Diplomáciai kérdés

2011.05.15. 09:08

Lehet, hogy az enyhe paranoia jele a kormány balfaszságát látni mindenben, de mégis eszembe jutott, hogy Wolf Kati csalódást keltő 22. helyezése az eurovíziós dalfesztivál szombati döntőjében igenis a magyar diplomácia műve. Elvégre néhány napja azt lehetett hallani, hogy a diplomácia is megmozdul a siker érdekében...

Szögezzük le gyorsan, hogy nem vagyok egy Fáy Miklós, így minőségében nem tudom és nem is akarom különösebben értékelni Wolf Kati dalát, meg hát a műfaj sem fekszik nekem igazán - akkor inkább már Hendrix és a Led Zeppelin. Azt viszont azért meg tudom ítélni, hogy jobb volt annál, mint ahová végül pontozták. És a pontozás menetét látva az is nyilvánvaló volt, hogy nagyobbrészt nem a dal milyensége döntött, hanem leginkább a szomszédos meg a baráti országok szavaztak egymásra: a svédek a finnekre, az osztrákok a németekre, a portugálok a spanyolokra és így tovább.

És minden diplomáciai erőfeszítés ellenére valamiért csak ránk nem szavaztak a szomszédos országok, és - a finnek kivételével - még a baráti európai államok sem.

És bár messze nem gondolnám, hogy az azerbajdzsáni diplomácia ügyessége a Fehér Házéval vetekedne, e tekintetben mégis joggal merül fel a kérdés, hogy mennyiben az adott ország diplomáciai sikerén vagy sikertelenségén múlik egy-egy eurovíziós fellépés sikere. Ha tényleg múlik rajta - és azt mondják, hogy tényleg múlik rajta -, hát a magyar diplomácia ezúttal leszerepelt. Pákay Philip TV-intendánst és csapatát meg egy jó nagy maflással küldték haza Düsseldorfból. Persze Szijjártó Péter most jöhetne azzal, hogy nyilván megint a szocialisták kavartak, és európai szocialista elvtársaikon keresztül alattomos aknamunkát végeztek a háttérben - de ezt a dal előzetes sajtóját látva talán még ő sem gondolná komolyan.

Szó mi szó, nem volt jó érzés azt látni, hogy mennyire - már-már tüntetően - nem szavaznak a magyarokra az európai államok. Nem tudom, hogy ez a médiatörvénynek, a kettős állampolgárságról szóló törvénynek, az új alkotmánynak vagy Orbán Viktor emlékezetes európai parlamenti szereplésének tudható-e be, már ha egyáltalán. Mégis valahogy azt éreztem, hogy pillanatnyilag még egy egészen szerethető dal ellenére is érvényesült itt valami ellenérzés Magyarországgal szemben Európában.

Ez pedig igenis a magyar diplomácia munkájának eredménye.

A miniszterelnök úrnak pedig üzenném, hogy nem Wolf Katit nem szerették és nem a magyar embereket bántották ezzel Európa-szerte. Viszont azt hiszem, egy kicsit az országról mondtak véleményt, vagyis arról, amiről Magyarország kapcsán mostanság a hírek szólnak a világban. Ez pedig többnyire bizony Orbán Viktor politikája.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr52904781

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lupus in fabula 2011.05.16. 12:55:50

Bár az index - és annak részeként a Velvet - médiamunkásai messze földön híresek vérgeci stílusukról, legelészve az eurovíziós dalfesztivál döntőjét követő, legkülönbözőbb helyeken találomra merített kommentek között, a velvetes tudósításnak címül adot...

Trackback: A magyar-azeri háború története 2011.05.15. 22:05:40

A háború az Eurovíziós Dalfesztivállal kezdődött. Pedig az elején minden rendben volt. A magyarok találtak egy közepes tehetségű dívát, aki hajlandó is volt elvállalni, hogy rendkívül idétlen ruhában elénekel egy zenei klisékkel jócskán teletűzd...

Trackback: Jól kicseszett Orbán Wolf Katival! 2011.05.15. 18:41:59

Habár nem volt nemzeti katasztrófa, azért némi töprengésre késztet az idei Eurovíziós Dalfesztivál. A további szószaporítás helyett: Wolf Katinak mindössze két ellensége volt Düsseldorfban. Európa és Orbán Viktor.Európának a töke tele van Magyarországg...

Trackback: A Nobel-mítosz 2011.05.15. 17:53:45

Nekem úgy tűnik, ezek az emberek magyar származásuk ELLENÉRE kaptak Nobel-díjat. Ha nagyon megengedő vagyok, Kertész Imre és Szent-Györgyi Albert volt igazából magyar, míg félig ide sorolnám Lénárd Fülöp, Gábor Dénes és Békésy György nevét. Mert a ...

Trackback: Dübörög a diktatúra 2011.05.15. 15:55:53

 Nem kicsit, nagyon!Ami most folyik Magyarországon abba Kádár belepirult volna, Rákosi viszont elismerően csettintett volna rá. Azt már megszoktuk az elmúlt bő 20 év alatt, hogy a választási ígéreteket sosem tartják be. Aki az ígéretek alapján vál...

Trackback: Csak vidám Buda legyen! 2011.05.15. 12:17:08

A Fővárosi Állat- és Növénykert a ciklus végéig várhatóan megkapja a szomszédos Vidámpark területét – közölte Tarlós István főpolgármester egy sajtótájékoztatón. Arra a kérdésre, hová költözhet a Vidámpark, arról beszélt, az áthelyezési elképzelé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ClearWater 2011.05.15. 09:43:45

Ez sajnos könnyedén meglehet. Igaz hogy az emberek szavaznak, nem a politika. Viszont az emberek nagyon gyorsan beraknak egy-egy nemzetet egyfajta fiókba, elég hozzá egy két hír, ahonnan aztán nagyon nehezen kerül csak ki az adott ország.

Az Euroviziós verseny pedig tipikusan, régre visszamenően nemzeti szimpátia verseny, korántsem a produkció színvonalát szavazzák. Teli van bohócokkal, az előadóművészetből gúnyt űzőkkel, akik viszont bírják a szavazók szimpátiáját, mert legalábbis jópofák.

Nálunk viszont megint az van mint 10 éve, hogy nem lehet számítani monjduk az erdélyi szavazatokra, miközben Krudinák a Panorámában 7/24-ben oszt mindenkit aki körülöttünk van.

Shuvoh Pedersoli 2011.05.15. 10:52:50

Hülye vagy. Azért nem szavaztak ránk, mert nem sikerült úgy az élő produkció, ahogy sikerülhetett volna. A dal tartalmából nem jött át semmi annak, aki nem hallgatta meg előre a youtube-on.

Európában nem mindenki már ilyen retardált mércével, hogy Orbán Viktor mit mondott az EP-ben, azt se tudják, hogy ki Orbán, egyszerűen csak hallgatják, és élvezik a zenét.

Végre felnőhetne már ez a szegény kisország.

Ysu 2011.05.15. 11:29:12

És mi van akkor, ha nem miránk "nem szavaztak", hanem egyszerűen csak másokra szavaztak. Nem unszimpátiájukat fejezték ki velünk kapcsolatban, egyszerűen Kati előadása helyett más fogta meg őket. Ez részben szomszédsági/politikai kérdés, bár az emberek nem annyira a szomszédjaikra igyekeznek szavazni, hanem a sajátjukra, ha netalán külföldön vannak - a vajdasági magyarok 10 pontot adtak Katinak, a ciprusi görögök a görögöknek, stb. De azért láttunk már olyat, hogy ennél sokkalta durvább körbeszavazásos rendszerben, egy ennél sokkal esélytelenebbnek kikiáltott dallal valaki jobb eredményt ért el (Rúzsa Magdi 2007-ben). És egy kicsit kevésbé durva környezetben, de szintén a többitől elütő hangzással, minden hajcihő nélkül, nem hype-olva érte el Friderika eddigi legjobb eredményünket, a 4. helyet. Egyébként mindkét korábbi példánál érdekes, hogy az északi országok szavazták ránk. Svédország, Finnország, Norvégia, Dánia, Izland, Friderikánál még Írország. Azt lehet megnézni, hogy azok a szavazatok most merre mentek.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.05.15. 11:37:01

@Ysu: Ez is lehet, persze. Csak volt egy rossz érzésem a szavazatokat hallva-látva, hogy basszus még a lengyelek sem... Mert az oké, hogy a legmagasabb pontokat minden ország a neki kedves szomszédaira, barátaira adja, de nekünk még alacsony pontszámokat is alig adtak, a 43 ország közül - ha jól számoltam - 35-nél még az első tízben sem volt benn Magyarország, ami elgondolkodtató. Pláne, hogy egy csomó helyen egy csomóan elmondták, hogy ez azért nagyban politika.

Namir 2011.05.15. 12:10:05

Itt is leírom, amit más fórumon is:

1) Ez legyen az ország legnagyobb gondja.

2) Szegény svájciak, mostantól milyen rosszul fognak élni. (Ők lettek az utolsók). Biztos, mindenki utálja őket, szar a politikájuk, rasszisták stb. :)
(Üzenet: Nem érdemes megszaggatni a ruhánkat, és magunkban keresni a bajt.)

És most jön a lényeg:
3) Legközelebb ne a győzelemre koncentráljunk, hanem arra, hogy kihasználjuk azt a médiafigyelmet, amit 120 millió néző jelent. Építsük az ország image-át, pozicionáljuk magunkat, stb.

Pláne, ha ismét a nyári szabadságolási szezon előtt lesz ez a dalfesztivál. :)

Ui: Az aktuálpolitikára fogni ostobaság, vagy elvakult ellenszenv. Ennél azért mélyebb kapcsolatok vannak az európai népek között.

morbiczer 2011.05.15. 12:11:22

Hülyeség.

Szombat este utálnak minket és nem szavaznak ránk, de két nappal előtte az elődöntőben még szerettek minket, mert beszavaztak a döntőbe?

Ugyanis nem 25-ből lett 22., hanem 45-ből.

"basszus még a lengyelek sem..."

Ja, k. anyjukat a lengyeleknek, hogy nem tetszett nekik a dalunk.

Spanyolország, Észtország, Svájc, ezek is tök hátul végeztek, biztos ezeket az országokat is utálja fél Európa.

a-kis-herceg 2011.05.15. 12:11:49

nem értem miért szeresség Magyarországot Európában amikor már én is utálom...

balfasz paraszt nemzet
aljas, tehetségtelen, tisztességtelen "elit" fogságában

1011 éves feudalizmus

rosetti 2011.05.15. 12:14:20

Abszolút egyetértek Pedersoli kollégával!

bájgúnár 2011.05.15. 12:21:57

Már egy szaros dalversenyből is politikai ármánytkeresni?Űldözési mániátok van nektek itt a zsindexen.Izlésekről nemillik vitázni.Erre a helyre volt elég ez a dal.Amúgy szerintem is.

Mária 2011.05.15. 12:21:58

@Michael Knight:

Még a lengyelek sem?

Mégis, miért kellett volna? MIért éppen a lengyeleknek? Nos?

Azok a lengyelek, akik nem sokat tudnak rólunk, azok oda szavaztak, akikről sokat tudnak.

Azok meg, akik eleget tudnak rólunk, nincsenek túl jó véleménnyel rólunk...

Ideje lenne végre körbenéznünk és felfogni, hogy nem vagyunk túl népszerűek sem Európában, sem ezen a bolygón.

salamander 2011.05.15. 12:22:19

Az index.hu főoldalon azt írja idézem:

"Mindenki felállt a Katira"

Talán, mindenünk felállt Katiira nem? Mert Kati olyan volt, hogy még a halott is...

Hát kivételesen egyetértek a post írójával: ha a diplomácia is megmozdult a siker érdekében akkor ez a mozdulat ennyit ér.

Szerintem többet érnék ha a szar FIDESZ diplomácia már nem mozogna!

Ez a tolvaj elit nem akar sehogy sem elhúzni a kurva anyjába (rács mögött), pedig ott kellene lenniük. Csak megy a szájkarate, megy a jogtudományoskodó dilettáns parasztvakítás, de ez lassan kevés lesz nem csak a jogászoknak, hanem az átlagembereknek is.

...

pneumónia 2011.05.15. 12:23:59

@a-kis-herceg: Eszembe jut Feri apád szavai:" El lehet innen menni, kérem tessék!"

Cikkhez,MK: Te hülye vagy! És ha ne adj isten nyert volna vagy jó helyezést ér el, akkor meg hát bizony ezt a sikert az elmúlt 6éve alatt építette fel, amit Feri apám tánca ihletet, vagy mit írtál volna?
A volt SZU utódállamok, és a szlávok egymásra szavaztak, meg nyugaton a szomszédok ennyi a nagy titok pont.

empatia 13 2011.05.15. 12:25:22

Wolf Kati kapcsán

"Vert hadak, és vakmerő remények"

"A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket"

Több mint ezer év óta, ez a helyzet velünk, azaz finoman szólva nem vagunk közkedveltek.( pl. hungerka = kurva)

Történelmünk során a pápa gyakran imádkozott, de nem küldött hadat, mint ahogy a franciák is csak igérgettek Rákóczinak..Az amerikaiak, inkább Szuezbe mentek 56-ban, eszük ágában se volt segíteni Nagy Imrének.

A két világháborút lezáró békék, sem éppen nekünk kedveztek.

A szomszédaink, pedig, közismert, soha sem kedveltek, 48-49-ben Jellasics jött nagy örömmel, ill. az oroszokat se kellett sokat kapacitálni. 19-20-ban a románok, majdnem a Tiszáig jöttek. Megemlíthetjük, az újvidéki, erdélyi vérengzéseket,az erőszakos,áttelepítést, gyakorlatilag kidobást Csehszlovákiából, azaz a Felvidékről.stb.

Számomra a tanulság, hogy EGYSZER, egy nagyon komoly önvizsgálatot kellene tenni, hogy, mi az, amiben, MI VAGYUNK A HIBÁSAK.mindezért. Stílszerűen egy slágerrel " Ő miért, és ÉN MIÉRT NEM????"

Talán nem kellett volna hetvenes években egy magyarnak szétverni Michelangelo Pietáját, a Szent Péter Bazilikában ( 500 év után, ezért kellett üvegkalitkába tenni), nem kellett volna lopni a 80-as évek végén Bécsben, szemetelni, napjainkban Hollandiában, bízony, ezek, és a hasonlók IS a magyar imázs!. A jelentős csatákat, találmányokat, művészeket, stb, most nem sorolom. Óriási teljesítmények, és egyéniségek is voltak., DE pl.ha egyszer pofon vágtak a villamoson, akkor arra jobban emlékszel, mint arra, hogy volt aki átadta a helyét, az ember, már csak ilyen,és a nemzeti emlékezet is hasonló. Mi, az együttmüködés keresése helyett sokszor a harcot választottuk, azután, vagy győztünk, vagy vesztettünk Arad,és elvesztett, tönkretett életek ezrei, Kossuth - Széchenyi ellentéte. Az egyik a harcba hívó, a "kasszával" idejében lelépett, míg a másik, félőrülten ,a felelősség átérzésétől, egy ideggyógyintézetben hal meg , mindegy, hogy ki által (Széchenyi). Két Teleki is öngyilkos lett, mikor rájött, a saját felelősségére. Ők rájöttek, hogy tévedtek, de nem volt társuk, akivel ezt ki-, és megbeszélhették volna, mert a többiek "tévedhetetlenül", éppen képviselték a magyarok érdekeit (?), ami pl. a Szálasi uralomig vezetett

(Tipikus magyar sztori:Kossuth, kisstilű sikkasztással kezdte,azután, méltán emblematikus alak lett, és kormányzó, majd cserben hagyva társait elmenekült,nem vállalva a vértanúságot. Az emigrációban,London, Amerika,stb. óriási nevet, és némi pénzt is szerzett a hazájának. Népdal hősként, és Kossuth apánként hunyt el. Életútja bizonyítja, ,hogy sose egy.egy részlet kiragadásával fomálj véleményt, pláne ítélj)

Röhej, de talán pont ez a ez a wolfkatis haccacáré ráébreszthet minket, hogy amíg nem kutatjuk, és értjük, a saját felelősségünket, a különböző helyzetekben,addig, előre lépni se fogunk. Nem lehet durván 1200 éve, mindent arra fogni, hogy extra a nyelvünk, hogy másképp tapad a fejünkön a haj. Talán ennek, a túlzott magabiztosságnak, (Nobel djasok, Puskás...), ellenségkép keresésének, és találásának, sírva vigadásnak a következménye pl. az is, hogy nálunk sokkal több a depressziós, öngyilkos, borúlátó, azokhoz a nemzetekhez képest is, akik nálunk sokkal, de sokkal rosszabb körülmények között élnek.
Ha Wolf Kati lesz a katalizátora egy végre, egy sokoldalú történelmi szembenézésnek akkor, sokkal többet tett önkéntelenül is a hazájáért, mintha ezt a félig giccs nemzetközi játékot megnyeri.
A napi politika szempontjából, mindegy hogy nyert-e, hiszen Antal J-t is kifütyülték, amikor a győztes olimpikonokat fogadta.
Overdose, akár nyer, akár veszít,az napi politikai helyzeten nem változtat.

Érted haragszom, nem ellened, írtam ezen a borongós vasárnapon, ezeket a kicsit talán filozófikus, talán ide nem való gondolatokat.

finalNmbr 2011.05.15. 12:25:22

:DDDDDDDDDDDDDD:D:DDDDDDDDDDDA:D:SA:DA:SDSADA:DAS:SAD látom, hogy moderált de kb a kurva anyád :D:SAD:AS

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.05.15. 12:28:31

@pneumónia: Hát értem én, hogy a legmagasabb pontokat a szomszédoknak meg a rokonoknak adták, ez nyilvánvaló, nem is vitatom. Na de hogy az országok háromnegyedétől egyetlen pontot se kapjunk... Ezt szerintem már nem magyarázza az utódállamiság meg a szláv barátság sem. Persze lehet, hogy ennyit ér a dal - de az előzetes hírek nem erről szóltak. Azt meg, hogy ez a dalfesztivál diplomáciai verseny, nem én találtam ki...

empatia 13 2011.05.15. 12:29:02

Wolf Kati kapcsán (
"Vert hadak, és vakmerő remények"
"A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket"
Több mint ezer év óta, ez a helyzet velünk, azaz finoman szólva nem vagunk közkedveltek.( pl. hungerka = kurva)
Történelmünk során a pápa gyakran imádkozott, de nem küldött hadat, mint ahogy a franciák is csak igérgettek Rákóczinak..Az amerikaiak, inkább Szuezbe mentek 56-ban, eszük ágában se volt segíteni Nagy Imrének.

A két világháborút lezáró békék, sem éppen nekünk kedveztek.

A szomszédaink, pedig, közismert, soha sem kedveltek, 48-49-ben Jellasics jött nagy örömmel, ill. az oroszokat se kellett sokat kapacitálni. 19-20-ban a románok, majdnem a Tiszáig jöttek. Megemlíthetjük, az újvidéki, erdélyi vérengzéseket,az erőszakos,áttelepítést, gyakorlatilag kidobást Csehszlovákiából, azaz a Felvidékről.stb.
Számomra a tanulság, hogy EGYSZER, egy nagyon komoly önvizsgálatot kellene tenni, hogy, mi az, amiben, MI VAGYUNK A HIBÁSAK.mindezért. Stílszerűen egy slágerrel " Ő miért, és ÉN MIÉRT NEM????"
Talán nem kellett volna hetvenes években egy magyarnak szétverni Michelangelo Pietáját, a Szent Péter Bazilikában ( 500 év után, ezért kellett üvegkalitkába tenni), nem kellett volna lopni a 80-as évek végén Bécsben, szemetelni, napjainkban Hollandiában, bízony, ezek, és a hasonlók IS a magyar imázs!.

Don Quixote de la Ferko 2011.05.15. 12:29:13

@pneumónia:
"és a szlávok egymásra szavaztak, meg nyugaton a szomszédok ennyi a nagy titok pont. "

Biza. És ez a nagy titok pont abban látszott a legjobban, hogy a sógoroktól több pontot kaptunk, mint a felvidéki "testvéreinktől".
És tetszik, nem tetszik, ebben orbán keze kavarta leginkább a szart.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.15. 12:29:38

Mondjuk ki: egyedül Orbán Viktor és a Fidesz felelőssége, hogy tegnap éjjel nem a mi indulónk emelhette a magasba a serleget. Ráadásul finn testvéreinket is elárultuk, mert mi nem viszonoztuk diplomáciai kedvességüket.

Sajnos a Videotonnal is hasonló csalódásoknak nézünk elébe, a magyar válogatottal nemkülönben.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.05.15. 12:33:49

@Modor Tibi: Ezt én nem mondtam. Csak elgondolkodtam, hogy ha állítólag annyira diplomáciai meg politikai kérdés, hogy még a magyar diplomáciának is tennie kellett az ügy érdekében, meg hogy annyira nem a dalok milyenségéről szól, mert láthatóan nem arról, akkor mi a túróért lett csak huszonkettedik. Ha egyébként állítólag jó a dal, ha olyan sokan szeretik a dalt és ha a diplomáciának meg a politikának köze van az eredményhez, akkor vajon miért lett csak huszonkettedik?

ubetterwatchout 2011.05.15. 12:35:09

Nagyon durva. Ha nem is ilyen valasztekonsan, ha nem is ennyire alatamasztva, de szinte szo szerint ez jutott eszembe tegnap a szavazas 9. percetol. Milyen feltunoen kerulik a magyar leanyzot. Persze utana lehutottem magam, gondolvan, lehet ez is olyan mint a magyar konyha vagy a magyar lanyok, amikrol csak mi hisszuk azt, hogy vilaghires, mikozben nem.

Szegeny Kati, meg szerintem eloadhatott volna barmit, ez az eredmeny nem neki szolt.

NA YA! 2011.05.15. 12:37:53

Hát lassan tényleg a fehérorosz fakkba (fuck) sorolnak minket! Nekem egyébként a moldáv produkció tetszett a legjobban!

critical ass 2011.05.15. 12:37:53

@empatia 13: teljesen szívemből szóltál, nem tudtam volna én se jobban megfogalmazni. Sajnos észre kell vennünk, hogy Európában nagyrészt utálnak minket... sikerült minden környező országgal összebalhéznunk, sikerült lejáratnunk magunkat szinte minden téren, minden ország előtt tudott, hogy mekkora mutyizós félbunkó népség vagyunk. Persze vannak kivételek, de sajnos a rosszra mindenki emlékszik, a jóra meg senki. Talán egyetlen dolog volt most, amiben nem volt megosztott az ország, hogy drukkoltunk Wolf Katinak (és itt nem azt mondom, hogy ő volt a legjobb, de tuti hogy mindenki drukkolt neki), de úgy látszik, mi már akkor is képesek vagyunk valakit visszahúzni a szarba, amikor nem is akarjuk...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.05.15. 12:38:10

Szögezzük le gyorsan, hogy ezen a kontinensen olyan 10-12 ország léte indokolt. Amíg ilyen Hollandia, Portugália meg Szlovákia szintű bohóctréfák szavazhatnak, addig az ilyen vetélkedők teljesen komolytalanok. Nyilván Tolna meg a Csepel Szigeti Köztársaság is 12 pontot tolt volna rá, ha független "országok" lennének.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.15. 12:42:24

@Michael Knight: okés, de akkor az azeriek mit tudhattak diplomáciai szinten? Nem lehet, hogy simán kamu a szavazás? :)

De hát legalább bejutottunk a döntőbe - persze nem mintha annyira számítana.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.05.15. 12:46:31

@Modor Tibi: Tulajdonképpen igazad van, ilyen alapon az azeriek győzelme tényleg érthetetlen, ha a diplomácia erejét nézzük, akkor az angol-francia-német-orosz négyesnek kellett volna az első négy helyen végeznie. Ha a dalok minőségét nézzük, Wolf Katinak jóval előbb kellett volna szerepelnie, legalábbis az előzetes felmérések szerint. Tényleg lehet, hogy kamu a szavazás. Vagy lehet, hogy a dal csak nekünk tetszik. Vagy egészen egyszerűen valamiért nem akartak másutt Magyarországra szavazni, még nyolcadikként vagy tizedikként sem.

a-kis-herceg 2011.05.15. 12:48:44

jol láttam, hogy izrael is volt az eurovizion?

erópai unio tagja is?

nincsenek ezek földrajzilag kicsit eltájolódva?

vagy az nem alap hogy európai versenyen európaiak indulhatnak?

ClearWater 2011.05.15. 12:53:14

Nem tudom mit kell azon vitatkozni, hogy tényszerűen számít az indító ország szimpátiája egy szavazásnál.
Hazudik aki nem ismeri el azt, hogyha van két azonos képességű versenyző, de az egyik mondjuk szlovák a másik meg svéd, a svédre fog szavazni. Miért? Egyikkel sincs tf személyes tapasztalata, de a hírek alapján amik eljutnak hozzánk az egyikek megverték marina hedviget bárki is legyen, a másikok meg környezetet védenek, magas nyugdíjat osztanak, ilyenek.
Erre való a diplomácia, semmi másra. Hogy milyen képet fest egy ország. És ha egy ország azt mondja, hogy készen állunk a harcra, akkor az nem pozitív üzenet tetszik nem tetszik. És akkor nincs szavazat. Az már más kérdés, hogy ez bárkit érdekel-e, de a tény attól még ott marad.

Alapvető élelmiszer 2011.05.15. 12:55:05

Azért ez már konspiráció a javából. A diplomáciának csendben kellett volna maradni, ez nem vitás, de szerintem mi vagyunk az egyetlen, aki ennyire komolyan veszi ezt az egész nyáladzásos purparlét. Lásd pl. pár éve, az ukránok egy travit küldtek föllépni és milyen jól szórakozott a közönség.

Egyszerűen látni kéne, ez az egész euróvíziós dalfesztivál valami itt maradt anakronisztikus idiotizmus abból a háború utáni korból, amikor futni kellett a tiszteletköröket egymás előtt.
Tud valaki egyetlen olyan fellépőt is mondani az ABBA után, aki egy ilyen fesztivál után fent maradt a vízen?

moesko 2011.05.15. 12:59:18

ez megy minden áldott évben, csak néha akkora szánalmat küldünk ki, hogy megérdemelt a huszonadik hely. kár, mert én is azt mondom, hogy még ha nem is volt korszakalkotó ez a dal, vagy kimagasló, vagy ilyesmi, azért ettől sokkal jobb volt. nézzük már pl a svéd srácot, aki nem is volt határozottan jóképű sem, gagyi szöveggel adott elő egy gagyi számot, és mindenki orrba-szájba szavazott rá.

nem tudom, mit meg kit kellene delegálnunk, hogy sikert érjen el, de szerintem sokáig esélytelen még a dolog.
első lépésként mondjuk jövőre nyomok pár smst finnországra, mert mindig jó pontokat kapunk tőlük, és ég az arcom, hogy most ők tőlünk semmit: (

ajh. vegyes érzelmek ezek, mert az ESC a világ legnagyobb giccse, minden előadó nevetséges valahol, mesterkélt és műanyag minden, de akkor is rengeteg ember nézi, meg a kivitelezéstől függetlenül szép alapötlet. namindegymajdtalánegyszer.

