Elszólások

2010.06.26. 17:04

"Ez az igazság, ami ellen
minden erőmmel küzdeni szándékozom!"

Jim Hacker miniszterelnök a feleségének

 

Vicces és meglepően őszinte, elképesztő és olykor dermesztően zavaros elszólások tarkították az elmúlt napokban a köztársasági elnök megválasztását megelőző színes, szélesvásznú politikai vígjátékot. Hogy melyik elszólás nemesül utóbb örökérvényű szállóigévé, azt az idő és a történelem megítéli majd. De szórakozni mindenesetre már most is jól lehet mindezen. Elvégre sírva vigad a magyar...

A köztársasági elnök a törvények fölött megalkuvás nélkül uralkodik" - kezdte a Fidesz-frakció előtti bemutatkozását mindenki Pali bácsija. És ez a félmondat két szempontból is szöget üthet a figyelmes olvasó fejébe. Egyrészt a "törvények fölött" szókapcsolaton az országgyűlési képviselők és úgy a teljes magyar politikum tevékenysége kapcsán már meg se lepődnénk, de egy leendő köztársasági elnöktől, a törvényesség és az alkotmányosság leendő őrétől ez mégiscsak meghökkentő. Másodsorban az "uralkodik" ige használata azért egy kicsit furcsa. Persze tudjuk jól, hogy Schmitt Pali bácsinak személyes jóbarátja a spanyol király, és ugye királyok így, egymás közt... De azért szólhatott volna valaki Pali bácsinak, hogy momentán nem alkotmányos monarchia vagyunk, és hogy őtet kedden nem koronázzák meg, sőt még csak pajzsra sem emelik.

"Az embereknek érezniük kell, hogy az első számú ember őértük van" - mondta Pali bácsi, csak hogy kétségünk se maradjon őkiválósága felől. Kiváló a kiválók és első az elsők közt, él és uralkodik, mindörökkön örökké. Jajj.

Megtudtuk azt is, hogy Pali bácsi nem a gátja, hanem a motorja lesz a törvényalkotásnak. Nos, hogy a motor e szövegösszefüggésben mit jelenthet, azt nem tudom, talán a Harley-ja járhatott a fejében, mert az Alkotmány szerint ugyan a köztársasági elnök nyújthat be törvényjavaslatokat a Parlamentnek, de erre azért eleddig nem nagyon volt példa. De még az is lehet, hogy majd most lesz: első intézkedésként nyilván törvénybe iktattatja kötelező jelleggel a tévétornát...

Pali bácsi érdekesen pozícionálta magát az elkövetkező évekre. Mint mondta: ő lesz a legfőbb hadúr és a legfőbb nagykövet". Höhöhö. Az oké, hogy az Alkotmány szerint a köztársasági elnök a fegyveres erők főparancsnoka, na de hogy legfőbb hadúr? Kíváncsi vagyok, hogy a pallosjoggal vagy még inkább az első éjszaka jogával mikor kíván élni... Ha már egyszer uralkodik...

"A fiatalok sms-eznek, tévéznek, interneteznek, zajos helyekre járnak, nem olvasnak, és így elvesznek a szép szavak" - mondta Pali bácsi, már-már dévényi tibori magasságokba emelve önnönmagát. Mondjuk legalább annyira vicces figura tud lenni, elég az hozzá. És láthatóan halvány fogalma sincs az internet gazdagságáról a köztársaság leendő elnökének. Kíváncsi vagyok, mikor indul a Facebookon civil kezdeményezés Dévényi For President címmel...

Apropó, civil kezdeményezés... "Mi is egy nagy civil szervezet vagyunk" - mondta úgy kollektíve a parlamentre az elnökjelölt, akinek a jelek szerint a civil szféra mibenlétéről sincs halvány fogalma. Meg úgy egyáltalán arról sem, hogy hogyan működik az állam.

Azért a pontot az i-re vagy a méginkább habot a tortára a Fidesz frakcióvezetője, Lázár János tette fel az Estében, két olyan kiválóan összerakott mondatával, hogy csak na. És a vicces az egészben az, hogy Lázár János őszinte és önkritikus helyzetértékelésével, mondhatni: beismerő vallomásával messzemenőkig egyet is lehet érteni.

