Tárgyalástechnika

2011.06.02. 18:12

Az Orbán-kormány nem pusztán kormány. A kormány a mi szakszervezetünk, Orbán Viktor pedig a mi harcos szakszervezeti vezetőnk. Ha Ő velünk, ugyan ki ellenünk?

Már-már hajlottam arra, hogy írok ma valami szépet a kormányról, és elnyomok a Fidesz prominenseinek a feje búbján egy-egy virtuális barackot a képviselői költségtérítések tervezett átalakítása okán - de a téma egy kicsit későbbre tolódik, attól tartok (meg különben is: hiszem, ha látom), két mai kormányzati el-, illetve beszólás ugyanis mindent vitt...

Az első meghökkentő mondat - a hírek szerint - magától a miniszterelnöktől származik, aki a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke szerint nemes egyszerűséggel "dezertálónak" minősítette a tüntetéseken füstgyertyázó és tűzcsapokat kinyitó rendvédelmiseket. Ez azért komoly dolog, lássuk be!

Szeretném gyorsan leszögezni, hogy nekem sem nyerte el a tetszésemet a békésnek mondott rendvédelmis tüntetésen a tűzcsapok nyitogatása meg a Kossuth tér füstbe borítása - csupa olyasmi, amiért egy másik tüntetésen, mondjuk a pedagógusokén, a vasutasokén, a melegekén vagy éppen a melegellenesekén értelemszerűen előállítás, aztán meg minimálisan is egy vaskos szabálysértési bírság járna. Na de hogy dezertőröknek minősíteni a tüntetésen tűzcsapokat nyitogató tűzoltókat?!

A miniszterelnöktől persze eddig sem állt messze, hogy a független magyar bíróság ítéletének, sőt: az egész eljárásnak elébe menve ítélkezzen (bocsánat, Pelikán Virág elvtárs, ez már az ítélet...), na de ez a dezertálás... Ha valóban komolyan vesszük a miniszterelnök szavait - márpedig ugye kiét vennénk komolyan, ha nem az övét -, akkor ez a dezertálás, pláne háborús viszonyok között nagyon komoly dolog. Márpedig a miniszterelnök úrtól tudjuk, hogy itt háború van, és háborús viszonyok között a dezertálás ugyebár rögtönítélő bíróságot és rendszerint azonnal végrehajtandó halálbüntetést von maga után. Szóval a rendvédelmis szakszervezetisek helyében én nem mernék annyira pörögni ezen a nyugdíjdolgon, mert lassan a bőrükre mehet a játék...

A nap másik meghökkentő mondata a belügyminiszteré volt. Pintér Sándor a rendvédelmisekkel folytatott mai tárgyalást követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "közelebb jutottunk ismét egy-egy lépéssel ahhoz, hogy tudomásul vegyék a szakszervezetek azokat az elvárásokat, amelyeket mi szeretnénk érvényesíteni".

Katonás tárgyalástechnika, nem mondom! Egy kétoldalú tárgyalás, ahol a másik félnek egyetlen dolga van: tudomásul venni a kormány elvárásait, és kész. Na persze nem mintha illúzióim lettek volna a kormány egyeztetési szándékának komolyságát illetően. A jogalkotási törvény egyeztetési előírásait megkerülni hivatott képviselői indítványok és a mindenféle "konzultációnak" nevezett álkérdővek küldözgetése vagy éppen az Országos Érdekegyeztető Tanács negligálása miatt egy percig se gondoltam volna, hogy kormány bárkivel is érdemben egyeztetni szeretne bármiről. Na de ezt így, egy az egyben bejelenteni...

Tudom, az a baj, hogy az elmúlt hetek közvélemény-kutatási adatai miatt megfeledkeztem arról, hogy mit is jelent a kétharmad. Azt, hogy Orbán Viktor és kormánya egyszerre mindenkit képvisel, munkáltatókat és munkavállalókat egyaránt. Az Orbán-kormánynak köszönhetően mindenkinek minden jobb lett és jobb lesz, az Orbán-kormánynak hála mindenki, mindig jobban jár.

Az Orbán-kormány nem pusztán kormány. A kormány a mi szakszervezetünk. Orbán Viktor pedig a mi harcos szakszervezeti vezetőnk.

Ha Ő velünk, ugyan ki ellenünk?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr242952124

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hát elkezdődött! 2011.06.04. 18:09:25

 Beindult a diktatúra keményebb üzemmódja. Csak idő kérdése volt, hisz a jelek már régóta erre figyelmeztettek. A kétharmad az kétharmad, ezzel már nyugodtan lehet diktátor az ember. És mint tudvalevő a diktátorok nem szeretik, ha valaki nem fogad...

Trackback: Nyílt levél Orbán bohócügyi államtitkárának 2011.06.03. 15:59:11

Bohócügyi államtitkár felel a szociális konzultációért....

