Európai szégyen

2013.05.10. 09:44

Gondoltam, megvárom az éjfélt, hátha mégis mond valaki a kormány részéről valami szépet Európa napja alkalmából. De idehaza csak egy újabb hadüzenetre futotta, és még az is csak a balfék Rogántól. Szégyen.

Lehetne most patetikus dolgokat írni Európáról - megjegyzem: lenne is miért -, a szabadságnak arról a felemelő érzéséről, hogy tudja az ember: ha éppen olyan kedve van, nekiindul Európának, és meg sem áll egészen az Atlanti-óceánig. Mert többek között a szabadság érzése - és tudata - az, amiért jó európainak lenni. A tudat, hogy nincs határ és nincs őr, hogy szabadon, egyenrangú európai polgárként csavaroghatok Rómában vagy Párizs utcáin, meg hogy európaiként egy kicsit az enyém is a Felfedezők emlékműve Lisszabonban, az Atlanti-óceán partján - számomra legalábbis felemelő.

Aztán lehetne hosszan értekezni nettó kedvezményezetti pozícióról, európai uniós forrásokból megvalósuló fejlesztésekről - én ezt most szándékosan nem tenném. Ennél nekem sokkal többet jelent Európa. Márai Sándor Európája. Azt gondolom, hogy európainak lenni egyfajta rangot is jelent a világban.

Én szeretem Európát. Jobban, mint a focit. És szeretek szabad európai polgár lenni.

1950-ben e napon - a második világháború európai lezárásának ötödik évfordulóján Európa egyik atyja, Robert Schuman békéről beszélt, szabadságról, összefogásról és együttműködésről. Nem amolyan gagyi nemzetiről, amiben minden mást jelent, mint ami. És az elmúlt hatvanhárom év tényleg a békéről, az összefogásról, az együttműködésről és a szabadságról szólt Európában. A szabadságról, amiből 23 éve végre nekünk is kijutott.

Robert Schuman ezen a napon szabadságról, együttműködésről, összefogásról és békéről beszélt. Arról, amiről Európa és az európaiság szól.

Rogán Antal ezen a napon amolyan hadüzenet-féléről szónokolt, harcot, széthúzást, különállást meg hatalommal való visszaélést emlegetett. Meg úgynevezett magyar érdekeket.

Én nem hinném, hogy a Fidesz ne értené, vagy legalábbis ne értette volna Európát. Csak ez a Fidesz ma már se nem fiatal, se nem demokrata, se nem szövetség. Ennek a Fidesznek - bebizonyították sokszorosan - ma már nem szentek az olyan értékek, mint a szabadság, a béke és az együttműködés. Ez a Fidesz  a napi politikai, hatalmi és főként gazdasági érdekeiért ha kell, beáldozza Európát. Beáldozza mindazt, amitől európai lett, amitől európai volt Magyarország.

Azt gondolom, hogy szégyellje magát Rogán Antal és a teljes Fidesz-frakció, hogy Európa napján csak egy újabb, szánalmas hadüzenetre és egy béna "nem leszünk gyarmat" nyilatkozatra futotta tőlük.

Hát ezúton megkérem Rogán Antalt, Kósa és Varga polgártársakat, Kocsis Mátét és magát a miniszterelnököt is, hogy engem ők ne védjenek meg Európától és Brüsszeltől, mert én az ő védelmükből nem kérek!

A történtekért - európai polgárként - én kérek elnézést.

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr685292515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kulminaator 2013.05.10. 11:11:03

A kretén jobbik meg népszavazást akar, hogy maradjunk az EU-ban vagy ne. Komoylan nem normálisak... (nem csak ezért)

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2013.05.10. 11:34:04

@Kulminaator: Ez annak fényében érdekes, hogy szinte az összes valamirevaló fejlesztés ma Magyarországon EU-s pénzből megy..

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.05.10. 13:12:06

Ezeknek a gyenge képességűeknek csak az fáj, hogy az EU szeretné, ha az általa teremtett értékeket az olyan mini diktátorok is betartanák, mint a Felcsúti Maradona. Azt sérelmezik, de nagyon, hogy az EU nem hagyja veszni a szabad sajtót, ellenzi a mutyit, és a mindent átszövő korrupciót, és arra is szeretne odafigyelni, hogy az EU-tól kapott nem kevés pénz jó helyekre és célokra legyen elköltve.
Ez nagyon csípi a csőrét a Felcsúti Maradonának és a haverjainak. Az pedig, ahogy az "alaptörvénnyel" izélgetik őket, az a hidegrázást hozza rájuk.

Sir Galahad 2013.05.10. 17:36:12

Lehet, hogy én látom rosszul, de szerintem pont az jött volna ki hülyén, ha a kormány illetékesei tegnap lelkendezve ünneplik az Uniót, miközben köztudomású, hogy Brüsszel és a kormány viszonya meglehetősen hűvös.

