Unortodoxiából jelentjük...

2013.01.21. 22:52

Közgazdasági tény, hogy a nemzethalál szélén állunk - hangzott el a sommás megállapítás egy hétfői, élményszámba menő fórumon Unortodoxiában. Persze e mondat tragikusan zavaros és képzavaros volta azonnal érthetővé válik, ha hozzáteszem, hogy az előadók között a hazai mainstreem unortodox ezoterikus közgazdasági gondolkodás olyan kiváló koponyái kaptak szót, mint Bogár László, Hossó Andrea, Lentner Csaba vagy éppen Varga István. Nem, nem a volt gazdasági miniszter. Őt leginkább sajnáltam - merthogy a hallgatóság soraiban ült ő is. Persze az is lehet, hogy jól szórakozott. Végülis ha valaki szereti az abszurd és fekete humort...

Mondhatnám azt is, hogy alant egy rövid tudósítás következik a sárga házból.

Hogy hogyan lehet közgazdasági tény a nemzethalál szélén történő állás, hovatovább hogyan lehet úgy konkrétan a nemzethalálnak mint olyannak a szélén állni, arra nem kaptunk kimerítő választ. Nekem speciel a "S a sírt, hol nemzet sűlyed el" sor jutott eszembe. Mindenesetre néhány fontos, úgynevezett közgazdasági tényre azért rávilágítottak az előadók.

Annak az úgynevezett közgazdasági ténynek az elemzésébe most nem mennék bele, hogy Bogár tanár úr szerint 1978 és 1990 között is liberálisok - konkrétan a globalo-szdsz-csoportosulás - kormányozták az országot... Kádár és köre, mint preliberális globalista szabaddemokrata csoportosulás. Nyilván a '87-ben  megfigyelt és a rendőrök által elvitt Orbán Viktor szerint is kimondottan vidám, liberális évek voltak azok. Bogár meg nyilván pontosan tudja, hogyan is volt, elvégre 1978-tól - micsoda egybeesés - a rendszerváltásig ő maga is az MSzMP tagja volt.

Nem vitatkoznék azzal az elhangzott, úgynevezett közgazdasági ténnyel sem, hogy a Magyar Nemzeti Banknak már a '70-es évek eleje óta az infláció leszorítása a célja. Nyilván a Szabadság térről áttelefonáltak a Fehér Házba, az MSzMP KB titkárságára, megüzenvén Kádár elvtársnak, hogy az MNB stábja egyenesen ragaszkodik ahhoz, hogya kenyér árát rendeletileg továbbra se emeljék három forint hatvanról, merthogy ugye az a fránya infláció, ami itten a rendszerben van...

A bankok kapcsán szó esett arról is - egészen pontosan Varga úr magából kikelve adott hangot a felháborodásának -, hogy az Európai Unió a bankunió kapcsán a tudományos szocializmus eszközeivel manipulálja - de hogy pontosan mit is, azt már nem egészen tudtam követni. Azt viszont megtudtam, hogy a napi pénzforgalom Varga úr szerint nem banki tevékenység, ezért azt ki kell venni a banki műveletek közül. Vesszenek a bankok, és nyilván fizessünk a jövőben bankkártya helyett inkább kagylóval vagy mondjuk kavicsokkal! Szép, kerek kavicsokból például a Duna és a Tisza még évszázadokig kellő és folyamatos beáramlást biztosít, megteremtve ezzel hazánk pénzügyi függetlenségét a napi pénzforgalom tekintetében...

Érdekesebb volt az a megállapítás, hogy a magyar gazdaság növekedése - a válság éveiben pedig az, hogy nem volt még nagyobb a visszaesés - belföldi fogyasztás és beruházások hiányában gyakorlatilag teljes egészében az exportnak köszönhető. Ezzel idáig a magam liberálbolsevik lelkülete sem vitatkozna. Viszont kiderült, hogy ez az export, ez bizony nem jó! Merthogy ezt az exportot itt a külföldi cégek és azok külföldi beszállítói csinálják, a hasznot pedig kiviszik az országból. Bevallom, itt egy ponton nem tudtam eldönteni, hogy akkor most örüljünk-e vagy sem a magyar export sikereinek - de az előadókat nyilván az olyan apróságok, mint a hazai kis- és közepes vállalkozások termelékenysége, verseny- és exportképessége, pontosabban verseny- és exportképtelensége a legkevésbé sem zavarja.

