Állatkert

2011.06.18. 10:44

Mesterházy Attila az MSZP vezetésével együtt a Fidesz fizetett ügynöke, ez most már nyilvánvaló. Vagy ha mégsem az, akkor egészen egyszerűen hülye. Most éppen népszavazást kezdeményez arról, hogy ne lehessen Magyarországon visszamenőleges hatállyal törvényt alkotni. És persze ezzel is, már megint a Fidesz malmára hajtja a vizet.

Nagy az isten állatkertje, és alacsony a kerítés. Ez jutott eszembe, amikor elolvastam Mesterházy Attiláék legújabb kezdeményezését. Méghogy népszavazást tartani arról, hogy ne lehessen Magyarországon visszamenőleges hatállyal törvényt alkotni...

Tessenek már végre megérteni, hogy visszamenőleges hatály jogalkotás egy jogállamban egészen egyszerűen nem létezik. Nincs. Éppen ezért népszavazással sem lehet - merthogy teljességgel értelmetlen - korlátozni. E tekintetben tehát legalább annyira hülye kérdésről van szó, mint amilyeneket a szociális konzultációnak nevezett bohóckodás (de népszerű kifejezés mostanság!) kérdőívein olvasni. Ráadásul azzal, ha népszavazást tartanak róla, és kvázi eldöntendő kérdésként teszik fel a szocialisták azt, hogy vajon tiltsák-e Magyarországon a visszamenőleges hatályú jogalkotást, közvetve elismerik azt, hogy tulajdonképpen az is egy lehetséges opció. Következésképpen asszisztálnak a kormány jogállami elveket sértő gyakorlatához. Bár már meg sem kellene lepődnöm ezen, hiszen nem először teszik.

Persze nem csak ezért hibbantak Mesterházyék. Ugyan miből feltételezik, hogy érvényes és eredményes lesz a népszavazásuk, már ha egyáltalán lesz? Ha esetleg nem jön össze elegendő számú aláírás, vagy nem születik a végén a szocialisták által remélt eredmény - mert mondjuk alacsony lesz a részvétel, ami borítékolható -, Szijjártó Péter megmagyarázza, hogy lám, az emberek nagy többsége támogatja a kormányt a visszamenőleges hatályú jogalkotásban.

És basszus, még papírja is lesz róla - Mesterházy Attiláéknak köszönhetően.

p.s.: Csúnya vergődés az, amit a szocialista párt produkál. Nem a megújulásról kellene vitázniuk, hanem arról, hogy úgy kollektíve minél előbb tűnjenek el a közéletből. Amíg ugyanis ez a garnitúra az ellenzék, addig a kormánynak nincs ellenzéke. És ha ez a csapat így folytatja ezt a politikai ámokfutást, a Fidesznek hamarosan egyetlen alternatívája marad - már ha egyáltalán -, az pedig a Jobbik. Magyarország pedig hálás lehet majd a szocialistáknak...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr722994540

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ne tűnjön el! 2011.06.20. 23:41:36

 Évek óta olvasgatom a mindenféle pártokhoz vágott "tűnjön el" -írásokat, blogokat és fórum-hozzászólásokat, csak nem akarnak elapadni. Sokan abban látják a magyar politika megújulásának zálogát, hogy a régen megismert pártok eltűnnek. H...

Trackback: Nemzeti trikolórt minden férfiseggre! 2011.06.19. 17:18:41

Az Egyesült Államokban június 14-én ünneplik a Zászló napját. A Flag Day hagyománya arra az aktusra emlékezik, amikor 1777-ben ezen a napon emelték nemzeti jelképpé az USA zászlaját. Ebből az alaklomból a Magnum Photos készített egy összeállítást arról...

Trackback: Rabszolgák a Pénzügyi Szektorban 2011.06.19. 15:53:19

Rabszolgákat tartottak az ózdi uzsorások"Tizennégy uzsorást lepleztek és tartóztattak le el néhány hónap leforgása alatt az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói. A legutóbbi akció során a rendőrök több, évek óta fogságban, sanyarú körülmények között ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magpie65 · http://ensemtudom.blogspot.com/ 2011.06.18. 13:38:08

Evvel a népszavazással az a baj, hogy fölösleges, azért, amiért a posztban írtad.

De. Az 1987. évi XI. törvény szólt a jogalkotásról (www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=8571). Ennek 12. § (2)bekezdése így szól: "A jogszabály a kihirdetését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé."

Volt több próbálkozás a törvény módosítására vagy lecserélésére, hiszen olyan fogalmakat tartalmaz, amik 1989-ben megszűntek (pl. elnöki tanács, törvény erejű rendelet). 2003-ban és 2006-ban is volt már törvényjavaslat, de azok valahogy eltűntek a süllyesztőben. Végül a 121/2009 (XII. 17.) AB határozat semmisíti meg, 2010. dec. 31. határidővel.

2010. november 22-én fogadták el a 2010. évi CXXX. törvényt a jogalkotásról ( net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1000130.TV ). Ennek 2. § (2) bekezdése így szól: "Jogszabály a hatálybalépését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, kötelezettséget nem tehet terhesebbé, valamint nem vonhat el vagy korlátozhat jogot, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé."

Vagyis népszavazás nem kell, a jogalkotási törvény most sem engedi meg a visszamenőleges hatályt. Az más kérdés, hogy a kormány a Forradalom Nevében nagy ívben tesz rá.

Éppen ezért: a törvényt meg kell támadni, pl. a Legfelsőbb Bíróságon, ahol talán meghozzák a határozatot, melyben felszólítják a Kormányt a jogellenes gyakorlat felhagyására. Amennyiben erre a jogalkotási törvénynek ezt a passzusát kiveszik, akkor irány Srtassbourg, ugyanis ez a jogállamiság alappillérét veri ki.

