Címzett ismeretlen

2010.09.15. 17:35

Egy eltévedt levelet hozott a posta. A feladója Orbán Viktor miniszterelnök, a címzett pedig... Nos, a címzett a Tisztelt Nyugdíjas. A levél tartalmát ezúton nem elemezném - talán megteszik helyettem is kellő alapossággal mások, meg különben is, a másnak szóló levelet nem illik felbontani -, és most abba sem mennék bele, hogy ha a miniszterelnök írja alá a levelet, akkor ne a pártja fizesse, ha meg a párt fizeti, akkor ne a miniszterelnök, hanem a pártelnök legyen az aláíró. Ehhez egy csöpp etikai érzék kellene, annak meg a magyar politikum úgy en bloc szűkében van. De ezt most inkább ne részletezzük.

Hanem annyit azért óvatosan megjegyeznék, hogy nem vagyok tisztelt nyugdíjas. Meg mondjuk tiszteletlen nyugdíjas sem. Valahol a félúton talán egy kicsit túl járhatok éppen a születés és a nyugdíjaslét között - bár amilyen nyugdíjkorhatár-kilátások vannak mostanság, lehet, hogy hamarosan az is kiderül, hogy mégiscsak egy kicsit még innen.

Hirtelen el is gondolkodtam, hogy talán homokszem kerülhetett a Kubatov-gépezetbe, vagy esetleg mégiscsak igaz, hogy nincsenek mindenféle listák. Vagyis hogy tulajdonképpen a fiúknak fogalmuk sincs róla, hogy konkrétan és személy szerint ki vagyok én. Maradjon köztünk: ettől azért meg is nyugodtam kissé.

Aztán az is átfutott a fejemen, hogy a címzés mégiscsak jó, és a Fidesz bizonyára már a 2042-es kampány anyagait küldözgeti, és hogy tulajdonképpen hosszú távra terveznek, mert tudják, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hála a Fidesz meg az ország élén, és a Nemzeti Centrum Szívében még akkor is az örökifjú Orbán Viktor miniszterelnök úr áll majd...

De a viccet félretéve, értem én, hogy a terjesztésben legalábbis jóval olcsóbb a címzetlen DM, mint a névre szóló, meg hogy egyszerűbb és gyorsabb megszórni a lépcsőházakban a postaládákat az ilyesmivel. Sőt: az ügyesen kitalált címzetlen levéllel is tökéletesen célt lehet érni. A baj csak akkor van, ha a levél már a csomagolásnál megbukik. Vagy - de hülyén hangzik ez - a címzetlen DM a címzésnél. A lépcsőházunkban konkrétan 60 lakásból 45-ben legalább. És ha ez az arány stimmel, akkor az 1,7 millió megcélzott nyugdíjas háztartásból nem sokhoz jutnak el Orbán Viktor sorai...

Mivel a feladó címzése hiányos volt (se Kossuth tér, se Miniszterelnöki Hivatal, se semmi), ezért címzett ismeretlen jelzéssel nem küldhettem vissza a feladónak. Maradjunk annyiban hát, hogy ad acta tettem.

Azt keddenként reggel elviszik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr242298518

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Partizánharc Kőbányán 2010.09.17. 11:37:53

 Óriási sikert értünk el a jobboldali médiával szemben. Partizánharc volt, mint 1944-45-ben, mikor a fasiszta és nyilas hordák ellen védtük az országot. Akkor sem hagytuk és most sem hagyjuk, hogy a farkasok tépjenek szét minket és állítsanak pell...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darth Revan 2010.09.15. 21:40:04

Mondjuk ugy, hogy az a nahany luzer fizette a miniszterelnok ur levelet, akik adot fizetnek.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.09.16. 18:17:50

Megnéztem... nálam zaklatásnak minősülne, és annyira nyálas... át-, és nagyon visszatetsző. Mint a politikája :(

Nagy Tibi (törölt) 2010.09.16. 18:18:30

Erre szántál egy külön bejegyzést...

Megdobbent 2010.09.16. 18:18:31

Mondjuk, hogy az en adombol. Igaz, a posta talan nem is vallalta volna, mert meg mindig log neki a fidesz par 10millaval, igy aztan DM es lesz, ami lesz.

Hozzank meg valoszinu nem jott, mert tele lenne vele a szemetes, de majd figyelem :>

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.09.16. 19:38:24

Michael, Michael... Neked semmi sem jó? Neked nem lehet jót tenni? Mások remegő térdekkel olvasnák A MINISZTERELNÖK ÚR sorait és Te elégedetlenkedsz? Hát Neked semmi sem jó? ŐK már tudnak valami, amit Te nem! Miért, Kósa v. a Szíjjártó gyerek nem bizonyította be ezt Neked? Kis naiv!

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.09.17. 08:03:23

Hogy van-e Kubatov lista, arról mindenki véleményt formálhatott a videjó alapján.

Ha névvel küldik ki a levelet, akkor nem tudták volna legalizálni a nyugdíjas listájukat, így lett DM levél.

Tűzfal · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.09.17. 08:04:37

Hogy van-e Kubatov lista, arról mindenki véleményt formálhatott a videjó alapján.

Most viszont nem írhattak rá nevet, mert semmilyen módon nem tudták volna a nyugdíjas nyilvántartást legalizálni.
Így kényszerből lett DM levél.

Blobov 2010.09.17. 13:12:29

Hümm... a miniszterelnök által írt levélre adott válaszokat a Fidesz kezeli. Ühüm. Azért az adatvédelmi biztos álláspontjára kiváncsi lennék.
süti beállítások módosítása