Skandallum

2011.11.29. 08:50

Matolcsy Györgyöt a minap Bécsben látták vásárolgatni. Önmagában ez a hír persze nem hír, az ember elintézhetné egyetlen vállrándítással, hogy na és, már ugyan miért ne vásárolgathatna karácsony előtt a szomszédos EU-tag Ausztria fővárosában egy magyar minisszter, meg hogy mi a fene, már Matolcsy is bulvárhős lett.

A jelen körülmények között viszont azt kell mondjam: matolcsy györgy áruló. (Nemecsek Ernőtől én kérek elnézést.)

Amikor ugyanis a matolcsyzmus lényege éppen a belső kereslet felpörgetése; amikor az egykulcsos személyi jövedelemadó minden mellékhatását azért szívjuk, hogy a Matolcsy-féle jómódúak és magaskeresetűek zsebében nettóban több maradjon, hogy azt idehaza magyar árukra elkölthessék; amikor az elorozott (és eltékozolt) magán-nyugdíjpénztári megtakarítások reálhozamának kifizetése is azért volt, hogy az átlag felett keresők még többet költhessenek, élénkítve a nemzetgazdaságot - nos, akkor a nemzetgazdasági miniszter ne Bécsben vásárolgasson, hanem a Vörösmarty téri karácsony vásárban.

És különben is: amikor amúgy is ilyen vacak a forint árfolyama, akkor Matolcsy György holmi bécsi karácsonyi shoppingolás címén csak ne váltogasson forintot euróra, többletkeresletet támasztva az uniós valuta iránt, ezáltal ha szerény mértékben is, de hozzájárulva a forint gyengeségéhez!

Persze más a helyzet, ha Matolcsy miniszter eredeti, importtartalom nélküli magyar árut (pár üveg tokajit, szegedi pirospaprikát, esetleg a vasárnapi ebédhez magyar krumplit, magyar kolbászt, ilyeneket) ment Bécsbe vásárolni, csak hogy erősítse Ausztria importigényét és hozzájáruljon a magyar export bővüléséhez - de ezt aligha hinném. Ennyire hülye már azért tényleg nem lehet.

Ilyen vérzivataros és háborús időkben Matolcsy György vásároljon Magyarországon, magyar kereskedőtől magyar árut! Karácsonyi ajándékvásárlásával is erősítse a nemzetgazdasági miniszterünk a hazai kiskereskedelmi forgalmat, a magyar ipart és mezőgazdaságot, járuljon hozzá ezzel is a munkahelyteremtéshez (éppen ideje lenne előrelépni az ügyben) és tömje az államkasszát áfával!

Azt hiszem, ennyi fals duma után ez a minimum, ami elvárható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr543420620

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vérforraló vörös iszap 2011.12.01. 09:35:09

Egy személyes vallomással kezdem. Évek óta nem adományozok, nem adok senkinek semmit (na, jó, ez így nem teljesen igaz, mert az ismeretségi körömben, ha látom, hogy valaki bajban van, ha kell az utolsó gatyám is neki adom. De az más). Miért nem? A ross...

Trackback: Rablóhókuszpókusz a keresőoptimalizálás? 2011.11.30. 11:08:43

Számos weboldalt megvizsgáltunk, az okokat keresve az alacsony vagy nem megfelelő számú látogatottságra.

Trackback: Jön a keresztényi fenyítés, kínzás és megalázás 2011.11.29. 19:34:16

Ez azért így talán túlzás, bár ahogy a mai törvénykezési szokásokat látom, lehet, hogy nemsokára az Alaptörvénybe kerül, a koki és a saller, egyéb fenyítési és megalázási technikákkal egyetemben.Mire is alapozom ezt? Arra, amit egy KDNP-s képviselő Mic...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.mester 2011.11.29. 19:52:51

nyugi, ez nem képmutatás, ááá dehogy, ez a szabiharc része, csak belülről bontja a gonosz globális pénzvilágot.

gyilkos fűegér 2011.12.03. 13:04:05

Magyar mellkasba magyar Alient!

Dig, Lazarus! 2011.12.07. 13:46:00

Kivételesen mentegetném a növekedési minisztert. Az önkioldós guminő (Christine Lagarde-sminkkel, őszes parókával) idehaza nem kapható legálisan. A feketegazdaságot az ő szürke állományával mégsem hízlalhatja!
További mentségéül szolgál, hogy nevezett termék kínai gyártmány, és a diszkontkészlet felvásárlása után (az egész frakciót áthatja a revánsvágy) a fejlövési miniszterrel közösen kívánnak ajánlatot tenni a távol-keleti befektetőnek, egy Ócsa mellett építendó vulgárvulkanizáló üzem létrehozására.

Az ördöngös ekognómikus hadművelet a "Sikeres XXI. századi magyar nemzet működésének alapjait megépítő növekedési tervvel kapcsolatos sajtótájékoztató" háttérdokumentációjából olvasható ki.

Dig, Lazarus! 2011.12.08. 08:10:15

A friss topikon kinn maradt. Nehogy baj legyen ...
süti beállítások módosítása