"Fontos dolognak tartom, hogy az embereknek adjunk valamiféle reményt, hogy létezik egy olyan közéleti szereplő, aki a munkáját és az elkötelezettségét nekik rendeli alá" - mondta a frakcióvezető, nem sokkal később hozzátéve, hogy "nagyon sok ember vágyik arra, hogy végre a sok hazug politikus között legyen egyvalaki, egy közjogi méltóság, aki az ő oldalukra áll (...) és valahogy az ő érdekeiket próbálja képviselni."

Azt tudtuk ugyan, hiszen hallottuk a Szijjártó-Kósa-Orbán csatársortól ezerszer, hogy a szocialisták között ilyen politikus nem volt. Lázár Jánostól pedig most már azt is tudjuk, hogy a Fidesz soraiban sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr392111854

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zavar az erőben 2010.07.02. 11:23:43

Ámokfutás, vagy másként mondva baki baki hátán. Nagyjából így jellemezhető a kormányzati kommunikáció elmúlt egy hónapja. Pedig erősen élt bennem az az emlék és illúzió, hogy a Fidesz legalább ebben jó. Hát a jelek szerint ebben biztosan nem.Gyanakodta...

Trackback: "Kedves Négerek!" 2010.07.01. 08:08:09

Schmitt Pál megválasztása sok aggályt okozott a politikai spektrum mindkét(!) oldalán. Az index szerint Kövér „Sámson” László körmeszakadtáig harcolt a Nemzet Palibájának megválasztása ellen, bár figyelembe véve, hogy a komenistákat dús lob...

Trackback: Schmitt Pál: nem a blogoszféra embere - heti szavazásaink 2010.06.27. 19:55:20

Lehet, hogy Schmitt Pál az "emberek embere" lesz, mint Göncz Árpád volt, de a blogoszféra embere akkor is Sólyom László. Heti szavazásösszesítőnk. Ahogy Török Gábor is írta, Schmitt Pál az adottságai miatt minden valószínűség szerint igen né...

Trackback: Pali bácsi nem lesz velszi bárd 2010.06.27. 07:08:40

Azért ismerjük el, hogy Pali bácsi biztosan jobb lesz a fegyveres erők főparancsnokának, legalábbis megjelenésében: volt sportolóként, egykori olimpikonként legalább katonás tartással végig tud majd menni a díszsorfal előtt. Úgy, ahogyan ez eddig ...

Trackback: Mindenki Palija 2010.06.26. 23:30:15

Sólyom Lászlót a fidesznyik frakció tagjai még jelöltnek sem merték állítani az államfőválasztáson. Ami sokat árul el a dologról. Persze Schmitt Pál kicsit kínos volna mellette, ezt belátom, nem egy súlycsoportban indulnak. Sem politikai, s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.26. 22:33:12

""A fiatalok sms-eznek, tévéznek, interneteznek, zajos helyekre járnak, nem olvasnak, és így elvesznek a szép szavak""

Azon kívül, hogy tényleg sok az idióta 0 agyú gyökér a 20 évesek körül (mostanában találkozok sok ilyennel, fiatalabbakkal nem nagyon), van benne valami!
Persze nem azért, amit SP mond, de van.

Elég megnézni a hozzászólások egy részét valami populárisabb fórumon.

Az a hazug politikusos duma amúgy tényleg mindent visz, de mondjuk sok újat nem mondott, eddig is tudtuk! Csak sajnos a maszop után nem volt más választás, vagy ők, vagy ezek.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.06.26. 22:34:22

Gratula az összeállításhoz! Loller arc lesz ez az ürge. Már előre kedvelem :D

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.06.26. 22:37:02

@Krajcs: Ez a "loller", ez tetszik, még nem hallottam.
De nagyon LOL :-D

baba jaga 2010.06.26. 23:15:45

kiváló!

"első ember" = capo di tutti capi
csak nem erre gondolt?

Kelemen Csaba 2010.06.26. 23:29:11

Az origon, megjegyeztem, hogy SP úgy beszél, mint egy szakmunkás...
De Weier Balázsék cenzurázták....

sufnyi 2010.06.26. 23:42:37

Hát most meg mi lesz itten ha ő meg ottan fenn fogja végezni a motormeghajtó munkáját?? Plebejus meg népbarát?? aha a plebs az akinek a száját tele lehet a Maxima Cloaca cuccával tömnyi.

gyilkos fűegér 2010.06.26. 23:51:06

@Krajcs: Végre nekünk is van Sarah Palin-ünk!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.27. 00:11:36

@ColT: Jut eszembe, én is járok egy baromi zajos helyre, most is épp itt termelem a GDP-t (bár nem, mert úgyis eladócsalja a cég). A munkahelyemen vagyok ugyanis, és itt nem kicsi a zajszint.

