Sic transit gloria mundi

2012.01.15. 07:41

Istenem, hogy megöregedtek ezek a fiúk! Pedig ők voltak azok, akik 1992 decemberében a költségvetési törvény zárószavazásról rohantak a Budapest Sportcsarnokba, a Piramis-koncertre...

Már akkor sejthettem volna, hogy így múlik el a világ dicsősége, amikor Kósa Lajos a debreceni közgyűlésben próbált nagyon laza és fiatalos lenni, és veretesre, ám annál pontatlanabbra sikerült nagymonológjában a Uriah Heep-nek tulajdonította az "egy szót mondok: heavy metal" refrént, ami pediglen köztudottan a debreceni Diktátor együttes szövege, és egy debreceni polgármesternek illene a Tankcsapdán túl azzal is tisztában lenni, hogy Derzsi vezér és csapata több mint negyedszázados múltjával ma már intézménynek számít a cívis városban... Mondom én: Kósa polgártárs nem más, mint egy műmájer műrocker, egy modoros motoros pojáca.

Erre Orbán Viktor a minap a Rolling Stones klasszikusával, az (I Can Get No) Satisfaction-nel példálózott a külföldi újságíróknak, mondván, hogy az abban megfogalmazott kiábrándultság és elégedetlenség nem csak az ő érzése, de az egész országé. Hogy a miniszterelnök úr csak a saját, az egész világgal szembeni durcás kismalac-hozzáállására utalt-e, vagy netán a dal végén megfogalmazott szexuális kielégületlenségre célzott, azt nem tudom, mindenesetre tény, hogy baszogatja az adófizető állampolgárokat ez a kormány rendesen, és mégsem jó senkinek...

És különben is: egy olyan miniszterelnök, akinek a kormányában államtitkár lehet Hoffmann Rózsa, ne idézgessen nekem Rolling Stones-t, mert teljességgel hiteltelen! Egy vaskalapos kormány mára vaskalapossá lett miniszterelnökének a szájából nagyon hülyén hangzik mindez, ráadásul koalíciós feszültségeket is rejthet, ha Semjén Zsolt megtudja, hogy ilyen parázna és az ifjúság keresztényi lelkületét megrontani képes zenékkel példálózik a főnök. Ejnye már.

Mindenesetre azt hiszem, a fideszes fiúk ma már sem nem fiatalok, sem nem demokraták, hanem vaskalapos, maradi alakok. Eszembe is jut róluk a Satisfaction mellett a '60-as évek másik nemzedéki slágerének, The Who My Generation-jének egy sora: I hope I die before get old...

És ha már a rockzenénél tartunk, szívküldi jelleggel, meg felvonulók kérték ugye, ajánlom a miniszterelnök úr figyelmébe a Beatrice egy régi-régi dalát...

"Régi fényed lekopott már / hagyd abba és menj tovább! / Bárhogy is fáj, ütött az órád / hagyd abba és menj tovább! / Te figyelj! Ez nem nyugdíjas állás / hagyd abba és menj tovább! / Bárhogy is fáj, ütött az órád / hagyd abba és menj tovább! / Azt hiszed, hogy újra kezdheted, újra kezdheted / Tévedsz! Ó nem! / Meg kell mondanom, hazudtál eleget szívem, / Szívem, a mercédeszed zsákutcába fut, jut! / Az íróasztalt elérte, a büszkeségét megértem / elfelejti honnan indult el. / Valamikor ő is lázadó volt, / elkezdett egy új világot / Most elfelejti honnan indult el..." 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr593547987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2012.01.15. 15:20:55

koalíciós feszültségek - priceless :D
A Beatrice dal meg nagyon aktuális!

Dig, Lazarus! 2012.01.16. 14:28:19

Piramis már nincs, ezért most építik (építtetik) ... kockáról kockára, mert aki erre nem képes, az annyit is ér ...

Magam egy Jethro Tull-lal járulnék hozzá a nagyszerű listához:
www.youtube.com/watch?v=vUDHG0VMV3E&feature=related

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.01.18. 22:55:19

Te, Michael! Te még nem lettél doktor? Mert Fabiusnál már apránként mindenki az... :))

egyedi 2012.01.19. 22:48:35

@Dr. Boli Ch.T: szerintem most írja a doktoriját, azért ír ide ilyen keveset :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.01.23. 07:24:48

Michael! Semmi új téma, ötlet? Mondjak?
Szétkapjuk KITet, ha így folytatod... Mivel dobjunk fel? Már az a szép és daliás '50-es éveket idézô komcsi felvonulás sem dob fel, amit Széles és Bencsik elvtársék gründoltak össze olyan igazi komancs stílusban? Inkább örülj, hogy miket láthatsz! :)

Sanko13 2012.01.23. 07:27:19

@egyedi: Mé', aztat nem úgy kő, hogy aszongya CTRL+C majd CTRL+V? :-DDDDD

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2012.01.24. 13:07:06

Nem akarnál már valamit írni? Milyen "élményre" vársz még? Mekkora dolognak kell történnie, hogy megeredjen a ... billentyûzeted? Nem érsz rá, szétszednek a nôk? :)

egyedi 2012.01.24. 18:21:22

@Sanko13: nem mindenki olyan leleményes :) meg hát sajnos helyesen is ír, ez nagy hátrány.
süti beállítások módosítása