Személyzeti javaslat

2013.01.28. 20:02

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kedves Viktor! Tudom, nem vagyunk mostanában túlságosan jóban, vagyis nem éppen felhőtlen a viszonyunk. Talán neheztelsz is rám, mert néhányszor pinokkiónak neveztelek, olykor pedig egyenesen le is hazugoztalak, és szolidan utaltam is talán diktatúrákat idéző tetteidre. Most mégis egy személyzeti jellegű kéréssel zavarnálak országépítő, nagy munkádban.

Olvasom mostanság az újságokban, hogy a Matolcsy miniszter urat szeretnéd megtenni jegybankelnöknek.

Kérlek a legnagyobb tisztelettel - és most tényleg nagyon igyekszem magamban összekaparni az irányodban és a mindenkori miniszterelnökkel szemben még nyomokban megmaradt tisztelet morzsáit -, hogy ne tedd!

Én készséggel aláírom, hogy a Matolcsy miniszter úr olykor egészen szórakoztató személyiség tud lenni. Showman, mondhatni. Elismerem, hogy hétről hétre a Heti Válaszban publikált elmélkedései a hazai közgazdasági szakirodalom vidám sziporkái, vagy még inkább a közgazdaságtan Szeszélyes Évszakjai. A Matolcsy miniszter úr megnyilatkozásai és a magyar gazdaságpolitika nagyszerű sikereiről alkotott, már-már metaforikus, sőt: allegóriába hajló szóképei páratlanok és utánozhatatlanok a maguk nemében. Hogy az angolul tett megszólalásait már ne is említsük, you know... És ki tudná Nálad jobban, Viktor, hogy Torgyán József óta nem volt olyan szórakoztató személyisége a magyar kormányzatnak, mint a Matolcsy miniszter úr?

Csak jegybankelnöknek ne őt!

Én azt is megértem, hogy még egyszer úgynevezett offshore-lovagokat nem akarsz látni a Magyar Nemzeti Bank környékén. Nem mintha a Fidesz környékén ne lennének úgynevezett offshore-lovagok, de értem én, hogy jól hangzik ez, és megmértétek, hogy ezt az offshore-ozást, mivel nem érti, kajálja a nép. De hidd el, Viktor, nem a Matolcsy miniszter úr színes egyéniségének való a jegybankelnöki poszt!

Egy jegybankelnök inkább legyen sótlan, és a végletekig unalmas alak. Ritkán beszéljen, és akkor is leginkább halkan és keveset. Tudod, legyen olyan nagyon reménytelenül hivatalnok bankár, a jobb szemén csiptetővel, zakója mindkét ujján könyökvédővel, meg legyen neki a zakója ujja végén olyan kis előke is, ami az ingujját védi a tintapacáktól. Ugye érted, mire próbálok kilyukadni?

Legyen a jegybankelnök mindenestől egy jellegtelen, unalmas alak. Olyan régi, könyvelő típus, aki szemmel láthatóan jól elvan a számok közt és tökéletesen elboldogul a mérlegfőkönyvek bonyolult világában is, de aki azon kívül igazán nem sok vizet zavar... A legjobb az lenne, ha még a neve sem jutna eszünkbe és az arcát sem tudnánk felidézni, ha véletlenül szóba kerülne - bár a legjobb persze az lenne, ha egyáltalán szóba se kerülne - egy sör mellett a nemzeti bank!

Viktor, figyelj, velem igazán lehet alkudni! Tudod mit? Én még azt sem bánom, ha a Matolcsy miniszter úr egészen a ciklus végéig gazdasági miniszter marad. De nekem svájci frankos hitelem van... Csak jegybankelnöknek ne őt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr785049825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.01.28. 23:31:52

Nézd! Elmész ám Te a francba Michael!
Neked bakker semmi sem jó, pedig a Párt és a Qrmány csak a java(i)dat akarja!
Most úgy őszintén, a seggedet csapkodhatod a földhöz örömödben, ha pl. nem ezt a kretént teszik meg Kusza Szem Nagyfőnök mellé valami csicskának:
(Ja, pontjai is vannak a lelkemnek! :( )

"1.Ha az állam átvállalná a lakossági hiteleket olyan törvényi szabályozás mellett, ami nem engedné újra eladósodni az embereket (KHR).
2.Betiltaná a magas kamatozású gyors hiteleket, áruhiteleket, és személyi kölcsönöket. Csak ingatlan célú, kizárólag forint alapú hiteleket adhatnának a bankok.
3.Átvállalná a nem pénzügyi vállalatok hiteleit, de cserébe megemelné a minimálbért 100 ezer Ft-tal.
4.A vállalati hiteleket is szabályozná. Csak magyar tulajdonú cégnek, ingatlan, termőföld, termelőegység vásárlására adhatnának újra hitelt.

Akkor:

1.Az újjáéledő építőiparban 1 millió új munkahely teremtődne!
2.Az emberek zsebében nemcsak több pénz maradna, de többet is keresnének, és sokkal többen!
3.A beruházási kedv még a magasabb bérek ellenére is nőne!
4.Az adóbevételek a duplájára növekednének, a kiadások (segélyek) csökkennének!
5.A GDP a duplájára nőne, így a 35 ezer milliárdos adósság GDP arányosan 58%-ra csökkenne!
6.Megszűnne a lakosság árfolyam függősége, így kevésbé lennénk kitéve a spekuláns támadásoknak, ezért nem lenne szükség az IMF „védőhálóra” sem!
7.Az "új" adósságot lakossági kötvénykibocsájtásokkal is finanszírozhatjuk."

kozossegigazdasag.blog.hu/2013/01/27/nyilt_level_kasler_arpad_es_orban_viktor_uraknak?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_01_28&utm_campaign=index

Kicsit nagyon beteg ez az ember. Illetve (H)Unortodox, de nagyon, + összefüggéseket ne keress és ne akarj a kardodba dőlni az olvasottak alapján!
A Párt és a Qrmány számít az adódra, még...
SSteffyke is hozzászólt, a szokásos blabla, "védjük meg Piktort" stílusban.

NEM RÖHÖG!!!
süti beállítások módosítása