Orbán, az akcióhős

2012.12.14. 00:05

Nem unatkozik mostanság a miniszterelnök úr, ez vitathatatlan. Lelki szemeink előtt már-már politikai akcióhőssé látjuk nemesülni őt, akinek ha belefér, nyilván még a világot is megmenti a vasárnap délutáni Videoton-meccs kezdő sípszaváig.

Kétségkívül Orbán Viktoré volt a nap idézete, aki Brüsszelből a következőt üzente az éppen tüntető diákoknak: "Erős hetünk van. Hétfőn megcsináltuk a költségvetést, szerdán pedig a gáz-, távfűtés- és villamosáram-árcsökkentést, csütörtökön megoldottuk a jövő évi minimálbért, és a hét végéig megoldjuk a felsőoktatási reformot is."

Hát, nem unatkozik mostanság a miniszterelnök úr, ez vitathatatlan. Lelki szemeink előtt már-már politikai akcióhőssé látjuk nemesülni őt. És állítom: mindeközben egészen egyszerűen élvezi, hogy miközben Budapesten éppen tüntetnek ellene a diákok, ő Brüsszelben az uniós nagyokosokkal akaszthat tengelyt és vívhat meg újabb és újabb diplomáciai csatákat, és netán kioszthat még néhány kokit és sallert is odaát.

Mert adva van ugyebár egy ember, akinek a lételeme a harc. Aki reggelente nem azzal kezdi a napot, hogy akkor ma mit is építhetne fel vagy mit tehetne jobbá a világban, hanem azt keresi, hogy aznap kit is lehetne legyőzni. Adva van egy ember, aki úgy érzi: ha nem harcol, vesztett. Talán azért van ez, mert érzi, hogy öregszik, mert megkopni érzi az egykori forradalmár énjét, talán valami mást kompenzál ezzel - nem tudom. De bizonyosan lételeme a harc, abban érzi csak jól magát, éppen ezért napról napra újabb frontokat nyit, újabb leküzdendő ellenségeket keres, újabb és újabb hadüzeneteket jelent be - olykor szemmel láthatóan teljesen feleslegesen. Nem egyszer azt gondolja az ember, hogy még egy-két ilyen orbáni győzelem, és tényleg mindannyian beledöglünk.

Adva van egy ember, aki napról napra újabb és újabb csatákat vív meg. Olykor félkézzel. Olykor egyetlen hét alatt több fronton. Hétfőn ugye megcsinálja a költségvetést, szerdán véghezviszi a gáz-, távfűtés- és villamosáram-árcsökkentést, csütörtökön játszi könnyedséggel - mintegy edzőmérkőzés jelleggel - megoldja a jövő évi minimálbért, és a hét végéig megoldja természetesen a komplett felsőoktatási reformot is. Tokkal-vonóval. És ha belefér, nyilván még a világot is megmenti a vasárnap délutáni Videoton-meccs kezdő sípszaváiig.

Óvatosan jegyzem meg: Barack Obamának egy teljes elnöki ciklusba tellett egyetlen, árva egészségügyi reform. Orbán Viktor ezzel szemben naponta old meg ilyen volumenű feladatokat. Naponta többet is. Még akár egészségügyi reformból is.

But then, who the fuck is Chuck Norris?!

Persze ebből a harcos szuperhős-képből egy rakás vezetési hiba, hogy úgy mondjam, menedzsment-féjlőr adódik. Konkrétan a szar kormányzás. Mert adva van ugyebár egy ember, aki minden harcot egymaga akar megvívni, aki mindenben maga akar dönteni, éppen ezért képtelen döntéseket, feladatokat és adott esetben harcokat delegálni. Focis szakkifejezéssel élve - hátha azt megérti - elönzőzi a meccset, képtelen passzolni, minden labdával ő akar kapura törni, és amikor mondjuk vissza kellene adni a labdát az ellenfélnek, csak mert a fair play éppen azt kívánná, hát ő akkor is inkább gólra tör. És nem érti, miért fújjol ilyenkor az ellentábor meg miért fintorognak csöndben a sajátjai. Elvégre gólt lőtt, a meccset meg gólra játsszák ugyebár.