Trackback: Mitől fél Orbán Viktor? 2011.06.03. 14:14:26

Pénteken elrendelte Orbán Viktor miniszterelnök budai otthona környékének lezárását Hajdu János rendőr dandártábornok, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. A területlezárás előzménye, hogy a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TRMSZ) h...

Trackback: BullshitGenerator 3.0 Orbán version 2011.06.03. 12:36:21

A Blikk szerkesztőségébe látogatott tegnap Orbán Viktor. A miniszterelnök a napilap olvasóival csetelt – megbízható információink szerint önállóan válaszolt a kérdésekre. Az alábbiakban idézett szemelvények alapján legalábbis gyanítható, hog...

Trackback: Kérdés Réthelyi Miklóshoz 2011.06.03. 10:47:37

Kedves Réthelyi Úr, ne haragudjon már, hogy így megszólítom, de magának olyan szimpátikus, szép nagy okos feje van, nem-e véletlen anatómus professzornak tetszik-e lenni? Csak azért kérdem, mert mondjuk nagy fejem speciel nekem is van! M...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.06.02. 19:29:55

Jól tetted, hogy megírtad! :) - csak Orbán szerénysége maradt ki, és a bohócügyi államtitkársága. No meg többi - előre nem látható - gyalázatos tette... de! Ma én is találtam egy üdvözlendőt: mi szerint, nem adják tovább pályázati pénzeinket az átképzést tartók másod és harmad állásainak finanszírozására - csak mert munkahelyet még abból nem teremtettek egy szálat sem!Igaz a hortobágyi csárdánál történtekkel ezt is elrontották... (mint mindent, ami valaha akár jónak is remélt volt)

Llew 2011.06.03. 10:46:15

Nincs min csodálkozni, a klasszikus vicc szerinti véleménycserét folytattak a szakszervezetek. Bementek a sajátjukkal és kijönnek a főnökével.

Sir Nyű 2011.06.03. 12:13:56

Adódik a populista kérdés: ha ő ellenünk, akkor ki velünk?
Csak hogy csináljam a hangulatot.

Transylvanianmixedgrill 2011.06.03. 12:52:01

Jól látom, hogy sok csúfos kormánybuktát láthatott már a világ, de ez a kormány az egyik legcsúnyábban bukó lesz mind közül...?! ;)

magpie65 · http://ensemtudom.blogspot.com/ 2011.06.03. 13:06:17

Bocsánat: azt a bizonyos mondatot Pelikán mondja Virág elvtársnak. És mint tudjuk, klasszikust csak pontosan!

:o)

Artie 2011.06.03. 13:06:17

"Virág elvtárs, elnézést, ez az ítélet."

Pelikán mondta Virágnak.

Egyébként egyetértünk.

Netuddki. 2011.06.03. 13:06:17

Kár ezen ennyit rugózni. Se háború nincs se forradalom se dezertálás. Még ha kappanhangon ordítja a mikrofonba egy magyar politikus még akkor sincs.
Van viszont egy balfsz kormányunk amelyik képtelen úrrá lenni a nehézségeken. Csak dumával pedig még semmi nem oldódott meg...

Uebermensch 2011.06.03. 13:19:46

@Transylvanianmixedgrill: A magam részéről nem zuhannék letargiába attól, ha még a Kossuth tér közelébe se jutnak, nemhogy a parlamentbe.

Tedat 2011.06.03. 13:40:44

@Transylvanianmixedgrill:
"Jól látom, hogy sok csúfos kormánybuktát láthatott már a világ, de ez a kormány az egyik legcsúnyábban bukó lesz mind közül...?! ;) "

Amióta az MSZP nem bukott Öszöd után, kiderült, hogy itt nincs olyan kormány, aki ne húzná ki a 4 évet.

pokesz70 2011.06.03. 13:40:44

@Michael Knight:
"elnyomok a Fidesz prominenseinek a feje búbján egy-egy virtuális barackot a képviselői költségtérítések tervezett átalakítása okán"

Ugye Te sem gondolod, hogy Lázár János havi 600 bruttóból fogja építgetni a magán Audi-gyűjteményét? Hogy a legbiztosabb út a Balkán még mélyebb bugyrai felé az, ha a politikusaink legális jövedelmét a mostanihoz képest jelentősen csökkentjük? Melyik a valószínűbb: hogy Lázár János életfilozófiát vált, vagy hogy feketén fogja kitermelni a különbséget?

Szelid sunmalac 2011.06.03. 13:40:44

Miert van egyre kevesebb FIDESZ-elvakult troll a blogokon? Vajon fejlodokepes a magyar tarsadalom, vagy csak ilyen kurva konnyen felejt?

