Szögezzük le mindjárt az elején: nem Dr. Kontrát Nóra tehet az egészről. Még az is lehet, hogy ifjonti hévvel csak jót akart. Csak hát rosszkor volt, rossz helyen.

Történt ugyebár, hogy a köztársasági elnök javaslataként egy durva helyesírási hibáktól hemzsegő "jószándékkal is dolgozatnak nevezhető" anyag került fel az alkotmány-előkészítő eseti bizottság honlapjára. És akkor a dolgozat tartalmi részéről már ne is beszéljünk. A dolgozatot a hírek szerint a Belügyminisztérium államtitkárának, Kontrát Károlynak a friss diplomás jogász lánya követte el, aki osztályvezetőként dolgozik Schmitt Pál hivatalában. Persze még ha ő is írta, nem ő a hibás a történtekért.

Több okból is elgondolkodtató történet ez. Egyrészt elgondolkodtató a Fidesz kinevezési gyakorlata. Az új kormány egyik első intézkedése ugyebár az volt, hogy Borókai Gábor volt kormányszóvivő és Heti Válasz-főszerkesztő feleségét kinevezték a Magyar Közlöny felelős szerkesztőjévé. Aztán jött a hír, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség új elnöke, Petykó Zoltán lánya, Petykó Adrienn lett a Vidékfejlesztési Minisztérium költségvetési főosztályának a vezetője egyszerű asszisztensből az egyik legnagyobb költségvetésű minisztérium főosztályvezetője! A minap a Miniszterelnökség kormánytisztviselője lett a köztársasági elnök unokaöccse, Schmitt Pál Péter. És ha nincs ez a kis gikszer, talán meg se tudjuk, hogy Kontrát Károly belügyi államtitkár egyébként bizonyára tehetséges friss diplomás lánya osztályvezetői állást kapott a Köztársasági Elnöki Hivatalban...

Igen, igaza van a nyájas olvasónak: a szocik is így csinálták. De többek között éppen azért estek ennyire pofára, mert így csinálták. A Fidesz pedig éppen azért kapott kétharmadot, mert az emberek azt akarták, hogy végre különb vezetők legyenek itt az elődöknél. Hát nem sikerült. Persze értem én, hogy Schmittéknél meg a Fidesz berkeiben első a család szentsége. Tulajdonképpen Szicíliában is az. De ott a családi kötelék nem megy a munka minőségének a rovására.

Mindenesetre idehaza semmivel sem lett jobb a helyzet a kormányváltással: a szenioritás vagyis a kellő szakmai és vezetői tapasztalattal rendelkező szakemberek helyzetbe hozása sajnos továbbra sem szempont a kinevezéseknél.

A másik elgondolkodtató dolog a helyesírás kérdése ami talán a legkínosabb volt az egész történetben, miután a magyar nyelv védelme hangsúlyosan szerepelt az anyagban. Én ilyen helyesírással nemhogy jogi diplomát nem adnék, de érettségi bizonyítványt se! Vagy fordítva egyet a dolgon: szomorú, hogy ilyen rossz helyesírással jogi diplomát lehet ma szerezni Magyarországon. Ajánlom mindezt Hoffmann Rózsa szíves figyelmébe.

Az alkotmány-előkészítő eseti bizottságnak ezúton tisztelettel javaslom, hogy az anyanyelv alkotmányos védelme érdekében a helyesírási szabályzatot az első betűtől az utolsóig emeljék be az új alkotmányba. Onnantól kezdve a Büntető törvénykönyv visszamenőleges hatállyal egy évtől három évig terjedő fogházbüntetéssel büntethetné az ttt-tévesztést, a jly-hiba pedig háromtól nyolc évig terjedő börtönnel lenne sújtható.

Ha jól belegondolunk, ez sem őrültebb ötlet például a Szent Korona-tannál.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr402463784

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rokonok 2010.11.22. 08:53:04

 Matolcsy György nem is olyan régen arról a szomorú tényről beszélt a parlamentben, hogy jövőre hány közszolgát kell elküldeni, de most ismét bebizonyosodott, hogy azért nem olyan rémes a helyzet, hiszen a nagy megszorítások közepette is lehet hel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisa 2010.11.21. 20:10:13

A kampány egyik kiemelt szlogenje volt, hogy megvédik a családokat. Megvédik? Meg! Betartották, amit ígértek? Be! Hol itt a hiba?????????
Azt nem mondták, hogy az összes családot...

zarokerdezo · http://zarokerdesek.blog.hu/2010/12/14/level_i_1 2010.11.21. 22:42:05

nanana, a szocik nagyon ritkán ültettek nyeretlen kétéveseket osztályvezetői székbe, ők olyan helyre raktak kádereket, ahol nem tudtak ekkora kárt okozni. Élesen megkülönböztetendő továbbá Borókai felesége meg a Petykó-Kontrát tengely. Az egyik olyan, amit nem kell szégyellni, Dr.Dr. házaspár, a nő már 5 éve is minisztériumi főosztályvezető volt az IM-ben, meg van ugye a másik kettő pisis. (Pali bácsi unokaöccséről nem tudunk sokat, ő még nem "bizonyított") :)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.21. 22:46:47