Állítólag rendes ember hétvégén nem dolgozik. :D

Intizar 2010.06.27. 00:43:55

@baba jaga: Szerintem förszt dzsentlmennek képzelné magát, csakhogy ahhoz kéne egy tűzről pattant, valódi politikus elnök asszony.

kigyurt álat 2010.06.27. 00:52:09

De legalább jól vívott régebben, az is valami :)

t a m á s 2010.06.27. 05:04:18

Nagyon sok pejoratív értékelés hangzott el az elmúlt napokban Schmitt Pál személyét illetően.
Pedig azt gondolom semmi probléma nem lenne vele, kedves intelligens, a legjobb értelemben törekvő, életszerető ember lehet. (a férfias szerelmeivel kisebb liaisonjaival együtt)
Előadhatta volna magát, mint a jövőben az ország sportját, sportdiplomáciáját, ifjúsági és felnőtt sportrendezvényeit fokozottan figyelemmel kísérő, segítő, azokon reprezentáló, vélhetően mindenki számára elfogadható elnök.
Hogy nem ezt tette az persze sajnálatos. DE!
Az a borzasztó hogy felé az őt jelölőktől indult ELVÁRÁSOK mik voltak.
Hogy a családi életet hangsúlyozza.
Hogy a 2/3 helyett a 3/3 helyett a 4/3 azaz határon túliak szöveget nyomja.
Hogy, amúgy kedvesen megjegyezhette volna hogy sikerült jegyet szerezni a bayreuthi ünnepi Wagner hangversenyre (a jobbiknál is jó pont Wagner ismert antiszemitizmusa miatt) hanem deklarál egy hülyeséget, hogy TÁROGATÓZNI tanul (merthogy a székelyek egykoron betiltott hangszeréhez érez affinitást).
Hogy Semjén Zsolt deklarálja, hogy Schmitt minden nap olvassa az evangéliumot - tehát jó elnök lesz.
Az internetről is szól - mint nyelvrontó eszközről. Természetesen ő is tudhatja hogy az internet a tudásnak, a műveltségnek micsoda könnyen elérhető tárházat jelenti. DE mivel politikai okok miatt (mint Kínában vagy Észak-Koreában) itt is tőrvénytervezet készül az internetes szabad véleménynyilvánítás megfigyelésére, korlátozására, hát ennek kontextusában szól ö is róla.

Szóval Schmitt Pál egy nagyon kedves, szimpatikus, intelligens, több nyelvet beszélő diplomata férfiú.
Csak az a csapat aki őt ajánlja, akinek a tenyeréből lesz majd kénytelen enni.....

trendo+ 2010.06.27. 05:06:47

@kigyurt álat: Nem úgy nyert csapataranyat (mint tartalék) hogy vívnia se kellett érte (a többiek összeasszózták neki is)?
Ez lenne visszamennőleg is az igazán stílszerű egy helyezkedőművészhez :)
@gyilkos fűegér Inkább a Palink Szara lesz nekünk! :))))

halál megdöglessz kinyírunk ® · http://href.hu/x/73ug 2010.06.27. 05:10:25

@Kelemen Csaba: ezt, mint szakmunkás kikérem magamnak :)

légyíves tartózkodj az ilyen kijelentésektől :D

Wallstreetbull 2010.06.27. 05:14:45

Birom ezeket a faszjancsikat akiknek ez a véleményük a korosztályomról. ENNYIT bírtak összehozni. Gratulálok ennek is. Aztán ha elkezdünk kivándorolni akkor meg besza-behu, hogy agyelszívás van:))))) Sajnálom ezt az embert, mert szegény élete lehet. Mert igen is valahol szegény az akinek az élet mindet megadott egy csettintésre. A VB aranyára lehet egyedül büszke, mégha tartalékos is volt. Ez az ember SEMMIT nem tett le ezenkívüül az asztalra soha. De igazságtalan lenne őt okolni ezért. Nagyon sok ember van nagyon érdemtelenül jó helyen. Éppen ezért nem lehet haragudni rá. Szörnyen igazságtalan lenne.:(:/

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2010.06.27. 05:15:51

@ColT:
Mi köze van ehhez SP-nek?
(orros szmájli)

nem1rem1 2010.06.27. 05:40:39

Azért a sohanemhazudósos politikusok között Schmittpál és a Borzalom csak második. Még a Fideszben is. Első csak az egyenlők között lehet, aki a törvények fölött, ha nem is épp őrködik, de legalább nem is kormányoz... A szép szavak megőrzéséhez pedig elengedhetetlen azok megfelelő (adekvát) alkalmazása és kiejtése (artikulálása)...