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.05.10. 17:37:38

Jók ezek a posztok, tisztára mint az 50-es években :) Akkor is csak szépet csak jót lehetett írni a nagy testvérről... Annyi a különbség, hogy aki akkor a másképp gondolkozók a rendszer kírtandó ellenségei voltak, most meg nem európai, nem demokrata, buta, megvezetett, ostoba, stb stb...

"Azt gondolom, hogy szégyellje magát Rogán Antal és a teljes Fidesz-frakció, hogy Európa napján csak egy újabb"
Szégyellje magát, hogy más véleményen van, és ad abszurdum még hangot is ad ennek...

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.05.10. 17:38:09

Ja, előmoderáció?

Azt hittem, hogy szabad európai polgárként és demokrataként leírhatom a véleményemet cenzúra nélkül... :)

zobod 2013.05.10. 17:42:23

Inkább a hazug posztodért kérnél elnézést.

@Sparhelt: épphogy nem megy. Brüsszel nevetséges ürügyekkel tagad meg kifizetéseket, sok százmilliárd forint értékben. Aztán meg csodálkoznak hogy csak koloncnak tekinti az EU-t a polgár. Nem csak nálunk van ez, más, Brüsszel által elnyomott országoknál is ez a helyzet, Románia pl. 2012-ben nettó befizető volt.

csavari 2013.05.10. 18:06:59

Michael Knight

Te hülye gyerek hol van "szabad" európa? A mesékben létezik de napjainkban zsidó terror alatt nyögő európáról beszélhetünk!

Fullánkos Algol 2013.05.10. 18:22:14

Remélem hogy a fikázókon lesz behajtva az a sok segély, amit a sok magyarbűnöző kapott az eu-tól.

Larry Silverstein 2013.05.10. 18:22:44

Pontosítva: Európa egy szégyen.

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.05.10. 18:34:57

Nem tetszik a fidesz-kormány Európa-politikája, a harcos hevület, a folyamatos széthúzás-érzés erősítése.

De ez a csöpögős-nyúlós, teljesen naív hozzáállás sem igazán kifizetődő hosszú távon.

Európa még mindig nemzetek összessége, így a hasznok és költségek mérlegelésének van értelme. Amíg önálló az adóztatás joga, amíg 99%-ban önállóak a nemzeti költségvetések, a nemzeti szuverenitás bástyái keményen állnak. Ezért van magyar érdek Európán belül is!

Van olyan ország, amelyiknek nem értem meg csatlakozni (Svájc, Norvégia), és van olyan, ami meg sem kísérelte bevezetni az eurót (Dánia, Anglia).

Fontos kérdéseket nekünk is tisztáznunk kell Európával szemben. Ugyanúgy, ahogy a németek védik a saját cégeiket és piacaikat Európán belül, talán nekünk is el kell gondolkodnunk saját belső piacunk erősebb védelmén (és persze néhány tőkeszivattyúként működő belső fogyasztástól függő külföldi lánc finom kitessékelésén).

Cash is the king - amíg nincs közös európai költségvetés, addig a nemzeti érdekek sokkal fontosabbak lesznek, mint bármilyen, talán nem is létező, naiv "európai eszméhez" való ragaszkodás.

Mesterlövész 2013.05.10. 19:05:12

@csavari: Te nagyon egyszerű vagy, ugye? :D Ne válaszolj, már semmi szükség rá. Shalom! :DDDDDD

hot-spot (törölt) 2013.05.10. 19:07:57

@Józsi bá': Amikor anno a népszavazáson igen mondtunk a csatlakozásra,akkor az emberek zöme az EU-s bérekre mondott igent,a magasabb életszínvonalra mondott igen.
Az EU-s bérek és életszínvonal nem váltak valóra,és egy átlagos állampolgár semmit sem érez abból,hogy jó nekünk,hogy az EU-hoz csatlakoztunk.

J.László 2013.05.10. 19:10:42

AZ EU nem a hatalmával, hanem a hülyeségével él vissza. A brüsszeli idióták néhány szempontból a szovjeteknél is hülyébbek. A Szovjetunió slendrián gyarmatosító volt, az EU viszont alapos. Egy cseppnyi vért sem hagy veszendőbe menni.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.05.10. 19:54:09

Európa napja május 8 vagy 9? Magyar részről az újabb vereség napja végül is. Ünnepeljék a szövetségesek, ne mi.

baldoc 2013.05.10. 19:54:39

Rogánt zavarja a hatalommal való visszaélés , engem is 3 éve folyamatosan !

baldoc 2013.05.10. 19:55:19

@J.László: A Fidesz ugye nem él vissza a hatalmával ? Ezek nem ismerik a tükröt?

