Egészen elképedve, sőt: megdöbbenve olvastam az imént a hírt, amely szerint áprilisra elkészülnek az új DVSC-stadion tervei. Amiket majdnem két évvel ezelőtt már átadott a miniszterelnöknek Kósa Lajos.

Abba most nem mennék bele, hogy magának a stadionnak is régesrég készen kellene lennie, legalábbis ami az ígéreteket illeti. Merthogy a tervek állítólag már 2010. március 31-én, vagyis majdnem két évvel ezelőtt készen voltak. Legalábbis azt mondta akkor meglehetős határozottsággal a miniszterelnök, hogy a terveket megkapta Kósa Lajostól, és már ott lapulnak a zakója belső zsebében. Khmmm...

Próbáljuk meg tehát feloldani a látszólagos ellentmondást.

1. A miniszterelnök akkor igazat mondott, és Kósa Lajos tényleg átadta neki a stadion terveit. Kérdés, hogy akkor milyen terveken dolgoznak most az illetékesek. Aki hallott már úgy általában a közbeszerzésekről, e ponton gondolkodóba esik. Nevezetesen abban a tekintetben, hogy a tervek akkor haveri alapon tényleg elkészültek, csak most egy látszatközbeszerzés eredményeként egy látszatszerződés alapján elkészítendő látszattervekkel le kell papírozni az egészet, pusztán a látszat kedvéért persze. Ilyesmit mi még véletlenül sem feltételeznénk a debreceni városháza vezetőinek környékéről. Ugyan már.

2. A miniszterelnök akkor igazat mondott, és Kósa Lajos tényleg átadta neki a stadion terveit, ráadásul a tervezők most tényleg dolgoznak ugyanazokon a terveken, hogy áprilisra elkészüljenek, hogy a polgármester két évvel ezelőtt át tudja majd adni Orbán Viktornak azokat. Nem, nem tévesztettem igeidőt, Nyájas Olvasó! Ez sem elképzelhetetlen ugyanis! Legalábbis abban az esetben nem, ha Kósa Lajosnak nem csak két motorja van, hanem egy Delorean típusú időgépe is (amelyet persze elfelejtett feltüntetni a vagyonnyilatkozatában - mondjuk hülye is lett volna egy működő időgépet ott feltüntetni), amivel 2010 elején elugrott 2012 áprilisába, ahol ellopta saját jövőbeni magától a debreceni stadion terveit, hogy az időben hazatérve átadhassa Orbán Viktornak, aki nyomban a zakója zsebébe is gyűrte azokat. Mindez persze meglehetősen valószínűtlennek tűnik, bár az is tény, hogy a Fidesz hajtott már végre néhány meredek ugrást az időben...

3. A miniszterelnök hazudott. Nem voltak kész tervek, csak napokkal a választások előtt egészen egyszerűen behazudta ezt. Is.

Több ötletem nincs, az alternatív megfejtéseket várjuk lentebb...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr114079876

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mese vagy valóság? 2012.02.09. 11:09:51

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren túl, a Bükküveghegyen is túl, ott ahol már a kurta farkú malac sem túr, volt egyszer egy kistérség. Ebben a térségben nagyon sok szegény ember élt. Nem azért voltak szegények, mert lusták voltak dolgoz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én sajnálom 2012.02.08. 23:12:02

Ő tervezte csak nem akart dicsekedni.
(A jogi kereteket feltétlenül).

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2012.02.08. 23:17:10

Időközben rájöttek, hogy a süllyesztett stadion ötlete mégsem annyira jó:
debbenet.blogspot.com/2012/01/vilag-legnagyobb-jakuzzija-lehetne.html
és újat kell rajzolni.

zséroskenyér 2012.02.09. 16:17:12

@Tepsifan: ennyi, akkor Michael "fereg" Knight hiaba turaztatja itt a fantaziajat a Deloreannal. kar, pedig remeltem hogy van tenyleg egy Kosanak.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.02.10. 21:00:24

Van engedélyezési terv, és van kiviteli terv.
Az engedélyezésivel már lehet dicsekedni, de egy ekkora létesitménynél valójában a konkrét engedélyen kivül semmit sem ér, ugyanis ezzel még nem lehet nekiállni kivitelezni.
Egy stadion kiviteli terveinek elkészitése 8-10 hónap alsóhangon. (gépész, statikus, épitész, tűzvédelmis, stb)

Nem akarom védeni őket, mert rühellem a narancsosokat, de ebben az esetben könnyen elképzelhető - ismerve az állami apparátus "gyorsaságát" -, hogy a szerződések, egyéb papirmunka miatt csak mostanra készülnek el a kiviteli tervekkel.
Mindamellett elég sok kérdést vet fel a dolog, ugyanis nem volt tervpályázat, szokásos mutyizással intéződik az egész.

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.02.29. 17:47:19

Már akkor is készen voltak azok a tervek, csak egy gonosz, szoci, szabotőr kilopta azokat Viktor zsebéből, és emiatt újakat kellett készíteni. Mert a szocik mindig, mindent ellopnak... :D
süti beállítások módosítása