Kockafejűek a kerekasztalnál

2010.07.13. 13:44

Akárhogyan is keresi az ember, a brüsszeli Berlaymont-épület bejáratánál nincsen még kifüggesztve a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata. És nincs díszhelyre kitéve az Európai Központi Bank frankfurti toronyépületének bejáratánál sem - pedig milyen jól mutatna a nagy eurójel alatt vagy inkább annak a helyén -, ráadásul ezek a fránya washingtoni bankárok se hajlandók kitenni azt az IMF székházába. Pedig forradalom van, meg világraszóló kétharmad, ha nem vennék volna észre ezek a nemzetközi fafejek!

És szemmel láthatóan nem is hajlandók résztvenni a Nemzeti Együttműködés Rendszerében ezek az öltönyös gazemberek, ezek a nemzetrontó és alávaló nemzetközi pénzügyi oligarchák! Úgy vannak vele, mint az egyszeri nyuszika a pólókra vasalva...

Azért furcsa ám ez a helyzet. Merthogy az Európai Unió, az Európai Központi Bank és az IMF valójában tárgyalni szeretne. Együttműködni, hogy úgy mondjam. Méghozzá érdemben. Csakhogy az új magyar kormány a Nemzeti Együttműködés Rendszerének jegyében nem hajlandó velük érdemben tárgyalni. Együttműködni, hogy úgy mondjam.

Merthogy miféle együttműködés az olyan, ami arról szól, hogy a kormány kinyilatkoztatja, hogy mi a szitu, meg megmondja kerek-perec, hogy mostantól mennyi az annyi, majd pedig a tárgyaló feleknek joguk van együttműködni abban, hogy mindezt készségesen elfogadják.

Ez így nem együttműködés. Ez csak kamu. Humbug a legjavából.

Csoda, ha beintett Brüsszel, ha beintett az Európai Központi Bank és ha kiakadt mindezen az IMF delegációja? Csoda, ha e szervezetek nem szeretnek úgy tárgyalni, hogy valójában nincs is miről?

Mert míg a hazai gyakorlatban akadnak azért szép számmal, akik örömmel vállalják a díszfasz szerepét a Nemzeti Együttműködésben, addig erre márcsak a méretarányok okán sem kényszeríthető sem az Európai Unió, sem pedig a Nemzetközi Valutaalap.

Ők nem lesznek virágszál Orbán Viktor magyarosch mentéjének hajtókáján. Ők nem lesznek ciráda a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának cicomás keretén. Ők inkább együttműködni és tárgyalni akarnak. Ha lenne miről és lenne kivel.

Mielőtt idehaza és a nemzetközi porondon is végképp megbukik és komolytalanná válik a Nemzeti Együttműködés Hangzatos Rendszere, Orbán Viktor és kormánya ennyi hazai és importpofon után végre megfogadhatná a klasszikus mondást, mely szerint a kerekasztalnál ülők ne legyenek kockafejűek...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://michaelknight.blog.hu/api/trackback/id/tr762149032

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megdöbbentő Orbán-kijelentés 2010.07.21. 19:11:44

Megdöbbentő kijelentést tett Berlinben, Angela Merkellel közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök: kerek-perec elismerte a Bajnai-kormány eredményeit. Orbán Viktor lázas és félrebeszél, vagy tényleg ekkora a baj?Először azt hittem, hogy va...

Trackback: Divatdemokraták 2010.07.13. 20:13:27

Eszem-telefaxom megáll a sok "divatdemokratától", akik naponta vernyogják tele a blogokat és különböző baloldali médiumokat rettegéseikkel. Azt nyivákolják kétségbeesetten, hogy itt kérem "alkotmányos diktatúrát" épít ki a Fidesz és

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotty 2010.07.13. 19:16:42

"ennyi hazai és importpofon után" :-))))

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.13. 19:26:37

@Krujs: Tulajdonképpen igazad van. Nincs olyan nap, amikor ne történne valami, ami ne arról szólna, hogy a kormány dumál a Naaaagy Nemzeti Együttműködésről meg a párbeszédről (apropó, mi van a nemzeti konzultációval?), miközben nagy ívben tesz az egyeztetés minden formájára. És ez lassan tényleg unalmas.

