KITTkarácsony, nagykarácsony

2010.12.24. 14:34

Erősen gondolkoztam azon, hogy írjak egy pikírt posztot Orbán Viktor csütörtöki kijelentésére. A miniszterelnök ugyanis a következőket mondta a HírTV-nek: "Mi még Kínával is versenyképesek leszünk, ha végig tudjuk, ha végig tudom csinálni azt a gazdaságpolitikát, amit elindítottam."

Gondoltam, hogy megírom, hogy Kína gazdasági növekedési üteme kétségkívül impozáns, és bár a népessége éppen 133-szorosa Magyarországénak, de mi azért merjünk csak nagyot álmodni. Meg azon is gondolkodtam, hogy lamentálni kellene azon, hogy mit is érthetett azon a miniszterelnök, hogy Kínával is versenyképesek leszünk - vajon a bérszínvonalra vagy a szociális ellátórendszer versenyképességi összefüggéseire gondolt-e, vagy arra, hogy egy-két évtized múlva a magyar nyugdíjak vásárlóereje is eléri majd a kínai szintet... Vagy hogy vajon arra gondolt-e, hogy Magyarország lesz az az ország, amelyik megalázóan alacsony összegekért, éhbérmunkában az alacsony hozzáadott értékű termékeket előállítja majd Európában. És mindehhez még meg lehetett volna jegyezni azt is, hogy Orbán Viktor esetleg az általános életszínvonalra gondolt-e, amiben hamarosan versenyre kelünk Kínával - mindenesetre a demokratikus berendezkedésünkben tapasztalt változásokkal és a médiatörvényünkkel az első, ám határozott lépéseket kétségkívül megtettük a kínai úton...

De tudod mit, Nyájas Olvasó? Hagyjuk most két-három napra a fenébe a politikát! Fárasztó hónapok után vagyunk, ideje megpihenni egy kicsit. Szenteste még a fronton is hallgatnak a fegyverek. Pihenjünk és gyűjtsünk erőt az ünnepek utánra, mert ahogyan az ország dolgai állnak, attól tartok, lesz miről vitáznunk és lesz mi ellen felemelnünk a szavunkat az újévben is.

Köszönöm mindenkinek, aki olvasta e posztokat, és külön köszönöm azoknak is, akik pro vagy kontra, de vették a fáradtságot és hozzá is szóltak a témákhoz.

Az alábbi dallal kívánok békés ünnepeket mindenkinek.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr592536921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ClearWater 2010.12.24. 20:19:05

Lájk. Békés, boldog karácsonyt Nektek.

egyedi 2010.12.24. 20:19:40

Békés, boldog politikamentes karácsonyt kívánok :)

Melchi Zadok 2010.12.24. 20:19:40

neked is kellemes karácsonyt kedves michael!

Dr. Klein Imre · http://subnormalia.blog.hu 2010.12.24. 21:04:11

Boldogságost, békességest, fenyőillatost!

Megdobbent 2010.12.25. 07:54:17

Bizony sracok, most hatradolni, erot gyujteni, mert lesz mit csinalni 2011-ben, jobbara gondolom koltozni el innen, amig EU utlevelunk van.

A legjobbakat az unnepekre!

Rodeo36 2010.12.25. 19:32:47

jó lenne, ha Knight Rider behajtana Parlamentbe, és kiosztana néhány nagyméretű pofont, főleg a pofátlan miniszterelnöknek, aki felfuvalkodottságában és ostoba gőgjében ilyen baromságokat mert kiereszteni a beszélőkéjén, Kina gazdasági potenciálja nem hasonlítható és tudni kell azt is, hogy a közös népjólétet fizetik az alacsony bérekkel, az ország szociális ellátottsága 15 szörösére növekedett az utóbbi 10 évben és ez folytatódik és nekik annyira nagy potenciáljuk van, hogy a nagy VAT arányú nyereségekre állnak át fénysebességgel, valamint a belső piaca olyan hatalmas és a környező államokkal olyan szoros és jól működő kooperációja van amiről a magyar pinocchio nem is álmodhat, és impotenssége nem is teszi lehetővé, hogy valaha megvalósúlhasson... mert még a kormány butasága is hozzátesz az aljasságához

2011 legyen az új forradalom és söpörjünk nagyot a szemetet ki a Parlamentből nincs szükségünk túlfizetet törvénygyárakra

Sprick 2010.12.26. 15:48:26

Az egyetlen dolog, amiben versenyre akar kelni Kínával, az a cenzúra, ami a nyomtatott sajtó és a tévék/rádiók esetében működhet is, de az Internettel szemben tehetetlen lesz. Kína iszonyatos erőforrásokat áldoz az online cenzúrára, és ők is egyre nehezebben boldogulnak az ellenzéki honlapok eltüntetésével. Magyarországnak pedig rendelkezésére sem állnak ezek a bizonyos (emberi, anyagi, technikai) erőforrások, hogy a webet „megrendszabályozzák”. A gazdaságról pedig ne is beszéljünk...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.27. 11:11:16

Karácsonynak vége, pofázok újra, Bocselőre.

Nagyon igaz a poszt. Ebből is látszik egyébként, mennyi fogalma van zorbánnak a gazdaságról: azt látja, hogy Kínában 9-10%-os a fejlődés, és nálunk meg most 1-2, ha lesz. Tehát Kína jó, mi meg nem jó. Ilyen kétbites fogalmakban bír gondolkodni: arról fogalma sincsen, hogy ezért a fejlődésért az átlag kínai munkás heti hét nap dolgozik napi 10-12 órákat, hogy falun éheznek és megölik a lánycsecsemőt, hogy a lakosság durván kétharmada nyomorban él, hogy nincs nyugdíj, nincs mindenkire kiterjedő egészségügyi ellátás, tűzoltó, mentő, rendőr... ja nem, rendőr van. Elmondja, hogy a nyugdíj miatt nem volt itt "fejünk búbjáig" eladósodtunk, majd elveszi a nyugdíjmegtakarításokat, de nem teszik fenntarthatóvá a rendszert. Ámokfutás, amit művel. Kezdek félni.
süti beállítások módosítása