Ja, és meg kell állapítani Schmitt Pál alkalmatlanságát, mert szándékos törvénysértést követett el a visszamenőleges hatályú törvények aláírásával. Ezért pedig ki kell rúgni.

keri5353 2011.06.18. 19:02:29

Nehéz jogállami módszerekkel küzdeni egy arra fittyet hányó despota és bandája ellen. Mondhattam volna -- de nem mondom --, hogy Orbán ellen minden eszköz megengedett.

gyilkos fűegér 2011.06.18. 19:38:03

LOL, kedves Michael, és hol volt még akkor a délutáni Gyurcsány performance!

:)))))))

Amit az MSZP csinál, mármint, hogy cserbenhagyják az őket parlamentbe juttató polgárokat, a demokráciát, az országot, az már HAZAÁRULÁS. Itt most nem tartom erősnek ezt a kifejezést.

gyilkos fűegér 2011.06.18. 19:44:02

Tudom, már mondtam, de értem, hogy spamek meg trollok, de ez a moderáció annyira széttördeli a párbeszédet, hogy az szinte értelmetlenné válik. Egy darabig Tóta is erőlködött, aztán visszadobta a gyeplőt a lovak közé... a látogatottság is emelkedne.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.06.18. 19:57:00

@gyilkos fűegér: Nem is annyira a spamek meg a trollok miatt, csak vannak szélsőséges dolgok, amiknek nem szeretnék itt teret engedni.

midnight coder 2011.06.19. 10:31:13

@keri5353: Nehéz jogállami módszerekkel küzdeni az országot tönkrevágó magát balliberálisnak nevező sáskahad ellen. Azt is mondhatnám, hogy ellenük minden eszköz megengedett.

Nem mellesleg, ez a visszamenőleges dolog is egy nagy balfékség. Ugyanis Pl. amit Szálasiék, vagy épp Hitlerék műveltek, az az akkori jogszabályok szerint teljesen rendben volt. Azért aztán, hogy a bosszúszomjas zsidók igazságérzete is ki legyen elégítve, szépen kitalálták az emberiesség elleni bűntett kategóriáját ami mindent visz, nem vonatkozik rá elévülés, illetve hogy az illető mindenben az akkori jogszabályoknak megfelelően cselekedett. Azaz lényegében már itt meghackelték a jogállamiságot.

nepszavazo.com · http://www.nepszavazo.com 2011.06.19. 10:37:22

Tőlem aztán ki eshetnek a parlamentből (javunkra válna), de a felvetés jó. Tényleg sik hülyék. Túlmenően e témán, nos képzeljük el ezt az embert (M.A) mint miniszterelnököt. Egy mindenkit (kivéve dojcstomi) leszaró, antidemokratikus (tán majd diktátor) után egy ilyen seggfejt. Olyan a választás, mintha infarktus és agyvérzés között kellene választani.

nepszavazo.com · http://www.nepszavazo.com 2011.06.19. 10:38:12

@midnight coder: Ha születne arról jogszabály (a tiltakozásod ellenére), hogy tégd (s még x főt) le lehet lőni, akkor ugye én lelőhetnélek? Ugye nem fogsz tiltakozni, mert de jure jogszerű.

Netuddki. 2011.06.19. 10:44:20

@magpie65: "Ja, és meg kell állapítani Schmitt Pál alkalmatlanságát, mert szándékos törvénysértést követett el a visszamenőleges hatályú törvények aláírásával."

Szándékosság? Muhaha! Azt sem tudja a csóka mit ír alá...

Netuddki. 2011.06.19. 10:51:22

@midnight coder: "Nehéz jogállami módszerekkel küzdeni az országot tönkrevágó magát balliberálisnak nevező sáskahad ellen. Azt is mondhatnám, hogy ellenük minden eszköz megengedett."

Azért B+ mert hülyék vagytok. A hatályban lévő törvényeket nem ismeritek ezért hoztok újakat. De mivel hülyék vagytok azok is olyanok mint ti magatok, hülyék.

A probléma csak az, hogy még ez is elég lenne az ország tönkrevágásához. De ti is ugyanolyan szemérmetlenül szétlopjátok az országot, mint az elődeitek...

csorsza 2011.06.19. 10:52:15

@gyilkos fűegér: Mint 45-ben? Aztán 56-ban? Aztán azóta is? Mi mást várhatunk tőlük, a hazaárulás a lételemük.

Netuddki. 2011.06.19. 11:01:14

@gyilkos fűegér: A VV-t én pont e miatt ignorálom. Nem is kattintok a blogjára, mert ő még csak nem is moderál. Csak amikor eszébe jut ránéz néha és mazsolázik. Na ez nem moderáció hanem lustaság.

Netuddki. 2011.06.19. 11:02:32

@gyilkos fűegér: A gyurcsányt is orbánnak köszönhetjük. Ugyanis most elhiszi, annyira hülyék vagyunk, hogy egy bukott miniszterelnököt újra megválasztunk.
És tényleg.

Szóval, nagyon gyorsan csinálni kellene valamit, mert amint látható a bukott politikusok is látják annyira gyönge a felhozatal, hogy még nekik is oszthatnak lapot...

Lucky Larry Silverstein 2011.06.19. 11:07:26

Okos politikus nem kérdezi meg a népet, ha nem tudja 100%-ban hogy mi lesz a válasz. Az MSZP továbbra is döglődik, nem is sajnálom.