Apropó, külföldi cégek! Mint kiderült, az elmúlt húsz év egyik legnagyobb rákfenéje az a közgazdasági tény, hogy az, hogy megfeleljünk a külföldi működő tőke elvárásainak, többe kerül, mint amennyi bért meg adót a külföldi tőke fizet Magyarországon. Következésképpen nyilván kész ráfizetés a külföldi működödőtőkét idevonzani! És a külföldi tőke különben is rossz, mert kizsákmányol és kiviszi a hasznot, és bár igaz, hogy teremtett itt hatszázezer munkahelyet, de közben megszüntetett kétmilliót! Pfúj!

Vagy én lehetek csekély értelmű medvebocs, vagy egészen egyszerűen a globalo-ávó (copyright by Bogár) liberális ügynökei már a spájzban vannak, de nekem valahogy ezzel nem jön össze az, hogy a Magyar Nemzet mindeközben azon örömködik, hogy már tízmilliárd eurónál jár a hazánkba áramló francia tőke, meg hogy a Grundfos éppen 350 munkahelyet hoz létre Székesfehérváron. Persze igaza lehet Bogár tanár úrnak, vigyázni kell a globalo-ávó ügynökeivel, mert ezek képesek megtéveszteni és behálózni még magát Orbán Viktort is! A miniszterelnök nyilván a globalo-ávó által megtévesztve örül a Mercedes meg a Suzuki fejlesztéseinek, meg keres stratégiai partnerséget az Opellel és az Audival. Miközben a fenti, úgynevezett közgazdasági tények alapján nyilván ők tehetnek arról, hogy a Csepel Művek nem gyárt már autókat Magyarországon...

És persze nyilván a globalo-ávó liberális ügynökei keverhettek valami hallucinogén anyagot a terem levegőjébe, mert nyilvánvalóan csak érzéki csalódás lehetett, nem pedig közgazdasági tény, hogy Bogár László a lábán Adidas-cipővel, a hátán pedig Reebook-hátizsákkal távozott az unortodox rendezvényről. De mondom: nyilván ezt is bizonyára csak az ellene irányuló, liberális globalo-lejárató kampány részeként láttam a két szememmel.

Apropó, hallucinogén szerek... Az egészet még megkorozázta egy ősz hajú bácsi hozzászólása, aki komoly ábrázattal figyelmeztette a résztvevőket arra, hogy senki ne igyon vizet. A vízműcégek ugyanis azért vannak külföldi kézben, hogy olyan anyagot keverjenek az ivóvízbe, mint amilyet annak idején a koncentrációs táborokban kevertek volt, amitől az emberek belenyugvóak lesznek és nem lázadnak.

Na, ezek után mire gondoljak, ha majd arról olvasok, hogy Orbánék a gáztározók után visszavennék állami kézbe a vízműcégeket is?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr515033495

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kolozsvári béka 2013.01.22. 15:23:18

Nem, nincs sajtóhiba a címben. Arról van szó, hogy nem tudom eldönteni: a tegnapi, kihelyezett MSzP elnökségi üléssel Mesterházyék valóban úgy érezték-e, "békét kell kötniük" a határon túli magyarokkal, vagy csak egyszerűen lenyelték a békát,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.01.22. 00:34:34

Bogár bácsi alternatív szemléletének tunkolása során mindig elfelejti az alternatívák említését. Pedig elvileg az alternatív költség fogalmát ő is tanítja a közgazdasági kurzusain az EGYETEMEN. (hogy melyiken, azt most nem tudom)

Mi lenne liberálbolsevik tőke nélkül?

Szerintem a teljes gazdasági nyitottság hosszú távon kifizetődő, ha megbízható, kiszámítható gazdasági környezettel párosul. Meg kell nézni Svájcot. Folyamatosan nyitottak mindenki pénzére, aztán ha jön egy kis háború, behúzzák a felét zsebbe. Senki se kéri rajtuk számon, főleg ha a vesztesektől lop.

Nekünk is ezt az utat kellene járnunk. Hívjuk be a tőkét, adjunk nekik mérhetetlen adókedvezményeket, hozzanak ide mindent, amit csak lehet, bízzanak bennünk, aztán ha szarba lesznek, jöhet az államosítás, behúzhatjuk a gyáraikat, és remélhetőleg közben is tanul a magyar nép egy-két üzleti fogást.

csárli hárper 2013.01.22. 10:04:06

globalo-ávó :))))
volt mszmp tag, miért is nem csodálkozom? emberünk beállhatna a szaniszló mellé osztani az igét az ekótv-ben, micsoda páros lenne....csak az a szomorú, hogy vannak takonyagyúak akik be is szopják ezt a marhaságot.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.22. 10:14:06

közgazdasági tény pedig úgy lesz valami, hogy 2x megismétlik legalább 10 ember előtt, és veszi egy kamera, legalább egy tvben híradóba vágják.

