A morális vákuum

2013.02.09. 12:42

A pofám leszakad! Röviden és tömören ennyi jutott eszembe Lázár János legutóbbi interjúja kapcsán, amelyben többek között azt fejtette ki, hogy Sólyom Lászlónak súlyos felelőssége van a rendszerváltás csődjében, Simor András jegybankelnök pedig nem tisztességes ember.

Szerintem meg Lázár János egy morális vákuum.

Az a Lázár János beszél Sólyom László súlyos felelősségéről és a rendszerváltás csődjéről, aki a párttársaival együtt módszeresen rombolja le a rendszerváltás minden demokratikus vívmányát? Az a Lázár János beszél az Alkotmánybíróság és a köztársaság volt elnökének felelősségéről, akinek még mint frakcióvezetőnek a vezérletével mind a köztársaságot, mind az Alkotmánybíróságot, mind pedig a fékek és ellensúlyok működő rendszerét leépítette a kétharmados többség? Az a Lázár János beszél Sólyom László felelősségéről, akinek a vezetésével a kétharmados többség felszámolta a jogbiztonságot és bevezette a visszamenőleges hatályú és a személyre szabott jogalkotás gyakorlatát Magyarországon? Az a Lázár János veszi a szájára Sólyom László nevét, akinek  az irányításával a fideszes kétharmad egyszerű gumiszabálynak használta az Alkotmányt és használja az Alaptörvényt, és akinek a vezetésével, aljas és alantas jogi trükkökkel, az Alaptörvénybe emeléssel igyekszik kikerülni az orbáni akarat alkotmányos kontrollját a kormánytöbbség?

És az a Lázár János mondja Simor Andrásól, hogy nem tisztességes ember, aki sunyi módon, lézerblokkoló fedezékében lépi át - nyilván nem kicsit, hanem nagyon - a kreszben megengedett sebességhatárokat, és követ el közlekedési szabálysértést? Az a Lázár János nevez bárkit is tisztességtelennek, aki a fiának Svájcban nyit bankszámlát, és ügyes spekulánsként egy-egy forintdöntögető nyilatkozattal növeli az ott fialtatott megtakarítás forintosított értékét? Az a Lázár János nevezi a jegybankelnököt tisztességtelennek, aki a fiának Svájcban nyit bankszámlát, majd valami elképesztő pofátlansággal szabályos vadászatot hirdet mindazok után, akik éppen Svájcban rendelkeznek megtakarítással? Az a Lázár János nevezi tisztességtelennek Simor Andrást, akinek a kettős mércéje szerint vannak jó nemzeti vállalkozók és aljas, adócsaló offshore-lovagok, értelemszerűen csupán attól függően, hogy Fidesz-közeliek-e az illetők? Az a Lázár János nevez bárkit is tisztességtelennek, aki a bűntársaival együtt, hárommillió magyar állampolgár nyugdíjmegtakarítását zsarolta ki néhány nyilvánvalóan aljas hazugsággal? Az a Lázár János beszél tisztességről, aki a lehető legbunkóbb, kisstílű politikai gengszterizmussal zsarolja és fenyegeti a településének hitelező bankot és az országnak hitelező Valutaalapot? Az a Lázár János beszél itt tisztességről, aki szerint akinek semmije sincs, az annyit is ér, és akinek eközben például járt a 18 millió forintos költségtérítés? Soroljam még?

Tetszenek még emlékezni Sir Humphrey-ra? Ő a pályájának a csúcsán - minő véletlen egybeesés - a Miniszterelnökséget vezető államtitkár volt. És saját magáról megállapította, hogy nem más, mint egy morális vákuum.

Azt hiszem, ezúttal Lázár Jánoson a sor.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr795070849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pizsamás Forradalmár 2013.02.09. 15:00:01

Maga nem érti, miről beszél Lázár. Arról, hogy nem cserélődött le a komcsi elit, és az államosítások kárvallotjai nem kapták vissza a vagyonukat, többek között Sólyom László tevékenysége nyomán.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.02.09. 17:51:18

@Pizsamás Forradalmár:
Még szerencse, hogy ez jobban múlott Sólyomon, mint azon a 23 éve a politikai élvonalban tevékenykedő kipöcsön, akit Piktornak hívnak!
Komolyan ekkora a szemellenző, vagy csak szelektív az elvtársak emlékezete??

ásványi répacukor 2013.02.09. 22:13:31

@Pizsamás Forradalmár: Maga érti???
Hozzászólása után maga sem! A komcsi elit
pártot cserélt, jelenleg a 2/3-ad padsorait tölti föl. Ezt ne kenje Sólyom
elnök urra.
Annak viszont kimondottan örüljön, hogy egy táskahordozó röpke 6-8 év alatt
zsiros svájci bankszámlát nyitott még a csemetéjének is.

Crip Lee 2013.02.10. 08:43:20

@Pizsamás Forradalmár: Lázár Úr! Hát már magának is kommentelnie kell??? Elfogytak a bértrollnokok?

mórka 2013.02.11. 16:36:31

Akkora a morális hiátusuk, hogy még azt is fel fogják hánytorgatni Sólyomnak, hogy elfogadta tőlük a vakondozó megválasztást.

Most egyedül a Fidesz nem akarja az ügynöklista nyilvánossá tételét. És ők tesznek szemrehányást S.-nak.

Bandi bá' 2013.02.15. 11:00:19

Lázár soha nem fogja magát morális vákuumként jellemezni, ahhoz gerinc kéne, és objektivitás. Ő viszont csak egy simulékony, takonygerincű csicska a turulsámán mellényzsebében.
süti beállítások módosítása