Hazugsággyár

2011.12.22. 10:46

Egyre szánalmasabb a kormányzati kommunikáció, a hazugsággal leplezni próbált, ordas hazugságok sokasága, a szavak állandó csűrés-csavarása, az eleddig egyértelmű fogalmak átkeresztelése - és persze a választók ipari volumenű hülyének nézése.

Elég, ha csak az elmúlt napok kommunikációs remekeiből megnézünk néhányat - lassan belebonyolódnak a csűrés-csavarásba. És egészen egyszerűen egyre kevésbé tűnnek épelméjűnek a kormányzat illetékesei.

1.
Egészen zavarba jöttem, amikor a lakáj kormánypárti sajtó - igen, a HírTV(!) és a Magyar Nemzet(!) - a saját honlapján is államosításnak hívja a megmaradt magán-nyugdíjpénztári vagyonok - hogy is mondjam csak finoman - elvételét, miközben a miniszterelnök, a jobbkeze és a jobb sorsra érdemes főszócső is arról beszél, hogy az állam nem elvette és elveszi, hanem a manyup-tagok önként és dalolva adták és adják oda a megtakarításaikat...
Hmmmm... Az államosítás ugyebár többnyire a diktatúrák sajátja, legutóbb a legsötétebb Rákosi-érában államosítottak mifelénk... Namármost ha a kormánypárti sajtó szerint a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokkal kapcsolatban momentán államosítás történik, akkor ez azt is jelenti, hogy a HírTV és a Magyar Nemzet is diktatúra-jellegű intézkedéseket érzékel az országban? Vagy most akkor hogy is van ez?

2.
A Standard&Poor's leminősítésről szóló közleménye szerint: „tovább gyengül a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatósága, ez pedig sérti Magyarország középtávú növekedési kilátásait. Ez a gyengülés részben olyan hivatalos lépések miatt van, amelyek felvethetnek kérdéseket a felügyelő intézmények függetlenségéről, és bonyolítják a befektetők működési környezetét.”
Azt hiszem, meglehetősen egyértelmű beszéd. A Nemzetgazdasági Minisztériumban viszont vagy fogalmuk sincs a valóságról, mert egy párhuzamos dimenzióban működnek, vagy nem ezt a szöveget olvasták, vagy egyáltalán nem tudnak olvasni. A minisztérium szerint ugyanis "a Standard&Poor's szerdán bejelentett döntése Magyarország befektetési ajánlású államadós-osztályzatának megvonásáról nem Magyarországról, hanem az euró válságáról szól. Magyarország szenvedő alanya ennek a küzdelemnek, közvetve pedig az euróövezet válságának és az unió elleni pénzügyi támadásoknak.”
Maaaargit, nóóóóórmááááális?!

3.
Matolcsy György néhány hete közölte, hogy óriási eredményeink vannak, de "a siker láthatatlan". A Nemzetgazdasági Minisztérium a Standard&Poor's leminőstésének hírére értetlenségét fejezte ki, és közleményében leszögezte, hogy "az elmúlt egy év alatt hozott intézkedések eredményei már láthatóak".
Most akkor ha a siker - ahogyan a Mágus mondja - valóban láthatatlan, akkor viszont mégiscsak én látok jól, és az elmúlt egy év alatt hozott intézkedések eredményei közé többek között a két (azaz mindjárt három) leminősítés, a jócskán 300 forint fölötti euróárfolyam és a nyugdíjvagyon elherdálása ellenére is rekordméretű államadósság tartozik...

Barátaim az úrban, azt hiszem, itt valami tényleg nagyon, de nagyon nincs rendben...

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr593485462

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jézuska és Télapó 2011.12.23. 17:22:14

... igaz történet nyomán ... írta: Gáspári Marianna  

Trackback: Pár évente forradalom - vajon mitől életképtelen a magyar polgár 2011.12.23. 14:22:50

Most zajlik az élet. 2011. karácsonyára megint benépesült a Kossuth tér, forradalmi a hangulat. A bukottnak, hűtlennek és dilettánsnak mondott kormány távozását, a demokratikus normák visszaállítását követelik a tiltakozók. Ezek az igények teljesen jog...