Kotkodus 2011.06.03. 13:40:45

úgy tűnik mi a hazaárulók és a dezerőrök országában élünk... szar lehet annak aki ezt így éli meg...

de ki fogja megvédeni a kormányt amikor majd az igazi tüntetések megkezdődnek?

elégen vannak a Q7-essel járó "terrorelhárítók" ehhez?

elwood 2011.06.03. 13:40:45

@Transylvanianmixedgrill:
rosszul látod, még mindig a legtöbb támogató mögöttük van.

ismeretlen helyen lévő, és általam megítélehetetlen szellemi kapacitással rendelkező emberekből 25%-nyi mondja azt hogy ennél nincs jobb

midnight coder 2011.06.03. 13:40:45

@kovi1970: Azért azt be kell látni, hogy ezeknek a nehézségeknek a 99%-át az előző kúrmány balfaszságai okozták. És azért a gazdaság ha lassan is, de mászik kifelé a gödörből. De innen kijönni nem kis teljesítmény: Fletóék 8 év alatt megduplázták az államadósságot, legatyásították az önkormányzatokat - akinek nincs egy rakás jól jövedelmező multi a területén aki ellátja társasági adóval, az többnyire jókora adósságcsomagot görget maga előtt, mivel a kötelező feladatok rendre alul voltak finanszírozva, plusz egy rakás adósság az egészségügyben (ugyancsak lerohadt, eladósodott kórházak, stb). Azt a szart amit Fletóék 8 év alatt felhalmoztak Orbán nem fogja egy év alatt eltüntetni. És más sem. Szvsz a "jóléti rendszerváltás" hatásait még 20 év múlva is nyögni fogja az ország.

Ami a dezertálást illeti, ha a buzik nyitogatják a tűzcsapokat az sima rendbontás. De egy tűzoltótól ilyen magatartás szvsz kb. az a kategória mint amikor a rendőr bankot rabolni megy.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.06.03. 13:40:45

Ha már dezertálás, akkor azt hiszem épp itt az ideje. Valami demokratikusabb államba. Ruanda?

midnight coder 2011.06.03. 13:40:45

@Transylvanianmixedgrill: Alig hiszem. Egyrészt, mert nincs senki aki le tudná váltani őket, másrészt pedig nem is nagyon tolong senki. A szocik se - lásd kontárházy legutóbbi nyilatkozatát. Pontosan tudják ugyanis, hogy sok mást nem lehet lépni mint amit a FIDESZ csinál, és ha nincs kúrmányváltás akkor nekik kellene a szagszervezetekkel hadakozniuk. Persze nekik annyival egyszerűbb hogy a legtöbben eleve a zsebükben vannak, de ugyanakkor a szükségszerű lépések nem vetnének jó fényt a baráti szagszervezetre ha szó nélkül hagynák őket.

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2011.06.03. 13:40:46

Azért a "bohócügyi államtitkár" se volt piti, azt még megérte volna belevenni!:D

popocatepetl 2011.06.03. 13:40:46

Ne csúsztass! Miért ne lehetne tudomásul venni a másik elvárásait, amiket érvényesíteni SZERETNE?

Táskás Tóni 2011.06.03. 13:40:46

A bunkó focistát nem érdekli a rendvédelmi dolgozók tömege, hiszen az első intézkedései között a magánhadseregének megalakítása volt. Nem is került sokba , olyan 10-12 milliárd.

Jannni 2011.06.03. 15:08:37

Nem titok, fogalmam sincs, hogy név szerint ki az a bohócügyi államtitkár (azt tudom, hogy mikor és ki nevezte ki). Nem tudjátok ki az ? hiszen nem találkoztam a hírekben vele, hogy valaki is lemondott volna az államtitkárságáról. Szóval úgy tűnik, ott is folyik a favágás...

pokesz70 2011.06.03. 15:08:37

@midnight coder:

A Bajnai-féle megszorításokat könnyebb volt elviselni, mert tudtuk, nem arra kell a pénz, hogy a társadalom legjobban kereső felső 10%-ának 16%-os legyen az adója.

Indriq 2011.06.03. 15:08:37

Az igazi dráma ott van, hogy friss közvélemény kutatás szerint, az emberek 69%-a nem ért egyet a rendvédelmisekkel. Egyszerűen korlátosságukban csak a "szomszéd tehene is dögöljön meg" uralkodik, nem látván, hogy a saját jövőjük/nyugdíjukról van szó. És amíg ez így lesz, Orbán szanaszét szedi az embereket pár ezres csoportokra, akik egymásnak ugranak.

