Mindent az Alkotmányba!

2010.11.14. 10:50

Schmitt Pál szerint az erdőknek - sokak szívügyének - explicit, leírva is szerepelnie kell az új Alkotmányban. Szerintem meg a Rolling Stonesnak is. Az ugyanis az én szívügyem.

Mielőtt a zöldek szemében kihúznám a gyufát, szeretném a leghatározottabban leszögezni, hogy nekem is szívügyem az erdők védelme, a természet- és környezetvédelem ügye (KITT esetében például nemrég napelemes-hirdogén meghajtású hibridmotorra álltunk át). Tehát nem az ügy fontosságával van bajom. De.

A következőket mondja az emberek embere, a köztársaság elnöke: "Az erdő szó a magyar alkotmányban nem szerepel. Szerepel az egészséges élethez való jog, szerepel a környezet védelmének a parancsa; áttételesen deriválni lehet ezekből az alapjogokból az erdőre vonatkozó törvényeket és előírásokat - van is belőlük bőven -, de ajánlom országgyűlési képviselő kollégák figyelmébe: ne hagyják ki a kínálkozó lehetőséget. A magyar parlament foglalkozik az alkotmány megújításával: az erdő, ami az önök szíve ügye, az igenis szerepeljen, explicit, leírva szerepeljen, ennek a jogai, kötelességei, védelme, fejlesztése..."

Hááát, mindezeket olvasva több dolgon is elgondolkodtam. Egyrészt ha az erdők ilyen explicit módon szerepelnek majd az új alaptörvényben, közvetlenül a Szent Korona-tan mellett, és ha mindehhez még Csaba királyfit meg a Csodaszarvast is beleveszik, olyan druida alkotmányunk lesz, hogy Stonehenge-ből idáig szaladnak a zarándokok. Mondjuk a turisztika fejlesztése amúgy is kiemelt cél az Új Széchenyi-tervben.

De visszatérve arra, hogy mi szerepeljen explicit módon, leírva az Alkotmányban. A politikai élet egyik Tibi bácsija, Schmitt Pál - és a kormány, aminek szerinte ő is szerves része - gondolatmenetét követve nyilván az Alkotmányban annak kell szerepelnie, amit az emberek látni szeretnének benne, és ami az emberek szívügye.

Namármost nekem például szívügyem a Rolling Stones. Meg szerintem még vagy 20-30 ezer embernek Magyarországon. Úgyhogy javaslom, hogy a Rolling Stones is szerepeljen explicite leírva az új Alkotmányban! Lady Gagát speciel én nem szeretem és ha rajtam múlna, nem is nevesíteném az alaptörvényben, de vagyok annyira libsi, hogy tiszteletben tartom azokat, akik szeretik, tehát igazából nincs kifogásom az ellen, hogy a művésznő is szerepeljen explicit és nevesítve az Alkotmányban. És ugye Győzikét se hagyjuk ki, mert valakinek ő is a szívügye. Ha másnak nem, hát Béjá asszonynak, aki nyilván szívesen látná az Alkotmányban explicite nevesítve Győzit is.

De a tréfát félretéve - bár az elvetemült Győzi-rajongók szerint ennek nyilván a fele se tréfa -, javaslom, hogy a Magyar értelmező kéziszótár, meg hozzá - biztos, ami biztos - az Idegen szavak és kifejezések szótára is szerepeljen az Alkotmányban. Az első betűtől az utolsóig. Akkor talán explicit leírva egyetlen kifejezés se marad ki, ami valakinek a szívügye Magyarországon.

És hogy el ne felejtsem: illeszkedve az elnök úr elképzeléseihez, a magyar nyelv védelme érdekében javaslom, hogy a Magyar helyesírási szótár is szerepeljen az új Alkotmányban. Abból levezetve pedig a Büntető törvénykönyv már büntethetné akár letöltendő szabadságvesztéssel is a durva helyesírási hibákat.

