Hülye, aki mondja!

2010.06.21. 17:35

Épül már a szép, új világ, a jobboldali kultúrpolitika jobboldali művekkel, díjakkal, ünnepekkel, lesz hozzá nemzeti sajtó is új médiaszabályozással, habnak a tortán! De szép is lesz, amikor Szalai Annamária és polgári... akarom mondani: baráti köre határozza meg a köztévé és a közrádió műsorstruktúráját! Naná, hogy száműznek onnan minden nyugati mételyt, az Isaura-fanoknak egyedül a Narancsvidék című brazil szappanopera marad meg. Főműsoridőben  a ViktorTV emlékezetes perceit ismétlik, Önök kérték! címmel az elmúlt évek Fidesz-nagygyűléseiből adnak válogatást, könnyűzenének pedig a vasárnapi istentisztelet - és benne Bölcskei püspök úr kedves, szívmelengető szavai - közvetítése után az újkori, sámános Edda lesz műsoron, olykor csipetnyi Ákossal fűszerezve.

És milyen szép is lesz, amikor személyes érintettség címén Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő ellenvezércikket ír majd a 168 Órába, többször is aláhúzva, hogy márpedig ő akkorsenem hülyegyerek. Bayer Zsoca meg hasonló oknál fogva a Népszava rendszeres kolumnistája lesz. Gyurcsány Ferenc ezzel szemben a Magyar Nemzetben és a Magyar Hírlapban publikálja majd egész oldalas ellenvízióit, az ATV Újságíróklubja pedig személyes érintettség címén szerdán esténként fix időpontban az Echo TV-n fejti majd ki értelmiségi párbeszédnek álcázva balos ellenvéleményét a hétfőn ugyanott elhangzott jobbos véleményekre válaszul.

És milyen szépek lesznek majd a hazai blogok! Amikor a Fideszfigyelőn és a Piroslapon a tegnapi poszttal azonos terjedelemben egy hatalmas OMG-t jelentet meg az aranyszájúnak is titulált Kovács Zoltán államtikár úr, megcsillagozva persze, azzal az apró megjegyzéssel, hogy nem arany az, hanem minimálisan is platina. Kósa Lajos pedig - úgyszintén személyes érintettség címén - hosszas és szokásosan zavaros ellenfejtegetésbe kezd Holdrablóéknál meg a Basahalmon, amolyan rendszeres vendégposztolóként arról, hogy Gogol igenis görög volt. Azért előre röhögök a kommenteken, amiket kap majd egy-egy vendégposztjáért a drága!

De nézzünk messzebbre a szép, új világba! Szinte látom magam előtt, amikor a meteorológiai szolgálat narancs riasztást ad ki az ország legnagyobb részére, amelyre válaszul a Fidesz sajtóosztálya valamennyi hazai meteorológiai honlapon öles betűkkel teszi közzé, hogy márpedig szerintük a vörös riasztás lenne a helyénvaló.

Vagy amikor az egyik gasztronómiai magazin étteremkritikáján felháborodva a Vakegér tulajdonosa öles betűkkel jelenteti meg a jövő hónapban, szigorúan ugyanott és azonos terjedelemben, hogy márpedig náluk igenis ehető a kelkáposzta-főzelék.

Szép lesz ez az új média és szép lesz ez az új közélet! Eddig is olyan volt, mint az óvódai homokozó, eztán meg ráadásul hülyegyerekekkel lesz tele. És reggel az utca, a muszka, a néger, a taxi, a Maxi, a Bodri, a Péter és ráadásul a rádió, a tévé, a nyomtatott meg az on-line média is mind azt kiabálja, hogy hülye, aki mondja!