Trackback: Keretes idézetgyűjtemény 2011.12.23. 10:19:01

Bevezetés 2002: Bár az ország keményen megdolgozott azért, hogy csatlakozhasson az Európai Unióhoz, a magyarok el vannak szánva arra, hogy megőrizzék "nemzeti büszkeségüket", és (tovább) bővítsék gazdaságukat, amely az egyik legerősebb a posz...

Trackback: Lekapcsolják az internetet a magániskolákban 2011.12.23. 09:52:06

Több mint ezer magán- és alapítványi iskola marad internetszolgáltatás nélkül január elsejétől, a nem állami és nem önkormányzati intézményeket 2012-től ugyanis kizárják a 2003 óta működő Közháló Programból....

Trackback: Lekapcsolják az internetet a magániskolákban 2011.12.23. 09:52:06

Több mint ezer magán- és alapítványi iskola marad internetszolgáltatás nélkül január elsejétől, a nem állami és nem önkormányzati intézményeket 2012-től ugyanis kizárják a 2003 óta működő Közháló Programból....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lencsés István 2011.12.22. 15:09:01

Aki itt hazudozik az a blogíró , és nem a kormány ....

Crip Lee 2011.12.22. 18:06:06

@Lencsés István: A kormány na az tényleg nem hazudik.........

2llkedő 2011.12.22. 18:06:07

@Lencsés István:
Nemanonim Lencsés István álnéven írogató hisztis szőke picsa!

Ezt úgy kellett volna írni, hogy
Aki itt hazudik az a blogíró, nem a kormány, mert... és itt jöhetnek az érvek, a cáfolatok.

ThomasGreg 2011.12.22. 18:07:28

@Lencsés István:

Fejtsd ki bővebben lécci. Kíváncsi vagyok, h mire gondolsz.

legeslegujabbkor 2011.12.22. 23:12:55

Az új államnyelvvel lehetnek nehézségeid, mert nehéz könnyedén átváltani a szavak mostani értelmezésére.
1. Az államosítás a Fideszközeli médiában azt jelenti, hogy elveszem másoktól, ami nekünk kell, és mindenki boldog, hogy felajánlhatja. (a maradék Manyuptagok között nem található hívő, ők már boldogan odaadták első körben mindenüket a pártnak)
2. Ezt a szöveget olvasták, és most biztosítják a hitelminősítőket, hogy direkt gyengülünk, pont azért, hogy az EU ne tudjon visszahúzni. (mi ugye csak szenvedő alanyai vagyunk az átszervezésének)
3. Az eredményeink láthatók, valószínű, hogy mindenki által rosszul, de nem baj, mert majd megmagyarázzuk, a sikereink bizony még láthatatlanok, természetesen az irigykedő EU miatt titkoljuk.
Szeretem ezt az új nyelvet, igazi kihívás egy parlamenti nap.

Lencsés István 2011.12.23. 10:50:42

@2llkedő: Úristen .... Te ennyire degenerált vagy ? :O Ne haragudj meg de nincs mit érvelni . Úgy érzem NORMÁLIS embereknek többet ér a kormány bármely tagjának a szava mint 1 noname blogíróé ....

@Crip Lee: Hát de nem ám ....

@ThomasGreg: Akkor fejtem ki ha mellőzöd a nem létező szavakat ( h , lécci ) illetve ha névvel fogsz irogatni .

trux77 2011.12.23. 12:17:29

OV mondja: pápá manyup, pápá jegybank...pápá...nocsak, mihez is lehet nyúlni? hát persze...a magántulajdonhoz...
nem akarok meglepődni...így most készítem magam

ThomasGreg 2011.12.23. 13:40:33

@Lencsés István:

Kedves István!
Akkor megismétlem a kérdésem, most már az általad elfogadható formában is:

Fejtsd ki bővebben légy szíves. Kíváncsi vagyok, hogy mire gondolsz.