2013.01.22. 10:34:55

Bogár tata komprádorszivattyúinak működéséről ajánlom mindenki figyelmébe ezt a tudományos-ismeretterjesztő honlapocskát: tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/
Sok hasznos dologra irányították rá csacska figyelmemet.

Hattory Hanzo 2013.01.22. 10:35:07

Bogár bácsi szellemi állapotát jól jelzi, hogy már a Heti Válasz vele foglalkozó, és természetesen a szavait kiforgató/elferdítő cikke mögött is meglelte a Birodalom globalo-böllér-ávós-liberális ármánykodását. A vízbe kevert drog pedig régi hivatkozása a stabil alkoholistáknak.

dadddd 2013.01.22. 10:35:13

Ne parázzatok! Már csak egy év, és Jön GMO Gordon, az ortodox minimálbér-csökkentő.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2013.01.22. 10:46:15

@csárli hárper: Nyomja az Echó TV-n, csak nem Szaniszlóval, hanem Bayer Zsocával és Boross Imrével (tudod: MNB, '80-as évek, III/2. ügyosztály...) hármasban szövögetik az összeskövéselméleteiket.

csárli hárper 2013.01.22. 10:51:38

@Michael Knight: bazz, ne már, tényleg ezeknek műsoruk van? hiába na, a takonyagyúaknak is kell valami szórakozás...

Mr. Waszabi 2013.01.22. 10:52:12

Ez a vízbe kevert szedálószer-konteo érdekes remake. Csak kissé korai.
Pár éve még az a verzió futott, hogy a Kádár korszakban azért kellett rászoktatni az embereket a vezetékes ivóvízre, hogy az államhatalom tudja adagolni az anyagot központilag.
Most a kommunista-szívűek (=centralizált államhatalom és állami tulajdon hívei) azt mondják, hogy nem, dehogy is az állam, hanem a mcsks-rthdó-imprlsta-kptalsta tőke mérgezi a magyart.
Érdekes.

2013.01.22. 11:00:10

@csárli hárper: A jutúb tele van velük. Csak vigyázz, mert nagyon addiktív. Mármint ilyen mazochisztikus alapon: egyszerűen nem hiszed el, ahogy licitálnak egymásra a baromságokkal. Egyik okosabb pozőrként tetszeleg, mint a másik.

Frőczy Sanyi 2013.01.22. 11:06:14

Felvétel nem készült a rendezvényrõl? Szeretnék már nevetni egy jót (bár lehet sírás lenne a vége). Komolyra fordítba a szót: és ilyen egyetemi tanárok oktatnak közgazdaságtant...

csárli hárper 2013.01.22. 11:19:21

@Beri Svarc: köszi, de ennyire bátor vagy hülye? nem vagyok :)

rockjano 2013.01.22. 11:21:10

@Frőczy Sanyi: Az még hagyján hogy tanítanak, de ezek az elmeháborodottak a magyar jobboldal vezető közgazdászai és egy közüllük irányítja a magyar gazdaságot.

Ami sokat elmond a magyar jobboldal szellemi nívótlanságáról (tisztelet a néhány létező kivételnek)

room_101 2013.01.22. 11:21:17

Miért ne lehetne Kádár liberális? Az előadó egyszerűen csak másképpen definiálja a "liberális" fogalmát, más nyelven, kódrendszerben beszél. Az egybites paraszt meg úgyis csak annyit ért belőle, hogy nem ő a hibás, megvan a bűnbak.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2013.01.22. 11:38:02

Jó látni a sok "nincsittsemmibaj" hozzászóló lealacsonyító hozzászólását.
Nektek minden fäsza itt?
Hogy ez a kis ország nem bír 5-8 milliárd USD kamatot fizetni minden évben az nem baj?
Az sem baj, hogy ennek az országnak nem volt 70 éve normális, kicsit is hazaszerető kormánya?
Nektek a szétrabló csürhe kell? Csak jöjjön a lóvé nyugatról az király? Ki fizeti vissza? Ti?

S az, aki furcsán, de elgondolkodtató magyarázatot ad az a hülyegyerek?
De érdekes, az élet mégis csak valahogy nekik ad igazat.
Imádjátok csak ezt a lehúzó, pénzrabló életet, nektek való, de ha kérhetem máshol rajongjatok ezért.
Nyissatok cukrászdát, de ne Bécsben inkább NewYorkban, hisz a tutti élet nektek bizti ott van.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2013.01.22. 11:38:42

michaelknight!