ember67 2011.06.03. 15:08:37

@midnight coder: Valamennyire igazad van DE!!!!
2006 őszén fletó bevallotta, hogy hazugságok árán olyan jóléti intézkedéseket vezettek be, amelyeknek nem volt fedezete.
Ezekben MINDEN MAGYAR (fideszes is) osztozott!!!! Béremelés sokadik havi nyugdíj, stb! Mindenki kussolt, megszavazta, a pénztárnál felvette!!!!
2006 ősze után jött (volna) a demokratikus elvek betartása MELLETT levezényelt megszorítás, kiigazítás, vagy bárminek mondhatjuk, mely a hazugságok negatív eredményeit (államadósság növekedés) helyrehozza. Na ezt a törekvést kaszálta el csírájában a fidesz, ahol tudta. A szomorú, hogy tudta, hogy szükséges, tudta, hogy káros elkaszálni, mégis megtette azon politikai érdek mentén, miszerint: "nehogymár helyrehozza az mszp", mert az siker lett volna az ellenfélnek. Az nem számított, hogy siker lett volna az országnak. Onnan lehet tudni, hogy tisztában voltak az intézkedések szükségességével, hogy most ugyanazt csinálják, csak "az időhiánnyal indokolva az alkotmányosság elseprésével". Viszont az időhiány okában nyakig benne vannak ők is!!!!!
Tehát a konklúzió: nem mentve fletóék felelősségét, de "a büdösségben az is hibás, aki akadályozza a szar ellapátolását"!!! 3 év lehetőséget tett tudatosan tönkre a fidesz csak azért, hogy megszerezze a hatalmat!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.06.03. 15:08:37

Amennyiben a rendvédelmisek most a tűzcsap kinyitással dezertőrök lettek, akkor mik voltak Orbánék a kordon bontásakor?

Jofiu 2011.06.03. 15:08:38

@Táskás Tóni:
Elorelato volt. Es most megmutathatja a maganhadsereg, hogy erdemes volt mas penzebol letrehoznia oket:
index.hu/belfold/2011/06/03/nem_lehet_tuntetni_orban_hazanal/?rnd=417
(A rendvedelmisek mar terrorfenyegetesnek szamitanak? Mert igy is lehet ferditeni - tenyleg ferditest irtam - a terrorelharitasiak kozbelepeset. Mi mas miatt lepnenek ok kozbe, ha nem terrorfenyegetes miatt, ugyebar. A rendvedelmisek rendet vedenek, a terrorelharitok elharitjak a terroristakat.
Amugy kikepeztek a terrorelharitokat rendvedelemre kikepzettek semlegesitesere?)

Dr. No 2011.06.03. 15:08:38

Vikinek és lakájainak nagy az arca, mert nem tudják elképzelni, hogy nálunk iy előforduljon ilyesmi:
www.youtube.com/watch?v=lsXHHSNeQx4
www.youtube.com/watch?v=AvORqw9QIxg

Teszt.Elek 2011.06.03. 15:08:38

@Tedat:
Ez nem öszöd. Öszödön az derült ki, hogy a kormány sikkaszt, ám a kormány pénze az emberek szemében senkié, ezért is burjánzik annyira az adócsalás, hiszen "csak" a kormányt rövidíted meg vele.

Az öszöd utáni megmozdulásnak több köze volt az ellenzéki pártok propagandájának, mint a tényleges öszödi beszédnek. A beszéd csak a szikra volt, ami lángra lobbantotta az addig se gyenge jobbik/fidesz propagandát.

A kormány mostani akciói (viktoriánus alkotmány; nyugdíj einstand; különböző szakmák szopatása: bírói, rendőr, tűzoltó, katona, stb; a választási ígéreteknek 180 fokkal történő szembemenés) sokkal több embert fognak megmozgatni és miért? Mert ezt nem a kormány, senki által nem látott és így nem is megbecsült pénztárcája érzi meg, hanem a sajátjuk.

Gyorsan kopik az a "gyurcsány-bajnai kormány elk*rásai miatt van így" kártya is amit Viktorunk olyan sűrűn lobogtat, ha bármilyen negatívumot kérnek számon rajta. Nem telik el még egy év, és már senkit nem fog érdekelni, hogy mit k*rtak el öszödön és bizony ha továbbra is csak az elk*rást látja a nép, az már viktorék amúgy is kikezdett bőrére fog menni.

Hol van már az a 2/3-ad, pedig még épp csak a ciklus negyedénél járnak. Ha hinni lehet a közvéleménykutatásoknak, már elég régóta sehol.

lutria 2011.06.03. 15:08:38

Ha a tüntetők dezertörök,akkor a Pintér Sándor az mi?
Bizonyos nézőpontból áruló,mivel pontosan tisztában van vele miért tüntetnek a rendőrök mert ő is az volt,(talán ő is ugyanúgy elment nyugdijba amint lehetett)mégsem az ő pártjukon áll,hanem azokén aki szivatni akarják őket.Nem látom hogy bármiben is segítené őket,inkább akadályozza,onnan kezdve hogy nem tüntethetnek egyenruhában-mert akkor látszódna rajtuk hogy pl.tűzoltók.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2011.06.03. 15:08:39

@midnight coder: tisztán emlékszem a 8 évben meglett gazdasági reformok elindítása tőből kigyomlálására a fidesz oldalról (vizitdíj, tandíj stb)... pontosan akkor ki is volt, aki hozzátett ahhoz, hogy ide jutottunk...? :O :(

Spiro 2011.06.03. 15:08:39

@midnight coder:
@midnight coder:
Nem jól látod.