Orbán körül nincsenek tehetséges tábornokok - és néha az az érzése az embernek, hogy szándékosan egy rakás, önállóan gondolkodni képtelen balfaszt ültet komoly pozíciókba. Így lehet Matolcsyból még mindig gazdasági miniszter, így lehet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, így lehetett Schmitt Pálból köztársasági elnök, így lehet Hoffmann Rózsa közoktatási államtitkár, így lehet Lázár János kancelláriaminiszter, Fekete György meg művészeti akadémiai elnök vagy mi a fene... Folytassam? Akinek pedig volt még önálló gondolata, az vagy ment a süllyesztőbe, vagy rég dezertált, esetleg csöndben próbálja még menteni, ami menthető. Aki pedig pozícióban van, az pusztán végrehajtó. Fidesz-droid - ahogyan mostanság errefelé a kommentelők mondják.

És mindehhez hozzájön az, hogy a kormányzatban hiányzik a koordináció, hogy egészen egyszerűen tré a kommunikáció, hogy előkészítetlenek, átgondolatlanok és kapkodóak a döntések, a feladatkörök meg úgy meg vannak keverve, hogy nincs, aki kiigazodna közöttük. A fontosabb jogszabályok előkészítését az igazságügyi miniszter helyett egyes ezermester országgyűlési képviselők végzik, az uniós fejlesztési források még véletlenül sem a fejlesztési miniszterhez, hanem a miniszterelnökséget vezető államtitkárhoz tartoznak, de már oda sem sokáig, mert a feladatokat hamarosan visszaosztják a szaktárcáknak, miközben a fejlesztéspolitikai tervezést meg most véletlenül éppen a nemzetgazdasági miniszter stábja végzi... Tetszenek tudni követni? Nem? Nahát! Pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget és az ő feladat- és hatásköreit még nem is említettem! És eközben az uniós kifizetések nagyon nem haladnak, és a 2014-2020-as tervekből semmi sem látszik. Pedig ez például egy olyan harc, amit mostanság sok fronton - Brüsszelben és idehaza, a különböző lobbicsoportokkal - okosan és taktikusan kellene megvívni.

De tehetséges és gondolkodó tábornokok - focinyelven szólva: jó középpályások, bal- és jobbszélsők meg összekötők - nélkül, ilyen hajmeresztő one-man-show-val igen nehéz ennyi fronton csatát nyerni.

Mission impossible. Még egy Orbán-féle Ungarische akcióhősnek is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr734964591

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán, az akcióhős 2012.12.14. 18:04:23

Nem unatkozik mostanság a miniszterelnök úr, ez vitathatatlan. Lelki szemeink előtt már-már politikai akcióhőssé látjuk nemesülni őt, akinek ha belefér, nyilván még a vil

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2012.12.14. 06:41:32

Nem az a baj, hogy idiota a nyomorultja, az a komolyabb baj, hogy valamiert azt hiszi: nem rohog rajta az egesz orszag, es nem szegyenkezik miatta ugyanennyi. De megszavaztak nekunk az okos magyar valasztopolgarok (egy reszuk azota megfagyott, egy reszuk ehenhal, a nagy reszuk allastalan) es mi tobbiek nem hisszuk azt, mint orban forradalmarjai, hogyha felgyujtjuk az autokat, szetverjuk a varost, akkor majd eltakarodik a retkes picsaba. Nem. Mi nem. Ezert van o meg pozicioban, ezert mutogatjuk a torpe kis kukacot, hogy legyen min rohognie a vilagnak.

csárli hárper 2012.12.14. 11:06:34

ha ez a párttitkár gyerek menti meg a világot, akkor igaza volt a majáknak és kezdhetünk aggódni 21-én...

georgie58 2012.12.14. 11:06:51

Ekkora politikai szélhámos, mint orbán és droid hadserege még nem szerepelt a magyar politika 1100 éves történetében. Mit kell még megélnünk, mielőtt ezek végleg, ÖRÖKRE eltűnnek a színről?

csárli hárper 2012.12.14. 11:06:53

...és akkor csáknorrisz tényleg egyedül karácsonyozik idén.