Krujs 2010.07.13. 19:34:01

@Michael Knight: végül is ha nincs jobb dolgod mint ilyesmiről posztolgatni, akkor mehet akár 8 évig is nem igaz?

stratez 2010.07.13. 19:50:27

Ezzel a dögunalmas szarral akartok ősszel választást nyerni, szoci fiúk, nehéz lesz, különösen annak tükrében, hogy ne buknátok meg naponta újabb és újabb lopások napfényre kerülésével. Ma éppen Molnár Gyuszi bukott meg, uszkve 2 millával...

raly 2010.07.13. 19:50:49

@Krujs: Te bizonyára az a fajta vagy, aki tavaszig habzó szájjal kommentálta a szocik összes mocskát, azóta meg behúzod füled-farkad, s próbálod nem észrevenni, hogy ugyanakkora gazemberekkel van dolgunk. Sajnos sokan vannak hozzád hasonlóak.

Krujs 2010.07.13. 20:00:46

@raly: :D Te aztán tudsz a sorok közt olvasni:D

Te meg bizonyára az az ember vagy, aki a vajas kést a lekvárhoz is használja!

'Sajnos sokan vannak hozzád hasonlóak.' :)

W Joe 2010.07.13. 20:22:37

Vajon az Orbán kormány javítani fog az ország helyzetén?
wita.hu/index.php?show=wita&wita=155

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.07.13. 20:22:37

Azért ez a nemzetközi vonal nem kicsit erőltetett.

Szal unalom, és erőltetettség ez a poszt, bocsi!

csoko20 2010.07.13. 20:22:37

Majd jól meg lesz szopatva az IMF meg a Valutaalap is!!!

A magyar virtus aféle úri huncutsággal ötvőzve odacsap. Majd szól Viktor, hogy minden magyar állampolgár reggel 8-kor váltsa be az összes /megmaradt/ forintját dollárba. Délelőtt 9-kor mikrofont tolnak Kósa meg Szíjjártó arcába és leveszik a szájkosarakat!!!

Este 7-kor minden magyar hatalmas pénzhalmokon fog ülni.

Úgy mint a múlkor, csak most gondolnak ránk is....

Húsleves 2010.07.13. 20:41:16

Érdekes dolog összehasonlítani Magyarországot Brüsszellel. Ha már megtörtént, hadd kérdezzem meg:
- hány Európai Uniós országnak vannak olyan külföldi jóakarói, akik Chicagoban pert indítanak a vasútjai és a bankjai ellen a második világháborúban NÉMETek által meggyilkolt zsidók miatt?
- hány olyan Európai Uniós ország van, ahol a volt állampárt riogat antidemokratikussággal?
- hány országnak várta meg az unió a választásait a szigorításokkal, hogy "ne befolyásolja" a választások kimenetelét?
- hány országban keresnek többet Simor-fajsúlyú karakterek a FED elnökénél?
És még sorolhatnám, hány kérdés fogalmazódik meg bennem, amikor ilyen gondolatébresztő írásokat olvasok.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.07.13. 20:51:24

Olyan szánalmas az ilyen szerencsétlen faszok nyávogása. Amikor nincs más aznapra, amin elrágódhatnak, hogy a Fidesz meg azorbánviktor, akkor elővesznek valami százszor lerágott, érdektelen, tudatosan félremagyarázott baromságot, nehogy rágcsálnivaló nélkül maradhassanak.

De szegények csak magánfaszok, akiknek csak ennyi ész jutott. Sokkal nagyobb baj, hogy állami faszok is képesek testületileg bizonyítani a sötét hülyeségüket. Az Alkotmánybíróság meg a nem is tudom kik talán a múlt héten közzétették, hogy ők nem fogják kifüggeszteni ezt a nyilatkozatot. Miért, mondta bárki is, hogy tegyék? Nem mondta, kérem tisztelettel, csak éppen nem akartatok kimaradni a hajcihőből. Pedig én az Alkotmánybíróságtól a lehető legnagyobb pártatlanságot, indulatmentességet, és főleg pontos szövegértést várnék el. A nyilatkozat kihelyezését elrendelő szövegben ugyanis az államigazgatási szervek és a honvédség fő középületei vannak megnevezve, csak ennél kicsit részletesebben. Sem a bíróság, sem a rendőrség, sem az Alkotmánybíróság nem található még körülírva sem a rendeletben, mint ahogy a Bélyeggyűjtők Hazai Egylete és a Konyhásnénik Szakszervezete sem. EGyének pedig a legkevésbé sem. Tehát azok a büszke kis pöcsök, akik elmondták, hogy ők ugyan nem hajlandók otthon kifüggeszteni, azok csak bohócot csináltak magukból, mert velük a kutya sem foglalkozott.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.07.13. 20:51:44

Ja, és a nyilatkozatot nem a kormány tette, hanem az Országgyűlés. Amelyet a kormánnyal összekeverők inkább ne beszéljenek a politikáról.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.13. 20:54:52

@Androsz: El kellene olvasni azt a rendeletet. Ez áll benne:

"A Kormány – tiszteletben tartva az államhatalmi ágak elválasztásának alkotmányos elvét – felkéri a köztársasági elnököt, az Országgyűlés elnökét, az Alkotmánybíróság elnökét, a Legfelsőbb Bíróság elnökét, az országgyűlési biztosokat, az Állami Számvevőszék elnökét, a Magyar Nemzeti Bank elnökét, a helyi és kisebbségi önkormányzatok választott testületeinek vezetőit, a bíróságok elnökeit és az ügyészségek vezetőit, hogy az általuk feladatuk ellátása során használt középületekben gondoskodjanak a Nyilatkozat megfelelő kihelyezésérõl."

