Biztos, ami biztos

2010.12.23. 07:00

Énnekem minden bizodalmam Orbán Viktor miniszterelnök úrban van, áldassék a neve és a jóisten tartsa meg őt ezen a magas poszton, amíg jónak látja. És bár kétségem sincs afelől - hiszen Szalai Annamária óvó tekintete és gondos figyelme mellett hogyan is mernék én abban szemernyit is kételkedni -, hogy a magyar nemzet együttműködő akarata meg a jóisten szándéka hosszú évtizedekre megtartani óhajtja őt ezen a magas poszton, de hát azért harminc év az csak harminc év, és a harminc, az ugye még gombócból is sok. És legfeljebb a jóisten tudja, hogy mi lesz itt harminc év múlva, amikorra én nyugdíjba megyek, már ha megérem, meg ha egyáltalán.

Végeztem ezért egy óvatos számítást, van is miatta némi lelkiismeret-furdalásom. Mert ugyan maga Orbán Viktor helyezi biztonságba és garantálja személyesen, a szocialista tőkések meg csak eltőzsdéznék, de hát ugye mégiscsak kíváncsi az ember. A kíváncsiság pedig tudom jól, hogy bűn, ezért gyónom is azt ezúton a mindenható Szalai Annamáriának, én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem. De hát ugye mégiscsak kíváncsi voltam, így utánaszámoltam, és azt az eredményt kaptam, hogy mire nyugdíjba megyek, az egyébként kis fizetésem után a magán-nyugdíjpénztári befizetéseimből hozammal növelten 43 millió 326 ezer 483 forint jönne össze, ami egyébként havonta 94 ezer forint magánnyugdíjat jelentene, persze az állami 75 százalékon felül.

Namármost hiszek én, már hogy ne hinnék, vagyis mernék csak ne hinni Orbán Viktor miniszterelnök úr igaz szavának, mondom: áldassék a neve és a jóisten tartsa meg őt ezen a magas poszton, amíg jónak látja. Mert ha ő személyesen garantálja, akkor nincs az az isten, hogy személyesen jót ne álljon érte, mert ő még sosem hazudott. Ugye. De azért harminc év mégiscsak nagy idő. És én kérem, hogy a Szalai Annamária ezt most ne vegye holmi bizonytalankodásnak vagy megingásnak, pláne ne értékelje mindezt az Orbán Viktor miniszterelnök úrral szembeni bizalmatlanság jeleként, de azért én mégiscsak örülnék neki, ha nekem erről a 43 millió 326 ezer 483 forintomról jelzálogjogot jegyeznének be Orbán Viktor miniszterelnök úr felcsúti házára.

Mert tudom én pontosan, hogy lesz nyugdíjam - lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér -, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök úr megígérte és személyesen garantálja, sőt: személyesen jót is áll az én majdani szerény nyugdíjamért. Csak hát ugye 30 év mégiscsak nagy idő, és addig még akár kétszer is jöhetnek az ádáz, imperialista szocialisták - persze csak nagyon elméleti szinten, mert a magyar nemzet kétharmados együttműködő akarata nyilván még véletlenül sem ezt akarja. Szóval ha már Orbán Viktor miniszterelnök úr volt szíves ilyen határozottsággal megígérni meg személyesen is garantálni a majdani nyugdíjamat, csak hogy nyugodtan tudjak aludni, én mégiscsak igényt tartanék arra a jelzálogjog-bejegyzésre a felcsúti házon. Persze a legnagyobb polgártársi tisztelettel.

Biztos, ami biztos alapon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr172533583

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kárpótoljuk a magánnyugdíjpénztári tagokat 2011.02.02. 11:04:59

Sorszám:  4 Szerző:  Ténytár Ígéret:  <p>&quot;Amint leh

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.23. 08:22:45

A Jóisten nagybetű. Figyeljünk oda erre. Utoljára szólok.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.12.23. 08:39:40

@Humperdickk: Khmmmm... Óvatosan jegyezném meg, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében minden más nagybetű, csak a jóisten nem.

ClearWater 2010.12.23. 20:59:43

És a 20% rossz hír? Már látom a híradó szalagcímeket:

Csoda indiában: annak ellenére hogy két gyorsvonat frontálisan ütközött, az 1500 utasból legalább 5-en túlélték!

vagy

Árvíz borsodban! A régóta új életről álmodozó Felzsőzsolcaiak életében végre semmi sem a régi!

vagy

Az ország 3500 ponstahivatalából ma csak 4-et raboltak ki, az ott dolgozó 12500 alkalmazottból meghatározó többség, 12478 sértetlenül tért haza!

