Szándékos kezezés

2010.06.24. 11:57

Nem is tudom, melyik a szomorúbb: ha nem érti, vagy ha nem akarja érteni az Európai Unió játékszabályait a Fidesz-vezette kormány. Pedig egyszerű ez, mint a foci: kézzel nem szabad a labdához érni...

Kezdődött az egész az össznépi csontvázazással, meg a hiánycél emelésére tett kontár kísérlettel - aztán végül mégiscsak az lett, amit az Európai Unió akart. A magyar kormánynak pedig, ha belegebed is, tartania kell a 3,8 százalékot. A radikális és azonnali adócsökkentés ígéretének pedig lőttek.

Aztán jött a fennhangon és nagy nyilvánosság előtt elkövetett offshore-lovagozás és a Simor András jegybankelnök fizetésének csökkentésére irányuló kormányzati szándék. Függetlenül attól, hogy sokalljuk-e a jegybankelnök fizetését, ez utóbbit az Európai Központi Bank értékelheti könnyedén - és tegyük hozzá: talán nem is alaptalanul - úgy, hogy a magyar jegybank függetlenségét sértő intézkedés lenne. Arra pedig Frankfurtban és Brüsszelben is nagyon érzékenyek, éppen ezért kétséges, hogy hozzájárulnak-e mindehhez.

Az elmúlt napokban nem tapsikolt az új magyar médiaszabályozásnak az Európa 30 országában több mint 250 ezer újságírót képviselő Európai Újságírók Szövetsége. A brüsszeli szervezet szerint a a tervezet "nem felel meg a pluralizmus és a sokféleség európai normáinak", és "az órát azokba az időkbe állítaná vissza, amikor Magyarország kommunista uralom alatt és a média állami ellenőrzésének árnyékában élt". Bizonyára nem véletlenül módosítja immár a módosító indítvány módosításának a módosítását is a Cser-Palkovics és Rogán alkotta narancsmezes csatárduó.

De kiderült az is, hogy bizonyos uniós szabályok miatt a pálinkafőzés liberalizációja és alkotmányosan alapvető állampolgári joggá tétele sem pontosan úgy lesz, ahogyan az bejelentetett. Sőt: még a bérfőzés jövedéki adója sem feltétlenül szüntethető meg úgy, ahogyan a Fidesz szeretné. Meg ahogyan ígérte. 

És azon már meg se lepődik a zember, hogy uniós szabályokba ütközik az Európa élelmiszer-hulladéka beáramlásának megakadályozását célzó kormányzati szándék is...

Arról már nem is szólva, hogy az uniós források azonnali és radikális átcsoportosítása sem megy brüsszeli jóváhagyás nélkül - az Európai Bizottság pedig korántsem biztos, hogy örömtáncot lejt egy ilyen kezdeményezésnek.

Mindemellett pedig az uniós szabályok szempontjából - ha nem is a törvény betűjét, de a törvény szellemét tekintve - meglehetősen neccesnek tűnik a köztisztviselők indoklás nélküli elbocsátását lehetővé tévő törvénymódosítás is.

Mint ahogyan nem éppen tűnik harmonikusnak az EU-szabályozással a minap bejelentett, új sporttámogatási rendszer sem...

És lassan nem is tudom, hogy marad-e olyan kormányzati ötlet, ami nem ütközik itt-ott uniós szabályokba.

Pedig nem olyan bonyolult ez. Igazából egyszerű, mint a foci.

Itt is vannak bizonyos szabályok, amelyeket be kell tartani, és e szabályok között lehet látványosan, de nagyképűsködve focizni, lehet egészpályás letámadásokkal operálni, lehet kreatívan és ötletesen építgetni a támadásokat, és lehet védekezésre beállva kibrusztolni is az ellenfelek rohamait.

És ugyan Maradona vagy legutóbb Henry óta tudjuk, hogy még ha szabálytalan is, olykor kézzel is lehet eredményesen játszani ezt a játékot. Csak nem biztos, hogy érdemes. Mert előbb-utóbb kiutálják a rendszeresen és szándékosan kezező játékosokat a pályáról.

Akkor meg aztán se eredmény, se játék. Csak duzzoghatunk magunknak a partvonalon túl.

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr162106175

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kétmilla elég lesz? 2010.07.01. 09:17:51

A kormány nem enged 2010-ből: a közszférában a havi kereset nem haladhatja meg a kétmillió forintot. Első hallásra az ember felállva tapsol, hogy végre, valami rend is van, és a nemzet naplopói végre nem tömik degeszre a zsebüket. A dologban van azonba...

Trackback: Válságkezelés tory módra 2010.06.28. 11:50:41

Amikor idén májusban – a magyarországi első fordulóhoz hasonlatos botrányokkal fűszerezett -  brit országgyűlési választásokat csekélyke többséggel megnyerő konzervatívok átvették a kormányrudat a 13 éve regnáló Munkáspárt kezeiből, már sejt...

Trackback: Pofon a szarnak 2010.06.28. 09:44:11

Uniós jogba ütközhet a devizahitelek korlátozása. Is. Nem is értem, hogy miért nem lepődök meg ezen... Az orbáni 29 pontban lassan alig van olyan tervezett intézkedés, amely ne menne szembe az európai uniós joggal - s éppen ezért ami úgy, ahogyan kinyi...

Trackback: Schmitt Pál Caligula lova 2010.06.24. 22:50:40

TheZhrmghg videójához nem kell sok kommentár, azután, hogy Orbán Viktor azt a Schmitt Pált jelöli, aki mellett senki se állt ki a nevét vállalva és, aki még névtelen internetes szavazásokon is csak 3-8 százalékokat kapott). Nos íme a kiváló jelölt bemu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

algi 2010.06.24. 17:07:44

Szerintem ez nem az uniós játékszabályokról, hanem a demokratikus szellemiségről szól. Azért tiltja az uniós szabályozás ezen dolgopkat, mert antidemokratikusak, és nem szimplán azért, mert az EU-nak ilyen ad hoc ötletei vannak.

Avatar 2010.06.24. 17:16:20

@Rob67: "Mindenki cuclibkomcsi az eurüban, csak egy igaz ember van a mi Viktorunk..."
:)
És mégis a néppárti frakció a legnagyobb, aminek a fidesz is a tagja.
Ha annyira liberalizálandó Viktor kedvenc kábítószerének házi előállítása, akkor egyeztesse le velük is, és módosítsanak a direktívákon. Persze az EU parlamentben nincs 2/3-a a fidesznek, de még a néppártnak sem, szóval nem úgy fog működni az egyeztetési folyamat mint itthon a "nemzeti konzultáció".

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.06.24. 17:16:54

@algi: Hát persze, hogy alapvetően a demokratikus normákról szól. De gondoltam, hogy a béközéphez jobban elér egy focis hasonlat, mint egy értekezés a demokráciáról meg a szabadságról... :-D

Bergeroth 2010.06.24. 17:20:16

Mit nem lehet azon megérteni, hogy egy közösségen belül vannak szabályok, amiket elfogadtunk, amikor beléptünk az EU-ba. Így ezek a szabályok jelen esetben is -kötelezőek- ránk nézve. Akinek nem tetszik, annak el lehet menni, mondta egy miniszterelnök régebben.