nem1rem1 2010.06.27. 05:41:30

Azért a sohanemhazudósos politikusok között Schmittpál és a Borzalom csak második. Még a Fideszben is. Első csak az egyenlők között lehet, aki a törvények fölött, ha nem is épp őrködik, de legalább nem is kormányoz... A szép szavak megőrzéséhez pedig elengedhetetlen azok megfelelő (adekvát) alkalmazása és kiejtése (artikulálása)...

nem1rem1 2010.06.27. 05:42:19

Azért a sohanemhazudósos politikusok között Schmittpál és a Borzalom csak második. Még a Fideszben is. Első csak az egyenlők között lehet, aki a törvények fölött, ha nem is épp őrködik, de legalább nem is kormányoz... A szép szavak megőrzéséhez pedig elengedhetetlen azok megfelelő (adekvát) alkalmazása és kiejtése (artikulálása)...

nem1rem1 2010.06.27. 05:46:49

@halál megdöglesz kinyirunk: Mottó 2.: "A proletár-diktatúra a munkások önuralma."

DominoFX 2010.06.27. 08:16:29

Sztem téved mikor azt mondja h az internet 1 nyelvrontó eszköz lol

Rob67 2010.06.27. 08:31:41

Én azért örülök, hogy végre szakember kezébe kerül az ország.
SP életútja nekem garancia a hozzáértésről.
Nyíltan vállalja kommunista szekértolását és ez szimpatikussá teszi nekem.
Az sem baj hogy Marx műveiről mára az Evangéliumokra nyergelt át, nekem ettől még hiteles.

Igyekeztem a leendő médiatörvénnyel kompatibilis hozzászólást írni ide. Nem akarok én gondot, meg hát bírom is nagyon.
Ő a példaképem! Szeretnék olyan lenni mint Ő.
Bebizonyította nekem, hogy nem csak az elkényeztetett mindent megtanuló egyetemistáké a jövő, egy egyszerű fiúból is lehet a nép első embere.
Sokat kell dolgozni érte, mindenkit ki kell szolgálni, helyezkedni is kell rengeteget, hazudni is a mocskos és mást nem érdemlőknek, de megéri hosszútávon.
Köszönöm a hitet Neked Pali bácsi!

lepojka 2010.06.27. 08:37:57

Schmitt Palinka . "90 éve harcolunk érted.

nestrot10 2010.06.27. 08:53:20

Nagy csend van arról, hogy Orbán merre vezeti a mikrobuszát Bulgáriában? heheh Már régen Dél Afrikában van a foci VB-n. Remélem ügyes ujságírók kiderítik és esetleg le is fényképezik.
Bár senkinek nem hiányzik itthon...de a kamu azért kiderülhetne. VALAKI DERÍTSE MÁR KI!!!!!!!!!

itoh 2010.06.27. 09:17:35

Úgy látszik a blog írójának jobban tetszett a Gyurcsány, Lendvai, Nyakó csatársor. Hát ti tudjátok.

Mind1 2010.06.27. 09:22:29

@itoh: más fikázása még nem teszi elfogadhatóvá a saját szarunkat

Mind1 2010.06.27. 09:27:11

@itoh: más fikázása, még nem teszi szalonképessé a saját gyenge emberünket.
SP úgy ahogy van elfogadhatatlan és gáz, ettől még a korábbiak nem javultak meg, de most lehetett volna szakítani a sokat szidott rendszerrel. De hát itt most keresztény személyi kultusz épül - isten segedelmével

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.06.28. 17:27:02

Csak nekem dereng még a Kőbán Ritával kapcsolatos kis affér, amiket sportolók is megerősítettek...

Forgó hangszóró · http://pedalsor.blog.hu 2010.07.03. 15:05:59

@Rob67:
méééééég! méééééég!
hamarosan államtitkár is lehetsz!
lol :)

kIára 2010.07.03. 20:55:49

[ezerévesvicc-update]

2010 április 26-án János bácsi a ferihegyi reptéren fel-alá rohangál és kiabál:
– Két jegy Amsterdamba eladó! Két jegy Amsterdamba eladó!
– Mondja kérem, retúr?
– Hülyékkel nem tárgyalok! Két jegy Amsterdamba eladó! Két jegy Amsterdamba eladó!
süti beállítások módosítása