Trollok

2021.11.18. 16:30

public-speaking-3159217_1920.jpgNézem-hallgatom a kormányszóvivői sajtótájékoztatót. És sírok. Úgynevezett újságírók az úgynevezett sajtó nevében széttrollkodják a rendezvényt. A miniszter pedig szíves-örömest asszisztál hozzá.

Szégyen ez az egész cirkusz. Hogy a kormánylap úgynevezett "újságírója" a laptopjára meredve még csak felolvasni sem tudja tisztességesen a neki előzetesen kiadott kérdéseket...

Na és a tartalom! Csak kérdezem: mi köze a miniszternek és általában a kormánynak ahhoz, hogy mi van a városháza eladásával vagy el nem adásával Budapesten? Az ingatlan nem a kormányé, hanem a Fővárosi Önkormányzaté... Mi köze a miniszternek és a kormánynak ahhoz, hogy Jakab Péter csalt-e a lakhatási hozzájárulással? Az meg az Országgyűlés Hivatalának a dolga... Mi köze a miniszternek és Magyarország Kormányának ahhoz, hogy az Anonymusnak vagy kinek a videójában állítólag Bajnai Gordon is feltűnik?

Félreértés ne essék: ezekkel a témákkal kapcsolatban kérdéseket lehet és kell is feltenni. Csak nem itt. Csak nem így.

Kérdezzék meg mindezt Gulyás Gergely fideszes politikustól egy dél-budai polgári kör nyugdíjas estjén - civilben, de semmiképpen se újságírónak öltözve a minisztertől a kormányszóvivői sajtótájékoztatón! Ezek így - jó szándékkal, mondjuk - pártpolitikai kérdések, a miniszter viszont ez esetben, ebben a szituációban nem pártpolitikai szereplő. A miniszter itt és most nem a Fidesz képviselője, hanem a központi államigazgatás egyik vezetője. Gulyás Gergelynek annyit kellett volna mondania ezekre a kérdésekre, hogy ezeket tessenek majd a Fidesz-frakció sajtótájékoztatóján feltenni, mert oda valók.

Ráadásul ezek tartalmukat tekintve nem újságírói kérdések (megkockáztatom: így, ebben a formában még csak nem is kérdések, hanem politikai vélemények vagy hányingerkeltő alákérdezések). És ezek az emberek nem újságírók, bármi is áll a névjegyükön.

Ezek az emberek itt a szakma szégyenei. Mikszáth Kálmán, Móricz Zsigmond, Ady Endre és még néhány jobb nevű magyar újságíró meg forog a sírjában.

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr5416759112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása