A kellő tisztelettel

2011.03.30. 12:49

Vajon csak az én fülemet bántotta, ahogy a közszolgálati tévé sportriporterei a keddi meccs szünetében a távollétében is Miniszterelnök Urazták a miniszterelnök urat? Mintha félelemmel és áhítattal vegyes tisztelet csengett volna a hangjukban, ahogyan emlegették Őt, szinte hallani lehetett azt a nagy M-et és a nagy Ú-t is...

Pedig ez azért eddig nem volt szokás. Urazni a sajtóban legfeljebb csak akkor szoktak, ha szemtől szemben megszólítják az illetőt. Mert például ott ül a stúdióban. De így, a távollétében Miniszterelnök Urazni... Szerintem ilyet még a HírTV se csinált eddig. Pedig ha valahol, hát ott igazán megvan az áhítattal vegyes tisztelet. Ráadásul mindezt a közszolgálati televízió sportműsorában?!

Félreértés ne essék: én tisztelem a miniszterelnököt. Nem, nem Orbán Viktort. Nem is Gyurcsány Ferencet és nem Bajnai Gordont - na jó, őt talán igen -, hanem a mindenkorit. De ettől még nem fogom A Miniszterelnök Úrként emlegetni, mert hát azért már mégis... Még Mrs. Knight sem emlegeti így, pedig neki aztán a szíve csücske. Nem, dehogyis, nem a Gyurcsány és nem is a Bajnai.

Én azt hittem, hogy azok az idők rég elmúltak már, hogy régen magunk mögött tudjuk az automatizmussá rögzült, parancsalapú és tekintélyelvű tisztelet évtizedeit. Sőt: én már emlékszem arra, hogy annak idején már a Grósz Karcsit is csak Grósz Karcsiként emlegette az utca embere, és a Híradóban se biggyesztették már a neve után az elvtársat.

Megmosolyogtató, amikor néhány blogban rendre a Kedves Vezetőként aposztrofálják a miniszterelnököt. Poénból. De basszus, ezek szerint van, aki ezt halálosan komolyan is veszi, ráadásul a közszolgálati tévé közszolgálati műsorában!

És hogy mennyire nem múltak el azok az idők! Negyven éve nem mutatkoztak olyan szívesen a politikusaink a focicsapatok körül, mint mostanság. Orbán Viktor Videotonja, Kósa Lajos Lokija (külön díjazom, amikor a csapattal együtt ő is átveszi a bajnoki aranyérmet, elvégre ő is kihajtotta magát a pályán a győzelemért), Kubatov Gábor Fradija és Deutch Twitter Tamás MTK-ja - vajon a bajnokság végeredménye megint a politikai erőviszonyokat tükrözi majd?

A tegnapi meccs egyébként jó volt, és igaza van A Miniszterelnök Úrnak - közszolgálatian szólva a messzi távolban is áldassék Az Ő Drága Neve -, most aztán megmutattuk!

Megmutattuk, hogy nekünk aztán nem diktálhatnak a futball-nagyhatalmak! Hollandok? Hiszen Hollandia sehol sem volt még, amikor már nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára. És akkor az olaszokról meg a brazilokról már ne is beszéljünk!

És különben is: a magyar futball jogfolytonossága megszakadt 1954-ben Bernben. Az azóta történteket pedig nem tekintjük érvényesnek. Magyarán a magyar válogatott a világ legjobbja. És aki ezt nem ismeri el, az a magyar embereket, a magyar nemzetet sérti meg.

Kéretik mindezt mindenkinek a kellő tisztelettel tudomásul venni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr622784830

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: És Orbán kivezeté az országot a bűnös EU-ból 2011.04.05. 07:44:07

  Legalábbis erre következtetek minden megnyilvánulásából.  A legfrissebb az, hogy „Mi nem Európában, hanem Magyarországban hiszünk. Számunkra Európa nem hit, ész kérdése.” Magyarul az EU le van tojva, egyébként is csupa hüly...

Trackback: Na, álljon meg a fáklyás menet! 2011.04.03. 19:05:20

  Olvasom az ATV.hu-n, hogy kollégái összefogtak Stohlért"Túlzás az ítélet, Andris értett volna a fél szóból is: a felfüggesztettből vagy egy pár hónapos börtönbüntetésből. Több riportot is készítettem börtönökben, borzasztó helyek ezek....