Egyszerűbb lett volna, ha azt írod ki, hogy "Nem hiszem el!"

Attila64 · www.sagaontour.ca 2013.01.22. 11:49:49

Jut eszembe: Bajnai Gordonka legújabb ötlete, hogyan kellene csökkenteni a MINIMÁLBÉR költségeit...
Ez nem más, mimt a polkorrekt megfogalmazása a "Hogyan csináljunk a magyarokból ingyen dolgozó rabszolgát?" tanulmánynak.

2013.01.22. 11:50:08

@room_101: Miért ne lehetnél te meg például f@szkalap? Egyszerűen csak másképpen definiálva a "f@szkalap" fogalmát, más nyelven, kódrendszerben.
Nincs egyébként bajom veled.

2013.01.22. 11:53:07

azért ebben a vízdologban lehet valami, tényleg érthetetlen, hogy a jelenlegi korrupt, dilettáns banda ellen e nép még nem lázadt fel

Észmegálló 2013.01.22. 11:56:46

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: Pedig a nicked után jön a lényeg. Így kellett volna folytatnod: .... azt a sok hülyeséget, amit most leírtam.

InversioN 2013.01.22. 11:59:10

Kövessük Humphrey Bogart pédáját és igyunk kizárólag whiskyt! Ő is így kerülte el az afrika fertőzést, hátha toxikált állapotban minket is hidegen hagynak Imperium Orbania történései.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2013.01.22. 12:12:10

@Észmegálló: Ez nem hülyeség. Érved nincs. Nézz körül, tapasztalj, olvass a sorok között. Nézd meg "odafenn" ki-kinek a haverja, lekötelezettje, bérmunkása.
Lehet savazni a Bogár-t a stílusa miatt, de vannak tények amiket elmond és nem lehet letagadni.

bögöbö 2013.01.22. 12:27:15

@Attila64: Te teljesen dinka vagy? Tudod, mi az a költség?
Oszkóék azt szeretnék, ha a minimálbérRE rakódó munkáltatói költségek csökkenjenek. (Hogy még te is megértsd: hogy megérje a munkáltatónak alacsony végzettségűeket foglalkoztatni.)
Ehhh, miért is magyarázom, nem vagy te veszprémi fideszes?

bpbp78 2013.01.22. 12:38:37

@Attila64: vartyog itt mindenki, de "kedves kormányunk" szerint 46.000 HUF-ból is meg lehet élni, úgyhogy nem is értem...?!

Amúgy meg az emelés lényege nem az, hogy az embereknek több jusson hanem a munkaadó több járulékot fizessen ezután állambácsinak...

a 66.000 HUF-os minimálbérből, ha csökkentenék a rárakodó terheket, lehet több maradna a kisember kezében, mint most...

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2013.01.22. 12:41:41

Csak az a szomorú, hogy a Magyarországon méjnsztrímnek tartott, a balos médiában megnyilvánuló közgazdászok éppúgy ezoterikus közgazdászok, mint Bogár László ufológus professzor.
Pl. "Az állam a legrosszabb tulajdonos", vagy "a nincs ingyen ebéd" nevezetű baromságok. S ezek legalább annyira ártalmasak, mint bogár vagy csath.

rockjano 2013.01.22. 12:42:05

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt:

"Az sem baj, hogy ennek az országnak nem volt 70 éve normális, kicsit is hazaszerető kormánya?"

No most sincs barátom...

"az élet mégis csak valahogy nekik ad igazat."

Ez sajnos nagyon nem igaz...

Secnir 2013.01.22. 12:59:15

@bögöbö:
nem tudja. de bérlapot sem látott még.

Kalmár 2013.01.22. 13:13:04

Hagyjuk már a minimálbér emelést!
Alapvető, hogy szükség volt rá. Szégyen, hogy még így is ilyen kevés!

www.mfor.hu/cikkek/Mennyit_er_a_magyar_minimalber_Europaban_.html

elwood 2013.01.22. 13:32:25

nem az a baj, hogy van néhány ilyen hülye

az a baj, hogy 3 milliónyian hittek nekik és még ma is egymilliónyian hisznek, százezren akár fel is vonulnak értük, és még a vizükbe sem kell keverni semmit

2013.01.22. 13:35:24

@greatwideopen: "Az állam a legrosszabb tulajdonos", vagy "a nincs ingyen ebéd"
No ezek jellemzően nem balos, hanem inkább liberális szövegek. Amit persze trendy dolog szidni, már 32-es iq-tól fölfele.
Miközben, ha megvizsgáljuk a kérdést, az derül ki, hogy az állam tényleg nem a legjobb tulajdonos, errefelé meg kimondottan; vannak persze olyan területek, ahol nincs nála jobb, de igazán nem tudnék olyan területet mondani, ahol jó tulajdonosként tudnám nevezni.

