Elsőre megmondták a tutit

2010.05.31. 16:44

Az új kormányszóvivő azzal nyitotta az első kormányszóvivői sajtótájékoztatót, hogy azért nincs írásos sajtóanyag az első tájékoztatón, mert még nincs nyomtatójuk. Ezt nem egészen értem. Ez most költői kép volt, vagy a Kormányszóvivői Iroda korábbi stábja pénteken délután a hóna alá kapta és hazavitte a nyomtatókat?

Ha az utóbbi az igaz, nagyon gáz. Bár a szoci kormány embereiről sokan sok mindent feltételeznének, de ezt azért mégsem gondolom. Ha viszont az előbbi az igaz, az is több mint kínos. A bemutatkozást követő első  mondatban füllentéssel nyitni az első kormányszóvivőit... Khmmm. Hát nem a legjobb antré egy hivatalba lépő kormányszóvivőnek. Mondhatni nem erősít rá a hitelességre, ami meg ezen a poszton hogy úgy mondjam: minimum.

Persze egy újságíró sem volt a teremben, aki visszakérdezett volna, hogy most akkor mi van. On-line pedig ezúttal valami oknál fogva nem lehetett kérdezni: még el sem kezdődött a kormányszóvivői, már az volt kiírva, hogy "a kérdésfeltevés lezárult". Ennyit az on-line nyilvánosságról, társadalmi párbeszédről és a nemzeti konzultációról.

A nyomtatóügynél is érdekesebb volt a hétfőre virradóra "előlappal ellátott" minisztériumi honlapok ügye. A kormányszóvivő tájékoztatása szerint már meg is kezdték a munkát a honlapok egységesítésére.

OMG! Az oké, hogy a kormány szándékai szerint egyszerűsíteni kell a közbeszerzések rendszerét. Na de ennyire?!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr462045187

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zavar az erőben 2010.07.02. 11:23:42

Ámokfutás, vagy másként mondva baki baki hátán. Nagyjából így jellemezhető a kormányzati kommunikáció elmúlt egy hónapja. Pedig erősen élt bennem az az emlék és illúzió, hogy a Fidesz legalább ebben jó. Hát a jelek szerint ebben biztosan nem.Gyanakodta...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karipapa01 2010.06.01. 17:42:46

Hmmm! A dolog kicsit furcsa, de nem szokatlan.

J.Ildiko 2010.06.01. 19:36:10

Valószínűleg elvitték, esetleg javítás alatt áll éppen. Költői képnek nehezen elképzelhető. A nincs, az nincs. De akkor is röhej, hogy nincs egy nyomtató, ami a kormányszóvívő rendelkezésére áll.

Pannóca 2010.06.03. 22:18:05

Há normális margit, csak úgy kérdezgetni bele a vakvilágba? Nem így működik ez ácsi! :D Kósa megmondta Olgának is, nem kérdezősködik csak úgy!
Amúgy is mi az, hogy média, meg újságírók, meg nyilvánosság (a civilekről még nem is beszéltünk).

SzaGyu 2010.07.03. 08:11:17

Azért nem volt nyomtató, mert a Gyurcsány és Bajnai kormány által is használt nyomtatót nem használhatták elvből. Ugyanis attól tartottak a FIDESZ kormánytagok, hogy megmakacsolja magát a nyomtató és nem az Ő nézeteiket fogja a gép kinyomtatni.
De az is lehet, hogy a főváros vagy a BKV tulajdonát képezte az az átkozott nyomtató és egyszerűen belerakták egy NOKIÁS dobozba.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.08.12. 14:09:12

"Bár a szoci kormány embereiről sokan sok mindent feltételeznének, de ezt azért mégsem gondolom."

Ez a mondat tokeletes baromsag. Te nem ebben az orszagban eltel az elmult evekben?? Helyesen igy hangzik:

"Bár a szoci kormány embereiről sokan sok mindent feltételeznek, a legvadabbak sem közelítik meg a valóságot. Majd a nyomozás során tudjuk meg."
süti beállítások módosítása