Alkotmányos feltámadás

2011.04.23. 10:26

Hanem azért van abban csipetnyi koronaúsztatós, mázas perverzió, hogy a köztársasági elnök éppen húsvét hétfőn írta alá a köztársaság Magyarország új alkotmányát.

Már hallom a lelki füleimmel két kilőtt védett madár között Semjén Zsolt - vagy esetleg a többi KDNP-s szentfazék - hírmagyarázatát, hogy az Úr akarta így, meg hogy milyen isteni időzítés, és hogy Az Új Alkotmány tulajdonképpen nem más, mint Magyarország, a nemzet feltámadása, éppen ezért az alkotmány aláírásának napja végeredményeképpen a Nemzet Húsvétja. 

És hogy a párhuzamokat tovább vonjuk: a Nemzet Húsvétját és feltámadását hosszú, nyolcévnyi keserű böjt előzte meg (csak hogy a szokásos gyurcsányozás is meglegyen), de Orbán Viktor - mint a Nemzet Száműzetésben Élő Királyfija - a fülkeforradalom virágvasárnapján bevonult, és bár az Európai Unió korifeusai (a szélsőjobb kedvéért naná, hogy Cohn-Bendit & Co.) megpróbálták őt politikailag kivégezni, de ő a Nemzet Megváltójaként feltámadott, és onnan lészen eljövendő...

És persze ha már pozicionálták magát a megváltót, akkor a húsvéti szentbeszédben pozicionálni kell magát az alkotmányt is. Ami persze nem más, mint egy új evangélium: a nemzet feltámadásának és örök életének legszebb prédikációja. Igen kérem, nem kevesebb ez, mint új evangélium, vagyis örömhír, a nemzet feltámadásának és örök életének ígéretével... 

Térdre, imához!

A Fidesz részéről természetesen mindezt nem erősítik meg, igaz, nem is cáfolják - tiltaná a polgári szerénység -, mindenesetre nem tiltakoznak majd különösebben a húsvéti párhuzam miatt.

Arra azért befizetek, amikor piros narancs Pünkösd napján Szijjártó Péter galambnak öltözve, egy sebtében összehívott nemzetközi sajtótájékoztató keretében, a világ minden nyelvén szólva  jelenti be, hogy sarkallatos törvény keretében a kétharmados többség visszamenőleges hatállyal átírta a Szózatot.

Az "a sírt, hol nemzet süllyed el, Népek veszik körül" passzust ugyanis időközben felülírta az alkotmányos feltámadás.

(Végezetül pedig, de leginkább elöljáróban szeretném leszögezni, hogy engem, mint egykori katolikus ministránst, vallásos meggyőződésemben mélyen sértenek a fentebb leírtak. Ugyanakkor amilyen abszurd hellyé lett az utóbbi időben ország, reálisan nézve még a fentebb leírtak sem tűnnek elképzelhetetlennek. És azt hiszem, vallásos meggyőződésemben az sértene csak igazán, ha a Semjén-félék bármiféle párhuzamot vonnának a keresztény húsvét és az ő barkácsalkotmányozásuk közt.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr632849248

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkotmányos feltámadás 2011.04.26. 17:48:22

Hanem azért van abban csipetnyi koronaúsztatós, mázas perverzió, hogy a köztársasági elnök éppen húsvét hétfőn írta alá a köztársaság Magyarország új alkotmányát.

Trackback: Húsvéti alkotmány és konzervatív képmutatás 2011.04.25. 17:37:52

Húsvéthétfő van, lehet örülni. Van ünnepi dedikálás a várban, lehet menni locsolkodni, iszogatni, a királyi televízió műsorát tapsolva élvezni. Meg lehet olvasni konzervatív véleményalkotókat például a Mandiner blogon, akik meg is mondják, merre van és...

Trackback: Viktor evangéliuma 2011.04.23. 11:23:04

A kép forrása a Négymadár blog. Kedvenc miniszterelnökünk húsvéti üzenetében szakrális magasságokba emelte az új alkotmányt: Az újjászületésben ölt testet a kereszténység központi gondolata, a Megváltó kereszthalálának áldozata és az általa elnyert b...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.04.23. 11:32:44

A miniszterelnök húsvéti üzenetét figyelembe véve attól tartok, hogy a polgári szerénység tekintetében tévedtem.

Skíz of Rén 2011.04.23. 16:04:03

A ministrálónak is azt üzenem, Hofi után szabadon:
- Mi a különbség a hívő és a kommunisták húsvétja közt?...Egy felkiáltójel!
I.: "Feltámadunk!"
II.:"Fel! Támadunk!"