"nincs ingyen ebéd"? Mert van? Azért az ebédért valakinek mindenképpen meg kell dolgozni. Legalább a fáról lehullott banánt össze kell szedni... Merthogy természetesen ez nem azt jelenti, hogy fizetni kellene a családi ebédért otthon, a feleségednek; hanem pont hogy azt, hogy a pénzben nem kifejezhető/kifejezett dolgok sincsenek ingyen.

dadddd 2013.01.22. 14:24:38

"Az állam a legrosszabb tulajdonos"

Na egy olyan pont, amit SZDSZ tökéletesen bebizonyított mialatt kormányon volt.

room_101 2013.01.22. 15:19:19

@Beri Svarc:
Mert én télleg liberális vagyok. Ráadásul még büszke is rá. És ha nem teccik, gyere, de én fogok lőni rád elsőnek.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.22. 15:24:17

"Közgazdasági tény, hogy a nemzethalál szélén állunk"

Így igaz, a Fidesz és a hangadó közgazdászai halálra ítélték a nemzet harmadát, több millió magyar embert.

Ekkora veszteséget nem nagyon él túl egy nemzet se.

Hangfelvétel tanusítja, hogy milyen sorsot szánnak Fideszék a magyar nemzet szegényebb tagjainak, 3-4 millió magyar embernek!
"A nyomtatott interjú elkészítésének alapjául egy (máig megőrzött) hangfelvétel szolgált, amely Bogár László - helyenként szenvedélytől sem mentes - nyilatkozatát tartalmazza. "
hetivalasz.hu/kereses/?q=bog%C3%A1r

"A magyar társadalomnak "legalább harmada végképp elveszett, már semmiféle eszközzel nem lehet visszahozni őket a végső nyomorúságból. ... Ez a társadalom azon rétege, akik mögött már nem áll megtartó emberi közösség; a gyermekek úgy cseperednek fel, hogy fogalmuk nincsen arról, hogyan kell beilleszkedni egy működő társadalomba... gyakorlatilag leírhatjuk őket. Nem akarnak dolgozni, de a munkaerő piac sem kér belőlük, vagyis marad az élősdi lét, mert élni kell... ezeket az embereket igenis ott kell hagyni az út szélén, mert ha nem így teszünk, akkor a többiek soha nem fognak célba érni. "

Fidesz=Szociáldarwinista módszerekkel milliókat agyonéheztető, nemzetvesztő gyilkosok!

NA YA! 2013.01.22. 15:31:17

Szerintem ez a (csere)bogár jó lesz mattolcsi helyetteseként az MNB-be! A legjobb pedig az lenne, ha kiosztanák minden pógárnak a jussát az MNB-ből, úgy is csak porosodik ott az a pár aranyrög! Ezek ketten meg élhetnének, amíg meg nem fagynak!;)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.22. 15:32:07

@Beri Svarc:

""nincs ingyen ebéd"? Mert van?"

VAN!
A politikai-gazdasági elit nagykanállal habzsolja, kétpofára tömik magukba párszázezren az ÁLLAMI ÚJRAELOSZTÁSSAL átirányított ezermilliárdokat.

Hitel(államadósság) nem vész el, csak átalakul magánvagyonná!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.01.22. 15:33:52

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt:
Azért kellett volna tanulni, hogy ne mondj ilyeneket. Bogár "tényei" mind kiforgatások és elnagyolások.
Úgy hozza létre a gonosz tőkét, hogy közben egybevon egymással ellentétes dolgokat is.
liberatorium.blog.hu/2011/02/21/bogaras_gondolat

@Attila64:
Ha csökkented, akkor "rabszolgát" csinálsz belőle, ha növeled, akkor munkanélkülit. Választhatsz.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.22. 15:50:08

@Lord_Valdez:

Mert ezt hazudja a neoliberálisok Bibliája?

Máshol már leírják a népellenes neoliberalizmust!

Grundeinkommen - ein Kulturimpuls
dotsub.com/view/26520150-1acc-4fd0-9acd-169d95c9abe1

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.01.22. 15:50:54

"Közgazdasági tény, hogy a nemzethalál szélén állunk"

Ja, és az agyhalál szélén... :(

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.01.22. 16:01:45

@Anyád, a szúnyogok!!!:
"Mert ezt hazudja a neoliberálisok Bibliája?"
Mármint a közgazdaságtan? Hát igen. Azt mondja, hogy akinek a munkája nem hoz annyi hasznot, mint amennyibe a foglalkoztatása kerül, azt nem fogják foglalkoztatni.