Ysu 2011.05.15. 12:59:18

@Michael Knight: A magas pontok mennek a rokonoknak, barátoknak. Ha egy előadó nem kap kis pontokat sem, akkor gyanakodj, hogy az élő előadás nem ütött annyira, mint azt előzőleg várni lehetett volna.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.15. 12:59:34

@a-kis-herceg: neked meg nem tunt fel,, hogy pl. fociban es mas sportagakban is EU-ban nyomjak?

amugy meg igen, ul a tv elott a cseh meg a nemet, az osztrak bofog a korso sortol es aszongya
a qrwa annyukat a magyaroknak, alkotmanyoznak itt nekem, meg a mediatorvenyuk meg az az Orban Viktor, nem szavazunk Wolf Katira!!!!
abcug hungary
/idiotak/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.15. 13:02:11

mar megint beleestem az elozetes moderacio csapdajaba
na ezert nem kapott wolf tobb szavazatot, mert meg moderaljak a szavazatait!!!!
leptem
brrrrrr

Alamio 2011.05.15. 13:03:57

Én most nézem a női kézidöntőt, Alicante-Fradi.
Szerintem, hogy a Fradi vezet, Orbán érdeme, mással nem is tudom magyarázni.

(hogy vesz magának valaki a tollat, hogy ilyen baromságot írjon?)

NIL7 2011.05.15. 13:03:57

A legegyszerűbb hipotézisem van. Izlések különbözőek, és egyszerűen rossznak ítélték a produkciót - nem tetszett nekik.

blacklord 2011.05.15. 13:03:57

Májköl, szerintem is kicsit sokat nézelődsz mostanában a hátad mögé... Ennek nincs különösebb jelentősége, ez van, kész.

Alamio 2011.05.15. 13:06:49

@Alapvető élelmiszer: U2, Celine Dion.
De általánosságban többől nem lesz semmi, mint ahányból lesz valami.

nick066 2011.05.15. 13:06:50

@Michael Knight: "még a lengyelek sem"

Előbb talán a mi szemünkben a gerendát vedd észre: A nekünk 12 pontot adó finneknek mi mennyit adtunk ? 0 pontot.

Magaméry 2011.05.15. 13:08:17

Sok (i)gazság van benne...,mint pl. trianonban...,utána meg magyarázzátok kényetek'kedvetek szerint...,javaslom elsőre a tükröt mindenkinek...!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.15. 13:08:17

Előrebocsátom, asetudom ki a franc ez a Kati, hogy honnan és ki kukázta elő, Orbánról és diplomáciájáról pedig csak negatívat tudok mondani, de...
-a szomszédos-rokoni népek azért szavaznak egymás produkciójára, mert közelebb áll az ő stílusukhoz a szomszéd-rokon stílusa
-a magyar negyvenes produkcióját bármely 3 vodkát lenyelt villanyoszlop gond nélkül utánozta volna és csak mi, itthon értékeltük fel ezt az übergagyi, 15 éve menő rágógumipopot
-aki tényleg azt hiszi hogy Mari, Igor, Johnny, Carmen azért szavaz egy produkcióra mert az adott ország diplomáciazsenikből áll az nemkicsit van eltévedve

faszorrúbába 2011.05.15. 13:10:13

én nem keresnék rémeket a bukta mögött - bár az orbán-féle balf@szkodás nyilván nem használ a nemzetközi megítélésünknek -, de egyszerűen gyenge volt a dal. akárki akármit mond. el kellett kapcsolnom közben, annyira unalmasan szar volt. ennyit ért. wolfkati pedig alapvetően nem egy szépség. én két okból szavaznék bárkire is. ha jó a zene, vagy ha jó a csaj. ezekből egyik sem állt meg. ennyi.

Ladida 2011.05.15. 13:10:14

Évekkel ezelőtt, amikor a britek csatlakoztak az iraki háborúhoz, a Guardian elemezte hasonló módon az akkori szavazást, Nagy Britannia, ha jól emlékszem, 3 pontját, amit összesen kapott. Világosan levezette a cikk, hogy történelmi-kulturális egységeket valló vagy alkotó országok valóban egymásra szavaznak, és a diplomáciai faux pas-kat pedig látványosan büntetik.

Az érdekes különbség a brit reakciók és a magyar csalódás között az, hogy a BBC kommentátora (most a komédiás Graham Norton) minden évben szisztematikusan végigröhögi ezt az egyébként szeretnivaló giccsparádét, míg nálunk maga Orbán Viktor adta áldását és szentelte meg Wolf Kati részvételét.

Egyébként pedig egyet értek az íróval: beszédes jel, hogy nincs kivel egybekacsintanunk és röhögcsélnünk. A britek letojhatják, hogy ki hová szavazgat, mi, lásd Orbán lelkes támogatásának tényét, nem... Mást kéne komolyan venni, nem a dalfesztivált.

MiKEY 2011.05.15. 13:21:42

engem kifejezetten elszomorit hogy vmi kis gyoker az egyik kedvenc gyermekkori sorozathosom neveben folyamatosan marhasagokat ir...

ez nem orban viktor hibaja, akarmennyire is ugy szeretned lattatni te szanalmas kis luzer. ez mindannyiunk hibaja, beleertve teged is MK, sot elsosorban teged meg a hozzad hasonlokat, akik a massziv lejaratokampanyt nyomjak a sajat hazajuk ellen. te pl irsz, a tobbi barom meg nem tud viselkedni ha evente egyszer veletlenul atlepi az orszaghatart. nem kell masra mutogatni, nem kell konkret szemelyre haritani a felelosseget, kollektiv 'bunossegrol' van szo. mondom ezt ugy, hogy millioszor kepviseltem Magyarorszagot sportolokent es kb ugyanannyiszor egett a pofamon a bor a magyarok viselkedese miatt. nem tartoztam kozejuk mert en nem viselkedtem ugy de megis magyar voltam azaz vadparaszt a kulfoldiek szemeben...szoval jobban tenne mindenki ha magaba nezne es nem a fizetese miatt aggodna h nem 'europai szintu" hanem kezdene az alapoktol es legalabb megprobalna ugy viselkedni mint egy europai. az ingyen van es az visz kozelebb Europahoz, nem a csori puccparade amire most akarunk epitkezni.

holder 2011.05.15. 13:21:43

Nem értem, hogy miért nem értitek meg az elégedetlenségünket. A szám igen is jó volt és az előadás is. 110 évig tanultam zenét - egy apró hiba mellett én nem hallottam hamis hangot. Rúzsa Magdi akkori jó helyezése meg azt hiszem a bátorságát dicséri - blues számot elég rikán hallani az Eurovízión.
Egyébként Michael Knight gratulálok a site-odhoz, nagyon tetszik.

dr kíváncsivagyok 2011.05.15. 13:21:44

Mielőtt továbbmennék , leszögezem : nem Wolf Katit küldtem volna , hanem Janicsák Vecát !!!! A dal sem tetszett , DE MAGASAN AZ ELSŐ 5 - BEN VOLT !!! Ami szöget ütött a fejembe : a Balkán országok pár éve MÉG GYILKOLTÁK EGYMÁST, népirtás folyt !!!! DE ENNEK ELLENÉRE EGYMÁSRA SZAVAZTAK és a lista első harmadában végeztek , az értékelhetetlen , szar számaik , előadóik ellenére !!!! Figyelemre méltó , hogy a Mi szomszédos országaink , DE MÉG A LENGYELEK IS !!! nem , vagy alig adtak pontot !!!! AKI EZEK UTÁN AZT MERI MONDANI , HOGY EZ NEM ORBÁN SZÉLSŐSÉGESEN NACIONALISTA BEL ÉS KÜLPOLITIKÁJÁNAK KÖSZÖNHETŐ , AZ ELMEGY A JÓ K... ANYJÁBA !!!

Sokorai_Atala 2011.05.15. 13:21:44

Szeretném kérdezni, amikor belgák voltak a soros elnökök, akkor ki olvasott el egy cikket is a belga belpolitikáról, főleg a dalfesztiválra szavazók közül, úgy generálisan.

Neurotic 2011.05.15. 13:21:44

nem kicsit vagy hülye...
aki egy ilyen, urambátyám alapú szavazósdiba belelátja Orbán Viktor politikáját, az minimum nettó idióta

a logikai lánc felállításakor nem zavart a tények mellőzése?

crazyfish 2011.05.15. 13:23:42

Rágjuk a gumicsontot amit a szánkba adtak...ahogy a német újságok írták ez egy eurotrash...minden értelemben...egy csomó embernek adott munkát talán ez ért valamit, a többi néma csend...

guy 2011.05.15. 13:25:55

Ha egy dalversenyen politikai alapon szavaz a zsűri, az a zsűriről állít ki szegénységi bizonyítványt. Meg a politikusainkról persze, de őket ez nem érdekli :-).

Ladida 2011.05.15. 13:29:42

EU Elnökség... Roma integrációs törekvések... Senkinek nem jutott eszébe egy Roma énekest nevezni??? Most mi rendeznénk a következő Euroschlock-ot.

rockjano 2011.05.15. 13:32:35

Wolf Kati szép és jól énekel, bár az élő adásban valóban nem jött át annyira.

A dal elég középszerű, érzelemmentes de még így is kimagaslott abból a híg fosból ami ott ment.

Minket magyarokat nem nagyon szeretnek európában, spec nem hiszem hogy ez olyan nagyon a mostani neohortysta kurzus erdménye volna ez egy régebbi történet.

Benne van trianon meg a sok történelmi faszágunk is, meg az hogy hajlamosak vagyunk magunkat mindenkinél jobbnak látni (néha meg mindenkinél rosszabbnak).

Ezen semmi nem fog változtatni lehet a legjobb a dalunk akkor sem fog nyerni és nem is kell ki a szart érdekel ez a közepes popműsor???

Én inkább azt nem értem hogy az ebben a műfajban mindenkinél zseniálisabb brittek miért ezt a mélységesen gyenge fiúcsapatot küldték, ezzel a még a miénknél is szarabb dallal??? (és könyörgöm nincs már vége a fiúcsapatosdinak???)

Komolyan ők adták nekünk a Beatlest, Stonest, Zeppelinn...Dire Straits...Kate Bush...Genesis...Floyd...mi történt velük????

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.15. 13:36:12

@Michael Knight: bár megnézném mondjuk Tolvai Renátát egy magyar-román nyelvű slágerrel ugyanitt :)

kicsijuti 2011.05.15. 13:38:28

Érdekes amikor a nox 12. lett és őket tartották a legnagyobb esélyesnek akkor a jobb oldalon senki sem volt akkora kretén hogy a gyurcsányt hibáztassa...
Ilyenkor elgondolkodom kinél van a kultúr fölény...

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.05.15. 13:38:28

@Modor Tibi: :-D Az mondjuk érdekes lenne :-) Dobogóesélyes?

moesko 2011.05.15. 13:40:13

amúgy valahol titkon reméltem, hogy nyerni nem fogunk, mert félnék most, ha a kezünkbe kerülne a jövő évi rendezés. de azért ja, valami top5 jólesett volna.

jazzcool 2011.05.15. 13:42:56

a francnak kellett politikát belevinni, méghozzá ezerrel. "Wolf Katinak drukkol az egész nemzet" stb.

akkor most Wolf Kati nemzetáruló lett? vagy világméretű, pontosabban Európa méretű összefogás áldozatai lettünk?

nem értek hozzá, de állítólag ugyanezt Zséda sokkal jobban előadta volna. mindegy. becsaptunk magunkat, alaposan:-(

Bambulka 2011.05.15. 13:43:06

Nincs üldözési mániád, tényleg rossz a hírük a magyaroknak külföldön. Abban is igazad van, hogy nem rég óta.

Dig, Lazarus! 2011.05.15. 13:45:00

A nyomorult futballunkra emlékeztet. Ott sem bír várni a politika (egyik sem), hogy legyen valami komolyabb eredmény, és a gyökérségével még az egyébként nem túl rózsás helyzeten is ront. Nem értik meg, attól, hogy sok embert érdekel, még nem kell nemzeti üggyé duzzasztani. itt is hasonló történt, szerintem ...
Van egy tisztességesen kivitelezett, ámde elég jellegtelen, 10-15 évvel ezelőtti modorú (jú-hú-hú-úúú) dalocska, egy akkori popsláger B verziója, amely bejut az Agglomerált Európai Giccsfesztivál döntőjébe. Ez Magyarországon (korábban köztársaságban) épp elég ahhoz, hogy mindenki elveszítse a józan ítélőképességét. Hogy milyen rangja is van valójában ennek a versenynek, milyen előadásmóddal sikeresek általában az ott fellépők, és a hasonló csökötten realista kérdések rögtön gellert kapnak a durungmarketing öngerjesztő lufibalihegésén ...
A PR-stáb kampányt indít, ami önmagában egyáltalán nem hiba, de messze túlértékelik magát a dalt csakúgy, mint a várható sikert, sőt annak jelentőségét. Néhány nap elég, hogy a Kisvuk világraszóló tehetséggé avanzsáljon, aki egy méltó nemzetet fog méltóképpen képviselni (hogy hol is, az már itt a feledés homályába vész). Aztán OV elköveti a Fészbakit (Tényleg, ettől remélt emberközelinek mutatkozni, hogy megszólal az ügyben?), és tetőfokára hág az őrület. A teljesítménykényszeres hipokrita diplomácia (Ne mossuk össze a színes ruhát a fekete-fehérrel!) a maga cizellált, empatikus modorában szerteküldi a nemzeti vágyat a nagyvilágba, gyakorlatilag felszólítva mindenkit az irányított szavazásra. A felmérések is fokozatosan hiperbolikus ívvé fejlesztik a reményeket, amelyek immáron inkább hitvallássá formálódnak. És végül színre lép egy valaha tehetséget mutató, mai jellegtelenségében hasonlóképpen újra felkapott, szigorúan belföldi celeblegény, aki lebírhatatlan önmozgásával, szélütött feltűnési viszketegségével leginkább a Fletóra hajaz, és a minden szempontból világszínvonalúnak értékelt előadót és produkcióját egyenesen a dobogóra esélyesnek tartja ...
Így persze érthető, hogy a valóban gyenge helyezés után fontossá válik a Kirakatfesztivál egyébként diszkusszióra nem különösebben érdemes szavazási rendje, a szintén nem éppen varázslatos azeri pályamű fikázása és egyebek.
És bár látszatra - és jelentőségét tekintve - nem történt más, minthogy egy kulturálisan, diplomáciailag alig értékelhető JÁTÉKban a magyar versenyző produkciója jóval kevésbé tetszett a közönségnek, mint a többi, nehéz nem észrevenni, hogy benne van a diplomáciánk-politikai vezetésünk otrombasága. Is! A szokásos magyar mentalitással és marketingszakmai baklövésekkel kart karba öltve tettek egy legrosszabb esetben is neutrális eredményt kudarccá ...

Azt, hogy Európában mennyire ismert Orbán, nem becsülném alá. Lehet, hogy ez nem volt komoly faktor a szavazáskor, de a (legújabb) rendszerváltás, a soros (Semmiképpen nem György!) elnökség, és a beígért gazdasági csoda nyomán bőven kapott akkora sajtó- és médiafigyelmet Európa-, sőt világszerte, ami miatt nem negligálható teljesen ez a körülmény.

Szóval az első ránézésre nem éppen fontosnak tűnő ügy mégiscsak meglehetősen összetett ... a magam részéről talán egy Szócipelő Peti-féle, frivolan remegő ajkakkal prezentált magyarázat tudná felindultságomat lecsillapítani ...

Robinzon Kurzor 2011.05.15. 13:45:32

Páran úgy látszik, hogy nem akarják érteni: a szimpátia alapon való szavazást diplomáciai eszközökkel nem lehet megnyerni, de az aktuális politikával el lehet veszíteni.

Azerbajdzsán nem azért nyert, mert jók voltak a diplomatái, hanem mert szerethető volt a produkció ÉS érdekes, kuriózum az ország, amihez momentán semmi negatívum nem kapcsolódik az emberek fejében.

Ha Magyarországra is mint szerethető országra fognak tudni gondolni az Eurovízió-dalfesztivál nézői, akkor egy jó (érdekes, szerethető) produkcióval sokkal előrébb fogunk végezni.

Wolf Kati nagyon penge előadó, maga a produkció az első 10-ben mindenképpen benne volt (YouTube-on a második legnépszerűbb) -- ehhez képest a szavazó országok háromnegyedénél mégsem került Magyarország (mert országra szavaztak, ha nem tűnt volna fel) az első 10-be.

Ezen kellene elgondolkodni.

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2011.05.15. 13:58:15

@empatia 13: nagyszerű az elemzésed, biztos ennek is van benne része, de alapvetően szakmai hiba történt és ezt senki nem tagadhatja le a közreműködők közül.

sajnos azonban kihagytad Mátyás királyt, aki miközben a nádorfehérvári hős fia volt, valahogy mégsem a törökök ellen vívott honvédő háborút és erősítette az ország déli részének védelmét, szomszédokat, hanem Bécset ostromolta. és ez a stratégiailag súlyosat tévedő gyermektelen király a legnagyobbunk. milyen lehetett a többi???

az igazi kérdések:

1. miért Kati?? - tudomásul kell venni, hogy a nagyszerű hang nem elég! Kati mutatós, de nem elég szép és nem elég jó csaj, főleg nem az azeri lány már-már luvnyai értelmében. :-)) (na jó, az a csaj azért már túlzás volt...)

2. miért egy nőt??? - minden ilyen szavazós műsorban ELSŐSORBAN a fiatal NŐK szavaznak (amit az X-factor tökéletesen megmutatott!!), nem véletlen, hogy az első három helyezett nagyrészt pasikból állt.

3. miért ez a dal??? - unalmas, nyavalygós dal, amit túl sokan akarnak eladni most a világon! a Katinál egy fokkal jobban éneklő osztrák csajszi is hasonlóval próbálkozott, talán a diplomáciailag ügyesebb munkának köszönhetően :-))) némiképp előrébb végzett, de az osztrákok őt is szép reményekkel küldték Düsseldorfba.

4. miért DJ Dominique? - nem gondolom, hogy egy DJ ért a színpadkép kialakításához, de lehet, hogy az elmúlt években elmerült az ilyesmiben, ám még akkor sem lehet olyan ügyes, mint aki régebb óta csinálja ezt. (bár inkább a kapcsolati tőkéjét kamatoztathatta...)

5. - hány esélyes bukott??? az osztrákok (ugyanúgy, mint mi); az ígéretes francia srác, az Andrea Bocelli epigon, csak sokkal rosszabb hanggal; és bizony az írek is a Lipstick-kel.

összességében az első hat helyezett:
- vagy szerencsésebben összeállított csapattal/előadóval;
- vagy jobb, eredetibb dallal/zenével;
- vagy izgalmasabb színpadtechnikával rendelkezett.

ezt kell elemezni a hozzáértőknek és jövőre olyat indítani, aki nem ennyire átlagos, mint Kati. mert lehet, hogy a diplomácia miatt is lettünk 22-ek, de ha jó a diplomácia, akkor sem valószínű, hogy az első 10-be bekerülhettünk volna. nem hiszem, hogy Azerbajdzsán első helye a diplomácián múlott...

dögölj meg 2011.05.15. 13:58:16

@kíváncsivagyok: Hogy Neked milyen igazad van! Bezzeg amikor a gatyás Kovács Laci
bácsi meg a kis libatolvaj - a táncoslábú
Fletóról már nem is beszélve - ápolták a
jó szomszédságot,még milyen jó eredményeket értünk el!

Jamesboci 2011.05.15. 13:58:16

@Shuvoh Pedersoli: abszolute igazad van. és a lány se szép..:dd

Jamesboci 2011.05.15. 13:58:27

@Robinzon Kurzor: nem volt benne. 22. lett ennyi.
persze a maszopos küldött Ádok sokkal jobb volt..
hagyjuk már ezt a kisszerűséget, kommunisták.

Sokorai_Atala 2011.05.15. 13:59:15

@nomac: és szavaztál valamelyik dalműre?

Jamesboci 2011.05.15. 13:59:15

@Dig, Lazarus!: korrekt.
focink meg sosem lesz, ill. csak akkor, ha lesz 50 milliárdos költségvetésű klub. vagy kettő.

Anti Anyag (törölt) 2011.05.15. 14:05:58

Na igen. Oda kellett volna adni Szegedet a szerbeknek, Miskolcot a szlovákoknak és máris bejut Wolf Kati.

Hol élsz te?

tevevanegypupu 2011.05.15. 14:13:07

Vacak dal, remseges ruha es elkepeszto loknik..joizlesu ember ilyesmire nem szavaz.Semmi koze a politikahoz. Rossz volt es kesz. Egyedul az a hibas aki mindezt kivalasztotta. Hogy aztan Orbanek szurkoltak neki az mar nem tudott sem javitani, sem rontani a helyzeten.

Nemadomfel 2011.05.15. 14:33:30

Kedves blogíró!
Maximálisan egyetértek veled,nekem is a fentiek jutottak eszembe.
Jó volt a dal, Kati kiválóan adta elő.
Az előrejelzések ellenére nagyon elcsodálkoztam a szavazásokon.
Végső konklúzió: nem nagyon csípnek bennünket és erről nem Wolf Kati tehet.

butyko 2011.05.15. 14:33:30

Talán teljesen máshol van a kutya elásva... :
"Akkor indul meg a Shah Deniz gázmező gázának kivitele, ha megépül az új gázvezeték Bakuból Grúzián át a kelet-törökországi Erzerumba. A hír nem szól róla, de ez a vezeték európai, s persze magyar szempontból nagyon fontos lenne. Ez lenne ...a kétforrású Nabucco-vezeték egyik kiinduló ága.

Alijev hangsúlyozta, hogy országa kívánja ellenőrizni a Shah Deniz mező gázának értékesítését. Bár a norvégiai Statoil üzemeltetőként dolgozott az azeri gázellátó vállalatnak, de a helyzet változni fog a miniszter szerint, azaz Azerbajdzsán intézi majd az európai gázeladás egészét. VGO"

mizrolist 2011.05.15. 14:33:31

@Michael Knight: előre bocsátom, hogy nem néztem; de a megjegyzések szerint az élő előadás a döntőben brutálisan gyenge volt (ezt olyanoktól olvastam, akik előzetesen szerették a dalt, és nem magyarok).
Amin érdemes elgondolkodni: a szlovákoknál sem fért be a magyar előadó az első 10-be, pedig ott vannak bőven magyarok is...

lüke 2011.05.15. 14:33:31

nem enyhe teljes
szerintem meg Stefan Raab műve, aki a szarból is aranyat csinál
persze a tudatlanság..........

www.youtube.com/watch?v=tGnOsbPL5Bw

2011.05.15. 14:33:31

@Sokorai_Atala: Szeretném kérdezni, amikor belgák voltak a soros elnökök, akkor ki olvasott el egy cikket is a belga belpolitikáról, főleg a dalfesztiválra szavazók közül, úgy generálisan.

Ez a dolog nem így működik.
Az átlag Angol semmi információval nem rendelkezik Magyarországról(földrajzilag), de a rádió-tv híradásait hallgatja. Ugyanis nem süket, csak hülye. És véleményt alkot.
Kérdések: tényleg onnan jöttél? Ti ellenünk harcoltatok a II. -ban!
- diktátor ül nálatok a trónon?
- miért nem érted a lengyelt? hát nem vagytok rokonnép?
- fasiszta a miniszterelnökötök?

SZERINTED FOG RÁNK SZAVAZNI?
Szerinted a politikának, mint országimázsnak nincs szerepe ebben a sötétségben?

2011.05.15. 14:33:31

@Robinzon Kurzor: Páran úgy látszik, hogy nem akarják érteni: a szimpátia alapon való szavazást diplomáciai eszközökkel nem lehet megnyerni, de az aktuális politikával el lehet veszíteni.

Ez az! Ennyi és nem több.

bonsay 2011.05.15. 14:33:32

Ennyi hülyeséget már rég nem olvastam!
Amit le lehet vonni belőle,ha leszerepelünk akkor a kormány hibája,de ha Fradi kézilabda csapata KEK döntőt nyer, az meg az ellenzék sikere.Mennyi szánalmas ember.....

Dig, Lazarus! 2011.05.15. 14:33:32

Kükönben arra tippelek, azért nyert a zeri, mert a köv. helyszín volt már levajazva (Jön majd onnan vmi feka lötty EU-ba a közeljövőben? Déli? Áram? Lat. Na, bukó?) ...

Egyébként meg, ha sokat boncolgattyuk, eszembe jut még a Kovácsistván boxutcoló esete a gaucsóval, és télleg fölfordul a gyomrom ...

intruderjani 2011.05.15. 14:33:32

Szar kommunista vagy májkel. Most éppen rossz idő van odakinnt. Ez az orbán műve, de ha a kúrcsányfletó lenne hatalmon, akkor még az idő is szép, napos lenne hétvégenként...

crazyfish 2011.05.15. 14:33:32

Az a baj, h WK a 280ik Celion Dion klón v Marie Carey klón...egy 12 egy tucat dallal egy kőkorszaki fesztiválon...

Király Lindának is azt mondták Amerikába, szép a hangod, kösz, de már van egy Carey-nk...elég is egy jó időre..

A szimpátia szavazások meg úgy alakultak ahogy eddig mindig...nincs nagy meglepi...

Rwindx 2011.05.15. 15:01:33

"Lehet, hogy az enyhe paranoia jele"

kissé alulértékeled azt amit művelsz, ne légy ilyen szerény...

drazse 2011.05.15. 15:11:12

en magam kulfoldon elek, ferjem sem magyar. Kivulallokent, illetve az itteni barataink egybehangzo velemenye is alatamasztja, hogy a cikkironak alapvetoen igaza van. Az aktualpolitika (is) erosen befolyasolja a szavazas menetet - hiszen vegsosoron mar evek ota a dalfesztivalt szimpatiaszavazas zarja.

apose 2011.05.15. 15:11:13

@salamander: Igazán a szívemből szóltál!
Akár én is írhattam volna.
Gratula!!!!!!

gyilkos fűegér 2011.05.15. 15:11:13

Nem ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚR miatt lettünk 22-dikek, hanem a ZELMÚLTNYOLCÉV miatt. Igazából tökutolsónak kellett volna lennünk a ZELMÚLTNYOLCÉV miatt de ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚR felszopott minket 22-diknek.
Végül azért lett Svájc utolsó, mert ők most sincsenek szopóágon Európában, meg nem is lesznek, pedig mindenki más igen, vagyis nyilvánvalóan a kurva anyjukat. De most kibasztunk velük.

\\\'tor 2011.05.15. 15:11:13

Kedves Michael!

Ennél nagyobb hülyeséget még nem hallottam, talán valamelyik MSZP-s szóvivő képes lenne ekkora marhaságot leírni.
Igen, kevés barátunk van. Nincs rokon nyelvet beszélő rokon országunk. A szomszédaink többségi lakói történelmi okok miatt nem szeretnek minket. Ez már csak így van kb. 1000 éve, és még így is marad egy darabig. De, hogy erről Orbán Viktor tehet, ez még Te sem gondolod komolyan.
Az meg nagy büdös európai eszmét minősíti, ahogy szavaztak az egyes országok. Ennek semmi köze nem volt a dalokhoz.
Tény, hogy Kati dala ott volt a legjobbak között.

lolperec 2011.05.15. 15:11:13

watöbáutmáj.. points XD
pedig akkora ló feje van mint Sarah Jessica Parkernek, Izrael igazán felpontozhatta volna ^^

amúgy nem tudom miért kell ekkora köröket futni egy ilyen bohócprogram körül.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.05.15. 15:11:13

Rákay Kálmán elvtársnak ez nem arculcsapás, hiszen így jövőre Azerbajdzsánba utazhatnak közpénzen.