Tisztelettel: Gergely Tamás

Én kérek elnézést, hogy ilyen érthetetlen nyelvezettel próbáltalak megszólítani.
Remélem ez már Számodra elegendő ahhoz, hogy megoszd velünk pár szónál többel, hogy miért is hazudik a blogíró.

Egyébként a nem létező szavak felsorolásából kifelejtetted a "megszorítás" szót (ami ugye nem is szó, mert nem létezik).

Lencsés István 2011.12.27. 09:51:00

@ThomasGreg: Légyszíves egyben írandó .... Most az hogy odaírtad hogy Gergely tamás , attól még anonim vagy hisz a nicked ThomasGreg .... Érthető volt a nyelvezet , csak kultúrálatlan .... Hogy miért hazudik a blogíró ? :O Ez komolyan felvetődhet mint kérdés ? :O Inkább hisz valaki 1 anonim blogírónak , mint a kormány tagjainak , akik még éjjel is azon ügyködnek hogy az országnak jobb legyen ? :O Mert ha ez komoly kérdés akkor nincs miről beszélni .... A megszorítás szó létezik , bár nem tudom hogy jön ide hisz megszorítás Gyurcsány Ferenc kormánya idején volt , most javulás van . Csökken az államadósság , egykulcsos adó , és a többi .

ThomasGreg 2011.12.27. 10:30:14

@Lencsés István:
Légy szíves külön írandó... Próbáld többes számban mondani (legyetek szívesek)...
És a vitát itt zárjuk le. Kellemes ünnepeket!

Lencsés István 2011.12.27. 12:11:31

@ThomasGreg: Egybe írandó .... Milyen vita ? :O Vita akkor van amikor különálló vélemények csapnak össze , de én tényt mondok , szóval erről ennyit . :) ;) A Karácsonynak meg már vége ....

2llkedő 2011.12.28. 09:17:13

@Lencsés István: "Most az hogy odaírtad hogy Gergely tamás , attól még anonim vagy hisz a nicked ThomasGreg"

Nemanonim Lencsés István álnéven írogató hisztis szőke picsa!

Fogd már fel végre, hogy te ugyanúgy anonim vagy, mint bárki más, attól függetlenül, hogy az van a nickedben, hogy Lencsés István, mivel nem tudod hitelt érdemlően igazolni, hogy te ki is vagy valójában.

"megszorítás Gyurcsány Ferenc kormánya idején volt , most javulás van . Csökken az államadósság , egykulcsos adó , és a többi ."

Tudom, hogy ha szerelmed Viktor azt mondja, akkor az úgy is van. Ha kötelet kötnek a nyakadban, akkor Feri akasztani akar, Viktor pedig ki akar húzni a szarból. Igaz, a végeredmény azonos, megfulladsz.

Mesélj már arról, hol csökkent az adósság? Miért is jó az országnak, hogy a max. 10% gazdagabb, és leggazdagabb réteget támogatjuk az egykulcsossal?

Jó lenne, ha tényeket is mondanál, és érvelnél is, nem csak a pici agyadba beleöntött hüjeséget nyomnád!

I love you Orbán Viktor!

2llkedő 2011.12.28. 10:11:06

@Lencsés István:
"Légyszíves egyben írandó .... "

Ha már ennyire erőlködsz, légy oly szíves, és nézz utána a dolgoknak!
www.magyarhelyesiras.hu/gyakori_hibak.php