Múltkor a TV-ben ilyet nyomott mesterházi az új mszp-ről: nemzeti érzelmü szavazók, most meg a cikkben hogy konzervatívok....kurva nagy baj lehet ha ilyeneket kell kitalálni..:DD

nesze nektek két harmad... 2011.06.19. 11:52:56

Kedves Orbán Viktor! Nehogy azt hidd, hogy félünk tőled, s a médiatörvényeid alapján befogjuk a szánkat! Egyeseket lehet meg tudsz félemlíteni, de sokunkat nem! És nem a szánkat, a pofánkat fogjuk kinyitni, s a szemedbe ordítani az összes hazugságodat hogy lássa a nép, milyen embert választott!..mint a bohocforradalomkor kiordítottuk….
A magyar Nép már nem tűri a leigázottságot és Diktatúrát. Majd meglátod!

ember67 2011.06.19. 11:59:07

Nálam Mesterházy (a szerencsétlen) már az induláskor bukott: akit Lendvay nyom be a hatalomba, az már eleve erkölcsi nulla. Annak a befolyásolhatóság olyan szintjét kell bizonyítania, amely lehetetlenné teszi, hogy gerince legyen.
Ezután indult a "bajusz -szakál" ügy, melyben a miért vágta le kérdésre : "mert azt mondták" válasszal a teljes csicska képet hozta. Az MSZP-nek buknia kell. A két teljesen eltérő motiváció nem fér meg, sőt kiirtja egymást: csináljunk valamit, vegyük komolyan az egyik oldal. A másik: a legfontosabb hogy a pozíció megmaradjon, ne kavarjuk a szart, semmi konfrontáció. Mivel most a második van hatalmon az mszp-ben, ezért ellenzékben szépen kinyúvad, hiszen erre a nyílt nihilista nézetrendszerre nem lehet szavazni.
Ennek a bezápult csapatnak mégis sikerül olyan hülyeségeket -lásd népszavazás- kitalálni, hogy még az evidens erkölcsi fölényt is sikerül maga ellen fordítani.
Kiss, Lendvay, vele a csicskája Mesterházy, Baja, Lamperth, Szekeres, Puch, Szanyi húzzanak a vezetésből! S mivel az ő szintjükre sűllyedt Gyucsány is, vigyék magukkal őt is. Ez a "nemtudomhogyantalált" Török antiszóvivő is huss!! Ettől találni jobbat bármikor a Gór Nagy Mari szinitanodások között is.
Az volt a régen a vélemény hogy "kellenek a nagy öregek, mert azok neve hozza a választókat. Hát ezek oly mélyere sűlyedtek, hogy ötször annyit riasztanak, mint amennyit hoznak!!!

csorsza 2011.06.19. 12:01:29

@nesze nektek két harmad...: Tök vicces vagy. Nyugodtan tüntethetsz, ordibálhatsz. Ellentétben az előző, nagyondemokratikus rendszerben, ahol szétverték a pofádat, ha kimentél tüntetni, meg kerítést húztak maguk köré a nemdiktátorok.
Ébresztő.

igényes 2011.06.19. 12:23:39

Lassan az emberek rájönnek, hogy a Parlamentben űlő táltosok és sámánok nem az igaziak. Butítanak bennünket, de nagyon. Azt sem akarják, hogy tanuljunk.

Igaz ez a Fidesz, MSZP, LMP, Jobbik táltosokra és sámánokra egyaránt. Nem nagyon foglalkoznék a múlttal, csak a jelennel inkább, mert ugye a jelen jobban meghatározza a jövőt, mint a múlt, ha már abból nem tanultunk.

Kik is írányítják az országot?
1. Olyan emberek, akik nem rendelkeznek pályaalkalmassági vizsgálattal.
2. Olyan emberekre bíztunk anyagiakat, emberi sorsokat, akik nem felenének meg a kritériumoknak.
3. A jelenlegi hatalomban olyan ember lehet közjogi méltóság, aki bizony egy középiskolai felvételin magyar helyesírása miatt eltanácsolták volna.
4. Olyan emberek vannak hatalmon, akik egy polgráfos vizsgálaton 100%, hogy elbuknak.
5. Olyan emberek vannak hatalmon, akik nem kezdeményezik egy törvény megalkotását, mely PÁV-hoz kötné az állami beosztásokat.
6. Olyan emberek vannak hatalmon, akik életükben nem bizonyítottak szakmájukban.
7. Nézzük meg, hány jó példa van erre, hányan mire tettek esküt, hogyan szegték meg.

Nincsenek jó helyzetben a politikusok, a maiak foggal, körömmel ragaszkodnak az íróasztalukhoz. Kérdés, hogyan jutottak erre a jól fizető helyre. A nép azon részei, tisztelet a kivételnek, akik ráértek a rendszerváltáskor, vagy eleve nem szeretnek dolgozni, iskolai eredményeik alapján a szakma csúcsának közelébe sem kerülhettek volna. Elégedetlenek voltak saját helyztetükkel, ezért másban keresték a hibát, esetenként jogosan, de az is a saját fajtájuk, anyjuk, apjuk volt.

Egyszóval a szakmát, hívatást szerető, abban kimagasló eredményt nyújtó emberekre lenne szükség, akik legalább vannak olyan bátrak, hogy alávessék magukat egy pszichikai tesztnek, poligráfos vizsgálatnak.

Netuddki. 2011.06.19. 12:28:10

@csorsza: Érdekes, ha nem orbán szervezi a tüntetést akkor más vagyonában nem esik kár, nem szarnak a Kossuth tér közepére. Így "sajnos" nincs ok "szétverni" a tüntetőket.
Úgy látszik ez még van akinek nem esett le...

stratez 2011.06.19. 12:30:45

Mit vársz ettől a kabarépárttól, jobbak, mint a Heti Hetes. Amit a hétvégén is produkáltak, a jónép, amelyik utálja, röhög, a szavazóik meg sírnak...