Dendrobatidae 2011.05.15. 15:11:14

Ezt a szart, Orbánmonnyonle bazzeg!
Azért maradjunk már a realitások talaján.
1) Először is, aki ilyen Győzikeshow szintű szarokon felizgul, szavaz, az egy idióta debil.
2) Ki nem szarja le azt is ha utálnak minket? Az amcsikat is utálja mindenki, mégis jól elvannak.

Az meg tényleg a világ vicce volt, ahogy itthon már előre eldöntötték, hogy Wolf Kati első lesz... Mint a fociban. "Na most összeállt a válogatott, megmutatják végre a fiúk"... aztán nem mutatják meg. Negyven éve nem mutatják meg.

Nyugigumi 2011.05.15. 15:11:14

Hülye vagy Májkl Nájt, ülj be KITT-be és hívd Devon-t, hogy világosítson fel...

gabi999 2011.05.15. 15:11:14

@a-kis-herceg: HÉ ! Én is ennek a nemzetnek tagja vagyok,bogaram .Ha te ugy gondolod , hogy balf@sz és p@raszt vagy , hát szíved joga. De TE , ENGEM és kb 10 M polgártársadat ne minősits , ha megkérhetlek.
Sajnálatos módon a következő sorral viszont egyet kell értenem .

Tedat 2011.05.15. 15:11:15

A poszt szerzôjének mindenrôl AZ jut eszébe.. Részvétem.

bonsay 2011.05.15. 15:11:15

Először nem jelent meg azért küldtem kétszer.

ca2 2011.05.15. 15:11:15

@Könnyen elkaptuk, uram!: és gondolom az azerikeről meg csak csupa szépet és jót hall, azokra meg azért szavaz...

mendson 2011.05.15. 15:11:15

Igaza van a blog szerzőjének.Magyarországnak stichje van odaki.Amiket a kormány az elmult egy évben csinált az kifejezetten rémületes az eus országok számára.Na és épp ezért már kis picsányi (egy-két ezres példányszámú) helyi lapok is irogattak hazánkról és nem éppen hizelgően.Következmény, hogy egészen marginális helyeken is témává váltunk és ezért ugy jártunk, mint Wagner és Bayreuth.A háború után még évekig megbélyegzett volt a zeneszerző pedig Hitler idején már nem is élt.Valaki itt Kossuthot említette.Jó a példa.48-49 után hazánknak igen jó hire volt a világban.Kossuth az elsö külföldiként szólhatott a Washingtoni Capitoliumban,Londonban a vállukon vitték a lekes emberek.Nos ezek után olyan 70 évvel nem lehetett találni a nyugati hatalmak közt egy államférfit aki szót emelt volna hazánk érdekében, mert olyan hihetetlen módon lerontottuk országimázsunkat a nemzetíségekkel kapcsolatos bánásmóddal és más dolgokkal.Ady már 1906-ban a Nyugatban ostorozta azt a vezető politikai mentalítást aminek a következménye Triannon lett.Na és már akkor is ugy irogattak a kormányhü lapok mint most.Ne szóljon be a nyugat (söt egy nobel dijas iró) mi jobban tudjuk.

tlvajferi 2011.05.15. 15:11:16

má megint a zorbána hibás
:-)
azért jó lenne már tudomásul venni, hogy hiába kampányolt akkoriban (2004) az maszop-szadesz boli libsi rablóbanda, hogy igyekezzünk az unióba, mert annyira jó lesz
1 magyar szavazat ellenében mindig ott van 7 szomszédunk szavazata, akik szívből utálnak minket :-))))))))

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2011.05.15. 15:11:16

mondjuk van egy Vastag Csabánk és egy Tolvai Renátánk, akik - a szavazások alapján - az ország kedvencei.

meg tudja valaki ésszerűen indokolni, miért Katinak kellett mennie????????????

morbiczer 2011.05.15. 15:11:16

Azért vicces, hogy 45 induló között a 22. helyen végzett, és itt egyesek nemzethalált vizionálnak már emiatt.

Már miért kellene összeesküvés-elméletet látni abban, hogy az országok kétharmada egy pontot sem adott? 25 döntős volt, minden ország 10 országot pontozhatott, hát így sokan semmit sem kaptak egyes országoktól.

Komolyan hihetetlen, hogy egyesek mennyire el vannak szállva.

ca2 2011.05.15. 15:11:16

"Szó mi szó, nem volt jó érzés azt látni, hogy mennyire - már-már tüntetően - nem szavaznak a magyarokra az európai államok. Nem tudom, hogy ez a médiatörvénynek, a kettős állampolgárságról szóló törvénynek, az új alkotmánynak vagy Orbán Viktor emlékezetes európai parlamenti szereplésének tudható-e be"

Hát ez velős...
Akkor ezek szerint Azerbajdzsán lehet Európa legfejlettebb demokráciája, hiszen ha minket a "súlyos demokrácia deficit" miatt nem szeretnek akkor gondolom az azeriket meg az ellenkezője miatt nagyon szeretik...

bonsay 2011.05.15. 15:11:16

Ennyi hülyeséget már rég nem olvastam!
Sikerült leszűrnöm ha valahol kudarc van akkor a kormány hibája, de ha siker van az meg az ellenzéké.A mai FTC KEK győzelme is fecóék diadala.Ezek után két kérdésem marad, amíg a a komcsik voltak hatalmon hány sikert értük el eurovíziós dalfesztiválon, a másik az utolsó olimpiai leszerepelésünkért is az ellenzék volt a hibás?

lechat1 2011.05.15. 15:12:45

Tanulság 1: szeresd a szomszédod!
Tanulság 2: Wolf Kati nem egy csúcs énekes

pluto111 2011.05.15. 15:15:09

Cikkíró sok kattintásra hajt, és el is érte a célját (butaság az egész).
Az hogy ki hajlandó szavazni az meghatározza a végeredményt (butuska fruskák leginkább).

Ami hibát elkövet az ország az az hogy nem magyarul énekelnek az aktuális résztvevők (vagy csak részben). Ha nem nyernék az sem baj, de legalább nem sorolnák be az unalmas kategóriába.

Ver Sacrum 2011.05.15. 15:15:09

@crazyfish: ja, bár a többi versenyző is mind másnak akart akart látszani maga helyett. Volt Take That-klón, Andrea Bocelli-klón stb. A legprofibb talán a német csaj volt, kár, hogy a színpadképét a Lady Gagától lopták. Hiába no, Európa a kultúra utolsó bástyája e bolygón.

Reterro 2011.05.15. 15:16:22

Mindenképp az első 5-be kellett volna lennie a számnak, a popzene szempontjából pedig svéd győzelem lett volna az elvárható. Az olasz zenész nem erre az eseményre lett volna ideális, de mégis második lett, szóval tényleg nem értem miről is szólt az egész.

Bloodscalp 2011.05.15. 15:27:10

@Michael Knight: elég nagy barom állat vagy hogy lejárató konteókat gyártasz, ahelyett hogy konkrétan megnézted volna pontosan mi alapján rangsoroltak? sms szavazatok száma vagy mi? mert akkor mi a fasznak számít a diplomácia?

1, Kedves Vezetőnk valóban elszúrta szokás szerint hogy elkezdték hypeolni szegényt, ezért most megy a kollektív letargia, hogy a kontinens nem szeret minket...

2, tényleg kicsit limonádé ízű a dal...semmi extra, szegénynek meg elég farkas feje is van:)
dehát ami magyar azt kötelező szeretni mostanában...

TheSlaydo 2011.05.15. 15:28:51

Igazából az egész nem izgat, de nőt küldtünk amikor 95%-ban nők szavaznak, nem is szép csajt amikor az első benyomás 90%-ban eldönt mindent, diplomáciánk 0, Orbán rendszer hírhedt egész Európában, magyarul énekelt (ami bármilyen közel áll a szívünkhöz egy monoton, dallamtalan nyelv és még véletlenül se ért senki egy szót sem belőle), a dal fantáziátlan nyál csak az énekesnő jó hangja vitte a hátán. Miért csodálkoztunk?

gyilkos fűegér 2011.05.15. 15:28:52

Küldtük volna inkább a Péterfy Borit.

a-kis-herceg 2011.05.15. 15:28:52

@gabi999: akkor pontosítok

9,5 millió, de abból is 1,2 milla cigó, azaz sápadtarcú paraszt 8,3 millió...

mi választottuk meg őket, mi hagyjuk... mi akarjuk. áldozat típus a magyar... nem szégyen, nehéz múlt öröksége...

a (retrokommunista) feudalizmushoz nem elég sok kiskirály. nagy tömegben "vezethető", alázható parasztok is kellenek...

bár ezt lézer S8 jani úgy fogalmazta meg: mindenki annyit ér amennyit összelopott , khm bocs, amennyit összespórolt munkából

Atisz 2011.05.15. 15:28:52

Azta mennyi magyargyűlölő :)

Kerek Ferkó 2011.05.15. 15:28:52

Az mszp-szdsz idejében taroltunk ezen a valamin gondolom.Valami hozzáértő segíthetne.

A dzsobbik nem vaót' hibás?Csak a zorbáni diktatúra?

Össze vagyok zavarodva.

Kerek Ferkó 2011.05.15. 15:28:52

"Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg."

Ó, éljen szólásszabadság, free kolbász for bakáccs!Nó parazsat!

ob.szerver 2011.05.15. 15:44:38

Anélkül, hogy túldimenzionálnánk a politika szerepét az ügyben (hiszen a választott dal nyivánvalóan tévedés volt erre az alkalomra), nem lehet nem észrevenni, hogy mennyire nem vagyunk rokonszenves nép senki számára (kivétel a finnek, de a történelmi múlt alapján és 1500 km távolságból bárki lehet rokonszenves). Néhány elmaradt pontban és egy valamivel jobb helyezés el nem érésében azonban biztosan ott van az, hogy Orbán Európa lenézett, megvetett és kiközösített embere, és ez rávetül az egész országra.

Grafter · http://grafter.blog.hu 2011.05.15. 15:46:20

Azok után, hogy mindenki képes volt megoldani a háttér díszkivilágítását a bejelentkezéskor (lásd Novodomszky Éva eredményolvasása), csak mi nem... no komment az eredményhez.
grafter.blog.hu/2011/05/15/sotet_orszagimazs

BlogMeister 2011.05.15. 15:47:30

Mondjuk nem tetszett a szavazóknak Wolf Kati éneke és még a magyar politika sem. Tehát már nagyon utálják a magyar politikát ráadásul az ének is szar volt így aztán berakták a 22.helyre.

Pionír 2011.05.15. 15:48:47

Na de most komolyan. Van valaki aki az aktuálpolitikát okolja emiatt? Akkor ott valami nagyon nagy gond van. Azerbajdzsánnak mennyivel jobb a híre mint nekünk (egyébként hol Európa Azerbajdzsán)?

nagyon gromek 2011.05.15. 15:59:35

nálam ott dőlnek meg az ilyen elméletek, hogy a bosnyákok pl simán szavaztak a szerbekre, pedig nem sok okuk van rá, hogy szeressék őket.

különben a szomszédos országok támogatása még bőven kevés a győzelemhez. kivételek ez alól a szovjet utódállamok, akikben még akkor is van valami összetartás, ha nem közvetlen szomszédok. ez szépen le is jött tegnap, gyakorlatilag egymásra szavazgattak (az oroszokra nem meglepő módon nem) és voltak olyan sokan, hogy jelentős előnyhöz tudtak juttatni egyet.
ezzel együtt számomra megmagyarázhatatlan a sok szavazat azerbajdzsánra. annyira unalmas, semmilyen volt a daluk, hogy ha 100 évig élek, sem fogom megérteni miért kaptak ennyi pontot.
Wolf Katinak a mezőnyt tekintve, simán az első 10-ben kellett volna végeznie.

brummnarcisz 2011.05.15. 16:02:15

szánalmasok vagytok ezzel a mindenért orbánék a felelősek fosságaitokkal, biztosan nem fogok utánanézni, hogy ezeken a "fesztiválokon" eddig hányadik helyezést értek el magyarok de gondolom nem a 22. a legrosszabb az elmúlt 10 évben. akkor is írtatok egy ilyen fos bejegyzést mint ez itt? az is érdekes, hogy az index-en egyik nap még fikázták a dalt és azt, hogy orbán drukkol neki valami blogon, aztán hirtelen rájöttetek, hogy sokkal többet ki lehet hozni belőle ha nem mentek szembe azzal, hogy népszerű a dal, így hirtelen hú de kafa kis dallá változott és akkor lehet gyártani mellé egy ilyen iszonyat ostoba elméletet. mennyi pénzt kaptál ezért a szarságért? szégyelld magad te kis féreg.

vakablak 2011.05.15. 16:02:15

Az ilyen dalfesztiválos, országok közötti szavazások az össztetszésen alapulnak, aminek csak egy része az adott produkció milyensége. Egy másik rész pedig az adott korszellemtől és az egyes országok aktuális megítélésétől függően az általános kulturális-politikai vonzalom, ami az előadótól és teljesítményétől független. Különösen népszerű országok a produkciótól függetlenül eleve jobb pontszámra számíthatnak, különösen ellenszenves országok értelemszerűen gyengébbre.

Magyarországon van egy olyan mítosz, hogy bennünket az egész világ imád, kivéve a környező országokat, akik amúgy köcsögök mind és egyáltalán nincs igazuk, mert mi amúgy totálisan űberfrankók vagyunk, akármennyire is nehezükre esik nekik ezt elismerni.

A valóság ezzel szemben az, hogy korunkban Mo. egy kulturálisan és politikailag teljesen jelentéktelen ország, melyet a jelenkori extrém nacionalizmus és voluntarizmus megjelenése előtt mérsékelt, megelőlegezett szimpátiával ítélt meg a világnak az a fele, amelyik egyáltalán tudta, hogy létezünk. Mo. nagyjából a rendszerváltás óta gusztustalan, ingerkedő, kivagyi, izgága, a környező országokkal ki- és megbékélni képtelen államként szerzett nevet magának, ezért a szimpátia irántunk elenyészett, a környező országokban pedig rendre manifeszt utálatba csapott át.

És még csak itt jött Orbán a maga voluntarista, autokrata, képzelt konzervatív autokráciájával, a mindenkit kioktató nagypofájúságával. A külföld azt látja, hogy ez a pojáca 2/3-ot kapott egy legitimnek tekintett o.gy. választáson, logikus tehát a következtetés, hogy a magyarok nem csak hogy pont ilyen vezetőt érdemelnek, de pont olyanok is, mint lelkesen és nagy többséggel megválasztott vezetőjük.

Ugyan mitől lenne ez bárkinek rokonszenves?

Amúgy meg Mo. lakossága úgy tesz, mintha nem is ott lenne, ahol van, hanem valahol a mennyekben vagy egy távoli bolygón. Mindenki tartson gyorsan önvizsgálatot magában, hogy a környező hét ország nyelvén (Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria) hány darab értelmes mondatot tudna elmondani vagy akár csak megérteni, továbbá hogy meg tudna-e nevezni országonként egy-egy költőt, írót és popzenészt. Na ugye. Úgy élünk mi itt, hogy mi is szarunk mindenkire.

borúlátó 2011.05.15. 16:02:17

A szám nem volt túl jó. 45-ből 22.teljesen reális. De....végig néztem a szavazást, és nagyon rossz volt. a skandinávok egymásra szavaztak, a balkán utódállamok egymásra szavaztak, a szovjet utódállamok egymásra szavaztak, csak ránk nem szavazott senki.
Ez még csak hagyján, de ez lesz a helyzet akkor is, ha beüt a krach. Ha a kockázatos piac nem finanszíroz minket, mi senkitől nem fogunk segítséget kapni, nem beszélve a legközelebbi EU-s pénzosztásról. És erről már a politika tehet.

nagyon gromek 2011.05.15. 16:02:17

@TheSlaydo: nem mintha számítana, de angolul énekelt. a dal középrészét hagyták csak meg magyarul, ami szerintem még érdekesség is lehetett volna.

ob.szerver 2011.05.15. 16:02:40

@Pionír:
Azerbajdzsánnak nincs híre. Nekünk van. Azerbajdzsánra leszavaztak a szomszéd (értsd: volt FÁK) országok. Ránk nem. A dalfesztivál mint zenei rendezvény önmagában teljesen érdektelen. A szavazatokban megnyilvánuló nemzeti rokonszenvek kifejeződése viszont nem az.

brummnarcisz 2011.05.15. 16:05:41

haha, gondoltam, hogy nem megy át a kommenetem pedig gondolom te is a sajtószabadság nagy bajnoka vagy..

brummnarcisz 2011.05.15. 16:08:15

látom mégis kiment, így a 2.ért elnézést kérem. gondolom arra nem kapunk választ, hogy egy ilyen cikkért mennyi pénz jár?

igényes 2011.05.15. 16:14:00

Erre is felhívnám figyelmed Michael!

Orbán Viktor miniszterelnök felkérése alapján a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától levelet kaptunk, szám szerint 4 levelet, ennyi a választásra jogosult a családban. Vonalkódunk 2-2db.

A "Hallgassuk meg egymást" válasz kérdőíven szerepel a nevem, lakcímem, -aláírásom, e-mail címem,ha közlöm-és szerepel két darab vonalkód, mely szkennelve a kérdésekkel együtt kiválóan alkalmas az összes magyar választó szimpátiájának azonosítására, feltérképezésére. Szerintem azonnal le kellene állíttatni ezt a célzott Fidesz adatgyűjtést. Vajon az adatvédelmi biztos úr tesz ennek érdekében valamit, hiszen Ő is megkapta a gyalázatos orbáni levelet és kérdőívet. Dr. Jóri András Adatvédelmi Biztos Irodája 1051 Budapest, Nádor u. 22.Postacím: 1387 Budapest Pf. 40
Telefon: (+36 1) 475 7186, 475 7100 (9-15 óra között) Telefax: (+36 1) 269 3541 E-mail: adatved@obh.hut

A kérdőív alapján Orbán tudomására jut:

1. Válaszommal megtisztelem, és egyetértek.
2. Válaszommal nem tisztelem meg, tehát ellenség vagyok.
3. Válaszomat megkapja, de az tiszteletlen, tehát ellenség vagyok.
4. Válaszom alapján tudja, mely választókerületben ki szimpatizál vele.
5. Válaszom alapján tudja, mely választókerületben ki nem szimpatizál vele.
6. Közpénzen elektronikus címeket gyűjt, mely alapján a Fidesz szimpatizánsok könnyen elérhetők, e-mail cím alapján az Internetről egy sor információ leszedhető, mely bővebb képet mutathat a választóról..
7. A kérdőív alapján számmal láttak el engem és családomat, melyhez nem járultam hozzá. Egy általam nem engedélyezett nyilvántartásba kerülnek adataim, miszerint, ha nem válaszolok, akkor is a feldolgozást követően ott az adat rólam: "válasz nem érkezett"
8. Zaklatásnak veszem a levelet, melyet részemre megküldtek.
9. Aláírásom újabb azonosításra szolgál.
10. Bitang módon a kérdések után jön egy figyelemelterelő kép, és alatta nagyítóval olvasható apró betűs rész, miszerint aláírásom azt jelenti, hogy adataimat használhatja a bűnszövetkezet, és hozzájárulok a további pénzköltéseikhez, családunk zaklatásához.
11. Nem emlékszem, hogy adtam volna felhatalmazást a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának, hogy miniszterelnöki döntésképtelenség esetén egyáltalán adataimat kiadhatják-e, felhasználhatják-e, vonalkóddal lássanak el, mint egy terméket.
12. A miniszterelnöknek nem feladata az állampolgárral történő levelezés. Orbán túllépte feladatkörét. Orbán felelőtlenül kidobálja a pénzünket az ablakon.
13. A balga miniszterelnök természetesen küldi a nem megfelelő válaszborítékot is, melybe a kérdőív persze eredeti formájában nem fér el, csak igénytelen módon összehajtva. A Borítékon csak úgy lazán "Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke Budapest 1848" van feltüntetve címzettként.
14. Ajánlanám Orbán figyelmébe, hogy tanulmányozza az általános iskolában oktatott postai levelezést!
Feladó:Neve, címe, irányítószám
Címzett:Neve, címe, írányítószám. Nem elég, hogy Nábob Viktor Magyarország focistája 1222

Egyébként a miniszterelnök feladat- és hatásköre:
A miniszterelnök feladatai egyrészt az Alkotmányból, másrészt egyéb jogszabályokból vezethetők le:
1. javaslatára nevezi ki és menti fel a köztársasági elnök a minisztereket, ennek megfelelően a kormány csak akkor tekinthető megalakultnak, miután tagjait megválasztották;
2. vezeti a Kormány üléseit;
3. a kormány által hozott rendeleteket és határozatokat aláírja, biztosítja azok végrehajtását;
4. Az Országgyűlés elé terjeszti a kormány programját és a kormány munkájáról készített beszámolót;
5. a Honvédelmi Tanács tagja;
6. gyakorolja a munkáltatói jogokat a miniszterek tekintetében.

Dr. Verőköltő 2011.05.15. 16:14:00

Lehet mindenfélét mondani, de Michaelnek igaza van! Utálják a pofánkat és ez hamar nem is fog változni!!!

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.05.15. 16:14:00

@brummnarcisz: a piszkos anyagiak tekintetében kérlek, olvasd el a május 8-i posztomat.

Charlie100 2011.05.15. 16:14:00

Azerbajdzsán egyértelmű: oroszok és az Eu között ezért megy a nagy harc. Mindkét áramlat onnan hozná a gázt, kőolajat. Jelenleg őket akarja mindenki nagyon jó barátnak.
A 4-5. Szavazás után kezdett leesni, hogy mit keresnek itt az Azeriek. "Szép gesztus" az Eu - tól, biztos lesz hozadéka. Mi is imádnánk itt mindenkit ha mi nyernénk.
Wolf Kati meg azért lett 22-ik, mert Magyarországot ennyire bírják az Eu- ban. És nem O.V.meg Gyurcsány miatt, hanem mert évtizedek alatt ezt a helyet tudtuk magunknak
kivívni!

MACISAJT 2011.05.15. 16:14:00

Most őszintén: mit lehet mondani
egy olyanról, akinek egy Euróvizíós
verseny kapcsán is..Orbán Viktor jut az eszébe?:D
(Ráadásul még blogot is ír erről, amit a hasonszőrüek az Index címlapjára is kiraknak).

U.I.Ezek szerint elhisszük hogy a felvidéki magyarok sem szavaztak, Szlovákiától ugyanis Wolf nulla pontot kapott...
Hogy ezt hogy csinálták, na ez tényleg megérne egy posztot..(no nem itt).

szaszni 2011.05.15. 16:14:23

Most egyébként arra válaszoljon valaki/akárki/bárki, hogy ha nyert is volna Wolf Kati, akkor mi lett volna? Lett volna egy befutott pop előadónk? Ki nem szarja le a világ popkultúrájában, hogy ki nyerte ezt a giccsparádét? Az internetnek köszönhetően egy olyan patkány is lenyomja Wolf Katit, mint Rebecca Black. Most arra hajtunk, hogy a szart beelőzzük? Miért kell ez nekünk?

ob.szerver 2011.05.15. 16:18:19

@vakablak:
Tökéletesen foglaltad össze, gratula.

Visegrádi 2011.05.15. 16:19:08

nem is kellene az egész csillivilli éneklős műsor, elég lenne egy táblázat, hogy melyik nemzetnek ki hány pontot ad.
Akkor lehetne megírni ezt a posztot. Így most kicsit röhejes.

rajaram 2011.05.15. 16:41:11

Ungarn. Kati Wolf: What About My Dreams. Die Jennifer Rush der Puszta, die CSD-Krachernummer des Abends. Muss leider aus politischen Gründen abgelehnt werden: Sie ist eine von Gnaden Viktor Orbáns!

www.taz.de/1/archiv/digitaz/artikel/?ressort=tz&dig=2011%2F05%2F14%2Fa0199&cHash=9982e1495e

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2011.05.15. 16:41:11

Kegyetlenül rossz érzés volt látni, hogy ennyire nem szavaztak ránk Magyarokra. Kati megérdemelte volna! Viszont Finnországban megint kellemesen csalódtam, ők nagyon szeretnek minket!
Kati dala a top5-ben volt, ez egészen biztos!

ET-nick 2011.05.15. 16:41:11

Ki tudja ki a miniszterelnök az alábbi országokban és mit művel?

- Azerbajdzsán (nyertes)
- Moldova
- Észtország
- Litvánia
- San Marino
- Grúzia
- Dánia
- Ausztria (sógor és szomszéd)
- Finnország (nagy testvér 12 ponttal)
- stb.

Vajon hány részvevő ország lakói tudhatják, hogy ki a miniszterelnök Magyarországon és mit művel (még az elődöntő nélkül döntőbe jutott nagy országok lakói körében is: britek, franciák, németek, olaszok és spanyolok)? Nagyjából annyian lehetnek, ahányan mi tudjuk, hogy hogyan is hívják a litván vagy moldován vagy épp San Marino-i miniszterelnököt és mennyire jó vagy rossz döntései vannak.

empatia 13 2011.05.15. 16:41:11

Szenvedély S Mátyás király, meg még sok mindenki kimaradt, még így is túltengtem. Nekem Wolf K. jelenség,egy példa arra,hogy nemzeti sorskérdést csinálunk, egy C kategóriás eseményből, ráaggatunk Dalra és előadójára mindent, a Népet, meg a Nagy Győzelem lehetőségével kábítjuk.
Most, hogy nem sikerült, ezen ne csodálkozzunk, hiszen minden közepes volt, kv. az évezredes tény, hogy kutyának se vagyunk fontosak, már talán a szomszédoknak sem, akik kifejezetten utálnak minket.
Most persze bűnbakot fogunk keresni, bent is kint is. Mire kifáradtunk ebben, jön Overdose a Csodaló, és nép- nemzeti játék, kezdődik elölről Ady szavaival élve "felhorgadás"!
Vastag tíz éve van a szakmában, jó szerepeket játszott pl.Veszprémben, oszt véletlenül senki sem fedezte fel. Most lelkiekben is elhízva, járja országot 8 dallal,amiben olyan is van, ami nem hamis.A szép arcú ifjú hölgy Renáta, meg olyan fokon unalmas előadó, hogy ezt fiatalsága se tudja ellensúlyozni. Egy menő rendezvényen, láttam, hogy a harmadik száma közben,már csapatostul vonultak ki a teremből a részt vevők.
Egy, gyerek egy kutya, vagy ha véletlenül találunk majd egy fiatal,angolul tudó aranytorkú, énekes EGYÉNISÉGET,egy ütős számot, na akkor a dolgot helyén kezelve érdemes indulni.
Ha találunk egy olyan extra énekest, mint tabáni István, aki már éneklése első percében,hangjával egyéniségével úgy ragadta magával a közönséget, hogy onnantól kezdve, már nem volt kétséges ki a győztes, na akkor azt el lehet indítani. Félreértés ne essék szerintem Tabáni, bár ma is minden stílusban, és minden korosztálynál kedvelt, és platina lemezekkel,új díjakkal rendelkezik, az EU-s hacacáréra teljesen alkalmatlan,nem is vágyik oda!
Egy másik arca,ahol fiatalok csápolnak neki piszkosul: www.youtube.com/watch?v=narxHXPQLhc

brummnarcisz 2011.05.15. 16:41:11

@Michael Knight: Hát ebben sem találtam választ a kérdésre. Én azt kérdeztem mennyi jár egy ilyen béna cikkért erre elirányítasz egy méghülyébbre..ugyanannyit kaptál érte mint azért?
Mielőtt félre értenél én nem kedvelem ezt a Celin Dion-os szart sem, sem Orbánt, de leginkább az ilyen "Járassuk le az országot, mert az MENŐ" hozzáállású kis barmokat nem mint te.
Szóval mennyit?