Lencsés István 2011.12.28. 11:46:28

@2llkedő: Aki erölködik az épp te vagy , ugyanis nekem ne linkezz , én a linknek nem hiszek hanem magamnak , meg a volt magyar tanáromnak .... Linkkel dobálozni bárki tud .... Menthetetlen vagy egyébként . Sokadszorra írom le hogy összekeversz valakivel .... Én nem vagyok anonim mert nekem ott a nevem , neked meg nem ugyanis nem 2llkedő van a személyi igazolványodba írva .... Miért kell igazolnom ? :O Az hogy neked nincs hited , meg bizalmad mások felé az nem az én problémám .... Nekem nem szerelmem ORBÁN VIKTOR , mivel párkapcsolatban vagyok ráadásul lánnyal .... ORBÁN VIKTOR MAGYARORSZÁG Minsizerelnöke aki jót cselekszik az országért . Hol csökkent az adósság ? :O Ki állított mást ? :O 1 blog ? :O Én inkább hiszek annak aki dolgozik a kormányban ( lásd : kormánytagok ) mint 1 anonim blogírónak .... Az egykulcsos adó mindenkinek jó , aki mást állít az hazudik . Én mondok tényeket , az hogy te ezeknek nem hiszel mert be van állva az aghyeled az ismételeten nem az én problémám .... Érvelni akkor kell amikor az ember véleményt mondd és nem tényt . Én tényt mondok azzal meg vitatkozni nem lehet .... Hülyeség pontos j - vel ? :O Aza , ez tapsot érdemel te anonim . :D ( " .... és taps .... ( ÁKOS ) " :D )

2llkedő 2011.12.28. 12:33:53

@Lencsés István:
"Én inkább hiszek annak aki dolgozik a kormányban ( lásd : kormánytagok )"

Ez az, hogy te hiszel, és a tények nem érdekelnek!

"Az egykulcsos adó mindenkinek jó , aki mást állít az hazudik ."

Mert ezt mondta a szerelmed. De meg is tudnád indokolni, hogy a 200.000 alatt keresőknek miért is jó? És miért is igazságos? Ne fáradj a hazug fidesz szöveggel, inkább próbáld saját szavaiddal, gondolataiddal elmondani. Mondjuk ez egy plázacicánál eléggé nagy kérés.

2llkedő 2011.12.28. 12:35:02

@Lencsés István:
Kedves Plázacica!

A link a magyar helyesirás szabályaira mutat, de rá se ránts!

"Én nem vagyok anonim mert nekem ott a nevem"

Látod, ezért nem hiszem, hogy te Lencsés István vagy, és nem egy hisztis szőke picsa. nem tudod felfogni, hogy bármilyen nicknevet kiírhatsz, nem tudod igazolni, hogy te az vagy, és azt sem, hogy egyáltalán te ki vagy. Akármilyen hihető nevet írsz ki, akkor is anonim vagy!
Ha 2llkedő helyett azt írom ki, hogy Halász Oszkár, mennyivel leszek nemanonimabb?

2llkedő 2011.12.28. 21:12:55

@Lencsés István:

"Nekem nem szerelmem ORBÁN VIKTOR , mivel párkapcsolatban vagyok ráadásul lánnyal ..."

Netán-tán valamelyik Orbán lánykának udvarolsz, hogy így akarsz bevágódni Orbán apucinál?

Lencsés István 2011.12.29. 14:22:45

@2llkedő: Feladom , maga menthetetlen , magát csak a halál mentheti meg .

belekotty 2012.01.03. 10:12:02

@Lencsés István: "ORBÁN VIKTOR MAGYARORSZÁG Minsizerelnöke aki jót cselekszik az országért"
_ mi van már gépelni sem tudsz? Minsizerelnöke :-))
Sok bejglit ettél, ezért romlott megint az állapotod?
Írd le még párszor hogy nem vagy anonim, hátha idén először tudsz egyet élvezni tőle. Ha nem megy akkor még ott van neked az ötcombú asszony. :-))

Lencsés István 2012.01.03. 12:00:58

@belekotty: Hibáztam , ez a gyors gépelés átka , van ez így . :) Az állapotommal , köszönöm szépen nincs probléma , de az tény hogy sok sütit ettem . :) Kívánságod parancs : Én nem vagyok anonim , úgy mint te , de továbbra sem az vagyok akinek gondolsz . A sértés pedig lepereg . Van párom akibe tudok élvezni . :) ;) Ellentétben veled . :) ;) :D