hackbard.celine 2011.06.19. 13:12:09

@magpie65: ezt mindenki tudja, a visszamenőleges 98%-os adó el is bukott egy év elteltével. A fidesz viszont kiélvezhette a "pofátlan végkielégítések" elleni háború politikai hasznát a hívek körében.
Mesterházy (aki szerintem is egy alkalmatlan politikai báb) most a SZERZETT JOGOK utólagos elvétele ellen próbál kampányolni, de hogy mennyire inkompetens, azt a népszavazási kezdeményezés szövegezése is mutatja:
"Egyetért-e ön azzal, hogy új jogszabály - az érintettekre nézve pozitív joghatás kivételével - visszamenőlegesen ne legyen alkalmazható?"
Na ebből vezesse le az átlag, funkcionális analfabéta szavazó, hogy az mszp-s uraságok mi a francra is gondolhattak?
A fidesz ellenérvelés ráadásul szörnyen primitív: nem kellenek 40 éves nyugdíjas rendőrök. Ezt hangoztatják hónapok óta.
Mesterházy kezdeményezése eleve nem megy át az OVB-n (az általad citált törvények miatt), ráadásul nem állja ki az egyértelműség próbáját sem: régi jogszabály alkalmazható visszamenőlegesen?
Aktuálpolitikai bullshit, a bohócforradalomból próbálnak tőkét kovácsolni. De ennyire bénán?

igényes 2011.06.19. 13:14:12

In 1989-1990, Mr Orbán studied the history of British liberal political philosophy in Pembroke College, Oxford, sponsored by the Soros Foundation.

Orbán angol nyelvű önéletrajzában olvashatjuk, hogy az angol
liberális politikai filozófia történetét tanulmányozta a Soros alapítvány jóvoltából 1989-1990-ben.

Tudjuk azt is, hogy 1989 Fidesz szóvivő, és saját bevallása szerint 1990 januárjában tanulmányait megszakította. No, most, hogy levelező szakon szerény angol középfokkal ezt tehette-e, nem tudni.

Hírek akkoriban:
1. Orbán Viktor 1990. január első napjaiban érkezett haza Angliából. Formálisan nem volt tagja a vezetőségnek, miután az előző kongresszuson nem vállalta a jelöltséget oxfordi útja miatt, de természetesen minden választmányi ülésre meghívtuk. Azonnal nyakába vette az országot, rengeteg gyűlésen szerepelt, ahová nagy tömegeket vonzott. Hamar túlpörgetett állapotba került - a választmány végül határozatot hozott, hogy nem vezetheti maga az autót, amellyel a rendezvényekre hajtott.

2. 1990. február 4., vasárnap - Magyarországon nem a politikai elitek játszották a fő szerepet abban, hogy az ország eljutott a szabad választásokig - hangsúlyozta Orbán Viktor, a Fidesz IX-XX. kerületi képviselőjelöltje a pesterzsébeti Csili művelődési házban vasárnap tartott választási nagygyűlésén megjelent mintegy háromszáz részvevő előtt.
3. 1990. március 21., szerda - Mintegy négyezren vettek részt szerdán este a Nemzeti Sportcsarnokban a Fidesz ,,kampány- és rendszerzáró házibuliján,,, amelynek házigazdái Orbán Viktor, a Fidesz országos listájának vezetője, valamint Deutsch Tamás és Fodor Gábor választmányi tagok voltak. A csarnokot zsúfolásig megtöltő közönséget Deutsch Tamás üdvözölte, majd Németh Zsolt választmányi tag szólt néhány szót arról, hogy a szabad választásokat megelőző napokat beárnyékolják a Marosvásárhelyen történtek. Elmondta, hogy a Fidesz táviratot intézett az erdélyi magyar és román demokratákhoz. Ebben felhívják a Romániában élő magyar és román demokratákat, hogy tartózkodjanak az erőszaktól. Magyar testvéreinknek üzenjük - hangsúlyozta Németh Zsolt -, hogy velük vagyunk, követeléseiket jogosnak tartjuk. Román testvéreinknek pedig azt üzenjük - füzte hozzá -, nem hisszük, hogy a Vatra Romaneasca lenne a román nemzet.

Lényeg, Orbán életrajzát valaki hamisítja, vagy jól fogalmaz.

Káposztakukac 2011.06.19. 13:14:12

@midnight coder: és a te szavazatod annyit ér basszus, mint egy normális emberé...

ezért tart az ország ott, ahol most van. a magadfajta fidesz/jobbik droidok miatt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.19. 13:38:48

Nem szép dolog a visszamenőleges hatályú jogalkodtás, de hát a kedves mostani ellenzék kiprovokálta.
Tulajdonképp én benne lennék egy full vagyonelkobzásban is, mármint hogy mondjuk 2002-es kormányalakításkori vagyonukra bombázzák vissza a vörös bandát.

Bocs, ezekkel szemben nekem nincs együttérzés.

igényes 2011.06.19. 13:39:12

Hazánkba érkezik a hét második felében a Fidesz kínai testvérpártjának a Kínai Kommunista Párt Politikai Bizottságának állandó tagja, WEN JIABAO elvtárs, aki a Kinai Népköztársaág Államtanácsának párttikára és a miniszterelnöke is egyben.

Member of the CPC Politburo Standing Committee
Party secretary of the State Council of the People's Republic of China

nem nemsiker_s 2011.06.19. 13:59:48

@ColT:
"Nem szép dolog a visszamenőleges hatályú jogalkodtás, de hát a kedves mostani ellenzék kiprovokálta.
Tulajdonképp én benne lennék egy full vagyonelkobzásban is, mármint hogy mondjuk 2002-es kormányalakításkori vagyonukra bombázzák vissza a vörös bandát."

Támogatlak

nem nemsiker_s 2011.06.19. 13:59:49

@igényes:
"Egyszóval a szakmát, hívatást szerető, abban kimagasló eredményt nyújtó emberekre lenne szükség, akik legalább vannak olyan bátrak, hogy alávessék magukat egy pszichikai tesztnek, poligráfos vizsgálatnak."

Na ez az, azok az emberek velem együtt soha sem fognak ilyen gennyes szakmát mint a politizálás, bevállalni.

