A hatodik koporsó

2010.11.28. 22:28

Matolcsyné férje nyilván duplagondol mondta, amit mondott. Másképp gyakorlatilag értelmezhetetlen.

Nyugdíjügyben annyi mindenről lehetne most írni, Selmeczi Gabriella totális tájékozatlanságától a Sas Józseffel súlyosbított, szombati szocialista tragikomédián át Matolcsyné urának nímandságáig - az elmúlt két napban kiválóan és kellő alapossággal megtették ezt számos blogon és fórumon. Én csak két dolgot tennék mindehhez hozzá, ami mellett azért nem mehetek el szó nélkül.

Egyrészt ha jól értem Matolcsyné férjének szavait, akkor a mágus szerint az állam tulajdonképpen növelni, erősíteni akarja az öngondoskodást, éppen ezért államosítja a magán-nyugdíjpénztári vagyont... Próbáltam kibogozni ezt azt összefüggést, de nem volt egyszerű, és korántsem biztos, hogy megtaláltam a megfejtést. Mindenesetre két lehetőséget látok. Egyrészt lehet, hogy Matolcsyné férjének nyilatkozatát egészen egyszerűen duplagondol módra kell értelmezni. Ez logikus megfejtésnek tűnik, különösen annak a fényében, hogy az elmúlt hetek történései kapcsán nem csak nekem jutott eszembe Orwell regénye. Amiről még a végén kiderül, hogy nem az antiutópia iskolapéldája, hanem a XXI. századi magyar realista irodalom remekműve. Mondjuk visszamenőleges hatállyal akár annak is lehetne nyilvánítani...

Ha viszont Matolcsyné férje nem újbeszélül mondta, amit mondott, és azt nem duplagondol kell értelmezni, akkor a miniszter lehet félreértésben. A jelek szerint ugyanis Matolcsyné férje szerint aki öngondoskodik, az bizonyára úgy gondolja, hogy "minisztereknök úr, mostantól ön gondoskodik..."

De a tréfát félreértve, néhány napja eszembe jutott a fiatal Orbán Viktor, ahogyan 1989 nyarán, Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén, a hatodik, üres koporsó felett állva azt mondta: „...a hatodik koporsóban (...) a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik”.

A magán-nyugdíjpéztári vagyon einstandolása kapcsán egyre inkább azt érzem, hogy a mi következő húsz vagy ki tudja, hány évünk megint ott fekszik egy koporsóban, és a temetésen Orbán Viktor és kormánya degeszre tömött zsebbel, röhögve tartja éppen a gyászbeszédet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr312479949

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ács József - TARTALOMSZOLGÁLTATÓK 2010.12.04. 08:00:10

John Hurt Winston Smith szerepében (Michael Radford | 1984).Hérakleitosz szerint az alvóknak külön világaik vannak, míg az ébren lévőknek egy és közös a világuk. Csábító gondolat, hogy a művészet ébreszt, a propaganda pedig elaltat bennünket. Csábító g...

Trackback: ENADEHÉL 2010.12.01. 19:12:57

ENADEHÉLMost, hogy itt az ENADEHÉL, az Egyszeri, Nagyarányú ADócsökkentés, az Elmúlt Húsz Év Legnagyobbika, eszembe jutott valami. Pár hete, amikor a kormány bejelentette a nyugdíjjárulék 9,5 százalékról 10 százalékra emelését, egy-...

Trackback: Országos politikai operettbál 2010.11.30. 22:57:29

A Fidesz ugyan élvezheti kétharmada áldásait, de lassan szocialista mértékű karanténba zárja magát. Nem maradt iránta semleges párt a porondon. Mára a szélsőséges, magát radikálisnak nevező párt a legkevésbé ellenséges, de az is alig vállalja az együtt...

Trackback: Esemény a láthatáron 2010.11.29. 12:38:45

November közepén indítottam útjára a két legnagyobb - és ilyen lehetőséggel szolgáló - hazai közösségi portálon az alább IDE'zett leírású ESEMÉNY-t:Időpont: 2014. 04. 06. 6:00-17:00Be IDE az Országgyűlésbe Az ESEMÉNY-re jelentkezők teendői:0. addi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borovi 2010.11.29. 09:45:24

"...a mágus szerint az állam tulajdonképpen növelni, erősíteni akarja az öngondoskodást, éppen ezért államosítja a magán-nyugdíjpénztári vagyont. Próbáltam kibogozni ezt azt összefüggést, de nem volt egyszerű..."

Pedig tiszta sor. Ha az ember a hamarosan várható 30-35 ezer forintos állami nyugdíjakra gondol, úgy elkezd öngoskodni, azaz takarékoskodni öreg korára, mint a sicc. Nyilván erre gondolt Matolcsiné férje, amikor az ominózus mondatok elhagyták a száját.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.11.29. 10:24:48

@borovi: Aha... Motiválásnak hívják! Egy korszerű marketing kormánynál ez kell.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.11.29. 12:56:57

Szathmári Sándor: Kazohinia

(erre: "nem csak nekem jutott eszembe Orwell regénye. Amiről még a végén kiderül, hogy nem az antiutópia iskolapéldája, hanem a XXI. századi magyar realista irodalom remekműve.")

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.01. 15:39:46

Igazából azt nem értem, amikor megkérdezték ezt a nagyon butának kinéző matolcsigyereket, hogy emenypés-e, mér mondta meg? Mér nem tagadta le? Úgysem lehet kideríteni!

Lehet, hogy ennyire buta? Nem akarom elhinni!
süti beállítások módosítása