Dr.Bio74 2013.05.10. 19:55:51

@J.László:
Viszont lassan sikeresen felzárkózunk a saját idióta bürokráciánkkal a brüsszelihez.

béla a görög (törölt) 2013.05.10. 20:59:24

Mit adott nekünk az EU?
(Mit adtak nekünk a rómaiak? (Brian élete) :) )

@hot-spot: "egy átlagos állampolgár semmit sem érez abból,hogy jó nekünk,hogy az EU-hoz csatlakoztunk"

ezt azért érdemes lenne végiggondolni...
ööö,
(a) vámok (meg lehet persze szokni a vámmentességet csak nem kell készpénznek venni)
(b) infrastruktúrális beruházások - meg lehet szokni az autópályákat - de azt sem kell készpénznek venni (volt egy M1-es meg egy 1/2 M7-es azt jóccakát) /utazz egyszer vasúton, esküszöm lassan rosszabb mint az átkosba./
(c) támogatások - meg lehet szokni, de az sem magától értetődő

A fentebb leírtak egy átlagember által nap mint nap elérhető dolgok. Még a bivalybasznádi paraszt is mehet autópályán, olcsóbb számára a fogyasztási cikk és részesülhet támogatásba. Természetesen a 'köcsög' értelmiségi amelyik hajlandó kimozdulni a 30 km-es lakókörnyezetéből és kicsit nyitottabb szemmel jár még több előny képes élvezni.

Na most ha nincs EU akkor végig lehet gondolni, hogy drágábban az áru oda-vissza, lehet ne autózni a lecserélt és x-szeresére dagadt autósűrűséggel a főközlekedési utakon és a paraszt termelhetne amit akar de pénz miatt nem biztos, hogy jól járna.

Szóval mielőtt szidjuk az EU-t 1) meg kéne tanulni adót fizetni 2) mély levegőt véve végig kéne gondolni mennyire jövedelmező magyarországon a belterjesség... egy 7-9 milliós fogyasztópiac... (az úgye világos, hogy a lakosság igy is szökik, amúgy még inkább azt tenné)

Persze nem gondolkozni meg hallgatni valami politikus nemzeti demagógiáját és utálni mindenkit egyszerűbb.

Orbántakarodj!!! 2013.05.10. 21:15:40

Magyarország nem lesz gyarmat-talán úgy 5-10 év múlva, mert ha így megy tovább, nem lesz Magyarország. A EU meg persze, hogy elviszi, ami elvihető, és a kormánymak persze, hogy védenie kell(ene) az ország érdekeit! Mindamellett, ahogy karácsonykor is el szoktuk ásni a csatabárdot, talán Európa napján se kellene az EU-t szapulni. Ezt az egy napot talán ki lehetne bírni. Csak hát fontos a demagógiát szünet nélkül nyomni, közeledik a választás.

Kopasz Béla 2013.05.11. 08:35:58

csavari 2013.05.10. 18:06:59
Komám, te egy ritka sötét birka vagy.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.05.11. 08:38:18

Mit adott az EU?
Apróságokat...
A magyar beruházások hány százaléka is valósul meg manapság EU-s pénzekből?
98%? Nahát...
2007-től 8000 milliárd forintnak megfelelő összeg állt rendelkezésre?
Ostoba parasztok csak akik nyüsszögnek és nem értik.
Persze Piktorka és csürhéje egykoron még, amikor Soros Gyurka pénzén baszták a rezet Európában, akkortájt nem volt ennyire szkeptikus.
Amikor Piktorunk a Liberális Internacionálé alelnöki posztján volt fizetve, akkor még más szelet fingott a talpnyalóival együtt.
Most másért fizetnek, más éri meg.
Qui prodest?

ásványi répacukor 2013.05.12. 15:53:26

Na jött néhány bérkomment - akik barna nyelvükkel mondják a tutit- mint szarra a legyek!
Mit adott az Unió? Egy csomó lehetőséget, határok nélküliséget, közös polgárok vagyunk Európában és a Kárpát medencében. Nem kell a nyugatra kacsingatni, bezzeg ott... itt van elérhető közelségben, útlevél sem kell hozzá.
Mit tett ehhez hozzá az ország vezetése, a politikusaink? Ezen kellene elgondolkozni kérem szépen!
Jó-jó, van a gőzgépnek extra profitja, sok milliárd osztaléka, sos-sok diszkőburkolat a városokban szökőkutakkal. Vajon csak ezért csatlakoztunk Európához????

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.05.12. 21:07:01

@Crip Lee:
Kedvencem! :)
Bár a mai állapotokra inkább csak ez illik:
www.youtube.com/watch?v=KAYYs-niFVA

Kowalski, helyzetjelentést! 2013.05.15. 22:15:26

Kösz, Michael. Teljes egyetértésem. (Mondjuk elnézést kérni nem lennék hajlandó miattuk. Szégyelljék magukat anélkül.)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.05.15. 22:15:32

@Kulminaator: sajnos a demokrácia az ilyen, az emberek, ha elég sokan akarnak valamit, indíthatnak róla népszavazást :(

sajnálom, ha ez nektek libbantaknak nem tetszik, szeretettel vár é-korea

Popescu Ion 2013.05.17. 11:11:19

@wmiki: szellemi teljesítményedből ítélve, te már biztos é-koreából röfögsz, te undorító nyálgép
süti beállítások módosítása