Kitárt karod útvesztő...

2012.02.03. 09:14

Párbeszéd a miniszterelnöki dolgozószobában:
- Hány éve is működik a Malév?
- Hatvanhat.
- Seggem a szádra pattanhat...

Persze, értem én, hogy e'mútnyócév, meg hogy terhes örökség, hogy rossz üzleti konstrukció és adóssághegyek, akárcsak a csőd szélén táncoló BKV vagy éppen a MÁV esetében. És tökéletesen értem én azt is, hogy az uniós versenyjogi szabályok miatt több pénzt nem lehetett már belepumpálni - pontosabban beleölni - a nemzeti légitársaságba.

Csak azt nem értem, hogy lassan majdnem két év alatt miért nem lehetett bármit is kezdeni vele, ha eladni nem ment, hát átalakítani, felforgatni gyökerestől, reorganizálni, és úgy egyáltalán hosszú távon, fenntartható módon működőképessé tenni. Vagy ha már nem ment, legalább felkészülten várni, hogy a Malév helyén akár holnaptól, tiszta lappal elindulhasson egy új nemzeti légitársaság. Nem készültek fel. Erre sem készültek fel, mint ahogyan - utóbb kiderült - bő két éve a kormányzásra sem.

Ne papoljanak nekem nemzeti értékről, meg nemzeti kincset érő vállalatokról. Nem foglalkoztak vele. Fontosabb volt a politikai zsákmány- és pozíciószerzés, Pali bácsi, a csontvázvadászat, a médiatörvény, az alaptörvény és annak magasságos asztala, meg az összes többi agymenés.

Elérték, hogy Orbán Viktor neve most már összeforr a Malév bedőlésével. Meg hamarosan a budapesti közlekedésével is. Meg az egykétkulcsos adóval, a "mindenki jobban jár" szlogenje alatt csökkenő nettó bérekkel, a csökkenése ellenére is növekvő államadóssággal, a 250 forintos svájcifrank-árfolyammal, a rekord benzinárakkal, a köztévés botrányokkal és az egyre kínosabb Pali bácsival... Soroljam? Már egy jó ideje nem nemzeti hős és nem megmentő, hanem egyre inkább a sorozatos kudarcok és a bukták embere a miniszterelnök.

Mindenesetre valami szomorúsággal vegyes hiányérzetem volt ma reggel az Árpád híd pesti hídfőjénél. Hiányzott a nap mint nap a rendőrpalota fölött nyugatra, Brüsszelbe tartó reggeli gép látványa...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr894055723

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vége a MALÉV-nak, de én megmentem 2012.02.03. 10:43:35

Hogy mi vezetett ide nem firtatom. Biztos vagyok benne, hogy az elmútnyócév! Jaj, nekem! Olyan nehéz ezt úgy kimondani, hogy senki ne értse félre. Az elmúlt 8 évben már benne van a Nemzeti Elhülyülés Kormányának két éve is. Na, szóval az elmúlt tíz év ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lobster1978 2012.02.03. 10:43:24

Pedighát foglalkoztak ők a repülőkkel is! Liszt Ferenc vs. Ferihegy! Ez volt a fontos, meg a földrajzinév bizottság ledarálása.

zséroskenyér 2012.02.03. 13:17:46

"majdnem két év alatt miért nem lehetett bármit is kezdeni vele" - azert, te szardarab, mert a szeretett Gyurcsotanyod es a bandaja egy 5%-os tulajdonresszel vetojogot kapo orosz bankot ugyeskedett bele a malevba.
a demagogia ellen kuzdesz, holott nalad demagogabb "ember" nincs (bocs a tobbi embertol).

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.03. 14:51:12

A felsorolásból kihagytad a KKV szektor nyár végére-ősz elejére várható teljes összeomlását. Na, akkor kezdődik majd a tánc, kedves Májköl.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.03. 14:52:56

@zséroskenyér:

Azt ne mondd, okoska, hogy Orbánék megpróbáltak vele bármit is kezdeni.

Velence19 2012.02.03. 15:28:43

@zséroskenyér: a világon nem a Malév az első, ami bedőlt, de a nemzeti légitársaságokat viszonylag könnyen megmentették a hozzáértő kormányok. A Swissair, a Sabena ugyanúgy bedőlt és másnapra megjelent tiszta lappal az Air Swiss, Brusselair. Egy ilyen üzleti lépésre elég volt nekik fél év, a hitelezők pedig a mai napig futnak a pénzük után. Amúgy az egész bedölés utolsó pillanatai a dilettantizmus csúcsa. A kormány kedden rendeletet ad ki, hogy a Malévet nem lehet felszáolni. bejel

Megdobbent 2012.02.04. 08:01:57

@zséroskenyér: es oroszostol tan becsodolt a malev? Mesz te mar a faszba a gyoker nyoccevezeseddel, meg a par 100 hozzad hasonloval egyutt orbanlandra, ebbol az orszagbol meg most mar ne csinaljatok zartosztalyi tv-szobat. Min. 8,5 millio magyar ember a csizmajat sem torli beletek.

ásványi répacukor 2012.02.05. 10:13:22

@zséroskenyér: Elmúlt nyóc év?! E..
E-mút másfél év?! E.. Hát ki a szardarab? Szerintem nem a posztíró HEEE.
Nem tisztem védeni a posztírót,megvédi az saját magát,de téged védjen meg a nőtanács, no meg a földrajzinév bizottság! GYÖKÉRKEFE!!!!!!!!!! Ennyi ész...
és még internet is van....Sajnállak....

ClearWater 2012.02.07. 12:15:50

:) A sok elmúltnyolcévezésben, és prosztózásban jutott időtök számolni is?

Több forrásból lehet hallani, hogy nagyjából 750.000 aktív repülőjegy/fizetett foglalás van a Malév rendszerében októberig. Ez egy alacsony átlagon számolt 50.000 forintos repülőjeggyel számolva 37,5 milliárd (!) forint. Ennyi tűnik most el éppen a levesben. Ehhez képest gáláns ajánlat a 2 milliárdos kártérítési keret. És ha még ehhez hozzáadjuk azt a 100 milliárdot, amit a társaságnak vissza kéne fizetnie az ADÓFIZETŐKNEK (ami normális esetben egyenlő az állammal), akkor a csőd = 137,5 milliárd eredmény - valakiknek. Aki valaki nem az állam, nem az adófizető, és nem is az elmúltnyolcév. Ezen esetleg tessenek elgondolkodni alkalomadtán miközben fanatikusan imádjátok bármelyik oldalt.

debreceni.blog 2012.02.08. 17:29:36

Szárnyakat adtak vágyaiknak

Új kifizetőhellyel lepi meg magát a kormány, „megújítják” a légiközlekedést is

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1592_szarnyakat_adtak_vagyaiknak

ásványi répacukor 2012.02.10. 07:12:46

@ClearWater: Jogos a két pont. Lehet itt és ott hallani előfoglalt jegyekről kp. fizetve - amely Ft megy a levesbe. De talán nem a hozzászólóknak kellene elgondolkodni ezen. Van valamilyen Lászlóné miniszter könyvelő és számlabűvész nádszékkereskedő Úrhölgy, akinek ezt előgondolni illett volna nem kevés havi ZS-ért. Volt rá egy egész hónapja. / Akkor is ki is a szardarab????/
süti beállítások módosítása