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr802098757

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rasszistázás és pirézezés a Parlamentben 2010.06.23. 01:06:10

A Naplóvizsgáló Bizottság jelenti - Rasszistázás és pirézezés a Parlamentben                            &nb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Archenemy 2010.06.21. 22:26:42

Mindig úgy örülök, mikor olvasok egy ilyen kis ijedt-pityergő szösszenetet. Itt volt nyolc évetek, csókolom, akkor kellett volna villantani. Most egy kicsit fogjátok szépen be az orcácskátokat, és figyeljétek, hogy csinálják ezt a nagyok ;p

zozozo 2010.06.21. 22:36:06

ennyi hülyeséget összehordani...A Népszavánál nem vettek fel? biztos blogolással akarod keresni a kenyered?

II.Briandrew 2010.06.21. 22:36:24

Szegény baloldali barátunk nem igazán tudja elviselni, hogy 8 év után elsöpörték őket, még a húsosfazék környékéről is. Tessék szépen belenyugodni. Nem lesz idétlenebb a média, mint amilyen eddig volt. Akkor sipákoltál volna, amikor a "barátaid" adósságokat és pocsék műsorokat adtak a köznek...Merthogy ami ma közszolgálat címén folyik, az egy nagy nulla!
Szalai különben egy....inkább nem is írom le micsoda. A lényeg, hogy az ő személyével nem értek egyet, de nem is csak ő fog dönteni, remélem!

is 2010.06.21. 22:42:34

@Archenemy: már mitől lenne ijedt? te persze bátor vagy, nem hülye, hogy semmin nem akadsz fenn, neked minden tetszik.

pioker1933 2010.06.21. 22:43:42

Egy valamit nem értek. Hogy lehet az, hogy ha valaki kritizálni meri a fideszt, az csakis balos, komcsi gyökér lehet? Mintha nem létezne élet rajtuk kívül.

II.Briandrew 2010.06.21. 22:50:46

@pioker1933:

Halkan jegyzem meg, hogy fordítva is így működik, de én speicel egy csúnya szót nem mondtam a szerzőre, pusztán megállapítottam egy tényt az írása alapján...Balos, nagyon is. Nincs mit szégyellni ezen. Számos balos barátom, rokonom van. Amúgy eléggé észrevehető, hogy ki milyen éllel és szándékkal mondja, amit! Én nagyon kritikus vagyok a Fidesszel és Orbánnal szemben, de a másik oldallal sem épp szimpatizálok....

Dr Kangörény 2010.06.21. 22:56:34

@II.Briandrew: Te nem lehetsz ennyire hülye, vagy mégis?

Ugye fingod sincs arról, mit kritizál ez a poszt?

Nem baj, majd amikor Tóta W. cikket fogsz olvasni a Magyar nemzet címoldalán, majd rájössz!

De aztán ne keudj el sipákolni, hogy lobsibolsikomcsi uszítás lesz a kedvenc szennylapodban.

Nowhere 2010.06.21. 22:59:25

Gyurcsányból simán kinézem, hogy " aMagyar Nemzetben és a Magyar Hírlapban publikálja majd egész oldalas ellenvízióit". :))

II.Briandrew 2010.06.21. 23:04:39

@Kangörény_:

Először is a neved mindent elárul. Másodsorban nem megyek bele személyeskedésbe. Harmadsorban pedig nem álltam neki senkinek, amiért neked így kellene nekem rontanod. Ha esetleg te nem értesz valamit, arról én igazán nem tehetek.

Más.

Az a vicc az egészben, hogy az elmúlt 8 évig ugyanez ment csak fordítva. Miért hisztiznek itt egyesek úgy csinálva, mintha ez soha nem fordult volna elő kis, magyar hazánkban, hogy a kormány kézi vezérléssel irányít, amit csak tud. Van, akinek ez újdonság? Akkor hol élt eddig?
Félreértés ne essék, ez nem jó így! Sőt, iszonyúan káros. Viszont ami a posztban szerepel barokkos túlzás. Rávilágít a problémára, de talán túl is értékeli azt!

II.Briandrew 2010.06.21. 23:05:30

@Kangörény_:

Jah és utálom a Magyar Nemzetet...picit mellélőttél!

pioker1933 2010.06.21. 23:06:40

@II.Briandrew: Isten igazából nem találtam a cikkben baloldali ideológiát. Pusztán egy nagy iróniát a jelenlegi eszetlen törvénykezésről.