@zarokerdezo: OK, persze nem azonos az ügy. Bár bizonyos értelemben olyan ez, hogy nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.
Emlékszem, néhány éve Kósa Lajos felesége PR-szakértőként kapott megbízást valamelyik debreceni ön kormányzati cégtől. Nem megkérdőjelezve az ő PR-szakértői tudását, mégis hülyén vette ki magát a dolog.
Borókainé valóban lehet kiváló szakértője a területnek, csak hülyén nézett ki, hogy Navracsics május 31-én letette a miniszteri esküt, és az első, amit aláírt, ez a kinevezés volt.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.11.21. 22:55:33

Nem tetszik a helyesírás? Akkor majd megváltoztatják a szabályokat, nehogy már a mi kutyánk kölke legyen a hülye.

U.i.: Az a legborzasztóbb, hogy azok után, amit az Alkotmánybírósággal műveltek, és művelnek legújabba a Költségvetési Tanáccsal, már egyáltalán nem tűnik olyan baromságnak. 21 évvel a rendszerváltás után elértük, hogy a Parlament kötelezettséget megállapító, visszaható hatályú törvényt szavazott meg, keresztbehugyozva az egyik legalapvetőbb jogalkotási alapelvet.

kodó tamás 2010.11.21. 22:57:46

@Lesből Támadó Szárítókötél: ez addig nem probléma még az eu állampolgárok is vagyunk...

utána lesz gond...

kodó tamás 2010.11.21. 23:03:27

közeledik 1526

az OGY választás előtt a fidesz nevében SP küldött 1,6 millió nyugdíjas háztartásba levelet. az alján egy levágható "garancialevéllel":

garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt:
1. megvédjük a nyugdíjakat
2. törvényben tiltjuk meg a nyugdíjpénztárak privatizációját
3. a nyugdíjak reálértéket megőrizzük...
Schmitt Pál, fidesz

2010.11.21. 23:06:13

apu kislánya nem értette meg, hogy csak üljön nyugodtan a nem kevés fizetésért

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.21. 23:06:14

@kodó tamás: Á, az nem ez a Schmitt Pál volt. Az egy másik Schmitt Pali volt... Mindenesetre Ady verse nekem is eszembe jutott már néhányszor... Nekünk Mohács kell.

megmondomdom 2010.11.21. 23:18:11

Szakértői kormányzás..... Siralmas, ennyi mameluk még soha nem volt az államigazgatásban, az állami cégeknél stb..
Gondoljátok el, ezek fogják végrehajtani a strukturális reformokat?
A 25 éves Orbán mostoha unokatestvér, a minisztériumi főosztály-vezetővé lett asszisztensek, biológia tanár regionális vízügyi igazgatók?
Ebből teljes és totális anarchia lesz. BUKÁS. De elsősorban nekünk, ugyanis nemcsak kifosztják a maradék nemzeti vagyonból az országot, hanem még teljesen tönkre is teszik a működését.
Mondjuk én őszintén mondom, a magyar népet ugyanannyira alkalmatlan az államalkotásra és az állam működtetésre, mint a az afrikai kafferek.
Foglaljon már el minket Ausztria vagy Németország!:)
Elegem van a magyar anarchiából és mocsokból.
Mondjuk van egyszerűbb út is, aki tud, az lépjen le innen. Ez egy halott ország (lesz), erkölcsileg, szellemileg, gazdaságilag.
Hozzá kell tenni, én a 2/3-os FIDESZ-többséget vártam, annak ellenére, hogy rühellem a FIDESZ-t és a KDNP-t is. De azt hittem, hogy ha Orbánc több cikluson akar hatalmon maradni, akkor először is nekikezd ennek a szétrohasztott országnak a rendbetételére. Ennek az ellenkezője történt. ANARCHIA, TOLVAJLÁS, NEPOTIZMUS.

dzsugasvili 2010.11.21. 23:25:16

Michael, ez eg y jó cikk volt, de egy nagy baromság volt benne. A szenioritás az a korra való hivatkozás alapján való hivatalbetöltésre lenne igaz. István királyunk Géza halála után háborúzott Koppánnyal, aki ennek alapján követelte a fejedelmi trónt. És ugye Géza után ő volt a legöregebb a családban. Ezzel áll szemben a középkor végén kitalált idoneitás, amire te is gondolsz, ami az alkalmasságot tekinti a legfontosabbnak a hivatal betöltésére. Kezdetben a királyi pozíciónál vizsgálták ezt is, ti. hogy a jelölt jelleme alapján alkalmas-e a posztra.

