Várj, Viktor...

2011.12.09. 10:58

Régi, kedves viccem, amikor egy mérges kis ember beront az üzemi párttitkárhoz, a földre köp, majd vörös fejjel kiabálni kezd:
- Szarok én a ti pártotokra, szarok Leninre meg Kádárra, szarok az összes kommunistára, megcsókolhatjátok mind a valagamat...
Aztán egy laza mozdulattal még a szemetest is a párttitkár fejére borítja. Ebben a pillanatban lélekszakadva és holtsápadtan rohan utána a kollégája, és a rohanástól elfúló és kétségbeesett hangon mondja:
- Várj, Jenő, csak vicceltem. Nem te nyerted az ötöst a lottón...

Hát, ez a vicc jutott eszembe Orbán Viktor hajnalba nyúló performanszáról. Hogy néhány elfúló hangú, kétségbeesett diplomata vajon mondta-e neki, hogy "várj, Viktor, csak vicceltünk, nem működik a Matolcsy-féle varázsfőzet..."

Kár, hogy viccelődni nem nagyon van kedvem. Ez valami nagyon torz és veszélyes játék, ami itt megy. És az a baj, hogy a miniszterelnök láthatóan sem a tétjét nem érzi, sem a szabályait nem érti ennek az egésznek.

És akkor egy találós kérdés a végére: vajon ki hazudott? Sárközy elnök vagy Orbán Viktor? A helyes megfejtők között a napokban 350 forintos eurót és 280 forintos svájci frankot sorsolunk ki. Persze adósság formájában...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr333450233

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: PEN CLUB elnöki poszt + államtitkári szék? Basszus, mi lehet összeférhetetlenebb? 2011.12.13. 17:14:56

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011. december 7-ei lezajlott tisztújítás eredményeként a Magyar PEN Club új elnöke Szőcs Géza lett. Szőcs Géza költő, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára. Ami mindenféle túlzás nélkül meglehetős...

Trackback: Orbán Viktort becsapták Brüsszelben 2011.12.12. 12:40:58

Nem mondták meg neki, hogy miért hívták meg a brüsszeli csúcsra. Számára még ott sem derült ki semmi. Szerinte egy sima díszvacsora volt. Valószínűleg hottentotta nyelven folyt a diskurzus, amit a szegény Kedves Vezető nem értett, és nem volt vele tolm...

Trackback: GDP növekedés-jósló slalom 2011.12.10. 14:54:18

A kormány GDP növekedési előrejelzései:2010.11. hó: 3,7%2011.04. hó: 3,1%2011.09. hó: 2,0%2011.10. hó: 1,5%2011.12. hó: 0,5% Nyilatkozatok:2011.12.07.Matolcsy György nem zárja ki, hogy a kormány a jövő héten kis korrekciót hajt végre a 2012-es köl...

Trackback: Magyarország így kényszerítette térdre Európát!!! - exkluzív videó Brüsszelből 2011.12.09. 13:11:35

Nem Merkel vagy Sarkozy fogja megmondani, hogy mi történjen Pannónia kies tájain, hogy mit egyenek vagy mibe öltözzenek országunk prominensei! Kitől vegyenek radarblokkolókat ezután, ha éppen úgy hozza kedvük! Magyarország felelős vezetői kiállnak a ma...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cormorant 2011.12.09. 11:48:31

Nem szeretnék adósságot a nyakamba, ezért a válaszom? Sárközy:)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.12.09. 12:31:41

@cormorant: Khmmmm... Azt a viccet ismered-e, amikor az átkosban Szergej és Szása egy üveg vodkával a kézben állnak a végtelen szibériai hómezőn. Szergej a háta mögé teszi a vodkásüveget és megszólal:
- Szása, ha kitalálod, hogy melyik kezemben van az üveg, megisszuk. Ha nem, földhöz vágjuk és soha többet nem iszunk.
- Bal - mondja Szása, mire Szergej:
- Gondolkozz még egy kicsit, Szása, gondolkozz...

Koseberga 2011.12.09. 12:46:11

Matolcsy megmondta: „a siker láthatatlan”
Ha nincsenek eredmények, márpedig nincsenek, akkor legalább a látszatot fenn kell tartani, hogy a kormány aktívan cselekszik.
Mindeközben az ország tehetetlenül sodródik, rögtönzések átgondolatlan sorozatának tűnik, ami kormányzásként van bemutatva.

Koseberga 2011.12.09. 12:48:46

Matolcsy megmondta: „a siker láthatatlan”
Ha nincsenek eredmények, márpedig nincsenek, akkor legalább a látszatot fenn kell tartani, hogy a kormány aktívan cselekszik.
Mindeközben az ország tehetetlenül sodródik és rögtönzések átgondolatlan sorozatának tűnik, ami kormányzásként van bemutatva.

Cormorant 2011.12.09. 13:27:16

@Michael Knight: Persze, hogy ismerem, most éppen Moszkvában élek:)
És te a következőt: Oroszországban nem az az optimista, aki először kiabálja "Hurrá", hanem aki utoljára azt, hogy "A büdös életbe" (kicsit finomítottam a kifejezésen)
Sajnos ez a vicc akár magyar is lehetne.