Ringlósztár 2012.12.14. 11:13:00

Az ilyen vidéki párttitkárgyerekek nem értenek a fociból vett hasonlatokból sem, csak veréssel lehet őket nevelni.
Ha 2014-ben újra el lesz kenve a szája, haza sem engedi osztrák orvosa.

dolgozni kék 2012.12.14. 11:30:25

ha nem lenne kurva nagy tétje a mérkőzésnek, akkor megérdemelné, hogy ő legyen a kapitány a következő 4 évben is. Már beszopott pár öngólt a 2008-as szarkavarásából kifolyólag. 2014 után is fog jönni jó sok öngól.. megérdemelné, hogy belefulladjon a saját maga kotyvasztotta szarba.

kisa 2012.12.14. 11:31:35

@Ringlósztár: Már 2002-ben se kellett volna...

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2012.12.14. 11:31:42

Miért nem focista lett inkább?
Bárcsak focista lett volna inkább.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.14. 11:31:46

nem csak a nap, de a hét, sőt lehet, hogy a félév, vagy az év idézete is ez.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.14. 11:32:03

Talán volna remény, ha nem is sok, ha legalább Orbán küldetéstudata nem társulna egyúttal azzal, hogy segghülye mindenhez. Mondhatnám, enyhén szólva is látszik, hogy az elmúlthuszonkétévben a saját beszédein kívül semmi mást nem olvasott, és hogy környezetétől csak a saját hablatyolását hallhatta vissza.

Mert ez így egyre inkább kezd hasonlítani a Bukás "Adolf Csimpánz hadosztályokat tologat" jelenetére.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.14. 11:42:38

ugyan-ugyan... az unortodox focimeccsben a saját kaput lebontják, az ellenfélt meg ki se engedik az öltözőből, így aztán minden idők legeslegnagyobb csatára egymaga is megnyeri a meccset... hacsak nem esik pofára saját lábaiban a fene nagy cselezés közepette

2012.12.14. 11:55:07

hát kb ennyi.
azt azért ne felejtsük el, hogy miközben visszafordíthatatlanul szétbasszák az országot, néhányan gusztustalanul meggezdagodnak ezen

Бабаяга 2012.12.14. 12:27:08

Lehet, hogy nem egyedül teszi amit tesz. Lehet, hogy másokat is bevon a döntésekbe, legalább habonyárpit, meg a pszichiáterét.
A lényeg, hogy a hívőknek fontos az, hogy a jóságos fhürer, cár/sztálin atyuska gondoskodik mindenről személyesen.

kzoltana 2012.12.14. 12:27:30

Atomkommunikáció - Orbán módra. Hiába mondja azt a kormány, hogy ez testápoló, nehéz elhinni, amikor azt látjuk, hogy lerohad tőle a bőrünk.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3515_atomkommunikacio_orban_modra

is 2012.12.14. 12:37:54

A gólrugás nem egészen így zajlik. Hanem úgy, hogy 200 FIDESZes, mint 8 éves gyerekek csapatban kergetik a labdát. ha véletlenül gól lesz belőle, akkor azt mondják, hogy Orbán rúgta, ha nincs gól, akkor mindenki más a hibás, ha gólt kapunk, akkor pedig az ellenség ármánya, de mi majd megvédjük a kaput. A következő gólig.

is 2012.12.14. 12:38:12

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "ha legalább Orbán küldetéstudata nem társulna egyúttal azzal, hogy segghülye mindenhez. "

Nincs is annál rosszabb, mikor a tehetségtelenség a szorgalommal párosul.

Squid 2012.12.14. 12:58:56

Nekem az egyetlen máig felfoghatatlan rejtéj az, hogy miért nem vont senki analógiát vezérünk és Mekk Mester közé még ??

Olyan szívesen megnéznék egy jó Mekk Mester átiratot a hitleres bukás videok mintájra.

Internet! Munkára!!

veracity 2012.12.14. 13:26:10

Az index.hu által reklámozott blogok mindegyike kizárólag a szélsőséges szocialista-liberális ellenzék szemszögéből akarja láttatni a világot.