Ezek ugye jó hírek, nem tartoznak a 20%-ba?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.12.24. 14:44:29

Egy ilyen napon inkább nem kommentálnám ezeket az elmebetegeket... Michael-nek és KEDVES FELESÉGÉNEK is, és a többieknek is... :) Békés és boldog Karácsonyt Mindenkinek!

mrsknight 2010.12.24. 14:49:08

@Boli: Óóóóóó de kedves vagy! :DDDDD
Köszönöm szépen, és természetesen neked is minden szépet és jót az új évre! :)

Rodeo36 2010.12.25. 07:54:30

a Micheal Knight jelzágozza az övét, de milesz az enyémmel azt kire jelzálogoztathatom?

Tilikov (törölt) 2010.12.25. 19:30:50

@Rodeo36: Te jelzálogozd meg Michael Knight házát, én meg majd a tiédet. Persze semmi értelme biztosítékot kötni, ha egyszer nincs is mit elveszteni, egy hónap múlva ugyanis a nyugdíjmegtakarítások már a megmenekülés állapotában lesznek. A Terror Bán által megmentett pénzek már nem elveszíthetőek, biztosítékra sincs tehát szükség, vagy ha mégis, legyen elég Színváltó Péter szava.

Rodeo36 2010.12.25. 21:37:56

mivel szóbakerűlt a jelzálog, azaz tartozásvisszafizetési biztosíték, újra meg kell említenem a devizahitelezés esetét, első nekifutásban az egész a hitelező pénzintézet részéről alapállásban egy nemzetközi fraud amit fennálló törvények súlyos börtönnel is büntetni rendelnek az okozott kár teljeskörű megtérítése mellett, ha valaki sohasem kapott egy fityinget sem egy adott külföldi fizetőeszközből akkor az nem kötelezhető semmilyen árfolyamarányos térítésre, vagy a hitelezőnek le kell perkálnia a külföldi fizetőeszközben a hitelt és kizárólag abban nyilvántartani a kettős könyvelés újfent egy fraud, és az eredeti külföldi fizetőeszközben felvett tőke és annak kamatos kamatait törleszti az adós (a kamat lehet hosszútávon fix vagy ciklusonként változó de mindkét esetben a két szerződő fél előzetes írásos megállapodása szükségeltetik, ellenkező esetben újfent egy másik fraud a hitelező részéről) mint már említettem egy 20 éves futamidejű tartozás maximális költsége tőke+150% kamatos kamat amiben minden hitelintézeti egyéb költség is beleértendő, vagy nem kötök vele szerződést mert nem éri meg, ha ezt utólag a kormány nem tudja törvénnyel megoldani secpec -ahogy törvényeznek a zsenik- akkor hazaárulók, mármint a kormány és le kell azonnal váltani őket, nem érdekes ki jön helyettük

Rodeo36 2010.12.25. 21:38:49

@Tilikov: hát ha "megmentik" ilyen gyorsan akkor már nem sok hátra, még a devizahitelesek az utcán fogják táncolni a Hattyú Halálát, halálig (ha lenne egy normális adórendszer Magyarországon,mint ahogy nincs, akkor ilyen dili nem fordúlhatna elő, egy 20 éves futamidejű hitel a kamatos kamatokkal nem érhet többet, mint a tőke +150%, mert az az árú amire a tőkét és annak kamatait az adós felvette nem fog ennél többet érni, sőt adott esteben -még nagyon jól szituált ingatlan esetén sem- egy éves infláció+2-3% ami messze benne van a 150%-os banki nyereségben- tehát aki mai napig kifizette a tőke + időarányos kamatot forintban az meg kell kapja a tulajdonjogot és a jelzálogot fel kell számolni törvénnyel erre az esetre... mivel a játék az és az volt a 22-es csapdája, hogy nemlétező devizát kapott az adós, akkor most lehessen az eredeti számok alapján visszaforintosítani az egész tranzakciót és a hitelező nyelje le a békát, mert csalt, és erre -ha a hülye magyar kormány- nem hoz törvényt akkor soha semmilyen megoldás sem lehetséges.) lehetséges, hogy elérjük -még jóval Húsvét előtt- hogy csak 262 fityiszfrakciósnak lesz munkája és mindenki más munkanélküli lesz?
süti beállítások módosítása