Trackback: Hova tűnt Selmeczi Gabriella? 2011.04.02. 16:07:59

  Egy hónapja egy kiflicsücsök nem sok, annyi hír sincs felőle, pedig most nagy szükség lenne rá! Jó, tudom kemény harc volt az, amit vívott a tőzsdecápákkal. Fárasztó lehetett a százmilliárdok zsákba pakolása és átcipelése a magánkasszákból ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2011.03.31. 06:54:55

Le is vettem a sapkam, el is mormoltam egy

"Köszönjük néked zorbanminiszterelnokur,
Kiért a hálánk tiszta lángja ég.
Reád ha nézünk, büszke a arcunk,
Virágot hintünk amerre mész.

Fogadjuk néked zorbanminiszterelnokur,
Utadra lépünk, Te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nótánk,
Elébed hajlik, mint virágos ág."

strofat e sorokat olvasva!

egyedi 2011.03.31. 08:45:46

megnézném hogy politizáltok otthon :)
pont azon gondolkodtam tegnap, hogy az a korosztály, amelyik Kádár idején fiatal volt, vagy ellenzéki, illetve később nőtt fel, most hogy tudja elfogadni, hogy korlátozni akarják a szabadságát? számomra ugyan egy vezető iránti kritika nélküli rajongás elképzelhetetlen, de nap mint nap újra meglep, hogy mennyien képesek arra, hogy a legképtelenebb baromságokat, vagy hazugságokat is védjék, csak azért, mert azt a Fidesz, vagy fideszes tette. és ezért még csak nem is kap semmit. annyira szeretném megérteni, de nem megy. vagy ez a sok ember képes saját magának is hazudni?
a másik, amit eddig még nem hallottam felvetni egyik riportban sem, amikor azt hajtogatják a kormánypártiak, hogy naugye nem is volt baj a médiatörvénnyel, nem kellett volna fellármázni a fél világot, hogy a közszolgálati média kiegyensúlyozatlansága az tényleg ezt mutatja?

Megdobbent 2011.04.01. 07:01:23

Nem tudja elfogadni, nem is fogja. De nem is a kadari fiatal korosztaly szavazott rajuk, a sajat neped ellen meg mit tudsz tenni? Most komolyan?

Kurutz ezredes 2011.04.03. 07:58:24

A Fradi nem Kubatové. Az a pondró szerintem jövő ilyenkor már nem lesz az egyesület közelében sem. Kósa és Bolseviktor (no, meg Tompika) viszont az idők végezetéig rajta fognak ülni a csapataikon.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.04.03. 21:34:15

Ami még megdöbbentőbb, hogy a választások után a SportTV kommentátora milyen csontig benyalt Vityának. No én azon lepődtem meg. Elég rendesen becsicskult a magyar, szinte nincs olyan területe az életnek, ahol nem feküdtek le neki.

TBal 2011.04.05. 18:53:48

Nekem erről a "Sötét Nagyúr" megszólítás ugrott be...

gyilkos fűegér 2011.04.05. 22:32:58

@TBal:

Csak a Sötét Nagyúr mögött, ha Darth Vader-re gondolsz, ott állt a Birodalmi Csillagflotta, ha Sauron-ra, akkor Mordor seregei, a Nazgulok, meg a Sötét Tűz hatalma, a Kedves Vezető mögött meg Matolcsy, Szargyártó, Tompika, meg két Gripen...

TBal 2011.04.06. 09:16:35

@gyilkos fűegér: Én Voldemortra gondoltam, de a többi is hasonlóan jó :)

kisa 2011.04.06. 13:23:21

Nos, én Krizsó szájából hallottam egyik reggel a Miniszterelnök Úr kitételt, hasonló szituban. Nem VELE, hanem RÓLA beszélt.

Most már várom, hogy Kálmán Olga mikor kezd el Miniszterelnökurazni...
Szomorú vagyok.

Mr. Waszabi 2011.05.03. 07:55:42

Már csak a "tekintetes" vagy a "nagytiszteletű" jelzők visszatérése hiányzik a retorikából és már ott is vagyunk - 80 évvel ezelőtt. Azért olcsón feltalálták az időutazást, az sem semmi.
süti beállítások módosítása