"Máshol már leírják a népellenes neoliberalizmust!"
Igen, elég sok dilinyós szaladgál a világban.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.22. 16:09:48

@Lord_Valdez:
"Igen, elég sok dilinyós szaladgál a világban."

Nem szaladgálnak, hanem kormányokat, bankokat, trösztöket, befektetési alapokat vezetnek!

Nézd csak az egyik hírhedt neoliberális gazdaságfilozofiai hitvallását:

Mark Möbius: "Egy közmondás szerint akkor kell vásárolni, befektetni, amikor vértől ragadnak az utcák"

www.letsmakemoney.at/
(A filmrészletben 1 perc 43nál mondja)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.01.22. 16:10:27

@doggfather: Az ugye megvan, hogy előfordult már a közgazdasági Nobel-díjak történetében, hogy valaki a díjat egy korábbi győztes elméletének megcáfolására kapta? :)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.22. 17:32:37

@Lord_Valdez:
"Mármint a közgazdaságtan? Hát igen. Azt mondja, hogy akinek a munkája nem hoz annyi hasznot, mint amennyibe a foglalkoztatása kerül, azt nem fogják foglalkoztatni."

Ez is hazugság!
Nézd csak meg, hogy mennyit tesz az asztalra a politikai-gazdasági elit és MENNYIT VESZ KI?
Az állami újraelosztás 30 éve a vagyonosok felé irányul a Világban, az államadósságok azóta elszabadultak!

Reagen Csillágháborús terve, a Bushok korlátozott világháborúi, a bankmentő csomagok SZÁZEZER MILLIÁRD DOLLÁROKBA KERÜLTEK!
Mind hitelből ment!
Neoliberális "közgazdászok" irányításával, útmutatása alapján folyt az ÁLLAMI ÚJRAELOSZTÁS a vagyonosok irányába!

Hova lettek a gazdaságba belepumpált pénzhegyek?
Nincs egy közgazdász, aki meg tudná mondani!
Pénz, hitel nem vész el, csak átalakul magánvagyonná!
Ott van ez a lóvé az államok által kontrolálatlan, tőkeanonimizáló befektetési alapokban, no meg holt luxustárgyakban, műkincsben, aranyban.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.22. 17:33:29

a'90-es években vadkapitalizmus és szabad rablás, a kétezres években kommunizmus köszöntött az országra, ez itt a gond. először megvalósult a minimálbéres vállalkozók országa, megnehezítve a rablóprivatizácival, olajszőkítéssel és korkedvezményes nyugdíjakkal. a szőkítők és privatizálók óriási befolyást szereztek a gazdaságban, innovatív, szakmai befektetők számos területen képtelenek voltak szóhoz jutni. ez most is így van, az a bizonyos féltudású magyar elit kitűnően védi a pozícióit, kormánytól függetlenül.

a kétezres években a kiábrándult tömegeket kommunista ideológiával, az egyén felelősségének elmaszatolásával lehetett kárpótolni. jöttek a száznapos programok, a tizensokadik nyugdíj ígérete, a külvilág (IMF, EU, karvalytőke) hibáztatása. és ezt már nem lehet visszacsinálni sajnos.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.01.22. 17:34:30

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Nálad kifordult a világ. A racionális embereket hiszed bolondnak.
1. egy közmondást idéz, nem a saját véleményét
2. ettől még igaz. Akkor kell, ugyanis akkor alacsony az áruk. Természetesen, te gondolhatod úgy, hogy akkor kell vásárolni, amikor drága és akkor eladni, amikor olcsó, de ezzel a módszerrel nem fogsz pénzt csinálni. Az övével fogsz.

mackóprés 2013.01.22. 17:35:27

A jobboldal (kétharmados) hatalomra kerülésével a kocsmai dilettantizmus és azok képviselői kerültek hatalomra. Különös tekintettel arra, hogy a semmihez sem értő, munkahelyet, vállalatot soha nem látott miniszterelnök különösen kedveli az idióta figurákat. Amit ezek az emberek mondanak az jól hangzik a kocsmában, de miniszterek és a miniszterelnök szájából tragikus...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.01.22. 17:45:07

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Öregem, neked gőzöd nincs arról, hogy miről beszélsz. 1990 óta nem láttál neoliberális közgazdászt állami politika környékén. Sőt, pont az ellenkezője történik.
Ha neoliberális közgazdászoknak lenne bármi köze a politikai folyamatokhoz, akkor az állami újraelosztás csökkenne és az államadósságok is csökkennének.
Maga a doktrína úgy kezdődik, hogy fiskális fegyelem. Azaz nem tud eladósodni egy állam.