A másik megoldás, hogy kilépünk az EU-ból, szerintetek tényleg jó lenne? Az, hogy itt állna az ország egyedül szabad gyarmatként, az jó lenne?
Még azt is megkockáztatom, hogy az oroszok betámadnának minket, tankokkal, fegyverekkel.
Egy tehetetlen, piac, gazdaság és jövő nélküli gyarmat mindig jó ürügy arra, hogy egy nagy hal újabb határokat építsen ki magának. Ez persze nagyon durva utópia, de simán benne van a pakliban.

terrer 2010.06.24. 17:28:22

@algi: melyik antidemokratikus, a pálinkafőzés? Diktaturista lesz a szatmári szilva??? (Érdekes, Szlovéniában szabad... ott nem antidemokratikus?) Vagy antidemokratikus Simor fizetésének csökkentése, aki jelenleg többet keres, mint az USA jegybankjának, a FED-nek az elnöke? Vagy csakúgy mondtál valamit, ami eszedbe jutott?
Ti ott a pártközpontban valóban karakterre kapjátok a pénzt, minőségre való tekintet nélkül?

kokavec 2010.06.24. 17:29:12

addig jó nekünk, amíg van EU kontroll. Nincsenek nagy illúzióim az EU-val kapcsolatban sem, de ha ez nem lenne, a mi politikusaink már rég szétszedték volna az országot.
Azért vagyunk EU tagok, hogy valami védelmet kapjunk a hatalom közelébe kerülő magyarokkal szemben. Bármilyen szarul is hangzik.

old_field 2010.06.24. 17:32:44

a 8ból akár 3ban is igazad lehet.
ez rosszabb, mint a kormány.

terrer 2010.06.24. 17:33:01

@DarthVader: az országunk az unióban jelenleg nettó adóbefizető. Úgyhogy a falud ugyan kaphatott támogatást, de jobban jártunk volna, ha ezt a pénzt összedobja a többi település nektek, Brüsszelnek meg nem fizetünk semmit... Voltaképp ez is történt, ezt a pénzt a többi település befizette, és abból kaptatok valamennyit (nem mindet!) vissza. A többi kint maradt.
Hurrá.
Ennek te - nyilván egyszerű fejszerkezetedből adódóan - még örülsz is. Hát... akkor vigyázz, mert ellened is küzd Májkülnájt! Olvasd csak el ott fent balra: "harcba száll... a politikai hülyeséggel"

Ja, piros bögre már befigyel ott a polcon?

terrer 2010.06.24. 17:36:06

@kokavec: Szerinted Gyurcsányékat kontrollálta valaki???
Nekem nem úgy tűnik. Inkább azt látom, annyit loptak, amennyit még éppen nem szégyelltek. Ez lehetett az egyetlen kontroll. És mivel ugye tudjuk, hogy nem voltak valami szégyenlősek...

old_field 2010.06.24. 17:40:11

"Azért vagyunk EU tagok, hogy valami védelmet kapjunk a hatalom közelébe kerülő magyarokkal szemben. Bármilyen szarul is hangzik."
húúhhaaa...
én meg már azt hittem,h csak a piac kellett nekik, meg hogy behozzák a szemetet... szó szerint és átvitt értelemben is.

Fittipaldi 2010.06.24. 17:40:53

Nem tudom minek paráztok amikor végre pont jó irányba mennek a dolgok.

"A radikális és azonnali adócsökkentés ígéretének pedig lőttek." - a július 1 és január 1 túl késő? Persze nyilván jobb lenne pont azonnal és nullára...

Az EU szabályokról meg az a véleményem, hogy semmiképp sem az a végső cél, hogy azokhoz feltétel nélkül igazodjunk, mert ez nem valami BTK.
Mi is alkotjuk az EU-t, ezért tudjuk a szabályokat befolyásolni. A mi érdekünk a közösség érdeke, mivel a közösség része vagyunk. Ha pedig valamelyik szabály ellentétes az érdekeinkkel vagy céljainkkal, akkor nem igazodni kell hozzá, hanem abba az irányba hatni, hogy az megváltozzon.
Minden egyéb hozzáállás lúzerség.

Avatar 2010.06.24. 17:41:07

@terrer: "az országunk az unióban jelenleg nettó adóbefizető"
Van erre valami forrásod, vagy bizonyítékod is, vagy amolyan kuruc.info-n terjedő urban legend?

Bundili 2010.06.24. 17:45:04

Egyébként nem kell úgy oda lenni az EU-tól, amikor nem állnak ki mellettünk, illetve a Sólyom elleni szlovák pimaszság ellen. Nem tudom, most min háborodnak éppen föl, vagy az egész inkább a honi liberális megmondóemberek sugallata.

Bundili 2010.06.24. 17:45:17

Egyébként az a 29 pont úgy jó, ahogy van!

kokavec 2010.06.24. 17:45:33

@terrer: hiába Gyurcsányozol mindenre, az már nem segít. Gy és társai felértek egy tatárjárással, de ez semmit nem változtat azon, hogy O.V. és társai szisztematikusan leépítik a demokrácia intézményeit.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.06.24. 17:45:54

@terrer: Barátom, ez csak városi legenda. A számok itt vannak: www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292
Már 2004-ben sem voltunk nettó befizetők.

Chicano 2010.06.24. 17:47:38

Még jó hogy nem az EU választja itt nálunk a kormányt. Viszont így hogy az emberek, a FIDESZ erősebb mint valaha, és van olyan adat hogy az mszp viszont 6%-on áll. Szóval a FIDESZ jól csinálja, a választóinak akarjon megfelelni ne az EU-nak. Ahogy a dolgok állnak még az is lehet hogy még mindig a FIDESZ lesz nálunk kormányon amikor szétesik az egész EU.

kokavec 2010.06.24. 17:48:55

@old_field: na mi borított ki pubi? Hogy valaki kritizálta a magyarokat?

vakvarju 2010.06.24. 17:52:03

@terrer: Ne aggódj, a Fidesz ebben is sikeresebb lesz!

old_field 2010.06.24. 18:03:11

@kokavec:
kiborítás? dehogy is pubi...:)
a naivitás vagy/és butaság egy szinten már szórakoztató.... :)
még hogy az eu azért van , h megvédjen bárkit is.
ez röhej.

Chicano 2010.06.24. 18:07:32

"Csak nem biztos, hogy érdemes. Mert előbb-utóbb kiutálják a rendszeresen és szándékosan kezező játékosokat a pályáról."

Biztosan én látom rosszul, de Szlovákia az utóbbi időben csúnyán és többször kezezett, és a végén még mi kaptunk fekete pontokat az EU-tól. Nehéz lesz ezek után elmagyarázni a nagyérdeműnek hogy az EU egy pártatlan gorállovagokból álló testület ami csak jót akar nekünk. Mert mi történt most is: az EBESZ "sajtószabadság képviselője" elmarasztalja a Magyar kormányt. (Link: www.hirszerzo.hu/cikk.allj_az_ebesz_aggodik_a_magyar_mediatorveny_miatt.156147.html ) Azok után ahogy az EBESZ a szlovákiai nyelvtörvényre reagált (le se szarta hiába kapálództunk) én nagy ívben teszek az EBESZ-re meg az EU-ra is. Hozzáteszem én eddig nem voltam EU szkeptikus de az utóbbi időben nagyon tele lett a hócipőm evvel a kétszínű álszent bagázzsal.

kokavec 2010.06.24. 18:09:06

@old_field:
a te jogaidat valóban nem kell félteni. Gép vagy. O.V. majd megmondja mit kell gondolnod, meg is paskolja a fejed és még felelősséget sem kell vállalnod semmiért.