Csumpitáz Alfréd 2010.11.22. 06:18:17

Csak azt nem értem, hogy Gyurcsány alatt ennyiért (á, nem, még kevesebbért is...) már égtek az utcán az autók és repütek az utcakövek, most meg semmi. Hol vannak azok a magyar népért aggódó, önérzetes - ám kissé heves - fiatalok?

Most már az is nyilvánvalóan látszik, hogy az állandósuló utcai zavargások kinek álltak érdekében és miért tűntek el a kormányváltás után. Csak aki a nemzetét saját maga ellen uszítja - pláne pusztán a hatalom megszerzése érdekében - azzal a történelem nem szokott kesztyűs kézzel bánni.

Most még semmi sem drága neki(k), de ezt sokan meg fogjuk még bánni, minden oldalon.

gabest1 2010.11.22. 06:19:37

Miért van olyan érzésem, hogy megint egy "takarító" viszi el a balhét?

Bengamanga 2010.11.22. 06:19:37

Egyszerű a megoldás, ha már a helyesírási hibát vesszük alapul:
a régi bepókhálósodott nyelvtant le kell váltani, és új helyesírási szabályokat kell alkotni, igazítva azokat Pali bácsi gárdájának tudásához.

Indriq 2010.11.22. 06:19:38

A probléma az, hogy ezek frankón meg fogják reformálni a választási törvényt, hogy csak azok indulhassanak újra, akit a most kinevezett testületek jóváhagynak. Igazából ide most már tényleg lázadás kéne, bár a csúcsszuper terrorelhárítót egy pillanat alatt bevetné OVIka, ha a dömperét el akarnák venni a homokozóban.
Az egész fidesz banda gyomorforgató volt az elejétől fogva, de akkor még becsomagolták a sz*rt celofánba, mielőtt lenyomták a birkák torkán. De most már bátrak lettek. Amikor kivételezni kell a haver miatt a magasztos törvényen, a NEMZET törvényén, akkor egy toll vonással megteszik, morális és erkölcsi fegyelem nélkül.
Mind egy szálig kicsinyes bosszú vezérli, mert 8 évig nem ők tologatták a matchboxokat.

egy maréknyi dollár 2010.11.22. 06:19:38

Elolvasgattam múltkor az ominózus javaslat-csomagot és kellőképpen elborzadtam.Ezt a Kontrát-lyányt nem ismerem, de kizártnak tartom,hogy egy frissen diplomázott majdnemtinédzser ilyen faszsággyűjteményt saját erőből létrehozzon.Rákenték(kis késedelemmel), miután szembesültek vele,hogy az iromány erősen rontotta SP amúgy sem túl erős respektjét.Nórikát persze nem kell sajnálni;gondolom, továbbra is vezetheti az osztályt,dolgozatot meg nem íratnak vele többet.

kanor 2010.11.22. 06:19:38

Azért Scicíliáról és a családról inkább a maffia jut eszembe mint a munka minősége.

Amidazophen 2010.11.22. 06:19:38

@megmondomdom: Bennem (is) élt az a hiú ábránd a rendszerváltáskor, hogy mostmár egyszer s mindenkorra vége lesz a tehetségtelen rokonok-gyermekek-unokák kinevezési gyakorlatának. De 4-5 év elteltével rá kellett jönnöm, új politikai elitünk - közöttük a magukat szerencsésen átmentettek is - ugyanúgy folytatják, mint a Kádár-érában. Jól mondod: ez egy halott ország - minden tekintetben.

Csak egy kérdésem van: meddig tűrjük még? Kiszámitották ezt a fideszben? (Remélem, elszámitották magukat...)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.22. 06:33:35

@c72: Nekem is eszembe jutott, csak addigra már kint volt a poszt...

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.22. 06:36:20

@kanor: Azért ha belegondolsz, ott az unokaöcsik se hibázhatnak.

fehéregér 2010.11.22. 06:55:41

Hányingerem van ettől az egésztől, miközben "pofátlan" végkielégítésről beszélnek kétszáz év munkaviszony után járó összegek esetében, gyorsan törvényt hoznak, hogy a saját Szász Károlyuknak nehogy már vissza kelljen fizetnie a sokmillióját. És a rokonok, barátok, hűbérurak jutalmazása a különböző-, gyakran gazdasági értelemben stratégiailag is fontos posztokkal...de tényleg, mekkora egy szánalmas nép vagyunk, hogy mindezt ( és egyáltalán a rendszerváltás óta ) csendben tűrjük....

Steve the Great 2010.11.22. 07:18:14

Szerintem se ez a Kontrát lány írta ezt a kiváló írásművet. Elég komoly gond lenne, ha egy végzett jogász a 21.sz-ban Istentől vezeti le a világi vezetők hatalmát. Erre egyházi körökből is érkeztek bírálatok, hogy talán ezt még se kellene, nem vagyunk a középkorban...