A torz tükör torz tudatot formál azokban, akik erre fogékonyak. Szerencsére sokan vagyunk, akik egész másképp gondoljuk!

Diktatúrázni, fasisztázni, gőgözni, csuti cigányozni. Ennyi tehetséggel nehéz lesz választást nyerni!

Messziről jött ember azt mond, amit akar, és természetesen azt hisznek el neki, amit akarnak! Schiff András már nagyban siratja a pesti Duna partra felsorakoztatott embereket...

Elképesztő szenny és mocsok árad az országra a szocialista-liberális értelmiségünkből. Mérhetetlen gyűlölet-cunami tombol.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.12.14. 13:27:16

2/3-os viktatúrában nem nehéz. Obamának volt ellenzéke.

Dr. foolproof 2012.12.14. 13:30:44

Egyetlen probléma, hogy ez az impotens ország még soha sem vívta ki a szabadságát. Eccerűen balfaszok vagyunk hozzá. Rákosi/dakotaboss v. a Habsburgok, ezek imponálnak a cselédnépnek. Most sem lesz másképp, '14-ben kb 500(0) nagy.M-et ellopva/sohsem számonkérve/nagyduzzogva eltolják a biciklit, de még majd ők lesznek a nagy hősök, aki jót akartak, csakugyehogyígynemlehetett. A magyarok meg várják majd a csodát a szarkupac tetején. A sok kicsi külön csodavárás/megalkuvás ennyit ér.

Megoldás? Ilyen emberanyaggal kb. a barátságosabb éghajlatú kínai gyarmat lesz.

Pernahajder Viktor 2012.12.14. 13:35:33

OV fb oldala gyomorforgató nem kis részben az ott állomásozó trollcsapat miatt.

Dolgozónép 2012.12.14. 13:57:56

@h.kovacs: a bukásuk után első intézkedésként teljes vagyonukat el kell kobozni és népi tulajdonba venni.

azapistagyerek (törölt) 2012.12.14. 13:58:21

Most egy hosszabb idézet a Parkinson törvénykönyvből:

"A veszély első jele az, hogy megjelenik a szervezet hierarchiájában valaki, aki magas fokon sűríti magában az intrikát és a tehetségtelenséget. Egyik tulajdonság sem jelentős önmagában s legtöbb emberben van valamennyi mind a kettőből. De ha ez a két tulajdonság elér bizonyos sűrűségi fokot - jelöljük ezt itt a I3T5 képlettel -, akkor létrejön egy vegyi folyamat. A két elem egyesül és új anyagot hoz létre, amit „intehilén"-nek nevezünk el. Ennek az. anyagnak a jelenlétére biztosan következtethetünk bármelyik egyén viselkedéséből, aki a maga osztályával semmit sem ért el s ezért állandóan igyekszik más osztályok ügyeibe avatkozni és kezébe kaparintani a központi adminisztrációt. A specialista, aki észreveszi a kudarcnak és becsvágynak ezt a sajátos keverékét, azonnal megcsóválja a fejét és ezt dörmögi: „Primer vagy idiopathicus intehitis." A tünetek, mint látni fogjuk, félreismerhetetlenek. A betegség akkor lép következő, vagy szekunder szakaszába, mikor a fertőzött egyén egészen vagy részben átveszi a központi szervezet irányítását. Némely esetben a fertőzés primer szakasza teljesen kimarad, a betegség mindjárt a második fokon lép fel: ilyen esetekben a fertőzött egyén már vezetői szinten került az intézményhez. A szekunder intehitiszes könnyen felismerhető arról, hogy állhatatosán igyekszik minden nálánál tehetségesebb embert kitúrni, továbbá arról, hogy szívósan útjába áll minden olyan ember kinevezésének vagy előléptetésének, aki az idők folyamán tehetségesebbnek bizonyulhat nála. Nem meri azt mondani: „Mr. Esesh túlságosan tehetséges", tehát azt mondja: „Esesh? Talán eszes - de vajon megbízható-e? Én inkább Mr. Cypher Blattot választanám." Nem meri azt mondani, hogy: „Mr. Esesh mellett kicsinek érzem magam", így hát azt mondja: „Azt hiszem, Mr. Cypher Blattnak jobb az ítélőképessége." Az ítélőképesség érdekes szó, ebben az összefüggésben az értelmesség ellentéte; voltaképpen azt jelenti, hogy tovább kell csinálni azt, amit eddig csináltak, így hát Mr. Cypher Blattot előléptetik és Mr. Esesh elmegy máshová. A központi adminisztráció lassan megtelik olyan emberekkel, akik ostobábbak, mint az elnök, igazgató vagy ügyvezető. Ha az intézmény feje másodrendű, ügyelni fog rá, hogy közvetlen munkatársai harmadrendűek legyenek; azok viszont arra fognak ügyelni, hogy beosztottjaik negyedrendűek legyenek. Hamarosan valóságos ostobasági verseny alakul ki s az emberek úgy tesznek, mintha még értelmetlenebbek volnának, mint amilyenek. A betegség akkor lép kifejlődésének következő vagy tercier szakaszába, mikor az egész intézményben, pincétől a padlásig egy szikrányi értelem sem maradt. Ez az eszméletlenség állapota - az első bekezdésben megadtuk a leírását. Ha elérte ezt a szakaszt, akkor az intézmény gyakorlati hasznát tekintve, halott."

