiba vagy átviszi a pénzét az önkéntesbe (afelől nincs kétségem, hogy a 2. pillért teljesen megszüntetik...).
Ami engem illet, a 3 milla feletti mnyp pénzemet inkább továbbra is a lenyúlós kapitalistákra bíznám...

Egyébként az az abszurd gondolat is megfogalmazódott bennem, hogy ha már a "szeretett" kormányunk ennyire harsogja a nyugdíjtzőzsdézést, utalva arra, hogy ott elbasszák a pénzünket, akkor miért nem kezdeményezik a bp-i értéktőzsde bezárását, hiszen akkor ez az intézmény a fő bűnös. A mnyp-k mellettt a zemberek is el tudják ott bukni a pénzüket, egyébként is, a tőzsde az a büdös nyugati kultúrának a része. Ja, hogy a tőzsde megalakulásában fontos szerepe volt a Zsigának is (aki 1998-ban pénzügyminiszter-helyettes volt). Annak a Zsigának, aki a szaros biztosítójának a papírját most vezette be a tőzsdére? Azon mennyit is lehetett bukni egy hét alatt?

kovacsguszti68 2010.11.18. 18:01:26

A magánynyugdíjpénztáram egyébként éppen a napokban tájékoztatott enge (is) levélben a változásokról, felhívva a figyelmemet arra, hogy jelenleg még bizonytalan, miként alakul a pénztárak sorsa, illetve mivel fogja az állam kompenzálni az átlépőket, ezért nem érdemes elsietni a váltást. Gondoltam, hogy válaszolok nekik, hogy tőlem nem kell tartaniuk, továbbra is rájuk bíznám a pénzem kezelését, egy feltétellel: amint megtudom, hogy CIG részvénybe is fektettek, egyből átmegyek másik mnyp-be.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.11.18. 18:10:04

@kovacsguszti68: A névérték játék, a kedvezményesen kiknek kínáljuk fel és a többiek meg mennyit buktak már eddig rajta még szintén megérne egy misét. Azok a rohad kapitalisták, halászgatnak mi... 938-ért árulgatták a marha plebsnek, de 750-ért ajánlották egyes polgármestereknek és jegyzőknek... Na kiknek??? Azóta csak azok nyertek, mindenki más bukta... Hát,rohadt egy dolog mi????

index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/15/sokan_sokat_buktak_a_cig-gel/

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.11.18. 19:49:28

Hali Michael! Troll invázió hol marad? A nővérkék ma minden ajtót ilyen szorosan zárva tartottak? Senkinek nem voltál házi feladat, vagy kikapcsolták a pártközpontban a netet? Vagy elolvasták a minisztérium elemzését és leesett (bakker ez mondjuk hihetetlennek hangzik) nekik is valami?

magpie65 · http://ensemtudom.blogspot.com/ 2010.11.19. 07:16:41

A magán-nyugdíjpénztári befizetésekkel kapcsolatban a következőket szeretném jelezni Tisztelt Illetékes Kormányunk felé.

Állítások:

1. A magán-nyugdíjpénztári havi befizetés nem járulék, hanem tagdíj.

2. Az eddig befizetett tagdíjat a pénztár névre szóló, elkülönített számlán kezeli.

3. A befizetett tagdíj és hozama örökölhető.

4. Idézet az Alkotmányból:
13. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a tulajdonhoz való jogot.
(2) Tulajdont kisajátítani csak kivételesen és közérdekből, törvényben szabályozott esetekben és módon, teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehet.

Következtetések:

Az 1. állítás miatt a magán-nyugdíjpénztári havi befizetés (tagdíj), a befizetett összeg és kamatai nem járulékok, tehát a lenyúlásra hozott törvény ügyében az Alkotmánybírósághoz (AB) lehet fordulni, az AB vizsgálhatja a kérdést és a törvényt megsemmisítheti.

A 2. és 3. állítás miatt a fenti összeg tulajdonnak tekintendő, amit az Alkotmány 13. § (1) szerint az állam tiszteletben tart.

Az Alkotmány 13. §. (2) szerint a lenyúlás ugyan rendben van, hiszen rendkívüli esetről és közérdekről egyaránt szó van (a költségvetés lyukainak befódozása), DE, ugyancsak a 13. § (2) miatt ehhez azonnali, feltétel nélküli és teljes kártalanítást kell alkalmazni. Ennek pedig legegyszerűbb módja az, hogy a folyamatos befizetéseket (amit már lenyúlnak) valamint a már befizetett tőkét és kamatait (amit lenyúlni készülnek), azonnal, hiánytalanul és feltétel nélkül visszafizetik. Nekem, akitől kisajátították.