Lencsés István 2012.01.06. 21:49:58

@2llkedő: Az a tény amit a kormánytagok mondanak és nem az amit 1 anonim blogíró , és 1 tömegszerencsétlenség mond 2llkedő néven . Utoljára mondom , mert marhára elegem van abból hogy ennyire nem tudsz olvasni . Nem a szerelmem ORBÁN VIKTOR , illetve nem az vagyok akinek gondolsz , ha még egyszer így szólítasz vagy ugyanezt írok , nem válaszolok , de amit kapni fogsz azt nem teszed zsebre .... Mit kell indokolni ? :O Én 100 - at keresek , és nekem is jó az adórendszer ? Na ehhez mit szólsz ? :O A FIDESZ nagy F - el kezdődik , segítek , mert írni sem tudsz .... A FIDESZ pedig nem hazudik .... Kit érdekel mire mutat 1 link ? :O Mit jössz 1 linkkel , azzal bárki tud jönni , de kérlek tanulj méár meg olvasni , mert addig ez a " beszélgetés " egyértelműen az én fölényemet mutatja .... Ezt is utoljára írom : Nekem nem kell igazolnom semmit , az hogy te nem hiszel , meg nem bízol az nem az én bajom . Utálom magam ismételni , nem az általános iskolában vagyunk , márpedig te azon a szinten állsz , sőt ... Bár szerintem nem állsz , mert ahhoz is gyenge vagy .... Az anonim te vagy .

2llkedő 2012.01.06. 21:49:58

@Lencsés István: Én is így gondoltam! Csak még jobban lejáratnád magad.

Lencsés István 2012.01.08. 18:17:42

@2llkedő: Szerintem aki lejáratja magát az te vagy .....

2llkedő 2012.01.08. 18:17:43

@Lencsés István:
Jól van no Te nemanonim Lencsés István álnéven írogató hisztis szőke picsa!

"Az a tény amit a kormánytagok mondanak"
Ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit csinálok-mondá Viktorod.
"A FIDESZ pedig nem hazudik ..."
Csak nem mondanak igazat.
"ez a " beszélgetés " egyértelműen az én fölényemet mutatja ...."
Látszik, hogy egy hisztis szőke picsa vagy!

No pá! Sírd ki magad, oszt nem kell válaszolnod.

Lencsés István 2012.01.09. 09:55:43

@2llkedő: Na most megkérnélek valamire , elöször még finom leszek , aztán ha nem reagálsz jól akkor durvább , ha akkor sem akkor megkereslek .... Amit ORBÁN VIKTOR csinál az jó , és nem az én Viktorom hanem az országé . Még Kovács László is azt mondta évekkel késöbb hálás lesz ORBÁNnak a nép , szóval erről ennyit .... Miért ne mondana igazat a FIDESZ ? :O Kérlek tanulj meg írni , és ha még egyszer szőke nőnek nevezel , betartom azt amit az első mondatban írtam , ugyanis elegem van abból hogy névtelenül , ok nélkül sértegetsz .

anonymand 2012.01.09. 18:56:15

@Lencsés István:

Tisztelt Lencsés István!

Mindig megkülönböztetett figyelemmel olvasom, ahogy érvelsz, mert élmény.
Sajnálom, hogy most egy kicsit off, tévedésedre kell figyelmeztetnem Téged.
Légy szíves a helyes írásmód akkor, ha valakit valamire megkérsz.
Ha egybe írod: légyszíves, akkor az azt jelenti, hogy légyszívű valaki, vagy valami.
Tudod, ahogy egybe írandó a légyszar is. Pont úgy.
Ha ugyanis külön írnám, még megsértődhetnél, hogy olyat kívánok ami lehetetlen.
Mert Te már most olyan vagy, mint Palivec kocsmájában a Ferenc Jóska képén....

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2012.01.09. 18:57:21

@Lencsés István:

Tisztelt Lencsés István!