Na megkérdezném akkor, mérlegelve az összes szempontot, mégis a mai politikai éltben melyik párt a legjobb alternatíva ? A jobbik ? Az SzDSz utód LMP a kicsit zöldített Libsi attitűdjével ? Vagy ez az idétlen szoci párt, a lejárt, és ráadásul nemzetietlen demagógiájával ?

hackbard.celine 2011.06.19. 13:59:49

@ColT: aztán törvényekről és független magyar bíróságról hallottunk-e? Aki magának ítélt meg jogtalan végkielégítést, az sikkasztott. Ha valaki jó erkölcsbe ütköző szerződést kötött, vagy a szerződése jogellenes volt, annak az így szerzett jövedelmet vissza kell szolgáltatnia kamatostól.
Ez a jogrend, a pofátlan végkielégítésekkel szemben így kell jogszerűen fellépni.
Visszamenőleges törvénykezés nincs, mert jogellenes. Aki képviselőként visszamenőleges jogszabályt alkot vagy azt megszavazza a 2010.évi CXXX. tv. 2.§(2)-be ütközően, az megszegi a képviselői esküjét, amiben Istenre és hazájára, a Magyar Köztársaságra esküdött, tehát esküszegő, hitszegő, hazaáruló.
Itt a képviselői eskü szövege:
"Én .............................., a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom, a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam, népének boldogulását elősegítsem.
(A képviselő meggyőződése szerint)
Isten engem úgy segéljen!"
Ez ilyen egyszerű, talán még egy egybites fidesznyik is megérti.

Dig, Lazarus! 2011.06.19. 14:10:01

Szomorú, de mostanra az ország teljes mértékben le van kartellezve (a nemzet ellenkezőleg, az kisajátítva), ezért kilátástalan hol az egyik, hol a másik undormányt kritizálni - ez nekik pont jó. Miközben időnként változó szabályokkal játsszák a bundameccsüket, Tábornok úr a Jobbikot közömbösíti, a Maszop, meg az LMP-t (most éppen zöldülnek is) - így ők ketten sosem esnek ki.
Nemcsak a TÖRVÉNYTELEN törvénykezés nem kap (akár nemzetközi) visszhangot, hanem a legelemibb ellentmondások sem. A NyP megtakarításairól le kell mondani, mert eltőzsdézték a vagyont, ugyanakkor a tőzsdére erőszakolt bábRt.-vel súlyos pénzekből tőzsdézni nemzeti érdek. Egyetlen nap alatt cirka 15 milliárdot bukni (le BUX, vazze!) ezen, nos ez sem lépi át senki ingerküszöbét, mint ahogy az se, hogy a nyugdíjvagyon hozamokkal (Hoppá!!) növelt államkötvényrésze a visszaállamosítással automatikusan megszűnt adósság lenni, tehát nem az államadósság csökkentésére fordították (1 lépésben, ez is miért fontos?!), hanem automatikusan ennyivel csökkent. Hogy miből lesz később nyugdíj, az továbbra sem világos (sötét), mint ahogy a brutális kamatterhek (7,5% 30 évre) elszámolása az újonnan kibocsátott államkötvényekre, vagy a költségvetés hiányának már-már kedélyes elszabadítása sem.
De legfőképpen az nem, hogy ami az egyiknél bűn (már ha igaz), az a másiknál miért erény. És hogy ez egy kutyaütő, dzsentroid banda, azt miért nem lehet a nap 24 órájában sulykolni. Kinek jó, ha Mesterházy, Szanyi vagy éppen Schmitt, esetleg Cser-Palkovics ökörségein rugózik a nép?
Az EU-ra sem lehet már számítani - a legnagyobb disznóságokat ügyesen az elnökségünkre időzítették a fijúk - most nem rúghattak ki minket, visszamenőleg meg már nem tehetik ... ők már beletörődtek, hogy lesz egy idióta ország a perifériájukon, amelynek nem lesz közös pénze soha, utálja az egészet, és csak azért nem lép ki, mert akkor összeomlana ...

Csak mi itthon lennénk képesek változtatni ezen. Ha ugyan ...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.19. 14:11:52

@hackbard.celine: Ahhoz képest még senkit nem vegzáltak az esküje alapján.
Lehet azért, mert akkor a kormánypártot is lehetne?
Hmmmmmm

"aztán törvényekről és független magyar bíróságról hallottunk-e?"
Papíron igen. Papíron.

nem nemsiker_s 2011.06.19. 14:11:53

@stratez:
"Mit vársz ettől a kabarépárttól, jobbak, mint a Heti Hetes. Amit a hétvégén is produkáltak, a jónép, amelyik utálja, röhög, a szavazóik meg sírnak... "

Én vadászok pl. a Gyurcsány meg Mesterházi videókra, szokásos szertartás, csipsz, pattogatott kukorica sör, egy jó poénnál a haverokkal hahota, és pacsi. :)))

Démonmac1 2011.06.19. 16:07:59

"Tessenek már végre megérteni, hogy visszamenőleges hatály jogalkotás egy jogállamban egészen egyszerűen nem létezik."

És ki mondta, hogy jogállamban élünk?
A Fidesz volt? :D

Emiksz 2011.06.19. 16:08:27

Michael!
Ha figyeled az eseményeket, akkor látod, hogy Mesterházy a médiában alig látszik. Hír az, hogy Gyurcsányt leköpték Egerbben, és az is, hogy Gyurcsányt mégsem köpték le Egerben.

Most, hogy a sajtó elkezd foglalkozni azzal, hogy "Attila, te gyengeelméjű, egy hatályos törvény mellett gyűjtöd az aláírásokat!" így bekerül a híradásokba, mind ő, mind a tény, hogy a Fidesz le5zarja a hatályos törvényeket.
Kizártnak tartom, hogy nem vették észre a 2010. évi CXXX-ast. De egy sajtótájékoztató arról, hogy a Fidesz törvénytelen törvényt hoz, az nem kerül be a híradóba, de egy elcseszett népszavazással még a Magyar Nemzet is fog foglalkozni.