Úgyhogy tisztelt Kormányunk, el a szőrös mancsokkal az én pénzemtől.

kisa 2010.11.19. 07:57:58

@magpie65: Azt hiszem, hogy 2010. október 16. óta az Alkotmányra és az AB-ra hivatkozni dőreség, még akkor is, ha igazad van.

magpie65 · http://ensemtudom.blogspot.com/ 2010.11.19. 08:29:57

@kisa: Tudom, de mégis... hátha... nem figyelnek oda, nem veszik észre a gumilepedőnek ezen darabját, esetleg elszégyellik magukat...

Igen, tudom, északi szél becsukja a mesekönyvet. :o(

Fabius 2010.11.19. 12:53:30

@Pénzkereskedő:

Az, hogy a kötelező járulékfizetésed után kapsz-e nyugdíjat szerencsére nem kizárólag Orbán Viktoron múlik. Ezért meginogni felesleges, mondjanak bármit.

Az egyetlen eszköz a kormány megszorítására a kivárás. Az következő évek álomvetései a manyup tőkék bekebelezésén alapulnak. Ha nem lesz tömeges visszalépés akkor borul minden, és kormányunknak is másképpen kell a zemberekhez állni. A fenyegetőzést felváltja a manduláig benyalás, az ezzel kapcsolatos elvárásokat pedig megfogalmazták már sokan sok helyen:

- névre szóló vezetett számla,
- örökölhetőség.

Ha ez nem lesz meg, rátolatnak a fingófára, a vezérlőben felvillan a rábasztunk lámpa.

biobender 2010.11.19. 15:01:52

@Fabius: Hacsak ki nem derul, hogy 2010-ben a zemberek arra szavaztak, hogy kisajatitsak a mnyp-k penzet. Szmerty burzsujom - ha jol idezem.

biobender 2010.11.19. 15:02:01

Egyebkent ti nem latjatok a tagabb perspektivat - Nyugat-Europa csodbe fog menni es Kina majd fizeti a nyugdijunkat - csak eleg erosen kell hinni benne.

Fabius 2010.11.19. 21:23:12

@biobender:

A zembereknek itt a pillanat eldönteni, szavaztak erre, vagy sem. Ha nem lesz tömeges visszalépés, akkor egyértelműen nem erre szavaztak. Ha lesz, akkor igen.

Ha ez lesz, akkor a manyupomat hagyom a francba, viszont az összes többi megtakarításomat elviszem olyan helyre, ahol legfeljebb kiröhögik Orbán Viktor és a nemzeti együttküszködést. Aztán meglátjuk mire megy a gazdaság a magántőke kivonása után.

anonymand 2010.11.20. 08:42:34

Tisztelt Michael Knight!

A kriminális jelző gyenge. Inkább paranoidnak nevezném, és a jelenlegi kormány eddigi viselkedése is hasonló.

A magánvagyon eltulajdonítása egy önmagát polgárinak nevező párt részéről, legyen az valóságos válsághelyzet, vagy csak hivatkozás, fülkeellenforradalom, vagy hatalmi mámor, kívül esik a józan ész határain.

Az alkotmány babrálása "a cél szentesíti az eszközt" szellemében, csak bomlott elme terméke lehet. Aki(k) nem képes(ek) végiggondolni, hogy mit is tesznek egy országgal gazdasági, politikai, morális értelemben, az(ok) nem egy ország vezetésére nem alklamas(ak), de egy cserkészcsapatban is csak a rőzsegyűjtést szabadna rájuk bízni.

A pillanatnyilag "elirányított" pénzeket legjobb tudomásom szerint maximum a jelenlegi nyugdíjak kifizetésére (emelésére) lehetne fordítani, hiszen azok ugyebár, a mai aktívak nyugdíjfizetésre szolgáló járulékai lennének. Ha nem nyugdíjpénztári tagdíjakra kellett volna az APEH-nak továbbutalni, jegyzem meg.

A sokat emlegetett társadalmi igazságot ugyan csak kicsit szolgálnák, de legalább szépségflastromnak tekinthetnénk egy mérhetetlenül nagy gennyes fekélyen.

A tervekben ismertetett "szabad választás" a különféle nyugdíjpénztárak között senkit ne tévesszen meg. Ahol lehet más magántulajdonához nyúlni büntetlenül (mert alkotmányt és hatáskört módosít az elkövető), ott csak technikai kérdés olyan törvényt alkotni, amely a választást "megkönnyíti".

Tisztelettel:
anonymand

Melchi Zadok 2010.11.21. 11:20:50

"De M. György mégiscsak jónevű közgazdász" kedves Michael!
ezen az idézeten őszintén meglepődtem. matolcsy györgyöt évek óta röhögnivaló makroalkimistának tartja a hazai közgazdász társadalom. éppen ezért lehet még orbán szent jobbja, mert akinek még számít valamit a szakmai tekintély, az nem adja a nevét orbán viktor mélyostoba gazdasági világlátásához.
neki a matolcsy maradt és a mi tragédiánkra remekül megértik egymást.
hozzáteszem, ennyi erővel maga viktor is lehetne a nemzetgazdasági miniszter. nem vennénk észre a különbséget.
süti beállítások módosítása