Pierr Kardán 2011.05.15. 16:45:12

Az senkinek se jut az eszébe, hogy azért lett Farkas Kati dala a 22. a 25 indulóból, mert nem volt eléggé dallamos, nem volt eléggé jól előadva, az énekesnő piszkafa formára volt aszalva, annyit mozgott a színpadon, mint Gábor Zsazsa (vagyis semmit), szóval röviden összefoglalva vacak volt.

Könnyebb a 'Zorbánt hibáztatni, meg összeesküvést emlegetni (lám, még a bratanki lengyelek se szavaztak ránk), a német sajtót hibáztatni, meg Michael Knight-ot hibáztatni...

De azt bevallani, hogy ez szar volt, az nem megy :-(((

a-kis-herceg 2011.05.15. 16:49:20

ez van amikor egy kézben összpontosul MINDEN HATALOM...

ki a felelős? CSAK-A-FIDES

nem kellett volna ledarálni a civileket és a szakmákat

berne 2011.05.15. 16:57:59

Az nem lehet, hogy "túlsajtózták" itthon?
Emögött plitikai okokat keresni sületlenség és tipikus magyar reakció!
Az nem lehet, hogy csak egyszerűen nem tetszett másoknak?
A média és a promózók túl nagy várakozást gerjesztettek, és most meg nagy a csalódottság és megy a magyarázkodás, másra mutaogatás.
Ne gondoljuk már, hogy európa összefogott a magyar nemzet ellen, csak mert nem nyert ez az egyébként sem kiemelkedő szám? Ember nem 2.lett, hanem 22. 25-ből Ezek szerint egész Európa ellenünk van?

ET-nick 2011.05.15. 17:04:15

Nem 25-ből 22., hanem 43 országból 22. lett. Vagyis a középmezőnyben végzett. Ez teljesen reális diplomáciailag. Mégis mit képzelünk mi magunkról?

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.05.15. 17:04:22

@rajaram: Van sok igazság benne, nekem elsőre egy Giorgio Moroder - Jennifer Rush-körből kikerült förmedvénynek jött le a magyar versenydal. Jobb dalt kellett volna írni! Ennyi!

u4hgn 2011.05.15. 17:08:54

A mumus.info-n található egy lehetséges válasz pár pont elvesztésére. Állítólag, más, ideiglenesen romániához tartozó területekről is "akadozott" a szavazás. Mondjuk vicces vérkomoly dolgot csinálni egy szavazgatós hülyeségből. Arról mikor lesz cikk, hogy kinek az apukája erősebb?

Link Elek 2011.05.15. 17:08:55

szerintem csak arrol van szo, hogy kbasz szar volt a szam es az eloadas is.
nincs itt semmi politika

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.05.15. 17:08:55

Wolf Kati kíváló hangtechnikával rendelkező nő, tud énekelni, de nem művész... Túl sok benne a gátlás, sikerorientált, nagyok magával szemben az elvárásai... nem tud felszabadult lenni, és élvezni azt amit csinál...

A művész nem tökéleteset alkot, hanem olyat, ami szórakoztatja az embereket...

A másik a zene az nagyon tréé volt, ilyen dobgépes igénytelen tréé zenével én már a döntőbe sem engedtem volna..

Nem igaz, hogy nem lett volna egy dobos aki ledobolja... Még az a szerencse, hogy valamelyest visszavettek a zene hangerejéből a versenyre...

midnight coder 2011.05.15. 17:08:56

Szerintem is erősen túl van lihegve a dolog. Ki a fenét érdekel hogy az euróvíziós zajfesztiválon Gipsz Juliska a 11 vagy a 22 vagy a 33 helyet éri el ? Tavaj ki lett az első ? Vagy a harmadik ? Vagy a tizedik ? Ez az izé utoljára az Abbáék idejében lehetett érdekes bárkinek is.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2011.05.15. 17:08:56

@Pierr Kardán: Hiányzott az átütő dinamizmus, kétségtelen! De Kati alakjával semmi gond sincsen!

samot 2011.05.15. 17:08:56

Remélem levonta mindenki a tanulsàgot!Minek kell ez a bohockodàs!Ez csak azt mutatta meg,hogy ki-kivel klikkesedik!Müvészeti értéke majdnem a nullàval egyenlö az egésznek!Ugy,ahogy volt egy nivo nélküli giccs volt az egész!Még a németek probàltàk a szervezéssel egy kicsit felhozni,de nem sok sikerrel!Mert ezt a jo szervezés se tudta megmenteni!

is 2011.05.15. 17:11:39

@bonsay: nem, nem. ha valami jó, akkor Orbán Viktor személyes sikere, és mindenki hálás neki. ha nem olyan jó, akkor mindenki más viszi el a balhét. ez az, ami tényleg megtörténik, nyilván te is fejből tudsz rá legalább egy féltucatpéldát mondani az elmúlt évből.

@poszt: a dal partidalnak tök jó, és amit az indexes csaj írt, hogy meleghimnusz lesz, az is eléggé hihető. ez utóbbiról szívesen olvasnám Orbán Viktor büszke, elismerő szavait..

midnight coder 2011.05.15. 17:18:38

Amúgy szvsz az azerbajdzsáni szám fényévekkel volt jobb. És ezen nemigen segít a diplomácia. Wolf Katinak ugyan szvsz igen kellemes hangja van, viszont a szám amit énekelt elég jellegtelen volt. Arra elég hogy egy hazai könnyűzenei CD-re felkerüljön mint töltelékszám, de arra nem hogy versenyt nyerhessen vele.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.05.15. 17:18:38

Ja! A cikk írójának tök igaza van. Annyira szar érzés látni, hogy az elmúlt évek Eurovíziós dalfesztiválon (is) elért sikerei után most egy ilyen pofont kapott az ország. Mert a 2000-es évek töretlen győzelemsorozata után most itt van egy 22. hely. Hát igen. Az azeriek nem tűrik a köztársaság vívmányainak lábbal tiprását és mintha a szlovák-magyar testvériség is megfakult volna...
Egyértelműen a kormány a hibás és aki ezt nem látja, annak szóljanak a Jókai utcából. hogy tessék látni!

Ez vagyok 2011.05.15. 17:18:38

Látom, már megint dübörög a belemagyarázás.
A szám is és az előadó is közepes szinvonalú, pont megfelelő a helyezés. Örüljünk, hogy Kati túlgörcsössége miatt nem lett rosszabb. Talán túl sokat mosolygott versenyen kívül, hogy mire a fellépése jött elfogyott a mosolya, csillogása.

Visegrádi 2011.05.15. 17:18:39

@a-kis-herceg: ez teljesen igaz, de ennél komolyabb témáknál is hangoztasd. Ezzel kurták el a politikájukat.

a-kis-herceg 2011.05.15. 17:26:10

@is: ez már csak ilyen a diktatúrákban...

a zorbán nak köszönhetyük a sikereket...
a kudarcokkal pedig az ellenség okolható...

mi meg csak pislogunk.

bandos 2011.05.15. 17:29:22

Igen, ez valóban paranoia jele :)) Hogy enyhe-e, abban sem vagyok biztos :)
Szegény Kati! Milyen kár, hogy nem Gyurcsány idejében indult, mondjuk 2007-ben! Hiszen akkor még az európai demokrácia mintaországa votunk, amit azóta a fasiszta Orbánék teljesen szétziláltak! :(

a-kis-herceg 2011.05.15. 17:29:23

@Visegrádi: :) nyugi szoktam... kommentelni. 2/3 az kétharmad, azaz már csak 1/5-öd de ez most nem lényeges...

gaffel 2011.05.15. 17:29:23

biztos voltam benne, hogy meg fog jelenni egy ilyen poszt az indexen. gratulálok az agymenéshez.

talán azon kéne elgondolkozni, hogy mennyit is ér ez az euróvíziós bohóckodás, ha egyszerű diplomáciai kérdés az egész.

pillangóutca 2011.05.15. 17:29:23

Nem tudom ez milyen ország. Szerintem érdemes tükröt tartani magunk elé. Tanulságos volt a szavazás, nem a zenéről szólt. Például sem a németek, sem az osztrákok, sem a Szlovákok, lengyelek nem szavaztak ránk - holott évtizedeken át ide jártak hozzánk a Balatonra. Na, ennek is vége.
Most húsvétkor lementünk a siófoki szabad strandra. Aranypart. Lehet rabolni! Balatonszabadiban lekerített egy debreceni vállalkozó (Divinus kft.) magának egy több tízméteres strandot, hogy az épülő lakóparkba költőzőknek legyen hol fürdeni. Itt meg lehet őket nézni: www.almainyaraloja.hu
Hogy védjük a közös területet? Milyen jó, hogy van önkormányzat, aki összejátszik a mutyizókkal?
Milyen szimpatikus ország, nem?
Na, a fenét jönnek ide a külföldiek.
Amúgy inkább totoál érdektelennek vagyunk, olyan kis mutyizós figurák, akik külföldre járnak lejáratni magukat.

Aztek68 2011.05.15. 17:30:06

Ez egy beteg agy szüleménye

mizrolist 2011.05.15. 18:04:01

@Reterro: a show-ról. (a szokásos "a szomszédainkra/rokonainkra szavazunk" műsor mellett, persze)

torró 2011.05.15. 18:04:02

Én emlékszem olyan esetre is amikor egyetlen egy pontot kaptunk a lengyelektől.És nem a Zorbán volt a góré! Érdekes hogy akkor senki nem sikított.Sőt akkora kuss volt! Na ki volt hatalmon?

rajaram 2011.05.15. 18:04:02

@Peter_Cs: ez a szám szerintem egy d.guetta koppintás, még sokat fogják hallani a shopping centerek látogatói.

Nagymedve 2011.05.15. 18:04:02

Azért kell egy jó médiatörvény, hogy ilyen gyenge irományok ne kerülhessenek ki,mert felesleges.Nem "ad", nem leszünk több általa,nem foglalkozik a tényekkel, képtelen felülről szemlélni az eseményeket,csak leírta az agymenését. Én meg még kommenteléssel töltöm az időmet...remek...

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.05.15. 18:04:03

@pillangóutca: Ez jó! Elképzelem, amint a német szavazók dilemmáznak:
- Kire szavazzunk Magde? Kinek volt a legjobb hangja, dala?
- Szerintem a magyarokra szavazzunk Helmuth! A dal nem annyira, de az a fokhagymás tejfölös lángos a Balatonon... Emlékszel? Amikor arra a lepra strandra, meg retkes kempingekbe jártunk Magyarországra, hogy lássuk Kurt bácsikámat Hamburgból. Milyen jó, hogy már enélkül is találkozhatunk...
- Akkor mehet a magyarokra?
- Naná!

leinad 2011.05.15. 18:04:03

ugye most szivatsz? a magyar baloldal kb 50 éve ragaszkodik az "ennyi fasisztával nem lehet normális országot csinálni" tételéhez és minden kis aprósággal, ami szerinte bizonyítja, milyen velejéig romlottak a magyarok, telekürtöli nem csak az országot, de az egész világot.

emlékszel bácsfi dianára? MIÈRT? Mi a francért emlékszem rá? Miért emlékszünk a zámolyi romákra, amikor Franciaország több ezernyi romát toloncolt ki (ott a baloldal mégsem fasisztázza a jobboldalt vagy a saját hazáját)?

Miután a magyar baloldal egész Európában egy nacionalista, soviniszta, populista és antidemokratikus országként állítja be Magyarországot van pofád baloldaliként idejönni és azon háborogni, hogy milyen rossz a külföldi megítélésünk?

Talán abba kellene hagyni a gyalázkodást.

De ezektöl a rohadt, ápodott, börtöntöltelékektöl ilyet nem várhat az ember.

Így a jobboldal 2/3al kormányoz a baloldalon meg küzd a maffia és a magyar szocilista munkáspárt maradéka.

Gyönyörü.

PS: Hogyhogy a jókai utcából mai napig müködö cenzúra szó nélkül maradt európában? hogy lehet az, hogy ma egy Európai Úniós országban a progresszív bátor européer reformerek és modernizálók nem egy emberként mozgósítanak sajtót, EP-t, Európai Bizottságot, ENSZ-t, UNICEFET, Greenpeacet?

vagy mondjuk egy konrád györgyöt vagy egy lendvait?

Gáborom 2011.05.15. 18:04:03

Tetszik,hogy vannak, akik mindenhez értenek. És igenis a politika blablabla...
Egy lófaszt!
Wolf Kati nem Celine Dion, nem jó a hangja, lehet,hogy nem elég képzett, lehet,hogy nem elég erős vagy terjedelmes - a lényeg,hogy nem elég jó.
A dal is elég idejét múlt fesztiválnóta volt, bár egy jó énekessel jobban szólt volna. A színpad egy nagy nulla volt, hiába a németek szuper technikája.
A szavazásnál meg láthattuk, hogy nem a produkcióra ment a szavazás, hanem sógor-komákra. Európa egy hazug szemétdomb , mindig is az volt, csak ez a sok hülye álliberális 20 évig nyalta a seggüket - mindenütt.
Jó volna már észhez térni, és leszarni ezta szemét bagázst.
Mert nemcsak egy ócskákcska dalfesztiválon baszik ki mindenki mindenkivel, hanem minden téren.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.05.15. 18:04:03

A csajt magát nagyon bírom, jó hangja is van de..
1, Az ő külső karaktere nem ilyen showra való
2, A ruhája, hát....
3, Senki nem gondolhatta komolyan - a nemzetieskedő, magyarkodó, kivagyi, majd mi megmutatjuk a világnak, merjünk nagyot álmodni, a farok csóválja a kutyát orbanista hívőkön kívül - hogy itt labdába rúghatunk.

A mesterségesen túlfűtött nemzeti magyarkodás, orbáni csodavárás megint elmaradt, mert a valóság más.
Ez sajnos hűen tükrözi a magyar politikát, mindenhol a nagy arc, aztán a csúnya pofára esés. Tévé műsorok átszerkesztve, nagy felhajtás, / még orbán is fészbukkolt érte!!??/Szargyártó Péter wolfkatis pólóban alszik, aztán a rideg valóság.
A nagy nemzeti siker csak nem jött össze. Hűen tükrözi a szomszédok pontozása, az orbán-fidesz nemzeti politikáját, ennyire szeretik!!

Wolf Kati kiválóan megoldotta a feladatát, de ez ennyit ért, én nem dölök a kardomba.

Szép volt Kati, gratulálok Neked!

a-kis-herceg 2011.05.15. 18:04:04

@God hates us all by Hank Moody: :)))))

szia fid eszes !

én is vártam iylen kommentet

ha valahol "veszítünk" akkor jön: ez nem ér semmit. szakmaiatlan és egyébként is mi vagyunk a legjobbak, csak a rohadt ballibb tönkretette:))) félbehagytad...

gaffel 2011.05.15. 18:04:04

azerbajdzsán mióta európa?

fedkvas 2011.05.15. 18:04:04

@Michael Knight: nagyjából így buktuk be a 2012-es foci eb-t is, az is egy szép történet.

én sem tudok elmenni amellett, hogy a magyar diplomáciának felelőssége lehet ezekben (mert nézzük csak mi volt: előzetes hype, általános reménykedés, megfelelő produkció/terv, jó előzetes vélemények, esélyesség, aztán amikor komolyra fordul a dolog, akkor dirr egy pofon). az, hogy Magyarország bármely produktumáért való esetleges rajongás, vagy ezek előnybe helyezése más országok produktumaival szemben csak addig működik (az általános külföld részéről), amíg nem fordul komolyra a dolog. ez arra utal, hogy a magyar produktum támogatása valamiért égő. ha ez így van, a magyar diplomácia, főképp ha sportról, kultúráról van szó, egy méretes rakás szar.

persze vicces, hogy a sportdiplomáciánk fő elkúrójából, a MOB lezüllesztőjéből köztársasági elnök lett, hátha az jobban megy neki. Gyurcsányból meg ezek szerint MOB elnököt kéne csinálni, hátha.

Amalfi 2011.05.15. 18:04:04

Túl van lihegve az ügy. A dal nem volt rossz a mezőnyhöz képest, de a látvány és a show hiányzott a produkcióból. A győztes dal persze szerintem is gyengébb volt, de a volt szovjet tagköztársaságok, nagyon támogatták egymást.
A 25. helyezett svájci lány is jobban énekelt a legtöbb versenyzőnél, de ez kevésnek bizonyult, mert nem volt megjegyezhető a produkciója.
Azok tudtak viszonylag sikeresek lenni, akik tudatosan mást csináltak, mint a többiek, így szerepelhettek jól az írek, moldávok, vagy az olaszok.

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2011.05.15. 18:04:04

Két dolgot nem szabad túlértékelni. A dalversenyt és Magyarország külpolitikáját. Az a baj, hogy mind a kettőt komolyan vesszük, pedig egyiket sem kellene.

Jobban jártunk volna, ha kiküldjük Fluort Mizuzni. Csak hogy lássák, mennyire vesszük komolyan.

rulettes 2011.05.15. 18:04:04

Én még éjjel 2 sms ben megkérdeztem szlovák ismerőseimet hogy miért is nulla pontot adtak Wolf Katinak? 2 oka volt.. első: politika, második: nem is tetszett az előadás.
Mellesleg erre a versenyre nekünk valóban kár bármikor is kimenni, tök belterjes a szavazás. Szovjet utódállamok csak egymásra adnak pontot, jugó utódállamok szintén. Szerbia kissé kivétel, hisz ott a vajdasági magyarok adtak nekünk 8 pontot...
de javaslom kérdezzétek meg Ti is szlovák ismerőseiteket. Szomorú hogy első helyen a politikát írták...

a-kis-herceg 2011.05.15. 18:04:05

@pillangóutca: "nem szavaztak ránk - holott évtizedeken át ide jártak hozzánk a Balatonra"

hátha nem ugyanazok szavaztak... lehet ki is haltak a szandálos keletnémetek...

pedig milyen jó lángost és szolgáltatásokat kaptak itt... sose felejtik el. bizonyára ezért jártak vissza évről évre...

Alonso 2011.05.15. 18:04:05

"inkább Hendrix meg Zeppelin"

apám vedd már ki a sznob seggedből a hüvelyujjad.
Oké, hogy Jimi és a többiek isten, de attól még lehet szeretni egy ilyen csodás hangot mint Katié, mellé némi kellemes popdallammal.

Pityipű (törölt) 2011.05.15. 18:04:14

A szlovákokról csak annyit, hogy a szlovák szolgáltatók NEM ENGEDTÉK a szavazatokat leadni Katira.
hvg.hu/velemeny/20110515_sebok_wolff_eurovizio

Kati facebookos oldalán is jelezték többen. És még nálunk van diktatúra.

rulettes 2011.05.15. 18:09:33

most találtam...
“A német Tageszeitung a verseny előtt odáig ment, hogy amikor külön-külön értékelte az indulókat, a magyar versenyzőről ezt írta: „Kati Wolf: What About My Dreams…. Muss leider aus politischen Gründen abgelehnt werden: Sie ist eine von Gnaden Viktor Orbáns! “ Sajnos, politikai okokból el kell, hogy utasítsuk. Orbán Viktor kegyeltjeinek egyike!

számá 2011.05.15. 18:09:33

pillangóutca: ugy ahogy mondod azzal kiegészítve, hogy

jó lenne ha visszaszállnánk a földre és nem csinálnánk mindenkiből aranycsapatot és megelégednénk azzal amink van

hogy miért? azért mert az nagyon is ÉRTÉKES!!!!!

User2.0 2011.05.15. 18:13:34

Még hogy nincs sajtószabadság. Abszolúte jogában áll az összes BALfasznak hülyeségekkel telefröcsögni az internetet teljesen büntetlenül. És, hogy fosott a sok libsikomcsi, hogy micsoda elnyomás lesz. Ez a példa a legjobb rá, hogy igen, bizony az van, mármint szabadság... Egy barom fingik egy ízesebbet és ha nem tetszik a szaga, akkor a zorbán diplomáciai antitevékenysége szaglik a büdös valagából...
Jajj bocs, ez kikívánkozott. Nem szoktam ilyeneket írni, de a disznó ólban, csak malacok legelésznek...

fedkvas 2011.05.15. 18:13:43

@Pionír: Nabucco. ez meg nem tehetségverseny, hanem kultúrdiplomáciai trashreality. kultúr- és sportdiplomáciában pedig szarok vagyunk - nincs pénzünk vesztegetni, de más megoldás meg nem jut eszünkbe.

crazygránát 2011.05.15. 18:19:34

@Modor Tibi: mit pörögsz te ezen? Orbán a hibás, megmondta a Michael, levezette logikusan hogy ez az egyetlen magyarázat, QED, punktum, te meg itt kötekedsz. D-I-P-L-O-M-Á-C-I-A-I K-U-D-A-R-C, szájról azé' csak tudsz olvasni, nem? :)

MiKeyRuLeS 2011.05.15. 18:19:35

Aki ilyen szar műsorokon és előadásokon fel tud izgulni, csak az tudja összekapcsolni ezt a giccset a politikával. Ilyen előadókból 12 egy tucat, és ez igaz a mi Wolf Katinkra is. Semmi rendkívüli, semmi átlagon feletti.

Ráadásul mi egy karaoke énekest küldtünk ki...

Radiohead82 2011.05.15. 18:20:52

Nos, kedves blogíró, azt se felejtsd ki e remekbe szabott eszmefuttatásodból, amikor a kalandozó magyarok 1100 évvel ezelőtt feldúlták fél Európát, akkor hogy utálhattak minket a diplomáciai ballépéseink miatt. És akkor ezek szerint most mérce lett a nyilvánvalóan európai liberális demokrácia értékeit magáénak valló Azerbajdzsáni Köztársaság. Hurrá. De még hálát adhatunk az Istennek, hogy legalább az előző kormány zseniális diplomáciai érzékének köszönhetően a Csézy is és Ádok Zoli is az előkelő tizenvalahanyadik helyet érte el az elődöntőkben, és csak egy paraszthajszál választotta el őket a sikertől. Az persze elő sem fordulhat, hogy egész egyszerűen leszarnak minket Ajrópában, ahogyan mindig is leszartak, amióta világ a világ. Mert az csak természetes, hogy a német piaci árus, a norvég halász, a francia villanyszerelő vagy a brit kőműves szabadidejében a magyar belpolitika aggályos fejleményeiért rágja le mind a tíz körmét, és otthon a családi vacsora elfogyasztása mellett jól megbeszélik, hogy a gonosz Orbán miatt nem szavaznak a Wolf Katira, bármennyire is jó szám, csak azért se.

katolnai 2011.05.15. 18:33:55

Tisztelt Cikkíró!

Mi köze ehhez Orbán Viktornak? Ha felütnéd a történelemkönyvedet (ha van ilyen), akkor láthatnád, h hogyan bánt Európa népünkkel évszázadokon keresztül. Hányszor volt, h a legjobbjaink véreztek a mohamedánok ellen, míg a cseh, meg az osztrák, na meg a német rátört a védtelenül maradt országrészeinkre? Brankovicsról hallottál-e már? Hát Trianonról? Vagy arról is Orbán tehetett? Hányszor köpött le minket a taknyos-nyálas francia, meg a tokás német?

Igazi európai irigységről, szemétségről van inkább szó, pont arról a szemétségről, ami tönkreteszi a magyar gazdát, kizsákmányolja uzsorájával népünket és a Brüsszelnek nevezett trágyadombon köpköd minket.

Mert …
Végre olyan sok idő után a magyarok előrukkolnak valamivel; ami színvonalas, ami gusztusos, amiben szépség, tehetség, egyéniség van, amire minden honfitársunk büszke lehet … és amikor a magyar megmutatja a világnak, Európának hogy mit tud, akkor az az európa ami számtalanszor leköpte a magyart, most is megmutatja taknyos-nyálas pofáját.

A tehetségtelent, a ripacsot, az olyan énekest helyezi a magyar elé, aki csak két oktávon képes gajdolni, olyanokat emel a magyar felé, akit itt nálunk a helyi csöves klubban sem léphetnének fel.

Minden európai-segget nyaló blog társamnak csak ajánlani lehet ennek a szégyenletes bohóckodásnak a tanúságait és remélem a következő nyalásnál néhányuknak majd eszibe jut, hogy valahol ö is le lett köpve.

A szlovákiai magyarság is szégyellje el magát, hogy még egy árva pont erejéig sem volt képes betelefonálni és így rögzíteni szavazását …

Üdv katolnai

fedkvas 2011.05.15. 18:33:56

@leinad: ez így kevés, a francia baloldal meg effektíve nácizza nem csak a náci Le Pent, hanem a széljobbos lányát, meg a jobbközép Sárközyt is, nem ez a lényeg.

a dolog csak úgy működik, ha a ballerek kiabálják, hogy juj fasiszta, erre felfigyel a külföldi, és HA az aktuális jobber vezető tényleg fasisztálkodik, meg fasisztának tűnik, akkor rajtunk marad.
önmagában a ballerek mindenhol faskózzák a jobbereket, a jobberek pedig mindenhol komcsizzák a ballereket (az USÁ-ban is, pedig ott nem is volt még baloldali hatalmon). akkor fog bármelyik billogként ránk sülni, hogyha a felspanolás miatti érdeklődés ténylegesen fasiszta/kommer eszközökkel szembesül - azaz a külföldi azt látja, hogy nini, sírnak a magyar ballerek, sírnak az ittani ballerjeink, felfigyel, aztán ha nem lát faskót a magyar jobberben, mert nem az, akkor elkönyveli, hogy hülye a baller, ha meg igen, akkor meg azt, hogy a magyaroknál fasizmus van.

OV viszont pláne ijesztő tud lenni, mert az államosítós, jó gazdagok-rossz gazdagok szocialistálkodás nemzeti szósszal agyon öntve finoman sem szép emlékeket ébreszt Európában.
ja és ha a fracúzoknál hatalomra jut a nackó lánya, akkor, mivel ők túl nagyok hozzá, hogy nyíltan lehessen őket anyázni, a franciák széljobberkedéseiért is minket fognak szidni.

egy módon lehet kivédeni: nem kell széljobberkedni/szélballerkedni. vagy ha ragaszkodunk hozzá, akkor meg le kell szarni a külföldet, aztán majd visszaállnak a boltjaink rákosi-közértekké.

medve2 2011.05.15. 18:33:57

Azért ez már tényleg kóros, vazeg. Hogy íthat valaki ekkora faszságot.

Mitya Ivanov 2011.05.15. 18:33:57

@nagyon gromek: nem a bosnyákok szavaztak a szerbekre, hanem a boszniai szerbek.
Te nagyon egyszerű

katolnai 2011.05.15. 18:34:05

Tisztelt Cikkíró!

Mi köze ehhez Orbán Viktornak? Ha felütnéd a történelemkönyvedet (ha van ilyen), akkor láthatnád, h hogyan bánt Európa népünkkel évszázadokon keresztül. Hányszor volt, h a legjobbjaink véreztek a mohamedánok ellen, míg a cseh, meg az osztrák, na meg a német rátört a védtelenül maradt országrészeinkre? Brankovicsról hallottál-e már? Hát Trianonról? Vagy arról is Orbán tehetett? Hányszor köpött le minket a taknyos-nyálas francia, meg a tokás német?

Igazi európai irigységről, szemétségről van inkább szó, pont arról a szemétségről, ami tönkreteszi a magyar gazdát, kizsákmányolja uzsorájával népünket és a Brüsszelnek nevezett trágyadombon köpköd minket.