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.07.13. 21:04:00

@Androsz: Szerintem Te nem tudsz olvasni... Na már Michael belőtte a megfelelő idézetet. Szóval eddig sem olvastad - ezek szerint. De meg sem értetted! Csak azok lettek cáfolva, amiket mondtál...

Martian (törölt) 2010.07.13. 21:11:41

Tudtommal a Zorbánék terveztek egy nagyobb költségvetési hiányt, mire letorkollták őket, hogy nem lesz jó... helyette beépítették a bankadót, mire megint jött "odaátról" a nyüszítés, hogy ez sem lesz jó... a legkevesebb, hogy ezután letesztelik az említett szervezetek határait.
Ezek után nem akar a Pénzügyi Nagy Testvér kézi vezérléssel dolgozni, felidézve a moszkvai uralkodó politbürók korszakát?!

avionics 2010.07.13. 22:30:47

az ember mindig remél... benéz ide, hátha MK kikapott egy józan pillanatot... de nem, ugyanaz a nóta...
szánalmas vagy Mihály!

1 db Magyarország 2010.07.13. 23:00:04

Már megint olyasmiről beszélsz amihez kurván nem értesz, de úgy nyilatkoztatsz ki mintha te vezetnéd az IMF delegációt. Értem én, hogy ráérsz egész nap indexet olvasni, és minden cikkre nyüszítve sírni itt, de legalább az indexes szerkesztőknek lehetne annyi IQ-ja hogy nem nyomják ki a ketrecbe ezt a fost:-(

Arról volt már poszt, hogy a mocskosgeci Orbán elment Dél-Afrikába focimeccset nézni? Miközben itthon az IMF leckéztet minket:SSSSS

gramercy 2010.07.13. 23:10:08

@stratez: @Krujs:

ti is benne voltatok a shortolasban mi, fiukak?

gramercy 2010.07.13. 23:31:42

@Androsz: te mirol beszelsz?

a nyilatkozatot a 2/3-os narancsgyules hozta,

viszont a kifuggeszteserol KORMANYrendelet szol

kozlony.magyarorszag.hu/pdf/7606

tanga-nyika 2010.07.14. 08:30:43

Már vártam, mikor jönnek a répaszőke aktivisták, akiket az itt is olvasható "kultúr" stílusuk miatt már minden nagyobb fórumról kivágtak (kivéve azokat, amiket ők csináltak), és nekikezdenek megmondóemberkedni. Arra azért kíváncsi lennék, hányan voltak Maszop szavazók 4 éve...

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.14. 08:52:01

@1 db Magyarország: Látod, arról például azért nem írok (mármint a dél-afrikai vizitről), mert momentán semmi bajom vele. Ha szereti a focit és megteheti, miért ne lehetne ott?
Sajnálom, hogy ilyen alpári stílusban írsz. Tudod, így még vitatkozni sem érdemes.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.14. 08:52:30

@tanga-nyika: :-D Vagy inkább :-(
Látod, nekem is az a bajom, hogy így elég nehéz értelmesen vitázni. A vita ott kezdődne, hogy végighallgatom a másikat, végiggondolom az érveit, és aztán ellenérveket mondok. Nem helyből elküldöm az anyja izéjébe. Ennyit a Nemzeti Együttműködésről.

tanga-nyika 2010.07.14. 10:20:38

@Michael Knight:

"Ismerek" egy embert, aki legutóbb (értsd 2006-ban) még az MSZP szavazótáborát erősítette, ma meg habzó szájjal panelprolizza le azokat, akik nem narancssárga ködben léteznek. Új szél fújja a köpönyegét... :)