Szerintem nem rossz húzás.

hackbard.celine 2011.06.19. 16:16:42

@ColT: Az eskü erkölcsi és nem jogi kérdés. A konzervatív értékrenddel (mármint az enyémmel) nehezen fér össze az esküszegés.
Erősen megkérdőjelezhető az erkölcsisége mindazoknak, akik a 100e Ft-al büntetett frakcióból kiszavazást elébe helyezik a parlamenti eskütételüknek. Utóbbi a Köztársaság, a haza felé tettetett, a frakciófegyelem pedig csak a Párt és a Vezér felé jele a szervilis feudális hűségnek.
Egybites biodíszletek.

Netuddki. 2011.06.19. 16:43:43

@hackbard.celine: Hogy ez mennyire így van gondoljunk csak arra, hogy minden szavazás előtt be KELL nekik kiabálni melyik gombot nyomják meg.
Innentől kezdve kidobott pénz az ország számára a fizetésük. Az általuk megszavazott törvények pedig semmit nem érnek. Hiába 2/3 szavazott rájuk ez gyakorlatilag 1 szavazatot ér, az orbánét...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.19. 16:57:17

@hackbard.celine: Ezekkel kapcsolatban erkölcsről, gerincről, ilyesmiről beszélni semmi értelme.

@kovi1970: Én már mondtem, hogy legyen 4 emberes parlament...

Káposztakukac 2011.06.19. 17:38:20

@ColT: azt elfelejted, hogy a legtöbb mszp-s már a kormánytaggá válás előtt is gazdag volt.

orbán viktor és társai azután vették a sashegyi villáikat, hogy miniszterelnök lett belőlük. (csak ez utóbbit viktorka szereti titkolni, mert hát hogy is mutatna a plebsz előtt, ha be kéne vallania,hogy ő bizony sashegyi kúriából osztja az észt)

Fufo 2011.06.19. 17:38:44

@ColT: Az a megdöbbentő, hogy ilyen békésen tudomásul vesszük, hogy országunk vezetői erkölcstelen, gerinctelen, hazug kis senkik

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2011.06.19. 18:25:02

Ez az MSZP próbál valahogy nem feledésbe merülni, mindent megtesznek.
Erről a dologról amúgy nem hallottam volna, ha nem írsz róla.

Én azt nem értem, hogy a Gyurcsány mit kapálódzik? Van aki még hisz neki?

@Fufo: Mint a lakóinak többsége. Ők is csak emberek. Meg minek is tennének jót, ha úgyis csak szidják őket?

Amíg fiatal az ember sok mindenben hisz. Aztán ahogy öregszik a hite helyett jön a realitás, és hogy pénzből élünk, vagy valamiféle pozícióból (plképvileső). Így hát innentől kezdve a lényegre koncentrál. (pénz, hatalom, pozíció)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.19. 18:25:26

@Káposztakukac: És? Ha már gazdag volt, akkor kormánytagként szabad lopnia?
A Fityiszeseknek sem szabad, de amíg kormányon vannak, úgysem tudja megfogni őket senki. Majd a következő banda.
Ezért tart itt ez az ország.

@Fufo: Ha nem vesszük tudomásul, akkor is azok maradnak.
És amúgy is, mit tudunk vele tenni?

regress 2011.06.19. 18:49:26

@ColT: 1991-ig visszamenőleg,minden politikusnak.cak annyit hagyni nekik ammi akkor volt

Jakab Andor 2011.06.19. 19:50:07

A népszavazással teljes mértékben egyetértek, már alig vártam, hogy az MSZP végre visszavágjon a Fidesznek a népszavazásért.

Fontosnak tartom ugyanakkor, hogy a népszavazás visszamenőleges hatállyal vonatkozzon a már beadott visszamenőleges hatályú törvényekre is, hogy az elmúlt 1 év visszamenőleges hatályú törvényeit hatálytalanítsa.

Az is nagyon fontos, amit Mesterházy mondott is, hogy POZITÍV dolgokban viszont lehessen majd visszamenőlegesen is törvénykezni.

Ha például visszamenőlegesen nem elvesznek, hanem kapok például plusz fizetést visszamenőlegesen, az legyen oké.

ermi71 2011.06.19. 19:50:22

Nincs semmi bajom azzal ha a GYurcsányt vagy az Orbánt szídják a blogokban. Miért ne szídhatnák? De viszont a stílussal bajom van. Egy-két blog elveti a sulykot.Az azért mindig visszatetsző dolog, ha egy 20-22 éves emberke tegezi, cigányozza, zsidózza a nála minimum 25 évvel idősebb embert.A nem véresszájú normális kemény kritika mindig nagyobbat üt.

Fufo 2011.06.19. 19:51:42

@ColT: Talán le kellene váltani őket. Persze akkor azonnal felmerül a kérdés: kikre? A választ én sem tudom.
Talán, ha Széchenyi reinkarnálódna :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.19. 20:04:16

Nincs igazad, mert:

1) a visszamenőleges hatály ugyan sérti a jogállamiság hallgatólagos kereteit, de ha egyszer megtörtént, miért ne lehetne ellene demokratikus eszközökkel harcolni? ki mondta, hogy a demokrácia megsértése ellen demokratikus eszközzel harcolni, annak legalizálását jelenti?

2) ha például arról tartanának népszavazást, hogy szigorítsák a betörés büntetését az a betörés elismerését jelentené? nem.

3) ha az emberek a nyugdíjeinstand ellen sem mennének el elegen népszavazni, akkor úgy kell nekik. akkor nincs jó politika.

plb 2011.06.19. 20:11:53

Minden magyar politikus csak akkor hazudik, ha nyitva van a szája.