Az IMF-től lehívott ~ 20MRD EUR hitel, végső soron az MNB deviza tartalékát duzzasztotta fel, azaz nem lett elköltve csak a biztonságot növelte (szerintem szükségtelenül, mert csak kamat kiadást okoz).

Így a bruttó adósság állomány valóban megnőtt ~20%-kal (de a nettó nem, abban csak kis mértékű növekedés volt, jellemzően a deviza hiteleink magasabb HUF árfolyamon történő átértékelése miatt (de ez nem veszteség, mert HUF erősödés esetén viszont csökkenti az államadósságot))), de ez bármikor visszafizethető lenne (és még így is maradna az MNB-nek ~16MRD EUR tartaléka (a válság elött is kb. ennyi volt)).

A maradék ~15.500MRD államadósság pedig fillérre azonos a nyugdíj kassza rendszerváltás óta kumulált deficitjével (t.i. az átlagosan 700.000 korhatárt el nem érő nyugdíjas ennyibe került).

Jofiu 2011.06.03. 15:08:39

Azon morfondirozom, hogy valasztasokkor - es ez kicsivel tobb mint egy eve volt csupan - meg nekem is es sokaknak az volt a hozzaallasuk, hogy meg ok a legjobb kompromisszum. Hadd legyen meg nekik a cselekvesi teruk, eleg volt a maszatolasbol, ha annyira tettrekeszek, tessek, csinaljak.
Na most ekkorat hogy lehet tevedni?
Vagy nem tevedtunk, es meg mindig ok a legjobb valasztas?
Ha ez utobbi az igaz, akkor a baj meg nagyobb mint eddig latszik....

Sir Galahad 2011.06.03. 15:08:40

Azért valamit a figyelmetekbe ajánlanék, pont az index.hu-ról: www.napi.hu/magyar_gazdasag/szerzett_egy_adut_a_kormany_a_nyugdijvitaban.485379.html Olyanokat lehet benne olvasni, mint például hogy "A választókorúak nagy többsége, 69 százaléka nem tartja igazságosnak a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazásának jelenlegi feltételeit; a magukat baloldalinak vallók körében is többségben vannak azok, akik változtatnának a fennálló rendszeren."

Mr. Waszabi 2011.06.03. 15:08:40

@kovi1970: képtelen úrrá lenni a nehézségeken, amit saját sunyiságával és balfaszságával okozott az országnak, így értetted ugye? De legalább a felét.
Ő eldöntötte, hogy az államadósság túl magas. A hitelminősítők csak az ő intézkedései hatására minősítették le az országot. Aztán azok is hülyének lettek minősítve. Ugyanezek az USA-t nem fogják lerontani 108%os GDP arányos adósság mellett sem, mert a kilátásai jók, nem egy megrekedt balfaszkodó ország. Itt meg a nép jobban fél az álamadósságtól, minta tűztől, mert sikerült elhitetni velük, hogy ez a legnagyobb bajunk. Holott a reális tervek hiánya a bajunk, a termelékenység visszafogása, a minden látszat ellenére herdáló költségvetés, amikben Viktor, mint gazdasági zseni, élen jár.
Kedvenc idézetem a budaörsi polgármestertől: "Ha nem tudsz segíteni, legalább ártsál." Viktornak is ajánlom szeretettel.

Balbágy 2011.06.03. 15:08:40

Mit kúrtam el, kedves Knight?

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.06.03. 15:08:40

Védjétek csak a sok komcsi vívmányt kádárjancsik.

samer 2011.06.03. 15:08:40

A többség igazságtalannak tartja a rendvédelmisek korkedvezményes nyugdíjazását

A választók többsége igazságtalannak tartja a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazását – derül ki a Századvég legújabb közvélemény-kutatásából.
A magukat baloldalinak vallók körében is többségben vannak azok, akik változtatnának a fennálló rendszeren, legalábbis ezt mutatja a május végi kutatás.
A megkérdezettek elsöprő többsége: 93%-a hallott a rendvédelmi dolgozók által szervezett demonstrációkról nyugdíjügyben. Mindössze 6% nem értesült az eseményekről.
A választókorúak körülbelül egyötöde (21%) vélekedik úgy, hogy a kormánynak a jelen helyzetben nem kellene hozzányúlnia a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazásának rendszeréhez.
A nagy többség, a megkérdezettek 69%-a ellenben úgy vélekedik, hogy változtatni kellene a rendszeren, mert az nem igazságos. A kutatásban részt vevők 10%-a nem tudta megítélni a kérdést.
A választók politikai önbesorolása szerint is hasonló arányokat találunk, azaz a magukat baloldalinak vallók körében is többségben vannak azok, akik változtatnának a jelenlegi helyzeten.
Ez utóbbi csoport tagjainak 60%-a áll a változás mellett, 33%-a tartja helyénvalónak a nyugdíjazás jelenlegi feltételeit. A magukat „középen állóként”, azaz ideológiai szempontból semlegesként azonosító szavazók 70%-a változtatáspárti, 21% tartja elfogadhatónak a jelenlegi rendszert. A jobboldaliak körében az első arányszám még nagyobb: 78%, szemben 15%-kal, aki nem változtatna.