Lehet bennem van a hiba?!

c72 2010.06.21. 23:14:06

@pioker1933: Úgy lehet, hogy sikerült teljesen zombivá polarizálni a közvéleményt... Eltűntek a színek, csak fekete van meg fehér. És rengeteg indulat mindenhol. Én a magam részéről egyik fajta diktatúrát sem szeretem.

II.Briandrew 2010.06.21. 23:17:34

@pioker1933:

Én is csak azt mondtam, hogy barokkos túlzás...a törvénykezés valóban eszetlen, de ami eddig volt, az sem volt valami "eszes"...mert akkor nem itt tartanánk...

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.06.21. 23:17:47

@c72: Szívemből szóltál. Szörny ez a polarizáltság, ez a megosztottság. Lásd: michaelknight.blog.hu/2010/05/05/parhuzamos_vilagok_3

Zsola777 2010.06.21. 23:18:01

@pioker1933: Személyes érintettség címén kérd ki magadnak!

Rod 2010.06.21. 23:19:06

"akkor kellett volna" ... "ne sipákoljatok" ... "fogjátok be" ...
annyira tipikus fideszes mentalitás. a ti kutyátok kölyke ugyebár. szánalmas bohócok vagytok mind.

Devil 2010.06.21. 23:24:04

@Kangörény_: Nem leszenk TótaW posztok sehol.
Az lesz hogy TótaW majd helyreigazítást kér a "Nemzettől" (maga a névhasználat is egy vicc), ők nem teszik meg, mennek bíróságra, a független bíróság meg úgy dönt ahogy szokott: lefekszik a politikának.
Az Amnesty meg a külföldi sajtó kicsit mogrolódik, de erről mi nem fogunk hallani vagy csak jól ellenőrzött csatornákon; és hát nagyobb diktatúrákat is békénhagytak már mint Orbanisztán.

II.Briandrew 2010.06.21. 23:28:25

@Rod:

:) Nem vagyok fideszes, de épp baloldali sem. Amolyan kiábrándult. De Abban tökéletesen igazuk van, még a leg elfogultabbaknak is, hogy megy itt a nagy sipákolás és a hiszti, mert egész egyszerűen nem bírnak belenyugodni, hogy nem a baloldal irányít mostantól és ahelyett, hogy magukba néznének, inkább fröcsögnek, ahogy eddig tették és ami miatt ide jutottak, ahova. A Fidesz is ezt csinálta 2002-2006 között, nem is nyertek választást 2006-ban...

II.Briandrew 2010.06.21. 23:36:07

@II.Briandrew:

Ezzel én is abszolút egyet értek. Aki ma reálisan próbál(persze nem mindig sikerül, mert nehéz)érvelni, gondolkodni, véleményt formálni politikai kérdésekben, azt mind a két oldalon utálják. Én az egyik oldalon komcsi-zsidó bérenc, a másik oldalon meg agyatlan fidesznyik vagyok...vagy legalábbis így lehet summázni az össznépi véleményt.
Az viszont feltétlenül igaz, hogy azért látok egyre több normális hangvételű, mérsékelt embert is, aki nem fröcsög épp az Orbánozástól vagy a Gyurcsányozástól. "Sajnos" egyiket sem tudom maradéktalanul elviselni...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.21. 23:37:16