Squid 2012.12.14. 13:58:25

@dadddd: az irónia és a szarkazmus nem barátod ha jól látom ;)

biobender 2012.12.14. 13:58:34

Angolbol forditva:

- On hova valo?
- Magyarorszagra.
- Ja, Magyarorszag, Bukarest ugye?
- Nem, nem, Budapest , Lanchid, Rubik kocka....
- Ahaaa, Budapest, Orban Viktor?
- Nem, nem, Bukarest...

dean23 2012.12.14. 13:58:39

Viktort a Jóisten teremtette, hogy ő dolgozzon helyette!

polkupyörä 2012.12.14. 14:26:45

Nem értitek ezt emberek: ha a Jóisten 7 nap alatt simán megteremtette úgy a világot, hogy a hetediken még a szabadság is belefért, akkor ennyi zseniális politikus, élükön a szauroni mindenlátó képességgel rendelkező csodálatos miniszterelnökkel simán rendbeteszi ezeket a csipp-csupp ügyeket. Különben is, egészségügyről még csak nem is beszélt, hogyhogy nem veszitek észre a szerénységét?

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.12.14. 14:27:52

Ilyen pökhendi, gőgös, nagyképű nyilatkozaton megint röhög a világ. Persze senki nem veszi komolyan a törpemajmot, ezért is büntetik hazánkat.

Szégyene vagy az országnak és a magyar népnek, takarodj!

fvipera 2012.12.14. 14:47:18

orbán omnipotens. ebből egyenesen következik, hogy omnikompetens kell legyen. más szavakkal: többek között polihisztor. a hangsúly a "többek között"-ön van. a személyzeti politikája pedig már 20 év óta nem változik: három típusú ember juthat hatalom közelbe:
a) zsarolható, ez esetben nem kell, hogy fogyatékos legyen
b) fogyatékos: nem példálóznék
c) ambíció nélküli (varga mihály)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.12.14. 15:37:21

@veracity: Azt hiszem a mai prémiumodnak löttek a Lendvay utcából. Ezt a hozzászólást, ennyihelyre copypastelni egészen Schmitti és Semkéni dolog. Ez a hozzászólás csak az alábbi blogokon jelent meg: A Kard, Pézsma, Michael Knight, Varánusz, Alternatíva, Mandiner.
Ennyire keveset fizetnek már a pártközpontban, hogy kénytelen vagy Smittelni, mert nem fizetnek meg rendesen?
Hát mivé lesz így a viág?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.12.14. 15:37:54

@dolgozni kék: A gondolat jó, csak az a baj, hogy ebbe az ország rokkanna bele. 2014-ben ezért kel a kanmalac vérvörös faszára elzavarni minden seggnyaloncával egyetemben.