Fufo 2011.06.19. 20:16:26

@Brendel Mátyás: Nem a jogállamiság hallgatólagos kereteit, hanem konkrétan törvényt sért. (Ld. magpie65 kommentjét az elején.)

venszivar 2011.06.19. 20:46:00

@plb: NO,NO ! MEGY AZOKNAK CSUKOTT SZÁJJAL IS ! (még nekem is sikerül,néha!)

hackbard.celine 2011.06.19. 21:19:12

@Fufo: a jogállamiság hallgatólagos kereteit azért érdemes így említeni, mert a visszamenőleges törvénykezés tiltása ugyan egy kodifikált jogelv, de az AB hatáskörének megnyirbálásával nem volt kihez előzetes normakontrollért fordulni.
Az AB 98%-os adót megsemmisítő határozata sem a JAT-ra hivatkozott, hanem az emberi méltóság megsértése okán tette semmissé a törvényt.
A JAT (jelenleg a 2010. évi CXXX. tv.) alapján az ítélőtábla és később a Legfelsőbb Bíróság jogegységi döntésként szüntethette volna meg a visszamenőleges adóztatást több egyéni kereset alapján évek múlva.

Fufo 2011.06.19. 21:47:59

@hackbard.celine: Ebben igazad van, bár szerintem megette a fene azt a kormányt, amely csak előzetes normakontroll esetén veszi észre, hogy nyilvánvalóan törvényt sért.

Fufo 2011.06.19. 22:21:46

Tisztelt Michael Knight! Igazán nem akarom megsérteni, de ez a moderálás borzalmasan lassú. Így elég nehéz itt társalogni :)

hackbard.celine 2011.06.19. 23:01:18

@Fufo: pontosan tudták, hogy jogsértő, mégis megszavazták, mert ellensúlyok nélkül megtehették. Navracsics jegyzi a 2010. évi CXXX. tv-t, a képviselők megszavazták (önmagukra nézve is kötelezően).
Van egy másik jogelv: a joggal való visszaélés tilalma, elsős anyag minden jogásznak.
Mekkora ívben tesznek rá? Országos közbiztonsági akcióval berendelték az összes rendőrt, hogy ne tüntethessenek, holott eleve sztrájkra nem jogosultak?
Sajnálatosan gyalázatos az állampolgári ismeretek oktatása, de ami ennél is gyalázatosabb, ahogy a regnáló hatalom a jóhiszemű emberek jogkövető magatartását kihasználva gusztustalan cinizmussal kommunikálta a különadót pl. a tanárok és vasúti dolgozók 20-30 éves munkaviszonyt lezáró végkielégítésének visszakövetelése kapcsán. A várt 1 Mrd-ból 660 millió Ft-ot visszafizettek, nem kevesen hitelfelvételre, személyi kölcsönre kényszerítve. Hallottunk olyanról, hogy egy tanár vagy vasutas beperelte a Magyar Államot a JAT megsértése miatt? Nem.
Egyszer nem ismerték be, hogy mellélőttek, sőt még a lex-PszáfKároly mentesség rátett egy lapáttal.
Lázár még az AB döntés után is azt hangoztatta, hogy senki ne kérje vissza a NAV-tól a befizetett különadót, mert mindenképp beszedik.
A héten sunyiban keresztülnyomták a pszáf és médiahatóság végkielégítések különadó mentességét.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.20. 05:49:16

@Fufo: és akkor mi van? Az AB visszadobta a törvényt, de a Parlament megint megszavazta. AZ AB lassan le lesz cserélve. Mi a baj azzal, ha az MSZP a népszavazást is megpróbálja bevetni, hátha sikerül? illetve, ez is propagandafogás. Mutatni kell a népnek, hogy a Fidesz törvényt sért. Tudsz-e jobb propagandafogást, mint a népszavazást?

A Fidesz is ezt csinálta: amit reklámozni akart, azt népszavazásra vitte. Nagy sikerrel. Az más kérdés, hogy a vizitdíjban semmi törvénytelen nem volt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.20. 05:50:31

@Fufo: És szerintem senki sem.
Az igazán szörnyű, hogy mire valaki eljut addig, hogy ekkora vezető lehessen, szükségszerűen egy erkölcsi aljadékká züllik.

Széchenyi szerintem rövid időn belül saját kezűleg lőné halomra ezt a csürhét :D

magpie65 · http://ensemtudom.blogspot.com/ 2011.06.20. 10:10:19

@kovi1970: Akkor olvasni sem tud, pláne alkalmatlan, le kell váltani.

magpie65 · http://ensemtudom.blogspot.com/ 2011.06.20. 10:41:35

@midnight coder: "Nem mellesleg, ez a visszamenőleges dolog is egy nagy balfékség. Ugyanis Pl. amit Szálasiék, vagy épp Hitlerék műveltek, az az akkori jogszabályok szerint teljesen rendben volt. Azért aztán, hogy a bosszúszomjas zsidók igazságérzete is ki legyen elégítve, szépen kitalálták az emberiesség elleni bűntett kategóriáját ami mindent visz"

Az akkori jogszabályok szerint rendben volt, de azok a szabályok nem voltak sem emberbarátak, sem demokratikusak. Az ember élethez való jogát és az emberi méltóságot abszolút semmibe vették. És ha csak a "bosszúszomjas zsidók" igazságérzetének kielégítésére talaálták volna ki az "emberiség elleni bűntett" kategóriáját, akkor Nürnbergben csak a halálgyárak parancsnokai, legénysége ültek volna.