Mert …
Végre olyan sok idő után a magyarok előrukkolnak valamivel; ami színvonalas, ami gusztusos, amiben szépség, tehetség, egyéniség van, amire minden honfitársunk büszke lehet … és amikor a magyar megmutatja a világnak, Európának hogy mit tud, akkor az az európa ami számtalanszor leköpte a magyart, most is megmutatja taknyos-nyálas pofáját.

A tehetségtelent, a ripacsot, az olyan énekest helyezi a magyar elé, aki csak két oktávon képes gajdolni, olyanokat emel a magyar felé, akit itt nálunk a helyi csöves klubban sem léphetnének fel.

Minden európai-segget nyaló blog társamnak csak ajánlani lehet ennek a szégyenletes bohóckodásnak a tanúságait és remélem a következő nyalásnál néhányuknak majd eszibe jut, hogy valahol ö is le lett köpve.

A szlovákiai magyarság is szégyellje el magát, hogy még egy árva pont erejéig sem volt képes betelefonálni és így rögzíteni szavazását …

Üdv katolnai

Gidro · http://www.kulturpajta.blog.hu 2011.05.15. 18:40:36

Radiohead82 - spóroltad az időmet:). Úgy van, hogy összeszedett hozzászólásban reagáljak a cikkre:D.

ursus artos 2011.05.15. 18:55:42

Mi lenne, ha a saját versenyzőnket nem fikáznánk?

Táskás Tóni 2011.05.15. 18:57:34

Teljes mértékben igazat adok a blog szerzőjének. Nekem is pontosan ez jutott eszembe a szavazásnál. Egy kis idióta náci országra ki is adna le szavazatot. Ja, a finnek biztosan nem értesültek vagy nem jól tájékozódtak az utóbbi egy évről.Nagyon égő volt, köszönjük a kormánynak és vezetőinek, hogy ilyen szép kép alakult ki hazánkról. Kicsi és büdös.

pirimogyoró 2011.05.15. 18:57:35

Ez a cikk Orbánt és falkáját érdekli a legkevésbé. Sajnos!

cassio 2011.05.15. 19:01:50

@tlvajferi: és melyik az a hét szomszéd aki annyira utál, te földrajztudós. Az osztrák vagy a horvát? Mert már a román sem annyira. Az ukrán sem kimondottan utál illetve mindezek a többi szomszédjukat is utáljak legalabb annyira. S ki marad, a szlovák, vagy a szerb???

a-kis-herceg 2011.05.15. 19:01:51

@ursus artos: akkor mi lenne??? hm... akkor mi nem magyarok, hanem pl a finnek (vagy más kulturnemzet) lennénk...

pirimogyoró 2011.05.15. 19:01:51

@katolnai: "Minden európai-segget nyaló blog társamnak csak ajánlani lehet ennek a szégyenletes bohóckodásnak a tanúságait és remélem a következő nyalásnál néhányuknak majd eszibe jut, hogy valahol ö is le lett köpve."

Te sem vagy kivétel a nyalásban, csak te odanyalsz, ahová sokan még csak nem is köpnének. Ennyi a különbség. Meg a stílus, mert az ugye, maga az ember :)
De ne zavartasd magad, nyugodtan játsszál tovább a nyáladdal :)

Táskás Tóni 2011.05.15. 19:07:24

@pirimogyoró: Valójában mi érdekli Orbánt és a falkáját egyáltalán? Nem sietnek hazánk jó hírét kelteni a világban.

gorcsev54 2011.05.15. 19:14:53

@bonsay: Így megfogalmazva valóban hülyeségnek tűnik,de valóban van itt egy kis bibi(nem tudom megítélni a teljesítményt ) de az azért az eddigi összes szereplésen látszik ,hogy Európa és a szomszédok ,hogy viszonyulnak hozzánk, és egymáshoz.Márpedig ennek oka van, volt. Akármilyen színű bal faszok ültek a parlamentben.

tundrazuzmo (törölt) 2011.05.15. 19:15:06

Sötétebb vagy Michael, mint a kocsid fényezése. Már megint, nem vártunk mást.

Persze, hogy "az Orbán", meg a médiatörvény az oka annak, hogy az 30-40-es újságírók előzetes várakozása helyett a 12-18 éves sms szavazók döntötték el a kérdést, akiket meg nem érdekel a Wolf Kati "érettebb" dala, hanem inkább a nyálverős fiatalok.

Nem enyhe paranoiád van, hanem nagy. Ez úton üzenem, hogy Európa igenis Wolf Katit nem szerette, és ennek semmi köze az országhoz, és még ennyi köze sincs a kormány egyes intézkedéseihez.

namkuzu 2011.05.15. 19:20:55

Mert akinek annyi agya van, hogy szavaz egy ilyen balfaszságra (mert azért ide szavazni kb. ugyanaz, mintha a valóvilágra szavazna az ember), az annyira otthon van a nemzetközi politikában...
Hétfőn a szar idő is a természet reakciója lesz az orbáni politikára? Tán a következő bejegyzés előtt konzultálni kéne Devonnal, nem?

gaffel 2011.05.15. 19:20:56

@a-kis-herceg:

én elsősorban magyar vagyok. te esetleg nem?
én nem mondtam egy szóval sem, hogy győzelmet vártam. de azért a top5re számítottam. a 22. hely egyszerűen nem reális. az, hogy a hozzád hasonlók szerint igenis reális, mert szar a zene, szar wolf kati, szar ez az ország élükön a vezetéssel..és egyébként is a magyar diplomácia kudarca, de főleg orbáné..ez titeket minősít.

és nem én vártam a legjobbak közé. volt itt felmérés, német tv háttérműsora is megállás nélkül az esélyesek között emlegette.

lassan mondom, hogy te is megértsd: szomorú, hogy egy ilyen műsor olcsó diplomáciai játékká silányodik.

nem is értem miért veszünk részt rajta.

2011.05.15. 19:30:43

inkább küldtük volna a Kovbojok zenekart hogy elénekeljenek egy szép számot a Kaksi Atomerőmű albumról... mondjuk a Kakadal angolul biztos ütött volna

dessert eagle 2011.05.15. 19:36:14

Annak, hogy miért nem vagyunk népszerűek Európában, azt gondolom, egyetlen, nagyon egyszerű oka van: nem ismernek minket. Magyarország egy pici, súlytalan és jellegtelen ország lakóival és jelenlegi kultúrájával egyetemben. Ami kijut infó az országról, az pedig teljességgel ellentmondásos, abból egy kerek kép ki nem alakul az átlag külföldiben.
Ez - higgyétek el - így van, még olyan oldalakon, mint pl. a Stormfront – ahol Magyarországnak igencsak az érdeklődés középpontjában kellene állnia - sem tudnak semmit sem se a múltunkról, se a jelenünkről, a kultúránkról már nem is beszélve.
Mi azt hisszük, hogy figyelnek ránk, de senki az égvilágon nem foglalkozik velünk, közel sem vagyunk az érdeklődés középpontjában, ahogy azt a hazai média sugallja.
De ez nem feltétlen rossz, ugyanis azt jelenti, hogy azt csinálhatunk, amit akarunk.

Egyébként maga az egész eurovíziós szörnyűség über gáz volt, akkor éreztem volna, hogy gond van, ha Wolf Kati nyert volna, mert az ő kreálmánya még úgy-ahogy tűrhető volt. Ilyen helyekre a jövőben Győzikét kell küldeni Fekete Pákóval.

Táskás Tóni 2011.05.15. 19:36:14

@God hates us all by Hank Moody: Szóval szerinted is diplomáciai játék volt a fesztivál szavazása. Ezek szerint mégis igaz a szerző írása, hogy szar a diplomáciánk és szar az, amit a kormány és vezetője a világnak üzen .

Táskás Tóni 2011.05.15. 19:40:30

@tundrazuzmo: 12-18 évesek hol a francba szavaztak volna a fesztivál dalaira. Utálnak minket a világban. köszi Viktor, Viktor, Viktor...taps ütemesen és hosszan.

becsoccsent 2011.05.15. 19:40:30

de jo is lenne, ha csak ez a fesztival menne el az ujabban elbaszott rossz hirunkon.. sokkal nagyobb baj, hogy maga az orszag is erre fog ramenni. es a nyugat szempontjabol tok jogosan.

Bloberf 2011.05.15. 19:41:06

Ez a szavazás mindig is igy ment! Nem újdonság. A szlávok a szlávoknak a volt szovjet országok egymásnak, Görögország Ciprusnak az északiak egymásnak addják a zsiros szavazatokat. De mi a furcsa abban, hogy az osztrák elönyben részesiti a németet a román az ugyancsak román moldáviait? Egy horvátnak mindig is jobban fog tetszeni a szlovén meg a boszniai zene mint mondjuk az izlandi. A portugálok a nap felében spanyol zenét hallgathatnak a san marinoiak egész nap olaszt. Mi magyarok a szomszédokra és a barátokra számithatunk. Itt mondjuk lehet diplomáciáról is beszélni. Talán. Itt van például Finnország. Barát söt nyelvcsaládtag és adott is nekünk 12 pontot. Mi mennyit is adtunk nekik? Nem baj legközelebb ök is adnak majd 1 pontot. Talán.
A haveri szavazást az is elösegiti, hogy szegröl-végröl majdnem minden szám egyforma. Húsz perc után már az egész xar egybefolyik és akkor kikre szavaznak? Hát akikre szoktak.
Wolf Kati a számával kicsit túl lett értékelve. Az egész jelenség egy Celin Dion kópia. Elsö hallásra jó de többször hallgatva már fárasztó. Nem rosszabb mint az átlag de nem is jobb. Ha Magyarország valaha is nyerni akar olyan számot kell komponálni ami jó és pont akkor forradalmian új.

Robinzon Kurzor 2011.05.15. 19:43:47

@Jamesboci: "persze a maszopos küldött Ádok sokkal jobb volt..
hagyjuk már ezt a kisszerűséget, kommunisták."

Csak te beszélsz maszopos (meg ezek szerint fideszes) küldöttről.

Persze ha annyit értesz az egészből, akkor nem csoda, hogy a komcsizásnál többre nem futotta.

Segítek: legalább 2006 óta nem jelenünk meg szerethető országként egy átlag európai tévénéző számára.

becsoccsent 2011.05.15. 19:43:47

@HUN_Sector: majd enekelgetek itt neked, mi? vicceske. :P

a-kis-herceg 2011.05.15. 19:50:25

@Bloberf: vannak más lehetőségek is a nyerésre...

vik torka nem szólt máég a blama után?

pedig jöhet:
-csaltak az eredméynek összesítésekor...
vagy a a választási eljárást alakítsuk át!!! elnökök (királyok) vagyunk!!!! repüllüüünk
-mi mondjuk meg kiindulhat, kopogtatócédulát kelljen gyűjteniük...

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.05.15. 19:50:38

@ursus artos: Ha ezt tennénk, akkor arra a nemzeti identitásunk menne rá. Azt fikázni ui. akinek szurkolni kellene, az bizony hungaricum! Nem ám a pálinka, meg a tokaji! Az lószar! Egymást leugatni, az igen!

Államférfi 2011.05.15. 19:56:03

Mááájküüül, arra azért felhívnám a figyelmedet, hogy Azerbajdzsán nem szarral gurigázott. Évek óta több százmillió forintnyi zsét toltak az ED-be. Elküldték nyugatra tanulni a zenészeiket, koreográfusaikat, meg az egész bandát. A céljuk az volt, hogy az örményeket lezúzzák és megnyerjék a fesztivált, a turizmus miatt: posztinfo.hu/kaukazus/az-azeriek-politikai-cellal-nyertek-az-eurovizion/

Nem diplomáciai kérdés ez, meg nem is jaj szegény magyarok senki se szereti őket, mert volt Magyarország 9. is Rúzsa Magdival pár éve, ennyi idő alatt ennyire nem utálnak vagy szeretnek meg egy-egy országot. Nem Geszti Pétert, DJ Dominiket, meg más belterjes, haverokat, urambátyám rendszerben kell erre is küldeni, mint mindenhová. Nem az RTL felfedezettjét, mint Ádok Zolit is ugye, kell küldeni, meg nem azt, akire Orbán vagy Gyurcsány bólint. Hanem azt, akibe elég pénzt teszünk és tényleg felkészítjük rá, évek alatt.

Most pedig szállj ki a kocsiból, mert a szenzoraim troll-hadat jeleznek! : )

LAVÓRVAGÁNY 2011.05.15. 19:56:06

Ahhoz nagyon ostobának kell lenni, hogy a politikai helyzetet tegyük felelőssé azért, mert egy teljesen jellegtelen és semmitmondó "énekesnő" brutálszar dalát nem díjazták arannyal egy olyan rendezvényen, ami arról híres, hogy a legszarabbak legszarabbjai léphetnek csak fel.
Kb mintha Alekosz "sikere" mögött Orbánt látná valaki...

gaffel 2011.05.15. 19:56:06

@Táskás Tóni:

teljesen mindegy ki alakítja a mindenkori magyar diplomáciát. ezen a versenyen mi soha nem fogunk nyerni.
vicces volt, ahogy bejelentkeztek az egyes országok képviselői. 8,10,12 pontok kiosztását kb 80%os pontossággal meg lehetett tippelni.
az meg csak hab a tortán, hogy nem is európai ország nyert :D megjegyzem, szerintem jó volt az azerbajdzsáni performansz.

petrzsalka 2011.05.15. 19:56:19

haha azon röhögtem a legjobban, hogy az olaszoktól meg a spanyoloktól érdekesen sok szavazat ment a románoknak. hát ilyet.

szintén megmagyarázhatatlan volt a ciprus->görög akció, a san marino -> olasz, meg persze az osztrák -> bosnyák :DD

Bloberf 2011.05.15. 20:04:42

Szóval az az igazság, hogy Magyarországot a nyugati világban megbecsülik és semmiesetre sem ellenségesek. Mint országok természetesen. Igaz,arról sincs szó, hogy egyenrangúnak tartanák. Ez a kelet-európaiság nagyon betett.

Cateran 2011.05.15. 20:04:42

@Alamio:

Ugyan a poszttal nem igazan ertek egyet, de ugye tudod mi a kulonbseg az Eurovizios dalfesztival (szubjektiv dontes a biroktol) es 1 sportesemeny kozott (ahol az elert eredmenyt nem a biro hasrautese szabja meg a merkozes vegen...mar altalaban:D)

Seregbontó 2011.05.15. 20:07:19

Ecsém Knájt, te hülye vagy!
Ennyi marhaságot leírni egy posztba!
Természetesen Orbán lesz felelős a világvégéért is, ha az még ebben a ciklusban bekövetkezik.

Kandabula 2011.05.15. 20:07:20

Eltűnt a korábbi hozzászólásom. De nem érdekes...

Bloberf 2011.05.15. 20:12:19

Na nem baj. Kezdödik a hoki döntö és most hálából a 12 pontért a finneknek fogok szurkolni.Heja Leijonat!!

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2011.05.15. 20:17:27

@Táskás Tóni: Nem utálnak. Leszarnak. Ez tény. Ahogy az is, hogy sötét vagy mint az éjszaka.

safranek 2011.05.15. 20:23:41

Az ecceri néző nem szakértő, teheát nem a dal minőségére szavaz.
- Nem nézi végig a 4 órás műsort, hanem megnéz 3-4-et, abból választ.
- A környéken lévő szimpatikus "rokon" nemzetre szavaz.
- Hülyeségből valamelyik xar-ra szavaz.

Katinak nem itt kellene magát megmérettetni, hanem az angol verziót szétküldeni az európai rádióknak, hogy játszák, Ez persze pénzbe kerülne.
Mi sem hallottuk eddig az Azer-i számot, és ezután se fogjuk.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.05.15. 20:23:53

A csajt magát nagyon bírom, jó hangja is van de..
1, Az ő külső karaktere nem ilyen showra való
2, A ruhája, hát....
3, Senki nem gondolhatta komolyan - a nemzetieskedő, magyarkodó, kivagyi, majd mi megmutatjuk a világnak, merjünk nagyot álmodni, a farok csóválja a kutyát orbanista hívőkön kívül - hogy itt labdába rúghatunk.

A mesterségesen túlfűtött nemzeti magyarkodás, orbáni csodavárás megint elmaradt, mert a valóság más.
Ez sajnos hűen tükrözi a magyar politikát, mindenhol a nagy arc, aztán a csúnya pofára esés. Tévé műsorok átszerkesztve, nagy felhajtás, / még orbán is fészbukkolt érte!!??/Szargyártó Péter wolfkatis pólóban alszik, aztán a rideg valóság.
A nagy nemzeti siker csak nem jött össze. Hűen tükrözi a szomszédok pontozása, az orbáni nemzeti politikáját, ennyire szeretik!!

Wolf Kati kiválóan megoldotta a feladatát, de ez ennyit ért, én nem dölök a kardomba.

Szép volt Kati, gratulálok Neked!

atila68 (törölt) 2011.05.15. 20:26:04

Az Azerbajdzsáni Köztársaság (azeriül: Azərbaycan Respublikası) a dél-kaukázusi térség legnépesebb országa. A GUAM és a Független Államok Közösségének tagja. Azerbajdzsán perzsa eredetű neve eredetileg Perzsia északi részét, valamint Tabriz városát jelölte, jelentése feltehetőleg „tűz-templom” volt.

Eurovízió, teccikérteni?

Kedves M.Knight!
Milyen érzés összeesküvés elméleteket gyártani a konyhaasztalon?

dr kíváncsivagyok 2011.05.15. 20:32:12

@dögölj meg: Baszki,......68' óta nem gyűlöltek ennyire a szomszédaink.....köszönhetően a szélsőségesek térnyerésének és Orbán nacionalizmusának.....

jog-ász 2011.05.15. 20:32:12

direkt politikát én sem nyomnék a sztoriba, de azért egyfajta europai népszerüség mérhető a verseny szavazatai alapján

pillangóutca 2011.05.15. 20:35:04

Wolf Kati nem csalódott, de én igen. Jó mérőműszer volt ez a dalverseny arra, hogy megnézzük, mennyire vagyunk szimpatikusak. A finneken kívül senki sem komáz minket. És akkor most jöhet az ömlengés, hogy milyen szar ez a verseny és mennyire kirekesztett kis száműzött ország vagyunk.
Wolf Kati klassz volt különben, a jelen levő meleg turistáknak nagyon bejött. Mert tényleg jó volt.
Az angol, a svéd és a görög srácok vetkőzése egyenesen arcpirító volt, a daluk meg jó szar.

sugarfree 2011.05.15. 20:40:29

Aki ezt a cikket írta jobba ha nem néz tükörbe és elgondolkodik azon, hogy a tollat a lapátra cseréli. Talán a kubikus munkával még sikereket is elérhet. Mindenféle tudás, információ és hozzáértés nélkül ezt csak böszmeségnek lehet nevezni!

a-kis-herceg 2011.05.15. 20:40:29

@dögölj meg:

kedves dögölj meg!

bocs inkább még se írok többet...

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2011.05.15. 20:40:29

Ennyire nem szeretnek minket Európában? Vagy csak nem akartak pénzt költeni ránk a szavazók? Egy biztos nem tetszik az európai "nép" hozzállása. Én szavaztam egyet Ausztriára és Nemetországra.

kubatov_kommunista 2011.05.15. 20:52:12

Nekem ez így kicsit erős. (de lehet igazad van)
Előre bocsátom nem láttam a műsort és nem ismerem a hölgyemény számát sem...
De mondjuk csak - tegyük fel hogy - naszóval mondjuk egy 'jódli rap'-et :D adnánk elő német/angol nyelven - idehaza lehet összehányná mindenki magát és ördögűzést emlegetne, de ha a németek megeszik akkor nyert ügyünk van. :D
De szerintem amíg 2-3 magyar együttes nem adható el a világpiacon (mindegy mit csinálnak - jó vagy rossz, csak ne MI magyarok ítéljük már meg hanem minket ítéljenek) addig nem kéne ezzel ennyit se foglalkozni.

catshannon 2011.05.15. 20:52:12

A hiszti, ami erről megy, részben röhejes, részben szánalmas, de sajnos nagyon tipikus. Mondjuk a verseny dalszempontból rettentően komolytalan, már az elnevezéstől kezdve nyilvánvaló, hogy azon az urambátyám alapon megy, amit itt (elvileg) annyira nem szeretünk. Ami gyász, teljesen oda nem illő dolog alapján ítélnek, ez szerintem elementáris probléma. Van még pár ilyen, sajnos.

tundrazuzmo (törölt) 2011.05.15. 20:52:13

@Táskás Tóni: "köszi Viktor, Viktor, Viktor...taps ütemesen és hosszan."

Ki az a Viktor? - kérdezi bármelyik európai fiatal.

Le se szarják, hogy mit csinálunk, se pro, se kontra

Alamio 2011.05.15. 20:58:59

@Cateran: Persze. De gondolom Te is tudod, mi az abszurd paródia. Akartam írni valami nagyon abszurdat, mert maga a poszt is az, és ezt láthatóvá kell tenni.

Más: pontozásos sportág is létezik, csak most éppen nem Csollány gyűrűgyakorlatát néztük. Az is nyílván a kitűnő magyar sportdiplomácia miatt ért anno Olimpiai aranyérmet.

venszivar 2011.05.15. 21:01:46

Európa tudja,hogy anyagilag képtelenek lennénk megrendezni,ha netán megnyernénk,igaz 10 éve még olimpiát akartak rendezni...:DDD
No a győzelem nem fenyeget,így "ebből" a buliból nem lesz pl. szőlőhegy "vétel".

Nash vs. Keynes 2011.05.15. 21:05:54

@a-kis-herceg: nincsenek neked értelmezési zavaraid? Megmagyarázta a posztíró világosan, erről is a zorbán tehet, nem? Teljesen logikus, hogy neki kellett volna énekelnie is..

Publius Decius Mus 2011.05.15. 21:07:35

Ez is az Orbán miatt!!!

Hhahhahhahha!

Micsoda szellemi magasságokba emelkedik az átlag blogíró! Egy német vízvezeték szerelő, vagy egy dán pultosnő mennyit tudhat Orbánról, Mesterházyról, Vonáról? Vagy az azerbajdzsáni demokrácia belső viszonyairól? És egy Cohn-Bendit? Az sem sokkal többet, de valamelyik kasszánál fölvette a pénzt a megbízóitól, mert az biztos, hogy vérprofi bérpolitikus ő is mint mindenki Strassbourg-ban, vagy Bruxelles-ben.

torró 2011.05.15. 21:09:58

Na látjátok ezért utálnak benneteket mert lenácizzátok és lekommunistázzátok egymást,még egy ilyen kis horderejű dologban is mint egy énekverseny.Ezért kell fölétek idegen hatalom ami féken tart benneteket,mert ölitek egymást.Rosszabbak vagytok mint a balkán!

milliárdos 2011.05.15. 21:13:18

Ez az egész cikk úgy hülyeség ahogy van. Bolond lukból bolond szél fúj! A tény az, hogy a volt jugó, a szovjet tagállamok egymásra, a baltiak is egymásra, a német, a szláv ajkúak is egymásra szavaztak. Ennyi!!

milliárdos 2011.05.15. 21:13:58

Ez az egész cikk úgy hülyeség ahogy van. Bolond lukból bolond szél fúj! A tény az, hogy a volt jugó, a szovjet tagállamok egymásra, a baltiak is egymásra, a német, a szláv ajkúak is egymásra szavaztak. Ennyi!!

safranek 2011.05.15. 21:19:49

Az "öregebbek" talán még emlékeznek, hogy a hőskorban (60-as évek) volt egy Eurovizio-s bejelentkezésünk, ahol a híres badacsonyi szüretet akarták bemutatni, de a puttonyos bácsi qrva részeg volt már.
(de lehet, hogy vami paródia volt...már nem emlékszem, és nem találom a neten sem, ahhoz túl régi)

Ezekiel 25,17 2011.05.15. 21:19:50

Őszintén szólva színvonalon alulinak érzem, hogy ilyen válogatott gyökerek társaságába írjak, de nem állom meg szó nélkül ezt a sok lúzerkedést.

Basszátok meg, ha ennyire szar itt és egy rohadt náci országnak érzitek a hazátokat, akkor húzzatok el valami más helyre, nem kell itt rontani a levegőt.

És az sem igaz, hogy a határon túliak nem szavaztak. Ukrajnába, ha jól láttam 4 pontot kaptunk, ami nagyon jó, ahhoz képest, hogy kb. 0,5 % a magyarok aránya, Szerbiában 3. lett Kati, Romániában 4.

Egyedül Szlovákiában nem kapott pontot, ami tényleg szomorú, de az nem javít a helyzeten, ha itt osztjátok őket. Amúgy kíváncsi vagyok, hogy azok közül, akik itt veri a nyálát, hogy miért nem szavaztak a határon túli magyarok, az mennyire lenne jó magyar idegen országban, ha itthon is szar..

Kúró Rudi 2011.05.15. 21:24:30

A cikkírónak javaslom, menjen, és nézzen körül a nagyvilágban! Hátha rádöbben, hogy az általa képviselt sikertelen mentalitás miatt vagyunk hátrébb, mint kellene.

MetálFater (törölt) 2011.05.15. 21:27:53

Komolyan tele van a tököm, hogy mindenkinek csak az a retek ABBA jut az eszébe!

Nézzük a sort:

Celine Dion
Al Bano és Romina Power (igaz, ők nem nyertek, de azért híresek)
Udo Jürgens
Toto Cutugno
Lordi (kiváló heavy metál banda, remek szöveg, hatalmas zene!)
Vicki Leandros
Ha valaki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul...

Bakker.

Hülye aki elolvassa! 2011.05.15. 21:27:53

Orbán felelős a holnapi esőért, a Japán földrengésért és a dinók kihalásáért is! Ez nem lehet kérdés.
Kötelesbeszéd, papagájkommandó, fülkeforradalom, Orsós Viktor, Lézer János!

Ez a Wolf egy ronda öreg lárva, mondjuk ki végre.

MetálFater (törölt) 2011.05.15. 21:36:06

Komolyan tele van a tököm, hogy mindenkinek csak az a retek ABBA jut az eszébe!

Nézzük a sort:

Celine Dion
Al Bano és Romina Power (igaz, ők nem nyertek, de azért híresek)
Udo Jürgens
Toto Cutugno
Lordi (kiváló heavy metál banda, remek szöveg, hatalmas zene!)
Vicki Leandros
Ha valaki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul...

Bakker.

dbeata 2011.05.15. 21:46:16

Na ide is írok egy pár sort. Szerintem a posztolónak most üldözési mániája lett. Én is végignéztem a műsort, nyáltengerben és cukormázban úsztam, tisztelet a kivételnek (olaszok és angolszászok). A pontozás valóban kiábrándítóan mutyihangulatú volt, és ha a posztoló szerint a magyar csalódás a politika bűne, és hogy lehetett volna jobban "csinálni", akkor tulajdonképpen azt kéri számon a kormányon, hogy nem nyalt be eléggé Európának, és nem jól helyezkedett. Könyörgöm, ez egy dalverseny, vagy mi! (Bár egyre jobban vagy mi...) Ha ezt is átpolitizáljuk (ahogy a jelek mutatják is), akkor nincs túl sok értelme (legfelebb a pénz van benne). A második helyezettnek viszont szívből örülök, és gratulálok. Az első helyet nem értem. A leggyengébb produkciók egyike volt, ráadásul hamisan éneklő, gyenge előadásban. Jajj!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.05.15. 21:49:58

Jézusom Májkel, ne egyszerűsítsük le ezt OV-is szintre...

