Forradalmi időszámítás

2010.10.06. 16:55

Én nem értem, hogy mit parázik annyira az úgynevezett libsibolsi média holmi törvényi határidőkön a jövő évi költségvetés meg az adótörvények kapcsán. A szocik meg inkább ne is szóljanak, paráztak volna nyolc éven át. Méghogy október 15-ig kormány elé, meg november 20-ig elfogadott adótörvények, november 30-ra meg költségvetési sarokszámok... Naná!

Nem kell izgulni, több pofonegyszerű megoldás is létezik. A legegyszerűbb az, ha a Matolcsy-minisztérium ipari volumenű tökölése helyett Rogán Tóni meg Kósa Lajos nyújtják be a költségvetési törvényjavaslatot, az adótörvényekkel együtt. Tökös gyerekek ők, nem tökölnének vele sokat. Jobbról jó, balról kikalapáljuk. Így például megspórolható a tárcaközi egyeztetés, meg előzetesen közzé sem kell tenni semmit. A nemzeti együttműködés jegyében így legalább nem dumálhatna bele senki a Fidesz elképzeléseibe, hiszen őket úgyis a zemberek választották, és ők a zembereket képviselik, tehát minden, amit tesznek, a zemberek akaratából és egyetértésével, ráadásul a zemberekért van, vagyis úgy jó, ahogy.

De ha Matolcsy mágus vagy maga a Főnök szeretné ezeket a forradalmi dolgokat jegyezni, akkor sincs ok az aggodalomra. Egyrészt kétharmaddal például bármelyik hónap meghosszabbítható. Október tizennegyedike után például jöhetne tizennégy és egyharmadika, tizennégy és feledike, tizennégy és kétharmadika, tizennégy és háromnegyedike... És lám: négy-öt napot máris lehetett vele nyerni, pedig még csak olyan nagyon el se kellett aprózni a dolgokat. Vagy lehetne október most, kivéltelesen, a forradalmi ünnepi évre tekintettel például negyvenkét napos. Kétharmaddal bármi megoldható.

De tulajdonképpen még csak ennyire forradalmasdit se kell játszaniuk a fiúknak. Egyszerűen a jogszabályi határidőket kell kitolni egy kicsit. Ja, hogy holmi jogbiztonság miatt az adótörvényeket például a hatályba lépésük előtt negyvenöt nappal ki kell hirdetni? Hát eztán ezt majd lerövidítik tíz napra. Vagy ha nagyon megcsúsznának Matolcsyék a tervezéssel, hát megoldják az ügyet visszamenőleges hatállyal. Nem ez lenne az első eset erre sem.

Szóval, semmi para. Jut itt mindenre idő. Vagy ha nem, teremtenek rá. Éljen a Forradalom!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr502351116

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kedvetlenítő kérdések 2010.10.09. 10:52:19

Vajon mi az aranyos kis faszomat kellene gondolnom arról az országról, ahol az országgyűlési választásokon az összes szavazópolgár körülbelül egyharmadának támogatását, mely az országgyűlésben kétharmad fölötti jelenlétet eredményez, a kormányzó erő el...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stone pit(er) 2010.10.06. 19:34:39

Ma voltunk a Mezőgazdasági Múzeumban. A ruhatár bejáratánál ott függ a NENYI.
Ezt mér? Tőlem higgyen benne bárki. De miért kell a Múzeumba? Nem volt önrendelkezése? (Ez egyébként is sért, hogy eddig mindenféle önrendelkezés nélkül jártam szavazni, és hülyén azt hittem, hogy szabadon teszem, és igen, én még most is elmentem, pedig ugyanazt éreztem, mint a többség, aki otthon maradt) Csak olvasták a tablók feliratait, amelyet a piszok idegenszívűek tettek oda. Hozzá sem nyúlhattak a kiáltott tárgyakhoz. Most bezzeg önrendelkeztünk, hogy nem piszkáljuk a tárgyakat. Pedig a gyerekek jobban csípnék az interaktív változatot.

stone pit(er) 2010.10.06. 19:42:29

@anal_intruder:
Nekem gyanús, hogy az IP cím néhány perc alatt történő beazonosítása után, már az ajtónál állna a Nagy Népi Kommandó. A vesékre már úgy is várnak.

bnyuszi 2010.10.07. 10:36:40

MK: savanyú a szőlő?

bnyuszi 2010.10.07. 10:36:54

MK: elegánsabb dolog lenne letiltani a hozzászólásokat az agyrémeidhez, amiket itt összehordasz, mint cenzúrázgatni. Fizetnek is érte???

kisa 2010.10.08. 08:26:57

Hivatalos, de magát felfedni nem kívánó forrásból tudom, hogy kétéves költségvetés készül. A jövő évit Szíjjártó-Rogán jegyzi, a 2010-est pedig Kósa-Lázár. Most hétvégén fogják megcsinálni, kedden még Matolcsy meg Varga átfutja a főbb számokat, összead, kivon, szoroz, oszt' már el is lehet fogadni a jövő héten.
süti beállítások módosítása