Sokan, sokfelé kielemezték már azt, hogy a csillagok milyen fatális konstellációja kellett ahhoz, hogy a Jobbik kaphassa a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöki posztját. A többség - még az MSZP-n belül is - úgy gondolja, hogy a szocialistát ezt (már megint) elk#&ták. Van, aki meg a Fideszre mutogat, mondván, hogy lehetetlen helyzetbe és döntéskényszerbe hozta a szocialistákat. Tényleg agyrém nemzetbiztonsági kockázatokat jelentő kapcsolatokkal rendelkező pártra bízni a nemzetbiztonsági bizottságot. Arra azért mindenesetre kíváncsi leszek, hogy ilyen kapcsolatokkal hogyan mennek át a jobbikos politikusok a legszigorúbb, C típusú nemzetbiztonsági átvilágításon. (Nekem volt ilyen, annó decibel, nem egy egyszerű dolog. Ja, és átmentem.)

A nemzetbiztonsági bizottsági elnöki poszt körüli purparléban mintha elfeledkeztek volna arról, hogy a másik parlamenti bizottság, amelyet a Jobbik elnökölhet, történetesen az ifjúsági és szociális bizottság. Az a bizottság, amelyik szociálpolitikával és családpolitikával foglalkozik - tehát például érdemben kell foglalkoznia a romák helyzetével. Ismerve a Jobbik szociális érzékenységét, valamint egyszerre magasröptű és mélyenszántó elgondolásait a hazai cigányság helyzetének kezeléséről... Hááát, ennél még az is jobb lett volna, ha a költségvetési bizottságot kapja a Jobbik.

Hogy klasszikust idézzek: valakik, valahol ezt is elk#&ták. Nem kicsit. Nagyon.

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr231997634

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP non coronat 2010.05.13. 15:48:09

Az MSZP ma zárt frakcióülésen újra nyitotta a bizottsági elnöki kérdést. Annak ellenére, hogy az ülés zárt volt jó pár hírportálon lehet olvasni a történésekről. A frakció névtelen sajtópolitikusai szorgalmas információ kicipelésének köszönhetően lehet...

Trackback: Lendvai Ildikó vs. sánta kutya 2010.05.13. 08:33:10

Az MSZP össze van zavarodva: nem tudja, hogy most kinek is legyen az ellenzéke. A sajtó pedig folyamatosan kihátrál mögüle. Így bukhat el még Lendvai Ildikó is. (Fotó: Magyar Hírlap) Csak lassan kezdjük átérezni, hogy micsoda változások történnek Mag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chingford Attack 2010.05.13. 11:24:23

Látva hogy a szocialista kormányok alatt mekkora mértékben volt politikai irányítás és ráhatás a részükről az NBH és a rendőrség működésére, a lehető legjobb, hogy a Jobbik kapja meg a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját! Ez jelenthet valami féket vagy szabhat gátat a visszaéléseknek, hogy valóban a rendeltetésüknek megfelelően működjenek ezek a szervek és ne mondjuk munkásőrségként! Nem kell beszarni, sőt inkább örvendezni kell!

inebhedj - szerintem 2010.05.13. 13:56:36

"Ismerve a Jobbik szociális érzékenységét, valamint egyszerre magasröptű és mélyenszántó elgondolásait a hazai cigányság helyzetének kezeléséről..."

Idéznéd pontosan, hogy mit is ismersz ezzel kapcsolatban, mert eladdig sötétségben szántunk mélyen, és vakon repülünk magasan, ;)
süti beállítások módosítása