Akkor most mi is van?

Balbágy 2011.06.03. 15:08:41

@midnight coder: Amikor kordont bontottak az helyeslhető és tiszteletreméltó cselekedet volt. Minden egyéb dezerálás.
Annyira unalmas már ez az igazi kommunista duma, hogy nagyon.

1 db Magyarország 2011.06.03. 15:09:39

A rendvédelmi dolgozókat leszámítva tényleg mindenki jobban jár ha megszűnik az indokolatlan és fenntarthatatlan szolgálati nyugdíj -- erről lehetne tárgyalgatni az idők végezetéig, akkor sem változna a tény hogy nincs rá keret és igazságtalan a társadalommal szemben ha bizonyos csoportokkal elkezdünk kivételezgetni. Ez persze hogy nem tetszik a szaksziknak, azért kapják a fizetésüket hogy ilyenkor eljátsszák a felháborodást, aztán néhány hónap múlva minden megy tovább a régi kerékvágásban.

kubatov_kommunista 2011.06.03. 15:09:39

Beteg emberek ezek (OVI,Pintér). 'Az van amit én mondok'-ot játszanak. A kormányt ellenségnek kell tekinteni. Tudniillik ha tárgyalópartnernek nem tekinthetem (márpedig ezek alapján nem tekinthetem annak) akkor csak az ellenség marad.
Knight, te pedig szerintem szoktasd magad a gondolathoz, hogy a szélsőséges megnyilvánulások lesznek a normálisak. sajnos. azért miért menjen ki tüntetni egy tűzoltó, hogy le se szarják?! Drágább annál az ember ideje... Az övüké is.

spinat 2011.06.03. 15:09:39

nem kell ezzel foglalkozni. Aki hallott már Orbán-beszédet az tudja, hogy nem tud magyarul, illetve nem nagyon. Most is csak azt nem tudja mit jelent a dezertál, de biztos beugrott neki, hogy valamikor gyrekkorában hallotta egy háborús filmben.

Balbágy 2011.06.03. 15:09:39

@midnight coder: A jóléti rendszerváltást a mai hőseid csont nélkül megszavazták. A keletkezett adósság harmada a magánnyugdíj - bezfizetések miatt keletkezett, de mindegy.

amit még megtehetsz 2011.06.03. 15:09:39

@midnight coder: Remélem egyszer majd téged vágnak ki az autódból azok a "buzik".
Nem mértem miért kell lefikázni azokat akik szervezetten kiállnak a jogaikért?
Ez még közel sem akkora összeg, mint amekkora az MTV székház leamortizálása volt anno, idióta focidrukkerek által (akiknek mellesleg fizettek ezért).

ember67 2011.06.03. 15:09:39

@midnight coder: a szakszervezetek a visszamenőlegesség miatt szívták fel magukat! Minden témába! A módszer a kommunista stílus!
Pl: egy gimit bezárni kétféleképp lehet: 1. azonnal, megszívta aki oda jár, aki ott dolgozik, dögöljön meg.
2. 4 év alatt fokozatos kifutással, az ütemezetten munka nélkül maradtak tervszerű, a megmaradó intézményeknél jelentkező igények alapján történő elhelyezésével.
Senki nem szív, semelyik gyereket nem rángatjuk érettségi előtt.
Namost akkor van a 2. verzió, ha számítanak azok az emberek. Ha leszarjuk őket, akkor marad az első. Na ez a stílusbeli különbség!
Az elgondolkodtató konklúzió:
Nem tudhatod, mikor leszel TE, VAGY A GYEREKED, VAGY A SZÜLEID A LESZARTAK KÖZÖTT!!! Akkor viszont nem lesz kinek nyígni! Ezért kell most szolidárisan gondolkodni, hogy legyen aki majd téged, vagy szeretteidet védi meg, ha bajba kerül a saját hibáján kívül!!!

fradra 2011.06.03. 15:46:53

Tűzoltóként tüntetésen tűzcsapot nyitogatni semmivel sem nagyobb dezertálás, mint parlamenti képviselőként törvényesen felállított kordont bontani a Kossuth téren. A különbség legfeljebb annyi, hogy a tűzoltónak nincs mentelmi joga, amivel visszaélhetne, a parlamenti képviselőnek meg van. De semmi sem tart örökké...

ember67 2011.06.03. 15:46:54

@samer: csesszemeg ez nem kérdés!!! 2006.ban az mszp is meg akarta csinálni, de a fidesz nem engedte!!!
A visszamenőlegességgel van baj!!!!!!!

ember67 2011.06.03. 15:46:55

@Teszt.Elek: Aki meghallgatta az öszödi beszédet és nem csak hőbörgött, az megértette: azt vallotta be gyf, hogy fedezet nélkül osztogatták a jóléti intézkedéseket MINDENKINEK!!! Azt hazudták, hogy van miből!