Szijj ártó apja megúszta a kartellbotrányt
A sztrádaépítési kartellügy bírságát is meghaladó mértékű, több mint 7 milliárd forintos kényszerű fizetségre kárhoztatott versenykorlátozó piaci magatartás miatt négy vasútépítő céget nemrég a versenyhivatal. Egy ötödik vállalkozás is részt vett a kartellezésben, ám az a jogsértés feltárásában nyújtott elévülhetetlen érdemeiért cserébe mentességet kapott: a Kft.-t Szijjártó Péter kormányfői szóvivő édesapja vezeti.
"Köszönöm az érdeklődést, de ebben az ügyben nem kívánok nyilatkozni" - hárította el kérdéseinket Szijjártó István, a győri Vasútépítők Kft. ügyvezető igazgatója. Pedig a miniszterelnöki szóvivő Szijjártó Péter édesapja alighanem a kulcsfigurája a hazai versenyhivatali eljárások történetének eddigi legnagyobb összegű kartellbírságához vezető ügynek. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) június elején szabott ki rekordösszegű, összesen több mint 7 milliárd forint versenyfelügyeleti bírságot négy vasútépítő cégre. A határozat szerint a társaságok vasúti pályafelújításokra- és átépítésekre 2004-2005-ben kiírt összesen 24 milliárd forintnyi és további tervezett közbeszerzések kapcsán előzetesen megállapodtak a piac majdani felosztásáról, annak elveiről, olykor a tenderek győzteseiről is.

A "gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának megsértése" miatt így a Colas-csoporthoz tartozó Colas Zrt. 1,5 milliárd, a Swietelsky-csoporthoz tartozó Mávépcell Kft. 2,1 milliárd, a jelenleg felszámolás alatt álló MÁV MTM Rt. 178 millió, a Strabag-csoporthoz tartozó Szentesi Vasútépítő Kft. 3,4 milliárd forintot köteles fizetni. Egyetlen céget nem bírságoltak meg: a Szijjártó vezette Vasútépítőket. A GVH közlése szerint azért, mert bár ez a vállalkozás is részt vett a kartellezésben, "olyan bizonyítékokat szolgáltatott, amely elengedhetetlen volt a jogsértés feltárásához", ezért mentesült minden jogkövetkezmény alól.

A nagyszabású GVH-razzia még 2007 novemberében, egy hajnali rajtaütéssel kezdődött, melyet aztán újabbak követtek. A vizsgálat kezdetben 17 cég ellen folyt, köztük olyan nagyágyúk is voltak, mint a Hídépítő, a Hochtief, a Közgép, a Strabag vagy a Vegyépszer. Később azonban 12 vállalkozás ellen megszüntették az eljárást, mert nem volt elegendő bizonyíték ellenük a kartellezésben való részvételre - köztük a Vasútépítők Kft.-t 2003-ban részben felvásárló Wiebe-cégcsoport magyar leánya, a Wiebe Hungária ellen sem.

Valahol érthető Szijjártó István hallgatása az ügyben. Az általa vezetett "bűnbánó" Vasútépítők Kft. "vallomása" volt ugyanis az, amely lebuktatta a többi céget - méghozzá elsőként. A magyar versenyjogi törvény szerint - amely tavaly "honosította" az Európai Unióban először 1996-ban alkalmazott úgynevezett engedékenységi politika mintáját - ugyanis csak azon cégnek vagy cégvezetőnek van módja kérni a bírság teljes elengedését illetve a kartellért járó más közjogi szankciók, például a közbeszerzésből való kizárás alóli mentességet, amely illetve aki elsőként tárja fel a jogellenes magatartást és arról információt szolgáltat - elismerve eközben saját bűnösségét.

Az elsőként "jelentkező" információinak ráadásul érdeminek kell lenniük. Olyan konkrétaknak és mélységűeknek, amelyek a versenyhivatalnak jogi alapot adnak egy rajtaütésszerű vizsgálathoz - mint amilyen a 2007. novemberi razzia is volt. Egy folyosói pletykára, bizonytalan "fülesre" alapozva márpedig nem kap a GVH vizsgálati engedélyt, mert az ilyesmihez a Fővárosi Bíróság (FB) gazdasági kollégiumának jóváhagyása kell, az pedig csak megfelelő bizonyítékok megléte esetén járul hozzá a váratlan helyszíni vizsgálathoz, dokumentumok, adathordozók lemásolásához. Ilyen "megfelelő" bizonyíték lehet például a kartellező cég(ek) vezetőinek, beosztottjainak (elektronikus)levélváltása, netán feljegyzések a titkos megbeszélésekről, hangfelvételek vagy tanúnyilatkozatok.

A kis Szijj ártó milyen paraszt volt a hétvégi pécsi lagziban, hozta magát!