De Cordell Hull, az USA külügyminisztere azt hangoztatta, hogy a háború bűnöseit tárgyalás nélkül akasszák fel. ezen kívül 1943. október 30-án aláírták a Szövetségesek aláírták„Nyilatkozat a német rémtettekről” című dokumentumot, amelyben megegyeztek, hogy a német háborús bűnösöket „a Föld legtávolibb rejtekhelyéig is üldözni fogják, vádlóiknak kiszolgáltatják, hogy ily módon érvényesülhessen az igazság.” Valamint elhatározták, hogy azok sorsa felett, akik helyhez nem kötött bűncselekményeket követtek el, a szövetségesek közös döntése alapján ítélkeznek majd. 1943-ban!!!

Továbbá: "A [nürnbergi] per megmutatta, hova vezethet a jog és az erkölcs szétválása, hiszen nem volt könnyű elítélni olyan embereket, akik hatályos, de erkölcstelen törvények szerint jártak el. Az így keletkezett feszültséget Gustav Radbruch német jogtudós oldotta fel a róla elnevezett formulával: az erkölcs a jog alapvető eleme, és ha egy törvény ezt alapjaiban sérti, akkor nem rendelkezik a törvényesség kritériumával, így nem válik alkalmazhatóvá."

(További információk a Wikipedia "Nürnbergi per" szócikkében.)

Tehát ez a visszamenőleges jogalkotás nem azonos az emberiség elleni bűntettek fogalmának bevezetésével.

Fufo 2011.06.20. 18:40:43

@Brendel Mátyás: Az a baj vele, hogy ismerve polgártársaink jelentős százalékának szellemi színvonalát, még az is előfordulhat, hogy a népszavazás jóváhagyja.
Ebben az esetben pedig legitimmé válik.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.06.21. 05:20:44

@Fufo: Ez esetben olyan nagy lenne a baj az országgal, hogy tökmindegy, felesleges stratégiázni.

dupla vé 2011.06.21. 09:17:17

"Nagy az isten állatkertje, és alacsony a kerítés."

nekem erről egy nóta jutott eszembe:

"alacsony a kerités nagy az állatkert,
a robotoló nép mára fáradt vert
seregkén adózik a hatalomnak
az a legfurcsább börtön mikor szabadon vagy
...
a pénz nehezen jön, de könnyen megy
postahivatalokban elmorzsolt könycseppek.
térdig gázolunk a bajban, sirám van bőven,
az ígéreteket beváltják majd a temetőben.
ha eljön a számadás majd vallani kell,
mert születünk a bolygóra valamivel,
egy tudásvággyal, egy karmával,
de azzal szembesülünk, hogy a pénz hatalmával
nem lehet szembemenni, tenni-venni mihaszna,
az életkörülményeket a GDP kib@ssza,
annak van igaza akinél a tőke,
hiába van a népnek rég elege belőle,
csak nyelünk, a nyálunk nyúlik a talajig,
aki nem tud elmenni csak az marad itt,
és még csodálkozunk, hogy depresszív a nemzet,
hát nem csinálnak rendet és még ők intenek csendet,
ha valaki szót emel az sz@rember,
és így adósodunk el csendben egy panelben.

alacsony a kerités..."

a poszt egyébként a "mint gyöngytyúk a takonyra" típusú és nagyjából a beszéljünk a semmiről kategória.

dupla vé 2011.06.21. 09:29:12

@magpie65: "Az akkori jogszabályok szerint rendben volt, de azok a szabályok nem voltak sem emberbarátak, sem demokratikusak. Az ember élethez való jogát és az emberi méltóságot abszolút semmibe vették."

nem tudom mi lehet veled a baj, hogy azt gondolod, a régiek nem voltak olyanok, vagy az, hogy azt hiszed a mostaniakról, hogy olyanabbak, de kérlek, kérlek kérlek, szabadulj ki valahogy abból a burokból!
az élethez való jog semmibe vétele, meg az emberi méltóság semmibe vétele ma is ugyanúgy fennáll, csak te elhiszed, hogy pl a homárfelvonulás a demokrácia megtestesülése.

magpie65 · http://ensemtudom.blogspot.com/ 2011.06.21. 15:39:20

@dupla vé: A szavakat értem, de mit mondasz? A régi mik nem milyenek, a mostani mik milyenebbek? Légy szíves konkrétabban fogalmazz, mert így kissé zavaros

Amelyik hozzászólásomra most reagálsz, az arról szól, hogy a "emberiség-ellenes bűncselekmény" kategória fölállítása a II. Világháború után (tulajdonképpen közben) nem ugyanaz a visszamenőleges jogalkotás, mint ami a 98% különadó és a korkedvezményes nyugdíjak felülvizsgálata kapcsán történt.

Egyébként nem gondolom, hogy a homárfelvonulás a demokrácia megtestesülése. Csupán azt, hogy része a demokráciának.

svejkné 2011.06.22. 21:54:38

@magpie65: Van rá példa a történelemben, hogy politikai megrendelésre dolgoztak a bíróságok. Biztosak lehetünk abban, hogy ez nem ismétlődhet meg???

magpie65 · http://ensemtudom.blogspot.com/ 2011.06.23. 06:29:02

@svejkné: Sajnos ezzel a törvénnyel (ha átmegy a parlamenten) nem lehetünk biztosak. Hiszen a törvény kinyilatkoztatottan a "politikusbűnözés" ellen születik. Ráadásul ha tényleg az ügyész választatja meg, hogy melyik bírónál fusson az ügy... ha én ügyvéd lennék, biztos, hogy azonnal elfogultság miatt (a pontos szakkifejezést nem tudom) kérném a független bíró kijelölését.

Egyébként pedig ciki, hogy a "legsúlyosabb bűnügyek", amelyek gyorsított eljárással mennének e törvény szerint, az nem a gyilkosság, nemi erőszak, fegyveres rablás, hanem pl. a hivatali pozícióval visszaélés, vesztegetés stb. Az meg a másik ciki, hogy nyilvánvalóan "kézrátétes" kihallgatásokra készülnek.
süti beállítások módosítása