2010.11.22. 07:19:26

Ebben az országban, ha nem tetszik a tartalom, a helyesírásba kötnek bele, legyen az bár mi, ha már nincs ellen érv akkor jönnek a nyelvtan nácik.

Ellenben ha valami kedves a fülnek ott a szem átsiklik a hibán, még a legvadabb nyelvtan nácik is csak elnézően mosolyognak.

A fenti sorokban tuti, hogy van hiba, persze csak az amit a Mozilla nem szűrte ki.

csoko20 2010.11.22. 07:35:32

BREAKING: Ma délelőtt 10 órakor szavaz a 2/3-os forradalmi parlament arról, hogy a Schmitt Pál indítványában fellelhető helyesírási hibák számítsanak ezentúl a HELYES írásmódnak.

Már folyik az érettségi és felvételi tesztek illetve az alsós tollbamondás-gyakorlatok újraszerkesztése.

Éljen a forradalom!

meow? 2010.11.22. 07:36:59

@fehéregér: Miert, a csendben turesen kivul milyen opcioval rendelkezel? Kimesz az utcara, hoborogsz, beraknak elozetesbe. Leveleket irsz, kirohognek. Blogolsz, jon par kommentelo, mindenki megallapitja, hogy tenni kellene valamit, es kozben ragcsalja tovabb a croissant-ot a futott irodaban. Kulfoldon leszarnak minket, megvan a sajat bajuk. De szolj, ha van otleted, mivel lehetne valtoztatni, mert nagyon kozel allok hozza, hogy osszecsomagoljam a csaladot, es el innen. Elotte persze meg odaszarnek a parlament ele :)

Kulmar 2010.11.22. 08:21:57

a teljes szöveg megtalálható még valahol?

flora.a 2010.11.22. 08:26:36

Ebben a sztoriban számomra az az egy dolog ijesztő, hogy ezek mögé a díszpintyek mögé téve igazából a munkát tapasztalatlan, és műveletlen huszonévesek végzik... ennek az országnak vége.

fehéregér 2010.11.22. 08:26:36

@meow?: a válasz nem egyszerű, mert "normális", a demokráciát valódi polgári habitusként értelmező országokban az emberek számos módszert ismernek és alkalmaznak, valóban alulról jövő tüntetésekkel és széleskörű, bénító hatású polgári engedetlenségi akciókkal, nálunk mindezeknek valami szánalmas paródiája zajlott csak, tömény politikai hátszéllel. Hagytuk kibújni a radikális, mocskos szélsőjobbot is a csak a maga önérdekét néző politika köpönyegéből. Ahhoz, hogy egy nép megmutathassa a maga erejét és önérzetét, ahhoz először is valóban kellene önérzet másrész, egy ilyen nép nem hagyta volna magát arra manipulálni, hogy a saját zsebüket tömködő, a gazdasággal hazardírozó politikusok helyett , egymás torkának esik, sikerült rassz-, szociális helyzet-, kor-, és politikai preferencia alapon is egymásnak ugrasztani minket. Így biztosították, hogy ne lehessen összefogni. Egészségesebb lelkületű, szolidáris néppel ezt nemigen lehetett volna megcsinálni. Miközben egyre hangosabbak a nevetséges, melldöngető újmagyarok, én szomorúan konstatálom ezeket a romokat, amik mi vagyunk.

Kulmar 2010.11.22. 08:26:36

@Frengi: Ebben az országban eltekintve a blogoktól akkor kell belekötni a helyesírásba, ha a szöveg elvben komoly szándékkal, komoly témában, komolynak hihető forrástól származik. Nem feltétlenül tartozik ide a fenti cikk, de persze belekötni ebbe is lehet. Habár ha figyelmesen elolvasod, akkor láthatod, hogy a megbotránkozásnak csak kis szeletkéje a TANULMÁNY. A cikk címe alapján a szerző nem arra vállalkozik, hogy ő is rúgjon egyet a tanulmányba, hanem hozzátegyen ehhez. (lehet, hogy erre utal a margó?)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.11.22. 08:43:39

@Frengi:
Én rühellem a blogokon trollkodó nyelvtan nácikat, de egy hivatalos írás akkor se legyen tele helyesírási hibákkal. Tudod a hivatali dolgozóktól elvárható, hogy bizonyos formaságokhoz tartsák magukat, ezek közül csak egyetlen a helyesírás, vajon a többihez mennyire tartja magát, aki a helyesírásra is tesz?

Még egyszer, a hivatalos írásokról beszélek, nem hivatalos írásnál, pl. blogokban kommenteknél teszek rá, hogy milyen a helyesírás.

2010.11.22. 08:47:09

Melyik helyesírási szabályzat kerüljön az alkotmányba? Amelyikben "muszáj" van írva vagy amelyikben "muszály"? Nekem mindkét féle van. Vagy egyszerűen töröljük el a "ly" betűt, mert úgyis mindekit zavar, a gyerekek is nehezen jegyzik meg az iskolában. Vagy töröljük el a helyesírást egyszerűen, mindenki úgy ír, ahogy akar. A mai szlengszövegek úgyis magasról tesznek a helyesírásra.