Megnéztem neten Wolf Kati dalát (7/10, legyen elég erről ennyi), s mivel a versenyt nem láttam, csak azt tudom mondani, hogy ha lepontoztak minket, akkor az elsősorban nem a rossz diplomácia, hanem a rólunk kialakult igen negatív, sok tekintetben valós kép miatt volt így.
Hozzá kell tenni, hogy nagy magyarkodásunkban szinte egyik szomszádunkkal sem ápolunk igazán jó viszonyt, így nem is értem, mitől, miért is szavazna ránk egy román, ukrán, szlovák?

Annak idején Friderika dala szerintem a legjobb volt - de csak 4. lett, és Rúzsa Magdi dala is többre volt hivatott (még akkor is, ha a blues nem pont egy dalversenyes műfaj, vagy talán pont emiatt kellett volna nagyot ütnie, de nem ütött).

Valszeg őket is lepontozták, és valszeg kevésbé, mint most Wolf Katit. Passz, nem tudom.

A lényeg: a Fidesz külpolitikája, kettős kommunikációja és balphaszságai valós dolgok, de mindezt én nem deriválnám bele ebbe a 22. helyezésbe.

Nekünk politikától függetlenül van rossz hírünbk Európában. Nem kicsit.

Inkább erről írj blogot (miért van így?), szívesen elolvasnám.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.05.15. 21:53:17

Egy átlag külföldi annyit tud Magyarországról, mint mondjuk egy átlag magyar Azerbajdzsánról. Nem, ez most kivételesen nem a magyar diplomácián múlott, inkább a körítésen. Az ír Jedwards például ritka gyenge dallal és énekléssel is jóval előrébb végzett, mert a közönség értékelte a körítést, a villogó fényeket, meg az előadásmódot. Ez az Eurovíziós izé erről szól, hogy villogjanak a fények, táncoljanak a csinos lányok és a jóképű srácok, legyen buli, maga a dal és az éneklés meg a sokadik értékelési szempont. Ez van.

neuromanc 2011.05.15. 21:53:18

Nem tudom eldönteni, sajnáljam-e, vagy inkább irigyeljem a posztírót. Ezzel a leegyszerűsített gondolkodásmóddal bizonyára mindenre van instant receptje. Mégis kénytelen vagyok némi bizonytalanságot csöppenteni az ő bizotnságosnak tűnő kis "orbánahibás" világába:
1. Kezdjük a legegyszerűbb kérdéssel: ha Wolf Kati helyezése miatt a jelenlegi kormány a hibás, akkor ki a felelős a Gyurcsány- kormány idején csúnyán leszerepelt Ádok kudarcáért?

2. Életszerűnek találjuk-e, hogy ezen a dalversenyen túlnyomórész olyan emberek szavaznak, akik külpolitikailag(!) vájtfülűek, naprakészek, és miközben bepötyögik az sms-t ez jár a fejükben: "nahát, ez az Orbánkormány, meg az alkotmány, fel vagyok háborodva, hiába helyes ez a Kati Wolf, meg a dal is jó,akkor sem szavazok rájuk, mert veszélyben a demokrácia Magyarországon, juj, aggódom!" ...valahogy így történhet, legalábbis a posztíró szerint. Aki nyilván hasonlóképpen tájékozott a külpolitikában. Ezért:

3. megosztanék vele találomra egy cikket Azerbajdzsánról, 2009-es ugyan, de azóta semmi nem változott...(feltételezem, hogy a Karabah- konfliktus részleteivel is tisztában van)... Na.Egyelőre ennyi.

neuromanc 2011.05.15. 21:58:41

Sorry, nem sikerült mellékelnem az ígért cikket az azeri demokrácia és a dalverseny esetéről, ismét próbálom

kitekinto.hu/europa/2009/09/02/tobb_ev_borton_egy_felrenyomott_sms-ert/

Italo Balbo 2011.05.15. 21:59:37

Itt általában józan posztokat lehet olvasni, de most ez egy faszság. Mit szóljon Spanyolország vagy Svájc? Ők mögöttünk végeztek de nem hiszem, hogy bárki is utálná őket :). Volt huszonX előadó, akik felkészültek, előadták a produkcióikat, szórakoztatták a népet, a nép meg döntött.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.05.15. 22:20:18

Basszus! Ezt a posztot nem hiszem el!

Látom magam előtt a meg nem jelent "B" posztot arra az esetre, ha Wolf Kati nyer: "Óriási diadal a politikai ellenszél dacára..."

Most mi a poszt üzenete? Legközelebb válasszunk egy olyan kormányt, amelynek diplomáciájának középpontjában az Eurovíziós Dalfesztivál megnyerése lesz?

villamos alóli kacaj 2011.05.15. 22:20:18

Tévecc!

A Gyúrcsány miatt van!

Zuzimama 2011.05.15. 22:20:19

Minden évben le lehet játszani azt fejben, hogy na "idén vajon megint miért nem nyertünk?" c. játékot. Bele lehet gondolni a szar politikát, a szar dalválasztást, a szar előadóválasztást, a szar ruhaválasztást, a magyarok szar külföldi megítélését.
Mit változtat ez a végeredményen?

Jövőre is lehet majd gondolkodni, hogy mi a SZARÉRT nem nyertünk már megint????

a-kis-herceg 2011.05.15. 22:20:19

@version: történelem... "kultúra"

1011 éves feudalizmus

de ebben jók vagyunk: retrokommunista feudális ország... egyedi

2011.05.15. 22:38:31

@Zébácsi: pont úgy viselkedsz mint az elmúlt évek külpolitikája: utálnak minket, legyünk megengedőek, ne foglalkozzunk azzal hogy verik a határon túliakat, ne érdekeljenek a történelmi igazságtalanságok... No és mi lett a vége? Belénk törölték a lábukat miután meghunyászkodtunk és még ki is röhögtek. Pl Megyó pezsgőzése a román trianon-ünnepen.

Utáljanak csak. Nekünk elég hogy a Finnek szeretnek minket.

2011.05.15. 22:38:47

@kíváncsivagyok: remélem szélsőségesek alatt a bandákba verődött, magyargyilkos romákat érted, mert rajtuk kívül másokkal én még nem találkoztam az országban, aki szélsőségnek lenne nevezhető. Ja de, turbóliberálisokkal.

Alonee 2011.05.15. 22:40:41

@User2.0: Lehet, hogy nem szoktál ilyet írni, de ezen rettenetesen sokat dolgozhattál, már ha ilyen borzalmasan bunkó akartál lenni.
A cikk egyébként jó, én is úgy érzem, hogy a 22. helynél jobbak voltunk és azért nem szavaztak ránk, mert nem vagyunk túl közkedveltek Európában.

El Argentino 2011.05.15. 22:41:08

kit érdekel ez a bohócverseny?

zsilkazsilka 2011.05.15. 22:45:40

Arra gondolt valaki, hogy a szavazatok fele részért Düsszeldorf felel. Az ottani zsüri valószínűleg az azerieket találta legjobbnak, és Kati előadása nekik nem tetszet. Ezek után egy kis bajtársi szivesség és szerencse, majd megvan a fődíj is. Aki meg nem élvezi a zsüri szimpátiáját, a szomszédokra hagyadkozhat csak.

GGG77 2011.05.15. 22:51:51

Jól látod, valóban felelős a diplomácia, a politika. De nem az elmúlt egy évé, hanem legalább 100-é.

Sürgősen le kéne állni ezzel "a regionális hatalom vagyunk" tévképzettel, valamint sürgősen fel kéne számolni a revizionista lázálmainkat.

Ha egyszerűsíteni akarunk: akkor lesz esélyünk, ha az utolsó kocsiról is lekaparjuk a Nagy-Magyarország matricát.

Dinsdale Piranha 2011.05.15. 22:55:55

22. hely? Kb. itt a helyünk Európában, ennyi. Kár ezen vitatkozni.
Amúgy az egész Euróvizíós dalfesztivál egy nagy bohócság, meglep, hogy vannak emberek akik nézik.

Táskás Tóni 2011.05.15. 23:02:17

@tundrazuzmo: Itt nem fiatalok szavaztak, az tuti.

Táskás Tóni 2011.05.15. 23:02:17

@GGG77: Orbán kocsiján is ott díszeleg a Nagy-Mo matrica, gusztustalan a nagymagyarkodásuk.

Táskás Tóni 2011.05.15. 23:09:27

@zsört: Nem utálnak , undorodnak. Ahogy én is undorodom a focistától és csapatától. Ezért nem csodálkozom, te világos,

Martian (törölt) 2011.05.15. 23:11:43

Ki nem sz@rja le, hogy egy amatőr zenei majomparádén kit hanyadik helyre szavaznak be...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.05.15. 23:16:43

@HUN_Sector:

Nem viselkedem sehogy. És,

nem írtam semmi olyat, hogy legyünk megengedőek, meg, hogy ne foglalkozzunk azzal, hogy verik a határon túli magyarokat.
Pardon. Különben is: hogy jön ez ide???

Egyébként pedig:

Történelmünk során semmi sem volt véletlen, az, hogy ez az ország ott tart, ahol, leginkább a saját hibája.

Az, hogy ki törölte belénk a lábát, leginkább azon múlott, hogy valami egészem elképesztően gyenge volt a magyar diplomácia (a belső megosztottság miatt).

Ha már szóba hoztad: a románok diplomáciája legendásan jó. Ők ugyanis - más okos nemzethez hasonlóan - legalább kifelé összefognak. Tanulhatnánk tőlük, nem?

Trianonnal jönni meg egész egyszerűen vérciki. Ugyanis azt is magunknak köszönhetjük.

Ja igen, a "magyarosch széthúzás" alátámasztásául: olvasgass a különböző blogokon, hogy miket írnak magyar hozzászólók a magyar előadóról és a dalról, a szerzőkről.
Elképesztő...

El Argentino 2011.05.15. 23:28:44

@Martian: na látom van aki még normálisan látja

Crescendo 2011.05.15. 23:28:44

ember, valahogy az orszag 2/3-at is lecsatoltak anno. Nem a magyar embereknek szolt a dolog szemelyesen, hanem az akkori politikai vezetes teljesitmenyet ertekelendo. Kisse nagy ivet huzol itt az ok-okozati osszefuggeseknek. Mi koze lenne ennek a szavazasnak a kulpolitikahoz, vagy belpolitikahoz?

GGG77 2011.05.15. 23:36:32

@Táskás Tóni: Ezt nem mondod komolyan!? Bazz... Ezek után, ha mondjuk Szlovákiában maga az elnök veri meg, ne csodálkozzon.

sofalwy 2011.05.15. 23:48:46

A blog érdekes lenne, de bármelyik politikai oldalról is nézem, durva túlzás bármilyen módon az aktuális politikai vezetés számlájára írni a buktát. Ez a blogindító iromány így a politikai pr legrosszabb lapjaira való.

Az MTV számára viszont valóban gyászos leszereplést jelent a rossz helyezés. Napok óta csak ennek a versenynek az előzetese ment, már a tisztességes műsorok rovására is. Állandóan ott vigyorgott az énekesnő mellett valamilyen tévés akárki, akiről sokat nem tudtunk meg, csak azt, hogy idétlenül vigyorog. (A régi mondás szerint "mint ló a rohadt tökre...")

Még mindig saját alkalmatlanságukkal kínlódó szerencsétlenek tobzódnak a köztévében. Ha siker lett volna ez a "celine dion-os" igencsak az angolszász divatot évekkel lemaradva majmoló zenemű, akkor sem tartanám ezt egy kiemelkedő, hetekig a közműsorokat blokkoló fontos eseménynek. Nem lehetne találni végre legalább egy hozzáértő embert, aki helyén kezelné ezeket a kezdeményeket? Rákay sem mutatott eddig sokat, illetve még nem mutatott fel semmi újat. Van egyáltalán valami a szatyrában? Ha igen, reméljük, hogy nem ilyen villogó buktákat hozott.

Táskás Tóni 2011.05.15. 23:59:47

@GGG77: Menj el a parlamenthez ,az összes fidesz képviselőnek , karöltve a szélsőjobbal ott virít a matrica a kocsiján. Sokszor fotózták és mutatták be. Ha megnézed az EU tanácskozásait , látható , hogy Orbánt mindenki kerüli, ott kacsázik egyedül szegény focista, nem szalonképes. Csak az a baj, hogy minden magyart egy kalap alá vesznek ezekkel a nagymagyar hőbörgőkkel. Egy kis verés talán segítene, de jól kiépítette a 10 milliárdos testőrségét még a sorozatos tolvajlások és megszorítások bejelentése előtt. Amúgy a fidesz Pilisen 13 %-ot ért el az időközi önkormányzati választáson. Remélem 3 év múlva ugyanez lesz országos szinten is. Megosztó hazug nagyképű társaság.

Táskás Tóni 2011.05.16. 00:07:20

@sofalwy: Van Rákay szatyrában egy csomó pénz, amit a fideszes önkormányzatoktól kapott a semmire az a hülyegyerek az utóbbi években.

Táskás Tóni 2011.05.16. 00:07:20

@Martian: Pl Orbán nem szarja le, Wolf Katinak üzent és szurkolt, az énekesnő pechére.

Viktus 2011.05.16. 06:44:32

A média fújta fel ezt az egészet, hogy ilyen-olyan nagy esélyek, mint vb-eb selejtezők előtt szokták a válogatott meccseknek a műsort, hogy nézze v.ki.

Nem lett volna ez a Wolf Kati, de nagyon esélyes reklám hetekig nagyjából a kutya se nézte volna ... Rúzsa Magdi anno kilencedik lett - ki nézte?

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.05.16. 06:44:32

Az nem tűnt fel senkinek, hogy Azerbadgánnak nagyobb volt a melle?

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.05.16. 06:44:32

Itt is komoly sajtószabadság van, előzetes moderáció mi!

katolnai 2011.05.16. 06:44:32

Mindenben egyetértünk! De amint láthatod véleményeddel árválkodsz csupán az ideírogató nemzetközi, bal-libsi mindig valahova nyaló 'Táskás-Tónik' mellett. No meg a tájékozatlan Zébácsi, aki azt írja, h trianont magunknak köszönhetjük, mert minrángattuk be az I. vh.-ba az osztrákokat meg a németeket, és ezért mert kirobbantottuk a világháborút: megérdemeljük Trianont! De abban igaza lehet Ztatának: „Történelmünk során semmi sem volt véletlen, az, hogy ez az ország ott tart, ahol, leginkább a saját hibája.” - mert igen; összekellet volna fogni a mongolokkal és egy szálig kiirtani a németet meg a taknyos franciát … a törökkel sem lett volna szabad évszázadokon keresztül hadakozni, hanem együttesen pusztítani kellett volna nyugati szomszédainkat. Sőt, nagyon rosszul csináltuk a rácokkal és az oláhokkal is, mert befogadtuk őket, ahelyett, h levittük volna a javát a drinápolyi rabszolgapiacra.

Bizony sokat hibáztunk, ám hízelegni, nyalni a hamisan szemét 'európai értékeket' képviselő bandának sehova nem vezet, csupán közérzetünket rontja

üdv katolnai

Viktus 2011.05.16. 06:44:33

A média fújta fel ezt az egészet, hogy ilyen-olyan nagy esélyek, mint vb-eb selejtezők előtt szokták a válogatott meccseknek a műsort, hogy nézze v.ki.

Nem lett volna ez a Wolf Kati, de nagyon esélyes reklám hetekig nagyjából a kutya se nézte volna ... Rúzsa Magdi anno kilencedik lett - ki nézte?

pereszke 2011.05.16. 06:44:34

szerintem nem tehet róla zorbán, de ettől persze még a k.anyját

Kalmár 2011.05.16. 06:44:34

Ezt is Orbánra kennétek???
Szerencsétlen faszkalap aki ezt kitalálta.
Ráadásul eddig még senki nem jutott el a döntőbe.
Szóval Orbán sikere....?
Mekkora betegség a saját fingotokat is ráfogni valakire.

Viktus 2011.05.16. 06:44:34

Egyébként, ha a szomszédok nem szavaznának meg a finnek akik még elhiszik ezt a finnugor mesét tök utolsó lett volna. Gyenge volt, mint kiderült a média elakarta adni Geszti sok rettenetével egyetemben, de az csak itthon adható el. Ennyi.

Hanyagolni kellene ezt a megasztár, faktor tucat retteneteket ... meg a Gesztiket, és v.mi egyedi magyarral megjelenni még az is többet ér, mint ez a nagy égés. Főleg ilyen körítés után, hogy a németeknél mennyire népszerű ... aztán nagy 0 pont, mert csak a német melegekimádják.

Azeri diplomácia meg Azrbajdzsán aztán baromi népszerű ...

potyus 2011.05.16. 06:44:34

"A miniszterelnök úrnak pedig üzenném, hogy nem Wolf Katit nem szerették és nem a magyar embereket bántották ezzel Európa-szerte. Viszont azt hiszem, egy kicsit az országról mondtak véleményt, vagyis arról, amiről Magyarország kapcsán mostanság a hírek szólnak a világban. Ez pedig többnyire bizony Orbán Viktor politikája."

idézet a postból.

Igen nagyon úgy néz ki, hogy europa köszöni szépen nem kér a gőgből, az antidemokráciából, a majd mi megmondjuk a sok öreg demokráciának, milyen legyen az új. Igen mi Orbán Viktor a bolha faxnyi népességgel kifogjuk követelni, hogy ti becsontosodott öreg demokráciák vegyétek át a mi találmányunkat, kicsit diktatórikus, kicsi komcsis, de meglád ez lesz neked is a jó. Az hogy ettől a határon túl élő magyarok rosszabbul érzik magukat, az az ő bajuk, oldják meg. És szégyelhetik magukat mert nem a Katira szavaztak. Majd ha oda megyek kampányolni, ezt még elszámoljuk, és ha nincs rá megfelelő magyarázat, hát nézhetik a támogatásokat, igaz azok most sem nagyon mennek, de hisz tudjátok testvéreim, válság van.

potyus 2011.05.16. 06:44:34

@neuromanc: értsd meg te szerencsétlen Orbán fan, a pontok odaitéléséban 80% egy bizottság munkája, a fennmaradó 20% a betelefonálóké.
Nehogy már azt mond, hogy így nem tud befolyással lenni a szimpátia, vagy az unszimpátia.

Martian (törölt) 2011.05.16. 06:44:35

@Táskás Tóni: Karl May meg Hitler kedvenc írója volt, de attól még a kiadók kiadták, mi meg szerettük Winettou-t és társait. :)

Más szóval: nem attól nyugszik le a telihold, hogy a kutya megugatja... :)

Zorgo 2011.05.16. 06:44:35

Lehet persze rendszeresen bele szarnia a Fidesznek az Európa ventillátorba, csak éppen ebből jut majd mindenkinek,amikor nem is számítunk rá.
Gáz amúgy,hogy egy ilyen fsztivált a diplomácia pontoz végül, de az kétségtelen,hogy a politikai ámokfutásunkat minden szomszéd országbéli nacionalista tapsolva nézi végig.Diplomáciai fiaskók sorozata is kevés,hogy a Fidesz észhez térjen, és elkezdjen kompromisszumokban gondolkodni, lövészárok ásás helyett.
Most szar dolog Magyarnak lenni az elcsatolt területeken, és ezt nagyon meg lehet köszönni a Kormánynak.:(

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.16. 06:44:35

Azon eddig nem gondolkodott el senki, hogy esetleg nem epen a produkcio volt gyenge, mielott ebbol is a politikara ugrunk at? En nem neztem a musort, de ma megneztem youtube-on a gyoztest es Wolf Kati produkciojat is, es ugyan egyik sem az en izlesem, de helybol az elobbi nagysagrendekkel szinvonalasabbnak tunt. Wolf Kati produkcioja raadasul olyan, amihez nagyon hasoo sok szazezer van a vilagon, jellegtelen popzene. Mert egy jo produkciohoz nem eleg a jo hang. Ha mar politizalunk, inkabb azokat kellene elovenni, akik dontottek, ki menjen.

Akvyr 2011.05.16. 06:44:35

Nem értem miért vár mindenki mást ettől az eurovíziós bohóckodástól. Kezdetektől ez van, a szlávok egymásra szavaznak, az északiak egymásra szavaznak, a sokmillió németországi török törökökre szavaz.

A dal abszolút sokadrangú, és szerintem a a jelen pillanatban uralkodó diplomáciai helyzet sem változtat semmin. Ilyen ez a rendezvény, az kap sok szavazatot aki a szomszéd nyelvén beszél, vagy elárasztja azt lakossággal. Nálunk meg minden évben megy a hiszti, hogy ezt vagy azt a helyezést nem tudtuk elérni.

Messidor 2011.05.16. 06:44:35

Nem hiszem,hogy leszarnanak minket Europaban,hiszen az Echo teven maga Szaniszlo Ferenc vezette le,hogy mennyire irigyelnek minket a vilagban,mindenki magyar akarna lenni,ha tehetne.Vagy rossz csatornat nezek?

pluto111 2011.05.16. 06:44:36

@Táskás Tóni: Csak hogy felfogjad a "nagy nyugat" gyarmatnak tekinti Magyarországot, Orbánt nem szeretik mert azt meri mondani nekik hogy oké elég van egy határ.
Az agrárium nagy része már ráment erre a gyarmat létre. Ja és hidd el nem jobbak ők se, még ha az angolszász média ezt is sugallja.

schlumbergerna 2011.05.16. 06:44:36

@katolnai: szégyellje el magát, hogy még egy árva pont erejéig sem volt képes betelefonálni és így rögzíteni szavazását …
Aztán mijafaszé' lenne kötelező betelefonálni? Nehogymá' szégyellni kelljen magát az embernek, hogy nem csesz el egy valag pénzt ilyen marhaságra, giccsparádéra.
Már bocsánatot kérek!

sofalwy 2011.05.16. 06:44:36

@Táskás Tóni: Mint ez az euroviziós bukta is mutatja, nem elsősorban pénzkérdés lenne, hogy végre valami műsorszerűséget is mutasson a televízió. Asszem, amit Philip kapott az említett helyekről, az nem az mtv-ben landolt. De a fene bánná, hiszen mindegyik párt és holdudvara ezt teszi. Végre valami jutna a népségnek is - legalább a tévé cirkuszban. Ennek a hasznát még mindig ők vihetnék el.

Namir 2011.05.16. 07:02:15

Most minden szoci és liberális hirtelen a külhoni magyarok szimpátiáját hiányolja.
Nocsak.

Megkérem a 2004.december 5.-én a saját nemzetük, a külhoni magyarok ellen szavazókat, hogy szálljanak magukba, és gondolkozzanak el azon, mit tettek...

Arbet 2011.05.16. 07:18:22

Komolyan szégyen amiket itt olvasok.

Wolf Kati magyar énekes, van egy jó hangja és egy jó dala. Itthon hallgatjuk, szeretjük és belemászik az ember fülébe. Ennyi. Eurovíziós dalfesztivál? Ki a faszt érdekel a helyezés? Tudjuk, hogy jó a Kati és ennyi.

Politikát ebbe belevinni? Kockásra röhögtem a hasam.

Mi lenne, ha blogírás helyett értelmes munkát végeznél? Szellemi szennyből megélni adózatlanul az ország szennyes szegletébe való.

Magyar! Örülj a jó zenének, örülj Wolf Katinak, dolgozz amennyi erődből kitelik és élj becsületesen! Ez legyen a célod ne a furkálódás, okoskodás és a fika.

countrystudy 2011.05.16. 07:20:21

annyira átlátszó.hányinger médiakommandó. néhány napja még az énekesnőn élcelődtetek,giccs meg nemzeti hős stb. az eredmény után összedugtátok okos kis buksi fejeteket,lássuk,mit lehet kihozni,hátha leszalámiztok még néhány szavazóz.

genyamagyar 2011.05.16. 07:22:25

Ha külhoni magyaroknak derogál szavazni, akkor szükségtelen nekik szavazati jogot adni. Mármint, politikai szavazati jogot.

$pi$ 2011.05.16. 07:24:27

@Dinsdale Piranha: "22. hely? Kb. itt a helyünk Európában, ennyi. Kár ezen vitatkozni."

Nehogy már egy énekes ribanc határozza meg hol a helyünk európában. Hülyén is venné ki magát baszki!

genyamagyar 2011.05.16. 07:24:27

@Arbet: Nincs igazad! Annyiban politika - ahogy a posztban leírásra került - hogy minket mindenki utál. Mindenki szembejön az autópályán...

lucifer49 2011.05.16. 07:25:18

Az a baj,hogy a szavazó országokban nem volt kötelező a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozat-nak a kifüggesztése és még az Alkotmány szövegét sem postázták ki nekik!
De talán a 10 pontos kérdőívet meg kapják....

lüke 2011.05.16. 07:43:27

egy kis eurovizió retro

C. Dion pl svájci színekben kezdte az EUrovision fesztiválon ,megbukott és végül JJ Goldmann szerzeményei hozták a világsikert, France Gall- Gainsbourg-ral!- nyert és hazájában soha nem volt utána sikeres ,csak Németországban
ezt is OV intézte anno

recorder.blog.hu/2011/05/15/france_gall_poupee_de_cire_poupee_de_son?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

lüke 2011.05.16. 07:46:36

@$pi$:
ez egész jó
másban hátrébb állunk, ezt tudjuk

midnight coder 2011.05.16. 07:46:37

@genyamagyar: Szerintem a belföldi magyarok sem igen szavaztak Wolf Katinkára. Ami azt illeti, én Pl. akkor hallottam először arról hogy van még ez a dalfesztivál amikor kinn volt az index címlapján. Másrészt, mivel meglehetősen közepes szám volt, így akkor sem igen szavaztam volna, ha tudom hogy létezik.
Megnéztem mind a kettőt, az első helyezett is eléggé a futottak még kategóriában mozgott, ez viszont a zeneipar jellegzetes terméke - gyengécske zene, erős hype.

midnight coder 2011.05.16. 07:46:37

@genyamagyar: Persze hogy mindenki utál. Eddig akciósan árulták a hazát a komcsik. Ennek most hirtelen vége szakadt. Te is utálnád ha épp pont most akarnál venni.

lüke 2011.05.16. 07:46:37

@genyamagyar:
mindenki!
német nyelvterületen a Mein verspieltes Landból olvassák a kottát ,Paul Lendvai írásaiból aki Debreceni József könyvéből vette át

Táskás Tóni 2011.05.16. 07:46:38

@Namir: Megkérem a kormányt, hogy szálljon magába, és gondolkozzon el azon, hogy miért hozott a kettős állampolgárságról törvényt a külhoni magyarok kérése ellenére. Jól emlékszem, hogy könyörögtek, hogy nem kellene most ezt a törvényt tárgyalni, azután Orbánék jól rájuk erőszakolták.

genyamagyar 2011.05.16. 07:46:38

@$pi$: Csak szeretnénk a 22.-ek lenni, csak szeretnénk...

Lépes Elek 2011.05.16. 07:46:57

Szerintem Jan Delay fellepese a szavazatszamlalalas (vagy mi volt az) alatt megmutatta a 25 fellepo majomnak, hogy mi a szint, amit esetleg tavcsovel bamulhatnak, amig a szemuk ki nem folyik ... alulrol.

lüke 2011.05.16. 07:52:50

@midnight coder:
sem igen, mert saját ország nem szavazhat,a szabályok szerint

$pi$ 2011.05.16. 07:57:06

@lüke:
@genyamagyar: Attól függ miben. Szeszfogasztásban például a világranglistán is igen előkelő helyet foglalunk el, úgyhogy nem kell szégyenkeznünk... van amiben mi vagyunk a jók. ;)

Arbet 2011.05.16. 07:57:07

@genyamagyar: Na ezen kéne változtatni. Nem a parlamentben, hanem otthon. Meg kell tanulni egy irányba közlekedni. Visszább kell venni az igényeket és meg kell tanulni a kicsinek is örülni. Jobb csalás nélkül 22-nek lenni, mint trükkökkel, csalással, hazugsággal elsőnek.