Akkor részletesen, érvekkel.
Azt írtad: "Légyszíves egyben írandó .... Most az hogy odaírtad hogy Gergely tamás , attól még anonim vagy hisz a nicked ThomasGreg .... Érthető volt a nyelvezet , csak kultúrálatlan .... Hogy miért hazudik a blogíró ? :O Ez komolyan felvetődhet mint kérdés ? :O Inkább hisz valaki 1 anonim blogírónak , mint a kormány tagjainak , akik még éjjel is azon ügyködnek hogy az országnak jobb legyen ? :O Mert ha ez komoly kérdés akkor nincs miről beszélni .... A megszorítás szó létezik , bár nem tudom hogy jön ide hisz megszorítás Gyurcsány Ferenc kormánya idején volt , most javulás van . Csökken az államadósság , egykulcsos adó , és a többi "

1. Nem egyben írandó, hanem egybeírandó Lásd: A Magyar Nyelv Értelmező Szótára

2. Az első pont alapján csak ha a légyszaroshoz hasonlóra gondolsz, amúgy különírandó

3. Nem hozol fel érveket, hogy miért is tartod hazugnak a blog íróját

4. Amikor más éjjel a babáját b.ssza, a kormány tagjai az elb.szással vannak elfoglalva derül ki szavaidból

5. Ha létezik a megszorítás szó, miért nem használja a Fidesz-KDNP a meghozott intézkedéseinek jelzőjeként?

6. Nem adok linket, mert arról azt hiszed, hogy linkelek, tehát nézz utána Magad az AKK Zrt. honlapján, vagy egyebütt: az államadósság nőtt, annak ellenére, hogy a magánnyugdíjpénztár volt tagjai önként és dalolva adták a megtakarítást Bonsai Duce impotens csapatának.

7. Az egykulcsos adó pillanatnyilag kvázi kétkulcsos, már ha érted, hogy mi az a kvázi.

Tisztelettel:
anonymand

Lencsés István 2012.01.10. 10:16:12

@anonymand: Jé megint maga ? :O Nem emlékezik már arra amit mondtam ? :O Na jó egye fene új év van , ezért válaszolok , de ha ugyanaz lesz mint tavaly , akkor vagy élőben beszéljük meg vagy megint nem fogok válaszolni . A légyszíves egyben írandó akkor is ha megkérek valakit valamire . Inkább hiszek 1 magyar tanárnak mint 1 anonimnak .... Az egyben írandó is külön van , ismét csak a magyar tanáromra hivatkozva . Már miért nem hoztam volna fel érveket ? :O Ha valaki anonim az a NORMÁLIS ember számára hazug bármit is mondd , mert név nélkül mindent lehet írni , viszont névvel ugyanezt már a 10 % - a sem vállalja .... Én nem állítottam ilyet hogy a kormány azt csinálja amit ön le sem mer írni , mert gyáva .... Létezik a megszorítás szó , de a FIDESZ - KDNP nem megszorít , hanem javítja az ország helyzetét . Ismétlés a tudás anyja . Nem érdekel az AKK Zrt. honlapja , mert én a kormény tagjainak hiszek , mivel ők dolgoznak az államadósság csökkentésén és nem ez a honlap . A sértegetéseivel meg nem foglalkozom , majd ha ezt élőben is vállalja a nevével , akkor esetleg van miről beszélgetnünk ugyanis ismét elő állt az a helyzet ami tavaly , ha magának fáj az igaz , akkor sérteget és hülyeségeket állít , ehhez meg nekem sem időm , sem energiám nincsen . Várom megtisztelő válaszát személyes találkozás ürügyén , itt tovább nem vagyok hajlandó folytatni ezt 1 anonimmal . Köszönöm .
Lencsés István

anonymand 2012.01.10. 13:42:11

@Lencsés István:

Tisztelt Lencsés István!

Először édes anyánk nyelvéről.
"A légyszíves egyben írandó akkor is ha megkérek valakit valamire ." - egy mondatodban két hiba is van.
A Magyar Tudományos Akadémia talán mégis csak autentikusabb forrás, mint a Te emlékezeted a tanárod véleményéről. Mivel én tegnap nem voltam rest és a VII kötetes szótár II. és IV. kötetében utánanéztem. Tehát:
- nem "egyben írandó", hanem egybeírandó
- nem "légyszíves", hanem légy szíves
Azért, mert a politikai véleményemet nem vagy hajlandó elfogadni, az anyanyelvvel kapcsolatos, hiteles forrással igazolt állításomat még elfogadhatnád, megérthetnéd.