Sailor 2010.06.21. 23:57:24

Már régen nincs jobb és bal, csak fent és lent!
Nem én találtam ki, de attól még igaz.
A Fidesz ott folytatja, ahol 2002-ben leváltották - megosztó, nemzeti konzultációt hazudó egészpályás letámadás zajlik.
Ebben számomra az az undorító, hogy a szavazójogú lakosság 1/3ának szavazatát technikailag 2/3-dá konvertáló választási rendszerre, mint erős legitimációra hivatkoznak. Holott a szavazók 48%-a sem őket akarta. Mindez most megy a kukába, kit érdekel a 2/3 tulajdonában.
Aki ennek ellen mer szólni, az komcsi bérenc, gyurcsányista - azaz ellenség. Egy lépésre vagyunk a zsidózástól - csak most komcsizás megy.
Szerintem nemzeti konzultáció valami olyasmit kellene, hogy jelentsen, hogy hallgassunk meg mindenkit (a rájuk szavazó 52%-ot és az ellenzéki 48-at is!), aztán próbáljunk meg összerakni belőle hasznos dolgokat.
Itt senki sem ellensége Magyarországnak, hazájának!!
Csak más az elképzelése egyes dolgokról!
De ettől még nem hazaáruló.
Pl. azért, mert sokunk szerint a sajtószabadságról szóló törvény túl hosszú (elég lenne a klasszikus amerikai háromszavas: A sajtó szabad), még nem jelenti azt, hogy most "fogjuk be a szánkat és nézzük, hogy csinálják a nagyok" .
Nem úgy, ahogy a Fidesz akarja!
Ha ilyen lenne pl. az amerikai, nem lett volna Watergate.
Vagy lehet, éppen ezt szeretnék az új urak?

egy maréknyi dollár 2010.06.22. 00:01:31

A Fidesz nem arra kapott felhatalmazást a zemberektől,hogy ugyanolyan szarul kormányozzon,mint az MSZP tette.Ehhez képest gőzerővel megy a komcsizás,az elmúltnyolcévezés,a teccettekvolnázás.Végül is ez lényegesen könnyebb mint nekilátni a tényleges munkának.
Akinek az események menete nincs ínyére,az nem fosik,pityereg,sipákol,retteg és frusztráltan áhítozik a komcsi-uralom után.

v79benno 2010.06.22. 06:26:30

"vasárnapi mise - és benne Bölcskei püspök úr kedves, szívmelengető szavai" -- ezt kéretik klarifikálni, mert mintha kicsinyég megtévedt volna a szerzői fantázia: vagy nem mise az, vagy nem Bölcskei, mert az utóbbi ugyan püspök, de a református egyházé, és ha misézésen kapnák, az aligha tenne jót a hírének. ;)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.06.22. 06:29:01

@v79benno: Milyen igaz - és milyen figyelmetlen voltam! Köszönöm!

hamisnero 2010.06.22. 07:02:29

azért, mert más is lop, nekem nem szabad. nőket se erőszakolok, holott van akinek ez természetes. azért mert nyolc évig el volt kúrva, nem mentség arra, hogy még nyolc évig el legyen. más hülyesége nem mentség a sajátomra. az a szégyen ezt a szégyent nem kompenzálja. még kétharmaddal sem. gondolom, ha márpedig szóvá van ez téve, akkor nem olyan biztos, hogy csak azért, mert fáj a választási eredmény. a hülyeség, na az fáj, csak sajnos soha nem a hülyéknek, hanem a környezetüknek. egész pontosan erről a médiatörvénynek nevezett agyhalálról. az előz, egyes elemeiben hasonló tervezetet nem azért söpörte le az alkotmánybíróság, mert az alkotmánybíróság libsibolsi.

nestrot10 2010.06.22. 07:06:11

Nem kell a Fityisz diktatúra! Emberek ébresztő,mert hamarosan a Fityisz bandát nem lehet majd demokratikus úton leváltani CSAK FEGYVERREL!!!!!!
Az lesz az IGAZI FORRADALOM,..de amit a gonosz törpe képzelt bele a szavazófülkébe.

zozozo 2010.06.22. 07:21:30

ennyi értelmes hozzászólást... szánalmas blog, szánalmas támogatók...