Skíz of Rén

ClearWater 2011.04.23. 19:02:15

Hát most egyáltalán nem értünk egyet. Én pont hogy elvárom a kdnp-től, a hétvégék védőszentjeitől, a vasárnap és az ünnepnapok felszabadítóitól, hogy védjék meg az emberek emberét attól hogy a főnök még húsvét hétfőn is munkára kényszerítse, ahelyett hogy templomban adna köszönetet az Úrnak hogy végre jó úton haladunk, vagy hogy azt a családjával töltené.
Márpedig Pali bácsinak írnia kell, és nála ez a kellő koncentráció hiányában akár rosszul is elsülhet, még ha csak a nevét is kell leirnia.
Elvárom tehát Semlyén úrtól, hogyha a hétvégi szalonka vadászat miatt ideje engedi, védje meg a Köztársasági (tenyleg, ezzel mi lesz?) Elnök urat a munkáltatói kizsákmányolástól.

magpie65 · http://ensemtudom.blogspot.com/ 2011.04.23. 19:23:09

Michael, nem csak Téged zavar a törpe messiás-komplexusa. Engem, mint buzgó ateistát (de kulturálisan érdeklődőt) is mélységesen fölháborít, mégpedig azért, mert OVI nem Isten felkentjeként kapott hatalmat, hanem demokratikus választásokon nyerte el. Ezután teremte vala alkotmányt az ő képére és hasonlatosságára. Szóval a hangsúlyozottan európai, messzemenően demokratikus intézményt most leöntik ezzel a zsidó-keresztény* mázzal. Ami azért gáz, mert az egyén vallásos meggyőződése a felvilágosodás óta magánügy, az állam szekularizációja Magyarországon is megtörtént (II. József kezdte!). És Magyarországon nem csak keresztények vannak**, hanem mások is, akik eddig, a demokrácia alapelvei szerint, egyenrangú állampolgároknak gondolhatták magukat. És ez, félő, nem lesz így ezután.

*A magyarul húsvétnak nevezett ünnep közvetlen előzménye a pészah (pászka), a zsidók Egyiptomból való szabadulásának ünnepe. Az "utolsó vacsora" nem más, mint egy széder-esti vacsora, két mondat kiegészítéssel.

**A Baha'i-hitűek, Krisna-tudatúak, buddhisták, zsidók*** és muzulmánok, nameg az ateisták (stb.) most ki lesznek rekesztve?

***A zsidók és keresztények között annyi a különbség, hogy az előbbiek várják, az utóbbiak pedig visszavárják a Messiás eljövetelét.

magpie65 · http://ensemtudom.blogspot.com/ 2011.04.23. 19:36:05

Ja, és még valami: az Evangéliumokban olvasható, hogy Jézus mindenféle politikai összefüggést, kényszerítést elutasított. Már Ő is azt mondta: "adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené". Vagyis ez két külön világ.

redjohn 2011.04.23. 20:44:42

Azért az a magabiztosság is megérne egy misét, ahogy az alkotmány aláírását kezelik: húsvét hétfőn aláírja (előre megszervezve, potom 135 milláért), jelentik ki magabiztosan, szinte már a parlamenti szavazás napján!
Még mielőtt naívnak tartanátok, tisztában vagyok SP kvalitásaival és szerepével, de akkor is pofátlannak tartom magabiztosságukat! Azért, ha mégse firkálna, az jó nagy pofára esés lenne!
A keresztyén világnak feltámadás április 25., a magyar (dolgozó) népnek (politikusaink kivételével)élve eltemetése!
Nem hittem volna egy éve, hogy van még lejjebb, de most megtapasztaltam/lom és ez még csak a kezdet....

Dig, Lazarus! 2011.04.24. 12:35:23

Egészpályás feltámadás. Ez allól az álamfő sem lehet kivét: l ... Az Úr már elmúlt 62, avval nem lesz gond, de ez a Jézus úgy maradt 33 évesen, ezzel vigyázni kell ...

Dig, Lazarus! 2011.04.24. 12:49:02

Egészpályás feltámadás. Ez allól az álamfő sem lehet kivét: l ... Az Úr már elmúlt 62, avval nem lesz gond, de ez a Jézus úgy maradt 33 évesen, ezzel vigyázni kell ...

Tricera bácsi 2011.04.26. 11:52:30

Miután az Orbán-hatalom 1848-hoz és 1956-hoz hasonlítása már megvolt, emelni kellett a tétet. Kíváncsi vagyok, innen, a húsvéti feltámadáshoz való hasonlítás szintjéről hová emelik legközelebb. Ennél feljebb már csak a világ teremtése van, szóval a következő hasonlatra ez a tippem. Például a 6 napos munkahét bevezetésére jó hasonlat lesz...

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.04.26. 11:58:46

@Tricera: Mondasz valamit! És a hatnapos munkahéttel például már meg is lenne a hőn áhított GDP-növekedés! Ez pedig igazán nem nagy áldozat a Nemzeti Együttműködés jegyében!

gyilkos fűegér 2011.04.26. 18:17:36

@Michael Knight:

Mondjuk ki: Az Univerzum történetében az Ősrobbanás óta nem történt olyan nagy horderejű esemény, mint LOLkotmány, azaz miket beszélek: A HÚSVÉTI ALKOTMÁNY elfogadása!
süti beállítások módosítása