Chicano 2010.06.24. 18:14:12

@kokavec: OFF: Már olvaslak egy ideje és nem értem miért van az hogy ha valaki nem ért egyet veled akkor szinte azonnal leidiótázod? Nem lehet hogy esetleg annak is lehet NÉHA igaza aki nem úgy gondolkodik mint te? Vagy ez már nem fér be a demokrácia felfogásodba?

old_field 2010.06.24. 18:16:43

@kokavec:
valami bekattant nálad : ov fóbiának tűnik.
ha szövegértelmezési gondjaid volnának ,annyit írtam :
hogy nem kéne eu szemétlerakójának lennünk, sem élelmiszer téren, sem szó szerint(német bálák pár éve) .
aki ebből orbánra asszociál azzal nem lehet mit kezdeni.

kokavec 2010.06.24. 18:17:51

@Chicano: de, belefér a demokráciába ha hülye vagy, nem sérted vele egyáltalán a rendszert.

businesscommer 2010.06.24. 18:23:45

@Chicano: és ilyenkor nem ébred fel a gyanú, hogy vajon nem lehetséges-e, hogy velünk nem stimmel valami? hogy a mi szemléletünkben van valami furcsa? hogy esetleg tévedünk? hogy esetleg valami félrecsúszott, és árulkodunk az igazmondás helyett, verekszünk, amikor meg kellene beszélni a dolgokat és ez nem csak a hülye óvonéninek nem tetszik, hanem egyszerűen a világ uralkodó szabályai nem ilyenek?

és akkor még mindig lehet azt gondolni, hogy dögöljön mega világ, csak elég kicsi az esélye, illetve ha be is következik, borzasztóan sz@ar lesz egyedül örülni...

kokavec 2010.06.24. 18:24:56

@old_field: hát ha már szövegértelmezés, én meg ezt írtam: "Nincsenek nagy illúzióim az EU-val kapcsolatban sem...".
Bizony nem kánaán az EU sem, vannak gondok, ld. szemétimport. Amiket mellesleg magyar politikusok engedélyeztek kenőpénzért, és így elég gyorsan vissza is értünk az alapproblémához. Hogy ti. az EU-nál csak az lenne rosszabb, ha a magyar hatalmi gárda kezébe kerülne a kontroll nélküli irányítás.

Chicano 2010.06.24. 18:26:00

@kokavec: OFF: No, erről beszélek. Ahogy látom mindenkiről akinek más a véleménye mint a tiéd arról rövid úton kideríted hogy hülye vagy zorbánimádó zombi. Ez egy teljesen jó taktika, így nem kell érdemben vitatkozni és le van zárva a téma. További kellemes kommentelést kívánok.

old_field 2010.06.24. 18:26:30

@Chicano:
nehéz volna komolyan venni az ilyet.
őt az eu védi meg orbántól... :)

az eu max a saját érdekeit ,a domináns államok gazdasági érdekeit szolgálja alapvetően és baromira nem érdekli, hogy 1 ember milyen körülmények között él...
azt szabályozza, hogy 1 tyúknak mekkora terület, táplálék jár.
de azt , hogy hány 100.000 gyerek éhezett/éhezik nálunk arra tesznek nagy ívben.

Chicano 2010.06.24. 18:30:39

@businesscommer: Tudod amikor az EU kéz tördelve aggódik mondjuk az albán meg a cigány kisebbségek miatt, de azt nagy ívben leszarja amikor szlovákiában nyíltan és kimondva a magyar kisebbség ellen nyelvtörvényt vezetnek be (a Benes dekrétumok megerősítéséről már nem is beszélek) akkor óhatatlanul felmerül a kérdés hogy vajon valóban olyan pártatlanok e ezek a brüsszeli urak. Szerintem mind a szlovák nyelvtörvény mind a Benes dekrétumok 100%-ban az EU által hirdetett alapelvekkel ellentétesek, mégse szólnak rá szlovákiára. Ha ez nem képmutatás akkor nem tudom mi az.

vizesnyolcas 2010.06.24. 18:46:36

@Michael Knight:
"Barátom, ez csak városi legenda. A számok itt vannak..."
Ez a forrás nem tartalmazza azokat a bevételeket, amelyekről az EU-csatlakozással lemondtunk.
És természetesen az sem jelenik meg benne, hogy a privatizáció mellett az EU-csatlakozás volt az, amely a hazai termelők számára jelentősen zsugorította a belső piacot.

Sir Galahad 2010.06.24. 18:51:32

A nemzeti érdek és az uniós érdek nem egyszer ütközik - ez nyilvánvaló. Ha egy kormány tökéletesen behódol az uniós érdekeknek, tuti, hogy semmit nem ér el (lásd a szlovák nyelvtörvény ügye, amire többen is hivatkoztak). A mostani vezetés legalább próbálja érvényesíteni a nemzeti érdekeket. Lehet, hogy ez a cirkusz azért van, mert olykor hibázik közben, az is lehet, hogy azért mert az Uniónak jobban tetszene, ha ez a kormány sem a nemzeti érdekeket igyekezne érvényesíteni - nem tudom. De mindent egybevetve a mostani vezetés azzal, hogy legalább próbál tenni valamit, még mindig szimpatikusabb, mint az előző, amelyik meg sem próbálta.

businesscommer 2010.06.24. 18:55:21

@Chicano: nem értek ahhoz a jogi csűrés-csavaráshoz, amley szerint a Benes-dekrétumoknak nincs hatása és nyelvtörvény nem ellentétes az Uniós joggal, ezért nem is akarok ebbe belemenni.
És Szlovákiában sem élek, ugyan évente néhányszor arra járok, és semmi nyomát nem látom magyarellenességnek. Lehet, hogy helyben más, és tényleg élhetetlen magyarként Szlovákia, de sem tömeges bevándorlás nincs, és nekem sem kell felhúzott kocsiablak mögött rettegnem a szlovák utakon. Gondolom te sem Szlovákiában élsz. Sajnálom mindenesetre, mert kiváncsi lennék, hogy milyen hatása van a nyelvtörvénynek vagy a Benes-dekrétumoknak.

Kalmár 2010.06.24. 19:02:54

@Michael Knight: Nem csak a nettó befizetés a kérdés.
Az EU azért ad pénzt, hogy húzgáljuk ki a szöllő tőkéket, almafákat, és általában ne termeljünk.
Köszönöm szépen, inkább nem kell.
Ha úgy kapunk pénzt, hogy közben levágják a kezünket és a lábunkat, akkor majd egy idő után már csak az ő segélyeiktől függ a sorsunk.
Megszüntetik a feldolgozó ipart, mezőgazdaságot.
Legfeljebb összeszerelhetjük az ő cuccaikat.
Igenis remélem, hogy a Fidesz nem lesz olyan hajbókoló senkifia, mint a szocik. Mindig minde hülye korlátozást elsőként veszünk magunkra.
Ausztriában is szabad páleszt főzni hasonló feltételekkel, mert valamelyik királynőtől kapták a jogot sok száz éve.
HA emlékszel a HACCP-t is bevezettük ész nélkül, kőkemény büntetési terhek mellett, persze sok sok Eu tagállamnak eszében sem volt ezt így megtenni, mert olyan, sokszor felesleges terhet rót a kis és közép vállalkozásokra amiket nem bír el. Mi elbírtuk. Csődbe is mentek sokan. Tudom én, hogy vannak szabályok, de amelyek fontos nemzeti érdeket sértenek azokért igenis meg kell harcolni.

Nem kellenek nyuszik, a te felfogásod a rabszolgák észjárása.

kokavec 2010.06.24. 19:15:02

@Sir Galahad: "De mindent egybevetve a mostani vezetés azzal, hogy legalább próbál tenni valamit, még mindig szimpatikusabb, mint az előző, amelyik meg sem próbálta."
Szimpatikusan leépíti a demokrácia intézményeit.