Húsleves 2010.06.22. 07:45:38

Érdekes, ez már nem az első balos cikk, amelyik már nem is azzal támadja a FIDESZ-t, amit tesz, hanem azzal, amit a szerző maga vizionál.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.22. 07:47:13

Készülj az orbáni diktatúra elleni harcra, lesz itt forradalom!

nestrot10 2010.06.22. 07:51:05

@Orbán nyaral pártautóval, itthon vészhelyzet! Szép:
NEMZETI FORRADALOM LESZ--hehe..seggbelövik a gonosz törpét:) -és bandáját:)

Vanek főfoglár úr. 2010.06.22. 09:15:24

Jobbos szurkerek!
Tényleg ennyire nehéz a felfogás?
Orbán elfoglal minden médiát. Rendben van tegye, ha ettől magasabb lesz, tapsoljunk!
Csak most hoznak egy olyan médiatörvényt, amit Répafejű még ellenzéki apostolként megálmodott. Hogy tudniillik, minden megtámadottnak joga van a viszontválszra.
Csak most kiket is fognak egész pályán támadni?
Igen! Úgy van!
Az mn nevű valami úgy fog kinézni, mint még sajtóterék soha.Lesz egy ténymegállapítás, hogy ezek 8 év alatt elkúrták.
Ezek után az összes 8 év alatt hivatalban lévő min.elnök, miniszter, MNB elnök, Ász elnök stb ír egy hasonló terjedelmű cáfolatot. Nem kúrtuk el! Oszt jónapot!
Na most képzeld el a sajtóterméket!
Ugyanis a politikai boszorkányüldözés szubjektív dolog: Capisi?
Nem veszitek észre hogy a blogger csak arra célzott, hogy a jobbfasz harci hörcsögök most úgy alakítanak törvényeket, mintha még mindig ellenzékben lennének.
Kósa-Szijjártó effektus!
De ha ettől vagytok boldogok, ám legyen. Annál nagyobbat röhögök fél év múlva, amikor szintén rohamtempóban újra módosítják ezt a törvényt, hogy csak orbán és baráti köre megtámadása esetén érvényes!!!
Orwell hun kujtorogsz?????

Rob67 2010.06.22. 10:04:03

@II.Briandrew: Ez a kommented az új médiatörvény alapján majd jópofa lesz.

...baloldali barátunk...
...elsöpörték...
...idétlenebb a média...
...adósságokat és pocsék műsorokat adtak
...közszolgálat címén folyik, az egy nagy nulla!
...Szalai különben egy....inkább nem is írom le micsoda...

Hat helyreigazítást fognak követelni majd rajtad az érinttek. Szerintem egy jópofa közösségi játék lesz ez.
Társasjáték.
Egyszer Te dobsz, egyszer én. Csak nem ezt várnám a médiától.
De Viktor megmondja hogy én mit várhatok, ugye?
Ezekkel a dobásokkal lesz OV a legutálatosabb ás leginkább megosztó személy Magyarorszgon.
Egyszerűen nem tud élni a hatalmával, csak visszaélni.
Ezt tanították Oxfordban?
Viktor, ezért kér volt odamenni.
Egyébként hogy juthatott oda valaki a nyolcvanas évek végén. A legtöbb embernek még a bécsi Gorenje vásárláshoz is valutalap és engedélyek kellettek akkor még...

Szittyós Feri 2010.06.22. 22:33:47

El lehet menni ha nem tetszik, faszorrú majmok :D

Vagy menjetek tüntetni, szemkötőt vigyetek :DD

Rod 2010.06.23. 08:03:17

@Szittyós Feri: te is vittél mindig magaddal, igaz? :) az a baj, hogy azóta se vetted le. abrakolni vakon is lehet, látom, már megy :)
süti beállítások módosítása