Európai disznóól

2011.01.14. 22:10

Hanem a mi Szeretett Miniszterelnökünk aztán tud nagyokat mondani! Mármint nem úgy értem, dehogyis, nem nagyot mondani tud, mert ő olyat ugye nem csinál, hanem hangzatosat. Verbalitásban viszont egyszerűen utánozhatatlan. Most például egészen egyszerűen "ledisznóólozta" az uniós pályázati rendszert. Mármint az eddigit. Mert most majd ő a két erős, országépítő karjával kihányja onnan a ganyét.

Szögezzük le már az elején: minden korábbi, egyszerűsítést és gyorsítást célzó változtatás ellenére sem volt, messze nem volt tökéletes az uniós pályázati rendszer. Többnyire lassú volt a pályázatok elbírálása, többnyire lassú volt a szerződéskötés, és többnyire lassan mentek a kifizetések is. Ennek ellenére is túlságosan erősnek érzem Orbán Viktor szavait, aki szerint az eddigi rendszer "egy disznóól volt, átgondolatlan, korrupt, az embereket megalázó, a pályázókat kiszolgáltatott helyzetbe hozó disznóól volt."

Abba most nem mennék bele, hogy hány embert sértett vérig a miniszterelnök - olyanokat, akik az elmúlt években a pályázati intézményrendszer valamelyik szintjén dolgoztak, vagy netán dolgoznak még ma is - ők tehát Orbán Viktor értelmezésében a korrupt disznóól lakói. És nem mennék bele abba sem, hogy a beharangozott uniós forrás-átcsoportosításokból valójában mi valósult meg - túl sok gyaníthatóan nem, mert akkor azt külön kiemelte volna az átcsoportosításokat annak idején, a 29-ből 13. pontként (Az uniós források radikális átrendezése a kkv-k számára) megígérő miniszterelnök.

Két aspektusból viszont mindenképpen elgondolkodtatóak Orbán Viktor szavai.

Egyrészt meglehetősen furcsán hangzik mindez annak a fényében, hogy az Európai Bizottság regionális politikájáért felelôs főigazgatója, Dirk Ahner azt írta nem egészen egy éve (aki nem hiszi, járjon utána: a Fellegi Tamás felügyelte Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján, a dokumentum 59. oldalán megtalálható), hogy „Az Európai Bizottság különösen elégedett azzal, hogy a programok teljesítése 2009 folyamán felgyorsult, és egy rendkívül kielégítô abszorpciót eredményezett 2009 végére." Sőt, az brüsszeli fődirektor egészen odáig merészkedik, hogy kijelenti: "Az Európai Bizottság ezidáig különösen elégedett ezen irányítási szerkezet hatékonyságával és teljesítményével. Biztatjuk Magyarországot, hogy haladjon tovább ezeken a jól kitaposott ösvényeken a jelen tervezési periódus végéig.”

Mindezek fényében Dirk Ahner nyilván csak egy szijjártói értelemben vett nemzetközi gyurcsányista szocialista lehet - akárcsak elvtársa, a luxemburgi külügyminiszter. A miniszterelnök szóvivőjének közismerten könyörtelen logikája szerint ugyanis jó érzésű polgár eleve nem mond, nem mondhat ilyet a szocialisták által kialakított rendszerről. Továbbá mindezek fényében a miniszterelnök szemében nyilvánvalóan Brüsszel maga is egy átgondolatlan, korrupt disznóól lehet, ha már egyszer a magyar pályázati rendszert képes volt jónak találni. Van most rá fél éve, kiganyézhatja azt is a Főnök...

Másrészt pedig az is megérne még egy apró továbbgondolást, hogy vajon ebben a korrupt disznóólban - ha elfogadjuk az orbáni állítást - az elmúlt években hogyan tudtak olyan kiválóan érvényesülni és az uniós forrásokból igencsak jól kaszálni az olyan klasszikusan fideszes városok, mint Debrecen, Balatonfüred, Kaposvár vagy éppen Mórahalom.

Miniszterelnök úr, ugye nem?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr262584490

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyszerű ez, mint az egyszer egy 2011.01.15. 06:25:33

Orbán Viktor nem lacafacázik. Lefordítja népnemzetire a mondanivalóját. Látszik, hogy tudja mi a dörgés. Nem tudom, hogy inszeminátor vizsgája van-e, vagy a természetes szaporulatban hisz, de engem meggyőzött. Az alábbi videón 1:09 és 1:26 között megmo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2011.01.15. 08:27:58

Jajhaj, ez nekem is megutotte a fulemet, de azt hittem arrol beszel a kis bolha, hogy otthon miutan leverte az asszonyt, es a gyerkocok vallasi nevuknek megfeleloen reagaltak, mi tortent.

Most, hogy itt nalad olvasom, csak gratulalni tudok neki. Eddig is a legszarabb europai polgarnak tartottak, azon tul, hogy rendszerint budos es rezeg a feje a beleszorult videki frusztraciotol, olyan szepeket tud mondani, hogy akik nem korberohogik, azok egy legterben sem hajlandoak vele lenni.

Es hat ne felejtsuk: mig Gyurcsany ugye amikor csak tehette rarontott a nemzetere, ez a joravalo parasztgyerek oregbiti jo hirnevunket az egesz vilagon, vigyaz a nemzeti valutankra, epiti es erositi a demokraciat.

Tobb, mint 7 millio ember ebbol a 10 millios orszagbol a hata kozepere nem kivanja se orbant, se ezt a mi elcseszett jobboldalunkat, de bizony ok (mi) is fizetik a cca. 380 ft-os benzint, nekik is elvette a maganmegtakaritasukat a nemzetveszto csoka, nekik is kozel megduplazodott a svajci torlesztojuk, az eurosrol inkabb ne is beszeljunk es persze _minden_ dragabb nekik is, hisz valsagado, ugyebar.

Szoval tenyleg ez mar olyan gyomorforgato, hogy civilizalt ember egyszeruen szavakat nem talal, ezt a fickot pedig bottal sem bokodne.

Azert kivancsi vagyok magam is, hogy mikor fogjak ezt az orszagot orbanostol szijjartosol ugy kivagni az EU-bol, mint a szart. Addig fesziti-huzza, mig eloveszik az EU kartat, rankolvasnak 2-3 labbal tiport pontot, es viszlat.

Na akkor fogom csak megkoszonni neki igazan, de gyanitom, akkor nagyon sokan fogjak megszemlelni fobb hidaink lampavasait, hogy milyen statikusak varatlan kozepes tomegu horizontalis terheles eseten.

flort 2011.01.15. 10:45:56

Á, félreértitek, ez csak a szokásos fegyvercsörgetés (ezúttal is fakarddal), hogy elterelje a figyelmet az óvatlanul elejtett februári tervekről.
Mert a hívek (ha tudnak gondolkozni) hogyan nyelhetik le azt pl, hogy a hivatalos korhatár előtt senki sem mehet nyugdíjba, mikor kb 2 hete sikerült csapást mérni az imperialistákra azzal, hogy a nők 40 évi munkaviszony után már elmehetnek. (Csak emlékeztetőül: érettségi - 18 éves kor - után 40 évvel 58 éves az asszony). Etcetera

Amúgy lassan mintha tényleg jelentkeznének értelmes lények is a kormány háza táján:

index.hu/belfold/2011/01/15/hoffmann_rozsat_visszakuldtek_a_startvonalra/

Csak így tovább!

pjotr_75 2011.01.15. 14:36:15

és ahogy a Tőzsdecápák 2. része után tudjuk: a disznókat levágják...
süti beállítások módosítása