Chicano 2010.06.24. 19:17:42

@businesscommer: A Benes dekrétumoknak sajnos nagy hatásuk VOLT, ma már csak az felháborító hogy még most is büszkék is rá. Nemzetek bűnössé nyilvánítása, százezrek, sőt milliók (szudéta-németek!) erőszakos kitelepítése és vagyonuk elkobzás ma büszkeség tárgya mind cseh mind szlovákiában. Kárpótlás szóba sem jöhet. És most képzeljük el hogy mi lenne ha ma kormányszinten arra lennénk büszkék hogy több százezer szemét svábtól megszabadítottuk az országot. A svábok háború utáni kitelepítésének megítélése ma Magyarországon az hogy szégyenteljes és hibás lépés volt. Úgy tudom az érintetteket kárpótolták is. Namost, amikor a szlovák állam megerősíti ezeket a dekrétumokat és egy hatalmas pofont ad annak amit európai értékeknek nevezünk akkor vajon miért kussol az EU? A nyelvtörvény itt már csak hab a tortára. Mikor látta a szlovák kormány hogy a Benes dekrétumok megerősítése miatt senki nem koppintott a fejükre érezték hogy szabad a pálya, azt csinálnak amit akarnak. Még jó hogy csak ennyit akartak.

Én nyilván nem a hétköznapi emberekről beszélek mert ez (szerencsére) nem róluk szól. Én is járok szlovákiába, de inkább csak délre. Az ottani szlovákok normálisak. De sok szlovákiában síelő barátom panaszkodott rá hogy fent északon azért már nem olyan rózsás a helyzet. Tehát a magyarellenes kormánypropaganda valamilyen szinten ott működik.

papamaci1 2010.06.24. 19:25:48

A helyzet a következő: 10 év múlva nem lesz EU.
Ha Németország nem könyörül (a bűnös ország, a bűnös nép...) akkor az EU most omlik össze. Más esetben 10 év múlva....

(Zárójelben:: Gyurcsány mindent eladot az EU-nak ---persze őt jobban is szeretik.. Ő bármit megtehetett. Hazudhatott, csalhatot, lophatott....OVi próbál egy szuverén ország miniszterelnökeként viselkedni..ez a bűne...)

borovi 2010.06.24. 19:31:00

@Steppenwolf: Ne fáradj. Nem arról szól a cikk.

Kurgán 2010.06.24. 19:36:41

Az EU annyiban "véd" minket, hogy a mindenkori magyar kormánynak muszáj betartani néhány játékszabályt, akár tetszik akár nem, ami hosszú távon mindannyiunk érdeke. Az mszp pl. az EU nélkül fixen összehozta vona az államcsődöt.
Mi akartuk, hogy részei legyünk egy olyan közösségnek, amelyen belül a munkaerő és a termékek szabadon mozoghatnak. Ezt lehet úgy is felfogyni, hogy az EU gyarmata vagyunk, csak nem nagyon érdemes. Pont fordítva kellene, lett az országnak egy többszáz milliós felvevőpiaca. Csak ugye az a fránya verseny. Igenis az EU-s tejet, húst, akármit be kell engedni az országba, ha tetszik, ha nem, és a magyar pálinkát is csak olyan feltételekkel lehet csinálni, ahogy bárki másnak lehet az EU-ban. Leginkább egy dolgot lehet tenni, mindenki szabadon eldöntheti, melyik terméket veszi le a polcról.

Sajnos az a gond úgy általában a politikusainkkal (az előző garnitúrával is), hogy van egy csomó „szakpolitikus” köztük, csak kevés, aki ért is ahhoz, amibe beleszól. Nagy részük ténylegesen dilettáns. Régebben azt hittem, csak minket néznek hülyének, de ez egyre valószínűtlenebbnek tűnik.

Húsleves 2010.06.24. 20:06:26

Az EU nem adomány, hanem kényszerpálya. A szabályok abszolut rugalmatlanok, például baromi fontos, hogy megkövetelik hogy építsünk biztonságos aluljárókat oda, ahol 3 pár sín van, de azt nem igyekeznek kikényszeríteni, hogy ne éhezzenek az emberek. Képmutató szövetség, amelyet azért hoztak létre, hogy olyan "egységet" teremtsenek, amely az európai nagyok a saját érdekeiket kényszerítik másokra. Például Görögország nagy csalásai után csináltak egy látszatcirkuszt, azután szépen leültették a dolgokat, és most kifizettetik a hiányukat Szlovákiával. Amikor Ausztriában a szélsőjobboldal került hatalomra, akkor is csináltak egy rövid látszatcirkuszt, aztán pillanatok alatt napirendre tértek felette. Nálunk a jobbik csak parlamenti párt lett, nem kormányzópárt, de a Paul Lendvai-féle jóakaróink már fasizmust vizionálnak. Nem az unió aggódik, hanem a külföldre szakadt liberális szarkavarók. Az pedig hogy "önként" lemondtunk dolgokról, a zsarolható pozíciónkból ered. Kis ország vagyunk, nyersanyagok, nehézipar nélkül. Amink maradt a kommunisták után, azt a liberálisok külföldi cégek kezére játszották, hogy azok aztán az első mondvacsinált okkal bezárják, megszüntessék a saját termelőüzemeinket. Az a "szabad a választás" hogy kimaradunk, a gyakorlatban azt jelentette volna, hogy bezárulnak előttünk a piacok. Svájc megengedheti ezt magának, mert előtte úgysem zárnak be, hiszen ott mossák a szennyesüket ők is. Mi ezt nem engedhettük meg magunknak, de ez nem azt jelenti, hogy le kell nyelnünk mindent. Egyetértek a kormánnyal, feszegetni kell a kereteket.

Gyurbán Fletor 2010.06.24. 20:17:38

@Devil: "Van elet az EUn kivul is, csak azt a fajta eletet mi nem akarjuk."
nehogy svájc vagy norvégia szintjére süllyedjünk

nem nemsiker_s 2010.06.24. 20:39:28

michael knight:

"Európa 30 országában több mint 250 ezer újságírót képviselő Európai Újságírók Szövetsége. A brüsszeli szervezet szerint a a tervezet "nem felel meg a pluralizmus és a sokféleség európai normáinak", és "az órát azokba az időkbe állítaná vissza, amikor Magyarország kommunista uralom alatt és a média állami ellenőrzésének árnyékában élt".

Azért én megnézném, hogy milyen politikai vagy pénzügyi lobbi áll ezek mögött az ujságírók mögött,
különös tekintettel arra, hogy amikor pesten kilövöldözték az emberek szemét, egy rohadt szavuk nem volt.

Nem volt akkor sem egy szavuk, mikor a szlovákok a nyelvtörvényt meghozták.

Az uniónak pedig szeme sem rebbent, amikor a Románok, az unióba lépés után, bejelentették ukrajna felé területi igényüket, egy fekete tengeri szigetre, ami ugye szabálytalan, mivel a belépés egyik feltétele éppen az volt, hogy semmilyen állam felé nem lehet területi igénnyel élni.

Az unió majd hozzászokik ahhoz, hogy velünk is lehet rugalmas.

Átvitel honvéd 2010.06.24. 20:40:24

A posztban felvetett dolgok egy része nézetem szerint egészen más jelenség indikátora: annak, hogy az EU-s érdek, és a magyar nemzeti érdek per pillanat hány konkrét, megnevezhető ponton mond ellent egymásnak.

