Megkésve bár, de...

2010.12.31. 11:40

Hiába no, talán Kósa Lajos rendkívüli karizmája az oka, hogy Debrecenben mindig történik valami érdekes. Most például újévi köszöntőjében - konkrétan december 31-én a reggeli órákban közzétéve - mondta azt a város polgármestere, a Fidesz alelnöke, hogy 2011 még az erőfeszítés, a kitartás, a szorgalom éve kell, hogy legyen.

Mindez több szempontból is érdekes. Egyrészt ugye ilyet hallottunk már, de hányszor. Hogy még egy kis áldozat kell, most még egy kicsit meg kell húzni a nadrágszíjat, de aztán már tényleg jobb lesz. Eltelt így nagyjából negyven év. Meg még húsz. És különösen pikáns ez annak a fényében, hogy április 26. óta tudjuk, hogy még a nap is másként süt. Április óta Debrecenben már kolbászból kellene lennie a kerítésnek. Sőt, az ígéretek szerint jövőre már a pusztai Luxembourgnak kellene lenni - vagy mégsem?

Persze nem csak ez az érdekes Kósa Lajos köszöntőjében. Tetőterasz Blogom tette fel a filozofikus - ugyanakkor tegyük hozzá gyorsan: enyhén nemzetiegyüttműködés-ellenes - kérdést, hogy egy újévi köszöntőt vajon miért december 31-én reggel kell közzétenni.

Persze a blogger kolléga időérzékét biztosan csak a visszamenőleges hatály zavarta össze. Hiszen tulajdonképpen már január másodika van a Mátrixban, csak ezt visszamenőleges hatállyal egyelőre december 31-nek érzékeljük. Erre a legjobb bizonyíték Szalai Annamáriáék tényékedése. Hiszen látszólag még hatályba sem lépett a médiatörvény, de ők már kötekednek, szabályoznak, beleszólnak, helyreigazíttatnak. Vagyis nyilván tegnap hatályba lépett már a törvény, csak ez a fránya visszamenőleges hatály miatt az én időérzékemmel is baj van...

Mindenesetre a magam részéről, látszólag december 31-én, valójában azonban megkésve és utólag, ámde visszamenőleges hatállyal kívánok mindenkinek békés új esztendőt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr212550191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ClearWater 2010.12.31. 19:33:02

Elképesztő ez a sztori a Tilos Rádióval. Szinte alig akarom elhinni.

Orbán Diktor (törölt) 2011.01.01. 13:35:22

Elképesztő. Ha Pali bácsi számítógépet használna a beszédek előzetes áttekintésére, nem lenne gondja a sok tanulatlan lakájjal... A legegyszerűbb szövegszerkesztő is a legnagyobb barát!
süti beállítások módosítása