Kulmar 2010.11.22. 08:59:48

@roli101: a szleng jellegéből adódóan ilyen. Az pedig lehet vita tárgy, hogy szükséges-e kötelezően mindenkinek megtanulnia a kivételezett "ly" betű használatát. Megjegyzem nem kellett mindig egy hát évesnek idegen nyelvet és "informatikát" tanulnia.

Alikam 2010.11.22. 08:59:48

Ezt a mutyizást kéne már végleg száműzni, de ez a legmélyebben beivódott dolog ebben az egész szarban.

25 évesen, ilyen silány tudással osztályvezető...
Istenkém, csak azért mert a papa államtitkár.

öcsi55 2010.11.22. 08:59:48

Az elmúlt nyolc évben,nem a helyesírással volt a gond,hanem
a gondolkodással elvtársak! Mit csináltatok:TAPSOLTATOK!!

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2010.11.22. 09:06:20

Valakiben felmerült már a kétség, hogy a fiatal lány esetleg csak bűnbak? Mert amúgy valakinek hihető az, hogy egy 25 éves lány egyedül, az éj leple alatt megír egy ilyen fércmunkát, azt elküldi egy egyházi szakértőhöz, aki ad róla egy kritikát, majd ezzel nem törődve, és továbbra is teljes titokban elküldi a megfelelő helyre?
Életszerű ez?

Cent Rum 2010.11.22. 09:08:34

1. Nem ismerem Kontrát Nórát, ezért látatlanban nem kritizálom. Az, hogy fiatal, bizonyos mértékben lehet előny is.
2. Aki viszont fiatal (és/vagy tapasztalatlan) munkatársat foglalkoztat, az köteles gondosabban ellenőrizni. Ez hol maradt? Az előkészítő hibázhat, de a főnök a felelős, ha aláírt. (lásd MAL ügy előzetes letartóztatás kat. véd. terv hiányossága miatt)
3. Na nehogy már azt mondják, hogy bármit írhatott. (Nórika kedves, volna itt egy munka. Pali bácsinak valami alkotmány ügyben kéne írni néhány sort. Ha kész küldje el!)
Számomra az a legvisszatetszőbb, ahogy a felelősséget akarják lemosni.
Igenis Scmitt Pál az egyszemélyi felelős!

Rob67 2010.11.22. 09:08:35

Éljon már meg a menet.
A KEH-ból jött ez az arimány vagy sem? A tartalma alapján igen, hiszen azt írja le mit javasol az elnök beletenni az új alkotményba...
Nem tudott róla? Az hogy lehet?
Ugye nem azt akarjuk mondani hogy a megíráson kívül máshoz is joga lehetett az elkövetőnek?
Fófaszt, jóvá volt az hagyva csak mostmár cinkes így rátolják a kisléányra a balhét. Most mondjuk megtudja hogy működik a papa által is támogatott nagy magyar demokrácia.
Keserű tanulópénz lesz.
De. Tételezzük fel, hogy átolvasás nélkül ment ki az anyag. Ezért messze nem az írást elkészítő a felelős, hanem aki baszott elolvasni.
Nem a Palikának kellett volna?
Ki engedte ki ezt a szart onnan elolvasás nélkül?
Tényleg a kislány adta be egy parlamenti bizottségnak?
Bazmeg, mekkora káosz lehet mér ott...
A töredékért mennie kéne a főnöknek.
Végül is nem ő felel a beosztottkaiért?

Cent Rum 2010.11.22. 09:11:26

@Sparhelt: Megelőztél. Pont ezt akartam írni, csak Te frappánsabb fogalmaztad meg.

kisa 2010.11.22. 09:29:10

@Sparhelt: Egészen biztos, hogy nem ő írta. Ő "csak" kitette a honlapra.
Ez az egész ügy elképesztő, úgy ahogy van!
És nem a helyesírási hibák a legnagyobb gond, bár egy olyan irományban, ami többek között a magyar nyelv ápolását alkotmányos feladatnak jelöli ki, valóban ciki.
@Fan....: hirszerzo.hu/belfold/20101112_Schmitt_Pal_parlament_honlap_eltunt

kewcheg 2010.11.22. 09:30:56

az a jó politikus akinek nincs gyereke.....

Cent Rum 2010.11.22. 09:30:56

Szerintem itt az ideje kimondani:
Scmitt Pál alkalmatlan.
Ennyi.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.11.22. 09:30:56

@öcsi55: mert most nincs gond a gondolkodással? Nekem úgy tűnik te is csak tapsolsz, csak másnak.

mazolika 2010.11.22. 09:30:56

@Frengi: Azon akadtak ki, hogy egy olyan írás tartalmaz helyesírási hibákat, ami a magyar nyelv védelméről szól. Én konkrétan nagyon viccesnek találtam. Most komolyan :)
Azért remélem nem abban a mondatban voltak a helyesírási hibák, ami deklarálta a magyar nyelv ápolását és védelmét. Bár az mekkora poén lenne!