Hajlok arra, hogy ez az EU-s mizéria tizedannyira sem előnyös Magyarország számára, mint az a hagymázas kép, ami az emberek fejében erről a dologról élt, és él még ma is. Például közben világosan kiderült, hogy szó sincs semmiféle "értékalapú" közösségről. Az a "közösség", ahol egy (két) tagországtól politikai alkuként szó nélkül lenyelik, külön megállapodás keretében, hogy a Beneš-dekrétumok érvényesek -- ezzel legitimálva az EU-s "értékekkel" világosan és szögesen ellentétben álló törvényt --, ott nincs "értékalapú" közösség, ott jól láthatóan egy értékalapú közösség látszatába csomagolt, részleges érdek-egyezőségek mozgatta közösségről van szó. Azt is feszegethetnénk, hogy ebből a nagy EU-s fellendülésből némi közvetlen pénzen kívül (...ha épp nem sikerült nettó befizetővé válnunk) konkrét hasznunk nemigen származott... mi magyarok az EU-s csatlakozástól nemzetközi szinten pl. azt vártuk, hogy a speciálisan magyar nemzetiségi helyzetre megoldást fog nyújtani. Ehhez képest az összes, ezzel kapcsolatos vitás kérdésben az EU felső szervei barátságosan széttárták a kezüket -- így volt ez a szlovák nyelvtörvénynél, Sólyom szlovák fogadtatásánál, és a tokaji borvidékkel kapcsolatos pereskedéssel kapcsolatban is. Az EU-n keresztül gyakorlatilag semmilyen, EU-direktívában egyébként kimondott jogunkat nem tudtuk érvényesíteni. Eközben még jó, hogy az Európai Bizottság (abszolút nem demokratikusan választott szervezet...) bürokratái nem intézték el nekünk, hogy nyakló nélkül lehessen pl. a Monsanto licenszjog alapján "kölcsönadott", génmódosított szemetét termeszteni, egy életre elintézve (a génmódosított faj természetbe kikerülésén keresztül), hogy igényes piacra többé ne szállíthassunk pl. gabonát v. kukoricát. ...Sőt, így utólag még jó, hogy Ferenc és társai addig tribliztek a labdával, amíg bizonytalan időre kitolódott a monetáris unióhoz való csatlakozásunk, és a gyengébb gazdaságunk vs. külső szabályok mentén működő valuta miatt nem szívunk, mint a torkos borz, lásd görögök v. szlovákok.

Szóval ez az EU-s dolog eléggé kétélű fegyver, és ha Orbánék feszegetik a kereteit, nézetem szerint az csak annak jele, hogy az EU-s keretek Magyarország szempontjából nem épp optimálisak. Megjegyzés: lehet mondani, hogy no persze, Orbánék nem a "gazdasági", hanem a "demokratikus" kereteket feszegetik, mire én azt mondom, hogy mennyire "demokratikus eszménykép" az a nyugati világ, jelen esetben pl. az USA (...egész Nyugat-Európa tevőleges asszisztálásával), "aki" elmegy Afganisztánba háborúzni, a "terrorizmus elleni háború" örvén, voltaképpen azért -- ahogy ez a közelmúltban kiderült -- hogy az USA lítium-, kobalt-, és aranyüzletének ágyazzon meg. Én azt mondom, ne használjunk nagy szavakat, farkastörvények uralkodnak mindenütt, többé- vagy kevésbé demokratikus máz mögé rejtve, és az EU ennek csak egy megvalósulása valamilyen részleges érdekegyezés mentén. Ennek az érdekegyezésnek vannak határai, és ha Orbán a megállapodásokat a valós határok mentén feszegeti, azt jól teszi, ez a dolga.

Sir Galahad 2010.06.24. 20:59:52

@kokavec: Kíváncsi lennék, szerinted miért a demokrácia leépítése az, ha szeretné elérni a kormány, hogy az MNB elnöke ne keressen csak 2 milliót? Az a demokratikus, ha többet kap, mint a FED elnöke?

nem nemsiker_s 2010.06.24. 21:00:06

Szal én támogatom a kormányt mindaddig, míg a magyarság érdekei prioritást élveznek a munkájukban.

Jossarian 2010.06.24. 21:13:15

Ha sirnak a zsidok es a berenceik akkor az Emberek szamara valami jobb jon... Ennyi

ujeden 2010.06.24. 21:14:02

@Gergő77: Hogy mi közük van hozzá, a jövedéki adóhoz? Mit gondolsz az uniós lé, amit kapunk, kaphatunk, az honnan van? A befizetett összegekből, ami pedig a tagállamok befolyt adóival áll valamilyen viszonylatban.

Angeleye 2010.06.24. 21:50:06

Nem tudom miért kellene hanyatt esni az új szovjetúnió fejcsóválásától. Ugyanúgy szét fog esni belátható időn belül, mint elődje, meg az összes összetákolt államalakulat (csehszlovákia, jugoszlávia, lassam belgium). A jövő a nemzetek európájáé, ha tetszik egyeseknek, ha nem.

Rod 2010.06.24. 21:55:29

Nagyon jó írás, szép összefoglaló a csodálatos kormánymunkáról.
Csodálom, hogy ennyi fröcsögőm rövidlátóm orrbánviktorszarjátevőm hipnotizált fityiszes között hogyan bírsz levegőt venni :) Bár, elég gyorsan hozzá lehet szokni, hogy csak gyurcsányozni bírnak meg hátrafelé mutogatni; most, hogy lehetne értelmesen cselekedni, nem megy. Ez van. A zemberek is be lettek csapva, nem kicsit, nagyon, csak nem hajlandók beismerni, mer a nép kormánya ilyet nem tesz.

Devil 2010.06.24. 22:09:39

Namármost _nem_ az EU szólt be Orbánnak, hanem egy, Brüsszeltől teljesen független újságíró-szervezet. Szerintem mások is csatlakozni fognak hozzájuk.
És ezekkel az Orbán-törvényekkel nem az a baj hogy az EU a fejét csóválja miattuk, de nem ám!
Az a baj velük hogy vagy feleslegesek (pálinka) vagy veszélyesek (hiánycél növelése) vagy átgondolatlan sületlenségek (adó-jogszabályok) vagy a demokratikus jogrendszert, szabadságjogokat veszélyeztetik (médiatörvények). Ezek az EUn belül és kívül is megengedhetetlenek.
Az EU az egyetlen logikus lépés arra hogy 50 év mulva Európa ne ott tartson mint ma Afrika. Nem muszáj EU tagnak lenni, ki lehet állni a sorból, és csendben eltűnni a sullyesztőben mint Jugoszlávia vagy a Szovjetúnió.
Biztos vannak hülye EUs szabályok (ti is az EU polgárai vagytok, miért nem szóltok a választott EU képviseliteknek? tudjátok egyáltalán kik azok?) de ha Európa nem folytat egységes politikát, nincs egységes stratégiája, egységes jogi normái, széjjelhullik.

Devil 2010.06.24. 22:10:32

@Gyurbán Fletor: Magas labda volt, deettől nem kell félned ;) inkább Ukrajna lenne a reális cél.

csorsza 2010.06.24. 22:26:52

@brczi: csehekről mit gondoltál anno, amikor ők irányítottak? Mindenben kiskapuzó franciák? stb?

oda ne legyünk már az ijedelemtől, mit sápadoznak az eu-s bürökraták és gittegyletek Brüsszelben... Se jobbak, se rosszabbak nem vagyunkaz átlagnál.

Devil 2010.06.24. 22:27:33

Vajon sokba kerülhet bloggereket vásárolni?

Devil 2010.06.24. 22:27:55

@József István: Te totál hülyeségeket beszélsz. Maga az EU tagság akadályozza meg hogy pld. a marosvásárhelyi pogromhoz hasonlóak megtörténhessenek. Szerinted ez nem nyereség? EU nélkül nem jönnénrk befektetők, nem lenne GDP nem lenne miből fizetni a kölcsönöket. Ki lennénk szolgáltatva pld Oroszország kényének-kedvének - ha azt hiszed hogy most is ki vagyunk szolgáltatva, nézd meg mit műveltek Grúziával.

syllogz 2010.06.24. 22:28:15

Aki a kulfoldi aruk beozonlese miatt tiltakozik, annak el kellene gondolkoznia azon, hogy a francba nem tudunk versenykepesen mg-i termekeket eloallitani.
De halistennek sikeresen szetvertuk az ocsmany MgTSz-eket es kaptunk par millio nadragszij-telket, amin aztan semmit nem lehet eladasra termelni.
Es milyen jo is az, hogy jogi szemely (ertsd: mg-i termelo ceg) nem birtokolhat termofoldet Mo-on.
Juhhee!!