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2011.06.03. 15:46:55

Én nem értem! Mindig csak az az egyharmad (fülke forradalom ugyebár) okozza ezeket a galibákat? Ez az egyharmad, aki friss diplomásként (lásd orvos) külföldre akar menni, ez az egyharmad, aki rendvédelmisként, tűzoltóként, bányászként, pedagógusként tiltakozik?

Nem ez lesz egy kicsit sok egyharmadnak? Vagy mégsem kétharmad az a kétharmad?

A TEKnősők már védik a seggét! Nagyon helyes! Ismerkedjen a félelem szóval!

bolondgza · http://www.bolondsagokboltja.hu/ 2011.06.03. 17:21:50

há az index milyen lejárató kampányba kezdett, minden kiemelt blog orbánról szól

Squid 2011.06.03. 17:22:36

@midnight coder: "Azért azt be kell látni, hogy ezeknek a nehézségeknek a 99%-át az előző kúrmány balfaszságai okozták. És azért a gazdaság ha lassan is, de mászik kifelé a gödörből. De innen kijönni nem kis teljesítmény: Fletóék 8 év alatt megduplázták az államadósságot, legatyásították az önkormányzatokat - akinek nincs egy rakás jól jövedelmező multi a területén aki ellátja társasági adóval, az többnyire jókora adósságcsomagot görget maga előtt, mivel a kötelező feladatok rendre alul voltak finanszírozva, plusz egy rakás adósság az egészségügyben (ugyancsak lerohadt, eladósodott kórházak, stb). Azt a szart amit Fletóék 8 év alatt felhalmoztak Orbán nem fogja egy év alatt eltüntetni. És más sem. Szvsz a "jóléti rendszerváltás" hatásait még 20 év múlva is nyögni fogja az ország.

Ami a dezertálást illeti, ha a buzik nyitogatják a tűzcsapokat az sima rendbontás. De egy tűzoltótól ilyen magatartás szvsz kb. az a kategória mint amikor a rendőr bankot rabolni megy."

Ezt te komolyan le merted írni? Figyi mióta is vannak fidesz önkormányzatok? Vagy a tetves Gyurcsány tehet arról, hogy horrible dictu lehet hogy a Lézerjani S8-a és a hasonló okosságok tesznek be az önkormányosoknak?

Meddig lesz még elmútnyócévezés? Mit kell még tenni, hogy te is felfogd mi történik? Nézz már utána mekkora a hiány és mennyi államkötvényt bocsájtott ki a forradami hevület kormánya.

Teszt.Elek 2011.06.03. 17:43:46

@ember67:
A mondanivalóm szempontjából lényegtelen SZERINTED miről szólt az öszödi beszéd. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy az utána következő felháborodás és a mostani köszönőviszonyban nincsenek egymással.

Az egy politikai eredetű (ellenzék által tüzelt) megmozdulás volt ami egyértelműen a kormánypárt megbuktatását célozta.

Ez a mostani pedig egy társadalmi (az emberek a pénzük és/vagy a jogaik után futnak) eredetű megmozdulás ami a sérelmek orvoslását célozza. A rendőröket nem érdekli ki van hatalmon, csak az, hogy a jogaik ne sérüljenek. Az alkotmánymódosítás ellen tüntetőket se érdekelte ki kormányoz, csak az, hogy az alkotmányt ne csesszék szét.

A gond akkor lesz, ha ezeket a sérelmeket nem orvosolják. Bár kicsi az esély rá, mert nincs egy az akkori ellenzékhez hasonlóan "elfogadott" összegfogó és szervező erő a megmozdulások mögött, de még így is előfordulhat, hogy a saját bőrén fogja a fidesz megtapasztalni azt, amit anno az mszp már megtapasztalt.

Hosszú három év van még a fidesz előtt és nem túl bíztató az, hogy már az első évben az MSZP-hez hasonlítgatják őket tüntetések szempontjából.