A másik megállapításban mondjuk igazad van. Mondjuk az én virágos lelkemnek kicsit durva poén a "nyelvtan náci". A jó poénos kifejezés olyan, mint nap: tiszta, egyszerű és a lelket is felvidítja. Szerintem :)

És a soraidban nem találtam hibát. Egyedül a nevedet gondolja hibásnak a google chrome ;) Hmm, meg a saját nevét :D

öcsi55 2010.11.22. 09:43:22

@Zka: szerintem nincs gond,az országot kemény, határozott
döntésekkel lehet helyre hozni!Fidesz ezt meg is teszi.
Most nem a Pató Pálok ideje van!

mazolika 2010.11.22. 09:44:39

Öööö. Kinek a neve van odaböffentve a dokumentumra? Mit gondoltok kinek kell a felelősséget viselnie?

Ha a főnök úgy ír alá, hogy nem nézi meg, akkor viselje is a felelősséget. És ne teregesse ki a szennyest. Védje meg a dolgozóit a nép haragjától és vigye el a balhét. Aztán legközelebb olvassa is el amit aláír :)

Szerintem az a fontos, hogy mindenki tanuljon ebből. És kifejezetten nem tetszik, hogy a vezető nem ismeri be, ha hibázott. Na, ez _baj_. Az összefércelt alkotmánytervezet _hiba_.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.11.22. 09:51:57

@öcsi55: Barátom, azt nem észrevenni, hogy a kormányoppenhogy Pató Pál-politikát folyat, halogatva minden strukturális reformot, és hogy a határozottság gyakorlatilag a pofázás meg a kinevezések terén valósul meg... Ezt alaposan bekajáltad.

P.mester 2010.11.22. 12:12:59

Móricznak vagyon egy regénye - Szabó I. meg is filmesítette -, a címe "Rokonok". Applikálható a mostani kinevezési gyakorlatokra. Lesz még a feltámasztott Elena Ceausescu-ból az MTA elnöke!

mazolika 2010.11.22. 12:15:15

@öcsi55: Az országot _jó_ döntésekkel lehet helyrehozni! Egy jó döntés pedig _lehet_ kemény és határozott. De lehet egyszerű, szép és elegáns is.

blah 2010.11.22. 12:15:15

Úgy néz ki nem csak nekem jutott eszembe a szicíliai hasonlat... :)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.11.22. 12:15:15

Kiváncsian várom Vitézy Dávid junior / bár nem rossz arc de ehhez tapasztalatlan/ sokadik hibája mikor derül ki?

blah 2010.11.22. 12:15:15

@öcsi55: hol élsz te öcsi....?

csárli hárper 2010.11.22. 12:15:15

@öcsi55: öcsi, öcsi, tényleg ennyire nem érted hogy mi folyik itt, vagy csak nem akarod....
ha nem érted gáz, ha nem akarod az még nagyobb....

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.22. 12:15:15

Egy nem odaillő ember lett a köztársasági elnök. Lesz ilyen blamázs még több is.

átlátó 2010.11.22. 12:15:15

Látom, itt ekézve van - jogosan - a "főnök" is, hogy mégiscsak az ő hivatalában történt mindez. De ne kisebbítsük ennek a kislánynak a szerepét ezzel :) Meg az édesapukájáét se, bár ilyesmi pozícióra nevelte ezt a formátumot.

munkamacskák gazdija 2010.11.22. 12:15:16

Szégyen ez a lánykának is, de nyilván fel sem fogja.

Terpeszkedik az új irodájában, pénteken meg elégedetten bulizni indul.
Már az első órában kiüti magát, tántorog, mint egy békebeli forintos szamár és arra sem emlékszik ki támasztotta olyan furcsán, amikor telehányta a wc-t.
Szóval befutott.

átlátó 2010.11.22. 12:15:16

Minden mindennel összefügg. Apák a lányokkal és így tovább...

jani74 2010.11.22. 12:15:16

@öcsi55: Ne legyél már ennyire gyerek, fordítsd meg a sapkát a fejeden, hogy hátul legyen a simli, talán akkor jobban látsz.
Ami meg a "papírt" illeti, ha nem vállalja a FŐNÖK a saját gondolatait, akkor egy szar alak, de ez eddig sem volt vitás.

öcsi55 2010.11.22. 15:14:24

@jani74: barátom! volt itt sz...... főnök,úgyhivták Gy F!

öcsi55 2010.11.22. 15:14:42

@ezittenkéremmagyarország: úgyveszem észre ti nem értitek
az elmúlt nyolc évet,elvtársak!