Lucernaböde 2010.06.24. 22:28:47

Hülye vagy te blogszerző. Hát nem leszarom, hogy mit mond az EU ? Az az EU amelyik a gyalázatos nyelvtörvényre meg se pisszent ? Ha abban nem talált kivetnivalót akkor most kussoljon. Igenis sok egy kicsit a 8 m,illás fizetés. A FED elnöke ettől kevesebbet keres pedig a világ legbefolyásosabb bankjának az elnöke.

Szóval aki ezen a témánkikattan a hülye. Azt meg pont leszarom, hogy az offsoros Simornak ez nem tetszik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.24. 22:31:10

"Kezdődött az egész az össznépi csontvázazással, "
Miért, talán nem voltak?

Devil 2010.06.24. 22:34:41

Pontosan az történik amit megjósoltam: az Orbán-féle propagandagépezet mindent bevet azért hogy az összes külföldőj jövő, Viktorka politikáját (és durva szakmai hibáit) kritizáló véleményeket lejárassa.
Nem ez lesz az első ilyen vélemény amit kapni fogunk, jönnek majd az amerikai nagykövetek akik "antiszemitizmusról brekegnek" meg a "hazaárulók" akik külföldi lapokban merne2 publikálni Őfelségéről valami Neki kellemetlen véleményt - mert hazai újságban erre nem lesz lehetőségük. Meg lesznek majd mindenféle más hazaárulók is, ezeket mindig elő lehet venni és pellengérre állítani ha pld. el kell terelni a figyelmet azrról hogy mekkora bukás a gazdaságpolitika, mennyire elszigetelődünk külpolitikailag, mennyivel nőtt a szegénység, mennyivel lett kilátástalanabb elérnünk a nyugati életszínvonalat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.24. 22:37:00

"És lassan nem is tudom, hogy marad-e olyan kormányzati ötlet, ami nem ütközik itt-ott uniós szabályokba."

Hát ha a szlovák nyelvtörvény maradhatott, akkor szerintem ezek ahhoz képes piti ügyek.
Érted, a legtöbb teljesen pozitív kicsengésű, és igazából az Uniót sem bassza fel.

Őszintén, amikor azt látom, hogy az ügyeim ezért nem haladnak, mert 36 ingyenélő aktakukacon kell átmenniük halál feleslegesen, akkor úgy vagyok vele, hogy rugdossák csak ki őket, már azt, amelyik nem dolgozik, vagy idióta, vagy felesleges.
Nem ezért fizetek adót.

Meg amikor a Simor fizetéséről van szó, hát ki a faszom az a pofa, hogy 8 millát keressen?
2-ből már éhenhalna?
Vagy fizesse az EU ha szerintük nem törvényes.
Esetleg el lehet innen menni.

kokavec 2010.06.24. 22:38:16

@ColT: ja, másfél nap alatt összehozta a két nyilatkozó zseni azt a kárt az országnak, amit csontvázként jelentettek be.

eszq 2010.06.24. 22:46:09

Ne próbáljunk tenni semmit a saját érdekünkben, hódoljunk be?
Higgyük el, vegyük komolyan, hogy néhány óra alatt megértették pl. a médiatörvény lényeges pontjait és rögtön tiltakoznak, miközben a köztársasági elnököt nem engedik be egy másik eu országba minden eu tiltakozás nélkül? Sőt a nyelvtörvény is belügy?
Egyébkánt miért a kudarcélményt kell keresni- még ha nagyrészt nincs is.. - miért nem a + dolgokat? Ill. 8 évig miért nem így volt, mint most??

Átvitel honvéd 2010.06.24. 22:46:36

@Devil: Neked meg igazad van, mert azt mondod (a stílusod pedig egyenesen zseniális).

Az EU-tagság láthatóan nem akadályoz meg semmit, kivéve, ha valamilyen tett valakinek eredendő érdekébe ütközik (ahogy volt ez eddig is, EU nélkül, csak formálisan nehezebben érvényesíthetően). Ez a valaki tipikusan nem mi, hanem az, akinek valós hatalom van a kezében. Abban az EU-ban, ahol a szlovák nyelvtörvény keresztül verését az EU egy szó nélkül tudomásul vette, ne beszéljünk már arról, hogy a puszta EU-tagság bármit megakadályoz. A románok nem azért nem piszkálják újabban a magyarokat, mert az EU erre biztosítékokat ad, hanem mert rájöttek arra, hogy ez nem áll érdekükben (párhuzamosan azzal, hogy Moldovában kezdtek keresgélni). ...De ha piszkálnák, az EU bürökratái bölcsen hallgatnának. Ha verekedés lenne, lenne egy kis elítélés, meg szemöldök-ráncolás -- mi pedig néznénk hülyén, ahogy a bányászjárás idején, EU nélkül is, na kösz. Azt, hogy jönnek-e befektetők, az határozza meg, hogy előnyös-e "idejönni" -- és ennek csak kis része az EU-tagság. Mi a helyzet Norvégiával? ...GDP attól van, hogy mi, Magyarországon mit csinálunk -- ismét csak, az EU-tagsággal v. anélkül. ...Hogy Oroszországnak mennyire vagyunk kiszolgáltatva, azt bontsuk ketté: katonailag (NATO tagok vagyunk -- innentől mi a fenéről beszélünk -- és egyébként hogy a fenébe méred össze, már csak a földrajzi elhelyezkedését tekintve is, katonai szövetségi státusát nem számítva, Grúziát Magyarországgal?! ), illetve gazdaságilag... ez utóbbival kapcsolatban elmondom neked, hogy a teljes EU ki van szolgáltatva pl. az orosz gáznak, és amíg olyan hülyék vagyunk, hogy a gáz a működésünkhöz "életfontosságú", addig ki is leszünk (...nekünk persze, magyaroknak, lehetne annyi eszünk, EU-val v. anélkül, hogy csökkentjük a gázfüggőséget). Egyébként minden stimmel, gratulálok.

Devil 2010.06.24. 22:48:06

@ColT: Ez figyelem-elterelés, gumicsont amit rághatsz. Igazán nem akarják felszámolni a korrupciót, mivel ők sem jobbak a többinél, milliárdos hasznot biztosítottak pld az erőműveknek, a nagy hajrában valahogy mégsem sikerült módosítaniuk az energiazsektornak kedvező törvényeket.
Azt használják ki hogy a közvélemény könyebben felfog egy 10 milliós korrupciót mint egy olyan törvényt ami milliárdokat húz ki az adófizetők zsebéből.
Aki meg akarja szűntetni a korrupciót, az a pártfinanszírozással kezdi, de erre sem jutott eddig idejűk, sőt, az előző ciklus alatt aktívan akadályozták egy tiszta pártfinanszírozás (ugyanis korrupciós pénzek jó része a pártkasszákban landol) létrejötét; azt mondták nekik van jobb, de eddig nem álltak vele elő (nem is fognak).

Átvitel honvéd 2010.06.24. 22:48:33

@Devil: azért arra, hogy ez előzmény és alap nélkül való (...Orbán-propagandagépezet, phew...), ne vegyél mérget...

Olvasgass a külföldi szaksajtóból, '90-től felfelé, célszerűen azokból a korszakokból, amikor a szadesz nem volt közel a húsosfazékhoz...

eszkep 2010.06.24. 22:58:38

Miért vajon minden hülye manapság blogot?
Egyrészt az országot nem Brüsszelből irányítják, másrészt eddig csak az előző nyolc éves ciklusban marasztalták el Magyarországot, pl. a költségvetési adatok meghamisításáért.
Hogy a sok itthoni retardált hülye meg a demokráciát félti a pálinkafőzés liberalizációjától, meg a magyarországi jegybankelnök fizetésétől (mely kétszerese (!) az amerikai kollégájának), az már szánalmas vergődés.

eszkep 2010.06.24. 22:59:46

Apropó, hogy egy EU-s ország köztársasági elnökét nem engedik be a szomszédos EU országba, az meg EU konform? Muhaha...