Megdobbent 2011.12.10. 08:45:59

@Koseberga: alapvetoen baszhatjuk matolcsyt meg az orszagot is, ha az o nyilvanvaloan rozzant es genhibas elmejeben a siker ugyan lathatatlan, de a kurva nagy kudarc nemcsak, hogy lathato, de romma is gyalazta ezt az amugy is nagyon szanalmas orszagot polgarostol, devizastol, hitelestol, mindenestol.

pjotr_75 2011.12.10. 15:39:21

Én arra a pillanatra lennék kíváncsi, amikor ez a mostani Orbán-Matolcsy féle szarakodás kb. 40-50 év múlva le lesz írva a történelemkönyvekben, és a 7.-8. osztályos általános iskolások is meg fogják kérdezni a tanítónénitől, hogy:
- DE MIÉRT?

13-14 éves gyerekek fognak hülyeként tekinteni a Zorbán és a Matolcsy bácsikra.
Egyik nap majd tanulják a "2008-as gazdasági válság" c. tananyagot, a következő meg a "A gazdasági válság és Orbán Viktor hatása a hanyatló Magyarországra" c. lecke lesz.

Ja, bocs, közben elfelejtettem, hogy Zorbánék ennyire előre nem gondolkoznak, azt se tudják mit fognak mondani holnap, végülis az ő gyerekeik már biztonságban vannak, ennyi harácsolt vagyonnal..

anonymand 2011.12.10. 18:52:54

@Megdobbent:

Tisztelt Megdobbent!

Könyörgöm, csak azt ne!
Hogy szaporodjon?

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2011.12.10. 18:54:03

Tisztelt Michael Knight!

"És az a baj, hogy a miniszterelnök láthatóan sem a tétjét nem érzi, sem a szabályait nem érti ennek az egésznek." - én úgy gondolom, Te nem érted.

Idegen pályán játszott (a mi jövőnkkel).
Gondold el, milyen a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni (pláne, ha nem is óhajt valaki).
Nem ő határozza meg a bírót.
Nem ő szabja a feltételeket (játékszabályokat).
Nem adatik meg a lehetőség Gyurcsányozni.
Nem hozhatja szóba a zemútnyócévet.
Nem képesek felfogni az unortodoxia lényegét.
Nem is gondolják, hogy a 2/3 mindenre felhatalmazást ad (mert még nem sikerült egyéni képviselő indítvánnyal előbb Európára, majd az egész világra kiterjeszteni).
És ő a nehézségek ellenére játszott (mint fent).

Több empátiát, könyörgök!

Tisztelettel:
anonymand

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.12.11. 05:51:35

Valahogy úgy vagyok ennek a szerencsétlen naszádparancsnoknak a cselekedeteivel, hogy már apránként azon lepődnék meg, ha valami normálisan menne ezeknél.
Egyre aktuálisabbak a klasszikus Jereváni Rádió viccek:
Kérdés: Lehet-e Svájcban szocializmust építeni?
Válasz: Elméletileg lehetne, de minek?

Amúgy meg ha viccek, amennyi baromságot összehoznak manapság a dicsőséges Párt nevében az elvtársak, eljöhet még ez az idő is. (Korlátlan hatalmú titkosszolgálat...)
Egy angol, egy francia és egy orosz beszélget arról, hogy mi a legnagyobb élvezet a világon:
Az angol: Kérlek szépen én amikor jól kigolfozom magamat délelőtt, délután kimegyek a lóversenyre, este pedig egy jó szivar mellett elüldögélek a klubban, nincs ehhez fogható élvezet.
A francia: Szerintem nincs annál semmi jobb, mint amikor megveszek egy láda francia pezsgőt, szobára viszem a három legdrágább kurvát és hajnalig szórakozom velük.
Az orosz: nem tudtok ti semmit az élvezetekről, az igazi az, amikor egy novemberi hajnalon arra riadsz, hogy egy kocsi áll meg a bérház előtt, vadul feltépik a lépcsőház ajtaját, vastag csizmák dobogása hallatszik, majd vadul dörömbölnek az ajtódon. Te kitámolyogsz és lassan kinyitod az ajtót.
- Sztyepan Sztyepanovics? - üvöltik.
- Sajnálom, eggyel feljebb!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.12.11. 05:54:31

Bár az egyik kedvencem nagyon aktuális a jelenlegi ormánykormány sajtója láttán:

A Pravdában volt egy cikk:
Az Orosz - Kínai határ mentén aratott egy orosz kombájn békésen, amikor tüzet nyitott rá egy kínai harckocsi.
A kombájn viszonozta a tüzet, majd miután megsemmisítette a harckocsit, elrepült.

Szóval mostanság k.rva nagy gondban lehetnek a sajtósok, győzik megmagyarázni egyik napról másikra a szélkakas tetteit.
Ami ma még sanda idegen, az holnap puszipajtika lesz... :))
Ezt külön érdemes elolvasni!
hetivalasz.hu/jegyzet/mi-lesz-itt-43896?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201112
süti beállítások módosítása