öcsi55 2010.11.22. 15:19:45

@blah: Nem keleten,nyugaton!

öcsi55 2010.11.22. 15:21:12

@blah: nem keleten,nyugaton.

csárli hárper 2010.11.22. 15:32:09

@öcsi55: látom tényleg nem érted, a " fasz"(tudod forradalom miegymás) óta csak marhaságokat csinál a hőn szeretett vezéred és sleppje. Lehet gyurcsányozni, nyolcévezni, de könyörgöm meddig? Mikor jön a "szakértő" munka, meg az "azonnali és nagyarányú"? Ja hogy ezek is csak dumában nagyok és csak kamuzni tudnak, a magadfajta droid meg beszopja és szajkózza a hivatalos kétharmados blődségeket, ez viszont kurva kevés. És kérlek ne válaszolj úgyis csak ennyit tudsz, gyurcsány-nyolcév......

öcsi55 2010.11.22. 17:01:05

@ezittenkéremmagyarország: az élet nem egy győzelmi menet,a bal oldal összeomlott.Egy a probléma,hogy ez nem
párévtizede történt meg.

kisa 2010.11.22. 18:04:43

@öcsi55: úgy veszem észre, hogy TE pedig
az elmúlt fél évet nem érted, elvtárs!

öcsi55 2010.11.22. 19:11:52

@kisa:

Hajrá Magyarország------------Hajrá Fidesz!!!!!!

jani74 2010.11.22. 19:45:21

@öcsi55: Már az előbb írtam, fordítsd meg a sapkát, vagy ha szorít vedd le, és gondolkozz, még tovább, talán megérted. A hozzászólók az eljárást ítélik el. Ami iromány kijön a KEH-ból, azért minden esetben egyetlen ember felel, a FŐNÖK. Még akkor is, ha utólag nem vállalható a tartalma. Ha én vagyok a főnők, a beosztottjaim hibái az enyémek, lehet hogy kirúgom az illetőt, de a balhét nekem kell elvinni.
Illendő lenne már leszokni az idétlen ilyen - olyan oldalazásról, elvtársazásról, komcsizásról. Valamint azt sem ártana tudni, hogy a hetvenes évek vége felé már nem igazán "kommunisták" voltak a hatalomban, hanem ugyan olyan karrieristák, mint manapság. Szerintem nincs ma olyan politikai csoport hazánkban, amelyiket érdemes lenne védeni, támogatni. Ez van, ebből lehetett választani.

mazolika 2010.11.22. 21:29:23

@öcsi55: Ami kemény, az törik, ami lágy az szakad. Látom, hogy a Fidesz kemény és határozott, de ha hibát követnek el, akkor épp a keménykezű döntések miatt alig van lehetőség a korrekcióra. Illetve ezért van az, hogy a legkisebb hiba miatt is borul a bili.

Nincs meg az a fajta problémamegoldókra jellemző rugalmasság (megjegyzem még nem láttam olyan politikust), amivel valóban hosszú távú megoldásokat tudunk szolgálni.

Tehát röviden a rugalmasság hiányzik. De a büntetéses stílus sem tetszik. Tanárként pontosan látom, hogy hova vezet. De még emberként is :)

öcsi55 2010.11.22. 21:31:28

@ezittenkéremmagyarország: az élet nem egy győzelmi menet,a bal odal összeomlott.Promléma csak az,hogy nem
párévtizede történt.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.11.22. 21:31:28

@fehéregér: jaj de nagyon pontosan leírtad a lényeget
2010.11.22. 08:26:36-kor. És ez azért ad reményt... ugyanis egyre több helyen hallom, látom megfogalmazni fő problémánkat. Mert senki nem akar fideszjobbikmiép stílust magára ölteni, ámde tiltakozást ki kell fejezni valahogy! Lassan lassan megtanuljuk azt is - a levegő munkacsoport már tudja a jogi utakat is... azt kell szerintem felerősíteni. A másik oldal pedig - az egyszerű emberekre hárul, hogy képesek legyenek szót érteni egymással, elhinni azt amit tapasztalnak, és jól megtámogatni egymást, ha baj van... előbb ezeket tegyük meg szerintem, hogy bátran mehessek minden egyes tiltakozó megmozdulásra, hogy tudjam: engem nem felhasználni akarnak önös célok elérése érdekében (mint a fentiek esetében vala), hanem egymásért egy más életért akarunk valamit elérni. Legelőbb is azt, hogy lehessen ellentmondani a nyilvánvaló aljasságokra, amit a kormány elkövetni szándékozik . ill. már meg is tett nem első esetben és nem véletlenül.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.11.22. 21:31:28