A pénz pedig igenis elvész. Pont erről szól a résztartalékos bankrendszer. A pénz keletkezik hitelkihelyezéskor és szűnik meg törlesztéskor, vagy a hitel bedőlésekor.
Pont ezért volt a bankmentés. A tömeges bedőlés magával a keringő pénzmennyiség összeroskadását okozta volna és az magával rántja a reálgazdaságot, mint történt 1929-ben.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.22. 18:09:03

@Lord_Valdez:

Tata, csakhogy ez a gátlástalan kozmopolita, ez a gyökértelen, szociopata pénzgyáros és a haverjai legyártják a vértől ragadó utcákat, hogy szaré-hugyér kapjanak meg mindent.

Ezt látod mindenhol, ahol a Mőbius féle gátlástalan hiénák megjelennek.
A fajtáját nevezik karvalytőkésnek.

2013.01.22. 18:09:13

@room_101: No akkor kifejtem (mert sajnos félreérthető voltam): természetesen (mint ahogyan írtam is) nincs veled bajom; a bajom pont azzal van, ahogyan főként a jobboldalon, meg a 'megnemértett tudósok' körében "másképpen" definiálnak kifejezéseket. S ezt én kevéssé kedvelem; még úgy sem, hogy ilyen elnézően diskurálgatunk róla. Egészen pontosan az volt a bajom, hogy úgy éreztem, hogy a megfogalmazásod túlzottan elfogadó ebben a tekintetben. Nota bene: a viszontválaszom talán egy kicsit még túlzóbb lett, de hirtelenjében frappáns válasznak tűnt. Mindazonáltal megkövetlek, ha sértő volt a szöveg.

@Anyád, a szúnyogok!!!: a "nincsen ingyenebéd" természetesen nem azt jelenti, hogy nincs olyan, aki ingyen kapja az ebédet; mint az általad jelzett esetben, de természetesen ezek az 'ebédek' sincsenek ingyen, a cél éppen az volna, hogy ez tudatosodjék az ingyenélőkben is. Mint ahogyan éppenhogy vannak is Magyarországon olyanok, akik ezt megtapasztalhatták. Úgy hívják őket, hogy szdsz. Nekik is ingyennek tűnt az a sok 'ebéd'. A mostani kormányunk még durvábban 'ebédel', csak nagyon jól körülbástyázták magukat, s úgy gondolják, hogy sérthetetlenek...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.22. 18:09:24

@TrueY:
Ezekben a békési kisvárosokban már a lakosság 2/3-a éhezik.
Afrikai-polgárháborús szintű a nyomor!

„Reggel még nem tudjuk, eszünk-e este” - adományosztás Békésen és Sarkadon
Békésen több mint hatezren, Sarkadon közel hétezren vehettek át élelmiszeradományt az elmúlt napokban.

Békésen egyébként az EU Élelmiszersegély Program keretében 10 ezer 560 kiló lisztet, 10 ezer 560 kiló kristálycukrot, 15 ezer 750 kiló 4 tojásos metélt tésztát, 4 ezer 800 kiló cérnametéltet, 3 ezer 528 kiló zöldborsó-konzervet osztottak szét 2300 békési család, több mint 6000 rászoruló, létminimum közelében élők és kisnyugdíjasok között kedden. "
www.beol.hu/bekes/kozelet/reggel-meg-nem-tudjuk-eszunk-e-este-adomanyosztas-bekesen-es-sarkadon-479780

epresgulyas 2013.01.22. 18:09:35

az a baj, hogy a Bogárhoz hasonló elvtársak (a Marx Károly egyetemrtől a pártfunkción át a Károli Gáspár Református Egyetem docense lett! hmmm! tapsoljuk meg az elvtársat!), a volt pártfunkcionáriusok mára nemcsak, hogy átvedlettek Kurva Nagy Magyar, Ezer Méter Mély Keresztény igazi jó emberré, hanem a Fidesznek köszönhetően alkotmányt irogatnak és előadásokon osztják az észt arról, hogy a kapitalizmus és a mocskos liberális demokrácia halott... kérdem én, csendben... lehet egy ilyen országot szeretni? ahol például azok, akik valóban tettek valamit azokból hazaárulóvá, nemzetárulóvá lettek degradálva, azok meg, akik mindig jól helyezkedtek és a megfelelő segglikba illesztették a nyelvüket ma nagyrabecsült "konzervativ" elvtársak újra (pl. Schmitt...) és egy ország hajlon előttük... érdekes dolgok ezek. tudjátok mit :D csak röhögést érdemel az egész, akinek esze van az elhúz és még azt is elfelejti, hogy köze volt ehhez az országhoz :D