Először is mindenki fizesse be minden bevétele után az adóját. Ha az első lecke megvan akkor jöhet a következő. Ja, hogy akkor kevesebb aprítani való jut a tejbe? Ez van. Becsület és igazságosság majd megtanít büszkévé lenni arra a kicsire is ami ezek után marad. Amíg erre nem képes az ország addig maradunk ez a fos. Nem Wolf Kati, nem Orbán Viktor, nem a Blogíró, hanem mi magunk maradunk fosok.

lüke 2011.05.16. 07:57:07

@Arbet:
a nol cikkek
www.nol.hu/kult/wolf_kati_es_a_dalfesztival__dusseldorfi_anakronizmus

-itt Raabot huzzák le, aki a németeknél egyes számú sztár, s amihez nyúl arannyá válik!
-sikertelenség okai
hvg.hu/velemeny/20110515_sebok_wolff_eurovizio

okostojgli (törölt) 2011.05.16. 07:57:07

Az nem lehet, hogy szimplán nem tetszett Katink Lara Fabian utánérzése?

www.youtube.com/watch?v=zcZHnD7dlrw

Nymus 2011.05.16. 07:57:07

@Namir: Nem gond, a te csapatod kemeny, es azt is raeroltetik a kintiekre, amit nem is akarnak. Ha Viktorka kitalal valamit, akkor az ugy is lesz! Csak kint mar eleguk van ebbol a feszultsegbol, de Viktorka leszarja! Itt van es nem ott!

genyamagyar 2011.05.16. 08:05:57

@midnight coder: "Persze hogy mindenki utál. Eddig akciósan árulták a hazát a komcsik. Ennek most hirtelen vége szakadt."

És Romániában, Németországban, Szlovákiában, Horvátországban az egyszerű halandó is mind potenciális Magyarországot "megvevő". Te sem gondolhatod komolyan.

Namir 2011.05.16. 08:43:38

@Nymus:
Tehát nem az a hunyó, aki megtagadja a testvéreit, hanem, aki kiáll értük, ugye? :)

És az a probléma, hogy felvállaljuk ennek a feszültségét? Mert szegény szomszédokat nehogy megsértsük már, hogy olyan jogokat adunk a fajtánknak, amit ők is megtettek már korábban a sajátjaikkal?

Ha így gondolod, azt kívánom, hogy egyszer éld át, amikor megtagad, és nem áll ki érted a családod.

Én beszélgettem erről erdélyi emberekkel. Tragédia, amit az anyaország a szavazással tett velük. Csak azért nem fordultak lélekben ellenünk, mert tudják, ez a transzidentitással [magyar állampolgár, idegen szívvel] rendelkező szocik és libsik aljas műve, nem a magyaroké.

Nem inkább az kellene, hogy végre elfogadják a szomszédaink, az ottani magyarok ennek a nemzetnek a része?
Ha másért nem, mert ez az európai eszme.

A politikában nem jó stratégia az állandó meghunyászkodás, ahogy focimeccset sem lehet nyerni csak védekezéssel.

Ui: Mit szólnál, ha bevezetnénk egy olyan nyelvtörvényt, ami Szlovákiában van, az európai megoldás? Esetleg Magyarország védelmében vonuljunk be Pozsonyba, ahogy azt fordítva Fico bátran hirdeti? Ez is európai megoldás?

Ne bohóckodjunk. Nem agresszívnek kell lenni, de ez az állandó "merjünk kicsik lenni" sehol nem jön be. Azzal csak elnyomnak minket.

A honosítási törvényt bármikor bevezetjük, az mindig épp rossz lett volna a szomszédoknak. Így letudtuk, és előbb-utóbb beletörődnek.

Viszont bármikor megtagadni a saját fajtánkat, na, erre sincs tisztességes magyarázat. Nyugtass meg, hogy te nem tetted.

Namir 2011.05.16. 08:49:29

@Táskás Tóni:
Az előbb másnak megválaszoltam.

2011.05.16. 08:49:30

@midnight coder: a hazaiak nem is szavazhatnak a saját indulójukra

midnight coder 2011.05.16. 08:49:30

@genyamagyar: Romániában, Szlovákiában, Horvátországban az átlag halandó pont annyit tud rólunk mint mi róluk. Azaz kb. azt amit az újságban olvas. Persze, ha idejön akkor láthatja hogy szépek a házak, vannak új autók, a népek nem rongyokban járnak, de ennél többet nyelvtudás híján turistaként nemigen állapíthat meg, még ha ide is jönne esetleg.

Az meg hogy az újságban mit olvashatsz, a mindenkori véleményformáló értelmiségen múlik. Azok meg leginkább azt írják, amit az itt dekkoló hitsorosaiktól hallanak. Bennük pedig - ki tudja miért egyébként - valahogy nem annyira teng túl a hazafiúi érzelem.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2011.05.16. 08:49:30

ez a blog annyira kurva szar fikagolyó, igazi zsidó fitymátlan faszverés

genyamagyar 2011.05.16. 08:49:30

@Arbet: Adóbefizetés? Azt csak a lúzerek csinálják! Mi keménytökű fasza gyerekek vagyunk! Nehogymá! :)

multi84 2011.05.16. 08:49:31

Nem az Orbán kormány miatt és nem amiatt, hogy ő mit mondott múlt héten Brüsszelben, hanem a hosszú évtizedek óta kialakított külpolitika miatt nem szavaztak ránk. Nem kell ahhoz naprakésznek lenni hogy valaki utálja az országot. Ti se tudjátok a napi politikát a Szlovákoknál, Románoknál mégse szeretitek őket.
Továbbá gyanítom az Azerieket nem utálják annyira a szomszédai mint minket a Románok/Szlovákok/Szerbek
náluk a magyaroknak tekintik a felvidéki/délvidéki/erdélyi embereket nálunk meg román/szlovák/szerb. Ausztriában magyarok ne lopjatok táblák vannak. Franciaországba mennek a cigányaink és mennek magyarok Nagy Magyarország zászlóval Triannon miatt demonstrálni. A Lengyel Magyar barátság meg csak egy közmondás...

Szóval a diplomácia igen is számít mert szépen lassan az évek alatt beleivódott az emberekbe ezek a dolgok. És nem a spanyolok, angolok, svédek stb szavazataival kéne nyernünk hanem a szomszédos országok szavazataival. De hát mi is utáljuk őket akkor mit várunk?

nesze nektek két harmad... 2011.05.16. 08:49:31

én a saját magyarságomat is szégyelem már, mióta ez a nagy Magyarkodás megy. A a Székelykedés miatt, meg egyenesen megutáltam a székelykáposztát is. Orbán és bandája miatt az egész országban élő Fidesz seggnyalókat is utálom. Amíg Orbán, Alekosz, és Hajdú Zsírdisznó és a Zsinagógás stáb megy az Euróvizióra, addig mindig megkapjuk a diplomáciai pofont. ( Orbánt meg üssék Brüsselben)

La Pantera 2011.05.16. 08:49:31

nem hinném, hogy utálnak, nem is vesznek tudomást rólunk. Egyébként a Gyurcsány-Meggyesy-éra alatt se voltak nagyobb sikereink az Eurovízión.

midnight coder 2011.05.16. 08:49:31

@Nymus: Vicces amikor a hazai balfékek mondják meg hogy mi a szar a kinti magyaroknak és mi nem. Azok a kinti magyarok akiket én ismerek, bizony örültek ennek mint majom a farkának. Másrészt annyira magasan soha nem szartak ránk külföldről mint Fletóék idejében, pedig ők aztán benyaltak csontig mindenkinek aki nem magyar. Ehhez képest Sólymot nem engedték be a szlovákok az országhatáron, ami egy másik EU-s tagország államfője esetén azért azt hiszem eléggé egyedülálló jelenség volt itt Európában, legalábbis az utóbbi 100 évben. Ez volt az akkori zseniális magyar külpolitika csúcsteljesítménye, illetve az hogy utána ezt a szlovákok minden különösebb gond nélkül megúszták.
Amúgy Pl. a szlovák nyelvtörvény is a mindenkori magyar külpolitika impotenciáját mutatja. Próbálnánk mi egy ilyen nyelvtörvényt bevezetni mondjuk a lovári nyelvvel szemben... Másnapra megszállnák az országot az amerikai csapatok amiket a hős hazai jogvédők hívnának be megvédeni a demokráciát.

Alterix 2011.05.16. 09:24:11

Az "elmúltnyócév" meg a "Patásorbán" helyett nem lehetne más magyarázatot találni. Mondjuk ami kézenfekvőbb:

-eddig se voltunk ott az euróvizíós kedvencek között.

-a magyar média meg kicsit "túlsztárolta" Wolf Katit, legközelebb több szerénységet!

-a kb. 50-es mezőnyből a 22. lett; a vízilabdát leszámítva bármiről van szó nagyjából ideáig jutunk!
-és ez nem az elmúlt 13 hónap vagy 13 év hozadéka...

genyamagyar 2011.05.16. 09:24:11

Általában azt szoktam mondani, hogy mi vagyunk Európa cigányai. Ahogy mi, itthon tekintünk a cigányságra, úgy tekintenek ránk Európában.

Sajnos, nem ok nélkül.

genyamagyar 2011.05.16. 09:24:11

@nesze nektek két harmad...: "A a Székelykedés miatt, meg egyenesen megutáltam a székelykáposztát is."

Az a vicces, hogy amit mi Székelyhimnusznak tekintünk, az itt született Magyarországon és nem is az az igazi Székelyhimnusz. Még azt is mi akarjuk eldönteni a székelyek helyett, hogy mi legyen a himnuszuk.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2011.05.16. 09:24:11

@La Pantera: ha nem voltak nagyobb sikereink előzőleg sem, akkor mia f@xért diplomáciai kérdés a magyar könnyűzene impotenciája?

thinker_ 2011.05.16. 09:24:12

ez egy annyira szánalmas és erőltetett poszt, hogy az embernek vitatkozni sincs kedve vele.
igazad van, kedves posztoló, ezen a Földön minden rosszról Orbán Viktor tehet. holnap majd arról írsz, hogy ő a sátán földi helytartója? :)

Koky_ 2011.05.16. 09:24:12

@Viktus: Akkor ajánlanám Wolf Kati youtube videója alatt a kommenteket. Csak hogy tájékozódj kicsit, mielőtt itt osztod az észt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2011.05.16. 09:24:23

@midnight coder: persze hogy nem teng túl a "hazai" médiában a hazaszeretet... a legtöbb külföldi kézben van, és a tulaj elveinek akarnak megfelelni, azaz minden sz@rból szenzációt csinálnak, még akkor is ha az a "szenzáció" valójában Magyarországnak kimondottan káros.

Az újságírók látens hazaárulók!

igényes 2011.05.16. 09:28:21

Michael! Adok egy jó témát!

www.trueknowledge.com/q/population_of_hungary_2011

Nem kell angolul tudni, érdekes módon valakik gyilkoják a magyart!

population of Hungary 2011

HungaryThe population of Hungary on May 16th 2011 is approximately 9,926,939. (Extrapolated from the EU populations of 497,198,740 in 2008 and 490,426,060 on October 2nd 2010, and a Hungary population of 10,020,000 on February 8th 2010.)
website wikipedia

csirkeGL 2011.05.16. 09:41:35

Bazzmeg te nagyon beteg vagy... Én a helyedben orvoshoz fordulnék. Így első látásra a diagnózis: akut és súlyos orbanfobismus maximus.

Kenyszerzubbony és gumiszoba... Vagy népszabi szerkesztőség!

a-kis-herceg 2011.05.16. 09:46:18

@igényes: EXODUS ??? én is mennék de öreg vagyok... ;)

sajnálom a sok lehetőséget amiket kihagytam. kár hogy a rencerváltáskor nem mondták, hogy kamu... sőt... rosszabb lesz:

1011 éves (retrokommunista) feudalizmus...

ebfül 2011.05.16. 09:50:04

Mégha igaz is a fenti állítás, ez nem most kezdődött és semmi köze a Fidesznek hozzá. Az Európa (Varga Miklós) óta nem rúgunk labdába, ez van. Mindegy ki van kormányon.
Mi lenne, ha megsértődnénk és nemmegyünk többet a gálára? ;)
Egyébként pedig Európa földrajzi határa keletre az Uralig tart. Mit keres akkor a fesztiválon Izrael, meg a sok -isztán?

Lefetyke 2011.05.16. 09:53:14

Hülyeség ez a cikk.
Az átlag európai alig tud valamit Magyarországról, kb. annyit, mint Mi Dánia közéletéről. Csak még kevésbé érdekli, EU elnökség ide-oda.

Ami az Euroviziót illeti, a magyarok Bayer Friderika (jól emlékszem a nevére?) óta nem értek el említésre méltó eredményt ezen a "versenyen" aminek a végső pontozása soha nem arról szólt, hogy kinek a dala a legjobb.

Ez a műsor egészen addig jó (-nak nevezhető, mert nekem spec pont nem jön be), amíg el nem kezdenek pontozni, ami ugye egy dalverseny lényege lenne. Itt bukik el az egész, és ezért nem lesz soha igazán rangos, és nagy visszhangot kavaró esemény.

És hogy ebbe valaki belekeveri (már megint) a magyar kormányt, az meg színtiszta ökörség. Maga az Eurovizió cáfol rá erre, ami mindig egy szívás volt a magyaroknak, akár jó volt az előadás, akár nem - akár simulékony volt a diplomáciánk, akár nem.

2011.05.16. 09:53:14

Nem értek egyet a poszttal, a szavazatokat egész egyszerűen ocsmány módon manipulálták. Konkrét ismerőseim vannak külföldön, akik szavaztak Wolf Katira és mégis nullának írták ki az abból az országból jövő szavazatok számát.
Csaltak, ennyire egyszerű.

2011.05.16. 09:54:22

@Modu_: "miért nem szavaztak a határon túli magyarok"
De igen szavaztak !! csak meghamisították az eredményt.

Lépes Elek 2011.05.16. 09:58:25

Itt a Focus cikke: www.focus.de/kultur/musik/eurovision-song-contest/tid-22329/eurovision-song-contest-2011-der-esc-interessiert-wieder-viele_aid_627620.html

A képaláírás fordítása (nagyjából):

Wolf Kati Magyarországról nem csak az egyik legelavultabb dalt énekelte, hanem a legutálatosabb ruhát is viselte. Frizurája erősen emlékeztet annak a dámáéra, aki régen Európai Homeshoppinggal igen hasonló porcelánbabákat árult.

Na, ennyit a német-magyar barátságról, aki még esetleg hinne benne.

Mike36 2011.05.16. 10:04:00

komolyan mondom, mi mindent felfújunk, mmindenből presztizs kérdést csinálunk

vihar egy pohár vízben

a-kis-herceg 2011.05.16. 10:04:01

@ebfül: mi meg induljunk Ázsiában, vagy Afrikába...

azsivizió, afrovizió...

de mindenképp el kell kezdeni a rosszhírét terjeszteni az euróviziónak... vermer-karaktergyilkos-taktika...

csak nehogy úgy járjunk mint a fides itthon... mire mindent sikerrel lekaraktergyilkolt minden intézményt akkor nyerte meg...

megadom a hangot: szemét rothadó kapitalista fertő, drog és pornó... vége a spekultív kaptalizmusnak... ezek nem emberek ezek karvalytőkések. szoclib hazaárulás...

a-kis-herceg 2011.05.16. 10:04:01

@Lépes Elek: a vicc hogy egyetértek ezzel a leírással...

nekem is egy gyenge nőimitátornak tűnt...
de mindegy ne báncsuk a vezér kedvencét...

Titus Pullo Urbino 2011.05.16. 10:05:10

Ki az a Wolf Kati? Milyen fesztivál?

lüke 2011.05.16. 10:05:38

(i)gazság és osztás érdekében
az euroviziós song contest politikai útra való terlését csak egy posztkommunista ország rossz szellemisége tudja igy a demagógiára fordítani,
mert egy szabad országban élőnek ez eszébe se jutna,
ilyet ,"politikai song contest "nem látott még a szabadversenyben

www.youtube.com/watch?v=QKVkpOYNRKA
pl nem lehet hogy az azerbadzsáni pk-k fizettek?
(mint az orosz műkorisok a bírókat)

s még egy példa a stasiból
Ingo Steuert - GDR, páros mükori VB nyertes- megvádolták stasi múltjával.Mióta IS a jelenlegi, páros mükori VB nyertesek edzője, csendben vannak.

bezony, tudják mi az érdekük...........
(nem Wolf Katit akadályozni)

de.wikipedia.org/wiki/Ingo_Steuer

barli 2011.05.16. 10:08:16

Nem olvastam végig az összes hozzászólást, bocs, lehet hogy volt már:

Azt tudtátok, hogy a pontok felét egy "nemzeti szakmai zsüri" adja minden országban?
Na az ö általuk adott pontszámot még ember nem látta a földön (én legalábbis sehol sem találtam részletes listát).
Innentöl kezdve pedig vicc az egész szavazósdi. Ha minden zsüri az azerieket hozza ki elsönek (végülis nem voltak rosszabbak mint a többiek) akkor aztán szavazhat a nép amit akar, akkor is megnyerik.
Namármost ha ezek a zsürik véletlenül lepontozzák Magyarországot valami diplomáciai okból...
Egyébként ez a bunda három éve bukott ki a legjobban amikor a béna orosz kölök nyerte meg. Fura módon akkoriban megnyerték az európa ligát, az olimpia rendezését, mittoménmit is. Szóval csalás az egész.

ui: én azért nem vagyok biztos benne hogy Kati volt a legjobb. Drukkoltam neki, örültem volna, de a legjobb hogy végre nem valami ciki Horváth Charlie szintü balekot küldtünk ki.

Terézágyú 2011.05.16. 10:16:41

"És hogy ebbe valaki belekeveri (már megint) a magyar kormányt, az meg színtiszta ökörség. Maga az Eurovizió cáfol rá erre, ami mindig egy szívás volt a magyaroknak, akár jó volt az előadás, akár nem - akár simulékony volt a diplomáciánk, akár nem. "

Lehet, hogy de most, ebben az évben először, a magyar kormány marhára rászállt erre az egészre, nemzeti ügyet csinált belőle. Ugyebár.
Hát ennyit ér az, ha egy kormány ezt teszi.

Goompah 2011.05.16. 10:16:42

@Modu_:

"Őszintén szólva színvonalon alulinak érzem, hogy ilyen válogatott gyökerek társaságába írjak, de nem állom meg szó nélkül ezt a sok lúzerkedést."

Ne aggódj, ezzel a hozzászólásoddal te magad is beálltál az általad gyökérnek nevezett társaságba.

--

Abszolút hazafiatlan az, aki eljelentékteleníti ennek a nemzetközi összeesküvésnek a jelentőségét. Mert összeesküvés, efelől semmi kétségem. Vajon hány ország titkosszolgálatának kellett közreműködnie ahhoz, hogy ennyi országban ennyi magánember telefonhívásait manipuláláják? Ráadásul mind egyazon irányban, a magyar részvevő hátrányára?

Sajnos a tegnapi nap során egy még ennél is hatalmasabb, bár nem nemzetközi irányból érkező csapás érte hazánkat. VV Szandika szakított a börtönből nemsokára kikerülő barátjával. Bár jobban belegondolva lehet, hogy ez is a nemzetközi összeesküvés része, csak ellenségeink immáron belülről is támadnak bennünket, ott ássák alá nemzeti büszkeségünket, ahol az a legjobban fáj: szeretett celebjeink elleni aknamunkával.

Lépes Elek 2011.05.16. 10:19:15

@a-kis-herceg: Alapvetően magam is. Kritikát azonban lehet kétféle hangnemben tálalni. A német TV kommentátora is keményen lehúzta élő műsorban dal előtt is és után is.

Szerintem a helyezés reális, mert mind kiderült vegytisztán, a baráti népek egymásra szavaznak és nem a dalra. Mi nem vagyunk a szláv tengerben, az angolszász közösségben és a latinok között sem. Jó dallal és előadással fel tudunk kerülni a top 10-be esetleg. Ennyi.

Amúgy mindenki azt hallgat, amit akar és ami neki tetszik, nem? Mint mondtam, nekem pl. Jan Delay tetszett, de ő nem volt "versenyben".

Mike36 2011.05.16. 10:19:16

aha szal nem azért nem nyertünk mert szarok vagyunk, hanem mert utálnak meg gonoszak. nem veszitek észre, hogy évszázadok óta ezt csináljuk? mindig más a hibás, a gonosz idegenek, sosem mi

midnight coder 2011.05.16. 10:19:16

@Lépes Elek: Egyrészt igazán német-magyar barátság, olyan mint Pl. a lengyelekkel soha nem volt. Másrészt egy népet nem lehet egy német nyelvű post alapján megítélni. Másrészt meg ez azért nem egy nemzeti ügy, bármennyire is próbálja ezt a média így eladni. Ez - ahogy egyébként a sport is - egy szórakoztatóipari termék. Attól nem lesz jobb az azerieknek sem hogy az ő versenyzőjük nyert, ahogy nekünk sem ha a WK.
A másik dolog pedig az, hogy attól mert nekem speciel nem tetszik a francia előadó szerelése vagy a dal amit előad, még nem biztos hogy utálom a franciákat.
WK ruháját, frizuráját én nem tudom megítélni, viszont a dal tényleg eléggé harmatos volt. Mondom ezt úgy hogy közben magyar vagyok.

Szelid sunmalac 2011.05.16. 10:19:16

Amikor eloszor meghallottam a szamot mar kerdeztem az ismeroseimtol, hogy mi a fraszert egy Celine Dion utanzattal megyunk ki, mikor ezer jobb szamot is tudnank produkalni? Ertem en, hogy magyar, meg most neki kellett volna drukkolni, de ha egyszer szar, akkor szar. Ennyi.

satho 2011.05.16. 10:19:16

Marhaság ezt a magyar külpolitikára kenni. Itt sosem fog nyerni magyar ezt kell elhinni és beletörődni. Mi és a volt komcsi országok túl komolyan vesszük ezt a versenyt, a nyugatiak meg leszarják és viccnek fogják fel, mivel nincs tétje. Az írek egyszer egy pulykát inditottak, na erről ennyit :)

Wolf Kati jó volt nagyon és odabaszott európának, mint lopakodó a budaörsi tacsinak. :)

Most megismerték őt és azt is hogy profi. Ez egy lépcsőfok ahhoz, hogy ő egy díva legyen. A következő nagy durranás után, majd már nem gondolunk erre úgy mint most.

céerem 2011.05.16. 10:19:40

@barli: Gyanítom én is, hogy ez inkább ilyen "adott ország mennyire szimpi a másik országnak" szavazás és nem az előadásokat értékelik, ergo politikai döntés. Miért nem szavazhat csak a közönség? Érdekes, hogy Kati dala nagyon népszerű volt, Németországban különdíjat is kapott és a közönség a 4. helyre szavazta előzetesen... Aki nem hallja, hogy ez egy nagyon jó dal, éppen Eurovízióra való és simán belefért volna az első 3-ba, az egyszerűen süket és/vagy rosszindulatú.

midnight coder 2011.05.16. 10:25:38

@céerem: Nem. Ez bizony egy igencsak közepes dal volt. Nem mondom, kis hazánkban elfér töltelékszámnak egy CD-re, hogy a kicsi birka ne csak azt az egy számot vegye meg a CD áráért amivel a rádióban beetették, hanem a többi 12-t is ami erősen futottak még kategória, de ezzel azért eléggé nagy bátorság volt elindulni.

midnight coder 2011.05.16. 10:25:38

@a-kis-herceg: Azért az érdekes, hogy a vezér kedvencének a Geszti Péter írta a szöveget, legalábbis a magyart. Valahogy GP eleddig nem igazán azon az oldalon játszott.

midnight coder 2011.05.16. 10:25:39

@Goompah: Nem ennyire bonyolult az élet. Elég azt a számítógépet manipulálni, ahol a szavazatokat összesítik. Egy sor egy mezőjének átírása az adatbázis egyik táblájában.

Brukk 2011.05.16. 10:27:46

Megszokhattuk már egy jóideje, hogy mindenért a zorbánviktor felelős. Az MTK kieséséért is, meg Videoton bajnoki címéért is...
Pedig betonbiztosra mentünk. Meleg-himnusz miegymás. Kicsit kezd olyan lenni ez az egész, mint a viccben, hogy a finnek mikor nyerik meg az euróvíziós dalfesztivált.
Egyébként kik voltak az előző mondjuk 10 év bajnokai, és mi lett velük, miután megnyerték? - hát ennyit erről

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.05.16. 10:44:57

Nem veszi eszre a sok hulye kommentelo, hogy mennyire nevetseges ez a szoveg, hogy elcsaltak??? Megis milyen alapon gondoljatok, hogy egy kozepszeru produkcioval nyerni kellett volna? Jo, itthon el lehet olvadni a gyonyortol, hogy hu de jo hangj van(ugyanakkor csak hazai metal enekesnok kozul egy rakat jobb hangut tudnek mondani), de egy jo produkciohoz tobb kell, mint a jo hang. Szerintem zeneileg is nagysagrenddel jobb volt az azeri produkcio, de akkor mivel az szubjektiv valamennyire, nezzuk csak a szinpadi mozgast. Na ugye?

Brukk 2011.05.16. 10:44:58

Milyenek a finnek?
+15°C:
- Spanyolországban az emberek téli kabátot és kesztyűt húznak.
- A Finnek kifekszenek napozni.
+10°C:
- A Franciák hiábavalóan próbálják bekapcsolni a központi fűtést.
- A Finnek virágokat ültetnek a kertben.
+5°C:
- Az Olasz kocsik nem indulnak.
- A Finnek még kabriókat használnak.
0°C:
- Megfagy a desztillált víz.
- A Vantaa folyó vize kicsit sűrűbbé válik.
-5°C:
- A Californiaiak a fagyhalál küszöbén állnak.
- A Finnek még egy utolsó roston sütést rendeznek a szabadban a tél beállta előtt.
-10°C:
- A Britek fűteni kezdenek.
- A Finnek hosszú ujjú pólót vesznek.
-20°C:
- Az Ausztrálok elmenekülnek Mallorcáról.
- A Finnek Szentiván éjjét ünneplik. Beköszönt az ősz.
-30°C:
- A Görögök halálra fagynak, és eltűnnek a Földről.
- A Finnek elkezdenek házon belül mosni.
-40°C:
- Párizs összeroppan a hideg súlya alatt.
- A Finnek sorban állnak a Hot Dogos standok előtt.
-50°C:
- A jegesmedvéket kimenekítik az Északi Sarkról.
- A Finn hadsereg elhalasztja a téli túlélő gyakorlatát a gyenge időjárásra hivatkozva.
-60°C:
- Korvatunturi (A Télapó otthona) befagy.
- A Finnek kivesznek egy filmet, és otthon maradnak.
-70°C:
- A pót-Télapó délre költözik.
- A Finnek kicsit idegesek lesznek, mert a Koskenkorva vodkájukat már nem tárolhatják a szabadban. A Finn hadsereg megkezdi a túlélő gyakorlatot.
-183°C:
- Az ételben található mikróbák elpusztulnak.
- A Finn tehenek a gazdájuk hideg kezeire panaszkodnak.
-273°C:
- Minden atom alapú molekula mozgása leáll.
- A Finnek csak ennyit mondanak: "Basszameg, de hideg van ma odakint."
-300°C:
- Befagy a Pokol.
- A Finnek megnyerik az Euroviziós táncdal fesztivált...
Kb. ezt gondolom az egészről.
Egyébként kik voltak az előző 10 év bajnokai? És mi lett velük azután? - ennyit erről

Terézágyú 2011.05.16. 10:44:58

@satho:
"Itt sosem fog nyerni magyar ezt kell elhinni és beletörődni."