2012.12.14. 15:54:03

@Dolgozónép: ez lenne a minimum, az egész fidesz-mszp összejátszó bagázst el kellene számoltatni, de ilyen nem lesz, ld. 13:30:44 hozzászólást, amivel max. egyetértek

zenbubu 2012.12.14. 16:42:58

Hát ez az, nem az a kérdés, hogy el kell-e zavarni, hanem az, hogy potenciálisan kit tud itt bárki javasolni helyette?!
Sokszor eszembe jut a rendszerváltás idejéből egy okos hozzászólás, miszerint egy ország fejlettségét nem a gazdasága, vagy az infrastruktúra határozza meg, még csak nem is az ott lakó emberek műveltsége, szaktudása, tehetsége (persze ezek is fontos dolgok), hanem az, hogy milyen vezetőket képes választani magának - a rendelkezésre álló választékból.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.12.14. 16:54:10

@veracity: "Diktatúrázni, fasisztázni, gőgözni, csuti cigányozni. Ennyi tehetséggel nehéz lesz választást nyerni!"
Ezen szavak egyike sincs a posztban. Még trollnak is szánalmas vagy.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.14. 17:53:12

@Nem taggyűlés volt: Egy interjúban nem is oly rég elmesélte, hogy azért nem lett jogász, mert ahhoz nem volt túl jó, azért nem lett focista, mert ahhoz sem volt túl jó (ezért nem lett traktoros sem, mint egy másik helyütt kiderült).

Akinek ennyire helyén volt az önértékelése, miért hitte azt, hogy ha egy traktort sem, akkor egy országot majd pont ő el tud vezetni?

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2012.12.14. 17:54:01

"a hét végéig megoldjuk a felsőoktatási reformot is."

Ja. Ezért van mind a 6 nagy egyetem csődközelben. A probléma ugyanis nem az, hogy hány állami finanszírozott hallgató LESZ. Hanem az, hogy az EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁST is ellátó egyetemektől az elmúlt két évben 50 milliárdot vont el az állam.

Szóval áprilistól megkérjük valamennyi polgártársunkat, hogy lehetőség szerint ne szenvedjenek baleseket, mert a három nagy vidéki klinika vagy csődben lészen, vagy csak nem lesz gyógyszer. Szóval ilyesmi. De nyugdtan lehet érvelni a tandíj mellett és parasztvakítani tovább :P

Évamama 2012.12.14. 17:55:00

Veracity! Akkora droid vagy pont, mint a legtöbb Orbánhívő! Nem ártana képezni magad!

Hunor Levente 2012.12.14. 18:55:49

@MolnarErik: másolgatja a szarját mindenhova a vadbarom.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.12.14. 20:12:41

@csárli hárper:

CHUCK NORRIS KARÁCSONYA

Chuck Norrisnak puszta ökle
Hegyről fenyőerdőt lök le.
Örvendez az emberiség,
Fát díszít és gyertya is ég:

„Nagy jótevőnk nekünk a Chuck,
Karácsonyfát is hoz, hacsak
Nem különböztettünk fajit
Meg, mert akkor Napba hajít.”

Piros ruha s vattaszakáll
Chuck Norrison s hogyha vak áll
Út szélén, vagy leprás szittya,
Egy rúgással meggyógyítja.

Ökle és az álla konok
S menekülnek kór-démonok.
Főördög is vadul vonyít
S szent pofont kap, karácsonyít.

Szeretet van, nagy a béke,
S Chuck Norrisnak szeme kéke
(Barnája?) az eget festi.
Vele van az Erő, testi.

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.hu/2012/12/chuck-norris-karacsonya.html
:)

dr. shellfire 2012.12.16. 15:07:24

Bocsánat. A videót visszanézve: "Erős hetünk van. Hétfőn megcsináltuk a költségvetést, szerdán pedig a gáz-, távfűtés- és villamosáram csökkentést, csütörtökön megoldottuk a jövő évi minimálbért, és a hét végéig megoldjuk a felsőoktatási reformot is." Tehát nem az árát csökkenti, hanem a gázt, fűtést, áramot.
süti beállítások módosítása