Természetesen csak és kizárólag visszamenőleges hatállyal.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr102447628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.11.14. 14:34:12

Egyet én is javasolnék: verje már bele valaki (végre) Palikánk fejébe az ALKOTMÁNY lényegi szerepét - előbb. Utóbb hátha rájön, hogy nem is neki kell gondolkodnia.
(azért egy humánbiológus, egy közgazdász, egy geológus és egy szociológus sem ártana a sok mindenhez hülye jogász közé...)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.11.14. 14:47:56

Schmitt Pál Zeuszt említené az Alkotmányban

Több helyről törölték a köztársasági elnök, valódi gondolatainak vélt, és a nevében fogalmazott, a parlament alkotmány-előkészítő bizottságának elküldött javaslatcsomagját, amely szerint jövő tavasszal a bibliai SátánIstent és az ízlésterror diktátor kereszténységet be kellene venni az alkotmányba. Az ok egyszerű és érthető. Banális adminisztratív eljárási hiba és félreértés történt.

vilagnezet.blog.hu/2010/11/14/schmitt_pal_zeuszt_emlitene_az_alkotmanyban

gramercy 2010.11.14. 17:55:44

marpedig a zemberek a zerdobul veszik ki a zoxigent

nem tudtatok mi? ti libsibolsik

Khayness 2010.11.14. 17:57:47

A sör rengeteg ember szívügye, szerintem szerepeljen explicit az Alkotmányban!

Ha már ingyen sörről való népszavazás nem lehetett forrásmegjelölés hiánya miatt, ennyit igazán érdemelne a magyar nép.

Bunkológus · http://szatmarfigyelo.blog.hu/ 2010.11.14. 18:02:14

Csak tudnám, hogy kerülte el a linkelt nyilatkozat a figyelmemet?

Kósa bedönti a forintot, ő meg meg longolná?

"Mi a kormány" Még egy kicsit ülök, és nézek magam elé...

Megdobbent 2010.11.15. 06:33:51

Nagyon szeretnem, ha smitpaca az erdekemben is szot emelne. Egyreszt muszaj szerepelni - a preambulumban legalabb! - a jeger ferfialsonak, hiszen a zemberek telen faznak, nemkulonben a fecske nadragnak, hiszen egy nemzedek nem letezne, ha a fecskek nem sejtetnek olyan sokat a ferfi adoniszokbol, masreszt - legfokeppen -, es ezt mar tenyleg az alkotmany kozepebe kernem, csupa nagy betuvel: "A LEGSZENTEBB ES LEGSZEBB ALLAT A TOBZOSKA". Ha ez nincs benne, igy muszaj leszek semmisse tenni smitpaca minden egyeb javaslatat is! Koszonom.

Lasombra 2010.11.15. 11:05:27

szólni kellene Smittpacának, hogy az Alkotmány az nem egy vendégkönyv, ahova mindenki beleírogathat, akinek a keze ügyébe kerül.
egy jó írás erről, akinek ez nem lett volna meg: galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=37314:az-erzelemrokonito-forrasztek&catid=68:cssandorklara&Itemid=105
(bocs, a hidden linkért, az eredeti elég hosszú, bár lehet, hogy a fórummotor ki fogja bontani, miután elküldtem)

off: és szeretnék őszinte részvétet nyilvánítani a blog felé. látom, múltkor wmiki megtalálta a blogot. és voltak gyanútlan arcok, akiknek nincs meg a Blogoszféra Ki-kicsodája, és konverzációt próbáltak kezdeményezni vele. remélem, mindenki tanult az esetből.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.11.15. 11:14:14

Csak a pina nehogy kimaradjon a Nyalkotmányból.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.11.15. 17:07:57

@immortalis: Ha kihagyják, akkor úgy is forradalom lesz "itten"! Mert azért az nem megoldás, hogy helyette f.szokkal van tele az egész parlament! Ha egyszer bevált a muff, azon kéretik nem változtatni! (Legalábbis én nem akarok divatos lenni, maradok a már bevált cuncinál) Még ha párthatározat születne az ellenkezőjéről akkor sem alkuszom! (Bár szerencsére a narancslangyi szakasz, ha jól tudom, ki lett küldve Brüsszelbe :) ).

ClearWater 2010.11.16. 08:27:59

Nekem a fenti idézett szüvegben két dolog ragadta meg a figyelmemet.
Egyrészt mióta kollegája egy képvielőnek a köztársasági elnök, valamint hogy mi lehet az erdő "kötelessége", és hogy megkérdeztük-e az erdőt hogy elismeri-e a kötelezességeit, vagy mi van ha éppen szarik rá hogy szerintünk mi a kötelessége- ha már a vulgarizmust helyezte a blog az utóbbi egy-két posztban előtérbe.
süti beállítások módosítása