Ha kedd, akkor...

2011.02.26. 15:29

Azt hiszem, kedden sok minden kiderül. Leginkább az, hogy tényleg egy rakás töketlen balfék próbálja-e kormányozni az országot, vagy olyan kormányunk van, amelyik az elmúlt hónapok elképesztő gazdaságpolitikai bénázása ellenére végre tudja, hogy mit akar, és képes is azt végigvinni. Én tényleg nagyon bízom ez utóbbiban...

Azt hiszem, hogy tovább már nem lehet húzni az időt, a sárgalapos figyelmeztetést már megkapta a hitelminősítőktől a magyar kormány. A következő időhúzásért pedig a piacok - attól tartok - piros lappal büntetnének. Kedden tehát már nem lehet mellébeszélni. Kedden mondani kell valamit. Végre valami kézzelfoghatót.

Nem lesz elég annyit mondani, hogy majd csökkentjük az adót és hogy majd növekszik - mit növekszik: egyenesen szárnyal - a gazdaság, meg hogy valamitől igenis megteremtődik az egymillió új munkahely. A "gasztasák mukoggy!" varázsigéjét ugyanis ma már nem veszi be senki. Valami olyasmivel kell kedden előállni, ami garantálja, hogy hosszú távon is fenntarthatóan tudjon működni az állam. Ami garantálja, hogy a jövőben nem költünk többet annál, mint amit megtermelünk. Ami garantálja, hogy nem nyújtózkodunk túl annál, mint ameddig a takarónk ér.

Persze nyilván lesz az egésznek egy enyhe őszöd-fílingje - talán nem véletlen, hogy kedden a hírek szerint nem a miniszterelnök, hanem a Matolcsy-Navracsics kettős teszi meg a bejelentéseket. A Főnök imidzsét nyilván nem szeretnék rossz hírekkel rombolni.

Mert hogy rossz hírek lesznek, amiket bejelentenek, abban biztos vagyok - már amennyiben rossz hír az, ha alaposan megvágják az utazási kedvezmények rendszerét, ha szigorítják a rokkantnyugdíjazást, ha racionalizálják a felsőoktatást vagy az egészségügyet. Akitől elveszik a kedvezményeket, annak nyilván egyértelműen rossz lesz ez. Aki meg egy kicsit is józanul látja az ország helyzetét, annak pedig csak szükségszerű rossz. Mert ha tetszik, ha nem, a zemberekkel fizettetik meg. Ugyanis nincs kivel mással. A Matolcsy-varázslat sajnos nem működik.

De mondok én valamit: bánja a fene, ha kedden ők is beismerik, hogy hazudtak reggel, éjjel meg este. Elvégre kevés kivétellel egyvégtében hazudott itt a politika az elmúlt két évtizedben. És bánná a fene, ha mindenki számára nyilvánvalóvá válna, hogy ők is hazugsággal, nyilvánvalóan hamis ígéretekkel kerültek hatalomra.

Csak végre cselekedjék meg, amit megkövetel a haza!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr272692678

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mire lesz pénz, mire nem? 2011.03.01. 01:59:39

Miközben az ország egyik kulturális színét szürkíti az élet a West Balkán bezárásával, a romkocsmák egyre nehezebb körülményeivel, a csendrendelettel, a Tűzraktér kulturális centrumának megfojtásával Terézvárosban, miközben az oktatást szegényíti jó er...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.02.26. 19:58:27

"A Főnök imidzsét nyilván nem szeretnék rossz hírekkel rombolni." - mijét? :)- de hát olyanja sincs neki...
Tulajdonképpen ennek a "főnöknek" mije van? (vagy csak én nem találok benne semmit? )

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.27. 09:08:14

"bánja a fene, ha kedden ők is beismerik, hogy hazudtak reggel, éjjel meg este."

Nem fogják beismerni. Hazudni soha nem is tudtak, a beismerésre való képesség pedig ennek következtében az idők során teljesen elkorcsosult. :)

9mmPara 2011.02.27. 18:51:38

Majd a végén még kiderül, hogy szándékosan húzták az időt, csak azért, hogy a nép már belefáradjon a (látszólagos, holott nem is) hülyeségeikbe.

És persze a csalhatatlan zsenik gyülekezete (élén a nagybetűs Géniusz Államférfivel) mindezt előre látta, sőt évekkel ezelőtt kitervelte.

Szóval, én remélek, de már nem hiszek.

Gabor76 2011.02.28. 09:45:13

A múlt heti kommunikáció is ezt a keddi bejelentést készítette elő: Az hazaárulók által szétvert rendszer romjain muszáj kicsit meghúzni a nadrágszíjat, elszállt az államadósság és ezt kezelni kell.
Ez lesz a bejelentés alapja, semmiféle beismerésre ne számítsatok.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.02.28. 22:14:05

A bejelentés az lesz, hogy az elmúlt coci 8 év miatt... Akkor tovább nem is kell hallgatni. Szájtépő Petya osztja még a nullát majd egy kicsit. Ha még mindig nem állnak ki valami gyökeresen új és tényleg eget rengető csomaggal, akkor ba..hatjuk, tényleg vagy külföldre, vagy politikusnak kell menni. Mint mezei és nagybetűs POLGÁR itt akkor nem fogsz megélni, mert a politikusok ellopnak mindent. Ugyanis annyi mindent elloptak, hogy innentől már csak a megtakarításaid és a csökkenthető életszínvonalad marad lehetőségként nekik, mint bevételi forrás. Élni fognak vele!

9mmPara 2011.03.01. 10:43:21

@térfél: Orbánnak az van, hogy kiváló (kamarilla)politikus.
idézet a wikipédiából:
"A kamarilla elnevezéssel általában a felelőtlen kegyencek, az önös érdekeiket érvényesítő tanácsadók szűk körét jelölték. A kamarilla tevékenységének lényegét alkotta a titkos intrikálás, a személyes felelősség hiánya."
Nekünk meg ez van. Mondom mindezt felelőtlenül a nemzetmentés bejelentése előtt szűk fél órával.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.01. 14:08:25

@Boli: hehe... az enyémből már nem fognak élni, de azt mind nagyon szívesen megosztanám velük. Cserélni még szívesebben elcserélném az övékre - fogadjanak örökbe! ez volna az én megszorításom számukra :)

9mmPara,köszi - ez tényleg lehet nekik :).

ledzep 2011.11.17. 09:20:22

"Michael Knight harcba száll a demagógiával, az elbutulással, a politikai hülyeséggel és a világ más ostobaságaival. Hé, KITT, szállj ki azonnal az autóból!"

Két évvel ezelőtt mit írtál?
süti beállítások módosítása