Másodszorra jöjjön a nehezebb, a tényekkel alátámasztott, politikai jellegű véleménykülönbség.
"Nem érdekel az AKK Zrt. honlapja , mert én a kormény tagjainak hiszek , mivel ők dolgoznak az államadósság csökkentésén és nem ez a honlap ." meglehetősen szomorúnak tartom, hogy feltétel és utánajárás nélkül hiszel. Egyeseknek.
Az AKK Zrt., mint azt a neve is mutatja "Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság 1027 Budapest, Csalogány u. 9-11." foglakozik az adósság nyilvántartásával (többek közt). A honlapon, ha másra nem vagy kíváncsi, két oldalon ad tájékoztatást táblázatban az államadósság alakulásáról. 1990-2003 között évi, 2004-2011 közötti időszakban pedig havi bontásban közli az adatokat. Ha a Magyar Nemzeti Bank által kiadott közleményt elolvastad volna, ott is a növekedésről szólt a jelentés. Persze tudom, ezek Neked csak linkek.

A harmadik téma, a névtelenség.
Már megírtam: én az arcomat adom a nick-nevem mellé. Akkor, amikor netezni kezdtél, beléptél egy közösségbe, ahol a szabályok nem írják elő a valódi név használatát. Ez egy ilyen műfaj. Ha a szabályok Neked nem felelnek meg, ki lehet lépni. Téged sem kötelez párthatározat arra, hogy a neten levelezzél, vitatkozzál, vagy egyáltalán megjelenj. Rendkívül unalmas és fárasztó, hogy mindenkibe belekötsz nick-neve alapján, bár semmi biztosíték arra, hogy bármilyen valósnak tűnő név ténylegesen igaz lenne. Amikor Te a névtelenségre hivatkozol, az nem érv. Anonymust sem ismered el? Ő III. Béla király névtelen jegyzője volt. Mégis megbecsülés övezi. Tudok persze más névteleneket is említeni, hogy meggyőzzelek. Pl.: Anonymus Ravennatis, vagy két római szerző, mindkettejük Anonymus Valesiani vagy Anonymus Valesii néven ismert.

Tisztelettel:
anonymand

Lencsés István 2012.01.11. 09:45:17

@anonymand: Nem volt hiba a mondatomban . Így kell írni : Légyszíves és egyben írandó . Hiszek a magyar tanáromnak mivel diplomája van , és nála kevesebb jobb magyar tanár létezik . Én elfogadnám a maga politikai véleményét , de amit mindig ír az hazugság . Igen számomra az aki dolgozik az államadósság csökkentésén és be is jelenti annak hiszek , azt hiszem ezt fel lehetne fogni .... Az hogy maga ki rak 1 arcot , attól még a személyi igazolványában nem anonymand van . Ez a lényeg . Nem írják elő a sazbályok és ez baj . Igen ez egy ilyen műfaj , és ezért tudnak sok buta embert hitegetni , mert ugye a magyar emberek nagyobb többsége buta . Anoniman meg ez ugye még könnyebben megy . Ami meg a legkönnyebben megy az a hazudozás , sértegetés , mert utána azt nem kell vállalni , amikor meg megkérek valakit hogy ezt szemtől szembe vállalja velem , vagy akár a kormány tagjával , ahhoz már gyáva mivel ugye anonim . Önt is megkértem hogy csak lökje a süketeléseit ha ezt szemtől szemben élőben , egyenesen , névvel vállalja , mivel ezt nem tette meg , én tartom a szavam , ( magával ellentétben .... ) idén 2012 - ben már nem írok magának interneten . Mivel világvége lesz úgy néz ki , mi már itt a neten nem fogunk kommunikálni . Amúgy is értelmetlen , mivel nekem tényeim vannak , nevem . Magának meg csak arca , és anonimussága , és véleménye .... És e két dolog között bizony óriási különbségek vannak a javamra .... Nem fogok kilépni , mivel van célom , és már el is értem jó pár embernél azt amit akartam . Én nem kötök bele senkibe az ha valakinek fáj az igaz az nem az én bajom . Abból látszik egyébként hogy fáj az igaz , hogy rögtön elkezd sértegetni , lejáratni , stb . Én ezt sose tettem , mert normális ember vagyok , és számomra a sértegetés csak akkor fér bele , ha másik kezdi , akkor természetesen megvédem magam . Hát az meg hogy nem hiszi el ön hogy nekem Lencsés István a nevem , az megint elárul mindent a mai magyar emberek többségéről . Bizalmatlan ön is , mint a többség , és ez sokkal nagyobb baj , mint hogy itt sok anonim blogíró megpróbálja lejáratni a kormányt , aki jól dolgozik .... Már miért ne lenne érv a névtelenség ? :O Én is megtehetném hogy bejönnék anoniman és beleírnék sok ökörséget , és nem lenne belőle semmi károm , sőt élvezném is , ezeket csinálják maguk , meg akik szerkesztik az oldalakat azok is .