@öcsi55: "szerintem nincs gond,az országot kemény, határozott
döntésekkel lehet helyre hozni!Fidesz ezt meg is teszi."
- ecsém! Mondjál már egyetlen egy olyan - akár határozatlan - döntést is, amit a HELYRE billentés érdekében hozott meg a te nagy fehér indiánod! Egyet... de azt a jövőbe mutató hatásait tekintve is kérem elemezni - szóval, legyen ám kidolgozva! Felmérésekre, tényekre alapozva, érvekkel alátámasztva és valóban az ország érdekét szem előtt tartva... semmi puszipajtáskodás! Semmi gyalázkodás! és Semmi elszámoltatás vagy felszámolás! Ilyent mondjál édes ecsém! Ha tudsz... tud valaki?

mazolika 2010.11.22. 21:32:16

@öcsi55: Én mindkettőtöknek drukkolok :) Csak jól járhatok, ha végre az ország legnagyobb pártja elkezd jól játszani. Tenni a dolgát, és nem véres szájjal a felelősöket próbálja keresztrefeszíteni. Szerintem :)

mazolika 2010.11.22. 21:53:14

@térfél: igen. Öööö, várj. Mégsem :) Mégse, várj....

Ááá, azok nem ők voltak. De talán ha... Neem, azt meg az EU mondta :)

:D

öcsi55 2010.11.23. 08:36:25

@térfél: szerinted mindenki vigye a 10-100 miliókat,és ne legyen elszámotatás,én úgy gondolom te aszt szeretnéd,
feledésbe menjen minden. Ez a Fidesznél, nem fog bejönni.
Nem csak te ,sok ember szeretné.Azért kell a Fidesznek
ilyen tövényeket hozni,mert az elmúlt kormányok.
ZSENIÁLIS GAZEMBEREK VOLTAK!

öcsi55 2010.11.23. 08:50:05

@mazolika: Felelősőket nem véres szájjal,hanem törvényileg
fogja felelőségre vonni,ebben több száz embernek biztosítanak a biróságókon megjelenést.
Te nem így gondolod,hogy ez a helyes megoldás?

öcsi55 2010.11.23. 08:50:36

@mazolika: válaszom:egy iskolát,egy országgal nem lehet
nem lehet össze hasonlitani,kedves tanár úr.

mazolika 2010.11.23. 14:13:31

@öcsi55: Hehe, eddig én azt hittem, hogy ha valami bíróságra kerül, az azt jelenti, hogy az egyik fél nem akarja, hogy az elkövetkező 5-10 évben születhessen belőle ítélet, nem?

Persze ki is lehet kerülni a bíróságot: lásd a 90%-os visszatérítés :) Az már kicsit jobban hangzik, csak ne lennének mellette a "civil áldozatok": alkotmánybíróság jogkörének megnyírbálása, közalkalmazottak tisztes idő alatt megkeresett végkielégítése (erről is lehetne beszélgetni, ráadásul a megoldás is a lehető legrosszabb: mi az már, hogy CSAK összeghatárhoz kötik a végkielégítést? Egy táblázat kellene, ami megmondja, hogy x szolgálati idő után maximum mennyi végkielégítés járhatna. (Uram bocsá, esetleg egy függvénnyel is lehetne számolni :-O) Igen, mondjuk ez elég bonyolut ahhoz, hogy egy politikus ne tudja felfogni :) Nem csoda, hogy az egyszerűbb, könnyen kommunikálható marhaságot választják.)

mazolika 2010.11.23. 14:18:29

@öcsi55: Sajnos ez a fajta gondolkodás vezetett el odáig, ahol most vagyunk. Csak azért mert valami nagyobb, nem vonatkoznak rá az emberi kapcsolatok törvényei? Ne felejtse el, egy politikus és egy tanár között nincs semmi különbség. Ők is alapvetően emberek. A keménykedés következménye mindig ugyanaz.

Már lehet is látni: forrong az egész média az első kis hibánál. Az egyik oldal éljenez, a másik fújol. Aki rugalmasan kezeli a dolgokat, az egyrészt hamar megtalálja a megfelelő megoldást, másrészt az ellenzők valódi indítékai is hamar lelepheződhetnek. Szerintem :)

mizrolist 2010.11.23. 15:17:52

@öcsi55: Orbán 2002-ben tízmilliókat kapott. Kontrát Károly 100 milliót. Szász Károly 2007-ben 300 milliót.

De rájuk nem vonatkozik a 98%-os törvény.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.11.23. 17:19:33

@öcsi55: a fidesz a legnagyobb gazemberek gyülihelye, ha még nem vetted vona észre, aki úgy lopja el az emberek jövőjét előlük, hogy törvényeyíti az aljasságát. A többi politikust is azért váltotta le az ország, hogy a rablás ne folytatódjék - erre a zorbánod jogilag szentesít minden ilyen javak elleni támadást.... lehet hogy neked ez a fasza, de más nem szereti ezt. SENKI NE VIGYE A 10 - 100MILLIÓKAT! se te, se a hülye lázár banda!
süti beállítások módosítása