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.14. 10:33:04

@tanga-nyika: Hát igen... Tudod, nekem pl. nem azzal van alapvető bajom, hogy valaki korábban mondjuk a Hazafias Népfrontot, a KISZ-t vagy az MSZMP-t erősítette, és most a Fideszben ül. Ízlés dolga, hogy ez kinek mennyire jön be. Ha az illető azt mondaná, hogy "bocs, annak idején azt gondoltam, én is elhittem, de beláttam, hogy az nem működik, és most már egészen másként gondolom", az nekem még beleférne. A kínos és gyomorforgató az, ha az illető egyenesen letagadja, hogy köze volt az előző rendszerhez, és mindemellé még bőszen komcsizik... És itt most egy hosszú névsor következhetne...
Vagy például volt debrecenben egy szabaddemokrata politikus, városi közgyűlési tag (még az átkosban, asszem, tanársegédként elvette az egyetemi párttitkár lányát), aki a '98-as választások előtt átült a Fidesz-frakcióba, és azonnal bőszen szidni kezdte az SZDSZ-t... Ma (megint) államtitkár a Fidesz-kormányban, hatalmas népnemzeti konzervatív dumával...
És nem tudom, melyik ájtatos ősfideszes emlékszik még a kereszténydemokratákat gúnyoló mondatra, tán '91-ből: "Térdre, imához..."
Na, nekem az ilyesmivel van bajom leginkább.

tanga-nyika 2010.07.14. 10:43:19

@Michael Knight:

Azt hiszem az úgy szólt: térdre csuhások, és bizony az aranyszájú Orbán Viktor kiabálta be a parlamentben. Namármost, ezek után hangosan követelik, hogy Novák "Füles" Előd monnyon le, mert bekiabálta, hogy "Lógjon"...Orbánviktor ménem mondott le? Az a hülye múlt tehet mindenről. Ugye milyen xar dolog, ha valamire sokan emlékeznek?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.07.14. 21:13:20

@Michael Knight: A francba, benned (meg bennem is) lesz a hiba. Teljesen megegyezik a véleményem Veled. Amikor valahol hasonlókat leírtam, komcsi lettem (bár nem én voltam MASZOP tag, titkár elvtárs, Munkásőrpajtás, meg hasonlók), de hát gondolom a sok volt ELVTÁRS nem szívesen néz szembe a múlttal, most rohadt komcsi mindenki aki nem a Magyar Narancskutató Intézetet (www.youtube.com/watch?v=3B5KJEYPpf8) (pl. 3:18-tól...) bálványozza. Bár eddig a Piros Szekfűt sem szerettük, de hát most aztán megint indul a Partizánszövetség...elvtársak. Majd ha a Tanú komolyan kezd valósággá válni, akkor nevetünk csak nagyokat Virág elvtárs!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.07.15. 07:01:47

@Michael Knight: Kénytelen vagyok beismerni, hogy súlyos félreértésben voltam eddig, és a kommentem teljes tévedés. Fogalmam sincs, hogy hol, de most, hogy utánakerestem, látom, hogy a rendeletnek én csak a felét láttam, feltehetően idézve, de hamisan. Bocs. Így már más a leányzó fekvése, és elismerem, a kormány balfaszságot művelt azzal, hogy a nem államigazgatási testületektől a kihelyezést kérte. Nem elrendelte, kérte. De azt sem lett volna fontos, és lőttek vele egy öngólt.

tanga-nyika 2010.07.15. 08:31:37

@Androsz:

Én csak azt nem értem, hogy egy kérést miért RENDELET-ben kell kinyilvánítani? Ha kérés, akkor nem kötelező? Ha nem, akkor a többi RENDELET sem az? Vagy van olyan (számomra új) kategória, hogy kormányKÉRÉS? A kérdés persze némileg költői. :) Ezzel kapcsolatosan: valahol olvastam valakitől, hogy mostantól ő bizony a plakáttal fog menni a hivatalokba ügyintézni, és ha szívóznak vele, akkor csak felmutatja a papírost, és szerinte minden menni fog egyből, mint a karikacsapkodás.....nókomment.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.07.15. 09:21:59

@Androsz: :-D Látod, ez már maga a Nemzeti Együttműködés!
De komolyra fordítva a szót: szerintem igenis szükség van nemzeti együttműködésre, meg konzultációra meg párbeszédre, csak erről nem dumálni kellene meg nem kiplakátolni, hanem csinálni. Komolyan és folyamatosan és érdemben.
Kellene arról egyeztetni, hogy milyen legyen ez az ország, hogy meddig érjen az állam vagy a szociális háló, hogy hol kezdődjön az egyén felelőssége, hogy mik azok az állami szolgáltatások, amik "járnak" az állampolgároknak és milyen mértékű adó fejében, és mik azok, amiket fizetősen, de mondjuk biztosítási rendszerben kellene megoldani. És még egy rakás ilyen téma van. Csak ezekről tényleg egyeztetni kellene, és úgy, hogy közben nem nézi hülyének a kormány a vitapartnereit.
süti beállítások módosítása