Devil 2010.06.24. 23:00:07

@József István: Úgy látszik a mai témának a nyelvtörvényt adták ki, te vagy kb a 100. aki felhozza. És kb mást nem is tudnak felhozni, ezért ennél több kreawtivitást vártam volna.
Szerintem a nyelvtörvénynek nagyobb a füstje mint a lángja, és az EU azért nem lépett közbe mert a törvény végrehajtása során dőlt volna el hogy szenvednek-e a szlovákiai magyarok jogsérelmet (korlátozzák-e az anyanyelv használatát); de ez eddig nem igazán történt meg, és talán már Szlovákiéban sincs meg ehhez a politikai akarat.
Grúzia csak egy példa volt arról meddig mernek elmenni az oroszok; minket valószínűleg más módszerekkel vonnának védő szárnyaik alá.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.06.24. 23:03:05

@eszkep: Nem meghamisításért, hanem az EU által megjelölt, illetve a konvergenciaprogramban rögzített hiánycél túllépéséért. A hiány túllépése böszmeség ugyan, vagy nevezhetjük elkúrásnak is, de nem hamisítás.

kokavec 2010.06.24. 23:07:44

@eszkep: te soha nem is fogod észrevenni, ha kiszervezik alólad a demokratikus intézményrendszert, mert azt se tudod mi az. Ha betiltanák a szabad véleménnyílvánítást, ha az a kormányt kritizálja, te azt mondanád: "ez nem baj, mert a kormány jó, Gyurcsány meg mondjon le!"

Devil 2010.06.24. 23:08:11

@eszkep: A demokráciát a médiatörvénytől féltik.
Az EU nem tudom miben marasztalt el minket is mikor, de ha van konkrét listád, szívesen elolvassuk.
A médiatörvény miatt nem marasztalt el minket az EU mert még csak tervezet; de más EU-tól független nemzetközi szervezetek aggódnak miatta.
Sikerült a Fidesz másik kedvenc propaganda-témáját, SImor fizuját is belevenned a hozzászólásodba, ezért külön gratuláció jár, Bár ennek semmi köze a média-törvényhez vagy az EU-hoz; a fizetését meg mérhetjük a dalai lámáéhoz is, és akkor még jobb propagandát kapunk; de szerintem Csányi, Demján is keres ennyit (vagy tizszer ennyit) és nincs ekkora felelősségük.

Devil 2010.06.24. 23:18:31

@eszkep: Magánemberként bármikor bemehetett volna, mert az EU csak ezt a jogot védi. Politikusként bárkinek a belépését meg lehet tagadni:
index.hu/kulfold/2010/06/24/eb_nem_tamadhato_solyom_kiutasitas_szlovakiabol/
Hogy ez használt-e Szlovákia EU-s megítélésének azt nem tudom.
Az üzenet annyi hogy ez a kakaskodás nem érdekli a nagyfiúkat, ők ezen régen túlvannak (német katonák vonulnak fel a Diadalív alatt...) tessék nekünk/nekik is túllépni és jó kisfiúnak lenni.

Devil 2010.06.24. 23:22:37

@kokavec: A Fidesz úgy látszik nem nagyon bízik magában. Ha tudnák hogy annyira jók lesznek, nem kellene minden Parlamenttől elvileg független testületbe benyomni a saját embereiket, gyakorlatilag felszámolni a független médiát... gondolom tudják hogy enélkül biztos bukta várna rájuk, lehet hogy a 4 évet se tudnák kitölteni. Végülis, ez felér egy beismeréssel.

Devil 2010.06.24. 23:25:19

@József István: Hát ez elég ködös volt, nem tudom minek vannak milyen előzményei, milyen szaksajtót kellene olvasnom, és ehhez hogy jön az amit te szadesznak csúfolsz mint egy hetedikes, pedig biztos idősebb és érettebb vagy már.

avionics 2010.06.24. 23:25:45

annyira szánalmasak a folyamatos próbálkozásaid... te sem igazságot, sem észt nem osztasz.. folyamatosan támadod azokat, akik végre tesznek az országunkért
látszik most is csak az EU-val foglalkozol, ez a Michael Knight is már annyira unalmas mint a rengeteg lószar reklám a TV-ben te is csak el akarod adni a "termékedet", de hidd el semmit nem érnek a szavaid... mondom keress magadnak valami hasznos munkát ehelyett a mocsok helyett...

mizrolist 2010.06.24. 23:43:23

@eszkep: erről azt mondták az EU-nál, hogy nem európai ügy, hanem két szomszédos állam közti, amibe nem szólnak bele. Magyarország emiatt az Európai Bírósághoz fog fordulni, ha nem tűnt volna fel.

Mosolyra fel! :-D 2010.06.25. 07:26:15

@nemsiker_s: Pontosan azert nem szoltak az EUs szervek, mert az ujsagok megirhattak mi tortent...

Kivanom, hogy egyszer elj egy olyan orszagban, ahol ha mast gondolsz mint a kormany es azt leirod, akkor eloszor helyreigazittatnak, aztan ha nem teszed meg bezarnak. Nos gondolom azonnal a szabad velemennyilvanitasert kiabalnal...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.06.25. 07:26:48

a cim alapjan azy hittem azt hozod ki, hogy, hat mi akarjuk, de az EU nem engedi
ez a szandekos kezezes

algi 2010.06.25. 07:29:33

@terrer: Á, értem, szóval Orbán azért liberalizálja egy tudatmódosítószer gyártását és terjesztését, hogy azzal lehessen poénkodni, amikor valaki az összes többi intézkedésébe beleköt? Ugyanis érdemi választ nem attál, hanem bedobtál egy egész más témát, amiről éppen nem beszéltem.

Mert beleköthetnék abba is, hogy a kultúrában meggyökeresedett drogfogyasztás és az abból származó káros hatások (alkoholos befolyásoltság totálisan elfogadott, sőt, menő, az alkoholos befolyásoltság alatt elkövetett erőszakos tettek pedig férfiasnak számítanak) nemcsak 100%-ig elfogadottak, hanem rögtön meg is lovagolja az új kormány az elszigetelten élő szegény parasztemberek alkoholizmusát.

nestrot10 2010.06.25. 07:32:44

Egy jó kis igazi FORRADALOM elzavarhatja majd a SZTÁLINOSODÓ , RÁKOSISIODÓ gonosz ORBÁN és Bandáját! A NÉP nem fogja tűrni ezt a demokráciától megfosztott állapotot és a " kiskirálykodást"!!!!!

Nagyon várom, hogy mikor ébred és "KEL fel " a NÉP!!!!

nestrot10 2010.06.25. 07:32:58

Diktatúra? --= Igazi Forradalom! Seggbelövés!

nestrot10 2010.06.25. 07:33:33

Mi van..moderálás?,..már itt is itt van a FITYISZ ÁVÓ?

feledékeny 2010.06.25. 07:34:32

Azért tisztázzunk már néhány dolgot, kedves hölgyeim és Uraim !

