Volt...

2014.08.20. 11:26

"1989-ben hiba volt azt hinni, hogy jó a nyugati modell..." - jelentette ki a miniszterelnök augusztus 19-én, a Páneurópai Piknik 25. évfordulóján. Orbán Viktor a közelmúltban arról is beszélt, hogy "megpróbáljuk megtalálni a Nyugat-Európában elfogadott dogmáktól és ideológiáktól elszakadva, tőlük magunkat függetlenítve azt a közösségszervezési formát, azt az új magyar államot, amely képes arra, hogy a mi közösségünket évtizedes távlatban versenyképessé tegye a nagy világversenyfutásban."

"Csak olyan Magyarország és olyan Közép-Európa maradhat fenn, amely kultúrájában, értékeiben Nyugat-Európához kötődik" - szögezte le ezzel szemben augusztus 20-dikán Navracsics Tibor, az Orbán-kormány külgazdasági és külügyminisztere, aki szerint "évszázados törekvés volt, hogy a magyarság Európához tartozhasson, a saját államában szabadon, európaiként élhessen."

Egyrészt - hogy egy képzavarral éljek - nem tudja a bal száj, hogy mit is mond a jobb. Merthogy a kettő valahogyan nagyon nem ér össze. Vagy még inkább szöges ellentétben áll egymással. Egyrészt a miniszterelnök szerint ugye szakadjunk el a Nyugat-Európában elfogadott dogmáktól és ideológiáktól, a külügyminisztere szerint viszont kultúrájában, értékeiben Nyugat-Európához kötődjünk... Most akkor merre is haladjon az a bizonyos gyorsnaszád?

Mindenesetre a Navracsics Tibor által elmondottakban van egy négybetűs szó, maga az állítmány, ami sajnos egyre inkább és egyre tragikusabban igaz.

Ez pedig a volt...

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr266620265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.11.10. 19:18:58

Volt...
Nulladik Piktor 6 évig a Kommunista Ifjúsági Szövetség egyik titkára volt.
Majd röpke 8 évig a Liberális Internacionálé alelnöke is volt.
Szóval echte libsibolsi... pedig állítólag kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna! :D
Mára meg...
Há'de mijja stájsz volt, hogy ennyire hanyagoltad a blogot?
süti beállítások módosítása