anonymand 2012.01.11. 11:59:52

@Lencsés István:

Tisztelt Lencsés István!

Egy élmény volt ez az ars poetica.
Ezek után nem is várom, hogy bármikor válaszoljon (2012) után sem, mert nekem nem lesz világvége.
Én hasonló fogadalmat nem teszek, ha véletlen belebotlom sületlenségedbe, elképzelhető, hogy reagálni fogok rá.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: kinőttem már abból a korból, hogy a korcsma előtt "beszéljük meg", vagy "tisztázzuk" a nézeteltérést. Bunkóval.....

anonymand 2012.01.11. 12:09:54

@Lencsés István:

Tisztelt Lencsés István!

..."de amit mindig ír az hazugság"... - az alábbi sorokban mi a hazugság?

"Az AKK Zrt., mint azt a neve is mutatja "Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság 1027 Budapest, Csalogány u. 9-11." foglakozik az adósság nyilvántartásával (többek közt). A honlapon, ha másra nem vagy kíváncsi, két oldalon ad tájékoztatást táblázatban az államadósság alakulásáról. 1990-2003 között évi, 2004-2011 közötti időszakban pedig havi bontásban közli az adatokat."

Erre a kérdésre, az egyre sem kell válaszolj. Még ahhoz is lusta vagy, hogy utánanézz, nemhogy elgondolkozz rajta.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: nem a magyartanárodban van a hiba, hanem a Te emlékezeteben. Tudod: légyszíves - légyszar
légy szíves - légy szar

Lencsés István 2012.01.16. 07:46:43

@anonymand: Én is megszegem fogadalmam , ugyanis maga tényleg 1 tömegszerencsétlenség . Én nem tegeztem magát , ön se tegye . A sületlenségről már beszéltünk , de magának nincs hova eljutnia úgy néz ki .... Milyen korcsma ? :O Maga ennyi idősen még írni sem tud ? :O Szégyen .... A sértegetésről is beszéltem már , de úgy néz ki maga is csak azt vesz észre amit akar .... Ők nem foglalkoznak azzal , amivel ORBÁN VIKTOR és korméánya , azaz CSÖKKENTI K ,gyengébbek kedvéért még háromszor leírom : CSÖKKENTIK , CSÖKKENTIK , CSÖKKENTIK az államadósságot . Az emlékezetet meg hagyjuk , mert 1 idősebb ember inkább szenilis .... Úgy döntöttem , megkeresem magát , mert az ilyen emberszerű lényt , mint maga élőben is látnom kell , hogy még nagyobbat röhöghessek , illetve hogy fel tudjam jelenteni .... Ugyanis a sértegetés ok nélkül büntetendő , ha ennyi idősen nem tudná ....

Lencsés István 2012.01.16. 10:05:45

@anonymand: Mi van írni nem sikerült tata ? :D

anonymand 2012.01.16. 11:01:31

@Lencsés István:

Ennyire méltattalak.

anonymand

Lencsés István 2012.01.16. 11:58:01

@anonymand: Ön szerint engem érdekel mire méltat 1 anonim ? :O :D Pláne ha kérdésre sem válaszol , és találkozni már nem mer mert fosik ....
süti beállítások módosítása