MacChicken (törölt) 2011.06.03. 20:21:41

Egy tuti. Lehet, hogy Orbanek vesztettek egy rakat szavazot az ingyenelok (ertsd 40 evesen nyugdijazott semmittevok) korebol,de nyertek egyet (kollegaim szerint tobbet is) azok kozul, akik a piaci szferaban geccsolve eltartottak eddig a kiskoru nyugdijasokat. Ne jojjon senki nekem a hullak latvanyaval meg a nyomassal. Parom korhazban (diplomaval) apolo szarert-hugyert, es eleg haldoklot lat meg halottat is, megsem mehet nyugdijba rogton erettsegi utan.
Szoval hajra, igy tovabb. Egy eve ilyet nem mondtam volna, mert utaltam Orbanekat. Most sem szeretem oket, de vegre valaki megteszi azt, amit mar husz eve meg kellett volna tenni. De nem szabad megallni, van meg nagyon sok felesleges allami alkalmazott, akiknek vegre munkat kene keresni, es a tarsadalom tenyleg hasznos tagjava valni.

Kopasz Szuzukis 2011.06.03. 20:22:44

A Századvég "statisztikája" is hazug, kozmetikázott!!
A zemberek 69%-a nem a kevezmények ellen van, hanem azok mértéke ellen. A kutyát nem zavarná, ha egy rendvédelmis mondjuk 55 évesen menne nyugdíjba. És nem 25 év után. Persze akkor kénytelenek lennének ésszel gazdálkodni a nagyon nagyfejűek. Mondjuk 25-30 év járőrszolgálat után a nyugdíjazásig valahova be kellene tenni ezeket az embereket. Valamelyik semmiházi bélügyminiszter 1 tollvonással megszüntette a Körzeti Megbízotti intézményt. KOMMENYISTA CSÖKEVÉNY!!! Lókakát! Miért baj az, ha az ember lakókörzetében szolgálatot teljesít egy olyan személy, akit a körzetben mindenki ismer. És ő is ismeri a körzetét. Tudja, ha valahol betörés, lopás történt, kit kell először megkeresni.
Más: a legtöbb nagyvállalatnál a gengszterváltás kavarodásában felszámolták a vállalati tűzoltóságot. Mára fényesen kiderült, hogy biza nélkülözhetetlen a veszélyesebb üzemekben a helyismerettel rendelkező VAÓDI tűzoltó szakember. Aki nem feltétlen 25-35 éves. Lehet akár nyugdíj előtt álló is. A kötött hely miatt nincs olyan igénybevételnek kitéve. Viszont a szakértelme veszély esetén akár milliárdos kárt háríthat el. Most, persze a cégek az újból felállított vállalati tűzoltóságot innen-onnan összeszedett mindenféle képzettségű emberekkel töltik fel, mert számít a bér. Ugyanis ezeket komoly pénzekért szakképzik. Vajon kik?
Sorolni lehetne még azokat a módszereket, eszközöket, amivel a most lázongó rendvédelmiseket emberi és korrekt módon miunkában lehetne tartani úgy, hogy ők is és a társadalom is elégedett legyen. Csak épp a fülkeforradalmárok az agyukra ment forradalmi gőzben nem látnak még az orrukig sem.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.06.03. 20:54:26

@samer: @Kopasz szuzukis: A statisztikai adatokról két párbeszéd jutott eszembe a Yes Prime Minister-ből, mindkét esetben a miniszterelnök, Hacker beszélget a kabinetfőnökével, Sir Humphrey Appleby-jal.

- A statisztikai adatok cáfolhatatlanok - feleltem.
Felderült. - Még hogy a statisztikai adatok! Statisztikai adatokkal bármit be lehet bizonyítani.
- Még az igazságot is - jegyeztem meg.

-----------------------

- Ezeket az adatokat csak az ujjából szopta.
- Dehogyis - felelte -, ezek a kormány hivatalos adatai.
Látta, hogy elmosolyodom, ezért sietett hozzátenni: - Vagyis ezek a tények.
- Nem tudtam megállni, hogy ne dörgöljem az orra alá, hogy ezek szerint míg az ő statisztikai adatai valós tények, addig az én valós tényeim csupán statisztikai adatok...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.06.03. 21:33:42

Konzultáció? Ezektől? Vicces...

2006. Fidesz
www.youtube.com/watch?v=dCJFdTC5YPE

2009. Fidesz
www.mr1-kossuth.hu/mrplayer.php?d=004bd760_3987028.mp3

Hisz csak hazudnak, akár vörös elődjeik...

gyilkos fűegér 2011.06.04. 13:23:16

@kovi1970: "Van viszont egy balfsz kormányunk amelyik képtelen úrrá lenni a nehézségeken."

Ez a kisebbik baj. A nagyobb, hogy rátesz egy lapáttal.

mizrolist 2011.06.04. 14:28:09

@1 db Magyarország: @MacChicken: ne felejtsetek el valamit. A dolog eddig úgy működött, hogy a rendvédelemnél alacsony volt a fizetés, de korábban elmehettek nyugdíjba. Ha ez utóbbit elveszik előbbi rendezése nélkül, akkor a végén ott fogunk tartani, hogy pl. leég a fél város, mert nem lesz egyetlen tűzoltó sem.
süti beállítások módosítása