balage_81 reloaded (törölt) 2013.01.22. 18:09:43

a'90-es években vadkapitalizmus és szabad rablás, a kétezres években kommunizmus köszöntött az országra, ez itt a gond. először megvalósult a minimálbéres vállalkozók országa, megnehezítve a rablóprivatizácival, olajszőkítéssel és korkedvezményes nyugdíjakkal. a szőkítők és privatizálók óriási befolyást szereztek a gazdaságban, innovatív, szakmai befektetők számos területen képtelenek voltak szóhoz jutni. ez most is így van, az a bizonyos féltudású magyar elit kitűnően védi a pozícióit, kormánytól függetlenül.

a kétezres években a kiábrándult tömegeket kommunista ideológiával, az egyén felelősségének elmaszatolásával lehetett kárpótolni. jöttek a száznapos programok, a tizensokadik nyugdíj ígérete, a külvilág (IMF, EU, karvalytőke) hibáztatása. és ezt már nem lehet visszacsinálni sajnos.

elwood 2013.01.22. 18:09:52

@greatwideopen: ""Az állam a legrosszabb tulajdonos", vagy "a nincs ingyen ebéd" nevezetű baromságok. S ezek legalább annyira ártalmasak"

nem balos szöveg.
közgazdaságtudománynak hívják.
már kis utánaolvasással is egész sok dolog érthetővé válik.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.01.22. 19:03:11

@Lord_Valdez:

Hazudsz, a neoliberalizmus atyja, Milton Friedmann támogatta a hitelből megvalósított Csillagháborús tervet, Reagan tanácsadója volt már kormáyzó korában is, és egy büdös szót nem szólt a Bushok szintén hitelből indított háborúi ellen, amelyekkel gyakorlatilag ÁLLAMI ÚJRAELOSZTÁSSAL támogatta meg az USA a tőketulajdonosokat.

A grafikonon elég szépen látszik:
silencedogood2010.files.wordpress.com/2012/08/us_national_debt_chart_2012.gif

Nem szociális programokra ment el ez a tengernyi pénz, hanem egyszerűen kidobták az ablakon, fegyverekre, háborúkra, haszontalan és nem értékteremtő dolgokra.
A cél egy volt, ÁLLAMI ÚJRAELOSZTÁSSAL megtámogatni a vagyonosokat.

Nálunk szitén ÁLLAMI ÚJRAELOSZTÁSBÓl lett létrehozva a tőkés réteg, Demján, Csányi, Széles, Simicska, Gyurcsány, Orbán mind álami újraelosztásból lett millliárdos.
De mondok jobbat, Bogár László és haveri társasága is az állami újraelosztás haszonélvezője, ebből élnek luxusban, állami újraelosztás nélkül a hideg vízre valót se keresnék meg!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.01.22. 21:06:33

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Nem én hazudok, hanem te vagy hülye.
Friedmannak semmi köze nem volt a csillagháborús projekthez.
Sőt, mondok még meglepőbbet. Friedmann 499 másik közgazdásszal együtt aláírt egy peticíót a droglegalizációért, ennek ellenére Reagan bejelentette a war on drugs-t. Nesze, ennyi befolyása volt a politikára.
Ráadásul linkeltél valami videót az alapjövedelemről. Sose fogod kitalálni, hogy kitől származik az ötlet. Bizony ám. Milton Friedmantól. Az ő ötlete volt, hogy a jövedelemadót negatív irányba is folytatni kellene és akkor ki lehetne vezetni a többi szociális juttatást és nem torzítanád közben a fogyasztói magatartást.

A csillagháborús terv nem gazdasági program volt. Nem volt gazdasági célja. Pláne nem a gazdagok támogatása.

Liberalisszimusz 2013.01.29. 08:34:28

"A vízműcégek ugyanis azért vannak külföldi kézben, hogy olyan anyagot keverjenek az ivóvízbe, mint amilyet annak idején a koncentrációs táborokban kevertek volt, amitől az emberek belenyugvóak lesznek és nem lázadnak."

Na most akkor tudom miért lázadozom:
mert van víztisztítóm otthon ez meg kiszűri ezt az anyagot.
süti beállítások módosítása