Nem is a nyerésről van szó, hanem arról, hogy 25-ból a 22. lett...

xenuka 2011.05.16. 10:44:59

Wolf Kati nagyon csinos nő, jó a lába, az alakja, az arca!

A dal ritmusos, fülbemászó - nagyon jó sláger!

A csaj hangja kb Celine Dion szintű!

A zsűri meg kit érdekel!

Légy már önálló!

Legyen már önálló értékítéleted!

Terézágyú 2011.05.16. 10:44:59

@Brukk:
"Megszokhattuk már egy jóideje, hogy mindenért a zorbánviktor felelős."

Tudom, nehéz átszokni neked arról, hogy "mindenért a gyurcsány a felelős!" :))))

a-kis-herceg 2011.05.16. 10:44:59

@midnight coder: eredetileg Makovecz akarta írni, de nem lett kész vele időre... a jövő éviig talán elkészül...

unikum lesz, hungarunikum...

csoko20 2011.05.16. 10:45:06

"Lehet, hogy az enyhe paranoia jele a kormány balfaszságát látni mindenben, "

Nem, nem enyhe paranoia!

Ha Orbán lenne a hibás Wolf Kati leszerepléséért, akkor is lenne itthon legalább egy tucat dolog, amit fel lehetne róni neki.

Ehelyett most ez a legnagyobb téma: beégtünk egy európai bohócfesztiválon....

DFK 2011.05.16. 10:52:27

Egyszerűen beteg a poszt szerzője, ez nyilvánvaló. Aki ebben is a jelenlegi kormány kudarcát akarja láttatni az bizony monomániás.

lyesmith 2011.05.16. 10:52:27

Azt azért még hozzá kell tenni hogy Wolf Kati dala ugyan nem rossz de annyira nem is jó. Lehet azon vitatkozni hogy 22. helyést ért e vagy sem, de az biztos hogy nem volt sokkal emlékezetesebb vagy jobb mint a többi versenyző. Ennek sok köze nincs a politikához.

Lépes Elek 2011.05.16. 10:52:27

Ne még egy vélemény a Die Welt online kiadásából, aztán megyek:

"Wenn es aus Westeuropa dafür nur einen Punkt gibt, dann sollte man den eisernen Vorhang wieder aufbauen."

Amennyiben Nyugat-Európából egy szavazat is érkezik erre (mármint Wolf Kati dalára), vissza kell építeni a vasfüggönyt.

www.welt.de/fernsehen/specials/eurovision-grand-prix/article13361306/Aserbaidschan-gewinnt-aber-auch-Anke-ist-Siegerin.html#

barli 2011.05.16. 10:52:27

Aki tud németül annak ajánlanám figyelmébe a német wikipedia oldalt az ESC-röl:

de.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest

Föleg a "Neuregelung ab 2009" fejezetet.

Ott lényegében azt írják, hogy azért dönt felesben egy zsüri, mert önekik lehetöségük van mindegyik számot többször meghallgatni, így jobban el tudják dönteni, hogy ki a jobb -> a nézök hülyék
Gratulálok!
Meg azt is írják, hogy valszeg azért kell a zsüri, mert a keletiek elnyomnák a nyugatiakat -> a nézök hülyék
Gratulálok^2

lyesmith 2011.05.16. 10:53:40

@xenuka: Wolf Kati szakmájában csinos nőkkel vannak kövezve az utak. A hangja lehet hogy Celine Dion szintű de ezt már Celin Dion ellőtte. Azzal nem lehetsz első hogy nahát pont úgy énekel mint valaki más.

Boka1 2011.05.16. 10:55:53

"azelmúltnyócév" a felelős

lyesmith 2011.05.16. 10:58:23

@Lépes Elek: Ugyan már olvasd el a többi írást. Majd minden országól ugyan így írnak.

neuromanc 2011.05.16. 11:00:33

@potyus:
Óóóó, kedvesen indul a reggel! :-)))
Óriási tévedésben vagy: nem 80-20, hanem 50-50°% arányban adódik össze a szakmai zsűri és a nézők véleménye a végeredményhez.
Azerbajdzsánról szóló cikket elolvastad? Vagy nem? Vagy nem értetted meg? Na, leegyszerűstíem a kedvedért: Azerbajdzsánban SÚLYOSAN sérülnek az emberi és demokratikus jogok, ráadásul folyamatosan, még a dalfesztivállal kapcsolatban is. No : ha Magyarországot szerinted "büntették", mert...miért is? na mindegy, akkor Azerbajdzsánt miért röpítették a fellegekbe?
Majd majd megérted talán, ha leszakadsz az Orbán - Gyurcsány tengelyről, és megpróbálkozol a gondolkodással úgy, hogy a dolgokat a saját helyükön kezeld.

Goompah 2011.05.16. 11:00:33

@midnight coder: Tudom jól. :) De az egészet iróniának szántam, csak lehet, nem sikerült annyira. :)

belepofázó 2011.05.16. 11:03:35

nincs benne ráció, ugyanis a NOX- időszakban más kormányunk volt, más politikával, és a NOX még rosszabbul teljesített.
nem az orbáni-politika miatt utálnak, hanem egyáltalán: UTÁLNAK! (Hunok, Trianon, mindenkori politika, viszonzás hiánya--merthogy minket sem érdekel túlzottan, hogy kire szavazunk a szomszédok közül, jó nekünk Izland és egyebek...)szóval hülyeség a cikk.

Brukk 2011.05.16. 11:04:09

@Terézágyú: De azt azért elhiszed nekem, azt a szót, hogy fideszoton nem én találtam ki.
És óriási tábora van az ehhez kapcsolódó elméletnek is.

histar007 2011.05.16. 11:10:53

Itt nem utálatoról meg szeretetről volt szó.
A szerb előadó miért kapott 12 pontot a horváttól? Mi miért kaptunk 8 pontot a szerbtől? Nem is igazán értem az egészet. Égett a szlovén meg az osztrák, pedig azok is rendben voltak.

Álljunk ki mi is egy blőd hülyeséggel (az íreket mennyire lehetett komolyan venni?), Fluor Tomi pont megteszi majd.

Little girl oh, hey hello,
Let's get together
Like two little lego
Listen baby, I'm callin' the situ(ation)
You're a chik, I'm a dude
So (Wha)t's up? (Wha)t's up? (Wha)t's up?

midnight coder 2011.05.16. 11:13:21

@Zabalint: Persze. De ettől még nem kell azt hinni, hogy egy ilyen médiaizében a szavazások hitelessége egy kategóriában van mondjuk egy országgyűlési választással. Én nem mondom hogy csaltak - szerintem is eléggé középszerű volt WK - de nem azért mert bármi is visszatartaná őket ebben, attól eltekintve hogy kit érdekel ?

aadam 2011.05.16. 11:15:42

Alapvetően egyetértek, de tegyük hozzá, nekünk többnyire olyan szomszédaink vannak, akiktől nem igazán várhatjuk, hogy szeressenek minket. :) Erről tehetünk ők is, mi is, más is. (Persze nekünk a saját felelőségünkkel kéne foglalkoznunk.) Testvérnépeink sincsenek, egyedül vagyunk, így nehéz.

Már csak ezért is nyitottabbnak kéne lenni Európa és a környező országok felé.

midnight coder 2011.05.16. 11:15:43

@Goompah: Én viszont már valahol láttam ilyet...

barli 2011.05.16. 11:15:43

@histar007: a szerb azért kapott annyit, mert annyi a szerb horvátországban... Ez nem volt jó példa.
Amígy nem tudjuk meg hogy a "nemzeti zsürik" milyen pontokat adtak kinek addig semmit sem tudunk.
Amúgy Kati hetedik hellyel jutott be a döntöbe (19-böl), nehezen tudom elképzelni hogy ez csak a 22-re lett elég a döntöben

szobatars 2011.05.16. 11:17:18

Ja...a New York-i szobalány, meg fideszes és a "zemberek embere" bérelte fel, hogy Sárközynek benyaljanak, s visszaadjanak egy Trianonkor elcsatolt hegyet szőlőkkel és az oldalán kőbányával...

Eddig ez a post vezeti a hónap elmebetegje versenyt (a finnek szavazatai nélkül és az azeriektől is csak 1 pontot kaptunk)

Balt 2011.05.16. 11:20:51

@Namir: Egyébként a svájci dal is messze jobb volt szerintem, bár ugye szegény Kati megtette, amit lehetett/kellett. (Lehet, hogy néha bejön, sőt, az a közege az ilyen Celin Dion utánérzéseknek, de én inkább a be sem jutó portugál vonalat díjaztam. :))

Lefetyke 2011.05.16. 11:20:51

@Terézágyú: nemzetközi szinten ennek semmi jelentősége. Az egyáltalán nem baj, ha a magyar kormány (a mindenkori) minden nemzetközi eseményhez minimum erkölcsi támogatást ad.

Erre visszavezetni azt, hogy Wolf Kati hanyadik lett, egyáltalán bármilyen összefüggést keresni... szerinted hány szavazó volt szerte Európában (meg a műsorban ki tudja milyen okból részt vevő nem is európai államokban), akinek bármit osztott-szorzott Orbán Viktor? Kb. 0-nak.

neuromanc 2011.05.16. 11:26:14

@histar007:
:))))))))))))))))))
Gratula, jót nevettem a fordításon!

No, kb. ez a jó megközelítése a problémának, szerintem is. Ehhez képest egy halom olyan írás jelent meg tegnap óta, amely az eurovíziós dalversenyre is megpróbálja ráhúzni ezt a fájdalmasan korlátolt és beteges magyar látásmódot (orbángyurcsányjobbikliberál). Meg sem fordul a fejükben, hogy kishazánk határain kívül még sok - sok ember él, akik teljesen másként gondolkodnak. Vagyis: gondolkodnak.
Ez kishazánk valódi rákfenéje ( amit derék politikusaink remekül kihasználnak).

mupphadam 2011.05.16. 11:26:14

Vicces, hogy már ezért is az Orbán a felelős. :)
Nem lehet, hogy az volt a baj, hogy ez egy átlagos popdal, százból egy, minden nép hall otthon ilyet eleget, ezért nem szavaztak rá. Valami egyedi, valami különleges kellett volna, ha már ennyire komolyan van véve ez a hülyeség.

szobatars 2011.05.16. 11:26:15

@barli: 7-ik helyről a saját elődöntőjéből! 10+5-en meg közvetlenül és a másik elődöntőből...akár a helyén is lehet az a 22-ik hely...

de ki vesz komolyan (a post írón kívül) egy ilyen "versenyt"??? nem mellesleg, a verseny a dalok versenye és a kiírás szerint a nézők között a legnépszerűbb dalt keresik...az meg gondolom alapvetés itt mindenkinek, hogy pl. a ValóVilág4 népszerűbb, mint 12 filozófus vitája a húrelméletről...

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.05.16. 11:30:21

Én bírom a Gundelt, de ahogy közvetítette a pontozást...
Románia 7 pont! Köszönjük az Erdélyieknek!
Nem csodálom, hogy be van ránk rágva egész Európa. Miért nem Romániának köszönjük meg a pontokat? Mit kell állandóan a feszültséget gerjeszteni?
Ezzel azt sugallta, hogy a románok tuti nem szavaztak ránk.
Egyedül maradtunk, de meg is érdemeljük.

Szólítsatok Józsinak! 2011.05.16. 11:30:22

XDXDXDXD
Ez a poszt megér egy mosolyt :):)
Higgyétek el, az országon kívül pont leszarják mi van itt. Majd biztos egy átlag európai azért nem szavazott ránk, mert így jól megbüntetik a kormányt. :D
Állj le a szintetikus cuccokról, kedves posztíró :D:

igényes 2011.05.16. 11:30:23

Magyarország jelenléte tehát sokkal inkább negatív vagy közömbös, mint pozitív érzelmi reakciókat váltott ki. Ha a "rendszerváltás" előtt még azt gondolhattuk, hogy szeretik a magyarokat Európában, akkor most kifejezetten nem szeretnek bennünket vagy közömbösek irántunk, s ennek az antipátiának még egy vetélkedő kapcsán is hangot adnak. A német Tageszeitung a verseny előtt odáig ment, hogy amikor külön-külön értékelte az indulókat, a magyar versenyzőről ezt írta: „Kati Wolf: What About My Dreams…. Muss leider aus politischen Gründen abgelehnt werden: Sie ist eine von Gnaden Viktor Orbáns! " „Sajnos, politikai okokból el kell, hogy utasítsuk. Orbán Viktor kegyeltjeinek egyike!"

A szavazási eredményekben – sajnos – a jószomszédi viszonynak sem mutatkozott nyoma (a határon túli magyarok szavazatai az adott országban nem mindenhol érték el a pontra jogosító küszöböt), mint ahogy a történelmi hagyományoknak (lengyel „barátok”, osztrák „sógorok”) is kevés befolyása volt a pontosztogatásnál. A döntőről írt cikkek hozzászólásait olvasva sokan el is kezdtek a szokásos módon keseregni, hogy mi egyedül vagyunk, testvértelenek vagyunk, sziget vagyunk a környező szláv és germán tengerben, nincsenek rokonaink, mint a mediterránumban élő latinoknak, vagy az északon élő skandinávoknak, nem szavaznak ránk a volt Jugoszlávia vagy a volt Szovjetunió országaiban élők sem stb.

Kétségtelen, Wolf Kati a dala és előadása alapján bőven befért volna a mezőny első felébe, mégis hátulról lett a negyedik. S ennek több oka volt. Az ilyenkor szokásos és ezúttal is bő teret kapó önsajnálat, önámítás és politikai ostobaság csupán a lényeget elkenő üres fecsegés, mert az alapproblémát inkább itthon kellene keresni: egyrészt a politikában, másrészt a médiában, s ennek nyomán a magyar mentalitásban, az önértékelési zavarainkban, a helyzetértékelésünkben.

a-kis-herceg 2011.05.16. 11:33:29

@szobatars: ebben is van valami. nekem is eszembe jutott...

tekintve hogy 2008-ban is magyar matahari csábította el...

neuromanc 2011.05.16. 11:33:29

Breaking news: az ausztrálok bezzeg szeretnek minket!!!
A győztes azeriek pedig a listájuk legvégére kerültek...na jöhetnek az újabb összesküvés - elméletek :-))

www.eurovision.tv/page/news?id=36573&_t=australia_has_voted_and_the_winner_is....

A Svábhegyi Rém O..O 2011.05.16. 11:42:17

Teljesen jogos a felvetés.Valóban ideje lenne a politikából és a "mérvadó" véleményt formálók közül eltávolítani azokat a férgeket,melyek folyton csak bemocskolják saját hazájukat.Nekik semmi sem jó,minden csak balfaszság.Pedig sok ember erőn felül dolgozik azon,hogy az ő szarjukat,elkúrt dolgaikat rendbe hozza.Igazi sértődött pondró magatartás.

Goompah 2011.05.16. 11:42:18

@Lépes Elek: Akkor már idézd az egészet:

"Ungarn? Sind die weiter gekommen? Upps. Die Sängerin ist Grundschullehrerin. Und sieht aus wie die Schwester von Steffie Graf. Man beachte den Ring."

A beszámoló írója nem áll a német helyesírás magaslatán, ha még az egyik legismertebb sportolójuk Steffi Graf nevét sem képes helyesen leírni. De annyit tudunk, hogy Steffi Grafot nem a szépségéért szerették. És most már annyit is, hogy az újság mennyire becsülte ezt a haccárét, ha ilyen szerény képességű tudósítót küldött ki.

"Euro-Pop in seiner schlimmsten Variante. Kati Wolf, dich kann auch ein noch so kurzes Kleidchen nicht retten. Hätte die Stimme doch nur das Volumen der Haare."

"Euro-pop a legrosszabb fajtából. Wolf Kati, téged egy mégoly rövid ruhácska sem menthet meg. Bárcsak a hangod is olyan dús lenne, mint a hajad."

Az azeri nóta is megkapta magáét:

"Der sterbende Schwan aus Aserbaidschan. Mit einer Prise a-ha."

"A haldokló hattyú _ egy csipetnyi a-ha-val"

"Dass der Song sich so anhört, als laufe er schon seit fünf Jahren im Radio, mag geholfen haben."

"Segíthetett, hogy a dal úgy szól, mintha már 5 éve menne a rádióban."

Szóval nem érdemes bármi roszindulatot keresni egy olyan tudósításban, amelyben minden más részvevő is alaposan megkapja a magáét.

kalandfereg 2011.05.16. 11:49:25

Én csak aszondom, hogy amikor Írországban éltem, mindig sajnálkozva hallgattam a különféle elemzéseket arról, hogy az írek miért nem nyertek már megint.
Kívülről nézve teljesen nyilvánvaló volt, hogy mennyire felesleges elemezgetni, hogy melyik ország polgárai kire szavaztak és miért nem arra szavaztak, aki igaziból legjobb volt (az írek, persze), hanem valami másik ország béna produkciójára.
Az Euroviziós Dalfeszkó az egy, a popzenével évtizedek óta párhuzamosan haladó, de azzal kapcsolatot nemigen ápoló esemény, úgyhogy zeneileg tök lényegtelen az egész.
A népek barátsága, meg ilyenek miatt végül is nem baj, hogy van, de kissé el van túlozva agyilag egyeseknél a jelentőssége, nem?

Balt 2011.05.16. 11:49:26

@a-kis-herceg: Ráadásul Piroska. Lol! :))
(Sőt, még a felesége is magyar. Csak azt nem értem,hogy nem merültek fel ezek a kérdések 2008-ban, a giga IMF-hitel kapcsán...?)

Balt 2011.05.16. 11:49:27

Egyébként meg roppant jól jellemzi az egész az ún. "egyenlő esélyeket" a zEU-ban: az "5 nagy" még csak elődöntőre sem kötelezett, helyből bent vannak a 25-ben... (És itt most szerintem lényegtelen, hogy mennyivel finanszírozzák az EBU-t.) Ha valami, ez igazán megérne egy posztot.

Fentiek alapján kimondottan örülök az azeri (ukrán, szerb, norvég stb.) győzelemnek.

Takács Bálint 2011.05.16. 11:51:25

@Michael Knight: És ha a hozzád hasonlóan súlyosan Orbánfób Sebők, valami baromságot ír, akkor az úgy van?

aadam 2011.05.16. 11:54:37

Amúgy eddig is tudtuk, hogy nem bírnak minket, de úgy őszintén, tegye fel a kezét, aki szerint nincs igazuk! :D

genyamagyar 2011.05.16. 11:56:50

Szóval mégiscsak politikai okból...

"Tageszeitung a verseny előtt odáig ment, hogy amikor külön-külön értékelte az indulókat, a magyar versenyzőről ezt írta: „Kati Wolf: What About My Dreams…. Muss leider aus politischen Gründen abgelehnt werden: Sie ist eine von Gnaden Viktor Orbáns! " „Sajnos, politikai okokból el kell, hogy utasítsuk. Orbán Viktor kegyeltjeinek egyike!"

barli 2011.05.16. 11:56:51

@Balt: nem beszélve arról, hogy az olaszok ugye tizenmittoménhány éve nem voltak ott, erre most kiemelt helyen döntösök...
Mondjuk a számuk szerintem akár nyerhetett is volna.

midnight coder 2011.05.16. 12:04:49

@aadam: Persze hogy igazuk van. Elvégre mi vagyunk az az ország, akik miután megszabadultak 40 év diktatúrájától, 4 év múlva visszaszavazták a komcsikat, majd utána még három alkalommal. Ilyet épeszű ország nem tehet.

Balt 2011.05.16. 12:04:49

@Goompah: Hehe, mekkora ez a német! :) Nyíltan lebuzizza a libanoni svédet meg az orosz szépfiúkat:

"Aber dann müsste man ja Angst haben, dass dieses hübsche Gesicht bald in einem KGB-Keller entstellt wird. Darum: Sperrt ihn doch lieber gemeinsam mit Eric Saade auf eine einsame Insel.

Das wäre sicher eine fruchtbare künstlerische Verbindung."

Escobar888 2011.05.16. 12:09:13

Persze az azeriek meg mindeninek a kedvencei. Azt se tudná az emberek 90% egy vak térképen megmutatni hogy hol vannak...
Akik meg mögöttünk végeztek azok egyenesen ellenségek..... Pff :)

A Svábhegyi Rém O..O 2011.05.16. 12:11:30

@kalandfereg: Népek barátsága.Ez jó,de pontosítsunk: a jó barátokat még közelebb hozza,az ellenségeket még jobban eltávolítja egymástól.Ez a lényege,a jó öreg rasszizmus.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.05.16. 12:30:58

@Lefetyke:

"Hülyeség ez a cikk.
Az átlag európai alig tud valamit Magyarországról, kb. annyit, mint Mi Dánia közéletéről. Csak még kevésbé érdekli, EU elnökség ide-oda."

Így van, teljesen jó észrevétel. Kiegészíteném: amit tudnak rólunk, az is inkább negatív.

"Ami az Euroviziót illeti, a magyarok Bayer Friderika (jól emlékszem a nevére?) óta nem értek el említésre méltó eredményt ezen a "versenyen" aminek a végső pontozása soha nem arról szólt, hogy kinek a dala a legjobb. "

Friderika nevét jól írtad, és ő egyébiránt 4. helyen végzett egy igen jó, de nem odavaló dallal és igen hiányos marketinggel (mert ide az is kell, nem is kevés!)

De:
Rúzsa Magdi pár éve 9. lett, a dala a szakami zsűri első díját hozta el, mint a legjobb szerzemény! A Nox is bent volt az első húszban, bár azt is tragédiaként fogtuk fel (ott egyébkéntP-Sz SZilvi rosszul énekelt, nem sikerült túl jól a dal előadása.

"És hogy ebbe valaki belekeveri (már megint) a magyar kormányt, az meg színtiszta ökörség. Maga az Eurovizió cáfol rá erre, ami mindig egy szívás volt a magyaroknak, akár jó volt az előadás, akár nem - akár simulékony volt a diplomáciánk, akár nem. "

Egyetértek, mit keres itt a kormány? Másrészt nem volt színtiszta szívás, hiszen nálunk fejlettebb zenei kultúrával (értsd: mainstream) rendelkező országokat is többször megelőztünk - most is. És voltak, akik a döntőbe sem jutottak be.

A hiba a rossz marketingben és az örökös, ránk igencsak jellemző hozsannázásban van.
Szeretünk előre inni a medve bőrére, aztán ha leveti és nem tetszik az eredmény, mindig másban keressük a hibát.
Ezen kellene változtatni, méghozzá sűrgősen (lásd: magyar foci, as well).

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.05.16. 13:00:30

bocs kolléga, de ezzel most abszolút nem értek egyet (ld. Lupus in fabula a trackbackeknél).

fátum 2011.05.16. 13:07:05

Ezek a magyar eredmények:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_az_Eurov%C3%ADzi%C3%B3s_Dalfesztiv%C3%A1lokon
Pl. Charlie '98-ban 23. lett.
'94-ben Friderika 4. helye a legjobb eredmény.

Keltafan 2011.05.16. 13:07:05

Na, köszönjük...

Tehát csak azért SMS-eztek más produkcióra több millióan világszerte, hogy az Orbán-kormányt büntessék.

ROTFL

Münci66 2011.05.16. 13:07:05

Möszjők!

Engedtessék meg a hozzászólás nekem is!
Többen felvetették, hogy Möszjő Knight gondolkodása szerint az előző sikertelenségeink az akkori kormánynak (és az MSZP-nek)volt köszönhető. Én tévedhetek, de az előző évekből nem emlékszem ilyen kormányzati ajnározásra, diplomáciai lépések megígérésére. Bár nem is kísértem figyelemmel ezt a produkciót, most is főleg a mádia visszhangokból tájékozódom az ügyben.
Viszont! Szerintem sem tehető felelőssé a napi politika a közepes eredményért, bár a szimpiátia növelésével vagy csökkentésével azért hozzájárulhat az eredmény alakulásához.
Neten megnéztem a versenyszámot - nekem nem igazán jött be, de ez a magánügyem.

Tisztelettel, Münci

fátum 2011.05.16. 13:07:06

@Brukk: A finnek 2006-ban nyerték meg.
hu.wikipedia.org/wiki/Eurov%C3%ADzi%C3%B3s_Dalfesztiv%C3%A1l
Lehet, hogy nekünk is több esélyünk lenne, ha Tankcsapda, vagy a Hooligans menne egy jó kis rocknótával. :-)

bimmer 2011.05.16. 13:07:07

Svájc egy -ebben a mezőnyben- egész vállalható dallal és szép csajjal tök utolsó helyen végzett, arcpirítóan kevés ponttal.

Ez gyakorlatilag minden sorár feleslegessé teszi ennek az írásnak. Egyébként is több esélysnek tartott dal is bukott.

A szlovákok amúgy teljesen nyilvánvalóan elcsalták a szavazást, kizárt, hogy egyetlen pontot se kapjunk az ottani magyaroknak köszönhetően.Mondjuk az égvilágon semmi jelentősége annak a plusz pár pontnak, viszont Szlovákia ismét bebizonyította, hogy a legköpedékebb és legpitiánerebb ország Európában.

venszivar 2011.05.16. 15:07:47

@bimmer: Mivel Svájc "semleges"!Meg is van az "eredménye".Még pontokkal sem "bombázza" őket senki.:DDD

neuromanc 2011.05.16. 18:35:37

Halkan jegyzem meg, hogy Azerbajdzsán is bevetett minden "diplomáciai" eszközt, értsd. Nabucco projekt és tsai.
AAz azeri rezsim európai mércével konkrét diktatúrának számít, az emberi és szabadságjogok megsértése miatt folyamatosan bírálják.
Akkor most hogy is van ez?

www.spiegel.de/international/zeitgeist/0,1518,762622,00.html

tlvajferi 2011.05.16. 19:33:07

@cassio: melyik az a hét szomszéd, amely annyira utál?
hát ide figyelj nagyokos

néha dugd ki a pofád rongyos hazánkből és próbálj magyarul beszélni kolozsvár főterén
lehet a taknyot is kiverik belőled, nemcsak a fogadat

ha mégis maradt valami a pofádban és nagylegény vagy, ruccanj át szerbiába és tedd meg ezt belgrád főterén
már nem fogsz haza jönni...

a többi szomszédnak is csak addig vagy jó, amíg kifizeted a szálót, jól átvernek a bárban és megvághatnak az autópályán mondvacsinált gyorshajtásért

az euban nincs még egy olyan utált nép mint a magyar...

cassio 2011.05.17. 06:40:35

@tlvajferi: Pajtikam, ha ekkora paraszt lennek mint te ahogy irsz, ne is csodalkozz ha kiverik a taknyod beloled.
Minden altalad emlitett orszagban rendszeresen megfordulok, igy amit irsz azt elso kezbol tudom hogy netto baromsag, illetve csak az olyan marhakkal tortenik meg mint te vagy s olyan ottani marhak altal mint te vagy.Te igenhülye.

lüke 2011.05.17. 17:07:07

@neuromanc:
yess
nem baj , amit nem tudunk az nincs
1%-a a magyaroknak idegen nyelv ismerő
süti beállítások módosítása