1.Nem erőszakkal csatoltak minket az EU-ba, hanem mi kértük a felvételünket oda.
2. A "szemetek", amivel elárasztanak minket a 80-as 90-es évek áhított vagyontárgyai voltak, amiket műholdas adók reklámjaiban irigyeltünk és nemzeti ünnepeinken Wartburg tetőn hoztunk haza vagy csempésztünk be az országba.
3. A külföldi tőke ( pfúj) gyorsan és hatékonyan modernizálta az országot, nélküle pl.nem is netezhetnénk, mert a Magyar Posta ( vagy később Matáv) enélkül még a telefon ellátást sem tudta finanszírozni (lásd: telefon fejlesztési hozzájárulás, amikor a saját pénzemen, 50 ezer forintért vehettem telefonvonalat, amire 3 évet vártam ) A múltkor olvastam valahol, hogy Európában Mo-on vannak arányaiban a legnagyobb számban modern benzinkutak ( Mert régen nem volt pl.ilyen kúthálózatra pénze a MOL-nak )
4. Ez az elmúlt 8 év herdálása azért hagyott maga után néhány infrastruktúrális tereptárgyat. Vagy azok a hidak, autópályák, szennyvíztisztítók stb.túl kicsik ahhoz, hogy észrevegyük őket? ( Nem érdekel itt most mindezek ára, mert erről nem Brüsszel tehet )
5. A liberális demokráciák előnye az, hogy pl. nyugodtan lehet itt is faszozni meg gecizni, mindenki elmondhatja a véleményét. Attól tartok egyedül a net fog maradni erre a célra, bár egyes arab országok remekül tudják a netes tartalmakat is blokkolni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.25. 07:37:54

@Devil: Tiszta sor hogy ott landol, de azért ebben a témában a maszop, meg eddig egyik párt sem volt túl aktív.

Amúgy korrupció nyugaton is van; na most ha itt az ott szokásos 10% köré csökken a mértéke, akkor már jók vagyunk.

A két nyilatkozó zseininek azért én is gratulálok, meg azoknak az idióta újságíróknak is, akik egy kis polgármesterke szavára adnak.

Amúgy ez a kár még mindig kisebb mint a szocik műve, de ez ne zavarjon senkit.

nem védem amúgy egyik oldalt sem, csak mivel két rossz közül lehetett választani, a kisebbet választoptta az ország; és a 2/3 ellen soha nem is ágáltam én sem, mert az elmúlt 8 év egy helyben topogása helyett legalább megyünk valamerre. Vagy remélem legalábbis :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.25. 07:38:20

@Devil: "Szerintem a nyelvtörvénynek nagyobb a füstje mint a lángja"
ehhez csak gratulálni tudok, ha te nem szólalhatnál meg az anyanyelveden, hanem innentől kezdve németül kéne beszélned, annak gondolom örülnél.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.25. 07:38:46

@mizrolist: Végülis, nem európai ügy.
Uniós jogszabályok kimondják a kisebbségi nyelvhasználathoz való jogot ha jól tudom (ez nem biztos).
De azért nem ütközik semmibe.
Még az emberi jogokba sem.

decubitus 2010.06.25. 08:25:17

Egy köztisztviselő ma nyugodtan kijelentheti, hogy ki nem tojja le az eu-s rendeleteket és az igazgatója ezt helyesléssel fogadja. Ami nagyban, az kicsiben...

Kodomo 2010.06.25. 08:27:32

Feledékeny! Én a szemetet nem videó, meg fagyasztóládaként értem, hanem pl. toxinos paprikaként, amit Mexikóból hozott Spanyolország, onnan pedig korlátozás nélkül, hiszen EU, kerül ide hozzánk. Nagyon hiányzik nekem az a híradás, ami azt taglalja, hogy az EU mennyire büntette az eset kapcsán Spanyolországot, ill. Spanyolország az adott importőr céget.

Másik téma: Ha jól tudom, Sólyom be nem engedését Szlovákia egy EU-s jogszabállyal indokolta. Ezért is fordult Magyarország az EU-hoz. Ha ezután az EU azt mondja, hogy nem kompetens a kérdésben, az azt jelenti, hogy Szlovákia tévesen hivatkozott és nem alkalmazhatta volna azt a szankciót, amit alkalmazott.
(Amúgy elég érdekes, hogy egy közjogi méltóságnak kevesebb joga lenne, mint egy gyalog állampolgárnak. Általában több szokott lenni.)

Magg (törölt) 2010.06.25. 08:36:55

@Vámpír\\\'08:

Hát azért ilyen valótlanságokat már ne állíts légyszives!
Éltél már akkortájt egyáltalán, vagy valami mesekönyvből szeded az infóidat?
Ha nem felnőtt voltál azokban az években és - ezek szerint nyilvánvalóan a történelmi tanulmányokba sem ástad bele magad különösebben- , akkor honnan veszel ilyen zöldségeket?

Kis túlzással még klotyóra sem lehetett menni az oroszok engedélye nélkül, vagy pl. Brezsnyev elvtárs halálakor minden munkahelyen kötelező volt nézni a TV-n a temetést, stb, stb... (nem saját tapasztalat :)

exepszzed (törölt) 2010.06.25. 08:44:49

Ő-ISTENI KEGYELME NAGY VEZÉR ORBÁN VIKTOR GYŐZNI FOG, ÉS AZ UNIÓ ELMEHET A FENÉBE!

decubitus 2010.06.25. 08:45:57

Peszticid mararadvány ügyben hatalmas tévedésben leledzik a nép. Általában em a magyar hatóság találja meg elsőként az eus szemetet, csak ha megjelenik az eus bejelentés,, hogy gáz van, akkor itt is történik valami. Amúgy nekünk is van szemetünk rendesen, lásd a legutóbbi uborka és paradicsom ügyet, ami magyar termelőtől származott és a Levegő munkacsoport mérésével bukott ki.

decubitus 2010.06.25. 08:49:05

@Magg: Elvileg az euba önként mentünk, ha nem tetszik, ki lehet lépni. de egyszerre kurválkodni meg szűznek maradni kicsit problémás.

freddynemkrueger 2010.06.25. 08:49:37

Maradonát nem utálták ki, sőt most ő a főnök, és világbajnokok lettek részben a kezezős gólja miatt is. Erről ennyit, ha már focihasonlat.

Sötét korom 2010.06.25. 10:11:54

Simor fizetéséhez: 2001-ben a Fidesz állapította meg a jegybankelnöki fizetést így. A fiatalabbak kedvéért: mert akkor lett Járai (a pénzügyminiszterük) az MNB elnöke.
Az MSZP nem nyúlt (nem is akart) sem Járaihoz, sem a fizetéséhez 8 éven át (ami persze hiba volt). De az, amit a Fidesz csinál ebben az ügyben, az a saját maguk szembeköpése, a híveik megvezetése. Röviden: undorító!

exepszzed (törölt) 2010.06.25. 10:27:22

Viktor maga az isten, simor viszont egy közpénztolvaj élősködő hazaáruló offshore lovag.
Szerintetek kinek lesz végülis igaza?
Én már szívesen látbnám simor meg kocsist (bkv vezető főfőbűnöző) ÉLETFOGYTIG BÖRTÖNBEN!
HAJRÁ VIKTOR!

Sötét korom 2010.06.25. 11:12:58

Az EU problémához: Az impotens embernek mindig kell egy külső ok, amivel magyarázni/indokolni tudja a tehetetlensége okát. No ez a Fidesz (és OV) számára az EU.
Lássa be minden OV hívő, hogy itt nem egy zseniről, hanem egy nagyon is szerény képességű emberről van szó. Ami persze ettől még lehet valakinek szimpatikus. De csodát várni tőle... balgaság.

DarthVader 2010.06.26. 23:24:16

@Magg:" Brezsnyev elvtárs halálakor minden munkahelyen kötelező volt nézni a TV-n a temetést,"

Hát, kötelező ugyan nem volt, de azért nagy élvezettel nézte mindenki, és nagyon nagy volt a műsor tetszési indexe :)) Én is láttam, a munkahelyen, és talán többen még tapsoltak is :)
süti beállítások módosítása